PONTA CREDE IN “DUMNEZEUL ORTODOCSILOR, CATOLICILOR, MUSULMANILOR”…/ “Mandru ca-i ortodox”. PONTA despre CASATORIILE HOMOSEXUALE: “Românii NU SUNT PREGATITI pentru asa ceva”. Ce spune despre PREDAREA RELIGIEI IN SCOLI?

19-09-2014 2 minute Sublinieri

vp-adevarul

UPDATE

Victor Ponta la lansarea candidaturii sale intr-un discurs care a imbinat elemente “obamice” cu elemente de “mandrie nationala”, da inca o proba de crestin ortodox… sincretist:

“Sunt nepotul unui preot care m-a învăţat că e important să crezi în Dumnezeu, al catolicilor, orotodocşilor, al musulmanilor... Cel care crede în Dumnezeu e un om bun, se gândeşte cu griţă la alţii”, a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Adevărul live, că societatea românească nu este încă pregătită pentru o eventuală oficializare a căsătoriilor dintre homosexuali.

El a adăugat că se declară însă împotriva oricăror forme de discriminare de gen sau apartenenţă.

“Nu cred că societatea românească este pregătită încă pentru aşa ceva. Dar am fost întotdeauna de acord cu orice fel de înlăturare a discriminării legate de gen, de apartenenţă.

Dar, cred că e un subiect care în acest moment nu ar fi acceptat şi ar fi declanşat doar nişte discuţii demagogico-populiste”, a spus Ponta, întrebat dacă este de acord cu oficializarea căsătoriilor dintre homosexuali.

Nota noastra:

A spune ca “societatea romaneasca nu e pregatita” pentru casatoriile homosexuale este, de fapt, o forma de a evita o pronuntare clara pe subiect, iar in cazul lui Ponta o forma indirecta, mascata, de a-si manifesta o evidenta pozitie pro-gay, fara a-si asuma insa si oprobriul aferent si, o data cu asta, a zvarli cat colo masca demagogica a “identitatii ortodoxe si romanesti”. Asta arata, pe de o parte, cat de superficial-electorala este tema “ortodoxa” (de atfel, tot mai palid folosita) in identitatea politica a candidatului la prezidentiale si, pe de alta parte, cat de machiavelica si de rea credinta este contra-campania oponentilor sai politici din societatea acoperita, scuze, civila, in care se vorbeste despre un pericol de “putinizare” (i.e. ortodoxism, religiozitate instrumentata) a democratiei romanesti. Singura victima certa a acestui razboi electoral este… ortodoxia autentica. Revenind la declaratia premierului, sigur ca intrebarea se pune: daca societatea nu e inca pregatita, asta inseamna ca cineva trebuie sa-si asume misiunea “pedagogica” de a invata natia sa accepte casatoriile homosexuale, nu? Oricum, sa ne aducem aminte:

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că este total împotriva scoaterii studiului opţional al Religiei din şcoli, el susţinând că acesta ajută la dezvoltarea valorilor etice ale copiilor şi că, pe de altă parte, religia reprezintă şi parte a identităţii naţionale.

Întrebat, la Adevărul Live, dacă e de acord ca Religia să devină materie obligatorie în şcoli, în condiţiile în care acum este opţională, Ponta a răspuns: ”Nu, obligatorie nu. Nu cred în general în foarte multe lucruri obligatorii. Dar în acelaşi timp ideea că să o scoatem cu totul – sunt total împotrivă”.

Ponta a argumentat în favoarea ideii de a nu scoate studiul Religiei din şcoli, menţionând că, în opinia sa, religia are un set de valori etice.

”Eu cred că religia – şi aici nu vorbesc de ortodoxie, catolicism, Islamul, orice religie – are un set de valori, un set de valori etice pe care eu cred că niciunul nu le contestă: să nu furi, să nu ucizi, să nu minţi, să-ţi respecţi părintele. Ori, dacă aceste valori pentru nişte tineri care din ce în ce mai mult sunt educaţi de internet, nu de părinţi, că părinţii muncesc, bunicii nu mai au timp, dacă reuşim încet-încet să-i facem să rămână aderenţi la aceste valori pe care religia le promovează, e un lucru foarte bun”, a susţinut Ponta. […]/ integral pe mediafax.ro


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, Ecumenism, Homosexualitate, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “PONTA CREDE IN “DUMNEZEUL ORTODOCSILOR, CATOLICILOR, MUSULMANILOR”…/ “Mandru ca-i ortodox”. PONTA despre CASATORIILE HOMOSEXUALE: “Românii NU SUNT PREGATITI pentru asa ceva”. Ce spune despre PREDAREA RELIGIEI IN SCOLI?

  1. Intrebarea care se pune este daca domnul Ponta e pregatit? Daca el crede ca e pregatit (valeleu!) inseamna ca nu simte ca face parte din societatea romaneasca, si atunci nu are cum sa o reprezinte ca lider politic. Daca insa crede ca nu e pregatit, atunci de ce mai adauga ca a fost “întotdeauna de acord cu orice fel de înlăturare a discriminării legate de gen, de apartenenţă”? Concluzia este ca dumnealui e pregatit, si-ar vrea sa ne pregateasca si pe noi. Mai bine si-ar pune pofta’n cui!

  2. C.O.:

    Macovei pare chiar si mai pregatita ca el! Tot o apa si-un pamint!

  3. Când îi vezi că se dau ortodocşi (ca Pleşu, Liiceanu, bunăoară) şi vieţuiesc precum nişte antiortodocşi, rămâi crucit. L-am văzut pe liver cugetătorul Iliescu făcându-şi cruce în biserică, pe sionistul Petre Roman Neulander cu icoane în spatele biroului… acu şi Ponta este mare ortodox, oare ce mai urmează? Parcă mai bine cu Johannis, că acela cu siguranţă este creştin evanghelic şi-n fapte. Şi n-o declară în gura mare.

  4. @ Cristian:

    Doamne fereste! De unde si care fapte? Poate presupusa participare la vanzarea copiilor si cele 7 case obtinute din… meditatii?! In niciun caz nu mai exista vreun mai bine! La fel de perfizi si de demonici toti principalii candidati. Insa cel mai tare sa ne temem de jocurile pe care serviciile le fac (si le dau deja pe fata) pentru Macovei… http://www.evz.ro/se-fac-jocurile-pentru-monica-macovei.html

  5. Pt admin: ei bine, nu-i chiar aşa! Oare nu se vede din Sibiu mai bine decât din Bucureşti? Oare sibienii au fost proşti sau n-au ştiut de presupusa vânzare de copii şi de 4-5-6-7 case? Oare chiar sunt dezorientaţi de-l votează pe Johannis de 4 ori primar al Sibiului? Şi l-ar vota f probabil şi-n continuare… Sibiul a fost un orăşel destul de prăpădit prin anii ’90. Şi înainte prin ’80 cam tot aşa. Acum este un oraş turistic, are multe firme (mai ales germane, austriece, elveţiene) care au investit acolo şi acolo rămân, dar şi mai mici, româneşti, are potenţial cultural ridicat, are o nouă pistă a aeroportului internaţional, are ocolitoare autostradă, etc. Nu cred că cineva, chiar din Bucureşti fiind şi nevăzând Sibiul, poate afirma cu bună-credinţă, că primarul de acolo n-are nimic de-aface cu cele realizate din 2000 încoace. Aşa că pomul îl cunoaştem după roade şi omul după fapte. Dacă Johannis ar face măcar 1/2 pt Ţara asta ca Preşedinte, cât a făcut pt Sibiu ca Primar, atunci te rog să mă crezi, că merită.
    Altă discuţie ar fi, dacă va fi lăsat să facă, dar probabil că aceasta va veni mai târziu.
    Un punct de Doamne fereşte! serios, nu precum case şi presupuşi copii vânduţi, din caracterul său este acela, că a început să-i placă puterea. Şi l-ar putea corupe. Dar şi asta rămâne de văzut mai târziu. Până una alta de lăudat stilul de campanie pozitiv, adică în sensul că nu stârneşte scandaluri vizând contracandidaţii şi nici nu achiesează când aceştia sau presa îl provoacă în această direcţie. Noutate în politica românească a ultimilor 25 de ani!
    Personal încă mai aştept un român ortodox care să fie dintre noi şi cu noi, boborul, şi care să se înscre în cursă, dar până acum rămâne vorba ta: “In niciun caz nu mai exista vreun mai bine!” Nădejdea rămâne la Dumnezeu!

  6. @ cristian:

    Da, probabil ca n-au stiut si a contat mai mult ca a fost eficient ca administrator. Presedinte inseamna totusi altceva. Si Basescu era incantator ca primar… dupa aparente, iar lumea inchidea ochii la matrapazlacurile lui, care au devenit mai vizibile abia dupa. Si in ultimele luni “neamtul” a avut timp sa-si arate adevarata fata, deloc de “neamt”, in afara tacerii sale “inteligente” deja proverbiale… Insa fiecare e liber sa aiba propriile pareri.

  7. LA SIBIU in ZIARUL CEL MAI CREDIBI, titrat SI MAI IN ETATE… TRIBUNA…S-A DAT ORDIN DE SUS…sa nu se mai traga in JOHANNIS…romanizat ION-HAIS(CEA)…pana dupa prezindentiale…

  8. Admin:

    Bag de seama ca chiar nu ai de unde alege! Si atunci Ce sa faca Romanii cu astfel de optiuni ptr alegerile prezidentiale?

  9. Peşedinte ortodox? Otodoxia nu din vorbe (şi declarații) se vede, ci din ce este, cum este şi trăieşte omul.
    Un ortodox autentic nu va ajunge niciodată preşedinte şi nici în sferele centrale ale puterii. Închină-te mie şi-ți dau… (puterea). Să ne amintim de a treia ispită din Karantania.
    Nici Dumnezeu nu doreşte s-o dea celor ce-şi caută mântuirea şi nici stăpânitorul lumii acesteia nu o încredințează, (decât silit de Stăpânul cerului şi al pământului).
    Oare nu înțelegem acestea ?. Preşedinte credincios nu vom mai avea (în aceste vremuri) niciodată. Cine a cerut şi cere aceasta de la Dumnezeu cu durere şi credincioşie?.
    Ce putem face? Din ce ni se oferă, să alegem răul cel mai mic şi în nici un caz oameni care nici măcar famile statornică nu au fost în stare să dețină şi nici inimă de părinte de copii (mai ales femei)? că va fi vai (de familia ortodoxă).
    Nici un canditat nu se bate pentru putere dacă bola şi patima puterii nu l-a robit până în străfunduri.

  10. Oare nu vedem fățăricia, celui de acum şi a aspiranților ?. Plâng de mila românilor dar apără interesele străinilor, impun şi implementează tot ce este opus şi stăin şi distrugător neamului, credinței şi libertății românilor, (pentru că pentru asta li se dă puterea).
    Ați auzit candidat care să promită ceva ce ține de puterea lui să facă (adică să apere valorile de suflet, credința, avuția țării, să se bată şi să strige, ,,POPORUL ROMÂN ASTA ESTE, NU CE SPUNEȚI VOI! POPORUL ROMÂN ASTA VOIEŞTE,NU CE VOIȚI VOI SĂ FACEȚI DIN EL, ACEASTA ESTE AVEREA POPORULUI ŞI EL TREBUIE SĂ O EXPLOATEZE ÎN FOLOSUL SĂU. SUNTEM PARTENERI NU SCLAVI. COOPERĂM ŞI ACCEPTĂM CEEA CE NU CONTRAVINE CREDINȚEI, CULTURII ŞI INTRESELOR ROMÂNILOR!.
    NU. NICI UNUL NU LUPTĂ ŞI NU VA FACE CEVA BUN PENTRU ROMÂNI.
    Fățărnicie. Demagogie vânzare şi toate cele… !

  11. Cred ca cel mai bun lucru pe care il putem face noi alegatorii este in primul rand sa ne rugam la Dumnezeu sa ne dea un conducator care sa se lupte pentru interesele oamenilor, si apoi sa ne indeplinim rolul de cetateni si sa mergem la vot. Tot timpul tot criticam si noi ca oameni, dar cred ca prea putin ne rugam pentru o clasa conducatoare benefica. In rest fiecare are dreptul sa aleaga pe cine considera.

  12. @Alex

    si apoi sa ne indeplinim rolul de cetateni si sa mergem la vot.

    Cum v-ati indeplini datoria de cetatean, avand de ales intre Ana si Caiafa? Multumesc anticipat pt raspuns.

  13. @ Florin M.:

    Nici macar, ci intre mai multe clone ale lui Iuda.

  14. fratilor deci haideti ca sa nu ne mai imbatam cu apa rece, deoarece solutii lumesti nu sunt si nu vor fi, cel putin la noi in romania toti care sau perindat la ”capul trebii”, de dupa 89 si pina in prezent au fost alesi dupa chipul si asemanarea noastra, deci scurt si la obiect nadejdea este la DUMNEZEU ci nu la oameni, in ceea ce il priveste pe ponta acesta scurt si la obiect facea propaganda fatisa ecumenismului si altor spurcaciuni pe sest prin declaratiile sale mai voalate, dar si in ceea ce priveste ceilalti candidati tot cam din acelas aluat sunt si aceia
    ;;;;;in concluzie fenomenul sodoma si gomora il traim si in zilele noastre la intensitate maxima la nivel planetar

  15. si scuze ca deviez de la subiect, in ceea ce priveste cardul de sanatate chiar astazi am avut o discutie cu cei din anturajul meu , inclusiv cu cei din fam. zicandule sa nu accepte asa ceva, miau raspuns scurt si la obiect ca acesta le va fi ft. folositor, chiar ”benefic”, deci iata cum se lasa amagita populatia de tot felul de matrapazlicuri si baliverne, ca sa nu mai vorbim de faptul ca traficanti de organe pot fi la curent cu starea de sanatate in per ansamblu al multora dintre noi cu complicitatea unor ”doctori”, nu trebuie decat c.n.p.-ul introdus, iar faptul ca nu vom beneficia de anumite servicii de sanatate in cazul ca nu vom avea cardul de ”sanatate” nu este decat santaj si presiuni pt. a primi aceasta blestematie

  16. Pingback: Scrisoare deschisa adresata premierului PONTA de COALITIA PENTRU FAMILIE pe tema CASATORIILOR HOMOSEXUALE: “Nu vom accepta să mai fim supuşi unei noi reeducări, precum în comunism” - Recomandari
  17. Pingback: IPS Laurentiu Streza: AVERTISMENT CATRE CANDIDATII LA PREZIDENTIALE REFERITOR LA LEGILE ANTICRESTINE [video] - Recomandari
  18. Pingback: Cum raspunde MONICA MACOVEI prin manipulari atunci cand este intrebata despre DREPTURILE GAY si ORA DE RELIGIE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare