Cum raspunde MONICA MACOVEI prin manipulari atunci cand este intrebata despre DREPTURILE GAY si ORA DE RELIGIE

13-10-2014 2 minute Sublinieri

monica-macovei-ghimpele5-630x4721

Eugen Tănăsescu, preot: Se pare că între spiritul european şi cel creştin, majoritar în România apar diferenţe de optică, mai ales în cadrul legalizării prostituţiei şi a uniunilor de tip gay. Cum veţi proceda dacă veţi fi aleasă preşedinte? Veţi reprezenta majoritatea creştină sau vă veţi asuma riscul de a fi blamată, pentru a reprezenta interesele minorităţilor şi ale spiritului european?

Monica Macovei: Sunt în PPE, bazat pe valorile familiei, creştine. În acelaşi timp, PPE respectă Carta UE. Un preşedinte este al tuturor românilor, nu al unei majorităţi sau minorităţi. Consultă societatea, asta face preşedintele. Este irelevant ce crede el. Tu aduci societatea la discuţii şi orice se decide, lumea trebuie să-şi spună părerea. Înţeleg că nu sunteţi de acord cu Carta Europeană a Drepturilor Omului.

E. Tănăsescu: Aţi declarat că susţineţi înlocuirea orel de religie cu o istorie a religiilor. Se ridică două probleme: a. Transmiterea unui bagaj enorm de cunoştinţe, căci trebuie studiate mai multe religii. b. Pierderea caracterului formator al religiei. Nu riscăm ca, în loc să îi învăţăm să trăiască după nişte valori ale credinţei părinţilor lor – care decid participarea sau nu – să îi aruncăm în haos axiologic?

Monica Macovei: Nu ştiu cui i-ar fi greu să înveţe copiii Istoria religiilor, se poate face la nivelul copiilor. Biserica poate face acest efort, să scrie pentru copii. Istoria religiilor este istoria umanităţii, practic. Nu am nimic împotrivă ca în şcoală să se predea valorile creştine pentru creştini, iar pentru atei, pentru că sunt şi atei în Româna, valorile etice. Aceste valori, cum ar fi cele 10 porunci date de Dumnezeu lui Moise, ideea de dreptate, care ne-ar aduce pe toţi în altă societate mult mai dreaptă şi cu mai puţină corupţie, asta trebuie să se predea copiilor. În şcoli, copiii sunt speriaţi. Eram la emisiune cu Turcescu şi îmi spunea că fetiţa lui nu voia să intre în catedrală catolică, fiindcă i se spusese că nu are voie decât în biserici ortodoxe. La două-trei luni după ce am devenit ministru al Justiţiei, am văzut un preot pe culoar. Am aflat că era domnul colonel Mărgineanu şi lucra în minister. Am întrebat ce face şi mi s-a explicat că el coordonează preoţii de la penitenciare. Era şi colonel, l-am întrebat de legea clerului militar. Înţeleg să se aplice în timp de război. L-am întrebat ce face şi a spus că le face plan preoţilor şi analizează rapoartele lor. Păi ce rapoarte? Oamenii merg să se spovedească.

[…]/ integral pe adevarul.ro

Nota noastra:

Este semnificativ ca acesti eroi contrafacuti ai elitelor culturale si ai societatii civile la fel de contrafacute nici macar nu au demnitatea minima sa-si asume o parere sincera pe subiect. Iata Monica Macovei – ar fi putut sa raspunda ce parere are realmente despre drepturile gay (o parere pozitiva, de vreme ce a contribuit la infiintarea ACCEPT) si despre ora de religie (asupra careia s-a pronuntat deja). Oportunismul electoral dicteaza insa altceva: raspunsuri echivoce si multa manipulare.

La intrebarile legate de drepturile gay si ora de religie, Monica Macovei a folosit manipularile clasice ale militantilor secularisti:

– a lasat sa se inteleaga faptul ca drepturile gay sunt garantate de Charta Europeana a Drepturlor Omului, ceea ce e fals, chiar daca exista demersuri institutionale in acest sens la nivel european. Conventia Europeana a Drepturilor Omului interzice discriminarea, iar batalia de a include “uniunile civile” homosexuale in randul drepturilor de baza este in curs, fara a fi inca transata. Articolul 12 din Conventie legitimeaza explicit doar casatoria dintre barbat si femeie. In ceea ce priveste Charta, articolul 9, referitor la casatorie, arata clar ca aceasta este garantata conform legilor interne ale statelor membre. Sa intelegem, in acest caz, ca Monica Macovei e impotriva legii romanesti in materie?;

– a folosit tema invatamantului religios pe baze confesionale ca “sperietoare de copii” pentru a discredita ora de religie, folosind, ca toti cei care se pronunta astfel pe subiect, exemple izolate ca sa impresioneze si sa dea greutate unei simple pareri lipsite de substanta;

– a folosit stigmatizarea preotilor, dand de inteles, intr-un fel absolut condamnabil (pur si simplu e vorba de minciuna), ca preotii “fac rapoarte” din spovedanii (aici ajutand imaginarul anticomunist al sectei basisto-macoveiste, conform caruia preotii auturnat in corpore la Securitate).

Bun, deci nici macar o minima onestitate in asumarea pozitiilor anticrestine, ci manipulari de doi bani. Halal intransigenta morala!

foto - ziarulfaclia.ro

foto – ziarulfaclia.ro


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, Educatie, Homosexualitate, Opinii, analize, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Cum raspunde MONICA MACOVEI prin manipulari atunci cand este intrebata despre DREPTURILE GAY si ORA DE RELIGIE

  1. nimic nou sub soare, nenea monica macovei vine cu acelas narav

  2. partea mai putin buna e ca “marginalizata” si “ignorata” la TV doamna Macovei e aproape venerata de intelectualitatea si opinia publica politizata (ex.: Andrei Plesu, Andrei Gheorghe), dar si de grupurile LGBT si de diverse alte grupuri ideologice, vazuta ca o “salvatoare” impecabila moral, cu idei extraordinare (cum e fondarea DNA), hipercorecta si, practic, perfecta pentru a fi presedinte.

  3. Va multumesc pentru aceasta foarte buna observatie, a “intelesurilor”
    ce reies, din limbajul, ce nu poate ascunde adevarata intentie si adevaratul scop.

  4. Pingback: “RAZBOIUL LUMILOR BOLNAVE”. Alegerile prezidentiale: intre CEARTA POLITRUCILOR, TRADAREA INTERESULUI NATIONAL si POGROMUL IMPOTRIVA SARACILOR - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare