“MASONERIE DE FUNDAMENT ORTODOX”? Masonul Viorel Danacu vrea sa recruteze PREOTI. Reactia importanta a Patriarhiei: “POZITIA SINODULUI BOR DIN 1937 CU PRIVIRE LA MASONERIE A RAMAS NESCHIMBATA”

27-11-2014 1 minut Sublinieri

masonerie_e-crop-644x416

Subiectul Masoneriei revine în actualitate. După ce la începutul lunii făcea vâlvă uriaşul templul masonic care se va construi în Bucureşti, precum şi declaraţia de bucurie pentru alegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte, iată că această organizaţie revine în actualitate.

Într-un interviu pentru ziarulring.ro, Marele Maestru Viorel Dănacu a stârnit rumoare afirmând că doreşte să promoveze omasonerie  pe înţelesul românilor. Chiar am lansat un program: acela al unei masonerii de fundament creştin-ortodox. (…) În lăcaşurile de cult româneşti găsim foarte multe simboluri masonice. Şi, atunci, sigur că am mers pe ideea de a promova această masonerie pe care să o înțelegem noi, românii, majoritar creştin-ortodocşi”.

Acesta a mai afirmat că Francmasoneria trebuie să atragă cât mai mulţi preoţi:Ştiţi când îşi va reveni francmasoneria? Masoneria îşi va reveni şi va reintra pe făgaşul normal când în loji vor fi cât mai mulți preoţi“.

Declaraţiile optimiste ale lui Dănacu au fost însă date peste cap de afirmaţia părintelui Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, care a spus că poziţia BOR faţă de masonerie este neschimbată. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a osândit masoneria în 1937.

Poziţia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe de prin anii 1937 cu privire la masonerie este astazi neschimbată”, a afirmat Pr. Stoica pentru ziarulring.ro.

Recent, Biserica Ortodoxă a Greciei a reiterat condamnarea masoneriei, afirmând incompatibilitatea dintre credinţa ortodoxă şi apartenenţa la Masonerie.”


Categorii

1. DIVERSE, Masonerie, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la ““MASONERIE DE FUNDAMENT ORTODOX”? Masonul Viorel Danacu vrea sa recruteze PREOTI. Reactia importanta a Patriarhiei: “POZITIA SINODULUI BOR DIN 1937 CU PRIVIRE LA MASONERIE A RAMAS NESCHIMBATA”

  1. Înțeleg de ce masonii vor să aducă cât mai mulți preoți la ei, nu pot înțelege de ce preoții ar dori să ajungă în masonerie. Chiar dacă nu ar fi anatema sinodală a BOR, cine dintre ortodocşi cu frcă de Dumnezeu, ar socoti neândestulător sfântul botez şi tainele bisericii pentru a adera la masonerie ? O defăimare a Duhului Sfânt mai mare ca aceasta, pentru săvârşitorii sfintelor taine, nu cred că poate fi. Socotim neândestulător Cuvântul şi fgăduința lui Dumnezeu pentru a-l completa cu ocultismul mason ?
    Dar când, mai există şi anatema bisericii, preotul care pe ascuns ar adera la ei se poate cosidera căzut pe vecie şi înafara oricărei îndurări şi milostiviri a lui Dumnezeu. Şi totuşi se poate şi aşa ceva. Pentru păcatele noastre.

  2. da, intr-adevar, se poate orice, e incredibil, te uimesti de ce a putut sa le mai cace mintea astora, auzi masonerie crestin ortodoxa, astia, cultii astia initiati de pe la masoni, au auzit vreodata de figura de stil numita oximoron??? Nu, dom’le Dănacu, nu e vorba de oxiuri (deși nu-i exclus să vi se fi urcat oxiurii la creier), ci de oximoron!!! Caci tocmai ati comis unul: masonerie crestin-ortodoxa! Asta da oximoron!

  3. Pai in acest caz, lucrurile sunt cat se poate de clare ,tinand cont de cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos: “Nimeni nu poate sluji la doi stapani… Nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona” (a se citi:Masonerie) (Matei 6:24).

  4. >„Poziţia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe de prin anii 1937 cu privire la masonerie este astazi neschimbată”

    !!! Masoneria este lovita si de anateme puse la Sinoadele ecumenice CARE NU POT FI RIDICATE NICIODATA DE NIMENI !!!

    Asta ste cadrul general si trebuie mentinat deoarece se sugereaza ca anatema din 1937 este pusa intr-un cadru istoric special, legat de faptul ca in viata poltica europeana si romaneasca ‘fascistii’ aveau un cuvant greu de spus.

  5. >Chiar dacă nu ar fi anatema sinodală a BOR, cine dintre ortodocşi cu frcă de
    >Dumnezeu, ar socoti neândestulător sfântul botez şi tainele bisericii pentru
    >a adera la masonerie ?

    I) 9. Zis-a avva Antonie: „Am văzut toate cursele vrăjmaşului întinse pe pământ şi suspinând am zis: «Oare cine poate să le treacă pe acestea?». Şi am auzit glas zicându-mi: «Smerenia!»“.

    Patericul Egiptean, avva Antonie

    II) Vad, Doamne, ca a inceput ziua a se lumina, intru care pot vedea multe nestatornicii si sminteli, pot sa simt multe ispite, sa intampin multe pricini ca sa cad in pacate si in cevoi de moate.
    Cum voi putea scapa de acelea de nu-mi vei ajuta Tu, care esti puterea mea ?

    Rugaciune in toate diminetile cand ne sculam din somn

  6. pentru mantuire (singurul scop al vietuirii noastre pe pamant) nu e nevoie de masonerie ci de Biserica; de aceea, preotii-preoti, adevaratii slujitori ai lui Dumnezeu si nu simpli slujbasi ai statului, nu au nevoie sa devina masoni; preotii-preoti stiu clar mesajul pe care IL AU de transmis DE LA Dumnezeu, orice alt mesaj nu aduce nimic nou si relevant pentru mantuirea noastra. Cu noi este Dumnezeu, intelegeti neamuri !

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare