SUFLETE SUFERINDE care pot primi o mangaiere si o mana de ajutor… macar DE CRACIUN (I) (VIDEO)

11-12-2014 7 minute Sublinieri

  • RomaniaTV:

Sărbătorile de Iarnă, la LIMITA SĂRĂCIEI. Întinde o mână caldă şi încălzeşte un SUFLET DE CRĂCIUN

SUFLET DE CRĂCIUN. Alăturaţi-vă campaniei noastre şi veţi putea dărui un gram de fericire în prag de Sărbători. Împreună putem demonstra că magia Crăciunului există iar pentru unii anul acesta va avea chipul vostru! Ajutaţi de Crăciun un suflet de copil! Împreună putem face lucruri mari!

Lacrimi, întrebări fără răspuns, lipsa oricăror speranțe devin personaje principale în lumea candidă a celui mic, născut fără vină într-un univers crud. Cât de grea poate fi povara pe care un copil o poate purta pe umerii înguști? De multe ori rămânem muți în fața puterii miraculoase cu care copiii pot ignora lipsurile esențiale din jurul lor.

Crăciunul lor va fi fără brad, fără cadouri, fără cozonaci, fără lumini… mâinile mici se vor repezi să apuce un codru de pâine primit ca pomană pentru suflete apuse. În loc de Moș Crăciun, își vor îmbrățișa mama sau frații și se vor bucura că alături, va părea mai cald.

[…]

Împlinește-ți Crăciunul și ajută un copil sărman să definească Bucuria, Lumina, Bunatatea. E în puterea ta să le dai puțin din ceea ce viața a uitat să le ofere.

Zâmbetul unui copil! Ce alt dar mai scump îți poți dori de Crăciun?!

Şase fraţi se îneacă în lacrimi de când mama lor şi-a părăsit familia pentru un bărbat. Au rămas în grija bunicii de 80 de ani şi a tatălui care pentru ei a renunţat la un loc de muncă în Italia. Familia o duce foarte greu, iar tot ce îşi doresc de sărbători sunt haine groase ca să nu mai tremure de frig în casă.

Copii încă nu s-a obişnuit cu ideea că mama lor i-a părăsit. Tatăl copiilor abia mai are putere să vorbească. Bărbatul obţinuse un loc de muncă în Italia. Era o şansă pentru toată familia să o ducă mai bine. Dar toate visurile lor s-au spulberat când mama copiilor a fugit la amant. Acum soţul munceşte din greu să crească cei şase copii, potrivit România TV.

Citeşte şi Povestea CUTREMURĂTOARE a unei familii care locuieşte într-un WC public FOTO

Multă muncă! Eu îi spăl, eu îi imbrac, mancare fac eu. Îi iubesc foarte mult pe copii. Ţin la mine toţi“, a povestit tatăl micuţilor.

Condiţiile în care trăiesc sunt extrem de grele. Locuiesc într-o casă de chirpici în care este la fel de frig ca afară. Hainele sunt puţine şi nu le ţin de cald. Nici mâncarea nu este suficientă. De multe ori copiii se duc flămânzi la şcoală.

În afară de cel mai mic dintre copii care are cinci ani, toţi ceilalţi merg la şcoală. Bunica lor de 80 de ani are grijă de mezin şi îi ajută pe ceilalţi cum poate din pensia ei de 300 de lei. Soarta lor grea a înduioşat câţiva vecini care le-au trimis copiiilor jucării. Acum visează la un brad de Craciun şi cine ştie poate Moşul le va pune şi ceva daruri sub el.


SUFLET DE CRĂCIUN. Cât de grea poate fi povara pe care un copil o poate purta pe umerii lui? Un băiat de doar 9 ani îşi plânge fără încetare tatăl, acum în prag de Sărbători. În urmă cu două luni, părintele a făcut infarct şi a murit. A rămas singur cu mama şi fratele lui de 3 ani. Stau într-un apartament sărăcăcios din Ferentari şi trăiesc dintr-un un salariu de 600 de lei. La ei nu vine Moş Crăciun. Bradul nu va exista în casa lor, iar cozonacii şi bucatele le vor vedea doar în reclamele tv.

În timp ce oraşele sunt gătite în straie de sărbatoare, în timp ce casele sunt îmbătate de parfumul cozonacilor şi lumina braduţilor de Crăciun, într-un apartament sărăcăcios din Bucureşti un copil de 9 ani îşi plânge destinul. Trăieşte cu mama şi frăţiorul lui de 3 ani în casa bunicilor de când tatăl lor a decis să-i părăsească. Alcool, vorbe grele, violenţă, toate au dus la destramarea familiei lui.

Alex nu a înţeles niciodată de ce tati nu mai este lângă ei, deşi este conştient că nu s-a mai înţeles cu mami. A fost şi el martor de câteva ori la discuţiile lor aprinse. A strigat din tot sufletul când tatăl lui a ridicat pumnul asupra mamei. A auzit de câteva ori că frăţiorul lui nu trebuia să vină pe lume, că nu este dorit, a văzut-o pe mama lui plângând însă cu toate astea parcă era mai bine când erau împreună.

Când am rămas însărcinată cu David s-a schimbat. Mi-a zis atunci că nu mai vrea alt copil. Eu am hotărât să-l fac. Atunci a început să bea. Vorbea foarte urat, ţipa, îmi facea reproşuri… a încercat să dea odată în mine, dar a început copilul să plângă şi s-a oprit. Atunci când bea nu mai ţinea cont că era copilul de faţă. Era schimbat şi Alex, era traumatizat de când se comporta tatăl lui aşa, spune cu lacrimi în ochi mama lui Alex.

A urmat divortul, apoi o perioadă foarte grea de acomodare pentru toată lumea, în special pentru Alex. Tatăl lui plecase, casa era goală şi parcă simţea că viaţa lui avea să capete un alt sens. Timpul a trecut si usor, usor s-a obisnuit cu gandul ca parintii lui s-au despartit. Trei ani mai tarziu, copilul avea insa sa-si piarda tatal pentru totdeauna. Tatăl lui a murit în urmă cu două luni.

A făcut infarct… pe 14 septembrie ne-am dus noi la el şi l-am certat că nu-i cumpără nimic copilului că începe clasa a III-a. I-am spus că nu o să-l mai vadă niciodată pe Alex şi la o săptămână am auzit că a murit, spune mama copilului plângând.

poza5_01940800Este greu să-ţi imaginezi câtă durere este în sufletul acestui copil. Doar dacă îi priveşti ochii îţi dai seama că în sufletul lui se dă o furtună. De atunci Alex refuză să mai mănânce, nu-i mai place nimic. Ce poate să mai facă, există, trăieşte automat, fiindcă ştie că nimic nu se mai poate schimba. Se simte singur pe lume, abandonat deşi o are pe mama lui mereu aproape. Îl mângâie, îi spune că tati e sus şi îl veghează, că poate vorbi oricând cu el.. dar el nu vrea să mai audă asta, el îşi vrea tatal înapoi şi atât.

alex-plange3_24670800Vin Sărbătorile însă pe el nu-l interesează. Au trecut două luni de când tatăl lui a plecat pentru totdeauna de lângă ei. Cum s-ar putea bucura de colinde, de luminite şi cadouri? În casa lor domnesc durerea şi neputinţa. Se mai au doar unul pe altul. Mama a devenit peste noapte şi tată. Este speriată şi nu ştie cum se va descurca cu cei doi copii. Banii care îi intră în casă sunt puţini, prea puţini. Câştigă 600 de lei pe lună. Pentru ei, Crăciunul nu va exista anul acesta.

Alăturaţi-vă campaniei “SUFLET DE CRĂCIUN” şi veţi putea dărui un gram de fericire în prag de Sărbători. Împreună putem demonstra că magia Crăciunului există iar pentru unii anul acesta va avea chipul vostru! Ajutaţi de Crăciun un copil necăjit să zâmbească! Împreună putem face lucruri mari!

Orice ajutor îi va fi de folos băiatului și familiei sale. Dacă vreți Alex să simtă că şi pentru el vine Crăciunul, dați-ne un mesaj pe adresa webcontent@rtv.net sau scrieți-ne pe pagina noastră [https://www.facebook.com/RomaniaTV]

Cei care vor să întindă o mână de ajutor pot dona de asemnea în contul deschis la LIBRA BANK.

Ursea Mariana

RO54BREL0002000503670100
LIBRA BANK, SUCURSALA BERCENI

***

octavian1_92966700

SUFLET DE CRĂCIUN. “Nu înţelegeam ce înseamnă să mori”, un băiat face MĂRTURII CUTREMURĂTOARE din copilărie

SUFLET DE CRĂCIUN. Lacrimi, întrebări fără răspuns, lipsa oricăror speranțe devin personaje principale în lumea candidă a celui mic, născut fără vină într-un univers crud. Octavian are 16 ani şi a avut o copilărie foarte urată. Tatăl lui a plecat când el era mic şi de atunci trăieşte cu mama, bunica şi o mătuşă. Stau într-un apartament din Ferentari şi supravieţuiesc toţi din pensia bătrânei. Când s-au văzut singuri, mama lui şi-a pierdut minţile. Poliţie pe la uşi, Protecţia Copilului, cămăşi de forţă, urlete şi lacrimi de disperare. Oare ce poate înţelege un copil din toate astea. Nimic… Deşi a avut o copilărie marcată de boală, suferinţă şi sărăcie, băiatul s-a format frumos. La şcoală este premiant, deşi nu de puţine ori a învăţat flămând.

Octavian traieste intr-un cartier saracacios din Ferentari

Sărbătorile de Iarnă sunt prilej de bucurie în casele credincioşilor. Brazi împodobiţi, case luminate, bunatati pe mese, cadouri si colinde vesele la fiecare colt. Un tablou frumos! Din păcate, acest tablou este doar un basm pentru un băiat de 16 ani din Bucureşti. El nu a avut niciodată parte de aşa ceva. Trăieşte cu bunica, mama şi mătuşa într-un apartament sarăcăcios din Ferentari. Tatăl lui l-a părăsit când era foarte mic. Nu-şi aminteşte cum arăta, nici nu vrea să ştie, nici nu mai contează. A plecat cu mulţi ani în urmă pentru a-şi întemeia o altă familie. Atunci când a plecat, viaţa lui s-a transformat într-un coşmar. Mama lui nu a suportat plecarea şi s-a închis într-o lume a ei.

“Cristina s-a îmbolnăvit când soţul a părăsit-o. Era copilul mic când el a plecat şi s-a căsătorit cu alta… Nu ştim nici în ziua de azi unde e plecat. A făcut un şoc ea, a făcut o depresie şi nu mai mă primea nici pe mine să pun mâna pe copil. Uşile mele sunt sparte de poliţie. Ea se închidea în casă cu copilul şi nu îi dădea să mănânce şi nu mânca nici ea”, a povestit bunica lui Octavian.

Când băiatul a împlinit 7 ani, Cristina a făcut o nouă criză.

“La început când eram mic credeam că e ceva normal, dar mai încolo când am văzut-o pe bunica cu poliţia la uşă am zis că ceva se întâmplă… M-am strâns lângă mami şi am început să plâng. Venea bunica, mama începea să plângă, ce îmi aducea bunica, mama arunca. Îmi zicea: mami, dacă o să mor să nu te duci la mamaie să îi spui. Nu înţelegeam ce înseamnă să mori”, îşi aminteşte băiatul.

Dupa doi ani de tratamente, mama lui se simţea bine. Când a împlinit 9 ani, Octavian a putut merge la şcoală. Acum are 16 ani şi deşi a avut o copilărie marcată de boală, suferinţă şi sărăcie, băiatul s-a format frumos. La şcoală este premiant deşi nu de puţine ori a învăţat flămând.

Pentru că acasă nu are cine se ocupa de lecţiile lui, Octavian merge după ore la Asociaţia Sfântul Stelian. Acolo primeşte o masă caldă şi ajutor pentru temele de acasă.

“Pe mine mă impresionează modul lui de a accepta situaţia aşa cum este ea… realistă, crudă poate.. Nu s-a plâns niciodată de situaţia lui. Vede viaţa prin prisma ajutorului lui Dumnezeu, a spus Mihaela Chihaia, invatator la Asociatia sf Stelian.

Cadoul pentru Octavian va fi acelaşi şi anul acesta: un ursuleţ de pluş. Nu zice nimic. Spune doar că este cam mare pentru jucării însă este conştient că este imposibil să primească ce îşi doreşte. Crăciunul lui va fi fără brad, fără cozonaci, fără lumini… mâinile lui se vor repezi să apuce un colţ de pâine caldă primit de la bunica.

Alăturaţi-vă campaniei “SUFLET DE CRĂCIUN” şi veţi putea dărui un gram de fericire în prag de Sărbători. Împreună putem demonstra că magia Crăciunului există iar pentru unii anul acesta va avea chipul vostru! Ajutaţi de Crăciun un copil necăjit să zâmbească! Împreună putem face lucruri mari!

Orice ajutor îi va fi de folos băiatului și familiei sale. Dacă vreți ca Octavian să simtă că şi pentru el vine Crăciunul, dați-ne un mesaj pe adresa webcontent@rtv.net sau scrieți-ne pe pagina noastră www.facebook.com/rtvnet. https://www.facebook.com/RomaniaTV

Cei care vor să întindă o mână de ajutor pot dona, de asemnea în contul deschis pe numele Niţă Ioana, la Banca Transilvania.

RO47BTRLRONCRT0279889401

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Apeluri, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “SUFLETE SUFERINDE care pot primi o mangaiere si o mana de ajutor… macar DE CRACIUN (I) (VIDEO)

  1. Vremea rea de afara ne ingrijoreaza…Ne gandim doar la noi,ne vom strica concediul sau cum ar spune unii, va fi naspa de Craciun.Asta in timp ce langa noi sunt persoane care au o singura dorinta:caldura…

    “La etajul 3, dincolo de o perdea pe post de usa, se inghesuie intr-o camera de 8 metri patrati o familie intreaga. In timp ce afara erau aseara -5 grade, inauntru temperatura abia trecea de 10. Copiii se incalzesc intre ei, sub paturi. Cel mai mic are doar 3 saptamani, iar celalalt zace racit, cu obrajorii rosii de frig”.
    http://stirileprotv.ro/stiri/social/pestera-cu-15-familii-din-iasi-copii-de-doar-cateva-saptamani-si-parintii-lor-traiesc-ca-sinistratii-in-inima-orasului.html

  2. si ca de obicei in articolele de genul de pe vajnicele noastre site-uri de stiri, nu exista absolut nicio informatie despre cum i-am putea contacta pentru a-i ajuta… exceptie face ultimul articol

  3. @ bogdan:

    Acolo apare si posibilitatea de contact pentru toate cazurile, intr-adevar, destul de ascunsa, din pacate, plus ca au reusit sa dea si adresa gresita a paginii de Facebook (am corectat noi):

    dați-ne un mesaj pe adresa webcontent@rtv.net sau scrieți-ne pe pagina noastră https://www.facebook.com/RomaniaTV

    De la campania de anul trecut insa am aflat si adresa uneia dintre ziaristele care se ocupa de campanie:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/05/10/romania-are-suflet/#comment-213273

    Reiteram si rugamintea facuta atunci, ca cei care afla detalii sa le posteze aici si pentru altii.

    PS: Au mai aparut intre timp doua cazuri, chiar daca numai unul dintre ele este propriu-zis in aceasta campanie (intr-adevar, haotica organizarea pe siteul acela, dar… asta e):

    http://www.romaniatv.net/povestea-dramatica-a-unui-copil-geniu-ajut-o-pe-denisa-sa-devina-o-pianista-faimoasa-video_189377.html
    http://www.romaniatv.net/suflet-de-craciun-nu-intelegeam-ce-insemna-sa-mori-un-baiat-face-marturii-cutremuratoare-din-cop_189293.html

  4. Uite aici un “suflet de Crăciun”. Apoteoza urii de clasă. Cu dedicație de la corporatiștii de succes pentru amărâții care fac copii:

    http://gzt.ro/parinte-sarac-cu-multi-copii-vreau-banii-si-mila-voastra/

  5. Cine doreşte să aducă bucurie cuiva în preajma Crăciunului (şi oricând în restul anului)…

    …poate ar găsi inspiraţie pe acest site – http://milostenie.ro/ – unde sunt postate poveşti dintr-o lume paralelă (a suferinţei, a bolilor, a traiului de pe o zi pe alta, a lipsurilor de tot felul, a excluderii sociale, a lipsei de perspectivă).

    Un site căruia iarăşi îi fac reclamă: http://munteanuk.blogspot.ro/2014/12/cine-doreste-sa-aduca-bucurie-cuiva-in.html

    *

    Un tânăr desfigurat de un accident de maşină, care supravieţuieşte datorită unor plăcuţe de titan care i-au reconstituit craniul, are nevoie de bani pentru alte operaţii:
    http://milostenie.ro/urgente-umanitare/caz-umanitar/tanar-de-26-de-ani-desfigurat-de-un-accident-grav-53

    Mama a două fete, bolnavă de cancer, are nevoie de orice ajutor material (hrană, alimente) sau o sumă cât de mică:
    http://milostenie.ro/donatii/cerere-ajutor/mamica-bolnava-de-cancer-are-nevoie-de-ajutor-315

    Poate aveţi haine de iarnă care ar putea ţine de cald acestei familii:
    http://milostenie.ro/donatii/cerere-ajutor/cerem-ajutor-310

    O mamă cu şapte copii într-o singură cameră… de la sine înţeles de cât de multe lucruri ar avea nevoie:
    http://milostenie.ro/donatii/cerere-ajutor/bana-ziua-ma-numesc-flori-309

    Mamă singură, părăsită de tată înainte de naştere are nevoie de sprijin pentru a-şi creşte bebeluşul:
    http://milostenie.ro/donatii/cerere-ajutor/o-mamica-singura-280

    Tatăl a trei copii are nevoie de tratament pentru insuficienţă respiratorie:
    http://milostenie.ro/donatii/cerere-ajutor/tatal-grav-bolnav-297

    O fetiţă de 8 ani si frăţiorul de 2 ani nu mai au haine şi încălţăminte:
    http://milostenie.ro/donatii/cerere-ajutor/caut-hainute-pentru-fetita-de-8-ani-si-baietel-de-2-ani-267

    La 8 ani are tumora cerebrală, dar incă speră la vindecare:
    http://milostenie.ro/urgente-umanitare/caz-umanitar/tibi-tumoare-cerebrala-la-8-ani-52

    Trei băieţi şi o mamă părăsiţi de tată au mare-mare nevoie de ajutor:
    http://milostenie.ro/donatii/cerere-ajutor/urgent-242

    Două fetiţe cu handicap au nevoie de bani pentru tratamente:
    http://milostenie.ro/urgente-umanitare/caz-umanitar/sa-ajutam-doua-surori-cu-handicapuri-grave-38

    Un tânăr inimos vrea să înfiinţeze un azil de bătrâni:
    http://milostenie.ro/donatii/cerere-ajutor/azil-batrani-61

    O fetiţă cu handicap, fratele ei şi mama lor au mare nevoie de sprijin:
    http://milostenie.ro/donatii/cerere-ajutor/mama-singura-am-nevoie-de-ajutor-29

    Tragica poveste a unui tânăr cu epilepsie, crescut în orfelinat:
    http://milostenie.ro/donatii/cerere-ajutor/cer-cu-disperare-ajutor-159

    *

    Poate vreuna dintre aceste poveşti (mai sunt şi altele: http://milostenie.ro/donatii/cereri) vă va atrage atenţia, poate aveţi lucruri bune pe care nu le mai folosiţi şi care se pot dărui, poate aveţi 10-15-20-25-30-oricâţi lei care se pot trimite într-un cont sau prin mandat poştal…

    Poate aveţi ceva de oferit ca ajutor (http://milostenie.ro/donatii/oferte), poate doriţi să angajaţi pe cineva care ar fi în căutare de un loc de muncă (http://milostenie.ro/locuri-munca/oferte)…

    Poate vă gândiţi să ajutaţi proiecte umanitare din mijlocul unor comunităţi sărace (http://milostenie.ro/comunitati-sarace)…

    Poate sunteţi mai atraşi de proiecte mai ample, ale unor ONG-uri cu mai multă experienţă (http://milostenie.ro/actiuni-sociale), între care inclusiv Fundaţia pentru Copii şi Vârstnici ‘Sf. Sava de la Buzău’ (http://milostenie.ro/actiuni-sociale/actiune/savaliada-prima-comunitate-ortodoxa-pentru-categoriile-defavorizate-1) al cărei Ambasador sunt…

    *

    Nu cred că oricine are acces la internet şi primeşte acest mesaj nu are 10-15 lei de care să se poată lipsi. O prea mică sumă care poate însemna mare lucru (banii de mâncare pe o zi pentru anumite familii). De asemenea, mi-e greu să cred ca destinatarii acestui mesaj să nu aibă vreun obiect vestimentar în stare bună pe care să-l poată trimite.

    Pe de altă parte, îmi dau bine seama că a contacta un destinatar dintre cei de mai sus (care să nu-şi fi dat datele de contact complete), a face un pachet, a te duce la poştă etc presupune un efort.

    Totuşi, cine vrea să facă o faptă bună, nu o poate face absolut fără niciun efort. Prea ne-am învăţat cu amăgirea că să salvăm planeta de încălzirea globală cu un simplu click, că îmbunătăţim viaţa nu-ştiu cărei specii semnând câte o petiţie online, că binele se face cu simple Like-uri.

    Cu gânduri bune,
    Bogdan Munteanu
    Ambasador al Fundaţiei pentru Copii
    şi Vârstnici “Sfantul Sava de la Buzău”

  6. Pingback: O familie cu doi copii frumosi din Bucuresti traieste in FRIG si SARACIE, luptand pentru supravietuire (video). SUFLET DE CRACIUN (II) - Recomandari
  7. Pingback: COPII ALESI care au nevoie de ajutor si TULBURATOARELE LOR LECTII DE VIATA (video) - Recomandari
  8. Pingback: TATAL-EROU din Gorj care isi creste singur cei 8 COPII, MUNCIND DIN GREU, dupa moartea suspecta a sotiei sale (si VIDEO) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare