Sa ridicam un suspin catre Cer si sa intindem o mana de ajutor! ALTI FRATI MAI MICI AI LUI HRISTOS RASTIGNITI PE CRUCILE VIETII ACESTEIA, ale caror dureri le-am putea alina sau tamadui… (VIDEO)

10-05-2013 12 minute Sublinieri

…macar prin rugaciunea noastra impreuna-patimitoare…

RTV/ Romania are suflet:

Durere fără margini, întrebări fără răspuns şi o copilărie furată mult prea devreme. Ruxandra are 15 ani, dar ştie să-şi ascundă suferinţa în faţa oamenilor. Nu spune nimănui că o doare sufletul. Merge mai departe cu zâmbetul pe buze şi cu o maturitate uimitoare pentru vârsta ei. Ruxandra şi-a pierdut ambii părinţi la vârsta la care alţi copii se bucură mai mult de copilărie. Trăieşte cu bunica într-un apartament cu două camere, îngrijit, cald şi primitor. Cele mai dragi fiinţe au plecat undeva sus.

A fost o încercare şi toate încercările se trec. E ok, s-a întâmplat. Acolo au vrut să fie, acolo sunt şi eu sunt aici“, spune Ruxandra pentru RTV.NET.

Avea nouă ani când şi-a pierdut mama. Dimineaţa a plecat la serviciu şi nu s-a mai întors, inima i s-a oprit. Mama Ruxandrei avea 38 de ani, o familie unită şi fericită, o fiică minunată şi un soţ iubitor.

El a suferit foarte mult, s-au iubit aşa de mult. Ruxandra, la înmormântare, i-a scris o scrisoare şi i-a pus-o în geantă şi a zis: Mamă, ăsta e secretul nostru. Nu a spus la nimeni ce a scris în scrisoarea aia, nici în ziua de astăzi“, a povestit bunica, Caliopa Tanase.

Doi ani mai târziu, copila şi-a pierdut şi bunicul. Din păcate, cea mai grea lovitură a venit şase luni mai târziu. În decembrie 2010, fetiţa rămâne şi fără tată. Cel mai drag om din viaţa ei se stinge fulgerător, învins de durere.

A făcut o pancreatită acută hemoragică. Cred că din cauza supărării, s-a supărat foarte mult… A fost una după alta“, a spus bunica.

Ruxandra1Ruxandra oftează în tăcere şi îşi aminteşte de copilărie cu nostalgie. Spune că a avut parte de momente frumoase. Îi lipsesc, era frumos. “Mi-e dor să merg cu tata în fiecare sâmbătă pe undeva, că mergeam mereu în fiecare sâmbătă. Mergeam ori la Ploieşti să bem un suc sau să facem cumpărături sau mergeam prin parc. Era frumos. Şi cu mama la fel“, spune fetiţa.

Bunica încearcă să-i umple golul din viaţa micuţei atât de greu încercată de viaţă, încearcă să îi ofere tot ce-şi doreşte, dar îi este greu dintr-o pensie mică de câteva sute de lei. Deşi a fost greu încercată de viaţă, copilăria ei fiind umbrită de pierderea părinţilor, fata învaţă bine la şcoală.

Este un copil deosebit. În primul rând, foarte sensibilă. Rezultatele la învăţătură sunt dintre cele mai bune. Este foarte talentată la literatură, merge foarte bine pe materiile umaniste. A fost şefa clasei mai mulţi ani la rând. Alt lucru care merită apreciat este modul în care ea a reuşit să treacă peste nişte evenimente deosebit de tragice care au avut loc în familia ei“, a spus Cristina Panait, diriginta lui Ruxandra.

Copilul de 15 ani, maturizat înainte de vreme îşi găseşte refugiul în poezie. Versurile scrise de Ruxandra exprimă multă suferinţă ascunsă. Sunt multe întrebări la care fetiţa nu a primit niciun răspuns. În poezie sunt strigătele ei de disperare şi de neputinţă în faţa sorţii.

Cei care vor să întindă o mână de ajutor pot dona bani în contul:

RO88CECEPH1708RON1015738

Cec Bank. Sucursala Plopeni, Prahova

Bogdan Constantin are 11 ani şi provine dintr-o familie foarte necăjită. Locuieşte într-un spaţiu închis împreună cu mama şi cei patru fraţi, într-o cămăruţă mică unde razele soarelui nu intră niciodată. Chiar dacă pare greu de crezut, copilul este premiant.

Visurile unui copil se pierd undeva în drum dinspre şcoală spre casă. În fiecare zi soarele apune pentru el mult mai devreme. Bogdan trăieşte într-un univers invers. Şcoala este locul care îi aduce cele mai multe bucurii. Acasă înseamnă doar întuneric, suferinţă, foame. Într-un subsol întunecat, umed şi rece, într-o boxă de 6 metri pătraţi, un copil blajin creşte şi se formează, se transformă uşor, uşor într-un miracol.

Bogdan este un copil bun, un copil care învaţă. E poate cel mai bun copil al meu, fiind mai mare. Mai mă ajută la treabă, îi schimbă, le dă să mănânce, mă ajută să le fac baie. El e un sprijin foarte mare“, spune mama lui Bogdan, Floriana Petre.

BogdanPe umerii lui atârnă greu grija celor patru fraţi mai mici, unul bolnav cu Sindrom Down. Copilul iese cu ei în parc, le dă mâncare, îi cară în braţe şi le face zilele mai vesele.

Sunt convinsă că-şi doreşte o viaţă mai bună pentru el şi pentru fraţii lui, de care are mare grijă. La şcoală, în pauză se duce să vadă care e situaţia cu ceilalţi. El e un fel de tată pentru ei. În clasa a IV-a a luat premiul I“, spune învățătoarea lui Bogdan, Mioara Cristea.

Familia lui Bogdan trăieşte cu 900 de lei pe lună şi cu toate astea femeia nu se plânge. Din contră, este recunoscătoare că au unde să se adăpostească de furia străzii.

Aici avem o cameră, faţă de alte părţi e o cameră de lux, cu apă caldă, unde pot scrie, unde pot mânca. E un loc mai călduros, faţă de alte locuri. Nu visez la ceva mai bun. Nu am visat niciodată“, a spus mama lui Bogdan, Floriana Petre.

Într-adevăr, nu-şi permit să viseze. Copiii, însă, mai ştiu să zâmbească şi asta chiar dacă unii dintre ei nu au văzut niciodată marea şi nu şi-au permis niciodată un parc de distracţii.

Singura şansă pentru Bogdan este şcoala. Viitorul lui poate deveni mai luminos dacă va reuşi să ajungă printre cei mai buni. “Tatăl meu a spus aşa: ai carte, ai parte. Dacă el învaţă, învaţă pentru el. I-am zis că dacă învaţă are de toate“, a spus mama lui Bogdan.

Ştiu că este într-o situaţie destul de incomodă, cu resurse limitate şi în ciuda acestor resurse limitate, el reuşeşte totuşi să facă faţă cu succes problemelor. Are momente când lasă să se vadă că-l copleşesc problemele din familie şi din mediul din care trăieşte, dar totuşi nu şi-a pierdut puritatea şi zâmbetul şi speranţa“, a explicat învăţătoarea lui Bogdan, Mioara Cristea.

Speranţa se vede încă pe chipul lui Bogdan. De la prima privire oricine observă contrastul puternic dintre cămăruţa îngustă şi întunecată şi ochii copilului.

Eu mă simt de parcă aş fi într-un paradis. Aici am unde să-mi fac temele, am căldură, am apă caldă. Pentru mine este un loc bun în comparaţie cu alte locuri unde am mai stat“, spune Bogdan.

Şcoala reprezintă pentru Bogdan un punct de pornire spre o viaţă mai bună, o punte spre zile senine şi un vis măreţ.

Cei care vor să întindă o mână de ajutor pot dona în contul deschis la BCR.

Nume client: Constantin Bogdan  -titular de cont Petre Floriana

COD IBAN: RO09RNCB0300125463260001

Răzvan se pierde uşor printre oamenii mari pentru ca la doar 10 ani să ia în piept problemele unui adult. Trece prin lume zâmbind, obţine note bune la şcoală şi aplauze când este pe scenă. În acest fel, băiatul încearcă să aducă măcar o urmă palidă de fericire pe chipul părinţilor. Răzvan şi familia lui sunt condamnaţi la sărăcie. Părinţii şi-au pierdut locurile de muncă şi trăiesc zilnic sub ameninţarea că vor fi aruncaţi în stradă.

Mulţi dintre cei care au avut şansa de a avea o copilărie frumoasă, lipsită de griji şi suferinţă, cei care au avut parte de vacanţe la mare şi jucăriile dorite, nu realizează că toate acestea sunt doar iluzii pentru copiii din familii cu venituri limitate.

Un copil de numai 10 ani se pierde printre oameni şi încearcă să facă faţă cu zâmbetul pe buze problemelor din familie. Răzvan are rezultate bune la şcoală în ciuda faptului că uneori drama de acasă îşi pune amprenta pe sufletul de copil.

Răzvan este un copil foarte bun, cuminte, ascultător, sufletist. Ştiu că-şi ajută frăţiorii mai mici. Poate condiţiile de acasă îşi spun cuvântul. Câteodată nu este suficient să ai bani numai ca să oferi copilului hrană“, a spus educatoarea lui Răzvan, Simona Nistor.

RazvanCând clopoţelul sună, nu se grăbeşte să părăsească orele de curs, acasă spaţiul lui este limitat. În fiecare zi drumul spre casă îl parcurge cu cel mai bun prieten. Vorbesc de jocuri, de teme, despre orice. Odată ajuns în sânul familie, lumea copilăriei prinde alt contur. Răzvan locuieşte împreună cu părinţii şi cei trei fraţi într-o garsonieră sărăcăcioasă din Rahova. Împart toţi o cameră de 6 metri pătraţi.

Vă daţi seama că şi ei îşi doresc…îşi doreşte fiecare o cameră. Sunt trei băieţi şi o fată“, spune tatăl.

Părinţii se chinuie să-i ofere strictul necesar, dar le este destul de greu. Cheltuielile sunt mari şi datoriile s-au strâns. “Banii ne ajung în primul rând pentru mâncare şi în al doilea rând pentru facturi. Mâncare acolo pentru un mălai tot avem. Nu au stat niciodată nemâncaţi“, spune mama pentru RTV.NET.

Mama munceşte două zile pe săptămână, iar tatăl lucrează ocazional. Au rămas în urmă cu întreţinerea, unde trebuie să plătească 3.900 de lei. Administratorul blocului îi ameninţă că va chema un executor judecătoresc pentru a-i da afară din casă. O familie întreagă ar ajunge în stradă. Copilul visează ca orice copil să aibă un calculator, o bicicletă, dar înţelege că momentan nu se poate.

Îmi doresc să devin actor, îmi doresc o bicicletă, un laptop, dar trebuie să ne descurcăm cu ce avem“, spune Răzvan.

Răzvan este un copil ambiţios şi visează ca într-o zi să devină un mare actor, un artist aplaudat pe marile scene ale lumii. De trei ori pe săptămână, băiatul se urcă în tramvai şi merge la Asociaţia Sfântul Stelian, unde îşi dezvoltă aptitudinile pentru teatru. Îndrumătorii sunt încântaţi de prestaţia lui şi spun că este un gentlemen plin de şarm. “Răzvan este un copil sobru, fermecător şi are talent actoricesc. Pe cât îl vedem de moale este foarte agil. Este ascultăror şi nu depăşeşte limita bunului simţ“, a spus asistentul social de la Asociaţia Sfântul Stelian, Mădălina Badea.

Elev ambiţios la şcoală, copil cuminte acasă şi un mic actor pe scenă la şcoală, Răzvan visează ca într-o zi să poată întinde o mână de ajutor familiei. Vrea să aibă cele mai bune rezultate pentru ca părinţii lui să fie mândri de el. Îi este destul de greu să-şi îndeplinească visul pentru că viaţa îi pune piedici, dar este sigur că ambiţia lui îl va ajuta să ducă la bun sfârşit marele plan.

Cei care vor să întindă o mână de ajutor pot dona bani în contul lui:

Mircea Razvan. Titular de cont: Mircea Stanica Georgeta

ING Agentia Sebastian

COD IBAN: RO33INGB0000999903407927

La doar 30 de kilometri de centrul Bucureștiului, mai multe familii trăiesc mai rău decât în Evul Mediu: supraviețuiesc de la o zi la alta în case încropite din cartoane, se încălzesc din cauciucurile pe care le pun să ardă și depind de gunoiul pe care alții mai avuți decât ei îl aruncă. Printre ei își trăiește copilăria și Alex, care la vârsta de 7 ani este greu încercat.

AlexAlex are 5 frați, un tată șomer și o mamă bolnavă de cancer în stadiu terminal. Din păcate, nu a fost înscris la școală pentru că nu are haine, iar caietele, cărțile sau creioanele sunt doar o utopie. E cel mai mic dintre frați și pentru că nu lucrează își veghează mama muribundă.

Condamnați de o soartă potrivnică, la mică distanță de Capitală, o mână de oameni se luptă să supraviețuiască de la o zi la alta. Într-un peisaj și el ostil, pierduți printre mlaștini, ape reci și stătute, înglodiți în noroaie veșnice, câteva familii amărâte se ascund în case improvizate.

Norocul pare să nu-și fi găsit niciodată loc printre bălțile de la Frumușani. L-or fi alungat poate prejudecățile, mințile închise sau obiceiurile împământenite ale celor care-și dispută dreptul la o viață mai bună. Însăși natura le este potrivnică sufletelor pe care le descoperim după ce ceața deasă începe să se ridice. Umezela rece care îți pătrunde încet până la oase pare să nu-i mai deranjeze.

Alex calcă aproape desculţ prin noroiul cleios şi rece, băiatul de 7 ani fiind mai firav decât un alt copil de aceeaşi vârstă. Își smulge cu greu fiecare pas din glodul care parcă vrea să-l înghită. De fapt, glodul acela și tenișii aurii, mari și rupți cu care înoată prin bălțile murdare sunt metafora perfectă pentru viața pe care o duce.

Deși nu vrea să o spună în fața camerei care-l sâcâie indiscret, copilașul ascultă uneori speriat respirația subțire a mamei despre care a auzit de la cei mari că trage să moară. Și de atunci se roagă ca ea să mai respire o dată şi încă o dată şi încă o dată.

Chiar dacă este un copil care ar trebui să se bucure de copilărie şi să meargă la şcoală, micuţul Alex munceşte de la 5 dimineaţa în fiecare zi: adună pet-uri din gunoaie. Când are”liber” rămâne în casa înghesuită și are grijă să îi dea apă și pastile mamei sale suferinde. Se hrănește cu pâine și apă şi a învățat singur să scrie și să citească în timp ce trăgea cu ochiul la caietul fratelui mai mare.

Umbra cumplită a săraciei a pus stăpânire pe această familie. Bucuria este un cuvânt aproape necunoscut pentru ei.

Cu toate astea, nu puțini sunt cei care îi judecă. De la înălțimea unui trai decent sunt aruncate întrebări seci: de ce atât de mulți copii, de ce tatăl nu-și caută un serviciu, de ce mama nu s-a controlat la timp, de ce fratele cel mare nu are decât 4 clase, multe întrebări care încep cu “de ce”. Răspunsurile, retorice în mare parte, vin să hrănească prejudecățile. Odată judecați, îi scutesc pe unii să facă risipă de compasiune, de lacrimi, de gânduri negre. “Își merită soarta”, se aude cinic din fundal din partea autorităților, a oamenilor mult prea avuți, a societății în general.

Trăiesc ca niște paria și reciclează gunoiul altora mai norocoși. Cu toate că săracia îi mutilează, ei reinventează sentimente. Iubirea necondiționată față de soție, față de mamă sau față de pruncii desculți o simți de cum le treci pragul. În singura cameră în care îți duc existența era cald… și asta nu de la cauciucul pe care îl pun pe foc. Era cald de la mulțimea de suflete, ale celor mari, ale celor mici, condamnate sau tăbăcite de griji și lipsuri.

Puteţi demonstra ca milostenia nu a devenit un cuvânt învechit şi că nu ne-am lăsat învinşi de reflexul de a ne uita în altă parte atunci când vedem sărăcie sau neajutorare.

Orice ajutor îi va fi de folos băiatului și familiei sale. Dacă vreți ca lui Alex să-i fie mai cald sau să înțeleagă ce înseamnă să fii mai bine hrănit, dați-ne un mesaj pe adresa webcontent@rtv.net sau scrieți-ne pe pagina noastră www.facebook.com/rtvnet.

Bogdan Ştefan locuieşte cu mama şi cei doi fraţi într-un apartament din Ferentari. Sunt necăjiţi şi săraci. În casa lor intră în fiecare lună bani prea puţini pentru patru oameni. Veniturile sunt limitate şi cu toate astea Bogdan învaţă bine, participă la concursuri de cultură generală, joacă în piese de teatru şi pictează.

Într-o lume tot mai grăbită şi mai violentă, lipsită de orice fel de reper şi valoare, marcată de indiferenţă şi confuzie, suferinţa şi tristeţea devin tot mai prezente în viaţa unui copil de 16 ani, un adolescent care se luptă să meargă pe drumul cel bun, în ciuda greutăţilor vieţii.

Bogdan Ştefan este un copil mai tot timpul trist. Necazurile s-au abătut asupra familiei Ştefan odată cu moartea tatălui. Şapte gloanţe l-au lovit pe tatăl lui Bogdan la Revoluţia din 1989. A urmat o viaţă de chin, iar 13 ani mai târziu a căzut secerat în mijlocul străzii, unde a fost lăsat să zacă pe asfalt mai bine de 24 de ore.

A fost rănit, cu handicap gradul II în Revoluţie. S-au adunat, s-au adunat de la operaţie, de la tratament, de la anestezii a făcut un accident vascular, ultimul. A căzut pe stradă. A zăcut vreo 24 de ore afară“, spune Mariana Ştefan, mama lui Bogdan.

Uniţi în jurul mamei, cei trei copii abia se descurcă cu banii din pensia de urmaş şi din alocaţii.

Pe zi ce trece, mama lui Bogdan este tot mai bolnavă şi lipsită de puteri. Pentru binele copiilor, femeia a renunţat la medicamente. Inima şi-o tratează acum doar cu bucuriile care îi vin de la cei mici.

Învaţă foarte bine. Au rezultate foarte bune la învăţătură şi asta este cea mai mare bucurie sufletească. Să am sănătate să-i pot să-i duc mai departe“, spune mama.

Maturizaţi înainte de vreme, copiii îşi acceptă soarta cu demnitate

Ca orice copii de vârsta lor visează la multe lucruri, dar ştiu că mama nu-şi permite. Banii le ajung doar ca să supravieţuiască. “Sunt nişte copii foarte buni. Mă înţeleg că nu am. Nu ne-am putut permite să aibă ei un calculator. Şi-ar dori un calculator, dar înţeleg că nu se poate“, a mai spus mama copiilor.

bogdanDeparte de lumea tristă în care îşi trăieşte adolescenţa, Bogdan se refugiază în lumea cărţilor şi în pictură. Penelul îi păstrează gândurile curate şi dorinţele simple. Bogdan învaţă bine, participă la concursuri de cultură generală, joacă teatru şi pictează pe sticlă.

Bogdan este în programul noastru, în atenţia Asociaţiei Sfântul Stelian de patru ani de zile. Este foarte talentat la pictură, foarte talentat la teatru. Nu stă locului o clipă. Aici îţi face temele şi vrea să intre în cât mai multe activităţi. Are momente când este foarte, foarte tăcut şi nimic nu-l scoate din visare. Este un visător. Nu am întâlnit copil care să facă, compuneri mai frumoase ca Bogdan“, a spus Mădălina Badea, asistent social/educator la Asociaţia Sfântul Stelian.

Bogdan este mai tot timpul gânditor. Trăieşte cu teama ca într-o zi inima mamei va refuza să mai bată. În afară de imensa pierdere, Bogdan va fi nevoit atunci să ia pe umerii lui grijile familiei şi să se ocupe de fraţii mai mici. Dincolo de zbaterile zilnice pentru supravieţuire, Bogdan a ales o lume imaginară de care se bucură în tăcere. Speră că atunci când pictează o icoană, ruga lui sinceră, fără cuvinte, se face auzită.

Ochii copilului privesc dincolo de camera de filmat… direct în noi, dincolo de aparenţe. Rece, sincer, matur. O privire de gheaţă spre o lume care i-a dat până acum atât de puţin, dar care ar putea să-i dea o şansă pentru un viitor mai senin.

Cei care vor să întindă o mână de ajutor pot dona în contul deschis la BCR.

Nume: Ştefan Bogdan

Cod IBAN: RO48RZBR0000060015296041

Raiffeisen Bank. Agenţia Prelungirea Ferentari, Sector 5

Liliana este o copilă tristă şi marcată de suferinţă încă din primii ani din viaţă. S-a născut într-o familie săracă şi a ajuns la 6 ani într-o casă de copii din Bucureşti. Este singură printre străini. Cu toate astea fata este un copil deosebit. Învaţă foarte bine la şcoală, participă la olimpiade şi creşte frumos transformându-se uşor, uşor într-un om cu idealuri.

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi viaţa ta fără căldura părintească? Îţi aminteşti când te jucai cu alţi copii şi le spuneai că tatăl tău e cel mai tare şi că mama ta e blândă şi ocrotitoare? Îţi aminteşti când spuneai tuturor ce părinţi minunaţi ai tu?

Pentru un om care a crescut într-o familie normală este greu să înţeleagă ce înseamnă abandonul, singurătate, tristeţea şi visul imposibil de realizat. Liliana este o copilă abandonată printre străini. La 6 ani a ajuns la o casă de copii, împreună cu cei trei frăţiori. Nu a cunoscut niciodată iubirea mamei, iar tatăl este prea sărac şi neputincios pentru a-i oferi un cămin.

A venit la noi împreună cu cei trei frăţiori. Este căutată de către tatăl ei. Au condiţii sociale precare. Cred că ar dori să fie vizitată şi de mama ei. Mama ei o singură dată a venit s-o viziteze pe Liliana, în 9 ani. Mi-a spus că îşi doreşte şi ea o familie, dar pentru că nu se poate este fericită că este aici“, a spus Ecaterina Dumitru, administrator şi asistent social la Fundaţia The Door.

Tatăl vine la noi, ne vizitează, dar despre mama nu prea ştiu nimic, nu prea ne-a vizitat, decât o singură dată“, a spus Liliana.

Îi place să picteze, niciodată nu se duce cu temele nefăcute la şcoală. Iubeşte animalele şi natura.

LilianaDin clasa I până în clasa a VIII, Liliana a fost premiantă. A participat în fiecare an din clasa a V-a până în clasa a VIII-a la olimpiade. A fost la geografie, engleză, română şi matematică. Cel mai mult îi place geografia. Vrea să ajungă sus, se gândeşte cu tristeţe la tatăl ei, ştie că e sărac şi ştie că doar ea poate schimba roata destinului. Se gândeşte că în viitor vor putea fi împreună. Învaţă pentru o nouă şansă. Vrea să-şi ajute părintele, nu-l acuză, îi înţelege decizia.

Îmi doresc în viitor să pot să-l ajut pe tata. Stă singur. El nu are un serviciu, lucrează pe unde poate, vine la noi când poate şi face tot ce poate pentru noi“, a spus copila.

Când pune capul pe pernă se gândeşte la părinţi, la familie, la copilărie. “Câteodată mă gândesc la trecut. Mă gândesc să nu fac aceeaşi greşeală ca şi mama să-i dau la centru, să-i îngrijesc cum pot“.

Milenii de-a rândul, familia a însemnat totul, a fost rezervorul uman al istoriei, a însemnat stabilitate în timp şi speranţa pentru viitor. Un copil abandonat într-un centru tânjeşte după dragostea mamei, după siguranţa oferită de tată. Durerea lui nu dispare niciodată.

Acest suflet nevinovat este condamnat la suferinţă.

Cei care vor să întindă o mână de ajutor pot dona în contul deschis la BCR.

Fundatia THE DOOR Romania

Cont: RO57 RNCB 0072 0497 0568 0001

Banca Comerciala Romana, Sucursala Sector 1 (Cod Fiscal 6357925)

inp116

LEGATURI:


Categorii

Apeluri, Documentare/ Reportaje, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “Sa ridicam un suspin catre Cer si sa intindem o mana de ajutor! ALTI FRATI MAI MICI AI LUI HRISTOS RASTIGNITI PE CRUCILE VIETII ACESTEIA, ale caror dureri le-am putea alina sau tamadui… (VIDEO)

  1. Pentru detalii legate de cazuri, apelati la: roxana.gagiu@rtv.net si, va rugam, trimiteti si la noi datele suplimentare primite, pentru a putea sa le oferim la randul nostru mai multor frati interesati sa ajute.

  2. Pingback: RUGACIUNE CATRE MAICA DOMNULUI a celui coplesit de intristare si bantuit de ispite: “Sufletul meu se simte sfarsit; totul imi este greu, chiar si rugaciunea…”/ PREDICI AUDIO la Izvorul Tamaduirii (Ierom. Teofan, pr. Ciprian) -
  3. Stati un pic!

    Ajutor pentru cine?

    Pentru ea?

    Pentru tatal ei?

    In ce ar consta ajutorul, in cazul in care nu se pot dona bani ci, doar haine, incaltaminte sau…altceva!

  4. @ Magda:

    Care ea? E vorba de mai multe cazuri… Daca vrei sa donezi produse sau imbracaminte, trebuie sa iei legatura cu ziarista de la RTV care a publicat cazurile si a carei adresa electronica am dat-o, ca sa iti dea adresa sau telefonul familiilor.

  5. DA!
    Corect..
    Prima data am citit DOAR de Liliana, apoi am vazut si restul…i-am scris un mail d-nei roxana gagiu si astept sa iau legatura cumva cu ea…sa-mi dea mai multe detalii.

  6. Admin ,se intampla ceva putin straniu – La articolul-
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/05/08/chevron-avize-exploatare-constanta-rosia-montana/ i-mi apare avertizare de malware de la GOAGAL si acces restrictionat

  7. @ stef:

    Foarte ciudat! Nu stim de ce se intampla asa ceva. La noi articolul e ok.

  8. @admin:

    egzista o explicatzie:

    Content from static2.voxpublica.ro, a known malware distributor, has been inserted into this web page. Visiting this page now is very likely to infect your computer with malware.

    Daca incarcati pagina in Google Chrome (sau un alt browser cu acest gen de facilitate de securitate, gen Comodo Dragon) si faceti scroll down, la un moment dat o sa apara acest mesaj.

    E cel mai probabil vorba de un embed de pe voxpublica; ceva de genul. E suficient sa il eliminati.

  9. Sau o imagine pe care o incarcati de acolo, nu neaparat un video embed sau similar.

  10. Da, e vorba de imaginea cu tovarasul Sova cu lantul de aur in nas. se incarca de acolo.

    Solutia este sa o downloadati si apoi uploadati voi direct in pagina voastra.

  11. HRISTOS A INVIAT!

    AM PRIMIT PE MAIL:

    Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti:

    “Va reamintim faptul ca la Cantina sociala pentru copii Mitropolit Filaret (str. Mitropolit Filaret, nr. 41-41A, sector 4) orice copil poate servi masa zilnic, de luni pana vineri, intre orele 12.30-14.00.

    Parintii trebuie sa prezinte o copie a certificatului de nastere a copilului si sa completeze o cerere la sediul cantinei.

    Va rugam sa impartasiti aceasta informatie tuturor parintilor/copiilor care credeti ca ar putea sa beneficieze de serviciile cantinei.

    Impreuna, putem face ca niciunui copil din Bucuresti sa nu-i fie foame! “

  12. Buna seara

    ati reusit cumva sa obtineti adresele si telefoanele vreuinei familii de mai sus? Ma gandesc sa nu dam fiecare mesaj dnei reporterite… publicatile, va rog. Poate se pot dona si haine sau alimente, multa lume e cam neincrezatoare in ceea ce priveste banutii in cont 🙂
    Va multumesc mult in avans.

  13. @ Cristina:

    Nu, din pacate… Si nimeni nu ne-a lasat niciun mesaj.

  14. Pingback: SAVALIADA – proiectul parintelui Mihail Milea de la Buzau sau CURAJUL IUBIRII “NEBUNE” DE DUMNEZEU SI DE APROAPELE. Interviuri si reportaje video, audio - Recomandari
  15. AM PRIMIT PE MAIL (e anunt real):

    Fratele Danielei Stroe (multi dintre voi o cunoasteti) este in coma indusa, in urma unui stop cardiac si are nevoie de donatori de sange.
    Cine doreste sa doneze iata detalii mai jos (cu cat mai repede cu atat mai bine)
    – Grupa B, RH pozitiv
    – Se doneaza la Centrul de transfuzie sanguina Bucuresti Str. Constantin Caracas nr.2 specific pentru dl. Constantin Rotaru la Spitalul Universitar de Urgenta (asa trebuie sa scrie pe punga)
    – Donatorul trebuie sa fie sanatos sa nu fi avut hepatita sau sa fie sub vreun tratament medicamentos

    Fiind o grupa de sange mai dificil de gasit poate puteti populariza mesajul printre cunoscuti.
    Are nevoie cat mai urgenta (astazi daca se poate)….

  16. Bună ziua,

    E cumplit câtă suferință există lângă noi.

    Niculina, femeie paralizată și abandonată, din județul Vrancea, locuiește într-o mașină părăsită:

    http://youtu.be/pS1WEMr2FSM

    Poate ar fi bine să deschidem un cont bancar ca să o ajutăm pe biata femeie, până nu vine iarna.

  17. Pingback: Sa-i imbracam pe cei goi, sa-i ajutam pe cei sarmani! – CAMPANII UMANITARE IN SLUJBA UNOR FAMILII SARACE (video) - Recomandari
  18. Pingback: “In premiera”: Pierduti in sistem. DRAMA SFASIETOARE A COPIILOR ABANDONATI – MUTILATI PE VIATA DE UN STAT LITERALMENTE CRIMINAL (I) - Recomandari
  19. Pingback: “IN PREMIERA”: “Romania irecuperabila” si “Lungul drum spre casa” – reportaje coplesitoare despre IADUL ORFELINATELOR DE IERI SI AZI, “LAGARUL” DE COPII DE LA SIRET si POVESTEA EXTRAORDINARA A LUI PETR
  20. Pingback: INFERNUL COPIILOR UITATI – “In premiera” (VIDEO) despre COPIII ABANDONATI IN SPITALE si IGNORATI de stat (prima parte – 2012) - Recomandari
  21. Pingback: PILDE DE OMENIE IN VREMURI INUMANE sau altfel de eroi: taranul care a adoptat 4 fetite, medicul care a lasat multinationala pentru a lucra la tara, tanara saraca lipita pamantului care a returnat un portofel cu 1000 lei - Recomandari
  22. Pingback: EROI SI MINUNI din ROMÂNIA de azi: DANA si IOSIF ROTARIU, parintii care au salvat doi copii abandonati si maltratati si DANIEL OSMANOVICI, prezentatorul TV care a luptat pentru a strange banii celei de-a 37-a operatii a KASSANDREI - Recomandari
  23. Pingback: SUFLETE SUFERINDE care pot primi o mangaiere si o mana de ajutor… macar DE CRACIUN (I) (VIDEO) - Recomandari
  24. Pingback: TATAL-EROU din Gorj care isi creste singur cei 8 COPII, MUNCIND DIN GREU, dupa moartea suspecta a sotiei sale (si VIDEO) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare