PROVOCAREA CHARLIE HEBDO. VIOLENTE ANTICRESTINE – biserici incendiate in NIGER/ MANIFESTATII si in Algeria, Yemen si Pakistan (VIDEO)/ CAT DE REALISTA ESTE TEZA ISLAMIZARII EUROPEI DE VEST?/ ISRAELUL: scandalizat ca CPI examineaza posibile CRIME DE RAZBOI savarsite in FASIA GAZA

17-01-2015 5 minute Sublinieri

nigeria

foto: bbc.com

Cel puţin şapte biserici au fost incendiate sâmbătă la Niamey de către manifestanţi ostili caricaturii lui Mahomed publicate de săptămânalul francez Charlie Hebdo, iar violenţele continuau să se propage în capitala Nigerului.

AFP anunţa anterior că trei biserici au fost incendiate şi că Ambasada Franţei şi-a îndemnat cetăţenii “să evite orice ieşire”.

Cele şapte lăcaşuri de cult – majoritatea biserici evanghelice, dintre care unele funcţionau în mici vile, fără niciun semn religios distinctiv – au fost incendiate pe malul stâng al Niamey, potrivit unei jurnaliste AFP, care a văzut manifestanţi îndreptându-se şi către malul drept al capitalei, pe care există, de asemenea, numeroase biserici.

Numeroase baruri, hoteluri, magazine de băuturi sau diverse magazine aparţinând unor nemusulmani sau având însemne ale unor întreprinderi franceze au fost, de asemenea, distruse.

“Unii dintre noi am rămas baricadaţi în casă. Mie nu mi-a fost niciodată în viaţa mea atât de frică”, a declarat pentru AFP un mecanic creştin vest-african, baricadat în atelier împreună cu muncitorii săi, privindu-i prin orificiile unei ferestre pe manifestanţi în timp ce jefuiau un chioşc de peste drum.

“Noi, aici, la muncă, suntem obligaţi să ne închidem în atelier. Ne este cu adevărat frică. Trebuie ca statul să pună capăt tuturor nigeria2acestor lucruri. Nu este de bine pentru noi”, a adăugat el.

“Imediat ce au început manifestaţiile, către Marea Moschee, am simţit ce se va întâmpla. Eu le-am spus tuturor angajaţilor să se întoarcă acasă”, a declarat Kiéma Soumaïla, administratorul Toulousain, un bar cunoscut din Niamey.

Protestatarii au spart intrarea în local, pe care l-au distrus. “Au incendiat totul, după ce au spart tot ceea ce era de sticlă în drum“, şi-a exprimat el regretul.

Potrivit unei surse din domeniul securităţii, şase grupuri de 200-300 de protestatari au fost numărate, care seamănă haosul în Niamey.

Manifestaţii spontane – incendierea unor pneuri la intersecţii – au loc şi la Maradi, un oraş situat între Niamey şi Zinder, al doilea cel mai important oraş din Niger, unde manifestaţii anti-Charlie Hebdo au degenerat, vineri, în revolte, soldate cu patru morţi şi 45 de răniţi.

[…]/ integral pe mediafax.ro

Protestele în statele musulmane faţă de noile caricaturi ale profetului Mahomed publicate de Charlie Habdo se înteţesc. Manifestaţii violente au avut loc în Yemen, Pakistan şi Algeria. Iar în Gaza, pe zidurile centrului cultural francez au fost scrise ameninţări la adresa jurnaliştilor din Hexagon.

Între timp, Charlie Hebdo mai tipăreşte două milioane de exemplare ale numărului din această săptămână, ediţia de după atentatul care a decimat componenţa redacţiei, ceea ce va ridica la şapte milioane numărul copiilor distribuite în toată lumea.

A fost haos pe străzile capitalei Algeriei, unde sute de musulmani au protestat violent faţă de caricaturile profetului Mahomed apărute în Charlie Hebdo. Manifestanţii au atacat forţele de ordine cu pietre şi sticle, iar acestea au ripostat cu gaz lacrimogen şi tunuri cu apă. Zeci de protestatari au fost arestaţi în urma incidentelor.

„Protestăm faţă de Charlie Hebdo. Nu ne respectă religia şi ignoră convingerile noastre sfinte. Nu putem accepta să-l insulte cineva pe profetul Mahomed”, a spus unul dintre protestatari.

Proteste violente s-au desfăşurat şi în Niger, unde manifestanţii au incendiat maşini, magazine şi au vandalizat tot ce le-a stat în cale. Iar la Niamey, trei biserici au fost incendiate. Ambasada Franţei şi-a îndemnat cetăţenii din Niger să nu iasă din case.

Manifestaţii împotriva publicaţiei de satiră Charlie Hebdo au avut loc şi în Sanaa, capitala Yemenului, unde forţele de ordine au împiedicat mulţimea să ajungă în apropierea ambasadei Franţei.

„Ajunge cu insultele la adresa profetului nostru Mohamed, acesta este un mesaj de la poporul yemenit. Dacă nu se opresc cu ridiculizarea profetului nostru, vor regreta în viitor”, a spus un protestatar.

Şi la Karachi, în Pakistan, sute de persoane au ieşit pe străzi în semn de protest faţă de noile caricaturi. Manifestanţii au ars o marionetă care era învelită în steagul Franţei.

În Gaza, mesaje de ameninţare la adresa jurnaliştilor francezi au fost scrise pe pereţii clădirii care adăposteşte centrul cultural francez. Deşi acesta nu mai funcţionează din octombrie, când a fost avariat de o rachetă, mai mulţi poliţişti au fost trimişi pentru a asigura paza centrului.

  • Mediafax:

Barack Obama recomandă Europei să integreze mai bine comunitatea musulmană

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a recomandat Europei, într-o conferinţă de presă organizată alături de premierul britanic David Cameron, să integreze mai bine comunitatea musulmană.  “Principalul nostru avantaj este că membrii comunităţii musulmane nu au probleme în a se simţi americani”, a afirmat Obama. “Există unele părţi ale Europei unde nu se întâmplă la fel. Acesta este cel mai mare pericol cu care se confruntă Europa”, a adăugat Obama. […]

Washington Times: Musulmani segregaţi de societatea franceză formează adevărate mini-state islamiste

Masacrul comis miercuri la Paris de către terorişti autoproclamaţi Al-Qaida a fost posibil pe fundalul unei cedări treptate către islamişti, bloc cu bloc, a controlului asupra cartierelor majoritar musulmane, scrie ziarul american The Washington Times (WT) în ediţia electronică.

Franţa are cea mai importantă populaţie de musulmani din Europa, dintre care unii vorbesc în mod deschis despre ajungerea la conducerea ţării într-o bună zi şi despre înlocuirea sistemului legal occidental cu sharia. “Situaţia a scăpat de sub control, iar acest lucru este ireversibil“, declară pentru ziar Soeren Kern, un analist de la Institutul Gatestone, autorul unui raport anual despre “Islamizarea Franţei”. “Islamul face parte permanent, acum, din Franţa”, apreciază el, iar“viitorul pare foarte sumbru”.

“Problema este că mulţi dintre aceşti musulmani din generaţia tânără nu se integrează în societatea franceză. Deşi sunt cetăţeni francezi, ei nu au un viitor în societatea franceză, cu adevărat. Se simt foarte alienaţi de Franţa. De aceea este islamul radical atât de atractiv, pentru că le dă un sens vieţii”, continuă el.

Parisul şi alte oraşe – în pofida faptului că nu s-au transformat întru totul într-un refugiu pentru agenţi operativi Al-Qaida – au devenit, în ultimul deceniu, nişte “locuri fertile pentru musulmani extremişti”.Conducătorii oraşelor au permis unor adevărate mini-state islamice virtuale să prospere, în timp ce musulmanii câştigă putere pentru a guverna în felul lor.

“Există zone interzise nu doar la Paris, ci în întreaga Franţă, în care ei deţin efectiv controlul”, declară pentru WT Robert Spencer, conducătorul JihadWatch.org, o organizaţie care monitorizează extremişti musulmani. “Ei operează în impunitate, aparent siguri că autorităţile nu pot sau nu vor acţiona în mod decisiv pentru a-i opri”, subliniază el, adăugând că, “odată cu denegarea generală şi acoperirea motivului clar al atacului de la Charlie Hebdo, ei au motive întemeiate să gândească aşa”.

Atacatorii care au omorât 12 persoane la sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo au pretins că sunt membri Al-Qaida în Peninsula Arabă (QPA) din Yemen. Martori au declarat că aceştia vorbesc franceză perfect, ceea ce arată că sunt terorişti formaţi pe plan local şi care au primit ajutorul AQPA sau altei grupări, comentează publicaţia.

Legătura dintre atac şi mişcarea de islamizare constă în faptul că jihadiştii francezi devin tot mai îndrăzneţi în încercarea de a elimina orice critică a islamului, este de părere Kern. “Ceea ce încearcă să facă este să oprească orice fe de critică a islamului, orice fel de discurs, caricatură, discuţie, totul”, apreciază el. “În esenţă, Guvernul francez şi celelalte guverne europene au pierdut controlul asupra situaţiei. Este un bulgăre care se rostogoleşte şi a crescut tot mai mare, mai ales în ultimii zece ani”, adaugă Kern.

AQPA l-a declarat anul trecut pe redactorul-şef al Charlie Hebdo Stephane Charbonnier “cel mai căutat”, după ce publicaţia l-a satirizat pe profetul Mahomed. El se află printre cele 12 persoane ucise miercuri în timpul unei şedinţe la sediul săptămânalului.

Institutul de Cercetare Media pentru Mediul Mijlociu a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că jihadişti francezi discutau în mod deschis despre felul în care să se răzbune pe Charlie Hebdo pentru o carte de benzi desenate biografică despre Mohamed. Una dintre idei era să înceapă să omoare cetăţeni francezi.

Kern şi Institutul Gatestone au publicat un raport despre islamizarea Franţei în 2013 şi o continuare în decembrie. Potrivit acestui think tank – condus de către John Bolton, un fost ambasador american la ONU – populaţia musulmană a Franţei a atins 6,5 milioane de persoane, reprezentând apoape 10% din locuitorii ţării.

Unii activişti musulmani preconizează că Franţa va deveni o ţară cu populaţie majoritar musulmană într-un viitor nu prea îndepărtat”. “Cine are dreptul să spună că, în 30 sau 40 de ani, Franţa nu va fi o ţară musulmană? Cine are dreptul, în această ţară, să ne priveze de acest lucru?“, a declarat Marwan Muhammed, un purtător de cuvânt al Colectivului împotriva islamofobiei.

Pe de altă parte, musulmanii creează o şcoală publică separată, “complet ruptă de studenţi nemusulmani”, se arată într-un document aparţinând serviciilor de informaţii divulgat pentru Le Figaro, citat de Gatestone. De asemenea, peste 1.000 de supermarketuri vând cărţi islamice care îndeamnă la jihad şi la uciderea celor care nu sunt musulmani. Potrivit unui sondaj comandat de ziarul Le Monde anul trecut, 74% dintre cetăţenii francezi consideră islamul intolerant şi incompatibil cu valorile franceze.

Curtea Penală Internaţională va examina posibile crime de război comise în Palestina. Israel: Este o decizie scandaloasă

Procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI) a anunţat vineri lansarea unei examinări preliminare, etapă prealabilă anchetei, asupra presupuselor crime de război comise în Palestina, o decizie calificată de Israel drept “scandaloasă”.

Această examinarea preliminară ne va ajuta să stabilim dacă există o “bază rezonabilă” pentru a deschide o anchetă, a precizat Biroul procurorului, într-un comunicat.

“Procurorul va analiza în special problemele legate de competenţă şi interesele justiţiei”, informează comunicatul.

Guvernul palestinian a aderat la Statutul de la Roma, tratatul fondator al Curţii, la 2 ianuarie. Această decizie îi va permite procurorului CPI să deschidă, în viitor, anchete privind eventuale crime.

Autoritatea Palestiniană a recunoscut, la 1 ianuarie, competenţa CPI în presupuse crime comise începând cu 13 iunie 2014, adică din momentul în care Israelul a lansat o vastă campanie de arestări urmată de un război în Fâşia Gaza.

Potrivit CPI, acceptarea acestei competenţe nu corespunde unei aderări la Statutul de la Roma, tratatul fondator al Curţii, solicitate la 2 ianuarie de Autoritatea Palestiniană.

Cererea de aderare la CPI depusă de Autoritatea Palestiniană se înscrie într-o ofensivă diplomatică condusă de palestinieni la ONU.

CPI, cu sediul la Haga, este competentă, începând cu 1 iulie 2002, de anchetarea presupuşilor autori de acte de genocid, de crime împotriva umanităţii şi crime de război. […]


Categorii

1. DIVERSE, Teroarea "terorismului", Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “PROVOCAREA CHARLIE HEBDO. VIOLENTE ANTICRESTINE – biserici incendiate in NIGER/ MANIFESTATII si in Algeria, Yemen si Pakistan (VIDEO)/ CAT DE REALISTA ESTE TEZA ISLAMIZARII EUROPEI DE VEST?/ ISRAELUL: scandalizat ca CPI examineaza posibile CRIME DE RAZBOI savarsite in FASIA GAZA

  1. Prima zi de școală în Franța. Învățătoarea strigă catalogul.
    – Mustafa Al Ekhzeri?
    – Prezent!
    – Ahmed El Cabul?…
    – Prezent!
    – Kadîr Sel Ohlmi?
    – Prezent!
    – Mohammed Endahrha?
    – Prezent!
    – Chanhira Amarttayaku?
    – Prezent!
    – Al Ain ben Oit?
    Nu răspunde nimeni.
    – Al Ain ben Oit!
    În clasă, liniște totală.
    – Pentru ultima dată: Al Ain ben Oit!
    Un copil răspunde timid:
    – Doamnă, cred că e vorba de mine, numai că se pronunță Alain Benoit.

  2. Pingback: Marturia monahiei Hatune despre ATROCITATILOR ANTICRESTINE ale musulmanilor din Orientul Apropiat - Recomandari
  3. Si asa isi inainteaza planul…

  4. Se urmăreşte direcţionarea tensiunilor de la Charlie Hebdo spre declanşarea unui război creştino-musulman, deşi, acei jurnalişti, nu aveau nici o legătură cu creştinismul, însă aceste mesaje transmise musulmanilor cam acolo bat: “Aţi văzut ce v-a făcut “Franţa creştină”? la blasfemiat pe Mahomed!” Totuşi, în numele cărei religii au fost trase clopotele la catedrala Notre-Dame? Pe wikipedia se spune că această catedrala ar aparţine catolicilor, dar se pare că această catedrală este şi pentru apostaţi, şi pentru anti-creştini, şi pentru atei… Deci, nici o legătură cu creştinismul! N-am văzut nici o ştire despre înmormântarea acelor “jurnalişti”. Unde a fost înmormântaţi, cumva într-un cimitir catolic?

  5. Unde dai si unde crapa…
    De parca cek de la C.H. ar fi fost crestini, cand se stie foarte bine ca blasfemiile au fost chiar mai mari impotriva valorilor crestine, iar jurnalistii s-au declarat atei. Franta e laica toata ziua, absolut nicio legatura cu crestinismul. Franta cred ca e centrul ateist al Europei. Va dati seama cu cate pacate se incarca acei jurnalisti? Vai de sufletele lor. Nu doar ca blasfemiaza, dar vor avea pe constiinta atatea victime moarte din cauza iresponsabilitatii lor dar si cele care vor urma, mai ales ca ei sunt cozile de topor care incita la razboi inter-religios intre crestini si musulmani. Am aflat ca patronul lor este evreu. Nu degeaba fac ei aceste acte de “bravura”, asta e politica care li se dicteaza, nu e atat ura fata de crestini si musulmani, cat o agenda care trebuie urmata.

  6. “nu e atat ura fata de crestini si musulmani, cat o agenda care trebuie urmata” – categoric.

  7. @ I.L.

    Da, bineinteles unii dintre Charlie au fost inmormantati in cimitire crestine.
    Uite si o stire de la inmormatarea lui Charb, unde se canta Internationala in rusa si se mai danseaza nintel: http://youtu.be/R-KHdYd7RgM

    Mai problematic insa este cu teroristii, pentru ca niciun primar nu vrea sa-i inmormateze in comuna lor. Se cauta solutii pentru a fi inmormatati undeva ca anonimi.

  8. Am auzit din 2 surse diferite, dar nu am gasit informaatia ca atare, ca de fapt caricaturistii ucisi nu erau cei radicali, ci cei moderati de la CH. Caricaturile lor erau cele ‘soft’. Blasfemiatorii sunt in viata. Interesant, daca e asa…

    Nu cred ca Franta tr privita ca sursa raului. Din contra, lovesc in Franta pt ca Franta inca rezista. Dupa manifestatiile anti-gay marriage a venit timpul sa plateasca. Si, bineinteles, laicizarea lor ajuta.

    Cred ca nu intamplator revolutia de la 1879 a lovit atat de puternic exact Franta.

    Al. Paleologu spunea la un mom dat: ‘Franta este un experiment social reusit’. Dar nu in sens de experiment facut asupra lor, ci in sensul de reusita proprie a poporului.

    Dupa mine, dintre popoarele occidentale Franta este singura in care exista cu adevarat inca vie o samanta ce poate rodi. De-aia de la 1879 incoace fac ei tot posibilul sa striveasca acea samanta. Iar cu acest ‘Je suis charlie’ au reusit din pacate sa arunce cu mult noroi asupra Frantei.

  9. Franța, cuprinsă de PARANOIA „Copiilor Teroriști”!

    “Un băiețel francez de 9 ani a fost chemat la jandarmerie și supus unui interogatoriu pentru că ar fi strigat „Allah akbar” în timpul unui moment de reculegere în memoria victimelor de la Charlie Hebdo.”
    […]
    “Bănuielile asupra copilului sunt „total nefondate”, a declarat procurorul din Soissons, Jean-Baptiste Bladier pentru AFP. Băiețelul a fost audiat pe 15 ianuarie, la jandarmeria din Villers-Cotterêts, în prezența tatălui său, pentru apologia terorismului.”
    […]
    “Cazul acesta vine la câteva zile după audierea unui alt băiețel, de 8 ani, miercuri, la comisariatul din Nice, de asemenea pentru apologia terorismului. Copilul ar fi strigat „Eu nu sunt Charlie, eu sunt cu teroriștii!”
    […]

    Stire completa: http://www.evz.ro/franta-cuprinsa-de-paranoia-copiilor-teroristi.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare