Marturia monahiei Hatune despre ATROCITATILE ANTICRESTINE ale musulmanilor din Orientul Apropiat

17-01-2015 7 minute Sublinieri

SisterHatuneDogan

Desi este sezonul “pacii pe Pamant”, maica Hatune Dogan simte un fior specific razboiului. Fiorul o strabate cu fiecare noua atrocitate comisa impotriva minoritatilor crestine si Yazidi din Siria si Irak. Il simte in bisericile arse in Egipt si in masacrarea copiilor nevinovati din Pakistan.

Din acest motiv, in vizita de saptamana trecuta din Minnesota, aceasta le-a adresat un avertisment americanilor in fata catorva grupari bisericesti.

Climatul politic actual ii aminteste de anul 1915 si tara ei natala, Turcia, unde familia sa a resimtit cruzimea califatului otoman, care a masacrat 3 milioane de crestini si i-a transformat pe ceilalti in cetateni de mana a doua, cu statut de sclavi.

ISIS nu reprezinta nicio noutate, afirma aceasta, este doar renasterea partii intunecate a islamului.

“ISIS nu este fanatic. ISIS nu este mai ingrozitor. ISIS este alcatuit din credinciosi musulmani adevarati care urmeaza Coranului si lui Mohammed”, a declarat fondatoarea Fundatiei Maica Hatune cu sediul in Warburg, Germania, organizatie mondiala de ajutorare ce a fost decorata de catre guvernul german pentru dedicarea aratata pazirii drepturilor omului.

“Altii se declara musulmani. Afirma ca ei cred in Coran, dar nu il respecta”, a mai zis aceasta.

Crestinii armeni au reprezentat circa jumatate din cei 3 milioane de crestini care si-au pierdut viata in Turcia, insa cealalta jumatate erau de diferite confesiuni – ortodocsi greci, ortodocsi sirieni si protestanti. Toti au simtit cizma jihadului pe tampla lor.

Maica Hatune a facut joia trecuta o escala in Atlanta, pe drumul de intoarcere in Germania. Era imbracata in vestmantul monahal traditional si purta un crucifix de lemn simplu la gat, avand cu ea copia tocita a Coranului, ce i-a devenit insotitor constant ori de cate ori merge sa vorbeasca despre situatia din Orientul Mijlociu.

Ea crede ca crestinii din Occident ar trebui sa invete ce e scris in cartea sfanta a Islamului. Daca ar face aceasta, ar constientiza ca Statul Islamic (ISIS) nu face nimic din ce nu a mai fost facut deja in trecut de catre musulmanii cucernici cand cucereau popoare de “infideli”.

Unde sunt toti crestinii?

Maica Hatune aminteste faptul ca 96% din populatia Orientului Mijlociu la sfarsitul secolului al saptelea era crestina. Acum, aceasta a scazut la 6 procente. Turcia era la un moment dat aproape in intregime crestina, iar acum crestinii mai reprezinta doar 0,03 procente din populatia ei. Irak avea 1 milion de crestini sub conducerea lui Saddam Hussein, iar acum mai hatunesunt doar cateva mii, bisericile din Bagdad fiind mai mult goale Craciunul acesta.

“Unde sunt acesti crestini? Unde sunt acesti oameni? Intrebati-va”, afirma neinfricata calugarita, a carei limba materna este aramaica.

Familia ei a locuit initial in Turcia ca evrei, dar ulterior intregul sat s-a convertit la crestinism. Nascuta in 1970 ca fiica mijlocie dintre 10 copii, maica Hatune a invatat 13 limbi, dar niciuna nu o face mai mandra decat aramaica.

“Aceasta este limba lui Iisus“, a declarat pentru WND.

Fundatia Maica Hatune lucreaza in 35 de tari, avand ca motto versetele din Matei 25:34-40 – hranirea, imbracarea, adapostirea si tratarea medicala a saracilor si persecutatilor lumii. Din 2005, aceasta face calatorii regulate in Orientul Mijlociu, iar ISIS prezinta o noua provocare: incercarea de a salva copiii ramasi orfani din ghearele sale.

Maica Hatune s-a intors la manastirea sa din Germania pentru doar cateva zile inainte de a face o noua calatorie in Orientul Mijlociu pentru a celebra Craciunul alaturi de crestinii persecutati. A fost alaturi de ei in luna noiembrie, cand a vizitat taberele de refugiati din Irak, Iordania, Liban si Turcia. A fost furisata si in Siria pentru a se intalni cu crestinii de acolo.

“Au nevoie de sprijinul nostru. Fara suportul nostru, ei nu pot continua”, a declarat maica intr-o filmare ce o arata alaturi de niste refugiati Yazidi. “Traiesc precum animalele. Flamanzi. Fara mancare. Insalubru. Nimeni nu ar trebui sa traiasca asa.”

E un angajament cu care este prea familiarizata. Intrebarea “Ce s-a intamplat cu toti crestinii?” este pur retorica si complet personala. Familia ei a supravietuit genocidului din Turcia anului 1915, tara din care parintii au fugit in 1985.

Matusa ei Sara a supravietuit persecutiei din Zaz, un mic sat din sud-estul Turciei, in 1915.

“Avea doar 18 ani si era foarte frumoasa. Unul dintre barbatii musulmani a vazut-o si a zis: ‘E frumoasa. Imi apartine’“, povesteste maica Hatune. Sara avea 4 frati, o mama si un tata, cativa verisori, unchi si matusi care locuiau in sat. “In total 12. In octombrie 1915 i-au ucis in fata ei.” Crima a fost savarsita de jihadisti, atat turci, cat si kurzi, cu aprobarea armatei turce.

“A fost planuit.” In total, 365 de enoriasi ai bisericii familiei sale, Sf. Dumitru, au fost ucisi – adica aproape jumatate din populatia satului. Mai intai i-au impuscat. Mai mult de jumatate erau inca vii, asa ca i-au ars de vii in biserica”. Strabunica maicii avea 2 copii si a fost fortata in 1921 sa-si implore stapanii musulmani s-o lase sa-si pastreze un copil si sa-l educe crestin.

Astazi este exact aceeasi situatie sub ISIS in Irak si Siria.

“Pe cele mai frumoase le iau de sotii si le obliga sa devina musulmance”, spune maica.

Celelalte sunt fortate sa se convertesca sau sunt ucise. Multe au fost macelarite in fata parintilor. Are o filmare furata din Irak cu trei baieti tineri, de 5 sau 6 ani, torturati psihologic de ucigasul lor.

“Spuneti-mi pe cine sa tai primul”, spune barbatul in araba. Are un cutit lung de macelar pe masa de langa el. “Vino si pune-ti capul aici”, spune acesta, in tipetele de teroare ale copiilor. Acestia fac un pas in spate, insa camera de mici dimensiuni nu le lasa niciun loc de scapare. Cand niciunul dintre baieti nu vrea sa fie primul care sa-si puna gatul, barbatul striga: “Veniti toti. Veniti toti!” Il prinde pe unul dintre ei, cel in camasa alba. Baiatul tipa si ceilalti doi plang. “Esti cu ISIS?“, tipa barbatul catre copil. “Esti cu ISIS?” “Nu!”, raspunde baiatul printre lacrimi. Toti trei sunt decapitati. Maica afirma ca a primit filmarea de la o ruda a copiilor.

Intr-o alta filmare, din 2013, trei preoti crestini sunt trimisi pe un camp cu mainile legate. Un musulman il tranteste pe unul din preoti la pamant si ii taie capul in timp ce alti cateva sute striga: “Allahu Akbar! Allahu Akbar! Allahu Akbar!”

“Cred in actiune”

Bazandu-se pe trecutul familiei sale, maica Hatune tocmai a terminat de scris a 13-a carte, “Cred in actiune”, scrisa pentru comemorarea celei de 100-a aniversare a genocidului crestinilor din Turcia. In aceasta carte, ea compara viata lui Iisus cu cea a lui Muhammad, profetul Islamului.

“Nu inventez nimic. Scriu doar fapte. Muhammad a venit si a adus ucideri, decapitari, pedofilie. S-a culcat cu o fetita de 9 ani, cu care se casatorise cand aceasta avea doar 6 ani. Stim aceasta datorita marturiei ei din Hadith. In Yemenul de azi, unde se aplica legea Shariah, sunt obligati sa se casatoreasca cu fata inainte de prima menstruatie, cu varsta maxima de 13 ani, deoarece asa este scris.”

Rasfoind Coranul, maica gaseste alt verset despre care spune ca ii conduce pe musulmani la uciderea crestinilor din Orientul Mijlociu.

“In Coran este scris de 25 de ori sa ucizi crestinii deoarece suntem politeisti”, afirma aceasta, explicand ca musulmanii nu inteleg conceptul Sfintei Treimi. “Mai spune si sa nu-ti faci prieteni crestini.”

Europa este pe cale sa devin urmatorul camp de lupta al Islamului, mai ales in Belgia si Franta, unde musulmanii reprezinta intre 6 si 10 procente din populatie. Tara adoptiva a maicii Hatune, Germania, este alcatuita din cel putin 4% musulmani si are peste 4000 de moschei.

“O moschee nu este doar pentru rugaciune. Este pentru a te pregati sa ucizi necredinciosul si sa controlezi lumea”.

In Coran exista 97 de versete impotriva necredinciosului.

“Si exista versete impotriva crestinilor care spun ca Dumnezeu este Tatal, Fiul si Sfantul Duh, sa ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Ei trebuie decapitati, cu capul taiat de la gat; nu exista alta interpretare. Asta fac musulmanii. Musulmanii normali, care sunt intr-adevar musulmani, trebui sa urmeze aceasta regula”, declara maica. “Nu va exista pace pe pamant daca aceste versete din Coran nu sunt oprite. In Coran, Hadith si sunna putem gasi verbele “a taia”, “a ucide”, a “ataca” de 36800 de ori. Cum sa fie astfel pace pe pamant?”

Coranul le mai da musulmanilor dreptul de a viola fetele si femeile tinute captive ca sclave (Sura 23:5-6).

In orasele cucerite, ISIS a marcat casele crestinilor cu un simbol rosu al Nazarineanului. Acestea sunt apoi vizitate de militantii ISIS care aduc orori de nedescris asupra familiilor.

Maica Hatune spune ca aceste fapte sunt justificate de Coran in Sura 5:33, unde putem citi:

“Intr-adevar, pedeapsa pentru cei ce poarta razboi impotriva lui Allah si a Trimisului Sau si lupta pentru a corupe nu este alta, decat de a fi ucisi sau crucificati sau ca mainile si picioarele lor sa fie taiate din parti opuse sau sa fie exilati.”

Apologetii Islamului din Occident afirma ca versetul este scos din context de catre “islamofobi”, insa maica Hatune este de alta parere.

Crestinii din Orientul Mijlociu ii stiu, le cunosc regulile”, afirma aceasta.

Astazi exista 57 de state care traiesc conform legii islamice.

“Educatia nu le este permisa fetelor. Femeile sunt create doar pentru satisfacerea nevoilor sexuale ale barbatului. Daca este violata, femeia trebuie sa aduca 4 barbati martori. Bineinteles ca este imposibil, deci va fi ucisa cu pietre. Exista atatea femei si fete care mor ucise astfel…”

Maica isi aminteste anii de scoala din Turcia. Chiar daca toti cei din satul ei erau crestini, niciun crestin nu ii era permisa o pozitie de autoritate sub legea islamica, deci toti profesorii erau musulmani. Daca elevii crestini erau prinsi mergand la biserica, profesorul ii batea, de obicei prin lovirea mainilor cu o bara metalica.

Aceasta povesteste cum guvernul turc a confiscat toate armele crestinilor inainte de a porni un jihad violent impotriva lor. “Sat dupa sat au venit si au zis: ‘Daca nu ne dati armele, va vom baga in inchisoare 7 ani'”.

La varsta de 14 ani, maica Hatune a parasit Turcia alaturi de parintii ei in 1985, gasind refugiu in Germania. A intrat intr-o manastire de acolo la 16 ani.

Eram o familie bogata. L-au amenintat pe tata ca il vor taia aici”, spune maica aratand catre o parte a urechii. “A fugit. A zis ca i-a ajuns – vom lasa totul si vom pleca.”

Theodore Shoebat, fiu al fostului terorist palestinian convertit la crestinism Walid Shoebat, o descrie pe Maica Hatune intr-un articol din 30 decembrie 2013 ca pe Maica Tereza a zilelor noastre.

“Dorinta maicii Hatune de a-i ajuta pe cei persecutati este atat de mare incat depaseste orice face altcineva astazi in Orientul Mijlociu. A vizitat 38 de tari si a lucrat cu Ministerul Caritatii si al Serviciilor Sociale din Zimbabwe, Turcia si India. Faptele ei bune primesc bineinteles furia vociferanta a jihadistilor, in cuvintele lui Dogan: ‘Am primit 18 amenintari cu moartea in 7 limbi'”.

Un mesaj pentru America

Maica a sosit in America saptamana trecuta cu scopul de a cauta donatii pentru minoritatile din Irak, Siria, Egipt si India. Majoritatea acestor minoritati sunt crestine, insa multe dintre cele din Irak si Siria apartin stravechii secte Yazidi. Intr-o filmare o putem vedea intr-o tabara de refugiati Yazidi inconjurata de familii care nu mai au nimic altceva decat hainele de pe ele.

A venit in America cu o pledoarie pentru ajutor. Dar a venit si cu un mesaj pentru americani.

“America isi invita propriii macelari la usa sa”, a declarat aceasta, facand referire la politica americana de a primi refugiati musulmani prin programul de refugiati al Natiunilor Unite.

WND a raportat pe 11 decembrie ca ONU a acordat case in orasele americane la 9000 de refugiati sirieni, in majoritate musulmani, iar SUA a aceptat aproape 2 milioane de refugiati din tarile musulmane incepand cu 1992.

Deja aveti o societate paralela in America”, a declarat maica. “In 50 de ani va vor ucide nepotii in fata voastra. Orientul Mijlociu este deja aici. Este aici. Nu este departe de aici. Este la usa voastra.”

Acesta este un mesaj pe care multe biserici din Minnesota nu erau pregatite sa-l auda, a afirmat Debra Anderson, sefa a unei reprezentante locale a ACT! For America care a sponsorizat vizita monahiei.

“Vroia sa faca ceva activ. Credea ca credinta fara fapte este moarta”, a mai spus Anderson. “Dar a fost greu sa convingem bisericile din Minnesota sa o invite sa vorbeasca. O parte a motivului a fost reprezentat de mesajul ei. Este foarte critica la adresa guvernelor musulmane.”

O grupare bisericeasca care a invitat-o sa vorbeasca i-a oferit o primire “grozava”, povesteste Anderson. Au vizitat un ordin de calugarite catolice si “cinci sau sase dintre ele au iesit din sala inainte de finalul prezentarii”.Unele dintre pozele din prezentare aratau suferintele la care erau supusi oamenii; cred ca au fost cutremurate. Nu stiu daca au mai fost vreodata atat de zguduite in felul de a gandi. Dar nu erau decat fapte. Le-am invitat sa ceara si parerea altor experti. Dar am avut si o calugarita care m-a intrerupt si mi-a zis: ‘Nu vreau sa o mai ascult’. A fost foarte greu sa o introduc in biserici.”

Anderson a mai afirmat ca a trimis un anunt de conferinte catre circa 800 de oameni din lista ei de adrese de email ce reprezinta diverse denominatiuni crestine. Doar cativa au raspuns cu invitatii.

Una dintre calugaritele din manastirea din Minnesota a intrerupt-o pe maica Hatune cu o ingrijorare clara. “Maica, ajunge”, a spus aceasta, exprimandu-si ingrijorarea cu privire la o eventuala reactie comunitara impotriva musulmanilor daca documentatia maicii ar fi ajuns sa fie larg raspandita.

hatune2Insa desi unele au fost indepartate de povestile despre miile de fete violate si de imaginile crestinilor crucificati de catre ISIS si a musulmanilor care jucau fotbal cu capetele victimelor, altele au raspuns prin cererea de informatii suplimentare si oferindu-se sa se implice in ajutorarea celor persecutati.

Misiunea mea este de a-i ajuta pe cei suferinzi oriunde s-ar afla“, a afirmat maica Hatune. “Ei nu pot veni la mine, deci merg eu la ei. Donatiile merg in totalitate catre oamenii suferinzi. Suntem toti voluntari. Suntem in totalitate independenti. Nu avem un donator mare acum. As vrea [sa existe]. Avem 2 pesti si 5 paini, iar Dumnezeu le inmulteste.”

Munca este efectuata de 5000 de voluntari, fara personal platit.

Un neamt batran i-a lasat monahiei o mica bursa din care sa traiasca dupa ce el va muri. Isi plateste singura calatoriile, sau are cate un sponsor ca in cazul calatoriei in Minnesota.

Acum planuieste sa se intoarca in Orientul Mijlociu de Craciun, sperand sa poata duce cateva cadouri copiilor.

Unul dintre cei care i-au auzit mesajul a intrebat-o daca se teme.

Oricui ii este frica”, a raspuns maica. “Insa sunt chemata sa arat solidaritate. Si asta se face nu prin vorbe, ci fapte, cu datorie. Iisus imi este garda de corp.”

Cultura islamica este “ca un caine“, crede calugarita, in sensul ca trebuie confruntata. Daca exista vreun gol sau vreo slabiciune in cultura crestina, musulmanii o vor simti si vor continua sa marsaluiasca si sa intimideze cultura locala.

“Nu poate sa-ti fie frica de cultura islamica”, spune aceasta. “Daca fugi, vor veni dupa tine precum un caine. Trebuie sa ramai pe pozitii. Nu spun sa lupti. Spun sa rezisti. Eu le spun: ‘Stop. Nu va vreau, eu am propriul meu Dumnezeu’. Ei vin aici cu gandul de a cuceri tara. Daca nu accepta modul de viata american, sa plece inapoi in tara lor. Guvernul trebuie sa inteleaga aceasta.”

traducere pentru Cuvantul Ortodox de B.D.


Categorii

1. DIVERSE, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

56 Commentarii la “Marturia monahiei Hatune despre ATROCITATILE ANTICRESTINE ale musulmanilor din Orientul Apropiat

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Eu ma intreb, cum de Il considera musulmanii pe Iisus un profet (adica mesager al lui Dumnezeu), daca eii ii prigonesc pe crestini, si daca Il contrazic pe Iisus (ref. la existenta Sfintei Treimi)? Sau doar profet in sensul de prezicere a viitorului?

 2. Intimplarea a facut ca de curand o prietena musulmanca PRACTICANTA mi-a spus, confirmat ceva ce eu nu aveam cum sa stiu: ca, da,in Coran scrie negru pe alb ca este permis (nu neaparat si indicat, adica este optional) sa omori crestini pentru ca ei sint politeisti (Sf. Treime). Prin permis se intelege ca nu sint incurajati dar ca nici NU ESTE PACAT sa omori crestini. Cit despre cei care au parasit credinta islamica ei TREBUIE omoriti, ca si femeile adultere daca sint dovedite cu 4 martori ca au comis fapta.

  Cind instinctiv mi-am exprimat oroarea si am spus ca asa ceva nu exista in crestinism, in Noul Testament pe nicaieri si ca nu inteleg cum ramine cu iertarea si pocainta…s-a simtit prost si a incercat sa se scuze spunindu-mi ca poate nu s-a exprimat ea bine….de fapt se exprimase cit se poate de clar.

  Asa oricit am da-o cotita, da Islamul CA RELIGIE are o problema majora…tocmai pentru ca distorisioneaza grav de tot mesajul Bibliei. Religia in cazul asta este responsabila PINA LA UN PUNCT de ceea ce se intimpla.Adica situatia este diferita de crestinismul ortodox, unde doar pacatele oamenilor sint responsabile de diversele caderi si nu dogma nici Sf. Parinti.

  Pe de alta parte, am mai spus-o, cele mai de incredere prietene mi-au fost musulmancele. Cele mai capabile de auto-sacrificiu, cele mai generoase, cele pe care la un necaz stii ca poti sa te bazezi la o adica. Si nu ortodoxele noastre, nici alti crestini de alte tipuri. ASTA a fost pina acum experienta mea personala. Si oarecum umilitoare pentru ca am invatat IN PRACTICA ce inseamna ajutorul reciproc si uitarea de sine nu de la diversi ortodocsi din diverse comunitati ortodcse …cu unele exceptii majore care insa ii includ exclusiv pe duhovnici.

  Insa as mai adauga ceva….pe cit de mult imi place comportamentul fetelor din religia islamica pe atit de mult imi displace comportamentul populatiei masculine de aceeasi religie….

  Asa ca da, sint foarte multe nuante. Sigur, pentru crestinii aflati in mijlocul mareei musulmane lucrurile stau de fapt mult mai dramatic. Pina la urma eu am avut de-a face cu ei numai tangential si in general, numai cu cei mai educati si cizelati dintre ei. Nu stiu cum e cu restul…..SI aici ii exclud pe Pakistanezi, SUdanezi, NIgerieni – care mi-au lasat o impresie execrabila fie femei sau barbati. Impresii, impresii….dar asta e.

 3. aaa, cateva lucruri:

  1. stiu pe cineva care a fost inrelatii foarte prietenesti cu o musulmanca, si aceasta i-a declarat odata, ca sa-si arate zelul, intre pretene vorbind, ca daca islamul i-ar cere, ea ar ucide-o fara sa cracneasca!

  2. exista niste documentare despre islam, si carti, care arata cum se interpreteaza in religia lor cartea Coranului. Asa cum avem si noi Sf. Parinti care ne talcuiesc Biblia, asa au si ei, si sursele astea (daca ma intreaba cineva, poate le caut, altfel, poate nu le caut) spun cum vine treaba cu islamul pasnic care se vinde vestului, si cu alte chestii… Islamul nu e pasnic, si aia care fac ce fac actioneaza dupa cum spune islamul de fapt. Chestia asta cu relativa liniste si inmultirea mai degraba tacuta a musulmanilor prin tarile crestine e o tactica si ea

  3. dau o traducere a unei marturii interesante a unui musulman care s-a convertit la crestinism folosind … Coranul:
  ——————————————————————————
  https://www.youtube.com/watch?v=u_Xps-mbUhg

  – stramosii din Turcia, veniti in India

  – cand eram inca nenascut, mama a avut o infectie si doctorii i-au
  spus ca eu va muri, etc, dar ea n-a ascultat nimic, s-a rugat la
  Allah zicand “Allah, viata e in mainile tale; daca copilul meu va
  trai, ti-l voi da tie” Si asa m-am nascut.

  – in timp ce lucram intr-o moschee ca imam, am predicat odata ca Iisus
  nu e Dumnezeu, ca noi credem numai in Allah, si Allah nu a avut
  sotie, deci nu a avut nici fii (?)

  Atunci, cineva m-a intrebat: cine e Iisus? Cineva din multime, poate
  un musulman, dar m-a intrebat “Cine e Iisus?”

  Eu predicasem ca nu e Dumnezeu, dar el m-a intrebat cine e El?

  Ca sa aflu cine e Iisus am citit din nou Coranul, 114 capitole, 6666
  paragrafe in Coran. Cand l-am citit, am vazut ca numele lui Mohamed
  apare numai in 4 locuri, dar numele lui Iisus apare in 25 de locuri.

  Atunci m-am intrebat de ce Coranul ii da preferinta lui Iisus? Apoi,
  nu am gasit nici un nume omenesc in Coran. Profetul Mohamed nu are
  nici o rudenie mentionata in Coran (sotii, copii), In Coran am gasit
  un singur nume, Maria, mama lui Iisus, nici un alt nume omenesc.

  Si apoi, cand am citit despre Iisus, cap 3, par 45-55, am gasit 10
  lucruri pe care Coranul le spune despre Iisus:
  – primul lucru, …(araba), care inseamna “Cuvantul lui Dumnezeu”
  – al doilea, …, care inseamna “Duhul lui Dumnezeu”
  – si al treilea, …, care inseamna “Iisus Hristos”

  Deci Coranul Il numeste pe Iisus “Cuvantul lui Dumnezeu”, “Duhul lui
  Dumnezeu”, “Iisus Hristos”. Si Coranul spune ca Iisus a vorbit cand
  era de doua luni, ca a inceput sa vorbeasca. Coranul spune ca Iisus
  a luat tina si a suflat asupra ei si a facut o pasare vie. Deci, am
  crezut ca Iisus poata da viata. Apoi Coranul spune ca Iisus i-a
  vindecat ochii unui orb, ca a redat viata mortilor, ca a mers in
  Cer, ca e inca in viata, ca o sa vina inapoi.

  Cand am vazut toate astea in Coran, m-am intrebat ce spune Coranul
  despre Mohamed… Dupa Coran, profetul Mohamed nu e “Cuvantul lui
  Dumnezeu”, nici “Duhul lui Dumnezeu”, nu a vorbit la 2 luni, nu a
  facut o pasare din tina, nu a videcat bolnavii, nu a inviat mortii,
  si dupa Islam, a murit, nu e viu si nu va veni inapoi.

  Deci vedeam o mare diferenta intre acesti doi profeti, nu-L numeam
  pe Iisus Dumnezeu, credeam ca e un profet, dar un profet mai mare
  decat Mohamed. Asadar, m-am dus intr-o zi la invatatorul meu, de la
  care am invatat despre Mohamed, … si l-am intrebat:

  – “Intatatorule, cum a creat Dumnezeu lumea?”

  Si mi-a spus ca a creat-o prin Cuvant. Atunci l-am intrebat

  – “Si Cuvantul, este creatie sau Creator?”

  Intelegeti intrebarea mea, Coranul spune ca Iisus e “Cuvantul lui
  Dumnezeu”, deci daca invatatorul meu spune ca e Creator “Cuvantul
  lui Dumnezeu”, atunci inseamna ca Iisus e Creator, si atunci
  musulmanii trebuie sa devina crestini!

  Acum, sa zicem ca el ar fi spus ca e creatie, atunci, deoarece dupa
  Coran totul s-a facut prin Cuvant, atunci l-as fi intrebat “Si cum a
  creat Dumnezeu pe Cuvantul?”

  Deci, nu poate spune despre “Cuvantul lui Dumnezeu” ca e Creator,
  nici ca e creatie, s-a enervat si m-a impins afara, zicand “Cuvantul
  nu e Creator, nu e nici creatie, iesi afara!”

  Si atunci mi-am zis “Cuvantul nu e nici Creator, nici creatie, deci
  de aceea spun crestinii ca e Fiul lui Dumnezeu.”

  Apoi mi-a spus “Daca exista un Fiu al lui Dumnezeu, atunci sa-i arat
  eu pe sotia lui Dumnezeu.” … Atunci i-am aratat o bucata din Coran
  care spune, ca Dumnezeu poate vedea fara ochi, ca poate vorbi fara
  limba, ca poate auzi fara urechi, deci poate avea si un Fiu fara
  sotie…

  Ne-am certat si, la urma, am luat Coranul in brate si am zis “Allah,
  spune-mi ce sa fac!…” Dupa rugaciune, am deschis Coranul si am
  gasit cap 10, par 94. Stiti ce scrie acolo? …(araba) “daca ai
  indoieli despre acest Coran pe care ti l-am dat, mergi si citeste
  Biblia, sau intreaba-i pe cei care citesc Biblia, si adevarul va fi
  aflat acolo”. Deci, daca ma intrebati cine m-a facut crestin, nu a
  fost nici un Parinte, nici o sora, nici preoti, nici cardinali, nici
  chiar papa, ci Coranul m-a facut pe mine crestin.

  Deci, dupa acestea, am inceput sa citesc Biblia, si m-am dus la un
  centru numit … din India … (nu inteleg un pic, se ajunge la
  Evanghelia dupa Ioan) “La inceput a fost Cuvantul, si Cuvantul era
  la Dumnezeu si Cuvantul Dumnezeu era…”, deci Coranul meu sfant
  spune ca Iisus e “Cuvantul lui Dumnezeu”, iar sfanta Scriptura spune
  ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu.

  Acestea imi pareau foarte similare, si eram fericit ca imi trebuia
  si Biblia si Coranul, amandoua. Eram intr-o stare nemaipomenita,
  intr-o zi eram musulman, intr-alta crestin, apoi iar musulman, apoi
  iar crestin…, pentru ca amandoua erau de trebuinta.

  Si apoi, a mai fost un cuvant la Ioan, 1:12, “1:12 Şi celor câţi
  L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă
  fii ai lui Dumnezeu” care mi s-a parut asa de frumos, pentru ca imi
  spune ca Iisus le da celor care cred in El puterea sa devina fii ai
  lui Dumnezeu.

  Vedeti, in Coran se spune ca oamenii sunt sclavii si Allah e
  stapanul, stapanul nu poate iubi sclavii, sclavii nu pot iubi
  stapanul, mie nu-mi place sa fiu chemat de cineva “sclav”. Coranul
  spune “voi sunteti sclavii mei”. Dar cand am citit Ioan 1:12, acolo
  spune, “daca crezi in Iisus, Iisus va va da putere sa deveniti fii
  ai lui Dumnezeu”, deci imediat am decis ca am nevoie de Iisus,
  pentru ca vroiam sa fiu un fiu al lui Dumnezeu. Atunci am inceput
  sa-L numesc pe Dumnezeu “Tati”, pana atunci nu am stiut ca pot sa-L
  numesc pe Dumnezeu “Tati”.

  Stiti, Iisus a spus rugaciunea in aramaica, “Aabuun”… “Tatal
  nostru Carele esti in ceruri…”, in araba “aabuun” inseamna tata,
  si daca ma intrebati, nu pot sa spun cat de fericit sunt ca pot sa-L
  numesc pe Dumnezeu, si cand ma gandesc ca Facatorul lumii este Tatal
  meu, … nu am cuvinte, e ceva ce nu poti explica in cuvinte, numai
  prin experienta. Atunci/acolo m-am decis sa-L acept pe Iisus.

  Cand a aflat tatal meu a venit si m-a luat de acolo, si a fost
  oribil, ca m-a batut rau de tot, si-mi curgea sangele din nas, si
  mi-am pierdut cunostinta, si m-a dus acasa, cumva, nu stiu cum, si
  m-am trezit intr-o camera mica, fara nici o haina pe mine, eram gol
  golut, si mainile si picioarele imi erau legate, si nu puteam nici
  sa vorbesc, pentru ca aveam praf de ardei iute in gura, in nas si in
  ochi, si pe unde aveam vreo rana, pusesera si acolo praf, ca sa ma
  usture, si au facut toate astea petnru ca e scris in Coran in mai
  mult de 18 locuri, sa lupte impotriva necredinciosilor, si e scris
  in Coran in cateva locuri sa-l ucizi pe acela care refuza islamul.

  Asadar, tatal meu asculta de legea Coranului, si vroia sa faca
  ceva… si vreme de cateva zile nu mi-au dat mancare sau apa, si
  cand am incercat odata sa-mi ling sangele ca sa-mi umezesc gatul,
  atunci a venit fratele meu si s-a pisat in gura mea, zicand “Asta e
  pedeapsa pentru credinta ta in Hristos.” Apoi, dupa atatea zile fara
  hrana si apa, mi s-a facut rau la stomac, si am slabit foarte mult,
  am devenit ca un nou nascut, am pierdut memoria, din cauza lipsei
  hranei si apei, si eram aproape ca un mort. Nu stiu cate zile,
  probabil mai mult de douazeci, am zacut acolo in camera, si la un
  moment dat a venit tatal meu si mi-a desfacut legaturile, dar eu nu
  eram constient de asta, si m-a strans tare de gat, sa vada daca mai
  traiesc. Si, cand m-a strans de gat, n-am putut respira si am
  deschis ochii si am vazut un cutit mare in mana lui. Si mi-a spus
  “Asta e ultima ta clipa, n-ai nici o scapare. Daca il alegi pe Allah,
  am sa te las sa traiesti, daca il vrei pe Iisus, te omor.”

  Stiu ca, la nasterea mea, cand eram in pantece, toti au zis ca am sa
  mor, dar ei m-au iubti si s-au rugat, si m-au avut, si acum vroiau
  sa ma omoare. Si, il stiu pe tatal meu, stiu ca m-ar fi
  omorat. Deci, cand am stiut ca sunt in ultima clipa, m-am gandit,
  “Iisus a murit, dar a venit inapoi. Daca cred in Iisus si … ma
  alatur Lui…”, stiti, e mai bine sa mori in/cu Iisus, si in
  momentul ala, cand am decis asta, a cazut o lumina pe fruntea mea,
  ca o raza de lumina, si a fost un fel de soc electric mi-a trecut
  prin vene, si m-am simtit asa de puternic dupa curgerea asta de
  energie in trupul meu, ca nu m-am putut controla, i-am luat mana
  tatalui meu de pe gatul meu si am strigat “Iisuuuus!”

  Cand am strigat asa, tatal meu a cazut la pamant, cu cutitul in mana
  lui, si avea o rana mare de-a lungul pieptului, si sangera, si avea
  un fel de spuma care-i curgea din gura, si striga, si toti erau
  socati, si fratele meu si mama mea, si surorile mele, nu stiau ce se
  intampla. Crezand ca tatal meu e pe moarte l-au luat si au fugit cu
  el la spital, si au uitat sa ma incuie in camera. Si atunci, desi
  eram numai piele si os, simtind inca energia aceea in trup, am iesit
  afara, am luat un taxi si m-am dus direct la Pota (?). Pe drum,
  taximetristul, un crestin, mi-a cumparat ceva sa mananc, el stie de
  luptele prin care am trecut si ma contacteaza chiar si acum.

  In aceasi zi, cand am ajuns la Pota, am intelec ca Iisus al meu
  traieste. Cand Il chem in ajutor, El a spus … chiar si acum, cand
  vorbesc, stiu ca El e cu mine, si asta e viata mea. Si acum, dupa 18
  ani, niciodata n-am crezut ca musulmanii o sa ma lase sa traiesc 18
  ani, si am predicat chiar si in Orientul Mijlociu, unde vin arabii,
  dar nu s-a intamplat nimic, ceea ce inseamna ca Iisus e in viata si
  ca ma apara.

  – [reporterita: ] E viata ta in primejdie? Mai incearca inca sa te
  omoare?

  – Da, chair dupa aceste experiente, au incercat de atatea ori sa ma
  omoare, si nu sunt in contact cu surorile mele si cu mama mea, si
  chiar daca stiu ca nu pot schimba situatia pe moment, ma rog la
  Iisus “Te rog ia-le si pe ele in cer, ca acolo unde sunt eu sa fie
  si ele”, asta e rugaciunea mea.

  – [reporterita] Si nu ti-e frica sa mori?

  – Nu, … de fapt frica de moarte e prostie, … (Mohamed a murit, nu
  stim ce-i cu el)… dar Hristos a murit si a venit inapoi, asa ca eu
  am nadejdea ca daca mor in Hristos, am sa vin si eu inapoi. Deci mai
  bine accepta moartea, dar vezi sa fie in Hristos, caci Iisus a spus
  “Ma duc la Tatal Meu…” Ioan 14:3 … si cand voi avea un locas
  pentru tine am sa vin sa te iau. Deci, sunt foarte bucuros ca Iisus
  imi construieste o casa/bungalow… Cred ca e un bungalow mare, ca
  in ultimii ani musulmanii au incercat sa ma omoare dar n-au reusit,
  ceea ce inseamna ca se mai construieste inca… Odata ce Iisus
  termina constructia, atunci va veni sa ma ia, si numai atunci vor
  reusi musulmanii sa ma omoare, pana atunci nimeni nu va reusi.
  ——————————————————————————

 4. Luptatorii musulmani apar pana si in Stapanul Inelelor… 🙂

  http://www.onlinehd.info/the-lord-of-the-rings-the-two-towers-2002/
  (min. 1:43:25)

 5. ‘stiu pe cineva care a fost in relatii foarte prietenesti cu o musulmanca, si aceasta i-a declarat odata, ca sa-si arate zelul, intre pretene vorbind, ca daca islamul i-ar cere, ea ar ucide-o fara sa cracneasca!’

  Interesant. Prin urmare, faptul ca nu te ucid pt ca esti crestin si se manifesta prietenos este mai degraba o chestie conjuncturala, nicidecum principiala. Sau, depinde de inima omului (in spiritul cuvantului Sf. Pavel). Oricum, pare cam singura religie care indeamna la ucidere. Nasol.

  @Mirela:

  din cate se pare (v. postarea lui @Silviu), nu Il considera doar profet, ci ‘Fiu al lui Dumnezeu’. Nici eu nu inteleg nimic. Ma intreb cum a subzistat un astfel de text in Coran??

  Una peste alta, ce mi se pare f grav este ca, desi istoria arata ca este posibila convietuirea pasnica a musulmanilor cu crestinii, cineva profita din plin de conflictualitatea latenta ca sa ii starneasca pe unii impotriva celorlalti. Consecinta? Crestinii isi manjesc sufletele urandu-i, iar musulmanii mai curata lumea de crestini. Si uite asa, in spatele fumului de trabuc, grangurii castiga din nou.

 6. Elena,
  ziceti dvs: “ceva similar cu felul in care sunt interpretati Psalmii impotriva dusmanilor din VEchiul Testament de care cei neavizati se scandalizeaza/smintesc deoarece multi cred ca se indreapta impotriva persoanelor si nu a demonilor.”

  PSALMUL 109:
  “7. Cand va fi judecat, sa fie gasit vinovat, si rugaciunea lui sa treaca drept un pacat!
  8. Putine sa-i fie zilele la numar, si slujba sa i-o ia altul!
  9. Sa-i ramana copiii orfani, si nevasta sa, vaduva!
  10. Copiii lui sa umble fara niciun capatai si sa cerseasca, sa-si caute painea departe de locuinta lor daramata!
  11. Cel ce l-a imprumutat sa-i puna mana pe tot ce are, si strainii sa-i jefuiasca rodul muncii lui!
  12. Nimeni sa nu mai tina la el si nimeni sa n-aiba mila de orfanii lui!
  13. Urmasii lui sa fie nimiciti si sa li se stinga numele in neamul urmator!
  14. Nelegiuirea parintilor sai sa ramana ca aducere aminte inaintea Domnului si sa nu se stearga pacatul mamei lui!”

  Nicidecum aici nu este vorba de demoni – aceia nu se roaga, nu au neveste si nici copii.
  Desigur, nu trebuie sa ne smintim doar pentru atata lucru. Vedeti in Vechiul Testament cate astfel de “blesteme” sunt.

 7. @doroteea:

  postarea mea nu zice ca Iisus apare drept “Fiu al lui Dumnezeu” in Coran, :), ci “Cuvantul lui Dumnezeu” si “Duhul lui Dumnezeu” si “Iisus Hristos”, iar imamul-sef, care vorbea cu Mario Joseph, nu vroia sa admita ca Iisus este Fiu (si-i zicea ca nu poate sa fie Fiu pt ca nu ar exista o sotie… etc.), iar Mario i-a replicat ca Dumnezeu poate avea un Fiu si fara sotie… (la fel cu vede fara ochi, vorbeste fara limba, etc… astea fiind si ele din Coran)

  partea interesanta, dupa cum spune Mario, e ca Iisus e prezentat in Coran drept o Persoana mult superioara profetului lor, in cartea lor!!!

  Mario s-a prins singur ( cu ajutorul lui Dumnezeu, 🙂 ), ca Iisus, fiind dupa Coran “Cuvantul”, si -iar dupa Coran-, Dumnezeu creand lumea prin “Cuvantul Sau” ( despre care imamul-senior nu vroia sa spuna nici ca e Creator, nici creatura ), ca acest “Cuvant” este de fapt Fiul, dupa cum spune Biblia (aici, la Biblie, a fost trimis iar de catre (Dumnezeu prin) … Coran)

 8. @Silviu:

  aa, ok! Asa e, intelesesem ideea ca era o Persoana mult mai importanta si Cuvantul lui Dumnezeu, dar am mers prea departe cu deductiile – desi e clar ca ei de fapt tocmai calitatea de Fiu o contesta…pricep acum.

  In rest, si pe mine ma mira acelasi lucru. Dar nu doar eroarea logica – asta e un aspect – cat insusi faptul ca in Coran s-au strecurat astfel de texte. Probabil (zic si eu, desi neavizata), Dumnezeu nu a ingaduit mistificarea totala, iar aceste strafulgerari de Adevar sunt un fel de ‘porti’ de iesire, menite sa le dea si lor de gandit, sa ii faca sa reflecteze asupra contradictiilor si sa le asigure, cand va fi la o adica, ‘evadarea’…

 9. Aceste discutii fals-teologice nu-si au rostul, atata timp cat oamenii mor fiind exterminati de alti nebuni! Nu mai va-ntrebati ce si cum ar trebui sa interpretam! Actionati, oameni buni! Nu zic sa aplicati vendeta dar uniti-va si deschideti ochii politicienilor si oamenilor de afaceri: nimic nu e mai pretios ca viata omului pentru ca Dumnezeu a creat-o, nu altcineva.

 10. Mi-ati cenzurat un comentariu si nu ma asteptam! Repet: lumea turca era lumea greco-romana cu scolile ei filosofice, cu arta si literatura sa si chiar celebra Troia se afla acum pe tertoriu turcesc. Nimeni nu-i intreaba pe turci ce-au facut cu aceasta civilizatie si de ce in zona nu se mai vorbeste greaca ? Din multimea de slujitori ai domnului, numai maica Hatune a-nteles care-i problema atunci cand spune ca in sec VII acea lume era crestina.E un inceput bun pentru a se ajunge la originile grecesti. Asa trebuie sa li se vorbeasca celor care decid soarta lumii! In legatura cu cenzura pe care o aplicati textelor”neconforme cu invatatura ortodoxa”, sper sa nu va-ntoarceti la Evul Mediu! Adevarul nu are nuante:ortodox, catolic, protestant, neoprotestant! Adevarul e unul singur:”EU sunt calea, ADEVARUL si viata”si acest adevar “va va face liberi!. Lasati oamenii sa vorbeasca, parasiti dogmele, priviti viata in fata , viata pe care ,buna sau rea, Dumnezeu a creat-o. Daca inchidem ochii pentru ca nu vrem sa vedem anumite lucruri care nu ne plac, nu-nseamna ca acestea nu vor mai exista.Lasati discutiile teologice pentru vremuri mai bune, cand va fi timp .Acum, timpul e pe sfarsite si daca-l mai pierdem, pentru toti va fi Apocalipsa!

 11. @Cassandra:

  Nu ti-am cenzurat nimic, ci am sters comentariile pentru ca, dupa ce aprobaseram, te-ai plans de cenzura intr-un mod agasant. Cine nu intelege ca la moderarea acestui site sunt niste oameni care nu pot sa stea 24 de h din 24 pe internet ca sa aprobe instant, pe loc, orice comentariu, ar fi mai bine sa isi gaseasca alte locuri de prestat.

 12. @ Cassandra,
  “Actionati, oameni buni! Nu zic sa aplicati vendeta dar uniti-va si deschideti ochii politicienilor si oamenilor de afaceri”
  Presupunand ca locuiesti nu prea departe de Bucuresti, sa inteleg ca vei fi prezenta azi la protestul contra mega-moscheii? ( 3 octombrie, ora 17,00, langa fantana de la Fac de Arhitectura, Piata Universitatii, Bucuresti)

 13. Pingback: DE CE AU ABANDONAT MARILE PUTERI CRESTINII DIN ORIENTUL APROPIAT? | Cuvântul Ortodox
 14. Pingback: DESPRE MARTIRIUL CRESTIN DIN ZILELE NOASTRE. Meditatie a parintelui Andrei Coroian | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare