IPS CIPRIAN DESPRE CARDUL DE SANATATE (video): “Vremurile sunt grele. Oamenii sunt controlaţi din toate punctele de vedere. Ce a fost pe vremea lui Ceauşescu este nimica toată. Nu veţi scăpa nici în gaură de şarpe. Vedeţi şi cu Legea Big Brother ce vor să facă”

20-01-2015 2 minute Sublinieri

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, ÎPS Ciprian, a predicat ieri la Focşani, la Biserica Sf. Dumitru din cartierul Bahne, iar la final a vorbit şi despre cardul de sănătate, după ce a fost întrebat de către un credincios prezent la slujbă.

ÎPS Ciprian a precizat că Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a solicitat Ministerului Sănătăţii să găsească o soluţie (alternativă) pentru persoanele care nu vor să-şi activeze cardurile de sănătate emise deja de autorităţi. Iată câteva din spusele ÎPS Ciprian:

După cum v-am spus, vremurile sunt grele. Oamenii sunt controlaţi din toate punctele de vedere. Ce a fost pe vremea lui Ceauşescu este nimica toată. Nu veţi scăpa nici în gaură de şarpe. Vedeţi şi cu Legea Big Brother ce vor să facă. Însă ceea ce este important este cum ne raportăm viaţa noastră la Dumnezeu. Împlineşti Evanghelia… poate să fie şi Legea big brother şi orice lege…“

“Cardul de sănătate poate fi rău prin prisma abuzurilor care se pot produce. Important este ca medicii să nu facă abuzuri cu ele“.

“Indiferent cum se va soluţiona problema până la urmă, creştinii trebuie să rămână fermi în ceea ce-i priveşte conştiinţa. Aceasta este cel mai greu de controlat“.

 

*


Categorii

1. DIVERSE, PS Ciprian Campineanul, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “IPS CIPRIAN DESPRE CARDUL DE SANATATE (video): “Vremurile sunt grele. Oamenii sunt controlaţi din toate punctele de vedere. Ce a fost pe vremea lui Ceauşescu este nimica toată. Nu veţi scăpa nici în gaură de şarpe. Vedeţi şi cu Legea Big Brother ce vor să facă”

  1. Pingback: PROBLEMELE punctului de vedere formulat de Sinodul BOR asupra CARDULUI DE SANATATE - Recomandari
  2. Am citit și hotărârea Sf Sinod din Decembrie 2014 privind cardul de sănătate. De acolo reiese că acesta este o problemă, dar nu una etică; dar nu înțeleg limpede, ce se urmărește în fapt cu recomandarea de la pct 3 către preoți, diaconi, ierarhi!?!
    Și păr Ciprian spune multe în această predică, dar nu pare să pună punctul pe i. Pare că nu este complet raționamentul. Nici atitudinea Sf Sinod nu pare decât căldicică. Adică se ascunde în spatele teoriei, că el nu poate impune oareceva statului/ministerulu, dar nici nu este vorba de așa ceva în problema cardului; Sf Sinod ar tb ca să comunice statului, că creștinii ortodocși români vor refuza cardul cu cip din motive de conștiință și religioase. Atât. În rest, Ministerul Sănătății/ statul român să vadă pe unde-și scoate cămașa.
    Deci aici, ca și în alte cazuri, Sf Sinod cred că tb ca să se arate muuult mai tranșant și hotărât, falsa diplomație bizantină neaducând nimic bun Bisericii.

  3. @ cristian:

    Sa nu devenim prea intransigenti si sa judecam prea usor, grabindu-ne sa cerem idealul in conditiile de azi. Date fiind toate datele problemei si tot contextul, e mare minune ca s-a luat si aceasta atitudine, ca se face si atat. Chiar nu ne asteptam nici la asta.

  4. Sunt 100% de acord cu Cristian. Pare mai degraba indiferent fata de problemele supravegherii. Pe ideea ca tot ce conteaza e constiinta fiecaruia putem accepta orice. Pacat ca nu e curaj. Doamne, ajuta sa fie!

  5. “Sa nu devenim prea intransigenti si sa judecam prea usor, grabindu-ne sa cerem idealul in conditiile de azi.”
    In orice conditii nu trebuie sa cerem idealul de la cei ce conduc lumea: dupa ce le-am platit impozitul nu le cerem ceva, avem libertatea de la Domnul sa facem numai ce ne porunceste EL, chiar daca(sau cu atit mai mult cu cit) ce facem este impotriva celor ce vor sa ne conduca.
    “Sf Sinod ar tb ca să comunice statului, că creștinii ortodocși români vor refuza cardul cu cip din motive de conștiință și religioase. Atât. În rest, Ministerul Sănătății/ statul român să vadă pe unde-și scoate cămașa.” Da, asa este: noi crestinii nu suntem intransigenti(nu vom lupta cu arma pentru dreptul nostru, sau nu vom lupta cu arma toti), nu judecam pe nimeni, nu cerem idealul(ne multumim cu ADEVARUL), noi comunicam celor ce vor sa ne impuna dosarul electronic faptul ca il refuzam din motive de constiinta si religioase. Ceea ce comunicam noi este firesc, natural si nu se negociaza.

  6. Pingback: CARDUL DE SANATATE. Proiect ce prevede EXCEPTIE pentru cei care refuza din motive religioase sau de constiinta | Cuvântul Ortodox
  7. In Suedia se implanteaza cipuri sub piele angajatilor (vreo 700) dintr-o noua cladire de birouri in care accesul se face pe baza de cip, iar copiatoarele, dozatoarele de cafea si chiar activarea parolei in reteaua de calculatoare functioneaza cu acelasi cip!

    Office puts chips under staff’s skin
    At Epicenter, a new hi-tech office block in Sweden, they are trying a different approach – a chip under the skin.
    http://www.bbc.com/news/technology-31042477

  8. Pingback: IPS Ciprian al Buzaului si Vrancei explica MOTIVELE EXCOMUNICARII celor trei enoriasi din Focsani: intentionau “MIGRATIA” spre ORGANIZATIA NECANONICA a lui GHERASIM BRATU | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: IPS CIPRIAN al Buzaului si Vrancei explica MOTIVELE EXCOMUNICARII celor trei enoriasi din Focsani: intentionau “MIGRATIA” spre ORGANIZATIA NECANONICA a lui GHERASIM (GHEORGHE) BRATU. Amanunte despre SECTA “Mitropolia Autonoma”, in
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare