Activistii secularisti si pro-homosexualitate fac legea in Romania. Lansarea cartii “FATA NEVAZUTA A HOMOSEXUALITATII” a fost mutata in alta locatie din cauza presiunilor

18-02-2015 3 minute Sublinieri
foto: informatiazilei.ro

foto: informatiazilei.ro

  • ActiveNews: 

Mihai Somanescu: Ne întoarcem în comunism? Ministerul Tineretului şi Sportului INTERZICE o dezbatere pentru că există o politică PUBLICĂ ce nu trebuie discutată?

Scandalul declanşat de conferinţa „Tulburarea identităţii de gen şi viitorul omenirii„, ocazie cu care se va lansa şi cartea „Faţa nevăzută a homosexualităţii” scoate în evidenţă tendinţele tot mai totalitare ce se manifestă în societatea românească.

După ce Universitatea Bucureşti a refuzat, nemotivat, să găzduiască evenimentul în Aula Facultăţii de Drept, au urmat presiunile asupra celor care acceptaseră, în prima fază, respectiv cei de la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.

Din nou, Universitatea Bucureşti s-a spălat pe mâini de eveniment, aruncând „pisica” în curtea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Sub presiunea grupurilor de lobby pro-homosexualitate, MTS a trimis un document halucinant către Societatea Studenţilor din Universitatea Bucureşti prin care îi anunţă că nu-i mai poate găzdui.

Cităm din motivarea documentului: „Cu toate că respectăm punctele de vedere ale oricărei persoane şi încurajăm libertatea de exprimarea sub orice forme, atâta vreme cât aceasta este în limitele legii, considerăm că lansarea acestei cărţi şi promovarea unor astfel de mesaje în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti contravin principiilor de funcţionare ale instituţiei, activităţilor desfăşurate şi Regulamentului Cadru de Organizare şi Funcţionare al acesteia, precum şi politicilor publice în domeniul tineretului adoptate de către Ministerul Tineretului şi Sportului, entitate în subordinea căreia se află Casa de Cultură”.

La ce mesaje se referă directorul Ştefan Mocioacă? La un pasaj din carte în care se face o referire medicală din Cuvântul Editorului, nimeni altul decât Doctorul Pavel Chirilă. Funcţionarul MTS nu se oboseşte să ceară explicaţii pentru afirmaţiile care caracterizează homosexualitatea drept „comportament patologic”, ci pur şi simplu le cataloghează drept „termeni duri şi discriminatorii faţă de fenomenul homosexualităţii dar şi faţă de persoanele homosexuale”?!

În urma acestui refuz, conferinţa şi-a schimbat locul de desfăşurare.

La doar 25 de ani de la căderea comunismului, aflăm cumva că există concepte şi fenomene ce nu pot fi puse sub semnul de întrebării? Aflăm cumva că există „politici publice” care interzic punerea în discuţie a anumitor idei, concepte?

Adresa-SSUB-2 Adresa-SSUB-11

Conferința și lansarea cărții „Fața nevăzută a homosexualității” vor avea loc la Hotel Siqua. Presiunile activiștilor gay nu au reușit anularea evenimentului

UPDATE 18.02 La presiunile grupurilor de asalt pro-homosexualitate, gazdele conferinței Tulburarea identităţii de gen şi viitorul omenirii”   nu au mai dorit să pună Casa de cultură a studenților la dispoziția organizatorilor. În aceste condiții, conferința și lansarea de carte vor avea loc la aceeași oră, la Hotel Siqua,  situat tot pe Calea Plevnei, la 100 de metri „Preoteasa”.

Lansarea de miercuri, ora 18:00 a cărţii „Faţa nevăzută a homosexualităţii” în cadrul Conferinţei „Tulburarea identităţii de gen şi viitorul omenirii”  de la „Preoteasa” a stârnit mânia activiştilor pro-homosexuali, care au început presiunile pentru anularea evenimentului.

Aceştia au trimis mai multe „sesizări verbale” şi „e-mailuri” către conducerea Universităţii Bucureşti, prin care au cerut instituţiei să interzică evenimentul.

„În primă fază, Universitatea Bucureşti a respins, fără să prezinte niciun argument, cererea noastră de organizare a conferinţei în Aulă, pentru ca apoi să dea un mesaj pe site în care se delimitează de eveniment”, ne-au spus organizatorii conferinţei.

Culmea, în mesajul Universităţii postat pe siteul oficial se afirmă că instituţia sprijină „diversitatea culturală și de opinie și față de dreptul la liberă exprimare”.

Declaraţia însă trebuie luată cu mari rezerve, având în vedere că în aprilie anul trecut, Asociaţia Studenţi pentru Viaţă a fost interzisă la Târgul Educaţiei, chiar în ziua evenimentului, tot în urma presiunilor anumitor ONG-uri.

Însă activiştii şi grupurile pro-homosexualitate nu se mulţumesc doar cu atât. Aceştia au anunţat pe siteurile şi grupurile lor că vor intra în forţă pentru a întrerupe conferinţa. S-a creat deja un eveniment pe facebook, unde oamenii sunt chemaţi să „boicoteze” conferinţa prin prezenţa la lansare.

De asemenea, profesoara Roxana Marin de la Colegiul George Coşbuc din Capitală şi-a anunţat prezenţa împreună cu „grupul”. Iată anunţul.

roxana-marin-vrea-actiune

 

Universitatea din Bucureşti s-a dezis public de un eveniment pe care nu-l organiza, deoarece consideră că autorii unei cărţi ar fi homofobi şi că ar urma să lanseze o carte ce ar putea tulbura „drepturile și demnitatea umană ale studenților, ale cadrelor didactice și ale personalului administrativ”. 

Pe scurt, o organizaţie studenţească – Societatea Studenţilor Universităţii Bucureşti – a vrut să organizeze în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, locaţie neafiliată Universităţii din Bucureşti, o conferinţă cu denumirea „Tulburarea identității de gen și viitorul omenirii”, în care doi inşi, Virgiliu Gheorghe și Andrei Dîrlău, urmau să-şi lanseze o carte controversată – „Faţa nevăzută a homosexualităţii”, despre care puteţi citi mai multe AICI.

Dacă în urmă cu câteva decenii, cărţile care tratau pozitiv tema homosexualităţii erau interzise şi autorii blamaţi, un fenomen OPUS se naşte astăzi în mediul academic despre cei care au curajul să redacteze cărţi controversate ce ar ataca homosexualitatea, publicate în conformitate cu legea.

Rectorul UB Mircea Dumitru se declară pentru diversitate, excluzând şi interzicând o conferinţă, organizată, repetăm, în condiţiile legii.

Iată comunicatul Universităţii din Bucureşti:

Universitatea din București precizează că evenimentulTulburarea identității de gen și viitorul omenirii, anunțat pentru miercuri, 18 februarie 2015, la Casa de Cultură a Studenților, nu este organizat în colaborare cu Universitatea din București și nu se desfășoară cu sprijinul sau sub egida Universității din București.

Universitatea din București își reafirmă angajamentul față de diversitatea culturală și de opinie și față de dreptul la liberă exprimare. Universitatea promovează un mediu academic în care drepturile și demnitatea umană ale studenților, ale cadrelor didactice și ale personalului administrativ sunt respectate. În același timp, Universitatea din București sprijină o cultură incluzivă, în care opiniile și drepturile tuturor grupurilor sunt reprezentate în mod echitabil.

Universitatea din București reamintește că nu poate răspunde de evenimentele sau dezbaterile organizate în alte spații decât cele pe care le administrează. Casa de Cultură a Studenților se află în patrimoniul Ministerului Tineretului și Sportului.

Contactate de redacţia noastră, persoane din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti au declarat, sub protecţia anonimatului, că lansarea de carte a fost ANULATĂ „la nivel înalt” – „din partea Ministerului Tineretului şi Sportului” – din cauza presiunilor ce s-au făcut asupra evenimentului. Aceleaşi surse spun că evenimentul se va muta în incinta unui hotel din Capitală.

Rămâne o întrebare: A fost surprimat dreptul la liberă exprimare, în condiţiile în care cartea a fost publicată conform legii?


Categorii

1. DIVERSE, Andrei Dîrlău, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Virgiliu Gheorghe

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “Activistii secularisti si pro-homosexualitate fac legea in Romania. Lansarea cartii “FATA NEVAZUTA A HOMOSEXUALITATII” a fost mutata in alta locatie din cauza presiunilor

  1. In acelasi timp, ce promoveaza si premiaza Universitatea din Bucuresti?
    Julian Savulescu, promotorul INFANTICIDULUI, primeste titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA la Universitatea din Bucuresti
    sau
    Asociatia CHRISTIANA protesteaza fata de invitarea “bioeticianului” Julian Săvulescu, promotorului INFANTICIDULUI, la Facultatea de Filosofie (UB)
    Asadar, tot noi suntem intoleranti samd, iar dumnealor sunt aparatori ai liberei exprimari, diversitatea culturii bla bla bla.

  2. Aduceti-va aminte ca nu Universitatea Bucuresti a fost cea care s-a impotrivit organizarii conferintei ACCEPT ce il avea ca invitat pe un promotor al pedofiliei, conferinta ce ar fi trebuit sa se desfasoare la Facultatea de Sociologie, ci societatea civila autentica, prin memorii si adrese catre decanul facultatii respective. In acea speta rectoratul Universitatii Bucuresti nu a gasit de cuviinta sa se delimiteze fata de promovarea pedofiliei in randul studentilor, insa o face acum cand e vorba de prezentarea unor cercetari si studii, deci despre un demers pur stiintific.

    La momentul respectiv marii promotori ai drepturilor omului si statului de drept n-au scos o vorbulita, iar ACCEPT nu a protestat pentru ca erau clar in ilegalitate.

    Acest eveniment ne demonstreaza cine se afla la carma multora dintre institutiile de invatamant universitar din capitala si in ce spirit sunt formati studentii de azi.

  3. @romanul:

    Atunci Facultatea de Sociologie, prind decanul sau, s-a delimitat si a anulat evenimentul, motivul invocat de acesta fiind faptul ca vorbitorul invitat promova pedofilia, adica ceva ilegal.

    In acest caz, poate ca organizatorii lansarii cartii Fata nevazuta ar trebui sa se gandeasca sa dea in judecata autoritatile responsabile, deoarece nu este invocat, pentru anularea lansarii, niciun motiv legal… Ma rog, e o idee, cert este ca aceasta anulare NU e ceva minor, e ceva SEMNIFICATIV.

    Autoritatile, de la decizia CCR incoace si sub imperiul fricii instaurat prin servicii, procurori si presa tip caini de paza, sunt, de acum, la cheremul gherilelor secularist-activiste, acestor revolutonari de profesie, care pot obtine aproape orice prin intimidare si presiune.

  4. Ar fi necesare nişte acţiuni în justiţie sau măcar la CNCD, chiar dacă şansele de câştig sunt minore. Ideea e să nu fie lăsate astefl de iniţiative să devină o cutumă, cu atât mai mult cu cât sunt şi încununate de succes. Succesul ăsta repetat va ajunge să cântărească greu în societatea noastră, dacă nu o face deja.

  5. Terorismul capata forme noi – Indiferenta fata de astfel de actiuni va da apa ala moara acestor grupuri marginale sustinute finananciar din surse oculte.

  6. Asta nu e tot, am dorit sa particip si eu, dar la intratea in Hotel Siqua erau deja vreo 40 de persoane carora li s-a inchis usa in nas pe motiv ca sala este plina! Au chemat si agenti de paza care sa impiedice accesul si spuneau ca hotelul este proprietate privata si cei care protestau afara trebuie sa plece pentru a elibera accesul in hotel.

  7. Se discrediteaza singuri. Pana una alta opinia publica este impotriva lor. Cu cat se agita mai tare, cu atat vor fi mai detestati. Din cate mi se pare mie, cel putin pe parcela asta, societatea romaneasca se prezinta destul de bine si este (inca) sanatos repulsiva la ciudateniile ‘de gen’.

    Tare mi-e teama ca un demers oficial (CNCD) ar risca (acum) un precedent defavorabil. Personal, cred ca cel mai bun demers acum este rugaciunea colectiva. Mai ales ca vine si momentul din martie, cu cererile pt ora de religie, unde minunat ar fi sa li se dea o lectie ‘liber-cugetatorilor’. Dar pt asta este nevoie ca Dumnezeu sa ii lumineze pe parintii si tinerii romani pt a face alegerea corecta. Si, la cum sunt lucrurile acum, cred ca rugaciunea noastra fierbinte e mai necesara ca oricand. Mai ales ca vom fi si in Post…

    Ora de religie, educatia sexuala (plus bifarea riguroasa a obiectivelor lgtb, in general) si angajarea noastra ferma in avangarda unei agende politice agresive si dubioase – astea mi se par cele 3 puncte-cheie in care urmeaza sa ni se arate limpede-cristal ce inseamna ala ‘lucru bine facut’. Iar aici, numai Dumnezeu ne poate ajuta, ca raspuns la rugaciunile noastre sincere, venite din inimi smerite si indurerate pentru ce li se pregateste copiilor nostri. Sper si ma rog din tot sufletul sa le dea complet planurile peste cap si sa ii si ne lumineze pe toti!

  8. @doroteea:

    Nu cred ca mai e cazul vreunei discreditari. Inca un an in stilul asta – decizii institutionale majore, presa mainstream agresiv-suportiva, evenimente in care se puncteaza “victorii”, si opinia publica va accepta ideologia dominanta asa cum a acceptat-o pe asta cu “statul de drept” (adica indiferent de ce crede pe la colturi sau se vede pe sub draperie).

    Nu ai cum sa le mai dai lectii secularistilor, pentru ca scopul lor nu e statistic, acum, ci de tendinta si de control/intimidare/descurajare a angajarii in educatia religioasa. Adica, asa cum am spus mai spus, daca ei ocupa spatiul central, strategic, de unde pot emite viziuni/perspective ce sunt amendate, apoi, pozitiv, de institutii, atunci oamenii se vor lua dupa ei. Atat de simplu!

    Spatiul ala este prea sus pentru noi, amaratii astia de mireni care incurcam Patriarhia. Acolo numai PF Daniel si ceilalti ierarhi se pot implica si pot mobiliza in mod semnificativ resurse si pot duce bataliile importante. De vreme ce nu se angajeaza intr-o astfel de lupta, iata ca acest camp e ocupat de alde Moise, Cernea, Patrascu et comp. Aplauze!

    Ce putem face noi? Pai cum zici tu: rugaciune, angajare ferma, indurerare. Adica scapa cine poate.

  9. Doamne,fereste!
    Urat sa pui o asemenea cenzura…
    Vad ca au venit si protestatari,ca sa ce ? Oricum sunt mult in inferioritate si majoritatea romanilor vor respinge aberatiile lor.

  10. @admin:
    Oricum va fi opozitie pana sa se ajunga unde ai spus.

  11. Scurte impresii
    Dupa ce conducerea Universitatii a interzis lansarea cartii si dezbaterea in Aula Mare de la Drept, a venit rândul Min. Tineretului si Sportului sa nu permită lansarea la Casa de Cultura a Studentiilor (fosta Preoteasa). Intrebarea mea este daca a inceput deja prigoana, blocarea expresiei normalitatii si a Traditiei deja, pentru ca orice dezbatere pro-homosexualitate este permisa.
    A fost o conferinta de nivel academic, unde cei trei vorbitori au prezentat chestiunea ideologiei homosexuale (sprijinita pe rapoarte pseudo-stiintifice) si a poncifurilor prin care este dusa pas cu pas aceasta distrugere a identitatii de gen inca din gradinita, acceptarea “familiei” homosexuale, a adoptiilor in familii homo si inceputul legalizarii pedofiliei, cea din urma exact pe tiparul ideologic din anii 60 prin care s-a impus homosexualitatea in societatea occidentala.
    Din pacate au fost multi oameni care ar fi vrut sa asiste la dezbatere si le-a fost imposibil sa mai intre, pentru ca sala era plina, multi ramanand si pe hol.
    Jandarmeria si-a facut datoria si a pastrat ordinea afara, pentru ca erau destui activisti pro-homosexualitate care au vrut sa forteze usile. Cei care au intrat in sala (am stat personal langa un tanar declarat homosexual) s-au manifestat in limita decentei, chiar dacă au încercat (una dintre participante de la Accept, daca nu ma insel) sa monopolizeze discutia si sa induca ideea ca aceasta carte este un plagiat (pentru ca ea contine sute de studii) insa ele sunt citate, nu însușite de autori. Enervata ca nu i-a iesit diversiunea, activista a si părăsit sala.
    Problema este ca politicul a parasit societatea majoritar creștină si acționează împotriva ei momentan prin boicot. Maine, speram sa nu intre DNA-ul in actiune…
    Cititi cartea! Are o cantitate impresionanta de informatii care arata dimensiunea opresiva mondiala a luptei împotriva Familiei și a normalității in general. Sper ca raportul SRI care a fost făcut asupra acestei manifestari sa fi continut si aceste probleme pe care le ridic si sa raspunda la intrebarea pe cine mai reprezinta politicul romanesc (?)

    https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/847662781938584?pnref=story

  12. @admin:

    Exact. Logic, omeneste, am intrat pe tobogan. Dar ceea ce la om nu e cu putinta, la Dumnezeu, da. Si cred ca Dumnezeu este gata oricand sa ii primeasca pe fiii risipitori (ma refer aici la neamul nostru care culege acum niste roade amare, mananca roscovele porcilor in ‘tari straine’). Suntem insa cativa, poate nu prea multi dar nici prea putini – care cu toate pacatele noastre, macar pricepem si, in plus, stim ce e de facut (de priceput mai pricep si altii, dar nu-si pun nadejdea in rugaciune si Dumnezeu). Cred ca daca ne mobilizam in rugaciune, putem muta si muntii. Dar sa credem ce vom obtine ceea ce cerem (nadejdea) si sa o cerem cu smerenie, nu cu convingerea intima de salvatori de neam.

    Un singur amendament am: nu cred in ‘scapa cine poate’. Am vazut ca multi gandesc asa, dar e un ecou amar al pierderii sperantei. Si suna si cam egoist si pesimist, ca si cum Dumnezeu ar fi scapat fraiele. Noi trebuie sa ne rugam ‘unii pt altii’. Poate mai mult pt acesti frati ai nostri care au ratacit calea (noi, de bine de rau, ne aflam pe cale) si sunt buimaci. Ba poate chiar si pt dusmanii nostri – adica nu marea masa, cea prostita, ci pt cei care incearca sa o prosteasca. Deci – rugaciune ca la carte: 1) unii pt altii; 2) pt vrajmasi; 3) cu smerenie; 4) cu nadejde.

    Stiu ca am mai spus asta, dar o cred sincer: apocalipsa va veni, dar modul in care se va desfasura si numarul celor care se vor pierde depind de ce facem noi in fiecare clipa. Fiecare clipa si fiecare alegere schimba viitorul. Da, va veni Antihrist, da, vor fi prigoane si vor fi martiri (cand nu au fost?). Graul trebuie sa se aleaga de neghina si diavolul trebuie odata sa fie pedepsit. Dar amplitudinea si grozavia sunt parametri ce pot fi schimbati. De-aia Sf. Porfirie a spus – si multi nu inteleg acest cuvant – ‘Apocalipsa a fost scrisa ca sa nu se petreaca.’ De-aia si Sf. Paisie Aghioritul a spus la un moment dat (redau din memorie): va fi ca un vartej usor. Ceea ce pare sa contrazica toate predictiile lui de pana atunci. Si tot de-aia Domnul a spus: ‘Eu nu voiesc moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu.’ si ‘Duceti-va de invatati cuvantul acesta: mila voiesc, iar nu jertfa.’ Aceste cuvinte sunt extrem de importante, la fel de important ca si cuvantul (din nou din memorie) ‘atunci cand va rugati, cereti ca si cum ati fi primit deja.’ Adica – cu nadejde!

    Este o capcana a deznadejdii in care nu trebuie sa cadem, si care e diferita de capcana fricii. Unora nu le e frica, dar nici nu mai cred in scapare. Dupa cum este o capcana a dezbinarii, in care de asemenea nu trebuie sa cadem: ‘ei’ (ratacitii) si ‘noi’ (cei care stim). Sunt atatea exemple in Vechiul Testament in care Dumnezeu, ca urmare a pocaintei catorva, a schimbat planurile sale. Pocainta si MILA noastra, unii fata de altii, indupleca pe Domnul, se vede treaba.

    Cred ca daca ne-am pune serios pe rugaciune cu toata nadejdea am avea surprize mari si placute. Dar, pe undeva, ne-am pierdut nadejdea. Totusi EXACT in aceste momente, in care omeneste totul pare pierdut, trebuie sa ne inaltam ochii la Cer cu toata mila pt noi si neamul acesta ratacit, si pt toata fiinta umana, de aici si de aiurea, care lupta si ea cum poate cu acest rau cumplit, teribil, plin de ura si cruzime, care haituieste omul de atatea veacuri.

    Cu riscul de a-i enerva rau pe unii 🙂 mi-amintesc o faza din ‘Stapanul Inelelor’. Faza e in carte, nu in film. Denethor, tatal lui Boromir, loctiitorul tronului din Gondor, fusese pe vremuri un om nobil si neinfricat. Intre altele, i se daduse in grija Palantirul, globul acela in care se putea vedea viitorul. Numai ca ii fusese interzis sa il foloseasca pt ca numai cei intelepti o puteau face, ei stiind arta de a interpreta semnele din glob. El insa nu s-a abtinut. S-a uitat si vazand grozaviile care aveau sa se intample, si-a pierdut nadejdea. Si din acel moment a inceput decaderea lui, pasivitatea, izolarea, suspiciunea, dispretul, disperarea. Atata doar ca ce nu a stiut el era ca Palantirul arata viitorul asa cum s-ar fi produs el DACA atacul s-ar fi produs la momentul respectiv, cel in care priveai. Acel viitor se putea schimba oricand, in functie de deciziile celor multi, ba chiar si ale unuia sau altuia – pt ca noi suntem legati unii de altii, si decizia buna a unuia, cat de mic, atrage si schimbarea celor din jur..samd. Sunt lucruri ce nu pot fi schimbate – venirea Apocalipsei si a Antihristului. Dar modul de desfasurare si amploarea evenimentelor, puterea raului de a atrage dupa el, in genune, pe cat mai multi – astea nu doar ca pot fi modificate, ci ESTE DE DATORIA NOASTRA sa luptam ca ele sa se schimbe! ASTA este, de altfel, sensul intregii noastre exstente – sa ne mantuim impreuna, nu de unii singuri! Sa fim cu totii una, intru Hristos! De-aia ni se spune tot timpul: ‘rugati-va unii pt altii, si pt vrajmasii vostri!’

    Nu putem sa ne propunem mantuirea de unii singuri, pt ca aia nu va fi mantuire. Sf. Paisie Aghioritul a explicat Raiul si Iadul intr-o imagine, pe care o stim cu totii: cea a unor oameni aflati la o masa, cu un singur bol de mancare in mijloc si cu niste linguri prea lungi in mana. In iad incercau sa duca lingura la gura si nu izbuteau, in Rai se hraneau unii pe altii. That’s the spirit! 🙂

  13. @doroteea:

    “Scapa cine poate” nu este un indemn prescriptiv (ce avem de facut/ce trebuie sa facem), ci descriptiv (ce se intampla cu noi). Adica ne descrie/defineste situatia in care ne aflam. Nava, pe furtuna, nu mai e controlata de oameni, se sparge de la valurile furtunii (vezi episodul respectiv din Faptele Apostolilor).

    Nu e deznadejde, as zice, ci realism. Trebuie sa intelegem in ce ne aflam, ca sa nu ne facem iluzii. Chiar si cu nava sparta, avem aceleasi porunci si aceeasi constiinta ca mantuirea nu se castiga solitar, individual. Nu inseamna ca nu-ti pasa sau ca nu pui umarul pentru aproapele tau, ca nu-i faci un locsor pe scandurica ta.

  14. @ doroteea

    Cred ca nadejdea fara smerenie e demonica.
    Se poate argumenta, dar poate vei intelege…

    Bonus: http://scoalaluihristos.blogspot.fr/2015/02/despre-motto-ul-vremii.html

  15. Pingback: DOCUMENT. Gafă de PROPORŢII la Ministerul Tineretului: Anulează un eveniment aprobat, după ce citesc presa | Informaţia Zilei
  16. @Corina:

    am spus eu altceva?

  17. @stef:

    fantastic de interesant interviul!

    Vad ca inca sunt pe fb.

  18. Intr-adevar interesant interrviul din Familia ortodoxa!

    “Și ce părere aveți, părinţii îşi cunosc drepturile?

    – Aproape deloc! Dar ar fi extraordinar să le afle. Se vorbeşte mult despre „drepturile omului”, însă acest concept este instrumentat în funcţie de interesele celui care are puterea şi banii. În acelaşi timp, e foarte greu în România să-ţi aperi drepturile ca persoană particulară, căci asta înseamnă că ar trebui să te lupţi singur împotriva unui întreg sistem. Şi nu-i vorba numai de sistemul de stat, ci şi de o mulţime de O.N.G.-uri care acţionează aproape întotdeauna împotriva intereselor românilor. Deşi strigă permanent că vor binele copiilor noştri (sau al nostru, al tuturor), cer să fie aplicate măsuri care subminează în mod evident interesele noastre. Parcă ne-am fi întors în comunism, când totul se făcea în numele „binelui comun”, inclusiv închiderea în puşcării şi schingiuirea a sute de mii de oameni…

    „Instituţiile de stat parcă ar fi paralizate”

    – Trăim totuşi într-un stat democratic…

    – Într-un stat în care drepturile omului sunt instrumentate de cei care au banii, cei care au puterea sau sunt mai vocali la un moment dat în societate. Bineînţeles, mass-media joacă un rol foarte important în tot procesul acesta.”

  19. Poate-s paralel cu discutia, nu vreau sa devin si contra, dar – pe moment, fara google – nu-mi amintesc de cum “Si-a schimbat Dumnezeu planurile pentru pocainta catorva”.

    Mi-amintesc de “schimbare de planuri”: Ninive. TOATA cetatea, de la rege pana la animale au postit in sac si cenusa si s-au rugat (oamenii). S-a schimbat decizia profetita de Iona.

    Mi-amintesc de “cativa” [drepti]: negocierea lui Avraam cu Dumnezeu. Dumnezeu accepta sa anuleze distrugerea cetatilor homosexualilor pentru eventualitatea aflarii printre ei, miraculos, a unui numar de oameni drepti. La micsorarea numarului propus (stia si Avraam ce distruse pana-n maduva erau cetatile homosexualilor, fiindca n-are cum sta laolalta putreziciunea si viata), Dumnezeu nu-i mai raspunde si Se duce si le da lor dupa socoteala Sa Dumnezeiasca (si le-a dat atunci si le va da de-a pururi).
    Si, da, a fost vremea tot a lui “scapa cine poate”: doar Lot si familia lui au scapat.
    Si, da, nu s-a mai intors dinspre viciu niciunul dintre homosexuali, in ciuda avertismentelor ingerilor. Si fiti siguri ca nu a lipsit acolo rugaciunea, nici omeneasca, nici ingereasca: dar rugaciunea nu are efect la demoni.

    Nu se poate sa coexiste raul si binele atunci cand raului i se da puterea: raul va distruge cu furie tot ce e bun.

  20. Site-ul asociatiei la care face referire utilizatorul “stef” a fost atacat cu ceva vreme in urma. Google il raporta ca fiind “infectat”, orice potential vizitator era avertizat ca risca sa-si viruseze caltulatorul daca intra acolo. Multe dintre paginile pe care google le “vedea” ca fiind infectate abordau tema “educatiei sexuale”, mai exact realitatile care stau in spatele acestui demers pus in practica de aceiasi care acum au vrut sa blocheze conferinta despre care se vorbeste in acest articol. Din cate stiu administratorii site-ului respectiv au fost nevoiti sa stearga continutul de pe server. Probabil vor relansa site-ul. Oricum, din cate vad si acum google serveste acelasi mesaj cu “site infectat”. Nimic nu e intamplator.

  21. Nu stiu motivul pentru care s-a amanat validarea sefului SRI, dar sper ca parlamentarii vor reflecta asupra faptului ca Raul Hellvig, in calitate de europarlamentar, a votat legea Lunacek.
    Indraznesc sa fac doua remarci in legatura cu unele comentarii la articol, fara intentia de a-i leza pe autori.
    @doroteea
    Un bun prieten mi-a marturisit sentimentul stanjenitor resimtit in urma anuntului facut in parohia la care mergea, privitor la o conferinta ce urma sa se tina in Biserica si care purta titlul:”Imaginea lui Hristos in romanul Harry Potter” .
    Prietenul in chestiune, fiind invitat personal de catre preot, a pretextat nu stiu ce motiv si nu a participat la conferinta. Dupa cateva luni, manifestarea s-a reluat si uite asa, prietenul meu s-a plasat din nou, aproape deznadajduit pe o pozitie inconfortabila in parohie.
    Asa cum bine si-a calculat miscarea, autoarea expozeului a atras publicul tanar prin titlul conferintei .
    In ideea ca acest blog este accesat si de tineri, gasesc subtila si periculoasa trimiterea la “Stapanul inelelor”.
    @George
    Ati incercat vreodata sa explicati unui copil istoria cu Lot si descendenta sa incestuoasa?
    Eu am incercat si m-am trezit in fata unei atitudini directe si absolut firesc crestine.
    Tanarul cu care discutam mi-a spus: “E clar, acel Dumnezeu era puternic , numai ca nu era Dumnezeul nostru care nu putea sa ingaduie astfel de fapte. Gasea El o solutie” si mi-a explicat ce solutie credea ca putea gasi Dumnezeu pentru a rezolva problema descendentei.
    Am incercat sa il fac pe tanar sa priceapa ca nu Dumnezeu le-a indemnat pe fiicele lui Lot spre faptele respective dar spusele mele au ridicat si mai multe intrebari centrate in special pe felul in care nevasta lui Lot a iesit din actiune , ajungandu-se pana la cazul Evei..
    Nu stiu cum se descurca profesorii de religie cu acest capitol. Banuiesc ca, dupa pedepsirea doamnei Lot,” moarta de curiozitate”, se intra in vacanta si se reiau cursurile de la alt capitol.
    Poate intr-o zi, vom discuta fara patima si despre modul in care se studiaza religia crestina in scolile noastre. Multi teologi refuza sa accepte faptul ca tinerii asteapta rasunsuri mai ample, mai profunde la intrebarile lor privind continutul si sensul scrierilor biblice.

  22. Pingback: LA NOI SE POATE IMPUNE DICTATURA GAY? NU, PENTRU CA DEJA EXISTA: TVR, amendata de CNA pentru emisiunea dedicata cartii “FATA NEVAZUTA A HOMOSEXUALITATII”. Membru al CNA: “CUM ISI PERMIT ASA CEVA?”/ Marea Britanie: copiii care vor c
  23. Pingback: TOLERANTA – NOUA REEDUCARE | Cuvântul Ortodox
  24. Pingback: ACTIVEWATCH a lansat primul Raport asupra anual privind discursul instigator la ură din România. “Influencerii” cer si CAZURI instrumentate de PROCURORI. CRESTINILOR SI SARACILOR LI SE REFUZA DELIBERAT STATUTUL DE VICTIME ALE INSTIGARII LA U
  25. Pingback: ACTIVEWATCH a lansat primul Raport asupra anual privind discursul instigator la ură din România. “Influencerii” cer si CAZURI instrumentate de PROCURORI. CRESTINILOR SI SARACILOR LI SE REFUZA DELIBERAT STATUTUL DE VICTIME ALE INSTIGARII LA U
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare