Manipularile impotriva siteurilor ortodoxe au ajuns la nivel de PROPAGANDA NEAGRA: “CITATE” INVENTATE PENTRU A SOCA CITITORII

19-03-2015 1 minut Sublinieri

antena3

Internetul este o sursă de informaţii. Însă depinde de noi înşine cum filtrăm aceste informaţii, ce acceptăm ca fiind adevăr, ce catalogăm drept pamflet şi ce ajunge la capitolul “rebut informaţional”.

Trist este că au apărut mai multe site-uri care se pretind a fi creştine, care se adăpostesc sub umbrela ortodoxiei (dar despre care BOR nu cunoaşte nimic şi nu le recunoaşte) şi care dau sfaturi tinerilor şi persoanelor dornice să ducă o viaţă fără păcat.

Iată câteva exemple de “reţete” spre fericire:

– “Persoanele care trăiesc împreună, fără a primi taina cununiei, sunt mai păcătoase şi periculoase ca ucigaşii şi nu ar trebui să fie înmormântate în cimitir, alături de ceilalţi credincioşi”

– “Femeile care acceptă anestezia, sau orice alt calmant atunci când trebuie să nască greşesc şi comit un păcat, pentru că anestezia este unealta Diavolului, care îi fură femeii mântuirea, prin uşurarea chinului naşterii”

– “Fetele care au sâni mici nu trebuie să recurgă la <păcat> (operaţiile estetice), pentru că doar aşa testează cu adevărat dragostea iubitului. Dacă vor avea sâni mari, atunci dragostea dintre cei doi va fi carnală”

BOR susţine că a reclamat în repetate rânduri existenţa acestor site-uri care oferă oamenilor învăţături greşite şi propovăduiesc un Mântuitor al răzbunării.

Nota noastra:

Acelasi text apare si pe siteul RomaniaTV: BLESTEMUL care se abate asupra celor CARE TRĂIESC ÎMPREUNĂ FĂRĂ SĂ SE CUNUNE

“Singura” problema a acestor “invataturi socante” este ca nu sunt de gasit pe nicaieri altundeva pe internet. Iata ce rezultate a intors Google cu primele doua citate:

proba-1

proba-2

Asadar, singurele locuri de pe internet unde au fost publicate aceste “sfaturi” sunt antena3.ro si romaniatv.net, ele fiind sursele si pentru celelalte rezultate ale cautarilor (cultural.bzi.ro). Acest lucru nu poate sa insemne altceva decat ca respectivele paragrafe sunt efectiv INVENTATE. 

Daca ar fi fost publicate pe un site ortodox sau de titulatura ortodoxa care sa aiba un trafic minimal, ele ar fi fost gasite prin Google search. Iar daca apartin unor siteuri obscure sau unor comentatori obscuri de pe forumuri obscure, ceea ce iarasi nu e credibil (daca nu sunt pe undernet, atunci Google ar fi trebuit sa vada pasajele respective, si daca sunt asa greu de gasit, cum de au dat de ele cei de la antena3.ro?), atunci care e relevanta lor? In orice caz, nimeni zdravan la cap nu ar fi scris asa ceva.

Ce inseamna, insa, faptul ca au ajuns la asemenea manipulari incat deja se inventeaza citate doar pentru a decredibiliza siteurile ortodoxe (prezentate, si ele, de-a valma, ca o categorie ce trebuie aneantizata ca atare)?

Inseamna ca s-a trecut la nivel de propaganda neagra. La acest nivel, se falsifica si continutul informatiei, precum si sursa acesteia, de cele mai multe ori inventata ea insasi (cum este cazul aici – antena3.ro citeaza o sursa anonima care de fapt nu exista). Totul este fabricat cu singura intentie de a dezinforma, de a raspandi informatii false, de a face rau oponentului. In acest caz, siteurile ortodoxe.

Aviz mai marilor BOR, invocati, viclean, in ultimul paragraf.

Daca e doar un joc de-a smoala practicat de diversi postaci sau ceva mai serios, nu avem de unde sti. Insa daca se merge consecvent pe linia aceasta, sa nu ne miram ca vor fabrica inclusiv siteuri fals-ortodoxe care sa raspandeasca astfel de cretinisme compromitatoare. Ah, sau, stati, nu cumva la asta s-a lucrat, cu spor, deja?


Categorii

1. DIVERSE, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Manipularile impotriva siteurilor ortodoxe au ajuns la nivel de PROPAGANDA NEAGRA: “CITATE” INVENTATE PENTRU A SOCA CITITORII

  1. Mai este cineva v(vizibil si autorizat) care sa-i poata contrazice, precum era inainte Clubul Roman de Presa? (Cand imi amintesc cine era seful acelui club care stabilea cine incalca codul deontologic si cine nu, mi se strepezesc dintii…).

    In alta ordine de idei, offtopic:

    http://jurnalul.ro/it/stiinta/descoperirea-care-ar-putea-rescrie-istoria-omenirii-ce-au-gasit-oamenii-de-stiinta-intr-un-lac-din-kenya-video-686115.html

    Strămoșii dispăruți ai oamenilor moderni ar fi putut trăi în copaci în estul Africii, dar după ce zona s-a transformat într-o pășune, aceștia au început, gradual, să meargă pe două picioare.

    😕

  2. De fapt, cred ca m-am inselat, era on topic.

  3. E foarte clar ca stirile acestea au fost fabricate. Un adevarat crestin ortodox poate foarte usor sa-si dea seama ca ceea ce este scris nu are cu nimic de-a face cu duhul ortodox. E ca si cum un gradinar nu si-ar cunoaste castravetii.

    Problema, insa, nu mi se pare atat pentru cei care sunt in sanul Ortodoxiei, cat pentru cei care sunt in afara ei, caci li se administreaza prin astfel de stiri un fel de anestezic pentru constiinte, a caror adormire naste monstrii, dupa cum bine stim. Si dozele acestea letale care se injecteaza putin cate putin in sufletul natiei, azi printr-o stire pe aici, maine printr-o stire pe dincolo, lasa rana sa se intinda fara sa mai aibe omul constiinta ca i-l duce la moarte.

    Ministrul Justitiei din Belgia, Koen Geens, a afirmat recent ca:

    “Nu exista o arma mai buna pentru a distruge identitatile decat deformarea mesajelor religioase si filozofice”.

    Asadar pentru a avea indivizi numai buni de inhamat intr-un sistem, in locul unor persoane cu adevarat libere, deformezi mesajul religios si faci ce vrei cu oamenii, pana la urma.

  4. Eu stiu cel putin un site unde afirmatiile astea s-ar incadra lejer in normalitate.

  5. Totusi, eu am gasit pana la urma aceste afirmatii pe niste site-uri (nu exact cuvant cu cuvant, ci dupa cuvintele cheie).

    1. cea cu necununatii vs criminalii – este o afirmatie reala a parintelui Nicolae Tanase
    http://www.doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/trai-doar-casatoriti-civil-inseamna-fi-continuu-cu-sabia-scoasa-la-dumnezeu

    2. cea cu anestezia la nastere – e facuta de pe un site pamfletar care ironizeaza ortodoxia -iata, deja exista astfel de site-uri, (sufletcrestin.wordpress.com), si un site catolic isi exprima dezolarea ca poate exista asa ceva pe un site ortodox , luand de bune cele scrise acolo.

    3. cea cu operatia la sani – am gasit ceva pe siteul Lumina, legat de interventiile estetice, desi cu alte cuvinte:
    http://ziarullumina.ro/societatea-perspectiva-crestina/operatiile-estetice-intre-pacat-si-grija-de-trup

  6. @Mirela:

    1. cea cu necununatii vs criminalii – este o afirmatie reala a parintelui Nicolae Tanase
    http://www.doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/trai-doar-casatoriti-civil-inseamna-fi-continuu-cu-sabia-scoasa-la-dumnezeu

    O afirmatie reala care n-are chiar NICIO legatura cu citatul dat de antena3.ro. In aces caz, rescrierea nu s-a facut doar cu alte cuvinte, ci a falsificat totalmente sensul, care depinde si el de context si de sursa. E acelasi lucru, nu se schimba cu nimic realitatea inventiei cu scop manipulator.

    2. cea cu anestezia la nastere – e facuta de pe un site pamfletar care ironizeaza ortodoxia

    3. cea cu operatia la sani – am gasit ceva pe siteul Lumina, legat de interventiile estetice, desi cu alte cuvinte:
    http://ziarullumina.ro/societatea-perspectiva-crestina/operatiile-estetice-intre-pacat-si-grija-de-trup

    Din nou, nu vad nicio asemanare intre continutul de aici si citatul de pe antena3.ro. Chiar niciuna! Plus ca sursa este ziarul patriarhal, iar printre cei citati se afla si un doctor.

  7. Pentru cine nu s-a prins, cineva isi bate joc de ortodocsi. Asa ca nu vom aproba niciun fel de comentarii care, din motive care ne scapa, se raporteaza la continutul inventat si popularizat de siteurile televiziunilor respective, luandu-l… in serios.

  8. Campania mediatica antireligie continua:
    “Manualele de religie conţin informaţii şocante pentru elevi! ”
    https://youtu.be/LQiGb1JPJrM

  9. Reaua intentie este “sarcina de serviciu ” pentru aceste televiziuni, provenind din continuarea propagandei anticrestine din perioada socialista. Pe membrii partidelor social democrate ca niste continuatoare “pe baze noi” a ideilor comuniste, ii zgandareste sa “se ia de altii” si asta e ceva stabilit acolo e o “sarcina de plan” sa vorbeasca in acest fel. Se stabilesc aceste lucruri pentru a fi spuse oamenilor.
    Daca sunt atacate insa minoritatile, ele imediat reactioneaza, daca sunt atacati protestantii ei sunt pregatiti sa dea explicatii citate, etc, noi nu prea avem aceasta pregatire, de a da un raspuns legat de o tema, asa cum reactioneaza sectarii. De aici se vede ca nu prea suntem instruiti, educati mai clar, in aceasta directie. Ar putea raspunde niste studenti de la teologie, sau cei care au terminat recent pentru ca au multe cunostiinte inclusiv pregatirea de a raspunde la o anumita tema,
    DAR problema este ca nu sunt incurajate astfel de reactii, raspunsuri. Ar trebui sa vedem un oarecare student raspunzand la cate o astfel de stire, pentru ca ei invata la un moment dat, asa ca protestantii, sa raspunda la intrebari diferite. Nu apare nici unul din proprie initiativa, avand dorinta de a nu lasa asa o astfel de stire. Nu sunt trimisi, nu li se trezaste sentimentul de a reactiona la ceva rau. NU este incurajat asa ceva, nu cred ca ar fi trimis cineva in afara de purtatorul de cuvant al biroului de presa… Avem impresia ca putem merge la biserica si nu mai conteaza ce zic altii la TV. Altii nici nu se uita la tv (si bine fac) dar ar trebui sa fie informati de cei care urmaresc reaua intentie a altora si sa trimita pe cineva, sa raspunda, sunt oameni care sunt distrusi sufleteste de aceste stiri gresite.
    Totusi nu este caracteristic noua sa reactionam la ceva, nu este un fenomen sa comentam si sa reactionam la raul facut bisericii, motivand poate ascultarea si neraspunderea la provocari, sau crezand ca raul nu este luat in seama de oameni si trece de la sine.
    Poate ar trebui constientizate cauzele acestei lipse de reactii, facand comparatie cu felul de a se apara al cate unei minoritati.
    Contextul in care traim ii apara pe cei care vorbesc cu rea intentie despre crestinism si sunt date pe post doar parerile lor.

  10. PROTV-ul nu putea rata ocazia:

    http://stirileprotv.ro/stiri/social/aberatiile-de-pe-site-urile-crestine-din-romania-ce-se-zice-de-fetele-cu-sani-mici-si-despre-concubinaj.html

    Mai rau este ca, din nou, pr. Stoica apare ca un gir dat unor astfel de materiale, deja, inventate, si ca problema ridicata este cea a suspendarii prin decizii judecatoresti a asa-ziselor siteuri.

  11. ce să fac?

    am aflat de la Pro Tv că implantul mamar
    fusta mini și machiajul
    ajută un băiat să vadă mai clar
    sufletul unei fete…

    iar Patriarhia a cerut poliției
    să interzică site-ul orthodox care
    n-a fost de acord cu asta…

    să fac o petiție online
    sau greva foamei
    ca să conving Patriarhia
    să nu mă mai ispitească?

  12. Pingback: Cand agenda antiortodoxa face specula cu violul: masonul Unteanu ataca “TEOLOGIA ABUZULUI” si a gasit tapul ispasitor: SITEURILE ORTODOXE. Cum este pedepsit violul in Pidalion si in vechile pravile? | Cuvântul Ortodox
  13. Pingback: Cand agenda antiortodoxa face specula cu violul: masonul Unteanu ataca “TEOLOGIA ABUZULUI” si a gasit tapul ispasitor: SITEURILE ORTODOXE. Cum era pedepsit violul in Pidalion si in vechile pravile? | Cuvântul Ortodox
  14. Pur si simplu unii oameni nu au suficienta educatie religioasa.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare