CEASUL DEMOGRAFIC. O initiativa de constientizare a crizei populatiei din Romania

25-04-2015 1 minut Sublinieri

demografie_RO

Am primit pe email:

Hristos a inviat!

Putina lume este la curent cu faptul ca Romania se depopuleaza intr-un ritm alert, si mai putina lume intelege magnitudinea dramei demografice prin care trece Romania in momentul de fata, in orice caz, e un lucru bine stiut ca ea nu reprezinta o proritate pe agenda celor care ne guverneaza.

De aceea apelez la voi sa ma ajutati sa determinam societatea civila sa constientizeze aceasta drama profunda prin care trece, o drama cu implicatii majore in viitorul apropiat (primele efecte severe se vor vedea incepand cu 2025-2030).

Eu am creat un ceas demografic (https://demograffiti.wordpress.com/ceasul-demografic-al-romaniei), care arata cum scade populatia Romaniei in fiecare luna, si as dori sa il promovezi in blogroll-ul vostru timp de 6 luni.

Apelez la voi pentru ca blogul vostru are un impact foarte bun in blogosfera romaneasca, deci sansele unei constientizari eficiente sunt mai mari.

Va multumesc pentru acceptarea initiativei mele,

Doamne ajuta!

Populaţia stabil㇠a României la 1 februarie 2015 este estimată la:

19.613.371↓

în scădere faţă de 20.10.2011 (data ultimului recensamant) cu:

1 român la fiecare 3 minute 24 secunde

Declinul demografic al României este rezultatul unui spor natural negativ, determinat prin:

1 naştere la fiecare 2 minute 41 secunde

1 deces la fiecare 2 minute 4 secunde

şi al unei pierderi nete prin migraţie externă de:

1 rezident la fiecare 5 minute 27 secunde

Faţă de ultimul recensământ din 2011, bilanţul demografic arată mai mult decât sumbru:

populaţia României s-a micşorat cu peste  2%!

Suntem cu peste 500.000 mai puţini decât în 2011! Altfel spus, e ca şi cum, de la recensământ încoace, ar fi dispărut de pe faţa pământului toată suflarea judeţului Dâmboviţa! Pentru totdeauna!

De 23 de ani încoace trăim cu inconştienţă o dramă demografică profundă şi ireversibilă, al cărei efect inexorabil va fi anihilarea noastră ca naţie de pe orice hartă a viitorului!

‡Populatia stabila a Romaniei este formata din cetatenii care au o resedinta si sunt prezenti sau au declarat ca vor fi prezenti cel putin 12 luni consecutive pe teritoriul Romaniei. In populatia stabila nu intra: a) cetatenii romani, straini sau fara cetatenie cu domiciliul in Romania plecati in strainatate pe o perioada de cel putin 12 luni; b) cetatenii straini sau fara cetatenie veniti in Romania pentru o perioada mai mica de 12 luni. Estimarea populaţiei stabile actuale a României se face  conform metodologiei naţionale de calcul a populaţiei intercensitare pe baza rezultatelor definitive de la recensămîntul din octombrie 2011, corectate lunar cu sporul natural al populaţiei si soldul migraţiei externe. Ceasul demografic se actualizează lunar după publicarea de către Institutul Naţional de Statistică a ultimelor date în ce priveşte populaţia şi principalele fenomene demografice.

Ultima actualizare: 31.03.2015


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “CEASUL DEMOGRAFIC. O initiativa de constientizare a crizei populatiei din Romania

  1. “Din toate religiile si credintele lumii, botezatii lui Hristos-Dumnezeu-Adevarul sunt doar 5% din pamanteni. Nu te teme turma mica…”

    Vezi graficul: https://preotduhovnic.wordpress.com/2015/04/16/6300/

  2. @s.n.

    Si dintre ortodocsi, vai, cati nu se pierd!

    Hm, ma indoiesc ca asa se pune problema. Nu cred ca Dumnezeu a trimis pe unicul sau Fiu ca sa mantuiasca 2-3% din omenire si sa trimita miliarde in iad. Justitia Domnului nu poate fi una simplista, mai tine seama si de nuante…zic eu.

    Daca ii vom privi pe cei de alte credinte ca pe niste sortiti fara apel iadului, ma tem ca multe sunt pacatele pe care ni le vom face. Cine este mantit si cine nu, e treaba lui Dumnezeu si El stie care sunt criteriile. Una e sa te lepezi de Ortodoxie, alta sa te nasti in alta tara, de alta credinta. Stiu ca Sf. Pavel spunea ca aceia vor fi judecati dupa faptele lor, in timp ce noi vom fi judecati (SI) dupa credinta.

  3. @ doroteea

    Cine i-a judecat si a zis ca ceilalti nu se mantuiesc ?

    Pe de alta parte, daca se mantuiesc si celelalte credinte, inseamna ca ortodoxia nu este singura religie mantuitoare si ca toate celelalte credinte sunt biserici surori. Nu-i mai bine sa ne unim cu totii?

  4. @s.n.

    Daca citesti cu atentie ce am scris, o sa vezi ca sub nici o forma nu se poate desprinde aceasta concluzie.

    Bisericile nu sunt surori, dar oamenii sunt frati. Si NU, nu cred in ecumensim, in rugaciunea comuna, in egalitatea credintelor etc..

  5. Pingback: ROMÂNIA DISPARE! “Depopularea ţării intră într-o fază şi mai avansată, mai dramatică”. “Arhitecții dezastrului și haosului” ne-au găsit si soluția: PRIMITI MIGRANTII CA SA AIBA CINE SA VA PLATEASCA PENSIILE!/ Zeci de mii d
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare