MANIFESTATIE PENTRU UNIRE LA CHISINAU. Ambasadorul SUA a participat la MARSUL LGBT, ignorand, totodata, cel mai amplu PROTEST PRO-ROMANESC din capitala Moldovei. PARADA GAY CU SCANDAL (Video)

17-05-2015 4 minute Sublinieri

  • Timpul.md: 

Cel mai mare PROTEST pro-românesc la Chișinău din istoria recentă. O MARE ADUNARE NAȚIONALĂ anunțată pentru 5 iulie / VIDEO

Prima inițiativă a Blocului Uniunii Naționale va fi organizarea unei Mari Adunari Naționale pe 5 iulie.

Ilie Bratu, deputat în primul Parlament al RM: „Republica Moldova nu poate exista ca stat independent. Unii își văd viitorul cu Rusia, dar numai cei cu inimă română își văd viitorul în UE și România. Dacă ne unim, guvernanții pierd două lucruri: țâța de la gură și mai vine DNA-ul peste ei”.

Președintele Asociației 21 decembriei 1989, Teodor Mărieș transmite mesajul lui George Simion, românul expulzat de SIS. „Spune-le te rog din partea mea că Unirea nu este pentru un politician anume, ci pentru idealul național român. Sufletește sunt alături de voi!”.

Oamenii scandează „Georgică, Georgică!”.

Pe 17 mai, la ora 16:00, unioniștii vor pleca din PMAN în autocare spre frontiera moldo-română pentru a cere anularea interdicției de aintra pe teritoriul R. Moldova liderului Tinerilor Moldovei, George Simion.

Participanții la marș au revenit în PMAN.

Printre mesajele afișate de protestatari se numără: “Russia Good Bye” (Rusia, La revedere) sau Deutschland 1990 – Rumanien 2018 (Germania 199a – România 2018).

În fața ambasadei României, manifestanții au solicitat președintelui României, Klaus Iohannis, și clasei politice de la București, să urgenteze demersurile pentru apropierea decisivă a celor două state românești.

TIMPUL amintește că evenimentul a fost organizat de ONG-ul Tinerii Moldovei, iar pe scena improvizată au ținut discurscuri câțiva membri precum Elena Podoleanu, Anatol Ursu sau Constantin Codreanu. Protestul s-a desfășurat pașnic și fără incidente.

Anatol Ursu: „Germania în urma înfrângerii în al doilea război mondial a trecut printr-o soartă similară cu România. În 1990 s-a reunit. Cine ne încurcă pe noi să ne reunim într-un singur stat românesc?!”.

Coloana unioniștilor s-a oprit în fața ambasadei Germaniei, peste drum de clădirea Academiei Naționale de Teatru și Arte Plastice unde s-a votat în 1918 Unirea Basarabiei cu România.  Se strâng rândurile. Capul coloanei strigă „Același sânge, aceeași țară, români am fost cu toți odinioară!”

În spatele Guvernului staționează două autobuze ale Poliției. Zeci de polițiști de la Fulger și carabineri supraveghează ordinea publică și sunt gata să intervină în cazul unor provocări.

Unioniștii s-au oprit în fața sediului SIS. Acum două zile, liderul Tinerilor Moldovei, George Simion, a fost reținut și expulzat din țară de agenții SIS. Tinerii Moldovei anunță că, înainte de a începe marșul, în PMAN erau circa 25 mii de oameni.

Marșul va trece pe la ambasadele Rusiei, SUA și României. Organizatorii vor lăsa câte un mesaj la fiecare reprezentanță diplomatică. Marșul se va încheia în PMAN unde va fi continuat programul.

Tinerii scandează „Trăiască, trăiască, Ardealul, Moldova și Țara Românească!”, „Limba română-unica stăpână!”, „Chișinău și București-două inimi românești!”.

În pofida încercării autorităților de a împiedica desfășurarea Marșulului organizat de Plaftorma Unionistă Acțiunea 2012 cu genericul „Aducem Dreptatea prin Unire”, în Piația Marii Adunări Naționale s-au adunat mulți oameni.

La miting participă elevi din liceele Capitalei, studenți și oameni din raioane.

Anatol Ursu, vicepreședintele organizației Tinerii Moldovei: „Trebuie să mergem pe la casele oamenilor și să explicăm că Unirea înseamnă drumuri mai bune, salarii și pensii mai mari, hoți la pușcărie. Dacă cineva crede că Unirea se poate face într-un mod sângeros se înșală”. Începând de astăzi Tinerii Moldovei demarează o campanie de colectare a semnăturilor pentru realizarea unirii cu România.

Participanții la Marșul Uniionist au votat formarea Blocului Unității Naționale (BUN) în care au intrat organizațiile unioniste printre care sunt Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, platforma Acțiunea 2012, Asociația Lumina a pedagogilor transnistreni, Fundația Regina Elena, Clipa Siderală, Asociația Foștilor Deportați, Asociația Tiras-Moldova etc. Lista rămâne deschisă până 1 iunie. Prima acțiunea a blocului va fi organizarea unei Adunări Naționale pe 5 iulie.

„Tinerii nu mai văd viitor în Republica Moldova. Ne-am săturat să-i ascultăm pe acești falși pro-europeni care au deturnat cursul european al Republicii Moldova. Unirea este singura soluție”, a declarat unul din activiștii Platformei Acțiunea 2012.

PROTEST FĂRĂ PRECEDET la Chișinău: “O lege, o țară, un popor” și “Russia Good Bye”

Miting unionist fără precedent la Chişinău. Mii de oameni de toate vârstele au ieşit în centrul Capitalei, au fluturat tricolorul şi au cerut unirea cu România. Dezamăgiţi de evenimentele politice din ţară, oamenii spun că doar prin unire Moldova va ajunge în Uniunea Europeană şi va scăpa de corupţie şi sărăcie.

ACTUALIZARE 18.10 Imaginile surprinse în Piaţa Marii Adunări Naţionale sunt impresionante. “NATO save us”, “O lege, o ţară, un popor”, “Onoare, Demnitate şi Patrie”, “Ţară-Mamă salvează-ne” sunt câteva dintre sloganurile manifestanţilor.

În jur de 25 de mii de oameni s-au adunat, potrivit organizatorilor, la mitingul de la Chişinău, din Piaţa Marii Adunări Naţionale, transmite reporterul TVR Moldova, Irina Bejenaru.

Protestatarii au militat pentru unirea cu România şi pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Evenimentul a fost organizat la iniţiativa unor organizaţii civice.

Participanţii la miting au amenințat că, dacă până duminică seară autorităţile nu vor anula interdicţia pentru românul George Simion, la ora 18.00 vor fi la frontiera cu România, vama Leușeni, unde vor protesta.

  • PROTVMD: 

Preotii s-au luat la bataie cu politistii la marsul homosexualilor. Crestinii au aruncat cu oua in timp ce ambasadorul SUA tinea discurs – VIDEO

Marsul homosexualilor s-a lasat cu altercatii.

Cativa preoti si un grup de enoriasi care au aflat unde are loc marsul au incercat sa treaca de lantul politistilor care ii protejau pe homosexuali. Oamenii legii au ripostat, iar intre cele doua tabere au avut loc altercatii si imbranceli. Enoriasii s-au aratat suparati ca politia ii protejeaza pe gay si lesbiene.

Acestia au aruncat si cu oua clocite in cei care au venit la marsul homosexualilor, chiar in timp ce ambasadorul SUA sustinea un discurs. Un ou a ajuns la picioarele ambasadorului: “Nu e usor sa fii gay sau lesbiana in Moldova”, a spus acesta.

6 persoane retinute dupa marsul homosexualilor. De ce sunt acuzate – VIDEO

Altercatii si imbranceli intre preoti si politisti, la parada homosexualilor, desfasurata astazi la Chisinau. Zeci de credinciosi si preoti au manifestat impotriva marsului minoritatilor sexuale, au aruncat oua si petarde. Sute de politisti au asigurat ordinea publica, iar 6 persoane au fost retinute. Violentele au inceput inca inainte ca reprezentantii minoritatilor sexuale sa ajunga la monumentul Eroilor Comsomolisti.

Din motive de precautie, reprezentantii homosexualilor nu au anuntat din timp ora si locul evenimentului. Ei au inceput sa marsaluiasca pe Bulevardul Grigore Vieru cand un grup de preoti si credinciosi le-au iesit in cale si au inceput sa-i huiduiasca.

Sute de politisti, mobilizati la fata locului, au incercat sa-i linisteasca pe protestatari. Un ou aruncat de protestatari a aterizat chiar la picioarele ambasadorului SUA la Chisinau, in timp ce acesta sustinea un discurs.

James PETTIT, AMBASADOR SUA ”Nu e uşor să fii gay sau lesbiană în Moldova.”

Spiritele s-au incins si mai tare cand gayii si lesbienele au incercat sa plece: “Asta e o anomalie” Dupa plecarea acestora, cativa preoti au sfintit traseul pe care au mers homosexualii.

Intre timp, cateva persoane, care se pregateau sa se indrepte in grup spre sediul comunitatii LGBT ca sa protesteze, au fost oprite de catre oamenii legii. Potrivit politiei, o persoana a fost condusa la inspectoratul de politie. Cat despre contraprotestul organizat de credinciosi, 5 dintre acestia au fost escortati la politie. Toti ar putea fi cercetati pentru ca au incalcat legislatia privind intrunirile, au opus rezistenta politiei sau pentru huliganism nu prea grav.

Speranta STATE, REPORTER PRO TV ”Chiar inainte ca cele 2 tabere sa se intalneasca, bulevardul Grigore Vieru a fost impanzit de politisti, gata sa intervina in cazul unor eventuale provocari.”

Potrivit politiei, in ambele grupuri, participantii la mars si contramanifestantii ・au fost cate aproximativ 100 de persoane.

Un marș al homosexualilor a avut loc astăzi în Chișinău, organizat de comunitatea LGBT, care promovează drepturile gay-ilor, lesbienelor și transexualilor din Moldova.

Marșul s-a soldat cu altercații dintre enoriași și preoți, pe de o parte, și polițiștii care au fost dislocați pentru a menține ordinea publică pe durata desfășurării marșului, pe de altă parte informează UNIMEDIA.

Inițial, nu a fost făcut public locul în care se va desfășura marșul. Însă un grup de preoți și enoriași care au aflat locul, au încercat să treacă de cordonul care îi proteja pe homosexuali. Enoriașii s-au arătat furioși pentru că oamenii legii îi apără pe manifestanți și, astfel, între cele două tabere s-au creat altercații și îmbrânceli.

Enoriașii au început să arunce cu ouă spre coloana de manifestanți. Chiar în timpul discursului ambasadorului american la Chișinău, James D. Petit, un ou a ajuns la picioarele lui. Acesta a menționat că „nu e ușor să fii gay sau lesbiană în Moldova”.


Categorii

1. DIVERSE, Basarabia, Homosexualitate, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “MANIFESTATIE PENTRU UNIRE LA CHISINAU. Ambasadorul SUA a participat la MARSUL LGBT, ignorand, totodata, cel mai amplu PROTEST PRO-ROMANESC din capitala Moldovei. PARADA GAY CU SCANDAL (Video)

  1. Una din sursele finantarilor miscarilor pro lgbt din Irlanda, marii “filantropi” si care sunt sumele care se vehiculeaza:
    http://www.trueanglican.org/2015/05/us-charity-accused-of-cultural-imperialism-in-ireland/

  2. In clip se vede si o lesbiana care poarta o pancarta violet pe care scrie “feminismul te iubeste”. Pe pancarta este reprezentat si simbolul miscarii feministe: un gingas pumn revolutionar. Oare ce or avea unii oameni cu feminismul?

  3. In Basarabia oamenii sunt mai putin inhibati ca la noi in a protesta impotriva unor lucruri evident urate si anormale. Preotii iau atitudine, oamenii vorbesc liber despre ceea ce ii deranjeaza, s-a vazut si cu alte ocazii. Noi avem de invatat de la ei.
    Ar trebui sa ne fie frica de tacerea complice care poate echivala cu a accepta un rau, demonii vor arata in fata ingerului pazitor insinuand ca omul a stiut ca nu e bine dar a tacut lasand raul sa se manifeste, asta insemnand o incurajare a acelei fapte rele. Se mai poate spune ca a iubit mai mult slava care vine de la oameni decat sa-i supere aratand adevarul si ce poate insemna acea fapta.
    Traim vremuri in care esti provocat sa spui ca nu e bine, de catre cei care fac rau.
    Noi nu putem fi neutrii sau indiferenti pentru ca aceasta e o greseala.
    Unii nu au aflat, chiar persoane cu copii, asa cum sunt pe la biserica, nu stiu ce li se pregateste la scoala, prin introducerea materiei “indoctrinare sexuala” . Comportamentul micutilor dragalasi s-ar putea schimba brusc devenind plictisiti de parinti si asta nu pentru ca nu s-a ocupat cineva suficient de ei, nu pentru ca au fost agresati, nu pentru ca nu li s-a cumparat ce au vrut, ci datorita vointei altcuiva din afara familiei, datorita unora care il obliga sa invete sa faca ce este rau, exact ceea ce zicem ca e pacat, peste vointa parintilor, sau a copilului. E greu sa accepti ca unii au actiuni rau intentionate. Oamenii nu-si pot inchipui o asa rea vointa din partea celor pe care i-au mai si votat, iar acum implementeaza idei ciudate si aberante chiar impotriva familiei si a educatiei normale a copiilor.
    Si totusi nu putem sa nu anuntam ca ceea ce, din pacate, fac unii impotriva familiei, “este rau inaintea Domnului”.

  4. HRISTOS S-A INALTAT!

    noi ca BISERICA TREBUIE SA AJUTAM minoritarii din minoritatiile acestea si din secte,masonerie yoga, reiki etc… STIM SI NOI BINE CUM E CU FONDURILE SI FUNDURILE UE…LA TOTI MINCINOSII.

    E imbucurator si de urmat exemplul fratilor basarabeni care SALVEAZA macar…CURcubeul furat provocator de aceasta comunitate inversa si provocatoare….Nuam studii TEOlogice si nici nu-mi place sa cred ca logica e apogeul…dar CURCUBEUL din ce stiu e legamantul sfant dintre DUMNEZEU-CREATORUL si omul-CREATIA SA ca facem PACE dupa potop daca am invatat lectia dragostei! Doar la Dumnezeu PEDAGOGIA nu se sfarseste, e infinita iar EL e singurul NE-MITARNIC…(nu ia spaga, mita…nici macar mita sentimentala…). Aici nu mai conteaza ca esti rus, ucrainean, grec, sarb,bulgar,machidon,cipriot,croat, polonez, ungur, turc, arab,chinez sau ROMAN…aici conteaza sa MIROSI A OM. Cand Adam si Eva erau stapani in Domnul in EDEN ei au pus nume animalelor care se supuneau caci omul avea un miros specific de stapanitor,,,dar cazand in pacatul neascultarii a murit…desi era in miscare…
    ASTA O ZICE PARINTELE CLEOPA ILIE…https://www.youtube.com/watch?v=OY-RnE5ju9s

  5. Pingback: Ca sa ne fie clar: HANS KLEMM, AMBASADORUL SUA la Bucuresti, entuziasmat de rezultatul miscarilor de strada – GUVERNUL TEHNOCRAT -, il lauda pe Klaus Iohannis pentru ”CURAJ” si insista ca trebuie imprimata ”O NOUA DIRECTIE” pentru România |
  6. Pingback: PREMIERUL MOLDOVEI IN ROMANIA (Video)/ Protestele de la Chisinau intre dezinformari si manipulari/ Mesajul Mitropolitului Vladimir | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare