MEGA-MOSCHEE IN BUCURESTI, CENTRU ISLAMIC LA BUDAPESTA: proiectele TURCIEI in Romania si Ungaria/ Ce spune ambasadorul TURCIEI despre MOSCHEE/ NOU PROTEST CU CRUCI PE MAIDANUL MOSCHEII (Video)

20-09-2015 3 minute Sublinieri

000832_00a_xl

  • ActiveNews:

PLANURILE Turciei în România și Ungaria: Moschee la București, cel mai MARE centru islamic din Europa Centrală, la Budapesta

Planurile privind construirea unei moschei la București, care au stârnit controverse nenumărate, nu sunt singulare. Site-ul francetv.info scrie despre socotelile Ankarei de a-și consolida poziția în România și Ungaria.

Francezii spun că Ungaria urmează să se ridice cel mai mare centru islamic din Europa Centrală. Proiectul finanțat de Turcia este de construire a unui centru islamic și a unei moschei la Budapesta.

”Dacă opinia publică din cele două țări europene, majoritar creștine, este divizată, liderii celor două țări văd în asta o deschidere către Est. Cheia fiind legăturile economice cu statul turc”, comentează francetv.info.

”Moscheea din București și școala sa coranică urmează să se instaleze pe un perimetru de 11.000 de metri pătrați atribuit în cadrul unui parteneriat între Turcia, care a finanțat proiectul estimat la 3 milioane de euroa, și România. În 2004, Patriarhia Română a primit un teren la Istanbul, în schimbul celui din Capitala României. Un acord încheiat de premierul Victor Ponta în aprilie 2015 și care a creat polemică”, scrie francetv.info.

”Românii se întreabă dacă este normal ca într-o țară europeană cu 20 de milioane de suflete, majoritatea ortodoxe, să construiești cea mai mare moschee din Europa capabilă să primească 2.000(1000-n.r.) de credincioși”, scrie sursa citată.

La Budapesta, unde urmează să răsară cel mai mare centru islamic din Europa Centrală, reacțiile opiniei publice sunt similare. În Ungaria, islamul rămâne marginal: 6000 de musulmani au fost consemnați de recensământul din 2011.

”În realitate, acum ar putea fi zeci de mii”, scrie Hulala.

Este vorba despre un proiect grandios, scrie site-ul. ”Patru minarete, anexe, spații de relaxare, grădini cu fântâni… O construcție imensă, chiar mai mare decât cele ridicate de Imperiul Otoman în timpul ocupației din secolele XVI și XVII”, scrie Hulala.

Deocamdată, se știe doar că e finanțat de Ankara și ar putea fi ridicat în cartierul muncitoresc Köbanya-Kispest, în sud-estul orașului.

Este vorba despre un proiect grandios, scrie site-ul. ”Patru minarete, anexe, spații de relaxare, grădini cu fântâni… O construcție imensă, chiar mai mare decât cele ridicate de Imperiul Otoman în timpul ocupației din secolele XVI și XVII”, scrie Hulala.

Deocamdată, se știe doar că e finanțat de Ankara și ar putea fi ridicat în cartierul muncitoresc Köbanya-Kispest, în sud-estul orașului.

Chiar dacă partidul la putere, Fidesz, al premierului Viktor Orban, asimilează sosirea refugiaților invaziei otomane din secolul al XVI-lea, există o viziune foarte pragmatică asupra relațiilor cu Ankara, potrivit lui Emel Akcali, cercetătoare turcă în domeniul științelor politice la Universitatea Europei Centrale.

Ambasadorul Turciei la București despre moschee: Dacă poporul român se opune, noi ne retragem. Religia căreia îi aparțin turcii este tolerantă

De când s-a anunțat că se va ridica o moschee la București, reacțiile au fost împărțite. Unii s-au opus, invocând “islamizarea” țării, în timp ce alții au considerat că e normal ca și comunitatea musulmană din București să-și ridice un lăcaș de cult.

Ambasadorul Turciei la București, Osman Koray Ertaș, a spus însă că proiectul este vechi de peste 10 ani și că dacă poporul român se opune, nu se va construi nicio moschee.

“În general la Bucureşti cu ocazia sărbătorilor religioase mii de oameni se adună pe stadion şi se roagă. Este necesar un lăcaş de cult în care oamenii să se roage.

Subiectul referitor la moschee nu mai este o chestiunea bilaterală. Noi nu am forţat Guvernul să facă ceva împotriva voinţei poporului român. Dacă poporul este împotrivă, noi ne retragem. Este o chestiune naţională. Turcia este un stat laic”, a spus reprezentantul Turciei la București.

Acesta a mai spus că anul trecut, turcii au construit o moschee la Washington.

Anul trecut am construit o moschee în Washington. Religia căreia turcii îi aparţin este cea a toleranţei, specifică teritoriului în care ei trăiesc. Este foarte important să continuăm în aceeaşi notă a toleranţei şi vom respecta orice decizie a poporului şi a guvernului român. Suntem foarte recunoscători Premierului şi Preşedintelui pentru susţinerea deosebită pe care ne-au acordat-o referitor la acest proiect”, a conchis el pentru Adevărul.

Aproape 400 de persoane s-au adunat sâmbătă pentru a protesta în Capitală față de construirea controversatei moschei, informează B1 TV.

Protestatarii au adus 500 pentru a fi sfințite în locul unde ar urma să se ridice moscheea.

Cei care s-au strâns acolo spun că au mai pus cruci şi acum 2 săptămâni, dar ele au fost smulse, motiv pentru care aceștia au făcut plângere la Poliţie.

Luni, aproape 200 de persoane au participat, la București, la o slujbă de sfințire a o sută de cruci de lemn, slujba ținându-se pe locul unde se va ridica lăcaşul de cult.

Crucile au fost montate ulterior pe terenul pe care Guvernul l-a alocat construirii unei Moschei în București.


Categorii

1. DIVERSE, Proiectul de mega-moschee din Bucuresti, Turcia, Ungaria, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

35 Commentarii la “MEGA-MOSCHEE IN BUCURESTI, CENTRU ISLAMIC LA BUDAPESTA: proiectele TURCIEI in Romania si Ungaria/ Ce spune ambasadorul TURCIEI despre MOSCHEE/ NOU PROTEST CU CRUCI PE MAIDANUL MOSCHEII (Video)

  1. Ambasada turca ne spune ca religia lor este toleranta. Deci cum asa? Asta ne spun ei dupa ce in trecut au decapitat pe Brancoveni?! Asta-i culmea minciunii (si a tupeului)…

  2. Cam greu articolul dlui Capsali. Totusi, ce-i aia politica neocona?

  3. @casrmen
    neoconservatorism.
    in articolul de mai sus el o asociaza mai mult cu doctrina Bush.
    “Această concepţie asupra politicii externe (neoconservatorism) a suferit o radicalizare şi s-a oficializat prin elaborarea doctrinei Bush, ce trebuie înţeleasă în contextul atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001.

    Doctrina Bush s-a bazat pe ideea legitimităţii războiului preventiv şi a acţiunii militare unilaterale în vederea exportării democraţiei şi a securităţii la scală globală”
    http://www.revista22.ro/22-plus-298-neoconservatorismul–un-fenomen-circumstantial-8356.html
    http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/originile-doctrinei-neoconservatoare-sua
    http://www.sferapoliticii.ro/sfera/153/art12-Lungu.html
    http://www.cadi.ro/index.php/vizualizare/articol/publicatii/340

  4. Cred ca pozitia Patriarhiei Romane este corecta, daca ei vor moschee la Bucuresti, sa avem si noi o catedrala la Constantinopol. Eu as accentua si mai mult aceasta pozitie, ba chiar as incepe sa revendic ceea ce este al nostru: Hagia Sofia. Da, chiar asa, sa ne dea turcii ceea ce nu le apartine, ci apartine Bisericii al carui cap este Insusi Dumnezeu in persoana Lui Iisus Hristos. Daca ei atunci cand au cucerit Orasul s-au luptat si cu Biserica lui Hristos, atunci sa o spuna, inseamna ca asta fac si acum, daca nu, sa ne dea inapoi ceea ce retin fara sa le apartina.
    Asadar, sa cerem inapoi ceea ce este al nostru. Iar Patriarhia Romana este si in cel mai drept dintre drepturi sa ceara acest lucru, caci Romania ca stat si Biserica este continuatoarea de fapt a Imperiului Roman de Rasarit, ultima bucatica in viata a Bizantului. Am spus-o si eu, cativa de aici au vazut deja acest lucru, dar a spus-o mult mai apasat si cu mai multa autoritate parintele Mihai Andrei Aldea, corectandu-l daca se poate pe Iorga: noi suntem nu Bizant dupa Bizant ci am fost si inca suntem Bizant (romei) dintotdeauna, de la sfantul Constantin cel Mare incoace.

  5. “În 2004, Patriarhia Română a primit un teren la Istanbul, în schimbul celui din Capitala României”. Deci Patriarhia Romana s-a manjit cu acest targ murdar fara sa comunice nimic credinciosilor sai. Deci a fost cu bataie lunga , lucru care se afla abia acum cand astia au venit sa-si ceara dreptul in Bucuresti, conform intelegerii. Ce mai ramane de zis ?
    Noi ce suntem in Biserica, pietre neinsufletite sau madulare ale Bisericii Lui Dumnezeu ?

  6. @GeluS: de la Patriarhia Ecumenica a primit Patriarhia Romana nu teren, ci Biserica Sfanta Paraschevi, ctitorie brancoveneasca, cu titlul de dare in folosinta, pentru romanii din Istanbul si vecinatati.

    http://www.mediafax.ro/social/patriarhia-nu-se-opune-construirii-moscheii-si-asteapta-sa-primeasca-la-schimb-teren-la-istanbul-14651909

  7. Si cu ce bani va construi catedrala de la Istambul ,patriarhia noastra?.Abia , cu mare “chin”,ofac pe cea de la Bucuresti.

  8. La cate cruci devine pamantul sfintit? 1.000? 10.000? 🙂

    @ Mirela

    Va uitati la televiziuni turcesti (kanal d) unde lucreaza romani, mancati mancare turceasca, va imbracati de la turci…

  9. http://www.ziuanews.ro/editorial/efectele-migratiei-musumane-in-zonele-sensibile-ale-europei-301834

    Efectele migraţiei musumane în zonele sensibile ale Europei

    Efectele migraţiei musumane în zonele sensibile ale Europei

    Imigraţia musulmană a bulversat întreaga Europă în ultimele săptămânii. Deocamdată, România încă nu a fost inclusă în circul migraţiei musulmane, decât tangenţial, prin câteva cazuri isolate. Însă, mare migraţie musulmană s-a abătut asupra Ungariei, Austriei, Serbiei şi Croaţiei. Dar până acum nu s-a prezentat foarte clar care sunt efectele colonizării de către musulmani a anumitor zone din Europa şi ce implicaţii decurg, pe termen scurt sau mediu, din acest fenomen.

    De cincizeci de ani, pe scena Europei occidentale are loc un spectacol regizat de clasa politică in care imigraţia musulmană, multiculturalismul şi corectitudinea politică, au fost şi sunt principalii actori ai unui delirant şi masochist ménage a trois, ale cărui creaţii monstruoase sunt Zonele Interzise (No-Go Zones). “Zonele interzise” din Europa occidentală sunt trecute în revistă, succint dar convingator, într-un articol scris de Soeren Kern – “Ocupaţie fără tancuri şi soldaţi”, apărut recent în Hudson NY, dar care a trecut neobservat.

    Articolul evidenţiază faptul că islamiştii intensifică crearea zonelor interzise ne-musulmanilor în oraşele Europei. Cea mai mare parte a acestor “zone interzise” funcţionează ca nişte micro-state guvernate de Sharia. Autorităţile ţărilor gazdă au pierdut, se pare, controlul acestor cartiere unde, în majoritatea cazurilor, serviciile publice – adică poliţia, pompierii şi serviciul de ambulanţă – nu mai au acces. “Zonele interzise” sunt rezultatul deceniilor de politică multiculturală, care i-a încurajat pe musulmani să creeze societăti paralele şi să trăiască într-o auto-segregare, mai degrabă decât să se integreze în ţările gazdă europene.

    În Marea Britanie, de exemplu, gruparea musulmană “Musulmanii contra cruciadelor” a lansat o campanie pentru transformarea a 12 oraşe engleze- incluzând şi ceea ce ei numesc Londonistan – în state islamice independente. Aceste aşa zise emirate islamice funcţionează ca nişte enclave autonome, supuse Sharia şi în afara legilor britanice. Acest “Proiect al Emiratelor Islamice” enumeră oraşele Birmingham, Bradford, Derby, Dewsbury, Leeds, Leicester, Liverpool, Luton, Manchester, Sheffield, cât şi Waltham Forest în nord-estul Londrei şi Tower Hamlets în est, ca teritorii pe cale sa fie supuse în întregime legii islamice Sharia.

    In cartierul londonez Tower Hamlets (numit şi Republica Islamică Tower Hamlets), predicatorii musulmani, porecliţi şi Talibanii din Tower Hamlets, ameninţă regulat cu moartea femeile care nu poartă vălul islamic. Străzile învecinate sunt împânzite cu afişe care te avertizează: “Intraţi într-o zonă controlată de SHARIA; aici se aplică legea islamică!”. Toate reclamele publicitare care sunt considerate ofensatoare pentru musulmani sunt vandalizate sistematic sau acoperite cu spray negru.

    În Luton, în cartierul Bury Park, musulmanii sunt acuzaţi de a pune în practică o adevarată “epurare etnică”, hărţuindu-i pe ne-musulmani, până când aceştia cedează şi se mută în altă parte. În West Midlands, doi predicatori creştini au fost acuzaţi de “incitare la ură” pentru că distribuiau evanghelii într-o zonă predominat musulmană din Birmingham. În Leytonstone, la est de Londra, extremistul musulman Abu Izzadin i-a urlat în fata fostului ministru M. John Reed: “Cum ai îndrăznit să vii într-o zonă musulmană.”

    În Franţa, sectoare mari din cartierele musulmane sunt considerate ca ” Zone Interzise” de poliţia franceză. Recent au fost delimitate 751 de “Zones urbaines sensibles”, sau ZUS, cum mai sunt numite printr-un eufemism. O listă completă a acestor ZUS se gaseşte pe un site oficial al guvernului francez, cu hărţi din satelit şi o demarcare precisă străzilor. Se estimează că cinci milioane de musulmani trăiesc în aceste “zone urbane sensibile”, zone în care statul francez nu-şi mai exercită controlul! Imigranţii musulmani au preluat controlul unor parţi din Franţa.

    La Paris şi în alte oraşe franceze cu o numeroasă populaţie musulmană, ca Lyon, Marseille şi Toulouse, mii şi mii de musulmani închid străzile (oprind astfel activităţile comerciale şi traficul pietonal şi auto) pentru a-şi ţine rugăciunea de vineri. Anumite moschei îşi folosesc staţiile de amplificare pentru a-şi difuza predicile şi rugăciunile. Acest spectacol săptămânal (imagini, aici), numit şi “ocupaţia fără tancuri şi soldaţi”, provoacă derută şi mânie în rândul populaţiei. În ciuda nenumaratelor plângeri, autorităţile locale refuză să intervină deoarece se tem să nu provoace revolte ale musulmanilor.

    Bruxelles, capitala Belgiei, este deja în proporţie de 20%, musulmană. Multe cartiere locuite de musulmani au devenit zone interzise poliţiştilor, aceştia fiind frecvent atacaţi atunci când pătrund în ele. În districtul Kuregem din Bruxelles, care seamănă adesea cu o zonă de razboi urban, poliţia patrulează cartierul în doua tanchete blindate: una pentru transportul echipei de poliţişti şi cea de-a doua, pentru escorta celei dintâi. În alt cartier bruxelez, Molenbek, poliţiştii au primit ordin de a nu bea cafea sau a manca sandwich-uri în public în timpul Ramadanului.

    În Germania, Bernhardt Witthaut, comisar de poliţie, a declarat la 1 august ziarului Der Westen că imigranţii musulmani sunt în curs să impună zone interzise în numeroase oraşe germane, cu o viteză alarmantă. Ziaristul l-a intrebat pe B. Witthaut: “Există zone urbane, de exemplu în Ruhr, unde cartiere întregi sunt zone interzise, iar poliţia nu mai poate asigura securitatea?”

    Domnul Witthaut a răspuns: “Toţi comisarii de poliţie şi ministrul de interne vor nega această realitate, dar este evident că noi ştim foarte bine unde ne putem deplasa cu o simplă maşină de poliţie şi unde este nevoie de un transportor blindat de trupe. Adevărul este că, colegii noştri nu se mai pot deplasa în echipe de doi, fără a deveni, ei înşişi, victimile unei crime. Şi ceea ce este mai grav: în aceste zone, autorii crimelor nu sunt nici măcar inculpaţi! Sînt lăsaţi “de capul lor”. Ar trebui, cu adevărat un caz foarte grav, pentru ca noi, poliţiştii, să fim auziţi. Puterea Statului este total absentă de pe această scenă!”

    În Italia, musulmanii au preluat controlul Pieţei Veneţia din Roma pentru rugăciunile de stradă. La Bolognia, musulmanii au ameninţat în repetate rânduri că aruncă în aer catedrala San Pietronio care conţine o frescă veche de şase secole inspirată din Infernul lui Dante, ce infăţişează un Mahomed torturat de diavolii Infernului.

    În Olanda, un tribunal olandez a cerut guvernului să publice o listă incorectă politic, a celor 40 de zone interzise din ţară. Cele mai problematice cinci cartiere musulmane sunt la Amsterdam, Rotterdam şi Utrecht. Cartierul Kolenkit din Amsterdam este problema numărul unu a ţării. În sfârşit trei districte periculoase sunt Pendrecht, Het Oude Noorden şi Bloemhof în Rotterdam. Cartierul Ondiep din Utrecht ocupă poziţia a cincea, urmat de Rivierenwijk(Deventer), Spangen (Rotterdam), Oude Westen (Rotterdam), Heechterp/Schieringen(Leeuwarden) şi Noord-Oost(Maastricht).

    În Suedia, care are cea mai generoasă lege a imigrării din Europa, largi teritorii în sudul oraşului Malmo, care are mai mult de 25% musulmani, sunt zone interzise ne-musulmanilor. Pompierii şi ambulanţele refuză să intre în cartiere musulmane ca Rosengard, fără o escortă puternică a poliţiei. Şomajul în rândul bărbaţilor în Rosengard depăşeşte 80%! Când pompierii au încercat să stingă un incendiu declanşat la moscheea principală din Malmo, au fost atacati cu pietre.
    În oraşul suedez Goteborg, tinerii musulmani au atacat cu cocktail-uri Molotov maşinile poliţiei.

    În cartierul Angered, peste 15 maşini ale poliţiei au fost distruse, tinerii musulmani folosind lasere pentru a-i orbi pe politisti.În cartierul Backa din Goteborg tinerii au atacat cu pietre maşinile poliţiei, poliţia având dificultăţi în a stopa atacurile declanşate contra ambulanţelor şi pompierilor în diferite cartiere ale oraşului. Dar,potrivit imamului Adly Abu Hajar din Malmo: “Suedia este cel mai bun stat islamic din lume.” Este doar o prezentare scurtă, dar clară, a principalelor enclave musumane din Europa, dar realitatea este mult mai dură, iar implicaţiile şi efectele sunt uriaşe.

    Ion Teleanu

  10. Oamenii simt că subiectul construirii acestei moschei este dorit nu în primul rând de turci ci de altcineva care rămâne în umbră. Dacă persoane de origine turcă ar fi fost inițiatorii acestei acțiuni ar fi urmat calea obișnuită și cred că nu s-ar fi opus nimeni. Ar fi cumpărat pământul, ar fi cerut aprobările necesare și ar fi construit moscheea cu banii lor, nu ai statului turc (și evident, cu atât mai puțin ai statului român).
    Dar atunci când în construirea unei clădiri pentru desfășurarea activității religioase se implică un stat străin și nu persoane private avem de a face nu cu desfășurarea liberă, naturală a procesului religios în acea țară ci cu prozelitism sponsorizat de acel stat.
    Părerea mea este că inițiativa aceasta a venit de la niște oameni din umbră care pot să influențeze/cumpere/șantajeze la nivel personal oameni din conducerile diverselor țări. Ideea construirii acestei moschei nu poate să nu te ducă cu gândul la trendul de islamizare remarcat de mai mult timp în Europa de Vest, care și el, dincolo de procesul natural al unor oameni care vor să se închine în legea lor, pare a fi încurajat din umbră.
    Ca și deschiderea bruscă și cu putere a robinetului refugiaților.

  11. @ Mihai S: greu de spus. Daca porcii au venit pe filiera din Spania, crucile se pare ca vin din Lituania (a mentionat CB intr-un interviu). http://www.crestinortodox.ro/pelerinaje/dealul-crucilor-lituania-123193.html

  12. Acel ambasador stie ce “actiuni” vor face romanii de ce proteste “sunt ei in stare”si arunca acest “pariu”: daca protestati, noi plecam… minciuna, deja s-au facut intelegerile, se stie ca nimeni nu comenteaza, deci o sa fie intr-un fel si cu acceptul nostru construita acea moschee “a satanei”, prin faptul ca nu am protestat ca ei sa plece, e posibil ca daca ei “vor” sa plece politicienii sa impuna sa ramana. Ca sa motivez putin, romanii stiu ca nu pot face ceva impotriva hotararilor asa zisilor politicieni.
    Aici este vorba de punerea in aplicare planului vechi, de amestecare a crestinilor cu cei care le sunt dusmani.
    Este un plan vizibil, vedem cati musulmani sunt in Europa adusi sub diferite motivatii si la ce populatie vor ajunge… vor ajunge sa depaseasca pe crestini, asta e aratat clar.
    Mie imi pare rau ca nu am fost si eu cu acei tineri pt a arata prin fapte ceva si pentru a-mi face datoria de a ma opune raului “din dreptul meu”.
    Ce vor sa faca acesti urmasi ai nelegiuitilor care au terorizat o europa intreaga timp de sute de ani, este la fel de rau azi ca si atunci. Odata construita, aici va ramane si multi vor avea “motivul” de a veni si pe la noi in vizita. Acum au motiv sa vina.
    Pe de o parte sunt aratati musulmanii ca fiind cei care fac atentate, pe de alta sunt adusi aici, ca mai apoi sa se zica: nu aveti voie sa va manifestati cum vreti voi ca crestini pt ca, vorba vine, ii discriminati pe ceilalti, sau se simt jicniti de simbolul crucii sfintitoare. In Anglia crestinii sunt opriti sa faca anumite manifestari pentru ca… sunt acei musulmani. Culmea ca acestia spun ca nu se simt jicniti de manifestarile crestinilor si de aici intelegem, ca sunt multi altii care vin cu acest “motiv” de a-i opri pe crestini sa se manifeste, sunt factori politici implicati.
    Ne dam seama in ce lune traim, in care conducatorii “tin” cu cei care sunt dusmanii crestinilor, clasa politica nu sustine credinta cea dreapta a majoritatii populatiei, pentru ca inainte li s-au spalat creerele cu ideea ca ei, ca conducatori, nu trebuie sa fie partinitori… adica trebuie sa tina mai mult cu ceilalti… Daca vor spune ca nu sunt de acord li se arunca in fata apelativele ca nu sunt democrati, ca sunt eventual retrograzi, chiar extremisti, ca nu sustin “valorile” europene, asa zise valori care impun exact ceea ce nu e normal si e un “rau inaintea Domnului” Asta e lumea in care traiesc crestinii de azi.

  13. Sub nasul nostru se desfasoara un joc foarte murdar pe care foarte multi se fac ca nu-l vad si nu-l pricep.
    Reactia Europei imi aduce aminte de Ludovic xvi cand a aparut in balcon cu tichie frigiana ca sa faca pe plac gloatelor celor proaste si insetate de sange si de remarca lui Napoleon care era in strada,vizavi de comportamentul monarhului Frantei…
    Guvernele europene fac exact ca monarhul francez, s-au plecat pana la ridicol in fata gloatelor musulmane pe care le primesc, le hranesc si le ofera cu generozitate ajutoare sociale ca sa faca copii multi care sa le taie gatul mai tarziu.

    Ce a ajuns Londra si alte capitale vestice:
    “Patrula musulmana – este interzis sa treceti prin zona musulamana “(pe langa moschee).
    Plecati, sa nu va intoarceti, ciocu’mic”.
    Imam musulman in Londra : “Regina are doar o alegere: sa se converteasca sau sa plece, Palatul Buckingham va fi transformat intr-o moschee pentru musulmani”.
    Conducatorii Europei se fac vinovati de starea de umilinta si teroare in care si-au adus propriile popoare si trebuiesc judecati pentru Inalta Tradare fata de popoarele lor :

    https://www.youtube.com/watch?v=qZ-QX8LuKHA

    Revenind la subiectul construirii moscheii in Bucuresti – nu mai faceti glume deplasate.
    Chiar daca (prin absurd), s-ar da Romaniei la schimb Sfanta Sofia, asta n-ar aduce nici un folos Romaniei. Insa construirea acestei moschei in Bucuresti va avea urmari teribile pentru
    capitala si pentru tara. Sa nici nu va ganditi la solutii de schimb si compromis, pretul care se va plati va fi infricosator, luati aminte…

  14. @GeluS

    Ma iarta fratia ta, dar eu n-am glumit. Pai de folos Romaniei spun eu? Eu zic de repunerea in ordinea fireasca a lucrurilor. Normal ar fi ca Patriarhul de la Constantinopol sa tina Sfanta Liturghie in Catedrala Sfanta Sofia, dar ce autoritate mai are acest patriarh si acesta patriarhie in Turcia? In paranteza fie spus, actiunile lui IPF Bartholomeu greu imi vine sa le accept ca venind de la el, un monah de varsta lui si un preot trecut prin absolut toate treptele preotiei, dar daca Patriarhia de la Constantinopol ar ajunge sa fie interzisa nu ar folosi deloc Bisericii. Deci de folosul Bisericii vorbesc eu, nu al Romaniei. Caci pentru moschee nu mai hotaram noi, doar se vede deja asta, nu? Inca nu ne-am luat tara inapoi, adica nu noi. Dar macar putem sa ne cerem inapoi bisericile. Uniatii o fac si inca nu sunt in nici un drept sa o faca.

  15. @Titus L
    De ce ne paste pe noi grija in aceste momente de cele ale IPS Bartolomeu si unde isi tine slujbele? Nu avem nevoie sa ne luam bisericile inapoi, avem nevoie sa le pastram pe cele care le avem in Romania ! Si pe acestea le putem pastra doar daca nu lasam sa se construiasca nici o moschee aici. A construi o moschee in Bucuresti este egal cu a lovi in Biserica Lui Hristos care are varful in ceruri. Daca moscheea se ridica, Romania este pierduta, trebuie sa luptam ca sa nu se faca moschea, altfel semanam urgia peste neamul nostru.

  16. blueprintul pentru alianta Orientului Mijlociu, elaborat de cel mai influent think tank american, CSIS. E un PDF, se downloadeaza:
    http://csis.org/publication/federated-defense-middle-east

    Ce este Europa?
    “Europa zilelor noastre este cel mai mare Turn babilónic. Cel dintâi turn din Babilón, zidit de oameni din cărămidă, era doar un semn şi-o închipuire a adevăratului şi marelui turn babilónic înfăţişat astăzi de Europa. Europa iudaizată a repetat amăgirea ucigătoare a vechilor Evrei de acum două mii de ani…

    Ce e, aşadar, Europa? Al doilea Ierihon. Întâiul născut al Europei este Papa, iar fiul cel mic al Europei e atheul. S’a spus despre vechea cetate a Ierihonului, când a fost blestemată: întru cel întâiu al lui născut va pune temelia ei, şi întru cel mai mic al lui va pune porţile ei. [Is. Navì 6:26] Ce este Europa? Erezie. Este erezie. Mai întâi arhi-erezia papală, apoi erezia lutherană, apoi cea calvină, apoi cea a ‘sâmbătarilor’, şi tot aşa, aproape fără sfârşit. Şirul tuturor acestor erezii se încheie cu atheismul, adică cu Europenii cei fără de Dumnezeu, lucru nemaiîntâlnit în istoria omenirii, niciodată, niciunde, nici ca număr, nici ca dezlănţuire”

    httpshttps://traditiaortodoxa.wordpress.com/2008/12/10/sfantul-nicolae-velimirovici-ce-este-europa/://serbiaortodoxa.wordpress.com/2013/11/01/europa-secolului-trecut-vazuta-de-sfantul-nicolae-velimirovici/

    “Toate credinţele sunt la fel. Aceasta ne-au spus-o enciclopediştii francezi. Iar nimeni nu poate fi silit să creadă în vreuna dintr-însele. Europa tolerează religiile ca pe nişte superstiţii populare din pricina intereselor ei imperialiste, dar ea însăşi nu ţine de nici o credinţă. Când îşi va împlini ţelurile politice, atunci se va descotorosi îndată de acele superstiţii populare.
    La acestea, Hristos întreabă cu tristeţe:

    Cum puteţi voi, oamenii, să trăiţi doar după interese politice, adică materiale, cu lăcomie animalică pentru hrana trupească? Eu am vrut să vă fac dumnezei şi fii de Dumnezeu, iar voi vă zoriţi şi vă îngrămădiţi ca să vă asemănaţi cu dobitoacele de povară.La acestea, Europa răspunde:

    Tu eşti învechit. În locul Evangheliei Tale, noi am descoperit zoologia şi biologia. Acum ştim că nu suntem urmaşii Tăi şi ai Tatălui Tău ceresc, ci ai urangutanilor şi gorilelor – ai maimuţelor. Noi acum ne desăvârşim spre a fi dumnezei. Căci nu recunoaştem alţi dumnezei afară de noi.

    La acestea, Hristos răspunde:

    Sunteţi mai încăpăţânaţi decât vechii evrei. Eu v-am ridicat din întunericul barbariei la lumina cea cerească, iar voi vreţi iarăşi în beznă, precum bivolul în noroi. Eu mi-am dat sângele pentru voi. Mi-am arătat dragostea către voi, când toţi îngerii au întors la o parte capul, neputând îndura duhoarea voastră de iad. Aşadar, când voi eraţi în întuneric şi-n duhoare, numai Eu am fost de partea voastră, pentru a vă lumina şi curăţi. Nu-mi fiţi, dar, acum necredincioşi, căci iarăşi vă veţi întoarce în acel întuneric şi-ntr-acea duhoare de nesuferit.”
    http://vladherman.blogspot.gr/2013/10/sfantul-nicolae-velimirovici-cu-europa.html#.VgGMFvxMpyU
    Este lăcomie şi inteligenţă. Amândouă omeneşti: lăcomie omenească şi sete de cunoaştere omenească. Iar acestea două sunt întruchipate de Papă şi de Luther. Ce este, aşadar, Europa?

    Papa şi Luther. Culmea împlinirii lăcomiei omeneşti şi culmea împlinirii setei de cunoaştere lumească. Papa European este întruchiparea lăcomiei omeneşti după putere. Luther cel European hotărârea omenească de a afla totul prin inteligenţa sa; Papa ca stăpân al lumii şi omul de ştiinţă ca stăpân al lumii.

    Aceasta este Europa în miezul ei, în esenţa ei, în toată istoria ei.
    Cea dintâi înseamnă aruncarea omenirii în foc, cea de-a doua înseamnă aruncarea omenirii în apă. Iar amândouă înseamnă îndepărtarea omului de Dumnezeu.

    Căci prima înseamnă tăgăduirea credinţei, iar a doua tăgăduirea Bisericii lui Hristos. În acest chip lucrează în trupul Europei duhul rău de, iată, câteva veacurihttp://vladherman.blogspot.gr/2014/10/sfantul-nicolae-velimirovici-ce-este.html#.VgGMGfxMpyU
    Si nimic mai mult.

  17. @enkidu
    Aici este intrebarea: ce facem noi ACUM pentru Domnul si Mantuitorul care nu a facut metafore, ci a luat Crucea care ii face VII SI PUTERNICI pe cei care CRED in ea !
    Vorba vine, nu ca facem pentru Domnul, ca n-are El nevoie de “facerea” noastra, ci doar asa, sa ne aratam si noi pozitia: vrem sa fim ai Lui ?
    Pai daca VREM sa fim ai LUI,ce ne poate infricosa sau adormi ?

  18. Daca ma uit la imaginea intunecata pe care ati postat-o la inceputul paginii, vad noua (9) inaltari intunecate care fac parte din geamie(moschee)…

  19. @GeluS

    Sa stii ca as vrea sa fiu de acord cu fratia ta, (tare as vrea!) dar nu pot. As putea daca as crede ca Romania mai apartine romanilor, dar nu. Fug romanii din tara cu milioanele, degeaba zic orice ar zice, sunt doar pretexte, se mint singuri. Fugim de fapt de noi insine, nu ne mai place de noi, d-aia plecam si lasam pamantul pentru care taranii, boierii si voievozii si-au dat viata. Bogatiile pamantului nu ne mai apartin, pamantul tarii il vindem la bucata cat putem de repede, iar tot ce am construit pe pamantul tarii devalizam, furam sau dam la fiare vechi. Cum sa mai cred eu ca ne putem opune la constructia unei moschei pe pamantul de care de fapt vrem sa scapam si de care vrem sa fugim? Nici eu nu vreau moschee la Bucuresti, dar eu + fratia ta + inca cativa suntem prea putini. Daca indignarea nu plusteste in aer sa se vada ca o ceata din Palatul Victoria sau Cotroceni, daca nu se ridica la cer ca un murmur in fiecare clipa, atunci nimic nu mai e de facut, cateva voci razlete + cativa provocatori nimica nu fac.
    Dar Sfanta Sophia tot as cere-o inapoi. Nu pleaca din Constantinopol, n-ar avea turcul turisti mai putini din cauza asta, ba chiar pelerini mai multi. Dar daca astazi turcul caruia nu i-am spus nimic sute de ani vine si cere de la mine sa-i dau pamantul meu ca-i trebuie lui sa-si faca moschee, atunci eu nu vreau sa mai tac, si vreau sa cer inapoi ce-i al meu. Abia ca nesimtirea turcului m-a trezit, chiar daca pamantul ala de-l cere de la mine nu-mi mai apartine: mi-a spulberat pana si visul in care stiam ca ma amagesc frumos.
    Dar o moschee ce sa faca ea? Daca credinta crestinilor este puternica si vor umple bisericile si de acum inainte, nimic nu va putea face nici mama moscheei, moscheea in sine nu-i nimic. Dar daca singurul roman care mai conduce tara asta (Ponta intre Iohannis, Helwig, Kovesi si Arafat) a fost in stare sa dea asa un cadou necredinciosilor, atunci inseamna ca moscheea aia e deja in noi. Daca reusesti fratia ta sa ajungi prin zona Mihai Bravu in Bucuresti vei vedea ca islamul a si venit si s-a instaurat deja prea bine chiar in Bucuresti. Si nu e cu turci sau cu arabi, ci cu romance d-ale noastre care fac de acum copii pentru islam.

  20. bag samă ca nu sunt usor de accesat linkurile pe care le-am dat la comentariul meu precedent, #21, așadar cu voia dumneavoastra le mai dau odata:
    http://vladherman.blogspot.gr/2014/10/sfantul-nicolae-velimirovici-ce-este.html#.VgI5KvxMpyV
    https://traditiaortodoxa.wordpress.com/2008/12/10/sfantul-nicolae-velimirovici-ce-este-europa/
    https://serbiaortodoxa.wordpress.com/2013/11/01/europa-secolului-trecut-vazuta-de-sfantul-nicolae-velimirovici/
    http://vladherman.blogspot.gr/2013/10/sfantul-nicolae-velimirovici-cu-europa.html#.VgI5TPxMpyV
    @ gelus
    nu stiu daca aici e locul potrivit unde se poate discuta ce se poate face si ce nu. Adminii au politica lor in privinta asta, asa ca eu le-aș respecta optiunea. Plus ca m-aș scuti si pe mine de câteva gârbace pe spinare din partea lor. Deși cu superficialitatea suprasaturata care ma caracterizează as trece rapid peste.
    Tu te cunosti cel mai bine si stii ce-ti poate pielea. Rupt de BOR nu pari…cred ca stii si singur ce ai de facut. Ai duhovnic, etc…esti baiat mare.
    Multumesc de intrebare si de semnul egal pe care l-ai pus intre noi doi.
    Cât ma priveste pe mine, eu m-am lamurit de mult ce trebuie sa fac, unde si cu cine.
    Vaya con Dios.

  21. Mda. Articolul lui Teleanu este genul care prinde perfect printre cititorii romani, chestiile astea panicarde ne plac si ne hranesc.

    Despre asa-zisele no-go zones din Europa se pot afla destule printr-o simpla cautare pe google.

    Wikipedia:

    Alleged modern no-go areas[edit]
    France & United Kingdom[edit]
    An early usage of the term regarding Europe was in a 2002 opinion piece by David Ignatius in The New York Times, where he wrote about France, “Arab gangs regularly vandalize synagogues here, the North African suburbs have become no-go zones at night, and the French continue to shrug their shoulders.”[9]
    American magazines Newsweek[10] and The New Republic[11] have also used the term to describe parts of France.
    In January 2015, after the Charlie Hebdo shooting in Paris, various American media, including the news cable channels Fox News and CNN, described the existence of no-go zones across Europe and in France in particular, or featured guests that referred to them. In some cases, the French areas termed “sensitive urban zones” were described as uniformly being no-go zones.[12][13] Both networks were criticized for these statements,[14] and anchors on both networks later apologized for the characterizations.[15][16][17][18] The mayor of Paris, Anne Hidalgo, said that she intended to sue Fox News for its statements.[19]
    Also in January 2015, American Louisiana Governor Bobby Jindal said in a speech in London, England, that Muslim immigrants were seeking “to colonize Western countries, because setting up your own enclave and demanding recognition of a no-go zone are exactly that.” When he was asked for evidence of “no-go zones,” Jindal pointed to an article in the Daily Mail which said “killings, sexual abuse of minors and female genital mutilation are believed to go unreported to local police in some areas” in England.[20][21]
    Authors in The Atlantic and Business Week magazines, Media Matters for America organization, and Snopes.com have criticized use of the term “no-go zone” regarding locations in Europe, calling it a “myth” or falsehood.[22][23][24][25]
    Germany[edit]
    A sociology paper published in 2009 said that right-wing extremists had been discussing the creation of no-go areas in Western Europe since the 1980s.[26] It described attempts to create “national liberated zones” (Schafft national befreite Zonen) in Germany: “‘no-go-areas’, which are areas dominated by neo-Nazis,”[27] attributing their appeal in the former DDR to “the unmet promises of modernisation and the poor socio-cultural conditions that offer no perspectives to young people”.[28]
    In a 2011 interview, Bernhard Witthaut (de), then president of the German police union Gewerkschaft der Polizei, stated that some areas in Germany, mostly with a high immigrant population, had become no-go areas where police feared to enter.[29]

    E un deliciu (mai ales pt romani carora le place sa arunce cat mai temeinic cu noroi fara sa stie exact despre ce e vorba) sa vorbesti de Europa de la distanta, fara sa o cunosti si habar sa n-ai cum stau lucrurile de fapt pe acolo. Si mai ales cred ca savuram termenul generic de ‘Europa’, pt ca ne permite ca la adapostul lui sa sa calificam fara discernamant: popoare, conduceri, guverne, biserici, oameni…tot. Da, asa e: toata lumea in Europa, de la mic la mare, de la copil la mosneag, de la femeie de servici la CEO…toata lumea, fara exceptie, asa, la gramada, e sedusa de materialism, putere si stiinta. Pedeapsa divina a lovit cum se cuvine in aceasta populatie integral decazuta si au fost invadati de musulmani din cauza carora nu mai pot sa respire si tremura ca puricii. Iadul va inghiti fara drept de apel – se stie deja asta, adica noi o stim ca nu degeba ne-a fost data revelatia divina – aceasta masa imensa de apostati.Nici nu stiu de ce mai sunt inca in viata, soarta lor fiind deja clarificata?? Probabil ca sa ne dea noua prilej de marturisire si ridicare pe culmile sfinteniei…

    Superb. Dumnezeu e cu noi, si cu nimeni altcineva, e limpede cristal. Suntem ortodocsi, prilej minunat de enclavizare, mandrie si elitism. Mai stim parca pe unii care tot pe potecuta asta au luat-o. Macar de-am fi uniti unii cu altii in elitismul nostru! Dar nici macar: noi suntem uniti doar cand trebuie sa scuipam la unison pe cineva, nu conteaza pe cine. Si, eventual, cu cat mai multe ifose moraliste si grandilocventa eshatologica.

    Nu m-am adresat nimanui in special, ci articolului aluia si efectelor lui pe care le preconizez, si pe care deja il vad lipindu-se ca un abtibild de multi dintre noi.

    @Adrian P.

    De acord, integral.

  22. Ca sa lamurim lucrurile:

    Da, sigur, Sf. Nicolae Velimirovici a zis de Europa, nu x sau y…sigur, stiu, stiu…

    Dar ma intreb: cum se face ca din toate cate le-au zis sfintii de-a lungul vremurilor, noi selectam cu precadere NU sfaturile, universal valabil – uman si temporal – legate de mantuirea sufletului,CI opiniile cu caracter social sau politic formulate INTR-UN CONTEXT social sau politic specific si, mai mult, intr-un context specific al discutiei?? Nu inteleg! Eu una cand citesc pagina ‘Acasa’ sau Filocalia, sau Patericul, sau diferite carti duhovnicesti, nici nu ma uit la lucrurile astea (care de altfel apar doar sporadic in discursul oamenilor induhovniciti, sfinti sau necanonizati, contemporani sau nu)! Ma uit doar la aspectele strict duhovnicesti, la sfaturile care tin de insanatosirea noastra sufleteasca, de despatimire, de atacurile raului etc. etc.. – si care ABUNDA in aceste texte, reprezinta de fapt 90% din ele. Gresesc?

    Nu am o memorie enciclopedica, apta sa redea pagina si citatul, dar stiu clar (tot din informatia aflata pe acest site) ca Sf. Nicolae Velimirovici a lamurit la un moment dat ca nu pot fi toti oamenii pusi in ‘aceeasi galeata’ (la occidentali se referea). Si BINEINTELES ca nu pot fi pusi in aceeasi galeata, d’ohh! Era vorba acolo de un anumit context.

    In plus, ca dovada ca popoarele Europei nu au apucat aceasta cale sta faptul ca bisericile (catolice sau protestante, nu conteaza) sunt, marea majoritate, goale si servesc drept muzeu. Ceea ce inseamna…ce? Pai inseamna ca oamenii nu s-au lasat convinsi de aceste biserici! De-aia si atunci cand dau de Ortodoxie – care, cum spunea si Petra, e prea putin cunoscuta intre ei – au un soc si, de cele mai multe ori, revin!

    Am vazut ca si Sf. Paisie Aghioritul,, de ex., e larg citat cu perspectivele sale politico-eshatologice. Desi, ceea ce e cel mai interesant si revelator la el sunt sfaturile duhovnicesti! Nu intamplator Sf. Porfirie i s-a adresat: ‘Iubite parinte Paisie, ce-ai patit? Din prea marea ta dragoste fata de elenism…’ etc..

    https://www.pemptousia.ro/2014/06/canonul-dat-parintelui-paisie-de-cuviosul-porfirie/

  23. Un lucru absolut normal, tinand cont de faptul ca in Moscova traiesc 1.5 milioane de musulmani iar sponsorul principal a fost un locuitor al Federatiei Ruse. Si in Constanta se va ridica o moschee noua, mai mare, centru administrativ si casa de rugaciune si nu s-a mai scandalizat nimeni, pentru ca este un lucru firesc.
    http://www.evz.ro/rusia-una-dintre-cele-mai-mari-moschei-din-europa-inaugurata-la-moscova.html

  24. @enkidu
    Igualmente,vaya con Dios, hermano !
    Suerte !

  25. “Primarul orașului Vilnius, Remigijus Simasius, nu vrea să audă de construcția unei moschei pentru eventualii refugiați musulmani care vor ajunge în Lituania, ca urmare a deciziei Bruxelles-ului privind cotele de refugiați …”

    Sursa: http://www.activenews.ro/externe/Liderii-unei-tari-din-UE-REFUZA-constructia-unei-moschei-Nu-este-nevoie-de-o-astfel-de-cladire-125104

  26. Protesul cu mega-moscheia, bagatelizat sau luat in deradere…

    http://epochtimes-romania.com/news/piata-universitatii-nu-vrem-mega-moschee-in-bucuresti-protest-impotriva-islamizarii—238918

    http://adevarul.ro/news/eveniment/video-delir-anti-islamic-piata-universitatii-Ii-vreti-romania–nuuuu-1_5610494cf5eaafab2c4838f9/index.html

    Din ce am gasit pe net, vad ca Noua Dreapta a fost organizatorul, pe fata.
    La anterioara micro-manifestatie, acestia au stat macar mai in spate, infatisandu-se mai spre final, cand am plecat tocmai de asta.
    CE TRIST!
    Tara de ortodocsi suntem noi?
    Nu poci ca sa’nteleg CUM gandeste ierarhia pe acest subiect.
    Doamne, ajuta!

  27. Oare cati musulmani traiesc la Atena? Pentru ca una dintre prioritatile Syriza este tocmai constructia primei moschei in Grecia, la Atena. Ametitor.
    http://greece.greekreporter.com/2015/08/05/construction-of-first-mosque-in-athens-to-start-soon/

  28. Pingback: Vizita lui Iohannis la Ankara. ERDOGAN ANUNTA PUBLIC ”DEZVOLTAREA” PROIECTULUI MOSCHEII DIN BUCURESTI. In plus, presedintele României a criticat RUSIA in presa turceasca/ Erdogan socheaza: unul din TERORISTII din Bruxelles fusese EXPULZAT recent, iar
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare