Oana Stancu (Zamfir): “ISIS-ul – o construcție naturala sau este FACATURA CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL?”. Intrebarile incomode despre FINANTAREA ISIS si APARITIA ARTIFICIALA A CRIZEI REFUGIATILOR provoaca… panica printre analistii pro-atlantisti (VIDEO)

20-09-2015 4 minute Sublinieri

Radu Tudor și Oana Stancu sunt doi jurnaliști de la Antena 3 extrem de apreciați, cu o carieră jurnalistică impresionantă, care s-au remarcat prin bagajul de informații pe care-l dețin. 

Miercuri seară, discutând imagini video despre și din interiorul Statului Islamic, în cadrul emisiunii “Sinteza Zilei“, între cei doi mari jurnaliști a avut loc un schimb de replici puțin tensionat.

Iată dialogul dintre cei doi jurnaliști:

Radu Tudor: Sunt convins că cei care decid chestiunile strategice și cele mai importante în legătură cu politica internațională înțeleg și știu foarte bine despre ce e vorba. Acești copii n-au răsărit azi-noapte de prin găurile Orientului Mijlociu. Acești copii sunt fiii unor părinți care sunt educați la rândul lor în școlile islamice. (…) Există o generație de zeci de mii de fundamentaliști islamici care trăiesc în cultul morții. De la trei-patru ani sunt învățați să spună că moartea este idealul lor. (…) Nu toți musulmanii pot fi acuzați de așa ceva. Ar fi o crimă să spunem că toți musulmanii sunt fundamentaliști islamici, că toți musulmanii cresc copii în madrase și-i îndoctrinează ca să-i omoare, dar curentul fundamentalist în Orientul Mijlociu, cel care propagă moartea, care spune că te așteaptă 77 de virgine în cer dacă-ți omori dușmanul și dușmanul tău este infidelul, este apostatul, este cel care nu vede religia așa cum o vezi tu, este cultul morții vs. cultul vieții. Despre asta vorbim. Din păcate, există o generație de fundamentaliști islamici, de teroriști, care a luat naștere acum 60-70-80 de ani. (…) Acești oameni se măcelăresc între ei, sunniți cu șiiți, șiiți cu sunniți. (…) Vina noastră este că acei teroriști fundamentaliși islamici, care omoară musulmani nevinovați, ne omoară și pe noi. 

Oana Stancu: Eu am niște întrebări mult mai pragmatice, că tu ești cunoscător al acestor lucruri. Eu fundamentalismul îl înțeleg, luptele din atâtea războaie între șiiți și sunniți le-am văzut, citit și priceput. Rapiditatea cu care s-a extins ISIS șochează pe toată lumea. Tu ai o explicație? Cine-i finanțează pe acești oameni? Ei nu luptă nici cu pieptul gol, nici cu arme confecționate prin garaje, ei sunt foarte bine înarmați, au intrat peste un Irak controlat de americani atât de ușor și dintr-o dată nu au treabă cu șiiți și sunniți, ci au treabă cu Europa, cu America, cu Rusia. Dintr-o dată, războiul lor nu mai este între ei, ci este cu noi.

Radu Tudor: Îmi pare rău să te dezamăgesc, dar numărul cel mai mare de victime ale Statului Islamic este cel de victime musulmane. 

Oana Stancu: Pentru că se extind în momentul ăsta, e o chestiune logică. Dar ei se extind, capătă putere ca să vină peste noi văd. Asta ți se pare o construcție naturală sau este făcătura celui de-al treilea război mondial?

“Cu credibilitatea pe care o ai, oamenii s-ar putea să se uite la tine și să intre în panică”

Radu Tudor: Nu cred că ar trebui să folosim vorbe mari, cu al treilea război mondial, nu cred că ar trebui să mergem atât de departe pentru că cu credibilitatea pe care o ai, oamenii s-ar putea să se uite la tine și să intre în panică. Ar fi bine să înțelegem că acolo, în Orientul Mijlociu e un război sângeros de 1500 de ani și că noi avem cea mai mică șansă să facem pace între ei. Noi încercăm să descurajăm și să combatem amenințările la ele acasă. 

Oana Stancu: Radu, uite, am folosit un termen foarte dur, “făcătură”, dar noi am trăit cu toții împreună momentul în care Colin Powell intra în consiliu cu acea gogomănie ca pretext de intrare în Irak a găsirii armelor nucleare, nu s-au mai găsit nici în ziua de azi, dar frumos război s-a dus în Irak, am trăit momentul războiului din Serbia, care nu a fost nici acela curat ca lacrima și…

Radu Tudor: Ce s-a întâmplat în războiul din Serbia? 

Oana Stancu: Mult armament s-a consumat prin sprijinirea acelorași criterii care sunt acum în…[…]

Radu Tudor: Și tu ți-ai fi dori să moară în continuare mii se musulmani și de croați, să continue  războiul din fosta Iugoslavie? Bombardamentul NATO a avut tocmai acest scop, oprirea măcelului din fosta Iugoslavie. (...) Iar în privința Irakului, îmi pare foarte rău. nu putem să punem egal între dorința SUA de a intra în Irak, absolut contestabilă și criticabilă, și chestiunea legitimă de a combate terorismul, sunt două lucruri separate. 

“Dacă tu vrei să spui în seara asta că americanii finanțează ISIS…”

Oana Stancu: Asta este una, dar îți aduc aminte că l-au combătut așa bine Al-Qaeda că nu-l găseau pe bin Laden [prin lume]. 

Radu Tudor: Până la urmă tot ei l-au găsit.

Oana Stancu: Da, dar așa de bine nu-l găseau… Nu știu, eu sunt foarte sceptică. Au intrat în Irak cu o minciună, a armelor nucleare. 

Radu Tudor: E bine să fii sceptică. 

Oana Stancu: Tocmai de asta, și-n cazul de față sunt sceptică. Mi se pare că sunt niște construcții. Inclusiv în privința ISIS, există o finanțare, un sprijin puternic de care beneficiază. 

Radu Tudor: Evident că există o finanțare, dar dacă tu vrei să spui în seara asta că americanii finanțează ISIS… 

Oana Stancu: Nu, n-am spus asta. Dar, în mod cert... Și niciodată n-au fost doar americanii, știi asta și nu spun asta…

[Nota noastra: Si apoi urmeaza, la Radu Tudor, “gogosile” despre jefuirea unor banci ca sursa de finantare a ISIS si despre statele islamice care i-ar plati si asupra carora “n-avem nicio putere”...]

terrorism

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, America, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Radu Tudor, Siria, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Oana Stancu (Zamfir): “ISIS-ul – o construcție naturala sau este FACATURA CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL?”. Intrebarile incomode despre FINANTAREA ISIS si APARITIA ARTIFICIALA A CRIZEI REFUGIATILOR provoaca… panica printre analistii pro-atlantisti (VIDEO)

 1. “Oana Stancu: Pentru că se extind în momentul ăsta, e o chestiune logică. Dar ei se extind, capătă putere ca să vină peste noi văd. Asta ți se pare o construcție naturală sau este făcătura celui de-al treilea război mondial?”

  Cu vre-o sapte luni inainte sa inceapa aceasta invazie a hoardelor musulmane am postat aceste 2 comentarii:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/01/12/2015-coperta-the-economist-analiza-simboluri-desen-noua-ordine-mondiala/#comment-333914

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/01/12/2015-coperta-the-economist-analiza-simboluri-desen-noua-ordine-mondiala/#comment-334253

 2. Radu Tudor nu e decat un slugoi ,un slugoi care impresioneaza prin bagajul sau de cunostinte ,evident,in slujba Statelor Unite. De cand i-am auzit cu urechile mele ca improasca cu noroi in taranii de la Pungesti…mut postul cand ii vad pe Gadea si Tudor.

 3. @ sn: Parerea mea este ca sunt folositi pe post de perdea groasa de fum care sa ascunda schimbarile si rapiditatea cu care ele vin peste noi.

 4. Folosindu-ma de trimiterile lui @Sluga (Multumim!) , este interesanta readucerea aminte a interpretarii copertii The Economist pe 2015:

  “Flautistul Pestrit
  Prezenta Flautistului Pestrit pe aceasta coperta este de-a dreptul tulburatoare. Flautistul Pestrit din Hamelin este o legenda germana despre un barbat care isi folosea flautul magic pentru a ademeni copiii orasului Hamelin, nemaifiind vazuti apoi vreodata.

  Flautistul Pestrit ii conduce pe copii afara din Hamelin. Ilustratie din “Flautistul Pestrit din Hamelin” de Robert Browning.

  Acest personaj folcloric din epoca medieval se spune ca reprezinta fie moarte masiva prin boala sau catastrofa, fie o miscare de imigratie masiva.” (…)

  CARE VA SA ZICA: “imigratie masiva” – SE CONFIRMA!

  Mai departe:

  “Baiatul nestiutor
  Chiar sub Flautistul Pestrit se observa un baietel cu o privire nauca. Priveste un joc intitulat “Panica.” In partea de sus apar cuvintele “Federal Reserve” si “Chi” (probabil “China”), iar in partea de jos putem citi “Lumina verde!” (n.tr. aprobare, accept) si “sis!” (care poate fi “ISIS!” sau “Crisis!” [n.tr. criza]). Baietelul se uita la desfasurarea evenimentelor acestui joc bolnav la fel cum masele nestiutoare privesc fara putere la diversele evenimente din mass-media. Dupa cum sugereaza si numele jocului, scopul final este acela de a cauza panica in intreaga lume pe masura ce crizele sunt aproape aleatoriu generate de catre cei care controleaza jocul. Si toate acestea pe coperta unei reviste detinute de familia Rothschild.” (…)

  CARE VA SA ZICA: “Lumina verde” pt “ISIS” sau “Criza” – tot aia! – Se confirma si asta!

  Mai departe:

  “Testoasa(…)

  O testoasa nervoasa este simbolul Societatii Fabian, o organizatie extrem de puternica ce lucreaza de mai bine de un secol pentru formarea unui guvern unic global.

  Motto-ul Societatii Fabian este “Cand lovesc, lovesc tare”.

  Filozofia din spatele socialismului Fabian reprezinta practic schita a ceea ce numim astazi Noua Ordine Mondiala.

  Societatea Fabian este o grupare foarte veche cu origini in Anglia anului 1884, al carei scop este formarea unui stat socialist unic, global. Isi iau denumirea de la generalul roman Fabius, care folosea strategii planuite cu grija pentru a-si obosi treptat inamicii pe perioade lungi de timp in vederea obtinerii victoriei. “Socialismul Fabian” foloseste schimbarile incrementale pe perioade lungi de timp pentru a transforma treptat un stat, in defavoarea revolutiilor violente. Il putem numi socialism prin hotie. (…)

  Aducerea la lumina a unui sistem global prin mici schimbari incrementale este exact ce fac elitele la ora actuala. Din acest motiv gasim probabil testoasa suparata pe coperta unei publicatii cu legaturi Bilderberg – stand in fata haosului din spatele ei.” (…)

  CARE VA SA ZICA: No comment! Clar ca lumina zilei
  Mai apare pe coperta si iluzionistul David Blaine cu interpretarea aferenta -iluziile creat pt mase. Cum altfel?

  CONCLUZIA autorului:
  “Coperta cu tema “2015” reflecta in principiu agenda elitelor si este intesata de simboluri criptice ce par a fi incluse pentru “cunoscatori”. Iar masele, asa cum Alice priveste cum dispare motanul Cheshire, se vor concentra pe iluzii in timp ce lupul in blana de oaie va lovi… si va lovi puternic.”

  Asadar, SURSA de care ne-a reamintit fratele “@Sluga” http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/01/12/2015-coperta-the-economist-analiza-simboluri-desen-noua-ordine-mondiala/

 5. @ admin , nu stiu ce parere aveti despre cele enuntate de Oana Stancu sau despre felul cum vrea sa dea de inteles musiu Radu ca “se spala pe maini” de cele auzite de la colega sa , dar mie imi suna a teatru prost si din punct de vedere al scenariului , si al regiei si , partial, si al distributiei . Nu vad sa spuna vreunul din ei nimic nou pe care sa nu-l fi stiut deja , nu spun nici macar lucruri interzise sau care sa intre sub incidenta baietilor …inteligenti. Oana vrea sa fie in trend iar Radu insista pe aceeasi linie trasata de …stapani . Dupa cum chiar smecherul de Radu sugereaza , nu este periculos sa-ti pui intrebari ci sa incerci sa raspunzi la ele . Si daca raspunsurile sunt si argumentate sau dovedite , e deja mare deranj . In rest , foc de paie cu ambalaj de grenada …defensiva. Nu ca ne-am fi asteptat la altceva , dar dl. Radu , de un timp incoace , chiar ne insulta putina inteligenta pe care o avem.
  De fapt , acum chiar ma intreb: era despre ea …sau despre el …sau n-are importanta:-)

 6. Ca motiv pentru al doilea razboi mondial , au ales amenintarea evreiasca.
  Acum, au aceiasi supa, o reincalzesc si i pun un alt igrdient, o alt mirodenie cu gust oriental apropiat
  Dar ca sa inceapa , au nevoi ca emigrantii sa vina, si ca sa vina sa deranjeze si sa incinga spiritele , au nevoie sa-i alunge din pamantul lor
  si ca sa- i gonesti, finantazi un razboi local , finantazi o armata , crezi un stat fantoma si ei pleaca
  Si ei vin, ca e normal sa vina
  si-atunci sa ta tii
  Doamne apara si pazeste

 7. “China, ca parte a coaliției BRICS, va trimite o parte din militarii sai în sprijinul efortului depus de Rusia în Siria, in lupta sa cu gruparea terorista ISIS.”
  […]

  Sursa: http://vremuritulburi.com/2015/09/26/china-se-alatura-militar-rusiei-in-conflictul-din-siria-posibile-scenarii-in-pragul-inceperii-celui-de-al-iii-lea-razboi-mondial/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare