CAMPANIE AGRESIVA SI PRESIUNE pusa pe Ministerul Educatiei de catre ONG-urile anticrestine pentru a introduce EDUCATIA SEXUALA OBLIGATORIE IN SCOALA ROMANEASCA/ Protest in POLONIA: “Educatie pentru familie, nu pentru depravare!”/ SCURT ISTORIC AL MISCARII PENTRU EDUCATIE SEXUALA/ “Cercetasii Romaniei” fac PROPAGANDA GAY?/ Obama a pus in fruntea Armatei un HOMOSEXUAL

26-09-2015 22 minute Sublinieri

sex-ed2

Educatia sexuala trebuie introdusa in curriculumul national obligatoriu, sustin peste 60 de ONG-uri. Intr-un comunicat intitulat “Apel de urgenta pentru educatie sexuala in scoli”, adresat Ministerului Educatiei, organizatiile avertizeaza ca “traim intr-o societate in care se transmit masiv informatii distorsionate despre sexualitate, prin canalele media, din care lipsesc elemente ce tin de responsabilitate, intelegerea functionarii propriului corp si respectul in relatiile intime”.

Coalitia pentru Egalitate de Gen anunta totodata ca luni, 28 septembrie, organizeaza flashmob-uri (manifestatii publice de scurta durata) cu revendicarea “Vrem educatie sexuala in scoli“, pe un traseu ce cuprinde: Guvern – Ministerul Educatiei – Institutul de Stiinte ale Educatiei – Ministerul Sanatatii – Piata Unirii, incepand cu ora 10:00.

Cele 67 de ONG-uri semnatare ale apelului sustin ca educatia sexuala trebuie sa promoveze respectul intre parteneri si comportamente ce exclud orice forma de violenta sexuala, protejarea impotriva infectiilor cu transmitere sexuala, protejarea impotriva sarcinilor nedorite, posibilitatea identificarii si semnalizarii de catre copii si tineri a abuzurilor sexuale comise asupra lor.

Citeste mai jos comunicatul integral al celor 67 de ONG-uri

Apel de urgenta pentru educatie sexuala in scoli

La inceput de an scolar, mai multe organizatii neguvernamentale semnaleaza situatia critica din Romania in care tinerii din invatamantul preuniversitar continua sa fie privati de informatii cu privire la educatia sexuala si solicita Ministerului Educatiei, Institutul pentru Stiintele Educatiei, Ministerul Sanatatii si Ministerul Tineretului si Sportului elaborarea unui plan strategic pentru educatie sexuala, care sa fie inclusa in curriculum-ul national obligatoriu si care sa fie accesibila tuturor elevilor.

“Traim intr-o societate in care se transmit masiv informatii distorsionate despre sexualitate, prin canalele media, din care lipsesc elemente ce tin de responsabilitate, intelegerea functionarii propriului corp si respectul in relatiile intime. Statul roman, prin educatia pe care o ofera generatiilor tinere, are datoria de a cultiva respectul si egalitatea intre femei si barbati, acceptarea diversitatii si cunoasterea despre afectiune si sexualitate, care sa-i faca pe copii si tineri sa se inteleaga pe sine si pe cei din jur.” – se arata in apelul public initiat de Coalitia pentru Egalitate de Gen (10 organizatii) si Asociatia “Sexul versus Barza” si sustinut de alte 56 de organizatii neguvernamentale, printre care Consiliul National al Elevilor (CNE), Consiliul Tineretului din Romania (CTR) si Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR). In total 67 de organizatii promoveaza acest demers.

In apelul public se solicita ca prevederile pentru educatia sexuala sa impuna un standard de calitate si sa preia definitia educatiei sexuale formulata de centrala europeana a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Aceasta precizeaza, printre altele, ca educatia sexuala inseamna a invata despre aspectele cognitive, emotionale, sociale, interactive si fizice ale sexualitatii. Educatia sexuala  este  adecvata varstei si este corecta din punct de vedere stiintific, avand ca scop inzestrarea copiilor si tinerilor cu informatii, competente si valori pozitive legate de propria sexualitate, relatii sanatoase si respectul fata de sanatatea lor sexuala si a altora.

Statisticile ingrijoratoare si evenimentele grave din decursul ultimului an ar trebui sa constituie un semnal de alarma pentru autoritati. In conformitate cu definitia OMS, educatia sexuala trebuie sa promoveze:

  • respectul intre parteneri si comportamente ce exclud orice forma de violenta sexuala. S-ar putea preveni pe viitor agresiuni abominabile, precum violul comis la Vaslui de 7 tineri asupra unei eleve navetiste. Ar putea fi corectata statistica care arata ca in 2012,  30%  dintre romance au experimentat, incepand de la varsta de 15 ani, violenta fizica si/sau sexuala provocata de un partener sau non-partener.
  • protejarea impotriva infectiilor cu transmitere sexuala si prevenirea discriminarii persoanelor care sufera de HIV/SIDA. S-ar putea evita situatii precum ‘cazul Segarcea’ din octombrie 2014, cand un tanar bolnav de HIV/SIDA a infectat alte persoane cu care intretinuse relatii intime si o intreaga comunitate a cazut intr-o teama colectiva. S-ar putea schimba realitatea dura a faptului ca persoanele care sufera de HIV/SIDA sunt printre cele mai discriminate din Romania.
  • protejarea impotriva sarcinilor nedorite. Romania are cea mai mare rata de sarcini la adolescente din Uniunea Europeana, de trei ori mai mare fata de media europeana. In 2014, 18.600 de tinere sub 19 ani au nascut, 662 dintre acestea inainte sa implineasca 15 ani, iar  potrivit Bancii Mondiale, Romania nu a inregistrat niciun progres in aceasta directie din 2007. Mai mult, 3 din 10 femei cu varsta cuprinsa intre 15 si 49 de ani nu folosesc nicio metoda de contraceptie si doar 51% folosesc metode moderne de contraceptie.
  • posibilitatea identificarii si semnalizarii de catre copii si tineri a abuzurilor sexuale comise asupra lor, in special de catre alti membri ai familiei sau de catre colegi de scoala. Copiii si tinerii abuzati sexual vor sti ca ceea ce li se intampla este un lucru rau si este momentul sa ceara ajutor.
  • cunostinte despre sexualitate si functionarea aparatului reproductiv feminin si masculin. Lipsa de cunostinte din acest domeniu perpetueaza mituri nefaste despre igiena corporala, natura relatiilor sexuale si despre diferentele in experimentarea placerii sexuale.
  • cunostinte despre diversitatea orientarilor sexuale, care vor ajuta tinerii sa-si inteleaga mai bine propria identitate sexuala si sa-i respecte pe cei din jur, indiferent daca sunt heterosexuali sau LGBT (lesbiene, gay, bisexuale sau transgender). S-ar diminua, astfel, cazurile de discriminare foarte puternica impotriva persoanelor homosexuale, grup definit in prezent ca vulnerabil de un studiu al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, in conditiile in care, de exemplu, 31% dintre romani afirma ca s-ar simti foarte putin/deloc confortabil in preajma unei persoane de orientare homosexuala.

Educatia sexuala obligatorie este necesara inainte ca tinerii sa devina activi sexual. O arata statisticile, o arata realitatea din jurul nostru. O arata si atitudinea oficiala a Romaniei la nivel international cu privire la educatia sexuala: tara noastra este semnatara a Programului de Actiune al Conferintei Internationale  a ONU privind Populatia si Dezvoltarea care prevede educatie sexuala si servicii de planificare familiala accesibile si de calitate pentru toti. O arata chiar si legea din Romania: reamintim ca obligativitatea educatiei sexuale in unitatile scolare este recunoscuta prin Legea 272/2004 (republicata in 2014) privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Insa, in practica, in scolile din Romania nu se schimba nimic.

Din acest motiv, semnatarii apelului public cer Ministerului Educatiei Nationale sa adopte o pozitie oficiala pentru obligativitatea educatiei sexuale in scoli.

De asemenea, ei solicita Institutului pentru Stiintele Educatiei (ISE) introducerea explicita a educatiei sexuale in noul proiect de politici educationale “Repere pentru proiectarea si actualizarea curriculum-ului national”, pentru a nu mai incalca dreptul unor alte generatii de copii si tineri la educatie sexuala de calitate. Se cere ISE si crearea unor manuale scolare care sa cuprinda informatii adecvate varstei elevilor, relevante si corecte din punct de vedere stiintific, precum si formarea cadrelor didactice competente pentru predarea educatiei sexuale.

In apelul public lansat astazi, este salutata promisiunea Ministerului Sanatatii din “Strategia pentru Sanatate 2020” si se cere respectarea acesteia: reducerea numarului de sarcini nedorite si avorturi la adolescente si colaborarea cu Ministerul Educatiei pentru “cresterea nivelului de cunostinte privind sanatatea reproducerii la tinerii adolescenti”. Se solicita ca aceasta colaborare intre ministere sa asigure accesul gratuit la metode moderne de contraceptie pentru tineri, inclusiv in zonele rurale, accesul la avort (atat din punct de vedere financiar, cat si logistic) pentru fetele minore, precedat si/sau urmat de consiliere psihologica, si informarea cu privire la prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala, prin afise si pliante informative puse la dispozitie in cabinetele medicale scolare, aflate in administrarea autoritatilor publice locale.

Nu in ultimul rand, este salutata si se cere respectarea angajamentelor luate de Ministerul Tineretului si Sportului, care recunoaste ca reducerea numarului mare de nasteri si avorturi inregistrat in cazul adolescentelor sub 19 ani “constituie un semnal de alarma” si reprezinta “o provocare speciala” pentru “Strategia Nationala de Tineret 2015-2020”, angajandu-se sa promoveze un pachet educational pentru educatia sexuala dedicat tinerilor, sa elaboreze un set de masuri de constientizare si planificare familiala dedicate tinerelor din categorii vulnerabile social si sa previna transmiterea infectiei HIV/SIDA in randul tinerilor prin dezvoltarea de programe care sa raspunda nevoilor specifice ale grupurilor vulnerabile.

Apel initiat de: Coalitia pentru Egalitate de Gen si Asociatia Sexul vs Barza

Coalitia pentru Egalitate de Gen grupeaza 10 ONG-uri:

1. CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, http://www.cpe.ro
2. Societatea de Analize Feministe AnA, http://www.anasaf.ro
3. Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen ￯ A.L.E.G., http://aleg-romania.eu
4. Asociatia pentru Drepturile Femeilor Rome E-Romnja, http://e-romnja.org
5. Asociatia Front, http://www.feminism-romania.ro
6. Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen FILIA, http://centrulfilia.ro
7. Asociatia EMA
8. Centrul de Studii in Idei Politice (CeSIP), http://cesip.ro
9. Centrul de Actiune pentru Egalitate si Drepturile Omului (ACTEDO), http://actedo.org
10. Asociatia Plural
11. Asociatia SEXUL vs BARZA www.sexulvsbarza.ro

Apel sustinut de:

12. Asociatia Ateliere Fara Frontiere www.atelierefarafrontiere.ro
13. Asociatia La Bomba Studios
14. Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics www.etica-aplicata.ro
15. Fundatia Centrul de Mediere si Securitate Comunitara www.cmsc.ro
16. Asociatia Romanian Women’s Lobby http://www.dearnetwork.ro/
17. Fundatia Median Research Centre www.medianresearch.ro
18. Asociatia ActiveWatch www.activewatch.ro
19. Asociatia A.R.T. Fusion www.artfusion.ro
20. Asociatia CENFORM www.cenform.ro
21. Asociatia Necuvinte www.necuvinte.ro
22. Fundatia Centrul pentru Jurnalism Independent www.cji.ro
23. Fundatia Inocenti www.inocenti.ro
24. Grupul pentru Democratie Participativa – Plenum https://www.facebook.com/GrupulpentruDemocratieParticipativaPlenum
25. Asociatia Pas Alternativ    https://www.facebook.com/AsociatiaPasAlternativ?fref=ts
26. ChildPact www.childpact.org
27. Fundatia Desire pentru Deschidere si Reflectie Sociala www.desire-ro.eu
28. Asociatia Civicus Romania www.civicus.ro
29. Romanian Harm Reduction
30. Network rhrn.ro
31. Asociatia Transcena www.transcena.ro
32. Asociatia DANROM Faurei http://www.facebook.com/Asociatia-DANROM-Faurei-115353641923193/timeline/
33. Asociatia Atelierul de Zambete http://www.atelierul-de-zambete.ro/
34. Mediawise Society www.mediawise.ro
35. Asociatia Vocea Comunitatii https://www.facebook.com/Asociatia-Umanitara-Vocea-Comunitatii-183463975073320/timeline/?ref=hl
36. Asociatia Moaselor Independente www.asociatiamoaselorindependente.ro
37. Asociatia pentru Drepturile Pensionarilor(ADPR) evaneata@gmail.com
38. Asociatia “Victorie Impotriva Violentei Abuzului si Discriminarii” Cluj Napoca-VIVAD https://www.facebook.com/asociatia.vivad
39. Funky Citizens www.fb.com/funkycitizens www.funky.ong
40. Asociatia pentru Dezvoltare Durabila si Integrare Profesionala ADDIP Brasov https://www.facebook.com/ADDIP-517157155100697/timeline/ www.addip.ro
41. Organizatia Salvati Copiii Romania www.salvaticopiii.ro https://www.facebook.com/SalvatiCopiiiRomania
42. Centrul pentru actiune si responsabilitate in educatie roxanarmarin919@gmail.com
43. Asociatia Viitorul Tinerilor www.viitorultinerilor.org viitorultinerilor@yahoo.com
44. Compania de teatru Giuvlipen http://giuvlipen.tumblr.com/
45. Asociatia MAME PENTRU MAME www.mamepentrumame.ro office@mamepentrumame.ro
46. Fundatia CRUCEA ALBA www.cruceaalba.ro
47. Institutul Roman pentru Dezvoltarea Tinerilor https://www.facebook.com/institutultinerilor
48. ASUR – Asociatia Secular-Umanista din Romania https://www.facebook.com/secularumanisti
49. Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) www.anosr.ro
50. Consiliul National al Elevilor (CNE) www.consiliulelevilor.org
51. Consiliul Tineretului din Romania (CTR) www.ctr.ro
52. Asociatia MetruCub – resurse pentru cultura www.m3culture.ro
53. Asociatia ACCEPT www.acceptromania.ro
54. ECPI – Centrul Euroregional pentru Initiative Publice www.ecpi.ro
55. Fundatia Tineri pentru Tineri www.y4y.ro
56. Asociatia ANAIS www.asociatia-anais.ro
57. Asociatia Semper Musica www.sempermusica.org
58. Centrul pentru Studiul Democratiei www.democracycenter.ro
59. Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” www.scout.ro
60. Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) www.ardor.org.ro
61. Asociatia Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat www.provobis.ro
62. Asociatia Miscarea Civica “Militia Spirituala” www.militiaspirituala.ro
63. Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala www.secsromania.wordpress.com www.secs.ro
64. Asociatia Sens Pozitiv www.senspozitiv.ro
65. ARAS – Asociatia Romana Anti SIDA www.arasnet.ro
66. Fundatia PARADA www.paradaromania.ro
67. Fundatia Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate http://www.cpss.ro/

După ce, în ultima duminică din iulie, mii de părinţi polonezi au ieşit în stradă să protesteze împotriva introducerii educaţiei sexuale explicite ca materie şcolară, guvernul bate în retragere cu privire la acest plan.

Mişcarea a fost organizată de 26 de asociaţii poloneze pro-familie, în condiţiile în care în şcolile poloneze se predă deja o materie care se numeşte Educaţie Pentru Viaţa de Familie.

Ministrul Educaţiei, Joanna Kluzik-Rostkowska, le promisese părinţilor că nu vor fi introduse în şcolile poloneze standardele OMS de educaţie sexuală (care consideră copilul ca fiinţă sexuală de la 0 ani şi îndeamnă la… predarea noţiunilor de atingeri plăcute şi plăcere trupească, inclusiv „masturbarea infantilă precoce”, la vârste preşcolare).

Cu toate acestea, părinţii au acţionat ferm şi masiv prin participarea la un eveniment care a cuprins slujbă religioasă, marş pe străzile Varşoviei şi concert rock într-una din pieţele oraşului.

S-a aflat că guvernul polonez avusese deja întâlniri cu activiştii pentru drepturile homosexualilor, cu scopul de a introduce în programa şcolară a noii materii noţiunea de „antidiscriminare”. Dar organizaţiile părinţilor polonezi au răspuns că această noţiune şi materia de educaţie sexuală nu sunt decât paravanul în spatele căruia copii vor fi învăţaţi să-şi înceapă devreme viaţa sexuală, apelând la contracepţie şi avort la vârste mult prea fragede, şi să experimenteze cu homosexualitatea, distrugându-le astfel potenţialul de a-şi întemeia o familie în viitor.

La acţiunea masivă din iulie de la Varşovia, desfăşurată sub sloganul „Opriţi Educaţia pentru Depravare”, se estimează că au participat aproximativ 14.000 de polonezi din toată ţara.

  • Culturavietii: 

Scurt istoric al educației sexuale: cum s-a ajuns la nebunia de azi

Educația sexuală este o mișcare socială al cărei scop este să-i facă pe copii deschiși la orice formă de exprimare sexuală posibilă. Educația sexuală nu îi învață pe copii despre prevenirea bolilor, ci despre libertatea sexuală. Educația sexuală este despre schimbarea societății, copil cu copil, rând pe rând. Un material dedicat parinților, cu referire la cererea recentă pentru educație sexuală în școlile din România a unor organizații care doresc „binele” copiilor noștri. Autor: Dr. Miriam Grossman

Partea I

Demult-demult, educația sexuala era o simpla lecție de biologie. Elevii invațau fapte de viața, și odata cu aceste fapte, invațau ca sexul este o parte dintr-o chestiune mai ampla, numita casatorie. Profesorii le explicau ca acesta era modul moral și sanatos de a trai. In acele vremuri, oamenii știau ca barbații și femeile sunt diferiți și ca uniunea lor este unica, spre deosebire de orice alta relație. Era de la sine ințeles ca baieții creșteau ca sa devina barbați și fetele, femei.

Erau cunoscute doar doua boli cu transmitere sexuala, și era o problema grava daca aveai vreuna din ele. Anumite comportamente nu erau normale; persoanele care le practicau nevoie de ajutor, iar inocența copilului era prețuita. Lucrurile s-au schimbat.

Acum avem educație comprehensiva (completa) despre sexualitate. Aceasta include discuții despre identitate, gen, drepturile reproducerii și discriminare.Copiii invața ca sunt sexuali de la naștere si ca momentul potrivit pentru activitatea sexuala este atunci cand decid ei ca sunt gata. Ei sunt invațați ca au dreptul la placere, la controlul nașterilor și la avort.

Termeni ca „soț” și „soție” nu sunt utilizați, uniunea dintre barbat și femeie este una dintre mai multe opțiuni. Dar moralitatea? Ei bine, asta inseamna sa judeci, iar judecata nu este permisa.

Nu veți gasi multe despre biologie in programa privind sexualitatea, dar, in schimb, exista informații generoase cu privire la soiurile de exprimare sexuala, argumente pro și contra despre diferite contraceptive si avorturi, precum și efectele negative ale stereotipurilor de gen.

Genul in sine este o chestiune complicata. Un baiat s-ar putea transforma intr-un barbat, intr-o femeie sau in altceva. O fata s-ar putea simți ca s-a nascut intr-un organism greșit și vrea sa-și indeparteze sanii. Copiii sunt invațați ca toate aceste lucruri sunt normale.

Mai sunt invațați ca exista peste douazeci de boli cu transmitere sexuala, iar infectarea cu unul dintre acești „viruși ai iubirii” este considerata de unii ca fiind o informație ce face parte din perioada de creștere.

Un medic declara pe YouTube: „Așteptați-va sa faceți HPV in momentul in care aveți relații sexuale intime. Toți facem aceasta boala”.

Dar inocența copilariei? … Las-o balta! Materialele create astazi pentru copii ii fac pe cei mai mulți dintre adulți sa se simta inconfortabil. Pe site-urile recomandate elevilor, nimic nu este tabu – sadomasochismul, poliamoria și ceea ce era odata numit comportament deviant … toate sunt bune.

Cand am descoperit acest lucru, am fost șocata. Aceste comportamente bizare nu au de a face nimic cu sanatatea, imi spuneam. Cum pot permite adulții responsabili acest lucru? Cum pot ei finanța acest lucru? Ca medic și ca parinte, acest lucru chiar m-a deranjat. Am vrut sa ințeleg: De unde a venit asta? Cum am ajuns la aceasta nebunie?

Așa ca am cercetat istoria educației sexuale și am scris o carte numita „Ce anume il invațați pe copilul meu”? Iata ce am descoperit.

Educația sexuala moderna a inceput in anii șaizeci ai secolului trecut. Ea s-a bazat pe modelul sexualitații umane al lui Alfred Kinsey. Grație muncii stralucite și curajoase a dr.Judith Reisman, știm acum ca studiile lui Kinsey nu au fost decat o minciuna, iar el insuși a fost un individ profund tulburat.

Pentru Kinsey, mergea orice, atunci cand venea vorba de sexualitate, și vreau sa chiar orice. El credea, de exemplu, ca pedofilii nu sunt ințeleși și pedepsirea lor este nedreapta.

„Sexualitatea nu este un apetit ca sa fie temperata”, insista Kinsey. A profesat și a trai acest lucru.

Biografia sa oficiala atesta convingerile pe care și-a bazat munca și viața sa personala: „animalul uman” este pansexual. Moralitatea tradiționala este distructiva. Sexualitatea nu este un apetit care trebuie temperat.

Cand spun ca Kinsey era un individ profund tulburat, exprimarea nu reușește sa capteze nivelul lui de psihopatologie.

Am fost un psihiatru timp de treizeci de ani, și credeți-ma, am intalnit și oameni foarte ciudați. Nu ma șocheaza nimic atat de ușor.

Dar cand am inceput sa citesc biografia oficiala a lui Kinsey … Ce pot sa va spun? El a fost – va rog sa-mi scuzați jargonul tehnic – un adevarat caz psihiatric.

Kinsey era dereglat in strafundul sufletului sau. El a fost o ființa umana depravata, și boala lui emoționala se exprima prin sexualitatea lui. El a fost consumat de o obsesie grotesca, debilitanta, manifestata printr-o serie larga de comportamente anormale – o sa va scutesc de detalii, dar ma indoiesc foarte mult ca Kinsey, in toți cei 62 de ani ai sai de viața mizerabila, a cunoscut macar o zi din ceea ce noi, cei aflați aici, consideram sexualitate sanatoasa.

Partea a II-a

Alfred Kinsey a avut un vis. Sa dovedeasca lumii – și lui insuși – ca stilul sau de viața era normal. Mediu. Tipic. Iar societatea era de vina, cu religiile sale, cu codurile și cu restricțiile sale morale. Societatea ii facea pe oamenii sa se simta vinovați pentru faptul de a-și urma impulsurile lor naturale și asta era nesanatos. Visul lui Kinsey era sa elibereze persoanele din aceste instituții distructive – sa elibereze „animalul uman”.

El a luat mii de interviuri, a facut niște calcule matematice și a ajuns la concluzia ca cei mai mulți oameni practicau comportamente sexuale interzise: in medie, mama și tata duceau o viața dubla, așa cum facea el.

Concluziile sale au fost puse la indoiala de oamenii de știința cunoscuți, dar criticile lor nu au fost luate in seama. Presa populara a acceptat rapoartele lui Kinsey și carțile sale au devenit best-seller. O revoluție a luat naștere atunci, iar cultura occidentala a fost transformata.

Problema este ca cercetarile sale au fost fundamental greșite. Eșantioanele sale erau prea puține, iar demografia a fost grav denaturate. El a exclus anumite populații și s-a axat pe altele – pe infractori, mai ales, pe cei inchiși. Subiecții sai au fost preselectați, așa cum s-a bazat pe voluntari pentru datele sale.

Intreaga  schema nefasta a fost expusa intr-o serie de carți și materiale video de catre dr. Judith Reisman. Va indemn sa verificați și singuri munca ei pe site-ul www.drjudithreisman.com, daca aveți un stomac puternic.

Kinsey a murit in 1956. Era perioada cand, in America, datorita antibioticelor, bolile venerice se vindecau. Cu o injecție, sifilisul și gonoreea se puteau vindeca. S-a crezut ca antibioticele insemnau sfarșitul bolilor cu transmitere sexuala, sfarșitul tuturor infecțiilor. Va puteți imagina? Caștigatorul Premiului Nobel pentru medicina din 1960 a spus: „Prevedem eliminarea de fapt a bolilor infecțioase”.

De asemenea, in anii 1960, anticoncepționalele au devenit disponibile pe scara larga. Prin urmare, odata ce bolile cu transmitere sexuala erau ușor de vindecat și sarcina putand fi  prevenita, singurul obstacol in calea modelului de sexualitate de tip „merge orice” al lui Kinsey era moralitatea iudeo-creștina.

Anume in acest context, in anul 1964, dr. Mary Calderone a inființat SIECUS (Consiliul pentru Educare și Informare privind Sexualitatea din SUA). Acesta este grupul din spatele liniilor directoare ale educației sexuale, directive publicate de UNESCO, promovate agresiv națiunilor din intreaga lume… Se pare ca curricula educației sexuale din țarile voastre se bazeaza pe orientarile SIECUS.

Dr. Calderone a creat SIECUS cu bani de inceput furnizați de Hugh Hefner. Ca și Kinsey, ea lansat o cruciada pentru a schimba societatea. Ea a insistat ca educația sexuala are prea mult negativism, prea mult accent pe sarcini nedorite și pe boli. Problema reala, insista ea, urmandu-l pe Kinsey, a fost ca societatea era prea puritana și reprimata.

Existau prea mulți de „nu” in materia educației sexuale. Abordarea de catre SIECUS, promisa de dr. Calderone, trebuia sa se bazeze pe „da”. O educație sexuala adecvata i-ar invața pe copii ca din ziua in care nasc sunt ființe sexuale și ca exprimarea sexualitații lor este pozitiva, naturala și sanatoasa.

Ea a spus parinților: „Copiii sunt sexuali, au ganduri sexuale și fac lucruri sexuale… Parinții trebuie sa accepte și sa onoreze potențialul erotic al copilului lor” și „Profesioniștii care studiaza copiii au confirmat recent sexualitatea puternica a nou-nascutului”.

Ce a insemnat, exact, sa fii deschis și pozitiv, și sa inlocuiești „Nu-ul” din educația sexuala cu „Da-ul”?

Ce insemna sa ne „rupem de viziunile tradiționale”?

A insemnat mai mult decat relații sexuale premaritale și extra-maritale… mult mai mult. Educația sexuala moderna inseamna ruperea barierelor. Au existat oficiali din cadrul SIECUS, care erau atat de radicali, incat susțineau in mod public relaxarea tabuurilor in sexualitatea adult/copil, chiar a incestului.

Wardell Pomeroy a fost ucenic al lui Kinsey și a fost președintele SIECUS. El a susținut: „Este timpul sa recunoaștem ca incestul nu trebuie sa fie o pervertire sau un simptom de boala mintala”.

Revista TIME l-a descris pe Pomeroy (impreuna cu John Money, mai multe despre el citiți in partea a III-a a acestui material), ca facand parte din „lobby-ul pro-incest”. Președintele SIECUS a scris o carte, „Boys & Sex”, pentru copiii de clasele a VI-a  și mai mari. Iata o mostra: „… Comportamentul nostru sexual … este ca cel al altor animale… In esența, nimic din ceea ce oamenii fac sexual nu este anormal”.

Calderone a oferit o scurta prezentare pe coperta carții: „Pe masura ce citeam manuscrisul, nu conteneam sa-mi spun: «In sfarșit se spun lucrurilor pe nume»…”

Partea a III-a

Ultima persoana despre care aș vrea sa va vorbesc este dr. John Money. In 1955, el a introdus conceptul radical potrivit caruia masculinitatea și feminitatea inseamna un sentiment, ceva separat de anatomie și cromozomi.

El era convins ca ne naștem fara gen, dupa care, suntem condiționați de societate sa ne identificam fie ca barbat sau ca femeie. Dr. Money a fost un psiholog proeminent; el mai este respectat pana astazi. Dar el era din aceeași tagma cu Kinsey și ceilalți.

El a descris pedofilia ca fiind o „poveste de dragoste intre un cuplu de varste discordante”. Dr. Money a facut parte, de asemenea, parte din lobby-ul pentru incest: „Pentru un copil nu e neaparat o problema sa aiba o experiența sexuala cu o ruda”, scria el. La fel ca și Kinsey, Money avea rani adanci emoționale. Identitatea sa de barbat era zdruncinata și molesta baieți tineri.

Ce e șocant este ca acești oameni, acești barbați foarte zdruncinați mintal, folosind date frauduloase și teorii care au fost discreditate, au reușit sa transforme o mare parte din societate. Educația sexuala de astazi se bazeaza invațaturile lor.

Odata ce am ințeles cine au fost fondatorii educației sexuale – Kinsey, Calderone, Pomeroy, Money și alții – am ințeles cum am ajuns sa avem astazi „educația completa (comprehensiva) despre sexualitate”. Am ințeles cum am ajuns la nebunia de azi.

Totul a venit de la indivizi tulburați cu idei periculoase – activiști radicali – care au dorit sa creeze o societate care nu numai ca le va accepta patologia ci și o vor celebra!

Acești oameni au fost pedofili. Era in interesul lor sa vada copiii drept adulți in miniatura, care se bucura de contactul sexual și au dreptul sa-l consimta, fara ca alți adulți, sau legea, sa intervina.

De ce ar fi prețuit ei inocența copilariei? In primul rand ei nici nu credeau in inocența copiilor. De asemenea, considerau ca limitarea sexului intre soț și soție era nefiresc și distructiv.

Ei nu luptau impotriva bolilor, ei luptau cu vechile tabuuri; luptau cu moralitatea biblica.

In concluzie: educația sexuala a inceput ca o mișcare sociala și ramane o mișcare sociala. Scopul sau este ca elevii sa fie deschiși oricarei forma de exprimare sexuala posibila. Educația sexuala nu ii invața pe copii despre prevenirea bolilor, ci despre libertatea sexuala, sau mai bine despre licența sexuala. Educația sexuala este despre schimbarea societații, copil cu copil, rand pe rand.

Nu trebuie sa fii medic ca sa ințelegi pericolele acestei ideologii. Nu ai nevoie decat de bunul simț.

Nu mai intreb acum de unde a venit aceasta nebunie, știu de unde a venit. Ceea ce intreb acum, ce trebuie toți sa ne intrebam, este: cum a putut continua necontrolata timp de cincizeci de ani? Cum de s-a putut ca grupuri precum SIECUS sa ramana atat de puternice și atat de bine finanțate?

Unde ne e responsabilitatea? Toți adulții responsabili au obligația de a lupta impotriva promovarii licenței sexuale tinerilor. Sigur, este o lupta dificila; uneori monstrul pare enorm, la fel cum i se parea Goliat lui David.

Dar eu sunt aici ca sa va spun ca avem o arma secreta, ca praștia lui David. Arma secreta este știința secolului al XXI-lea: adevarurile biologice despre concepția organismului nostru, și modul in care mintea se conecteaza sa raspunda comportamentului intim.

Premisele fundamentale ale educației sexuale – teoriile radicale ale lui Kinsey, Pomeroy, Money și alții – sunt ușor de demontat cu datele științifice ale secolului al XXI-lea.

Da, lupta este in toi. Da, uneori monstrul pare enorm, ca uriașul Goliat lui David. Dar, gandiți-va puțin … nu am nevoie sa va reamintesc, nu-i așa?

Cine a caștigat batalia?

Articol pe baza unei prelegeri ținute la al VII-lea Congres Mondial al Familiilor din Sydney, mai 2013

40 de zile pentru viață – a fost ziua 1

ZIUA 1, miercuri, 23 septembrie

„Oare femeia uită pe pruncul ei și de rodul pântecelui ei n-are ea milă? Chiar când ea îl va uita, Eu nu te voi uita pe tine. Iată, te-am însemnat în palmele Mele…” (Isaia 49,15-16)

Prima zi de veghe pașnică și rugăciune pentru viață a readus creștinii în stradă. De data aceasta, am fost priviți cu ochi curioși de către cei care au trecut prin Piața Cipariu; ne-au fost citite pancartele, uneori ne-au fost aprobate mesajele și am avut multe interacțiuni, cu diferite persoane. După câteva luni de vacanță, voluntarii își reiau, încet, încet, cu bucurie, „posturile” de veghe, revin la munca lor de străjeri pentru viață. Ne recunoști văzând același roll-up cu titlul campaniei, aceleași pancarte, pliantele cu ajutor pentru mame și, desigur, declarația de pace, pe care te rugăm să nu uiți să o semnezi.

Să pornim cu curaj, mulțumind și cerând ajutorul Domnului pentru zilele care urmează. Rugăciunea pentru viață a început în Piața Cipariu! Înscrie-te și hai și tu: ne vedem în stradă!

40.proviata.ro/veghe

facebook.com/40dezilepentruviata

‪#‎40dezilepentruviață‬‪#‎sharefaith‬‪#‎cluj2015‬

„Cercetașii României” promovează, mai nou, avortul și homosexualitatea?!

Disperați că nici în anul școlar curent nu le-a reușit impunerea agendei și presați probabil de generoșii finanțatori (Soros, USAID ejusdem farinae), ONG-urile seculariste își reiau presiunile asupra ministerelor de resort pentru a obține introducerea „educației sexuale” în trunchiul comun al materiilor de studiat în școlile publice.

Și de data aceasta, a fost lansată în presă o scrisoare, care repetă aceleași argumente obosite și înșiră aceleași minciuni sfruntate cu privire la efectele „benefice” ale predării sexualității de către ideologii agreați de UE și ONU – organisme menționate permanent ca sprijinitori ai „educației sexuale”. Și, la fel ca și până acum, nu se suflă niciun cuvințel despre faptul că există deja un opțional de educație pentru sănătate, care poate fi introdus în curicula școlii, LA CEREREA PĂRINȚILOR. De ce ar face-o câtă vreme ținta este, așa cum am mai arătat-o în zeci de materiale de sinteză și de luări de poziție publice, preluarea controlului asupra copiilor prin forțarea asupra lor a unei ideologii toxice, mascată sub forma unei ore oarecare. Evident, scopul nu poate fi atins decât atunci când materia va fi obligatorie.

De asemenea, printre semnatari nu se află nici de data aceasta nicio organizație de părinți reprezentativă și, din tonul scrisorii, rămâne evident faptul că sexualiștii nu intenționează să dea posibilitate de opțiune acestora. În definitiv, ce părinte sănătos la minte și-ar lăsa copilul să fie educat după curicule realizate la sfatul „specialiștilor” de la organizația homosexualilor ACCEPT, de la feministele radicale FRONT și de la afiliata românească a super-business-ului de avorturi și vânzări de organe de copii Planned Parenthood? Care părinte ar considera homosexualitatea o opțiune pentru copilul său și punerea la nivel de egalitate a nașterii de copii cu avortul?! Dacă există asemenea părinți, să opteze pentru copiii lor, căci sunt liberi să o facă – dar nouă nu ni se poate impune așa ceva.

Poate că nici n-am fi menționat scrisoarea dacă nu ne-ar fi atras atenția numărul mare de semnatari de această dată, 67. Pentru mai multă greutate și impact, evident. Însă, cu trei excepții notabile, niciuna dintre organizații nu are nici expertiză, nici relevanță într-o dispută publică pe tema copiilor sau educației.

Cele 3 excepții sunt Salvați Copiii, ARAS (Asociația Română Anti-SIDA) și, spre stupoarea noastră, Cercetașii României.

Cercetășia s-a întemeiat pe valorile religioase și este în continuare considerată o structură conservatoare, o „școală a vieții” bazată pe camaraderie și complementaritate în abordarea diferențelor bărbat-femeie și a însemnătății acestora pentru societate. În statut există încă prevederea originală de acum peste un secol, cea a adeziunii la principiul datoriei faţă de Dumnezeu – prin credință, fidelitatea față de principiile spirituale – și acceptarea îndatoririlor ce decurg din aceasta.

De asemenea este o valoare cercetășească „loialitatea faţă de ţară şi tradiţii” și „ascultarea față de părinți”.

În multe filiale se ține cont de îndrumătorii spirituali și duhovnici (nu doar ortodocși!), ca să nu mai spunem că pentru unele acțiuni și tabere se obține, în mod specific, chiar dacă neoficial, binecuvântarea preotului…

Cum de s-a ajuns ca „Cercetașii României” să susțină o campanie pro-homosexualitate și pro-avort?!

Există două rațiuni pentru adeziunea scriptică a cercetașilor la „educația sexuală”, presupunând că nu este o mistificare. Prima, liderii organizației habar nu au ce au semnat, necunoscând natura reală a campaniei în care au fost angrenați, caz în care li se poate explica. Poftim aici. A doua, că liderii au trădat principiile, au încălcat statutul organizației și au trădat pe părinții care le-au încredințat copiii spre educare curată, în spiritul valorilor românești și europene autentice.

Oricare dintre motivații ar fi cea reală, se impune un răspuns public al șefilor Organizației Naționale „Cercetașii României”. Îl așteptăm. (B.S.)

Sfârșitul firesc al eliberării: „contractul pentru sex”

Bruce Frohnen, The Imaginative Conservative

Statul New York a pus în vigoare legi prin care să se asigure că, atunci când este vorba despre intimitate sexuală, doar „da înseamnă da” și că acest standard se va aplica activităților din facultăți și universități private. Pentru cei suficient de norocoși, ale căror minți nu au fost invadate de discursul cu două înțelesuri, pseudo intelectual, „da înseamnă da” se referă la legi conform cărora relațiile romantice sunt legale doar în măsura în care ambele (sau mai multe) părți „au o înțelegere aprobatoare, conștientă și voluntară privind angajarea în activități sexuale.” Orice depășește aceste granițe, la oricare dintre nivelele de intimitate sporită, poate fi considerat abuz sexual.

Cât despre derularea, în cadrul facultăților și universităților, a unui proces prin care să se stabilească vina, acesta poate să nu aibă loc – există studenți care au fost dați afară din campus fără a avea parte de un proces, pierzând taxa de școlarizare, pierzându-și reputația și orice cariere viitoare, fără a li se acorda șansa de a-și apăra numele.

Scopul meu nu este acela de a critica sau de a lua în râs acest ultim demers al statului tip „bonă”. Vorbește de la sine însăși această intruziune care îți dă fiori în relațiile intime. Ceea ce urmăresc este de fapt să remarc cât de firesc și chiar inevitabil este ca statul să impună reguli contractuale în „piața liberă” anarhică a sexului care a ajuns să domine campusurile noastre. Instituțiile academice au respins rolul lor tradițional de a menține comportamente civilizate în campusuri. Au optat în schimb pentru încurajarea libertinajului și pentru instruirea tinerilor în a se percepe pe ei înșiși și pe ceilalți ca pe o legătură de porniri fizice și emoționale care caută descărcare împreună cu – și prin – ceilalți. Prin urmare, nu este surprinzător atunci că aceste instituții au forțat statul să intervină pentru a încerca să impună un prototip liberal în haosul generat de etosul fundamental nefiresc și abuziv al „eliberării” sexuale.

Fără a intra în prea multe detalii pentru o revistă online despre familie, aș dori doar să evidențiez faptul că există ceva adânc nefiresc în angajarea în relații trupești a doi străini. Puțini dintre noi consideră că o concepție privind faptul că o persoană poate folosi trupul unei alte persoane pentru propria plăcere, transformându-l pe celălalt în obiect, poate justifica relațiile mult prea puțin intime. Rolul alcoolului și al drogurilor în alimentarea unor astfel de relații arată nevoia de a coborî natura noastă socială la elementele sale primitive pentru a facilita activitatea. Atunci când sexul a fost privit în primul rând cu scopul de a procrea, a slujit (și încă poate și chiar slujește) unirii adânci a doi oameni. La jumătatea secolului trecut convențiile sociale și regulile din campusuri aveau drept scop direcționarea instinctului și a comportamentului social spre scopul natural al familiilor centrate pe creșterea copiilor. Aceste legături au fost afectate de mitul dragostei libere și al realității exploatării reciproce. Nu există niciun scop dincolo de momentul prezent și nicio regulă nu salvează forța (inclusiv forța pornirilor biologice) și frauda.

Cei care supraviețuiesc nașterii în cultura noastră au tendința de a fi ținuți într-o stare adolescentină continuă. Ignorați de părinți absenți, sunt crescuți de instituțiile statului în cadrul cărora stima de sine este încurajată de vorbe fără rost care îi îndeamnă să se considere mult mai capabili, responsabili și optimiști decât sunt. În consecință, atunci când tinerii americani încep facultatea sunt convinși că tot ceea ce doresc trebuie să fie deopotrivă bun și să li se cuvină și că instituțiile din jurul lor trebuie să le faciliteze satisfacerea dorințelor. Aceasta reprezintă „educația centrată pe student“, implicând forme de evaluare pentru fiecare „serviciu“ care li se oferă.

Odată ajunși în campus, prin pachetele de informații și instrumentele de control al sarcinii, studenții sunt încurajați să experimenteze după care sunt lăsați de capul lor să negocieze petreceri infuzate de alcool și droguri care există pentru a‑i desocializa prin chimicale, ritualuri primitive și contacte fizice între persoane aproape necunoscute. Aceasta nu este o cultură a violului. Este o cultură explotatoare în care eliberarea și exploatarea devin sinonime. În asemenea circumstanțe este absolut firesc să apară pasivitatea și îndoiala. Tinerii bărbați care se angajează în astfel de activități se trezesc acuzați de abuz sexual și rămân de-a dreptul uimiți deoarece jocul pe care credeau că l-au câștigat se transformă în cu totul altceva a doua zi. Iar acest lucru se întâmplă deoarece „jocul“ este de fapt prin sine adânc nefiresc și explotator.

Rezultatele ideologiei „da înseamnă da“ vor deveni niște realități de coșmar într‑o lume în care oamenii vor continua să se angajeze în relații sexuale cu persoane aproape anonime, aflând, după încheierea actului sexual, că “înțelegerea“ s-a anulat. Problema dovezii nu se poate rezolva numai în cazul în care sunt implicate documente scrise sau, precum începe să se întâmple tot mai des, orice implicare se înregistrează electronic. Legea este o soluție hobbesiană la o problemă hobbessiană: guvernul preia cu forța controlul asupra unui aspect privat al vieții pentru că trebuie – pentru că relațiile dintre sexe au degenerat într-un fel de război al tuturor împotriva tuturor, fără reguli sau convenții coerente. Asemeni oricăror lucruri hobessiene, noi toți suntem niște învinși pentru că am distrus sau am renunțat la obiceiurile și instituțiile care ne permiteau cândva să ne purtăm unii față de alții într-un mod civilizat, preferând sclavia față de stat în locul haosului pe care l-am creat.

Adevăratul răspuns la această dilemă este, desigur, o întoarcere la o înțelegere civilizată a relațiilor dintre sexe, înrădăcinată în familia naturală – piatra de temelie a societății și în rolul celorlalte instituții, inclusiv universități – acela de a sprijini mai degrabă decât a distruge posibilitatea formării ei. Atât pentru bărbați cât și pentru femei răspunsul pe termen scurt este un aspect al soluției pe termen lung: abțineți-vă de la angajarea în războaie sexuale evitând ritualuri de relații cu parteneri alcoolici și căutați, în schimb, oameni integri cu care împărtășiți aceleași valori și cu care să puteți împărți viața.

  • ActiveNews: 

Duminică a avut loc parada gay de la Belgrad. Manifestanții, alături de ambasadorii SUA și UE, au defilat pe străzi pustii, sub semnul unui simbol comunist

Duminică, la Belgrad, a avut loc, pentru al doilea an consecutiv, parada homosexualilor, informează agenția Tanjug.

În jur de 100 de participanți au fost păziți de o impresionantă desfășurare a forțelor de ordine, astfel că manifestanții au defilat pe străzi pustii.
La manifestare au luat parte ambasadorul SUA de la Belgrad, Michael Kirby, reprezentantul UE  în Serbia, Michael Davenport, dar și Knut Fleckenstein, membru al Parlamentului European. Alături de ei au fost politicieni locali, ministrul responsabil pentru integrarea europeană, Jadranka Joksimovici, ministrul Culturii Ivan Tasovac, dar și primarul Belgradului.

Anul acesta, manifestanții au ales să defileze sub semnul pumnului încleștat, vechi simbol bolșevic( FOTO jos, de la o manifestație a tineretului comunist din Rusia).

Obama a nominalizat în fruntea Armatei SUA un homosexual declarat

Preşedintele SUA, Barack Obama, l-a nominalizat ca secretar al Armatei pe Erik K. Fanning, un homosexual care şi-a declarat public orientarea.

Nominalizarea va trebui să fie aprobată de Senatul SUA.

„Eric aduce în noua poziţie mulţi ani de experienţă dovedită şi capacităţi excepţionale de lider. Sunt recunoscător pentru modul în care s-a dedicat bărbaţilor şi femeilor în uniformă şi sunt convins că va conduce soldaţii SUA cu distincţie”, a declarat Obama, citat de CNN.

Acest pas este unul dintre multe mişcări ale administraţiei Obama de a promova drepturile comunităţii LGBT în cadrul forţelor armate.

Fanning a fost adjunct al secretarului de stat al Armatei până în luna iunie, iar mai inante a fost şeful de cabinet al secretarului Apărării Ash Carter. Acesta a declarat ca nominalizarea lui Fanning este o „alegere excelentă”, potrivit aktual24.ro.

  • CulturaVietii:

O candidată Republicană la președinția SUA „desființează” Planned Parenthood

Săptămâna trecută, când am scris despre scandalul în care este implicată, de la începutul verii, rețeaua de clinici de avort Planned Parenthood, precizam că vom reveni cu opiniile candidaților republicani la funcția de președinte și șef al Guvernului american despre finanțarea de jumătate de miliard de dolari anual pe care statul o oferă, din banii americanilor, ca „răsplată” pentru cele câteva sute de mii de avorturi efectuate în clinicile PP.

Alegerile, vă reamintim, vor avea loc în noiembrie 2016 iar preliminariile campaniei electorale au început deja, mai exact cursa pentru nominalizarea candidaților celor 2 partide mari: Republican (cu o doctrină conservatoare social) și Democrat (echivalentul american al social-democraților europeni, cunoscuți pentru susținerea necondiționată a „dreptului la avort”).

Miercuri, la cea mai recentă dezbatere a candidaților Republicani, a fost pusă și întrebarea privind finanțarea Planned Parenthood. Majoritatea candidaților au avut răspunsuri bune și foarte clare. Vom reveni mai târziu cu Ted Cruz, care a vorbit excelent.

Opinia liderului de moment al cursei – cel puțin apreciind după simpatia în rândul electoratului de dreapta – Donald Trump, fusese exprimată încă din urmă cu 3 săptămâni. Trump a recunoscut într-un interviu că Planned Parenthood este „o fabrică de avorturi” (abortion mill) și a apreciat că finanțarea de la bugetul federal i-ar trebui acordată cel mult pentru serviciile care nu implică avort. Adică pentru aproape nimic, adăugăm noi, căci avorturile reprezintă 94% din totalul activității PP.

Revenind la dezbaterea de miercuri, o surpriză plăcută a fost Cara „Carly” Fiorina, fostă femeie de afaceri și mai nou sosită în politică. Se pare, cu destul succes: în prima sa competiție majoră, în 2010, a pierdut la limită alegerile pentru postul de senator în Congresul federal din partea unui stat ultraliberal, California.

Nimeni dintre politicienii bărbați din sală nu a răspuns atât de acid și visceral ca ea la întrebarea referitoare la Planned Parenthood și la legea de definanțare, aflată în Congres dar pe care președintele Obama a anunțat că o va anula prin veto-ul său:

„Oricine a văzut acestă înregistrare… Îi provoc pe Hillary Clinton, pe Barack Obama, să vadă aceste înregistrări. Să vadă un fetus complet format pe masă, cu inima bătând, cu picioarele zvâcnind, în timp ce cineva spune că trebuie să-l țină în viață ca să-i poată recolta creierul. Asta vorbește despe caracterul națiunii noastre, și dacă nu ne vom ridica și-l vom lăsa pe președintele Obama să se opună prin veto acestei legi, să ne fie rușine.”

Cinci vedete din reality-show-ul „Sister Wives” („Soţii surori”) îşi cer în justiţie dreptul de a avea relaţia lor oficial recunoscută drept căsătorie.

Procurorul Jonathan Turley a sccris într-o declaraţie depusă la dosar: „E clar că statele nu mai pot folosi Codul Penal pentru a forţa sau pedepsi persoanele care optează să trăiască în cadrul unor uniuni consensuale, dar nepopulare”.

Într-o plângere depusă în 2011, vedeta Kody Brown din serialul de reality „Sister Wives” şi cele patru neveste ale sale (foto) s-au plâns că legea din statul Utah, care interzice poligamia, le violează drepturile civile. Şi Nathan Collier, o vedetă din acelaşi show, care are două soţii, a dat în judecată statul american Montana. „Nu poţi face asta fără a include şi poligamia”, a spus el.

*


Categorii

Avort, Cultura desfraului, Educatia sexuala, Educatie, Homosexualitate, Pedofilie, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “CAMPANIE AGRESIVA SI PRESIUNE pusa pe Ministerul Educatiei de catre ONG-urile anticrestine pentru a introduce EDUCATIA SEXUALA OBLIGATORIE IN SCOALA ROMANEASCA/ Protest in POLONIA: “Educatie pentru familie, nu pentru depravare!”/ SCURT ISTORIC AL MISCARII PENTRU EDUCATIE SEXUALA/ “Cercetasii Romaniei” fac PROPAGANDA GAY?/ Obama a pus in fruntea Armatei un HOMOSEXUAL

  1. Educatia sexuala asa cum este in Canada si cum se vrea, probabil, sa fie raspandita peste tot:
    http://www.deblog-notes.com/2014/02/a-confesse-civitas-pour-une-attaque-calomnieuse-de-l%E2%80%99%C3%A9cole-publique.html

    Si cand pozele au fost publicate in Franta, de catre o asociatie catolica, cu titlul “iata ce sunt invatati copiii nostri”, au sarit toti la gatul lor, acuzandu-i de integristi, de deturnarea adevarului (ca, vezi Doamne! pozele au fost facute in Canada si nu in Franta) si cate si mai cate….

  2. @ C.O.:

    Peste orice imaginatie! Poate ar fi utila si o traducere.

  3. O Lume Nebuna,Nebuna,Nebuna, spre care ne indreptam si noi, romanii, directionati treptat dar sigur de forte oculte externe, fara sa protestam, fara sa ne impotrivim, de parca am vrea sa iesim cu totul din “viata intru Hristos” a inaintasilor nostri, pierzandu-ne astfel identitatea de neam, dar “castigand”(ce sa vezi) identitatea de gen. Ca o ironie a sortii, in regimul comunist al lui Ceausescu(atat de detestat astazi), fiind integrati intr-un pact de securitate condus de Moscova si avand servicii secrete loiale tarii(nu ca astazi , cand SRI si SIE sunt anexele CIA si Mossad ), eram mult mai izolati si deci feriti de toate ONG-uri si Mizerii dracesti venite din Vest si de peste Ocean.
    Bine spunea Arsenie Boca:«Mă, întoarceţi-vă la Dumnezeu, căci calul roşu bate la porţile Răsăritului. Dar să nu vă întristaţi, că de acolo vine mântuirea. Prigoana vine de la Apus».
    Credeti ca-l aude astazi cineva?

  4. Incredibil…

    @C.O. Scuze, dar un lucru nu inteleg: nu era normal ca francezii sa se ofuscheze la sugestia ca la ei in scoli s-ar preda asa ceva? Prin aceasta indignare (legitima, dupa mine) nu e aratata deopotriva si indignarea fata de continutul mesajului ‘pedagogic’?

    Adica daca s-ar difuza un astfel de material cu sugestia ca predarea are loc in scolile romanesti, noi oare nu ne-am indigna? sau am fi…frivoli daca am face-o.?..sau cum??

  5. Consider ca nu este bine sa se predea in scoli Educatia sexuala intrucat pune existenta familiei in pericol.Deja rata divorturilor este mare , iar casatoriile sunt tot mai putine.Au dreptate reprezentantii asociatiilor din Polonia care spun sa se faca educatie pentru promovarea familiei crestine.Cunosc o statistica a unui invatator care a observat ca jumate din familiile copiior(15 elevi) sunt anormale, fie parintii nu sunt trecuti in acte, deci fara cununie religioasa fie un parinte este plecat la munca in strainatate.

  6. Educație ?
    Nu. Asta nu poate fi educație. Sexul este cel mai înrobitor, mai demolant şi distructiv (de caractere)organ. În sex trebuie să înveți cum să te controlezi, cum să nu fii înrobit, degradat, şi degradant… nu cum să fii vector (demonic) al împatimirii. Capul conduce cu..l nu invers.
    Aceste organizații, sunt instrumente politice, sunt arme destabilizatoare şi demonizatoare. Pornoul şi accesul nemaipomenit de facil, nu e deajuns, vor mai mult, vor totul.
    Violul coboară la vârste tot mai mici…
    Mintea tuturor este înrobită de cu. .
    Sexul îşi face reclamă non stop prin modă, media, şi prin priviri, atitudini, prin…
    Omul rob al sexului este fară caracter, fară voință, fară valoare… este un orb ce nu mai vede decât c.rul… nu vede cum este manipulat şi dus de nas oricând şi oricum…
    Cei cu sexul în cap merg invers, traiesc invers, au totul invers.
    Nu capul este centru ci c…
    Omul are derptul (fundamental), de a se pastra om.
    De a se pastra liber şi de a accepta liber, inclusiv tipul de educație. Dacă nu-i aşa nu mai putem vorbi despe DREPTURILE OMULUI. Facă pentru ei… dar avem dreptul sa alegem… şi să respingem.

  7. de ce nu face BOR scoala I -XII in fiecare judet? as fi prima pe lista cu copii mei, sa nu-mi spuneti ca nu sunt fonduri. Haideti sa ne unim sa solicitam asta, ca alta scapare nu vom avea, veti vedea ca se va face cum vrea vestul

  8. Cele mai negre vremuri din istoria omenirii, nicicand nu a mai fost asa ceva, ca de la nivel de conducere sa se impuna fara nici o dezbatere ceva ce face rau si copiilor si parintilor care vor avea brusc de-a face cu niste golani aparuti peste noapte, cu un dezinteres pentru oricare alte materii, care nu se vor sfii sa vorbeasca tare in casa si pe strada ceea ce li s-a spus la scoala. Vor aparea niste anomalii de comportamente.

  9. @mihaela, pentru ca BOR nu poate fi stat in stat precum Vaticanul.

  10. Societatea are probleme enorme.

    Daca Biserica nu le rezolva corect, dupa invatatura ei, si nu propune planuri VIABILE si credibile, care sa previna problemele, atunci evident ca societatea civila si societatea desfranata va propune si IMPUNE propriile nebunii.

    Daca te uiti la lista de ONG-uri este evident ca desfranatii vor sa-si impuna propriile convingeri in societate incepand de la cei mai mici.

    Biserica si toate societatile crestine trebuie sa vina cu PLANURI CORECTE. Daca tipam si zicem nu si nu, nu vom face nimic nu vom ajunge la nici o concluzie.

    Sunt enorm de multe probleme de rezolvat. Cineva trebuie sa le adreseze corect si nu cum vor pedofilii si homosexualii.

  11. Asa cum Religia este materie OPTIONALA datorita ideilor deosebite care modeleaza caracterul unui om si educatia sexuala trebuie pusa ca materie OPTIONALA la fel, datorita continutului care presupune o modelare psihica e elevului.

    Biserica trebuie sa ceara ca in cazul in care se introduce o astfel de materie sa fie OPTIONALA iar parintii sa poata decide daca va participa copilul la o astfel de educatie.

    Lucrurile insa sunt discutabile rau de tot aici. Sunt si lucruri bune in cadrul unei educatii sexuale facute corect. Educatia sexuala nu toleranta sexuala si nu destrabalarea te poate ajuta sa inveti lucruri folositoare.

    Poate voi de la cuvantul ortodoxa ar trebui sa faceti o programa corecta pentru o educatie sexuala si sa gasiti un model corect pentru ca totusi e nevoie de o educatie sexuala, nu una de sexualizare sau impingere spre comportament sexual.

    Si totusi, decat atatea avorturi si boli cu transmitere sexuala…. trebuie gasita o solutie si pentru asta.
    Biserica nu face nimic pe tema asta. Ar trebui ca Patriarhia sa faca o lista cu problemele principale ale societatii si sa spuna preotilor invataturi si sa-si axeze predica pe problemele acestea.

    Educatia este principala cale de preventie in orice directie. Iar cum crestinii din ziua de azi nu prea mai sunt crestini, atunci ce ne facem? Baremi sa pacatuiasca mai putini si sa se pazeasca de omor si boala? Sau ii lasam in mana dezastrului?

  12. BO Bulgară, din nou î-şi arată ortodoxia iubitoare şi aparatoare, atât catre fii cât şi catre credința însaşi, prin poziția şi atitudinea în problema refugiațilio. (A mai facut-o şi altă dată vis a vis de CMB…, vis a vis de concertele destrabalatelor americane…)
    Cerem şi BOR, să o facă, în chestiuni care țin de apărarea fiilor duhovniceşti, de apararea credinței şi nu numai… (în chestiunile discutate aici, în cea cu moscheea, in a primi refugiați de confesiune ortodoxă exact pentru apararea credinței lor şi a noastră…).
    Iată, în țarile baltice politicieni de marcă declară raspicat ca nu vor construi nici o moschee, iar la noi însăşi Patriarhia o susține… .
    Ce-i asta fraților ?
    Aici nu-i chestiune de administrație… ci de credință. Este nevoie de hotarârea sf.sinod. Sinodul trebuie să decidă.
    Ortodocşii sunt 80… şi, la sută din populație, şi parlamentul (care îşi distribuie toate pe vot MAJORITAR… iclusiv Cernea şi acoliții…) trebuie să respecte voința acestor oameni.
    La fel şi în cazul de față.
    Islamul face ce-i place (inclusiv decapitari), iar orodocşii nu au nici o brumă de respect din partea nimanui… şi nici o îndrazneală.
    Nu se poate aşa.
    Nu acuz pe nimeni de ceva (vs…BOR, patriarhie…), doar cer, ce cred că trebuie neaparat.
    Ortodoxia românească pare a fi preocupată doar de administrație şi patrimoniu, de construcții şi arhitectură, de artă şi ritual, de cestiuni academico-teologice şi de ascultarea obedientă față de politica UE, care iată ce impune, şi nu de apararea credinței fiilor ei.(Nu vem voci izolate. Nu vrem ierarhi ori preoți izolați ci, toți să fie una). Sinodic şi sonodal.
    Nu vrem justificarea tacerii. Nicăieri.(Argumentată academic).
    Vrem apararea concretă a credinței şi a populației creştine, vrem să se vadă şi să se simtă ca suntem ortodocşi, în politică, în educație, în justiție, în EU, şi în noi înşine.
    (Toate comunicatele adminstrației arată de cine se ține seama şi încotro este concentrată toată grija). Vrem sa se vadă de acum ca această grijă, devoțiune muncă şi dragoste) este îndreptată catre Dumnezeu şi credincioşi mai întâi, nu primordial (şi aproape exclusiv) catre UE şi….
    Nu îndemn pe nimeni sa ridice piatra asupra BOR.
    Dar cu dreaptă judecată, cu respect şi credință, avem datoria să si spunem (ortodoxeşte) ce ne trbuie, ce ne liseşte, de ce suntem FLĂMÂNZI, de ce suntem GOI, de ce şi în ce sintem ÎNCHIŞI… .
    Comunicatele trebuie sa dovedească cele de mai sus. Nu ca până acum… . Ptr. ca pâna acum… sună cam aşa: Noi asta spunem, asta facem… (care nu-i contrară politicii voastre…), ei (habotnicii, intoleranții…) nu sunt (sau nu prea sunt) ai noştrii… nu sunt reprezentativi… (când spun cele incomode), sunt ori în afară ori pe lângă…
    Nu mai vrem justificari de canonicitate folosite speculativ.
    Problema canonicitații, în cazul protestului cu moscheea trebuia să fie pe problemă de sinod.
    Una.
    Doi. Să se lege întâi de ce se cere şi apoi de inițiatori.
    Că nu este necanonic să protestezi pentru ce s-a protestat.
    Te delimitezi de ce se cere SAU de cine cere ? Dacă te delimitezi de cine cere, (cum s-a facut chestiunea cererii ne fiind ne canonică), orice ortodox se va simți în necanonicitate atunci când işi apară credința tocmai canonic şi îndreptațit.
    Sinodul nu este patriarhia şi patriarhia nu are dreptul sa se substituie sinodului (nu e canonic).
    Deci Sinodul (care pare a nu exista), trebuie să fie la fel de activ ca şi parlamentul, în problemele comunitații (în chestiuni ce se impun agresiv şi din ce în ce mai necondiționat şi obligatirou). BOR trebuie să aibă sub ascultare pe toți fiii duhovniceşti senatori, politicieni, medici, profesori… să-i convoace să se consulte, să lupte unit… pentru că altfel ce fel de mamă e biserica şi ce fel de fii sunt ei ?
    Ceilalți, sunt una (totdeauna), împotriva ei.
    Vrem sinod viu şi prezent. Vrem ca sinodul şi biserica, fiii şi persoanele cu responsabilitate să FIE UNA, cum spune Domnul… în evanghelie.
    Abia aşa se va face ceva.

  13. @D
    Nu este nevoie de nici o educatie sexuala, altfel cadem in plasa falselor argumente ale ONG-istilor, de genul: “Cunostinte despre sexualitate si functionarea aparatului reproductiv feminin si masculin. Lipsa de cunostinte din acest domeniu perpetueaza mituri nefaste despre igiena corporala, natura relatiilor sexuale si despre diferentele in experimentarea placerii sexuale.” Or, copiii invata la biologie si anatomie despre corpul omenesc, despre organele si functiile lor si despre bolile cele mai grave care le pot afecta sanatatea. Notiuni de baza despre igiena corporala, personala, primesc inca de-acasa sau chiar la scoala, la materiile respective sau de la educatorii, invatatorii, profesorii lor.
    Ce se poate face, dupa parerea mea, este ca la ora de religie profesorii sa insiste pe curatenia sufleteasca si trupeasca. Sa promoveze abstinenta fatis sau prin modele din Evanghelie si din Vietile Sfintilor, pe masura intelegerii fiecarei grupe de virsta.

  14. Pingback: “Flashmob”-ul pentru EDUCATIE SEXUALA OBLIGATORIE, cu exhibitie “artistica” de chiloti si prezervative si cu SOMATIE pentru Ministerul Educatiei/ IDEOLOGIA (HIPER)SEXUALISTA NU SLUJESTE EDUCATIEI, ci PERVERTIRII: “Agresarea c
  15. Pingback: Tot mai aproape de cosmarul totalitar “profetit” de Orwell: “CIZMA” CARE ZDROBESTE FARA MILA CAPETELE INCOMODE sau “MINISTERUL ADEVARULUI”/ Angela Merkel ii cere fondatorului Facebook sa ia MASURI IMPOTRIVA CELOR CARE E
  16. Pingback: Mesajele pro-familie ale Asociatiei Ortodoxia Tinerilor sunt “PROPAGANDA IMPOTRIVA EDUCATIEI SEXUALE”/ Cotidianul online ADEVARUL reia razboiul mediatic cu Patriarhul Daniel, in plina campanie impotriva OREI DE RELIGIE | Cuvântul Ortodox
  17. Se discuta acum la Antena 3 despre educatia sexuala, unde se propune introducerea orei de educatie sexuala la 5 ani. A intrat un preot care a vorbit de abstinenta si ca exemplul femeilor trebuie sa fie Fecioara Maria (nimic rau dpv crestineste, dar efectul a fost exact pe dos, cineva din studio a spus ca femeile de azi nu sunt Fecioara Maria). Celor din studio li se pare normala introducerea acestei ore (despre care ei spun ca este de “sanatate”, adica o manipulare crasa). Nu vine nimeni cu un argument cat de cat rezonabil impotriva introducerii acestei materii. E foarte trist si ingrijorator in acelasi timp. A mai intrat si una de la un ONG pt egalitatea de gen (?!).

  18. Pingback: MINISTRUL EDUCATIEI RESPINGE CARACTERUL OBLIGATORIU AL EDUCATIEI SEXUALE/ Scrisoare deschisa a unor asociatii crestine pe tema educatiei sexuale/ VACCINAREA, INTRE PROPAGANDA OFICIALA, AMENINTARI si REFUZUL JUSTIFICAT AL PARINTILOR SI AL UNORA DINTRE MEDI
  19. Pingback: CLOPOTEL.RO, “PORTALUL COPIIILOR DIN ROMÂNIA”, o cloaca infernala de PORNOGRAFIE ONLINE destinata minorilor/ DE CE NI SE IMPUNE EDUCATIA SEXUALA? | Cuvântul Ortodox
  20. Pingback: STOP PERVERTIRII COPIILOR PRIN EDUCAŢIE SEXUALĂ!/ Obiectivul unui nou front secularist: EROTIZAREA COPIILOR. “Orice om care este stăpân pe propriul trup și care gândește dincolo de sfera materialității este o amenințare gravă pentru siste
  21. Pingback: “Noi n-am avut nevoie sa ni se se povesteasca despre cum se imperecheaza oamenii, noi inca mai credeam in SUFLETUL PERECHE. Noi am facut copii DIN DRAGOSTE, nu din sex”/ Oficiali ai MINISTERULUI SANATATII nu concep ca ORELE DE EDUCATIE SEXUALA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare