Prostie sau manipulare? Pentru activistii anticlericali ai educatiei sexuale, ABSTINENTA = INTERZICEREA SEXULUI. Legatura dintre enciclica ecologica a Papei Francisc si RAZBOIUL ASUPRA SEXUALITATII

20-06-2015 3 minute Sublinieri

 

Public-School-Sex-Education

In controversele legate de educatia sexuala pe care unele ONG-uri seculariste si anticlericale o vor cu tot dinadinsul introdusa in scoli, o atitudine comuna intalnita, ce-i drept, mai mult pe Facebook, surprinde prin ineptia sa. Astfel, pentru o serie de revoltati de ideea abstinentei, propunerea ONG-urilor crestine sau/si pro-viata nu ar insemna altceva decat interzicerea sexuluiDupa mintea acestor “tineri liberi si frumosi”, scolile din Romania s-ar transforma intr-un fel de loc al terorii si al politiei moravurilor intr-un mod similar unor tari musulmane. 

Totusi, lipsa de gandire nu poate fi singura explicatie pentru asemenea aberatii, ce sunt explicabile, totusi, nu atat pe baza de probleme cognitive, cat pe baza de ura, deci de afect. De vreme ce reactiile pavloviene ale multor secularisti sunt visceral anticrestine, orice initiativa, propunere, idee, manifestare, eveniment din partea taberei “adverse” este automat falsificata prin interpretarea acesteia intr-un mod grotesc, stramb, mincinos.

Protestezi impotriva decernarii titlului de Doctor Honoris Causa unui filosof ce sustine infanticidul? Se cheama ca vrei sa interzici (sa cenzurezi) cartile lui Peter Singer. Nu conteaza ca nimeni, nici cei mai radicali contestatari, nu au cerut cenzurarea autorului, ci s-au revoltat fata de premierea acestuia si, mai ales, a ideilor sale.

Protestezi fata de unilateralitatea propunerilor privind educatia sanitara (echivalata cu educatia sexuala) si propui abstinenta? Se cheama ca interzici sexul! Nu conteaza ca e vorba de un model educational, ca e vorba despre un comportament propus, nu impus, ca insasi operatiunea de impunere e straina de ideea de educatie.

Consideri ca homosexualitatea este un pacat impotriva firii si protestezi fata de normarea acestui comportament pana la identificarea lui cu familia si casatoria? Se cheama ca refuzi sau ca vrei sa interzici demnitatea umana celor care exhiba astfel de comportamente. Nu conteaza ca problema crestinului este cu un comportament, o fapta si un principiu, NU cu oamenii care le perpetueaza.

Si tot asa.

Pentru altii, desigur ca acest procedeu este, de fapt, o manipulare cinica si deplin premeditata prin care se cauta distorsionarea dezbaterilor si impunerea fortata a unor adevaruri nechestionabile: abstinenta e irationala, indoctrinare fundamentalista religioasa, singura alternativa este educatia sexuala. Doar astfel putem fi “europeni”, “democrati” si “toleranti”. Deci, daca nu venim cu prezervativele in scoli, suntem intoleranti si nedemocrati. Te miri ca nu le sta mintea-n loc, surprinsa ea insasi de asemenea enormitati, celor care debiteaza aceasta propaganda grosiera.

O alta explicatie a acestor falsificari este de ordin tactic. Atunci cand e clar ca abstinenta este o alternativa normala, ce poate fi justificata si prin cercetari stiintifice, cand este practicata si finantata de stat pana si in tari “liberale” si “democrate” ca SUA, atunci arma manipularii este cea mai eficace. Ocolesti orice fel de discutie la obiect si, cu ajutorul neprecupetit al mass-mediei, expediezi subiectul la trash prin presiuni si falsificari. 

Legat cumva de acest subiect, am remarcat, din seria articolelor reductioniste anti-abstinenta, urmatoarea contributie: Casta privire a teocrației

Intalnim aici mai multe poncife anti: evocarea, absolut ridicola si fara fundament, a regimurilor teocratice musulmane ca o perspectiva a rezultatului aplicarii politicilor publice sustinute de valori religioase; echivalarea unei propuneri (abstinenta) cu o impunere (si de ce, atunci, educatia sexuala ar fi mai justificata, s-ar califica sa nu fie, la randu-i, impusa de cineva?) etc. La final, insa, intalnim si o lauda adusa unor lideri religiosi “ecologisti”: Papa Francisc si Patriarhul Bartolomeu:

Cei care apără principiile creștine în cadrul societății civile românești ar trebui, totuși, să cultive și ”o privire mai largă” – nu doar ”o privire curată”, preocupată de castitatea proprie și de cea a aproapelui. Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, respectat ca un lider de întreaga lume creștin-ortodoxă, s-a alăturat, de pildă, îngrijorărilor Papei Francisc privitoare la criza mediului și la schimbările climatice. Acesta din urmă a exprimat chiar în enciclica sa recentă Laudato sii (Lăudat să fii), în care citează, nu doar din predecesorii săi în scaunul petrin și din Sf. Francisc, ci și din același Patriarh Bartolomeu, aprehensiunile sale în raport cu supraviețuirea întregii planete, ”casa noastră comună”, a tuturor speciilor de animale și plante create de Dumnezeu, ca și cu gravele nedreptăți economice și sociale ce conduc la perpetuarea sărăciei în multe zone ale planetei. Întrebarea privitoare la planeta pe care le-o oferim urmașilor noștri este, așa cum ne dovedesc Patriarhul Bartolomeu și Papa Francisc, o preocupare pe deplin creștină, ce impune o folosire responsabilă a resurselor. Un fals ”providențialism” ce pretinde că Dumnezeu ar oferi oamenilor resurse infinite, indiferent de felul în care aceștia aleg să le folosească, și că datoriile majore ale creștinilor se referă doar la castitate, pomană, post și rugăciune, riscă să semene mai curînd cu o contemplativă ”politică a struțului”, în condițiile crizelor ecologice și sociale de azi.

Aceasta lectura a mult-discutatei enciclice papale Laudatio Si este relevanta pentru partialitatea mesajelor “profetice” ale Papei Francisc si ale Patriarhului Bartolomeu privind problemele ecologice, de mediu, ale umanitatii. Iar aici partialitate se traduce, de fapt, prin omisiune, lucru care face ca aceste mesaje sa fie, in ultima instanta, mincinoase.

Ce anume omit sa spuna Papa Francisc si Patriarhul Bartolomeu? Faptul ca dezastrele naturale si degradarea creatiei nu decurg doar din sisteme sociale si economice nedrepte, ci si din viata stricata dusa de omenire. Toti profetii Vechiului Testament au evocat dubla desfranare a lui Israel inclusiv pentru deteriorarea climatica a conditiilor de viata (transformarea regiunilor fertile in deserturi, seceta, cataclisme): atat idolatria (desfranarea spirituala), cat si desfranarea fizica, stricarea obiceiurilor. Aceasta perspectiva profetica este reluata in Apocalipsa si in profetiile Sfintilor Parinti: idolatria (apostazia), viata stricata, nedreptatea care se manifesta si prin exploatarea sistematica, toate laolalta degradeaza intens, pana la a provoca sfarsitul lumii acesteia, creatia, mediul natural. Prin urmare, nicio avertizare profetica cu privire la destinul planetei nu are cum sa ocoleasca problema desfranarii, mai ales ca aceasta, in zilele noastre, cuprinde si homosexualitatea ridicata la rang de norma. Din acest motiv, liderii religiosi ar trebui sa incorporeze in apelurile lor la salvarea mediului natural si chestiunea sexualitatii, cu atat mai mult cu cat se face trimitere generica la “lifestyles”

Cuvantul Ortodox

sodoma

 


Categorii

1. DIVERSE, Educatia sexuala, Educatie, Opinii, analize, Papa (Papism), Patriarhul ecumenic Bartolomeu

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Prostie sau manipulare? Pentru activistii anticlericali ai educatiei sexuale, ABSTINENTA = INTERZICEREA SEXULUI. Legatura dintre enciclica ecologica a Papei Francisc si RAZBOIUL ASUPRA SEXUALITATII

  1. http://adevarul.ro/locale/iasi/veronica-canada-compatimeste-mama-mircea-badea-m-ar-durea-inima-sa-mi-vad-copilul-dezumanizat-abrutizat-orgoliu-sete-bani-1_5583ba0ecfbe376e35706153/index.html

    Care-i faza? L-am ascultat pe Mircea(si la Radio Zu) si nu mi s-a parut ca jigneste pe NIMENI . Iarasi avem un scandal declansat de “intitulata” diaspora.

    http://www.antena3.ro/romania/daily-income-diaspora-banii-si-votul-273339.html

    Asa de rau am ajuns fratilor???

    Recomandare(macar pentru a ne da seama cata legitimitate morala au diasporistii):………..

    P.S:se pare ca paginile lui Weiss nu mai pot fi gasite(sper ca temporar)

  2. Pacat ca ieri la gala marii loji nationale a romaniei, in fapt o mica secta de sec. XVIII europeana, care are un inceput si isi va avea sfarsit, nu ca ortodoxia, care nu are inceput, fiind din chipul si asemanarea noastra cu Dumnezeu, si nu are nici sfarsit, au fost prezente persoane ca Ioan Aurel Pop, Ilie Badescu, dnul Hadar, dnul Bobulescu, rectorul universitatii Bucuresti, academia,etc…este penibil sa fii sectant, mai ales daca esti om important, sau sa accepti sa jurizezi ceva, un premiu dat de sectanti. Ce ar fi ca un Aurel Pop sa jurizeze un premiu dat de penticostali? E acelasi lucru..pacat sa ne rugam sa se intoarca

  3. Sa ne arate masoneria documentele vechimii si CONTINUITATII ei? Sfantul Ilarion de Poitiers spunea desre gnostici si alti eretici si pagani sa arate documentele lor, de unde vin? Caci toti au un inceput…si nu pot arata continuitatea pana la Apostoli, si mai incolo pana la Avraam, si mai incolo pana la Adam. Noi avem Scriptura, Legea, care e veche de la Adam pana la noi. Si succesiunea apostolica, ce continua scriptura. In documentele de functionare ale noastre. Si suntem de la inceputul lumii, ca ortodocsi. Ei, masonii sa isi arate documentele! Si nu falsuri, caci le vom descoperi ca-s falsuri. Sa vedem de cand sunt ei! Rusine unor mincinosi si impostori! ORice are inceput nu e religie! Si numai ortodoxia nu are inceput. Numai ortodoxie e mai veche si deodata cu omul, Chip al lui Dumnezeu si asemanare. Restul au inceput. Sunt mai noi ca noi, oamenii! Cum sa venerezi ceva mai noi ca tine! Rusine Academiei ca a lasat aceasta gala. Sa se desfiinteze gala, sau academia sa nu mai fie institutie de stat. Privatizati academia! Poate o cumpara Marea Lofa, cu “luxosul” si jignitorul premiu de 10000 de euro dat! Penibil. Si erau acolo oameni in care aveam incredere. Of, Doamne…

  4. @M

    Culianu plasa nasterea gnosticismului ca entitate de sine statatoare la momentul distrugerii Templului din Ierusalim.Gnosticismul [si derivatele sale care au dus la formarea franc-masoneriei;

    “Cum se explica conjunctia ocult/pozitivist intr-un personaj ca Francis Bacon? Exista destui care argumenteaza ca aceste tendinte sunt caracteristice pentru vremurile noastre postmoderne.

    E doar o opinie personala, dar cred ca personaje precum Galileo, Bacon, Leibniz, Descartes si Newton afisau in public o imagine de practicieni ai rationalismului stiintific, in timp ce in privat, cred ca erau membrii ai unor societati secrete esoterice.

    E o chestiune controversata, dar stim cu siguranta ca toti cei amintiti mai sus erau interesati de esoterism, desi nu vreau sa-i pun pe toti la gramada. Leibniz este stralucitor si reprezinta, in fond, o continuare a platonismului. Newton, asa cum au aratat mai multe cercetari, a fost in esenta un alchimist, in primul si in primul rand. Descartes, se speculeaza, a fost asociat cu rozicrucianismul, asa ca nu as fi surprinsa sa descopar ca empirismul a reprezentat doar o fatada, intr-o vreme in care era in buna masura scandalos sa discuti despre esoterism. Profesorul meu coordonator de la Universitate obisnuia sa spuna ca daca l-ai fi imbatat pe Kant, ti-ar fi spus, probabil, ca Leibniz a prins cel mai bine problemele. John Dee, care intamplator a fost si primul 007, este un exemplu minunat, in acest sens. El a fost consilierul geo-politic al reginei Elizabeta, spion si astrolog, dar a fost in acelasi timp un om de stiinta renanscentist. ”

    http://karamazov.ro/index.php/interviuri/332-jay-dyer-qmulte-case-regale-sunt-puternice-dar-din-spatele-sceneiq.html

    Sergiu Ciocarlan sugereaza subtil in “Literatura in lumina Ortodoxiei” influenta Kabbalei si a teologiei evreiesti pagane in scrierile multor occidentali influenti(vezi Jakob Böhme ) intr-un creuzet care continea si vechile religii pagene(elenismul,credintele egiptenilor,zoroastrismul. ]

    e o creatie eminamente potrivnica crestinismului(care e universal,gnosticismul practicand initierile tainice).

    Citit va rog: “Zeul tolerantei” , “Spitalul,Coranul,Talmudul,Cahalul,Francmasoneria”, “Gnozele dualiste ale Occidentului”,”Literatura in lumina ortodoxiei” .

    Asta e motivul pentru care masonii pretind ca sunt o miscare foarte veche.Asa si este,caci tatal lor este Lucifer,cel dintai cazut.

  5. Given how much Francis draws on Guardini, it is worth noting their disagreements. Whereas Francis is optimistic about the possibility of erecting a global bureaucracy to battle our current crisis, Guardini recoils at the idea of “universal planning.” What actually motivates calls for managing resources according to “statistics” and “theory” is not a practical concern for the best outcome so much as a spiritual desire to impose one’s will on others.

    The two men also envision different roles for the church. Whereas Francis believes that the church can express universal desires and lead all men of goodwill in healing the planet, Guardini predicts that Christianity “will be forced to distinguish itself more sharply from a dominantly non-Christian Ethos.” Francis expects cooperation; Guardini, conflict.

    http://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2015/06/25/who-is-the-philosopher-who-holds-so-much-influence-over-pope-francis/

  6. Pingback: Articol critic despre Raportul Departamentului de Stat al SUA in editia romana a Deutsche Welle. IMPRESIA ESTE CA RAPORTUL RASTALMACESTE SI OPTEAZA PENTRU O VIZIUNE IDEOLOGICA LAICISTA RADICALA SI INTOLERANTA | Cuvântul Ortodox
  7. Pingback: TOT MAI APROAPE DE EDUCATIE SEXUALA OBLIGATORIE IN SCOLI? Despre o cauza “nestiuta” a cresterii incidentei violurilor in societatile occidentale | Cuvântul Ortodox
  8. Pingback: “Flashmob”-ul pentru EDUCATIE SEXUALA OBLIGATORIE, cu exhibitie “artistica” de chiloti si prezervative si cu SOMATIE pentru Ministerul Educatiei/ IDEOLOGIA (HIPER)SEXUALISTA NU SLUJESTE EDUCATIEI, ci PERVERTIRII: “Agresarea c
  9. Pingback: CLOPOTEL.RO, “PORTALUL COPIIILOR DIN ROMÂNIA”, o cloaca infernala de PORNOGRAFIE ONLINE destinata minorilor/ DE CE NI SE IMPUNE EDUCATIA SEXUALA? | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: STOP PERVERTIRII COPIILOR PRIN EDUCAŢIE SEXUALĂ!/ Obiectivul unui nou front secularist: EROTIZAREA COPIILOR. “Orice om care este stăpân pe propriul trup și care gândește dincolo de sfera materialității este o amenințare gravă pentru siste
  11. Pingback: “Noi n-am avut nevoie sa ni se se povesteasca despre cum se imperecheaza oamenii, noi inca mai credeam in SUFLETUL PERECHE. Noi am facut copii DIN DRAGOSTE, nu din sex”/ Oficiali ai MINISTERULUI SANATATII nu concep ca ORELE DE EDUCATIE SEXUALA
  12. Pingback: Raportul DEPARTAMENTULUI DE STAT AL SUA privind libertatea religioasa: SINTEZA PROPAGANDISTICA DIN MATERIALELE ANTI-BOR ALE ASUR, INSTITUTULUI ELIE WIESEL si chiar si HOTNEWS. Despre ora de religie, retrocedarile catre greco-catolici si onorarea parintelu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare