GUVERNUL DACIAN… SOROS? Senator fost ofiter de contraspionaj despre legaturile premierului CIOLOŞ cu secta yoghina MISA a odiosului GREGORIAN BIVOLARU si despre RETEAUA DE INFLUENTA A FORTELOR EXTERNE. Cine este in spatele Cristinei GUSETH, oengista-catastrofa retrasa in ultima clipa de la Justitie? PROPRIETARII coloniei România si GUVERNUL BRUXELLEZILOR, FMI-istilor si ACOPERITILOR (video)

19-11-2015 34 minute Sublinieri

GUVERNUL CIOLANNIS sau TEHNOCRATIA “IN PIELEA GOALA”

Daniel Savu despre GUVERNUL SOROS si legatura… de medialert

DANIEL SAVU:

Doamnei Guseth îi lipseşte din CV o perioadă importantă: perioada 1983 (când a terminat facultatea) – 1991. Un fost ofiţer de contraspionaj trebuie să se uite la lucrurile astea. Uitaţi-vă în CV-ul doamnei din 1991 în 1997 când a fost mare reprezentant şi a lucrat pentru Fundaţia Soros cu multe atribuţii în România. N-are cum s-o fi retras-o domnul Helvig, pentru că şi domnul Helvig are şcoala Soros, ca şi domnul Ungureanu. Adică şefii serviciilor secrete, ca şi doamna Guseth, au şcoala Soros. Din punctul ăsta de vedere nu cred în teoria pe care a tras-o domnul Helvig, pentru că cei de la Soros niciodată nu se faultează unii pe alţii în nicio atitudine publică.

Pe de altă parte nu cred în neştiinţa domnului Cioloş, eu cred că domnul Cioloş a ştiut precis cine este doamna Guseth şi nu va da niciodată vreo explicaţie că n-a ştiut pentru că – dacă nu sunt toate pamflete pe internet şi nu cred că totul e pamflet pe internet – cred că domnul Cioloş se întâlnește cu doamna Guseth în spaţiul ezoteric al spiralelor MISA. L-am văzut şi eu pe domnul Cioloş la spiralele MISA în Franţa, erau poze cu domnul Cioloş cu soţia. Înseamnă că au o comuniune şi de gândire ezoterică, că la spiralele astea MISA îţi vin inspiraţii.

Deci eu de-aia cred că nu e atât de străin domnul Cioloş de numirea doamnei Guseth în funcţia asta. Cred că a fost conştient. probabil că a fost atât de surptins de lipsa de ştiinţă a doamnei, care se considera chiar foarte pregătită, cred eu, credea că va face zob comisia juridică, cam aşa mi s-a părut mie atitudinea doamnei acolo, ştiind că are şi un sprijin, cum bine spuneţi, politic din spate.

Nu vi se pare că în România, ca să fii şef undeva, la lucruri importante, trebuie să ai Soros neapărat? Cam asta văd eu acum. Soros ţine loc şi de pregătire juridică. Doamna Guseth era acolo ca şi cum dacă avea Soros nu-i mai trebuia nimic.

Radu Tudor: Soros numeşte prim-miniştri şi miniştri în România?

– Cred că da.

Niciun om pe care-l cunosc eu – şi am pe facebook aproape 10.000 de oameni -, niciunul cu care am dat mâna pe stradă zilele astea şi am umblat special să văd ce zice lumea, m-am întâlnit cu sute de oameni, niciunul nu mi-a spus: Votează, dom’le, guvernul Soros! Niciunul! Nu ştiu de unde sunt ăia, că mie nu mi-a spus niciunul să votez guvernul Cioloş! Şi eu atunci am votat împotrivă! În alte colegii, alţi colegi au fost rugaţi să voteze Cioloş. Dar eu de unde să ştiu? Ca parlamentari ne reprezentăm şi pe noi!

Radu Tudor: Tot timpul când facem noi un rahat [zicem că] sunt străinii de vină!

Păi asta e! Ăsta este un guvern din diaspora, dom’le! N-a fost votat decât de unii din PSD, nu tot PSD-ul; dacă a greşit PSD-ul, va plăti la vot.

Se dovedeşte că, dacă ai Soros, ai un certificat de calitate în plus european.

Mă acuzaţi pe mine că PSD-ul a votat guvernul ăsta? Recunoaştem că PSD-ul a greşit. Eu am avut o atitudine fermă şi am anunţat mult înaintea tuturor că nu votez acest guvern! Eu încerc să-i conving pe cât mai mulţi colegi că au greşit. Dar foarte mulţi de la noi nu au votat guvernul ăsta.

Soarta românilor este hotărâtă din exterior şi prin presiunea care se pune pe anumiţi membri parlamentari, nu numai din PSD. Nu PSD-ul l-a adus pe Cioloş. Nu este guvernul PSD-ului. Întotdeauna exteriorul şi serviciile folosesc agenţi de influență. Asta este o regulă. Domnul Tăriceanu a avut cel mai grozav discurs pe care l-am auzit eu în Parlament. Am citit şi eu pe la membri, pe la parlamentari, există un sentiment de teamă, ceva care vine din altă parte, să nu supărăm pe cineva. Nu pe Johannis, culmea, că lumea se uită la Johannis şi râde că cineva îl supără pe Johannis. Tăriceanu, preşedintele Senatului, a avut o poziţie în Parlament cum n-am mai întâlnit niciodată. A spus, cu subiect şi predicat, că există un binom de care dumneavoastră vorbiţi aici de multă vreme şi eu vorbesc alături de dumneavoastră, poate că s-a creat o legendă, dar faptul că se vorbeşte în Parlament de el și este real înseamnă că trebuie făcut ceva pentru destructurarea acestui binom care se pare că conduce România prin teamă, prin frică! Asta a spus Tăriceanu ieri, că există o teamă nu de Johannis, nu de Jean Claude Juncker, de Cioloş nici atât. Există o teamă a parlamentarilor care sunt vulnerabili că supără pe cineva, pe binom. Dar nu toţi suntem vulnerabili! Pe mine nu mă sperie deloc. Nu ne sperie pe toţi, dar pe mulţi colegi i-a speriat.

***

Adina Anghelescu: GUVERNUL DACIAN SOROS….. de medialert

ADINA ANGHELESCU:

Probabil s-a primit acest decalog, să-i spunem aşa, decalogul domnului Cioloş. Aşa cum s-a primit, zic eu, şi lista cu acest guvern format din umbră de ceva mai multă vreme şi doar un naiv să creadă că acest guvern Dacian SOROS…, ăăă… Dacian Cioloş, scuzaţi-mă, a fost format sau a emanat din nişte negocieri ale preşedintelui Klaus Johannis cu reprezentanţii societăţii civile – hmm, se ştia dinainte numele lui Dacian Cioloş, că au fost negocieri cu partidele – nicio negociere. Nu văd decât nişte partide politice de-a dreapta şi de-a stânga care s-au predat, partidele politice din România s-au predat cui spunea domnul Ghişe ceva mai devreme (Troicii externe).

Într-adevăr se observă un melanj, sau, dacă vreţi, trăim nişte momente în care observăm că guvernul actual este format din nume care provin de peste ocean, din nume care provin de la Comisia Europeană şi din câteva personaje din ONG-uri. Pot fi nişte persoane extraordinare, dar nu-şi pot asuma politic niciun fel de decizie. Deci, orice ar face ei, nu vor fi traşi la răspundere.

***


Ilie Serbanescu despre EXPERIMENTUL guvernului… de medialert

ILIE ŞERBĂNESCU:

Din punctul meu de vedere, dacă decupăm momentul actual din ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, se poate interpreta acest moment în diferite feluri şi aceste interpretări există. Dacă, însă, lăsăm momentul actual în ecuaţia ultimilor ani, mie mi se pare foarte clar despre ce este vorba. În 2012, cu ocazia referendumului, s-a întâmplat un lucru foarte precis. Atunci, noul proprietar al României, care este capitalul străin, a atras atenţia că este decident nu numai în economie, ci şi în politică şi că, fără brizbrizuri, trebuie să fie foarte clar, de pildă la vremea respectivă: “Dacă noi l-am pus pe Băsescu, noi îl dăm jos, să fie foarte clar, nu voi, că nu voi decideţi!” Şi, pentru asta, a fost infirmat ce era mai important: votul popular, cum se spune, expresia supremă a democraţiei şi aşa mai departe. Peste aia nu putea să fie inventat ceva, dar acum se continuă: acum se face un experiment, după părerea mea foarte clar, al scoaterii din ecuaţie a Parlamentului şi partidelor.

Trebuie să fie foarte clar că asta se încearcă. Nu ştiu dacă se va şi solda cu un asemenea efect care va corespunde complet intenţiilor şi dintr-un motiv foarte, foarte precis: nu pentru că va fi vreo împotrivire internă din partea partidelor și Parlamentului, nu, s-a dovedit că nu este niciun fel de împotrivire. Ce se va întâmpla este că există din partea aceluiaşi proprietar străin şi păreri contrare și poziţii contrare şi o dată poate o să le discutăm. În măsura în care ei au decizia, ei ar fi preluat administraţia, după cum ar fi fost și normal și corect. De ce n-au preluat-o? Pentru că, în primul rând, costă de 8-10 ori mai ieftin cu clasa politică. Ce, a împiedicat preluarea politică de către străini clasa politică actuală? Nu! De ce să n-o facă cu aceşti bani în continuare? De ce să dea clasa politică la o parte? În al doilea rând și cel mai important: în felul acesta, în organizarea actuală nu răspunde capitalul străin. Deci numai românii! Ce, desfiinţează DNA-ul? Doamne păzeşte! Deocamdată DNA-ul intră numai printre români, nu intră şi printre străini. Ce face acest guvern? Face pur şi simplu o încercare a mării cu degetul. Pentru că oamenii aduşi sunt toţi bruxellişti şi FMI-şti!

***

Cine a confiscat protestele de strada, DEZVALUIRI SOC

***

UPDATE:

Pe obrazul primarului Băsescu, prin canalul săpat cu trudă, decenii la rînd, de domnul Walker, s-a prelins lacrima anului 2004, produsă și instalată de Securitatea postmodernă, care și-a condus elevul la urne și, apoi, la victorie. Dragă Stolo a fost îmbrîncit din calea planului operativ cu toată grija pe care vechii camarazi de tîrîșuri o datorau unui fost contabil DIE.

A fost atunci un joc cu emoția poporului cum numai la mîțele și motoceii mamei lui Creangă întîlnești. Emoția, de altfel, e una din cheile jocului, fie că izvorăște dintr-o smiorcăială de bețiv, dintr-un motociclist tînăr, căzut în groapă, sau dintr-un incendiu îngrozitor.

Guvernul Cioloș s-a născut, în aparență, din furia străzii. În realitate, el era născut de ceva vreme și sugea în tăcere, așteptînd ca cineva să-i dea verde la țipete. Numele lui Dacian, la fel ca numele lui Traian pe vremuri, a fost ținut în adormire pînă cînd s-a copt profeția tehnocratică. “Guvernul meu” e porecla pe care i-a dat-o Iohannis, dar Cioloș răspunde mai repede cînd e strigat altfel.

Dacian Cioloș e un om plăcut, politicos și prudent în exprimare, bun cunoscător al limbii franceze și al birocrației de la Bruxelles. Guvernul pe care l-a scos din pălărie e un amestec de derută și potriveală, cu nume bune ca Borc și cu nume proaste ca Bostan, peste care efortul de credibilizare și aromele SIE plutesc ca un abur înlănțuit.

Din punct de vedere al biografiilor civile, miniștrii Guvernului Cioloș corespund mai bine job-ului decît au făcut-o miniștrii Guvernului Ponta. Sînt mai școliți, mai tineri, iar unii dintre ei par să fi reușit să convingă mediul privat să-i angajeze. De cîțiva, însă, Cioloș a auzit abia săptămîna trecută. Unii i-au fost serviți din banca de organe, alții – livrați din rezerva de cadre, ca și cum tehnocrația ar fi celălalt nume al alertei pe unitate.

E greu de spus cui convine mai mult această sinteză haotică de independenți cu cîntec: străzii, partidelor, președintelui, țării, licuriciului mare sau licuriciului mic? Lumea e un pic confuză, nimeni nu pătrunde sensul, nici chiar propagandiștii nu știu exact ce cur să pupe. În schimb, un vot aproape unanim în Parlament, ca la ordin, sprijină acest cabinet.

Se știe că, pentru unii, nu doar Justiția, ci și politica e un cîmp tactic. Folosind toate denivelările terenului, cineva a rostogolit emoția – și, apoi, șantajul – pînă la poarta președintelui. Un președinte nedescifrat în întregime, care a luat mingea și o ține la el.

Poate că Guvernul Cioloș s-a născut, totuși, din jocul politic și nu e un mecanism de preluare a puterii pentru președinte. Poate va fi cel mai bun guvern de experți din istorie. Să sperăm. La urma urmei, ofițerii sînt și ei tehnocrați.

Corina Crețu, comisar european pe Politică Regională, s-a întâlnit cu miliardarul George Soros, președintele Fundației pentru o societate deschisă, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles:

“Astăzi am avut plăcerea să mă întâlnesc la sediul Comisiei Europene cu domnul George Soros, fondatorul și președintele Fundației pentru o societate deschisă. În cadrul întâlnirii, am reiterat rolul politicii de coeziune în ceea ce privește sprijinirea integrării romilor prin asigurarea accesului la educație, la locuințe, precum și la servicii sociale și de sănătate. În perioada 2014-2020, mai multe programe ce vizează incluziunea romilor vor fi sprijinite din Fondurile Europene Structurale și de Investiții. Parteneriatul cu organizațiile neguvernamentale care apără drepturile romilor este esențial pentru implementarea cu succes a programelor finanțate prin FESI. Apreciez inițiativele ce vin să sprijine integrarea romilor care au fost lansate în Europa cu aportul Fundației pentru o societate deschisă”, a scris Corina Crețu pe pagina sa de facebook, unde a postat și câteva fotografii de la întâlnirea cu Soros.

***

CITITI IN CONTINUARE MAI JOS, DUPA LINKURILE DIN ARHIVA

Vedeti si:

***

Cristina-Guseth-680x365_c

  • DcNews:

Cătăniciu, avertizată din PNL: ”Sper să nu ți se întâmple ceva”

Steluța Cătăniciu, deputata care și-a dat demisia din Comisia juridică după ce Cristina Guseth a fost avizată pozitiv de comisiile Parlamentului pentru funcția de ministru al Justiției, a dezvăluit un episod incredibil prin care a trecut miercuri.

”Apropo de teama de care vorbeați dvs, astăzi, după votul final, am fost abordată de un coleg din PNL, care m-a felicitat pentru atitudinea mea și mi-a spus, exact astea sunt cuvintele: ‘Sper să-ți ajute Dumnezeu să nu ți se întâmple ceva, pentru că am senzația că nu știi cine este în spatele doamnei (n.r. Cristina Guseth)’.

Acum, vreau să vă spun că m-ar interesa să știu în mod deosebit cine este în spatele doamnei, pentru că, în mod cert, un astfel de personaj nu avea cum să ajungă să fie nominalizat pentru o astfel de funcție fără a fi cineva foarte puternic în spatele ei. Dar nu mi-e teamă, pentru că nu am făcut absolut nimic”, a povestit Steluța Cătăniciu, în ediția de miercuri a emisiunii ”La ordinea zilei”, de la Antena 3.

Un fost ofițer SRI lansează o teorie explozivă despre Cristina Guseth

Fostul ofițer SRI Daniel Savu a lansat, miercuri seara, o teorie explozivă despre Cristina Guseth, prima propunere a premierului Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al Justiției.

Dnei Guseth îi lipsește din CV o perioadă importantă, și-a extras-o și nu mai există: perioada 1983, când a terminat facultatea – până în ’91. Un fost ofițer de contra-spionaj trebuie să se uite la lucruri din astea. Poate și știu (n.r. – ce s-a întâmplat în perioada respectivă), dar nu vreau să spun. Vă arăt unde să vă uitați. Uitați-vă în CV-ul doamnei, din ’91 – până în ’97 a fost mare reprezentant și a lucrat pentru Fundația Soros, cu multe atribuții în România.

12grig_(…) Pe de altă parte, nu cred în neștiința dlui Cioloș. Eu cred că dl Cioloș a știut precis cine este dna Guseth și nu va da niciodată vreo explicație că n-a știut, pentru că (…) cred că dl Cioloș se întâlnește cu dna Guseth în spațiul ezoteric al spiralelor MISA, amândoi fiind practicanți de spirale MISA. Și atunci, nu cred că este o întâmplare. L-am văzut și eu pe internet pe dl Cioloș la spirale MISA în Franța. Erau poze cu soția la spirale MISA. Nu e grav, dar înseamnă că au o comuniune și de gândire ezoterică, că la spiralele astea MISA îți vine inspirație.

Eu de aia cred că nu este atât de străin dl Cioloș de numirea dnei Guseth în funcția asta. Cred că a fost conștient. Cred că a fost surprins de lipsa de știință a doamnei. Doamna se credea chiar pregătită, cred eu, și credea că va face zob Comisia juridică. Cam așa mi s-a părut mie atitudinea doamnei acolo, știind că are și un sprijin, cum bine spuneți, politic din spate”, a declarat Daniel Savu, în emisiunea ”La Ordinea Zilei”, de la Antena 3.

Jurnalistul Mirel Curea a făcut câteva precizări despre Cristina Guseth, controversata ex-propunere pentru Ministerul Justiției.

George Soros“Unul dintre marile castiguri ale ultimelor zile? Ocazia ca cei care nu au contact direct sa inteleaga ce este cu ONG-urile astea, nu toate, sa ne intelegem, ci cu acelea mari, vizibile, stipendiate de Soros si de ambasadele straine care au treaba cu pusul Romaniei in patru labe. Cristina Guseth a actionat, astfel, in privinta acestor ONG-uri ca un veritabil turnesol, ca un perfect kit pentru analize HIV. Personajul este exact cel pe care l-ati putut vedea pe micile ecrane, zilele acestea“, a scris Mirel Curea.

“Ocupata ani de zile, mai mult de 20, cu hranirea fomistilor din presa, sub pretextul cursurilor, simpozioanelor, burselor, cu plata si premierea lor sub pretexte ridicole, menite doar asigurarii aparentelor oneste, cu dusul jurnalistilor vara la mare, iarna la munte, la fel de fel de sedinte, intalniri si cuvantari, cu oferirea de cazare si chiftele pe acolo, a captat o sumedenie de milogi din presa si si i-a subordonat. Dupa ce si-a alcatuit din ei o vertabila retea de influenta, i-a folosit cum si incotro a vrut, a avut nevoie sau i s-a ordonat, deseori impotriva intereselor fundamentale ale Romaniei. Altfel, daca o intreaba cineva cu ce se ocupa, spune ca cu apararea statului de drept. Ca si cum un pedofil ar spune ca se ocupa cu apararea gradinitelor de copii, a mai notat jurnalistul pe Facebook.

[…]

Nu este singura acuzatie care i se aduce Cristinei Guseth, dupa ce parlamentarii, desi nu s-a descurcat in mod vizibil in fata tirului de intrebari din comisia juridica, i-au dat aviz pozitiv ca mai apoi Ciolos sa o retraga de la minister.

„Pot confirma si eu ordinul dat in PSD si PNL sa o voteze toti pe Cristina Guseth la justitie indiferent de prestatia ei in comisie.

Vad insa ca problema e mult mai mare si vor trebui multe lucruri clarificate public. Ce s-a intamplat acolo e atentat la democratia din Romania. Intrebarea este ce a negociat Cristina Guseth sa primeasca un astfel de sprijin transpartinic?

Sa te voteze PSD, PNL, UNPR, UDMR trebuie sa dai ceva. Ce i s-a oferit si ce a vrut sa dea? Ii chem pe toti jurnalistii sa caute sa clarifice public detaliile si intelegerile din spatele acelui vot, deoarece justitia este fundamentul statului de drept in Romania si trebuie sa stim cu totii ce s-a intamplat acolo.

Daca mai sunt inca in Romania jurnalisti si societate civila care crede cu adevarat in justitie, democratie, separatia puterilor in stat e imperativ sa ceara clarificari. Ce s-ar fi intamplat daca nu protestam o mana de oameni pe Facebook si ramanea acea propunere?

Aici nu e vorba despre relatia personala pe care o avem cu Cristina, ci de apararea unor principii fundamentale pe baza carora functioneaza statul de drept in Romania”, a comentat pe Facebook si Chris Terhes, presedintele „Coalitiei romanilor pentru combaterea coruptiei”.

Presedintele Klaus Iohannis si Premierul Dacian Ciolos ciocnesc un pahar cu sampanie in timpul ceremoniei de investire a Cabinetului Ciolos desfasurata la Palatul Cotroceni, in Bucuresti, marti, 17 noiembrie 2015. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Presedintele Klaus Iohannis si Premierul Dacian Ciolos ciocnesc un pahar cu sampanie in timpul ceremoniei de investire a Cabinetului Ciolos desfasurata la Palatul Cotroceni, in Bucuresti, marti, 17 noiembrie 2015. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

La Vatican s-ar fi scandat Habemus Papa. Într-o ţară din ce în ce mai fără papă, cu multă sărăcie ce include şi fosta clasă de mijloc, noi nu putem să ne bucurăm. Pentru că nu avem de ce. Practic, avem un C.C., prescurtarea de la Cabinetul Cioloş. Cu o seară înainte, numitul Klaus Iohannis acordase un interviu televiziunii publice şi aservite intereselor sale, prin care aniversa un an de la Victoria măreaţă a străinătăţii asupra poporului român şi alegerea sa, cum-necum, drept preşedintele Coloniei România. A recunoscut că şi-a dorit Guvernul meu, iar acum îl are. Şi-a dat seama, între timp, că vorbea de Guvernul României. Problema este dacă acest guvern este sau nu al României. Dacă ne-am lua după scriitorul româno-american Virgil Ciucă ar însemna că Lovitura de stat a reuşit! Guvernul Cioloş unealta Soros!, zice el cu economie de cuvinte. Iar guvernul ar fi al Marelui Licurici, apoi Soros şi serviciile secrete reunite. Căci mulţi dintre membri Cabinetului Cioloş, în frunte cu primul ministru au lucrat cu sau fără acoperire pe la Comisia Europeană ori prin ambasade.

Oricum, penibile au fost nominalizările la Sănătate, înlocuită cu un profesionist – poate singurul din guvern – şi apoi aceea a extrem de penibilei unelte a lui George Soros, Cristina Guseth, propusă la Ministerul Justiţiei. Cu scopul de a o renominaliza pe Laura Codruţa Kovesi la DNA, ca şi pe alţi procurori General şi Pocurori Şefi agreaţi de Traian Băsescu şi de urmaşul său care-a scos partidele politice pe tuşă – Klaus Werner Iohannis. Catastrofala Cristina Guseth a fost remaniată şi ea cu Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană.

PNL şi PSD au votat pentru, ca şi UNPR-ul, ultimele două partide având preşedinţi cu probleme, a se citi dosare, penale încă nedefinitive în cazul lui Liviu Dragnea şi în curs de desfăşurare în cel al lichelei plagiatoare şi general cu patru stele, luate la apel de seară, pe timp de pace. Cum este Gabriel Oprea oportunistul ce ar vrea să scape în dosarul morţii poliţistului din coloana sa oficială. Coloană vertebrală au avut cei de la ALDE, în frunte cu preşedintele lor şi al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi Victor Ponta, deputat de Gorj ce n-a acceptat trădarea fostului său “prieten” Liviu Dragnea. Ei au votat contra “guvernului meu”, care-a înmormântat democraţia în România. Cel sărit în teleguţa lui Iohannis. La atâta trădare de neam şi de ţară, Parlamentul României îşi merită renumele de adormiţi şi incapabili să-i reprezinte pe aceia care i-au ales. Despre ciorna botezată Program de guvernare – corectat de trei!!! ori – nu merită să discutăm. E prima dată când un guvern e validat fără a avea un program de guvernare solid şi coerent. Aşa ceva ni s-a promis pe 15 decembrie, cum ar veni, după votarea Legii Bugetului. Cei mai mulţi au început să-l regrete pe ex-prim ministrul Victor Ponta. Singurul care râde e Klaus Iohannis, dar nu e râsul lui! Poate al marelui Licurici, poate al lui Soros şi, probabil, al generalului Florian Coldea.

ION PREDOŞANU

P.S. Faptul că Iuliu Maniu este de loc din Bădăcini, un sat din aceeaşi comună cu Dacian Cioloş, nu-l ridică pe pretinsul şef al tehnocraţilor. Iuliu Maniu a condus mai multe guverne în România de mai multe ori şi totdeauna prost, dar era dovedit agent al NI 6, serviciul secret britanic. Nu cumva şi Dacian Cioloş este la fel, dar al unui serviciu secret de pe celălalt mal al Canalului Mânecii? Aşa cum este şi socrul său francez! (Ion Predoşanu)

Cel puțin cinci miniștri din noul cabinet ar fi ofițeri acoperiți ai SIE – ceea ce nu înseamnă că celelalte servicii nu ar fi reprezentate – este declarația șocantă a cunoscutului disident Paul Goma, postată sub formă de comentariu la un editorial al lui Cornel Nistorescu, pe siteul ”Cotidianul”, de duminică seara.

Postarea semnată cu numele de Paul Goma sună cam așa:

”Guvernul “Ciolos” o noua etapa in acapararea intregii puteri in stat de serviciile de informatii; indiciul este prezenta a 5 functionari ai Statului Roman, care au ocupat sau ocupa functii care sunt in atribuirea SIE. De aceea, daca in Romania ar exista presa independenta sau ONG-uri fara afilieri necunoscute, acestea ar trebui sa intrebe oficial, prin caile la dispozitie, daca d-nii Motoc, Irimescu, Grigorescu, Stoenescu si Comanescu sunt ofiteri sau colaboratori ai unui serviciu de informatii? A bon entendeur, salut!”. (B.I.)

  • Active News:

Daniela Oprea-Popescu: MARELE SECRET al premierului: Dacian Cioloș și soția sa sunt adepți MISA și ai lui Guru Bivolaru? DEZVĂLUIRI despre legăturile dintre noul prim-ministru și secta porno

Declarativ, actualul premier al României, Dacian Cioloș, nu are nicio orientare religioasă. Pe pagina sa oficială de facebook, rubrica respectivă era trecută între „situație amoroasă” și „sex”. La prima dintre ele, a completat „căsătorit”. La „sex” a scris „masculin”. La „orientare religioasă”, s-a simțit dezorientat și n-a mai trecut nimic, așa că rubrica a dispărut din prezentarea personajului.

E de înțeles… E cam greu să spui ce orientare religioasă ai, atunci când îl consideri pe Iisus Hristos „guru suprem”, și amesteci, de-a valma, creștinismul cu kamasutra.

 „Bivolaru și Cioloș se văd frecvent”

Despre faptul că Dacian Cioloș ar fi membru MISA, grupare condusă de Gregorian Bivolaru, au circulat zvonuri încă de acum trei ani. Ȋn ianuarie 2012, Petru Luhan a organizat o manifestare omagială dedicată lui Mihai Eminescu, iar la evenimentul care era girat de Cioloș a fost invitată să concerteze și trupa Devas. Artiștii, care spun că interpretează „muzică inspirațională pentru suflet”, sunt membrii MISA.

Agenția de Investigații Media a publicat, în 9 ianuarie 2012, un articol [disparut, intre timp, de la sursa online, dar regasiibil AICI, nota noastra – C.OR.) în care se preciza că „un grup muzical fondat în cadrul sectei porno MISA de către cursanți de-ai lui Gregorian Bivolaru este capul de afiș al unei manifestări dedicate lui Mihai Eminescu la Parlamentul European. (…) Și pentru ca bomboana să se așeze confortabil pe colivă, sau, dacă vreți, cireașa pe tort, cine credeți că girează manifestarea dedicată lui Eminescu la PE, Sala Yehudi Menuhin? Ei bine, nimeni altul decât Dacian Cioloș, comisar european, fost ministru al agriculturii, dar și cursant MISA. Iată de ce cred că nu se poate vorbi aici despre vreo coincidență. gregorian_bivolaruMai ales că există informații că, și în prezent, Bivolaru și Cioloș se văd frecvent, cel puțin conform marelui guru, care se tot laudă cu faptul că înaltul comisar nu ia decizii importante, înainte de a se sfătui cu el. Mai mult decât atât, Cioloș a participat, în mai 2011, la tabara MISA de la Herculane, iar în perioada 26 decembrie 2010 – 3 ianuarie 2011, la tabăra de „revelare a sinelui” de la Costinești.

Ȋn aceeași zi în care a apărut articolul, MISA a dat publicității, pe site-ul oficial, un drept la replică în care preciza că „organizatorii acestui eveniment (europarlamentarul Petru Luhan) și invitații (trupa Devas și comisarul european Dacian Cioloș) sunt împroșcați cu noroi pe motivul că ar fi, sau ar fi fost, cursanți ai școlii de yoga MISA sau au legături cu MISA. (…) Cei doi politicieni români din Parlamentul European nu sunt scutiți de limbajul de mahala și nici de imaginația bolnavă a lui Berdeli care face afirmații mincinoase, evident neverificate din minim două surse credibile”.Biroul de presă al MISA nu neagă însă, cu subiect și predicat, că Cioloș ar fi/a fost cursantul lor sau că el s-ar fi întâlnit cu Bivolaru, după ce acesta a fugit din țară. Și nici că Cioloș ar fi participat la vreuna din taberele yoga la care face referire jurnalistul.

Cioloș evită întrebările legate de MISA

În 2011, MISA a organizat tabăra de la Herculane, „International Yoga Symposium 2011”, în perioada 29 aprilie – 8 mai. Pe atunci, comisarul european Dacian Cioloș își avea biroul și reședința la Bruxelles. Cum ar fi putut participa el la un eveniment ce avea loc la peste 1600 de km depărtare? Arhiva de pe pagina oficială a Comisiei Europene ne lămurește: „Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș va efectua o vizită în România, la Cluj, în perioada 6 – 7 mai 2011”. De la Cluj la Herculane sunt 300 de km.

A doua zi după apariția articolului în care dezvăluia legăturile dintre Cioloș și MISA, Emil Berdeli a publicat un alt articol, în care arăta faptul că „europarlamentarul Petru Luhan a șters de pe site-ul său postarea în care se lăuda cu spectacolul grupului Devas care urma să aibă loc în PE, fără nicio explicație. Iar ditamai comisarul european Dacian Cioloș a îndepărtat luni seară de pe pagina sa de pe Facebook toate întrebările legate de articolul apărut luni în agentia.org. Și, ca să nu bată la ochi, Cioloș a șters, tot atunci, de pe pagina sa de pe Facebook toate întrebările – chiar dacă se refereau la alte chestiuni și nu la apartenența sa la MISA. Pe Dacian Cioloș îl pot înțelege. Cred că s-a fâstâcit fiindcă nu poate șterge cu buretele, chiar și din poziția de comisar european, atât participarea sa la cursurile MISA, cât și la taberele organizate de secta porno la Herculane și Costinești. Ca să nu mai vorbesc despre amiciția cu „prealuminatul” Bivolaru.”

Nu ar fi singura dată când Dacian Cioloș refuză să lămurească public problema presupusei sale apartenențe la MISA. „L-am întrebat pe propriul wall dacă a facut parte din MISA (sau mai face încă parte). Asta înainte de a fi fost desemnat (n.r. – premier). Răspuns: mesajul a fost șters” povestește unul dintre membrii forumului www.exmisa.org. 

Ȋn cursul zilei de ieri, și reporterii ActiveNews l-au întrebat public pe Cioloș, pe pagina sa oficială de facebook, dacă el și/sau soția sa fac/au făcut parte din gruparea MISA condusă de Gregorian Bivolaru. Reacția a fost deosebit de promptă: întrebarea a dispărut de pe pagină, în secunda doi.

Jurnalist concediat din cauza subiectului

Pe site-ul www.exmisa.org, creat de cei care au părăsit mișcarea lui Bivolaru, un jurnalist povestește prin ce a trecut în urmă cu doi ani. Lucra pe atunci la o televiziune. Aveam informații ca Dacian Cioloș a fost văzut în Belgia alături de Gregorian Bivolaru. Informații dintr-o sursă de mare încredere. Ȋnainte de a publica materialul, am zis să fiu deontolog și să-i iau și lui o opinie. I-am trimis un mesaj lui Cioloș pe pagina sa de facebook. N-am primit niciun răspuns, deși, după mai puțin de două ore, mesajul meu avea sub el bifa de „citit”. A doua zi, am fost chemat până la birou, m-au băgat în ședință și m-au călcat în picioare. E-mail-ul mi-a fost blocat și am fost concediat după 48 de ore, că sâmbătă și duminică HR-ul nu lucra”, povestește jurnalistul.

Sunt dovezi circumstanțiale, vor spune mulți. Simple coincidențe, așa cum e și folosirea de către Cioloș a verbului „a urmări”, în loc de „a încerca”, chiar în discursul prin care el anunța lista noilor miniștri: „am urmărit să fie oameni profesioniști, integri”,am urmărit să aleg oameni cu competențe”. Verbul „a urmări” ne va mai urmări, pentru că e un soi de regulă în revelarea sinelui… Desigur, toate acestea sunt doar indicii. Sau atacuri „venite din partea unor rău-voitori”. Dar dacă între Dacian Cioloș și MISA ar exista o legătură strânsă și directă chiar acum, când el ocupă funcția de premier interimar al României?

Villemin Marie și Eduard Maya

Numele complet al soției lui Dacian Cioloș este Villemin Valerie Denise Marie. Ȋn 1999, ea își avea domiciliul pe strada Trivale din Pitești. Un an mai târziu, Dacian Cioloș și Villemin Marie s-au căsătorit. Ȋn 2013, doamna Villemin, fost cercetător la Montpellier SupAgro, dar și director la Agence Universitaire de la Francophonie (filiala din Republica Moldova), compunea texte pentru melodiile interpretate de cuplul Edward Maya & Vika Jigulina. A fost un moft artistic sau o favoare între prieteni?

Doi ani mai devreme, presa dezvăluise că Eduard Maya este adept al MISA. Ȋn septembrie 2011, el a fost surprins de fotoreporteri în timp ce participa la deschiderea oficială a noului sezon de cursuri MISA. A negat atunci că ar fi adeptul lui Gregorian Bivolaru și a spus că a învățat să facă yoga de la… Sting. Ȋn aprilie 2013 însă, Eduard Maya a fost fotografiat din nou, în timp ce medita în spirala MISA de la Băile Herculane.

Colaborarea dintre Eduard Maya și Villemin Marie s-a concretizat, în același an, pe plan artistic. E doar o altă coincidență, veți spune…

Soția lui Cioloș reprezintă MINDFULNESS – TRAININGS ROMÂNIA

Ȋn vara acestui an, la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor a avut loc un eveniment de mare importanță. Știrea este publică, pe site-ul ANP: „Mindfulness, abordări neconvenționale ale cotidianului”. Mai exact, „reprezentanții MINDFULNESS – TRAININGS ROMÂNIA, col (r) dr. Florin Lazo, dr. Dragomirescu Andreea, dr. Vânatoru Alexandru și d-na Villemin Valerie Denise Marie au susținut o prezentare marți, 14 iulie 2015, la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor. Activitatea s-a adresat întregului personal al instituției și a abordat idei de bază utilizate în cadrul conceptului MINDFULNESS, precum și o serie de exerciții și tehnici aplicabile în viața fiecăruia”.

Ce înseamnă „MINDFULNESS – TRAININGS ROMÂNIA” și în ce constau „exercițiile și tehnicile aplicabile în viața fiecăruia”? MINDFULNESS – TRAININGS ROMÂNIA nu există oficial, în acte, nefiind înregistrată nici ca societate comercială, nici ca ONG. Cei patru reprezentanți ai MINDFULNESS – TRAININGS ROMÂNIA sunt soția actualului premier al României și alte trei persoane care au legături strânse și dovedite cu MISA.

Col. (r) dr. Florin Lazo este analist de sisteme informaționale și operații militare și co-autor al lucrării „Activitatea statelor majore în viziunea forțelor armate NATO.” A fost unul dintre purtătorii de cuvânt ai MISA și este asociat la SC SANTO RAPHAEL SRL, cea care deține „Steaua Divină”, o afacere cu terapii și produse naturiste (printre care și tehnici Ayurveda sau afrodisiace). SC SANTO RAPHAEL SRL a fost înființată, în 2002, de Ciuciulete Petre-Daniel, unul dintre locotenenții lui Bivolaru.

Dr. Dragomirescu Andreea este asociată la SC RAPHAEL MEDICA SRL, iar dr. Vânatoru Alexandru – fost asociat. Amândoi fac parte din echipa de medici „Steaua Divină” și au participat, în calitate de „vorbitori și invitați”, la „Congresul internațional de yoga”, organizat la București, în decembrie anul trecut, de Federația Internațională de Yoga și Meditație – ATMAN (înființată sub patronajul lui Gregorian Bivolaru) și găzduit de MISA – Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut.

Singura informație a ANP, o adresă de mail

Dorind să aflăm direct de la părțile implicate ce este MINDFULNESS – TRAININGS ROMÂNIA și ce rol joacă aici soția actualului premier al României, am contactat-o telefonic pe dr. Andreea Dragomirescu. Singura informație furnizată de domnia sa în legătură cu MINDFULNESS – TRAININGS ROMÂNIA a fost aceea că „am început activitatea de curând” și „doar dl. Lazo poate oferi mai multe date despre asta, atunci când se va întoarce în țară”. Despre prezența doamne Villemin Marie într-o instituție a statului român, în calitate de reprezentant al MINDFULNESS – TRAININGS ROMÂNIA, doamna Dragomirescu nu a dorit să facă nicio precizare.

Ȋn baza legii privind accesul la informațiile de interes public, ActiveNews a solicitat Adminstrației Naționale a Penitenciarelor să ne comunice cine/ce este MINDFULNESS – TRAININGS ROMÂNIA și în ce a constat prezentarea susținută în cadrul ANP (v. document). Răspunsul oficial al ANP la această solicitare este năucitor: „în vederea obținerii unor informații suplimentare privind activitățile desfășurate de MINDFULNESS-TRAININGS ROMÂNIA, vă rugăm să vă adresați unuia dintre reprezentanții acestei instituții, domnului Florin LAZO la adresa de e-mail: florin.lazo@mindfulness-trainings.ro” (v. document).

Ȋnsă, în răspunsul dat, ANP confirmă încă o dată prezența doamnei Villemin Marie la acel eveniment, în calitate de reprezentant  MINDFULNESS-TRAININGS ROMÂNIA.

Credem că dreptul la libertatea religioasă individuală, unul dintre drepturile fundamentale ale omului, trebuie respectat. Și că fiecare om este liber să se închine la ce zeități dorește și să practice orice activități consideră de cuviință. Inclusiv yoga. Inclusiv în cadrul MISA. Ȋn același timp însă, credem că este dreptul cetățenilor români să primească, de la Dacian Cioloș, toate lămuririle necesare în legătură cu acest aspect din viața sa. Pentru că transparența e unul dintre principiile ce stau la baza exercitării funcției publice.

Vezi aici mai multe detalii despre ceea ce înseamnă MISA (Andrei Niculae)

***

Cristian Dogaru: Cutremurător! Rareș Bogdan dejoacă un atentat. Ne explică Tapalagă Totul

media_142660277861736200Vocile sistemului indică ce ar trebui să credem despre Revoluția din noiembrie iar noii Nostradamus din media arată că ridiculizarea Guvernului Julien Cioloș e parte a unui “Plan”.

Rareș Bogdan, clarvăzător în ale politicii dâmbovițene, mai ales când privește peste umărul amicului sau Helvig, a furnizat ieri un document sen-za-ți-o-nal. Chiar dacă doar a povestit în emisiunea sa respectivul document fără să îl și arate, ar fi vorba de o conspirație înfiorătoare pusă la cale de strategul lui Ponta, Bogdan Teodorescu, în scopul compromiterii prin ridiculizare a Prim-Ministrului Cioloș și a celor asociați cu persoana sa. Mai exact, conspiratorii au în vedere pentru compromiterea lui “Jedi” (nume de cod pentru Dacian Julien Cioloș) “utilizarea vocilor din societatea civilă, mass media partenere. Aceleași canale folosite în martie-noiembrie 2014. Jedi, slugă UE. Pichetări de ministere. Decredibilizarea masivă a vectorilor societății civile, a străzii, dar și a presei. Scandaluri sexuale în care pot fi implicate persoane căsătorite din guvernul Jedi. Soția lui Jedi, franțuzoaică, fapt ce va fi prezentat infamant… “ De aici.

Cu alte cuvinte, cine nu apreciază modul în care a fost alcătuit Guvernul, prestația doamnei Guseth de la justiție și experiența în domeniu a primului nominalizat la Sănătate, subțirimea programului de guvernare și graba cu care acesta s-a ajustat din mers și îi trece prin cap să facă haz de necaz, e vândut lui Bogdan Teodorescu sau, în cazul fericit, doar manipulat de acesta. Eu presupun că majoritatea populației s-ar integra în această categorie în săptămâna scursă de la nominalizarea lui Cioloș, dar nu vreau să-l dezorientez pe Rareș Bogdan, viitorul director editorial de la România Liberă. Concluzia implicită: cine vorbește de rău, ironizează, caută noduri în papură Guvernului Cioloș e parte a conspirației, în nici un caz n-ar fi de luat în calcul erori/ezitări/decizii greșite ale sus-numitului în lunile ce vin.

Lăsând gluma la o parte, Sistemul vorbește prin multe voci în media românească iar alături de Rareș Bogdan, Turcescu, Avram de la Adevărul, etc din listă nu poate lipsi Dan Tapalagă de la Hotnews. Care publica ieri un editorial interesant – “Totul despre formarea guvernului Cioloș. Cât de mult și-a dorit Iohannis tehnocrați. Apariția lebedelor negre” . Din care aflăm câteva lucruri importante.

În primul rând, că debarcarea lui Ponta era un plan pregătit în “laboratoarele Puterii”. Nu se prea înțelege cine erau laboranții, cu excepția lui Klaus Iohannis și a unei părți a serviciilor, dar reținem ideea de Plan. Cu alte cuvinte, să nu mai facem greșeala să considerăm coincidență turnura pe care a luat-o anchetarea lui Ponta de către DNA, reîncălzirea ciorbei cu plagiatul ca și introducerea în aceasta a ingredientului Oprea. Cum Oprea amâna să demoleze Guvernul temându-se că se sinucide politic la următoarele alegeri, l-a demolat Sistemul pe Oprea (vezi scadalul cu plagiatul acestuia, apărut exact la timp după ce luni bune UNPR-ul fusese cocoloșit pentru a-l încuraja să schimbe barca). Iată alte două pasaje interesante.

“La întoarcerea din Statele Unite pe 1 octombrie, surse din administrația prezidențială comunică un nou termen pentru debarcarea lui Victor Ponta: imediat după Congresul PSD programat la jumătatea lunii octombrie. N-a fost să fie chiar la trei zile după congres, dar odată cu înscăunarea lui Dragnea în fruntea PSD, începe numărătoarea inversă pentru Ponta.  Plus ” În a două jumătate a lunii octombrie, toată lumea înțelege că varianta Oprea a căzut. Cel care se credea viitorul jupân al României și se purta ca atare ajunge în câteva zile un celebru nimeni. În laboratoarele puterii se cântăresc deja cu atenție alte două nume: Dacian Cioloș și Vasile Dâncu. Marea întrebare este cum poate fi extras Ponta? Prin retragerea încrederii PSD, prin ieșirea UNPR din Guvern? Cum poate fi scos din joc un premier înșurubat în scaun, pe care opoziția n-a reușit să-l demită prin mecanisme parlamentare?”

Din cele de mai sus eu înțeleg că fenomenul Piața Universității ce a urmat tragediei din Colectiv (o “lebădă neagră” cum o numește Tapalagă) a fost doar pârghia de legitimare a unei Revoluții de Palat. Sigur, Tapalagă încearcă să-i flateze pe participanți subliniind că prezența lor a determinat partidele să accepte Guvenul 100% de tehnocrați în dauna celui de politicieni condus de un tehnocrat, cum se prefigura.

Revoluția Colectiv, a două lebădă neagră, resetează cu adevărat jocul. Toate planurile sunt date peste cap. În cele din urmă, Dacian Cioloș este convins iar acesta acceptă, se pare, cu condiția de a fi lăsat să-și formeze singur echipa” mai spune Tapalagă. Acum, eu aș face câteva considerații despre modul în care Cioloș și-a făcut echipa. Sau mai exact despre modul în care NU și-a făcut-o singur, dovadă grabă cu care a remaniat-o. M-aș mai lega și de observația lui Bogdan Duca “premierul Dacian Cioloș a renunțat, prin preluarea funcției, la un salariu de 160.000 de euro pe an, de la Comisia Europeană, urmând să primească 20.000 de euro pe an, din funcția de prim ministru. Ori e patriot, ori e tâmpit, ori e ticălos”. Dar mi-e teamă că o dau pe ironie, pun umărul la decredibilizarea Guvernului și intru fără voie în echipa de șoc condusă de Bogdan Teodorescu.

***

Cred că suntem cel mai tîmpit popor din lume. Cum bă să-i dai relaxare și el să-ți ceară austeritate? Bașca s-o și cîștige luptînd! Spuneți-mi, unde s-a mai pomenit așa ceva pe mapamond? E atît de imbecilă miscarea asta încît orice om întreg la cap e tentat să creadă că sigur e vreo diversiune populară la mijloc. Că-i un fel eschivă tactică a unui popor extrem de inteligent care-și pregătește lovitura mortală. Care încearcă să-i scoată din bîrlog pe toți profeții și clericii austerității și să-i căsăpească ca pe ăia de la 24 august 1572.

E cîte un cretin atît de ireal de cretin încît nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva ai de-a face cu sarcasmul otrăvit al vreunui geniu.

Ei bine, nu-i așa. Suntem un popor sincer, direct, fără dedesubturi. În chestiuni de destin național, e limpede, nu umblăm cu cioara vopsită.

În 2013, pe panoul agriculturii europene s-a aprins, brusc, un bec roșu și a rămas aprins și anul următor. Pentru prima dată după decenii, exporturile agro-alimentare ale României băteau importurile, semn că agricultura națională amorțită a început să miște. Motiv de bucurie pentru români, noii cetățeni ai UE. Poate nu pentru toți cetățenii UE, totuși.

Dacian Cioloș a fost promovat de francezi, în regim de urgență, drept comisar european agricol, acum cîțiva ani, pentru a rezolva o problemă spinoasă pentru binomul franco-german, fruntea politică, dar și agricolă a UE. E vorba de menținerea vechiului sistem de subvenții masive pentru țările care asigură hrana uniunii, sistem puternic contestat de alte state puternice, precum Marea Britanie, care propunea alocarea de subvenții către alte domenii. Cioloș s-a achitat cu brio de sarcină, Franța și Germania au continuat să-și încaseze subvențiile babane.

Acum, același binom ni-l livrează, via Bruxelles, pe Cioloș drept premier. Și nu numai pe el, ci și o importantă parte a guvernului său de ”tehnocrați”.

Aducerea lui printr-o manevră de forță, chipurile la presiunea străzii, a însemnat debarcarea unui guvern cu performanțe economice, poate nu miraculoase, dar palpabile, totuși. Într-un anume domeniu, însă, se poate spune că s-a dat lovitura.

În 2013, în premieră în ultimele decenii, exporturile de produse agroalimentare ale României au depăşit cu 324,9 milioane euro importurile, iar în 2014, cu 514 milioane euro.

O asemenea veste se comentează intens la nivel european, pentru că România era un client tradițional al cumpărării de produse pe care, în mod normal, ar trebui să le vîndă.

În 2012, România se afla pe locul 12 în lume la importul de produse agroalimentare, deși are un potențial agricol pentru a hrăni peste 80 de milioane de locuitori, atrăgea atenția reprezentantul ONU pentru Alimentație si Agricultura – FAO în România, Bogdan Bazga.

Așa se face că România cumpăra en-gros produse agricole.

De unde?

În principal de la Franța, Germania, Olanda, Austria, Belgia.

Mai grav de atît, România pierdea pe mîna acestor țări chiar și cînd era vorba, invers, de exporturi. Anul trecut, Victor Ponta atrăgea atenția public – trebuie să-l fi costat scump! – asupra unui fenomen dramatic: România exporta produse agricole brute, care erau ulterior prelucrate și re-exportate de către state mai dibace decît noi.

Marea problemă este că am crescut foarte mult producția de calitate, se exportă în vrac, după care în Austria, Germania se împachetează, se pune chiar ”made in Germany”, ”made in Austria”, de origine românească. Asta înseamnă că trebuie să creștem toate proiectele de sprijin pentru cei care dezvoltă nu doar partea de producție, ci și partea de procesare, însă nu va face statul partea de procesare, o vor face tot producătorii privați cu sprijin de la noi”, spunea fostul premier.

Cînd vine vorba de importurile de produse agro-alimentare, să nu uităm că ele se derulează majoritar prin companii franco-germane: Carrefour, Auchan, Lidl, Kaufland, Metro șamd. Incapacitatea de a asigura o producție internă corespunzătoare dă undă verde, de ani de zile, importurilor din țări precum Iran, Egipt, China, Ungaria, Turcia etc.

Ce s-ar întîmpla, însă, dacă revirimentul agriculturii naționale ar asigura producția necesară, dar prețul produselor ar fi nițel mai mare decît al celor din țări mai sărace? Teoretic, retailerii străini ar opta pentru produsele mai ieftine, dar s-ar putea confrunta cu ample campanii naționale de susținere a produselor românești, eventual desfăcute prin alte rețele comerciale, ceea ce ar echivala cu un dezastru. Să nu uităm că goana gospodinelor după anumite fructe, legume și zarzavaturi românești în dauna unora de import mai ieftine, dar considerate fără gust, e deja un fenomen binecunoscut.

De altfel, liderii marilor patronate agricole avertizează de ani de zile că e o nebunie să cumpărăm produse agro-alimentare din străinătate în timp ce producția autohtonă se strică pe ogoare. La fel, să cumpărăm de afară alimente scumpe, finisate, și să exportăm produse ieftine, brute, neprelucrate.

Dramatic e că, la ora asta, România nici măcar suficiente silozuri de depozitare nu are, pentru stocarea produselor din producție proprie. Sigur că mai sunt multe de făcut pe drumul spre marea performanță, dar ultimii trei ani ne dau speranțe masive.

În ultimele decenii, însă, s-a dovedit că țările mari producători agricoli europeni recurg la orice tertipuri pentru a-și proteja produsele proprii, vezi de acum legendarele pretenții ale Bruxellesului ca banalii castraveți să fie musai drepți, cu o abatere de maxim un grad, morcovii să nu fie bifurcați, cartofii să aibă maxim 8 cm diametru, bananele cel puțin 14 cm lungime, iar strugurii maxim un kilogram per ciorchine. Reguli absurde, care au avut drept rezultat aruncarea la gunoi a milioane de tone de alimente, pînă cînd nebunia s-a mai ponderat, condiția fiind însă ca respectivele alimente să fie vîndute drept calitatea a doua.

Apariția, în estul Europei, a unor rivali de temut pe piața agricolă trebuie că dă frisoane unor state din Vest.
Polonia și România au un potențial agricol uriaș și o forță de muncă încă ieftină, la fel și Moldova, fără să mai vorbim de Ucraina, stat care, odată intrat în UE, ar fi produs chiar panică în anumite zone. Cu 56,7 milioane de tone de cereale produse în 2011, un an excepțional, Ucraina bate la scor, spre exemplu, Franța, cu cca.40 de milioane de tone estimate anul acesta, dintr-o producție record.

Recoltele în state precum România ar fi mult mai mari dacă ne-am permite cantitățile de îngrășăminte la hectar pe care și le permit Franța ori Germania, duble față de noi. Îngrășăminte chimice produse ieftin în România de Ioan Niculae, cu ajutorul gazelor subvenționate de stat, adică de cetățeni, și care merg, în proporție de 70-90% la export. Cînd lui Niculae îi expiră perioada de subvenție din partea statului, sare ministrul Cioloș și cere prelungirea acesteia omologului Vosganian, de la Economie.

Nici nu e de mirare că, după o condamnare de 2 ani și șase luni, magnatul e eliberat după doar jumătate de an: nevoia de îngrășăminte (a altora) o bate pe cea de dreptate(a noastră).

În mod categoric, însă, Franța și Germania se gîndesc numai la binele României, plasînd un agricultor ”de casă” în fruntea guvernului, care va impulsiona, de la înălțimea uriașelor sale competențe în domeniu, o dezvoltare încă și mai pronunțată a producției autohtone și, implicit, a exporturilor care să concureze produsele din Hexagon ori de pe Rin pe piețele internaționale. Poate chiar vom concura vinurile franceze, deși franțuzoaica soție a premierului decreta încă de acum cîțiva ani că cele românești sunt proaste, ceea ce explică importurile masive din Franța, deși suntem al 12-lea producător mondial.

Faptul că în programul de guvernare al unui premier agricultor spațiul rezervat domeniului respectiv e la fel de consistent precum cel rezervat cultelor și minorităților: cinci propoziții, extrem de generale, nu înseamnă nimic, desigur. Important e că viitorul sună bine, cu un premier fost comisar european pe agricultură și cu un ministru de resort care a lucrat în ultimii 17 ani pentru Bruxelles. (Bogdan Tiberiu Iacob)

cristina-guseth_ministerul-justiției

  • Iulian Capsali:

1:

Anul marionetelor

Guseth a fost retrasă din guvernul de “tehnocraţi” după prestaţia ei abisală, care va rămâne în istoria cacealmalelor din politica noastră.

Totuşi, întrebarea mea este cum o să se facă asta după ce a trecut de comisie? Ne jucăm de-a alba-neagra?

Soros, am o rugăminte la ţine: păstreaz-o bibicule în guvern! Luptă pentru ea! România o merită cu vârf şi îndesat! Nu vrem un om competent! Vrem o matracucă de-a ta – d’asta care a avut mereu bugete mari pe mâna ca sa democratizeze colonia -, ca să o vedem pe soclu, aşa cum o vrei matale. O Justiţie despuiată, care a ajuns să facă jocurile politice cu cheițele întoarse din afară.

De altfel, în comisie, Guseth a admis căznit, avortând un adevăr greu de suportat, că este o marionetă (vedeţi înregistrarea).

PS Un amic îmi aduce aminte că a trecut un an de la alegerea lui Johannis. Un an al marionetelor tâmpite, cârpe de şters voma stăpânilor de pe pereţii unei ţări siluite.

2:

De ce NU Iohannis

klaus-iohannis-va-asista-la-ceremoniile-de-preluare-a-mandatelor-de-catre-ciolos-comanescu-toba-si-343063Cu o zi inainte de alegerile de acum un an am scris in ActiveNews un articol care avea acest titlu. Evident, am fost scalpat moral de activiști dar si de către oameni cinstiți însă insuficient informați.

Am reluat astăzi o parte importanta din el (intre ghilimele) si am facut actualizari (intre paranteze).

Merita văzut modul în care am “evoluat” ca țară în ultimul an. Oricum, cred ca si cei mai încrâncenați dușmani nu pot sa spună ca nu am avut dreptate în chestiunile importante.

Cei care au votat atunci Johannis nu cred ca ar avea motive sa fi rămas la aceeași opțiune, cu excepția fanaticilor “anticomuniști” cu care este imposibil sa ai dialog pe subiect.

Cred ca este un exercițiu interesant și nu o sa va plictisiți deloc.

“Paradoxal, si aici fac o scurta paranteza, dl. Tismaneanu gireaza cel mai intolerant religios si fanatic neoliberal site (In linie dreapta) care merge pana la dictarea unor liste ale “răului absolut” in care ma gasesc alaturi de alti ganditori conservatori. Pentru ca in viziunea lor maniheista, lipsita de orice nuanțe si tipic totalitara (cu puternice accente fascistoide decelate de mai multi politologi conservatori), promovarea agresiva a darwinismului social – in care cei “slabi” (pensionarii, persoanele cu dizabilitati, cei care “cerșesc” ajutorul statului in principiu) trebuie sacrificați pe altarul statului-antrepriza, este benefica. De altfel aceasta este cheia de bolta a constructului neoliberal pe care marșează ideologii acestei pseudo-drepte. In plus, daca nu esti un filo-atlantist fără rest, in mod cert esti un “putinist” fara rezerve.”
(update – Acum avem un Bostan, cel care tine situl ILD, in guvernul votat azi)

“Pe langa acest nucleu dur ideologic neoliberal, care vede fanatism si extremism in orice contestatar al “binelui” utopic mondialist si in orice om care isi apara dreptul de a se raporta la Traditie, mai ales la cea creștină, definitorie pentru toata Europa, Johannis este sprijinit politic de Monica Macovei si garnitura fesenista din PNL, care a condus Romania in guvernarea Boc, e vorba desigur de Blaga, Videanu, Anastase, Berceanu si alti eiusdem farinae. Si, era sa uit, de MRU, acest tradator permanent al interesului national (Chevron, Fundatia Gojdu etc).

(update – Intre timp, MRU a fost pus seful SIE de catre Johannis iar la Justitie s-a incercat cu Guseth si a mers cu Pruna, prietene sau emulele Monicai Macovei. Garnitura fesenista din PNL a distrus partidul, facand din el o anexa moale a unei politici acefale, care nu propune si nu vrea nimic – de un an auzim doar “Jos Ponta!”. Este singurul lucru pe care l-au reușit, cocoțați pe cadavrele din “Colectiv”. )

“Monica Macovei este o promotoare a anarhiei sociale prin desfiintarea familiei naturale, a sprijinirii ideologiei homosexualiste si o luptatoare impotriva predarii orei de Religie in scoli (lucru pe care CCR-ul iata ca incepe sa-l puna in practica, dupa ce a călcat in picioare vointa populara de demitere a lui Traian Basescu din functia de Presedinte). Prin aceasta candidata, avem si o premiera politica: DNA-ul a sprijinit-o fatis in campania ei soldata cu un sufragiu de 4,4%, printr-o campanie de arestari fara precedent in ultimii ani facute in zilele premergatoare alegerilor. Tot ea l-a obligat pe Johannis sa semneze un document programatic ca sa-l sprijine electoral, alt gest care denota labilitatea politica (si nu numai) a personajelor care dau contur “dreptei” românești.

(update – Intre timp, Monica Macovei a ajuns…conservatoare, ora de religie a fost atacata dar crestinii din tara s-au mobilizat – 93% -, arestările direcționate care sa ducă la schimbări politice au mers mai departe.)

“Contrar oricarei logici formale, candidatul “dreptei” este sustinut de stânga anarho-marxista, care a organizat in campanie, inclusiv prin apeluri pe facebook, mitingurile de sustinere ale sale si de contestare a lui Ponta, candidatul opozitiei. Am vazut cu ușurință implicarea lor si a nucleului de la “Uniti, Salvam!”, aripa stipendiata de Soros, numita generic “Occupy”, o miscare mondiala de destabilizare statala care are si la noi nuclee pregătite de actiune. Sigur, nu contest faptul ca au participat si oameni onesti la aceste manifestatii, eu constat numai care a fost factorul de organizare stradala.
Ca sa inchidem acest palier ideologic, avem, iata, si implicarea de final in campania lui Johannis a ateului secularist Remus Cernea si a vedetei homosexuale Mircea Zara.”

(update – Aceleasi forte au fost folosite acum ca sa dea jos un guvern politic si sa fie adus un guvern care răspunde direct de Centru și au manipulat masele înfierbântate împotriva Bisericii cu largul sprijin al presei antinaționale.)

A produs rumoare faptul ca am aratat “coincidenta” dintre harta trasata de profesorul si consilierul Departamentului de Stat al SUA Samuel Huntington, in celebra sa carte “Ciocnirea civilizațiilor și refacerea ordinii mondiale”, in care Transilvania era rupta de restul tarii, cu harta care a fost vizibil si agresiv promovata de mass media, in care Romania era rupta in doua pe criteriul rezultatului alegerilor, fapt care-i smulgea jurnalistului CT Popescu urmatoarea remarca iresponsabila: “Secera şi ciocanul nu mai ştanţează acum România. Privind însă harta alegerilor, se vede că secera a rămas, o seceră roşie a vechiului Regat, Moldova şi Muntenia, care împresoară Transilvania albastră şi galbenă (…) Şi care într-o zi ar putea s-o taie.” Nu este indiferent deci ca Johannis primeste in campanie si sprijinul direct al extremistilor sovini maghiari Laszlo Tokes și Szilagyi Zsolt, care de asemenea lupta nu numai pentru autonomia Tinutului Secuiesc, dar fac apologia autonomiei Transilvaniei.”

(update – Acest deziderat inca nu a fost atins, dar este urmarit in continuare. CTP este insa unul dintre jurnaliștii care, cu expresivitatea sa excitata, au incitat acum la anarhie politica.)

“De aceea am atras atentia asupra atacurilor asupra Bisericii Ortodoxe, cea care a tinut in Ardeal flacara fiintei nationale vreme de secole, atunci cand elementul romanesc a fost strivit de fortele imperiale, diversiuni pornite si de la secesionistul Sabin Gherman, facute cu sprijinul cotidianului Adevarul (sic). In atacul furibund impotriva Bisericii, a fost implicat (pare ca din ratiuni economice) si trustul condus de Adrian Sârbu mai ales.”

(update – Atacul asupra Bisericii a fost principala arma a fortelor destabilizatoare din tara, aceasta institutie fiind atacata chiar in documente ale Departamentului de Stat. Adrian Sârbu este cercetat penal după ce a tras tepe de sute de milioane de euro statului.)

“Cred ca a fost cea mai abjecta campanie impotriva BOR la care am asistat vreodată, in care diversiunile au fost preluate interesat sau nu de vectori anti-statali, inclusiv din presa. Sunt forte deranjate de faptul ca Biserica inca are puterea de a vertebra societatea romanească.”
(update – Situație neschimbata.)

“In concluzie, primarul Sibiului poate fi un om decent, desi modul in care s-a prezentat in campanie a fost deziluzionant (practic, pentru mine acest om inca este o mare necunoscuta; nu mi-a permis sa-l percep decat prin faptul ca e neamt, deci stie sa faca bine lucrurile) si nu au fost atacate temele fundamentale care tin de politica postului râvnit – mai ales Armata si Politica externa, domenii in care seful statului are atributii încărcate de responsabilitate, intr-o perioada in care razboiul este o realitate prezenta in proximitatea noastră iar Romania o țară extrem de vulnerabila, cu o armata aproape inexistenta – insa marea problema pentru mine sunt forțele emergente antinationale, revoluționare, care-l gardează.”

(update – Presedintele Johannis se dovedeste pe zi ce trece un autist absolut, care nu poate empatiza cu societatea si nu pricepe care ar trebui sa fie locul României in lume, fiind doar un element de decor pentru cei care-i direcționează politica interna si externa, elementele liberaloide din Fundatia Soros fiind tot mai prezente.)

“Nu mai amintesc decât tangent de modul in care au fost circumscriși cei care indraznesc sa fie impotriva candidaturii sale sau a Monicai Macovei in primul tur de scrutin. Au avut cu totii atributele unor sub-oameni, continuând clivajul prin care 10 ani de politica basista a asmuțit o parte a societatii împotriva alteia, mai “slaba” social si intelectual, care este, din punctul lor de vedere, intr-un deficit permanent al informațiilor si care ar trebui asistata si monitorizata permanent, fiind incapabila de discernământ.”

(update – Aceasta ideologie neoliberala extremista de stigmatizare sociala continua si este direcționată politic impotriva PSD iar social împotriva credincioșilor ortodocsi majoritari, a familiștilor și a celor care se opun ideologiei LGBT)

“Desigur, in urma acestei succinte analize asupra votului de maine, nu vreau sa fac apel nici la boicot, nici la anularea votului, nici la votarea candidatului opozitiei. Este dreptul fiecăruia sa tragă orice concluzie dorește si sa procedeze in consecință.

Dumnezeu să binecuvânteze România!”

  • Jurnalul national:

Parlamentul a fost acuzat pe nedrept că era în stare să treacă prin comisii și un guvern tras la sorţi de Loteria Română, din cartea de telefon. Da, așa ar fi făcut, dar analizând oferta lui Dacian Cioloș, probabilitatea de a ieși un depanator TV la Justiţie și o dansatoare exotică la Sănătate era la fel de mare.

De fapt, Parlamentul nu a fost corect înţeles pentru că se află în situaţia celor doi ardeleni care ciocneau în cârciumă și, în loc să spună „Noroc!”, ziceau „Rău!”. Ardelenii își cumpăraseră un câine, Parlamentul ne-a votat un guvern, și în ambele cazuri s-a mers pe ideea că e bine să fie rău. Asupra Cabinetului tehnocrat Cioloș apasă o prezumţie de incompetenţă egalată doar de performanţa de a fi primul guvern din lume remaniat de două ori înainte de învestire.
[…]

Dan Dumitrescu: Punctul pe Ei. Prostia a făcut nudism în Parlamentul României

Dictatura mediocrității a furajat exemplar intenția lui Iohannis de a avea un guvern al său. Păcăleala cu tehnocrația a mers ca unsă. Sunt convins însă că imobiliarul de la Cotroceni n-ar fi fost capabil să imagineze pe cont propriu scenariul acestei reușite. Dar nu-mi propun acum să discut despre potențarea externă a prezidentului și nici despre decontarea ulterioară a acestor manevre. Fiindcă vom avea mult timp de aici înainte, foarte mult timp în care să îndurăm consecințele unui astfel de aranjament. Deocamdată prim-planul politrucelii natale este confiscat de mascarada formării și instalării guvernului care-l are ca prim-desemnat pe Dacian Cioloș. Mascaradă în cadrul căreia datul în gropi a devenit sport național. Daciada tehnocrației a potențat penibilul către performanțe absolut mondiale.

metro-2Domnul Euro-desemnat a împachetat în programul său de guvernare fel de fel de lozinci de genul ”noi cu mușchii ca oțelul vom culege mușețelul”. Dar când a fost întrebat cum își propune să desțelenească guvernarea a rămas în pană de explicații, dând vina pe perspectivă: Vom vedea. O altă minciună cu care domnul Cioloș și-a dat în cap de bună voie a fost aceea că și-a format echipa ministerială pe proprie răspundere. Iar atunci când a aflat, grație feisbucelii, cine este nea Fiță de la sănătate s-a șters la creație cu mâna goală. Fără șervețel. Dar și mai tare și-a luat-o desemnatul de la notoria Guseth. Rezidentul de la sănătate avea totuși chiloții pe el în postăcelile care l-au răsturnat. Doamna de la justiție, în schimb, a făcut nudism în Parlament. Și-a etalat incompetența la pielea goală. Mai ceva ca-n Vamă.

Nonguvernamentala Guseth are totuși un merit. Un mare merit. Acela că, deși repetentă, a trecut clasa. Și astfel i-a târât în repetenția ei și pe mozoliții disciplinei de partid. Majoritatea trupeților comandați de Dragnea, Gorghiu, Blaga și Oprea au votat tovărășește. Cu ochii-n iezle și cu sentimentul datoriei împlinite. Numai că, în miez de noapte, Cioloș a risipit întunericul (omul are oricând șansa să-și revină!) și a desemnat un alt candidat la justiție. Decizia lui Dacian Cioloș, dicolo de reparația care-l privește în mod direct, are și meritul că atrage atenția asupra democrației de turmă care persecută Parlamentul nostru cel de toate zilele. Iar în acest context am fi nedrepți dacă nu i-am menționa pe cei câțiva parlamentari care n-au acceptat aranjamentele mârșave. Ei sunt cei de care se mai leagă o urmă de speranță, ei sunt cei pe care aprecierea noastră nu-i ocolește.

Elena Cristian: Un program, două programe. Chiar trei

A fost primul. Apoi, s-a considerat că al doilea este mai bun şi primul a fost retras. Dar nici al doilea nu a fost suficient. Aşa că a apărut o suplimentare. De la 13 file, la 20 de file. Aşa s-ar putea rezuma povestea programului de guvernare al Cabinetului Cioloş.

Nu grosimea documentului este relevantă în această discuţie. Nici faptul că sunt greşeli peste greşeli, că este scris când cu diacritice, când fără, sau că pare un plagiat după manualele de specialitate. Ci consistenţa. Care lipseşte cu desăvârşire. Şi poate că nici asta nu ar fi problema.

Adevăratele minusuri ale unui document, considerat de căpătâi pentru orice echipă guvernamentală (că niciun Guvern politic nu a respectat prea multe din ceea ce scria în aceste programe, este cu totul altceva), sunt cele legate de incoerenţă. O bună parte din suplimentarea de şapte pagini venită ieri anulează planuri din varianta de 13 pagini, venită alaltăieri.

Cum s-ar spune: s-au răzgândit forţat, bag seama. În rest, deziderate şi idei despre care vorbim cu toţii din 1989 încoace. Iniţial, am crezut că intenţionat vor să pară nepregătiţi, pentru a face de nepreţuit clasa politică. Dar asta ar fi însemnat ca aceeaşi clasă politică să conteste tentativa de program de guvernare şi să-i trimită să facă altul.

Dar nu, politicienii şi-au văzut de discursurile lor. Mulţumiţi peste poate că au scăpat de guvernare. Ceea ce am văzut în ultimele trei zile nu seamănă deloc cu ceea ce a cerut strada. Şi nici cu ceea ce şi-ar dori toţi românii. În aceşti 25 de ani, au fost prea mulţi oameni nepregătiţi la conducere, ca să mai acceptăm lipsa de profesionalism şi scuze de grădiniţă.

Personal, cred că tehnocraţia a căzut prima probă. Politicienii au stabilit că nu este eliminatorie. Să vedem dacă, la final, Guvernul tehnocrat va însuma nota de trecere.

***

vasile_dancu_6_0

Dacian e, totuşi, simpatic, şoricel cum e el, de ce-o fi trebuit să se lege la cap cu Dâncu şi să se mai şi laude că l-a luat de tehnocrat? Păi tehnocrat, că a fost ministrul Propagandei în Guvernul Năstase, l-a mâncat fript cu patronarea presei şi cultul personalităţii, după care l-a dat jos şi l-a pus pe Geoană preşedinte al PSD ca să-l dea jos şi să-l pună pe Ponta, ca după ce-l distruge şi pe-ăsta, să-l dea jos şi să-l înlocuiască cu Dragnea pe care urmează să-l demoleze, cu PSD cu tot. Cu asta se ocupă gaşca de la Cluj. Şi cu sondajele, 25% marjă de eroare. Somităţi tehnocrate care pe ce pun mâna, praful se alege. Sunt experţi. Ca şi Rus în PR. Apropo, poate-l pune purtător de cuvânt cu diaspora.

O cheie importantă pentru înțelegerea a ceea ce se întâmplă defapt prin instalarea acestui guvern iese la iveală atunci când te apleci asupra unui personaj extrem de greu în ecuație: Vasile Dâncu. Proaspăt decorat de președintele Germaniei, Joachim Gauck, cu Crucea de Merit în rang de cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania, Dâncu este vicepremierul guvernului Cioloș.

Ai ce răsfoi în privința sa. Cunoscut membru al “grupării de la Cluj” și curtezan constant al greilor de la București (nu exclusiv pesediști!), sociologul transilvanist Dâncu este, printre altele, președintele Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES). Ca realizator de sondaje, a reușit vreo două cu care a rămas în anecdotică și care denotă nu atât neștiință sau lipsă de mijloace, cât “disponibilitate la joc”. S-a ales cu porecla de “Goebbels” după ce s-a ocupat de imaginea guvernului Năstase, în singura sa experiență ministerială de până acum. Tot printre multe altele, în 2012, Vasile Dâncu lansa împreună cu Arpad Paszkany și Ioan Rus trustul de presă Transilvania Media Group (TMG), din care face parte și o televiziune la care ne-am putut îngrețoșa în voie cu dejecțiile anti-românești ambalate intelectual, marca Sabin Gherman.

Ceea ce însă ar trebui să atragă atenția tuturor este că ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației a fost membru de vază al grupului de experți pentru pregătirea procesului de regionalizare/descentralizare, sub mandatul de ministru al Dezvoltării deținut de Liviu Dragnea. Și care grup a emanat un proiect respins în unanimitate și in corpore de CCR! Adică…nimic din planul de regionalizare gândit de echipa lui Dâncu nu a respectat Constituția! Ca o culme cinică a perseverenței, iată-l acum urmând să se ocupe direct de regionalizare… Să adăugăm faptul că suntem informați cu seninătate dar fără detalii concrete, că ar urma să fie un pic regândite niște aspecte constituționale și… nu-i așa că încep să curgă de-a valma semnele de întrebare și cele de exclamare?

Oare cu ce agendă vine de fapt guvernul condus de un Cioloș cu o carieră sprijinită de PPE și de Jean-Claude Juncker, părinte vocal al federalizării prin UE? Și în care guvern mai dai peste un Dâncu, plus niște membri de prin CA-uri de multinațională sau reprezentanți ai unor ong-uri care se ocupă cu “deschiderea de societăți”? Om vedea. Deocamdată, no comment…

ciolos_dancu_57435900

Legaturi:

*


Categorii

Agricultura/ Satul romanesc, Articolele saptamanii, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., George Soros, ILIE SERBANESCU, Iulian Capsali, Justitie, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

28 Commentarii la “GUVERNUL DACIAN… SOROS? Senator fost ofiter de contraspionaj despre legaturile premierului CIOLOŞ cu secta yoghina MISA a odiosului GREGORIAN BIVOLARU si despre RETEAUA DE INFLUENTA A FORTELOR EXTERNE. Cine este in spatele Cristinei GUSETH, oengista-catastrofa retrasa in ultima clipa de la Justitie? PROPRIETARII coloniei România si GUVERNUL BRUXELLEZILOR, FMI-istilor si ACOPERITILOR (video)

  1. Off-topic, dar interesant: SUA: A returnat premiul “Femeia Anului”, după ce acesta a fost acordat transsexualului Caitlyn Jenner

    Ofițerul Moira Smith a murit la vârsta de 38 de ani, în timp ce încerca să salveze persoane blocate în turnul sudic al World Trade Center, premiul “Femeia anului” fiind acordat postum pentru “acte de eroism”. Soțul Moirei, James Smith, a declarat că s-a hotărât să trimită premiul înapoi, după ce a aflat că transsexualul Caitlyn Jenner a primit aceeași distincție din partea revistei Glamour.

    “Sunt șocat și întristat să aflu că Glamour l-a numit pe Bruce Jenner Femeia Anului. Chiar nu era altă femeie în America, sau în restul lumii, care ar fi meritat premiul mai mult decât acest bărbat”, spune James Smith, într-o scrisoare trimisă editorului Glamour, Cindi Leive.

    Purtătorii de cuvânt ai revistei au răspuns că au primit scrisoarea, dar că aceasta nu le va schimba decizia “de a o onora pe Caitlyn Jenner”.

    Bruce Jenner, bărbatul în vârstă de 65 de ani, a anunțat în luna aprilie că a decis să fie femeie și că, de acum, se va numi Caitlyn Jenner.

  2. Aprope de articolul Mariei Palade, care spune:

    Cred că suntem cel mai tîmpit popor din lume. Cum bă să-i dai relaxare și el să-ți ceară austeritate? Bașca s-o și cîștige luptînd! Spuneți-mi, unde s-a mai pomenit așa ceva pe mapamond? E atît de imbecilă miscarea asta încît orice om întreg la cap e tentat să creadă că sigur e vreo diversiune populară la mijloc.

    De cand l-am auzit pe Ciolos azi ca vorbeste despre o reforma a statului care este necesara, m-am gandit la austeritate. Acum se pare ca e oficial, se instituie austeritatea, mai multi angajat la stat isi vor pierde slujbele. Guvernarea Boc s-a intors, pe cand taierile de salarii si pensii? Si cand te gandesti ca astia nu ajungeau la putere daca nu ar fi fost manifestatiile tinerilor maniosi si aparent liberi…

  3. @Mirela,
    Tradarea de Țară curge râu pe treptele casei Poporului !!! Izvorul tradarii este DSS 1.0 ; 2.0 si 3.0-fiecare cu deceniul propriu de activitate. Foamea de putere si bani deopotriva sunt sângele acestor indivizi, dar proteinele si glucidele sunt averea nationala, pe care au instrainat-o sau confiscat-o, dupa caz.
    Ei au facut si desfacut guverne, au scos la mezat bogatiile cu care Dumnezeu a inzestrat aceste pământuri si au pupat orice cizma li se punea pe gat Românilor
    Nu ar fi avut ei nici o putere asupra poporului, daca nu ne-am fi sinucis ca Neam mai inainte, cu toate pruncuciderile si desfranarile comise in 50 de ani.
    Sunt pedeapsa pe care Neamul o duce ca pe o cruce.
    Nu exista decat o singura cale de iesire din universul concentrationar in care ne-a(m)u aruncat: intoarcerea sincera la Dumnezeu, prin pocaința Neamului si a indivizilor care-l compun.
    Conducatorul bun ,intelept si iubitor de Dumnezeu, de Neam si Tara pe care Românii il asteapta s-a zamislit de doua ori in acest veac ticalosit, dar de fiecare data, a fost avortat. Restul…sunt vorbe !

  4. Atentie la CV-ul lui Adrian Curaj, ca si lui ii lipsesc 10 ani, 1983-1993.

  5. http://www.activenews.ro/stiri-politic/Adrian-Severin-De-ce-atata-liniste-n-oras-Mai-corect-ar-fi-sa-vorbim-despre-Romania-mea-.-A-cui-In-nici-un-caz-a-noastra.-Inteleg-ca-ar-urma-proiectul-Transilvania-mea-126984

    Poate că explicația absenței demonstrațiilor ieri stă în lipsa de interes a comanditarilor. Țintele au fost atinse. De ce să se mai joace cu focul? Imediat după alegerile prezidențiale de acum un an demonstrațiile își aveau rostul, dincolo de un anumit defazaj în raport cu mersul neprevăzut al evenimentelor, pentru că se dorea ca întreaga putere asupra României – nu în România – să ajungă într-o singură mână. Acum pofta s-a împlinit. Dacă, Doamne ferește, “strada” ar fi avut ieri vreun puseu de personalitate, “Guvernul străzii” ar fi descoperit de îndată că în depozite se găsesc grenade cu gaze lacrimogene, tunuri de apă, bastoane și gloanțe de cauciuc. Gata cu corupția! De acum doar lege și ordine.

    În istoricul său discurs de ieri – discurs la care subscriu 100%, cu unicul regret că nu mai am accesul la o tribună parlamentară de la care să îl susțin – singurul lider politic oficial al momentului, Călin Popescu-Tăriceanu, își exprima teama că, după ce proiectele “justiția mea”, “serviciile mele” și “guvernul meu” au fost realizate, la rând să nu vină și “Parlamentul meu”. Îngrijorarea dlui Tariceanu este tardivă și de aceea superfluă”.

    După dezertarea partidelor politice (este drept, lipsite de capacitatea de a-și mai reface legătura de încredere de mult ruptă cu cetățenii) și comportamentul laș, miop și capitulard al Parlamentului, din ultimele zile, (culminând prin votul dat unui guvern de “tehnocrați” neprevăzut de Constituție și lipsit de legitimitate democratică), inclusiv această țintă a fost atinsă. Actualul Parlament s-a întors la statutul fostei Mari Adunări Naționale.
    Mai corect ar fi să vorbim, deci, despre “România mea”. A cui? Vom vedea. În nici un caz a noastră.

    PS Înțeleg că ar urma proiectul “Transilvania mea”. Până la sfârșitul lunii vom avea iarăși “tineri frumoși și liberi” pe stradă.”

  6. “Actualul Parlament s-a întors la statutul fostei Mari Adunări Naționale.”
    Intr-adevar. A fost jalnic sa vezi cum, cu putine exceptii, cei din comisia parlamentara s-au executat in cazul lui Guseth dupa prestatia jalnica, descalificandu-se si ei total.Din pacate, dupa 25 de ani reflexele din vremea comunista se pare ca nu au disparut, dimpotriva, par bine consolidate.

  7. Pingback: Premierul DACIAN CIOLOŞ declară: “EU SUNT CREŞTIN ORTODOX. Bunica m-a învăţat să mă rog şi rugăciunile astea m-au ajutat foarte mult în decursul vieţii, dar sunt lucruri de care nu vreau să fac tapaj” | Cuvântul Ortodox
  8. Pingback: GUVERNUL “TEHNOCRAT” sau TIRANIA cocotata prin manipulare pe umerii democratiei/ DE CE A UITAT PRIMUL MINISTRU CIOLOŞ SA-SI TREACA IN CV APARTENENTA LA UN “THINK TANK” FINANTAT DE SOROS si condus de fostul sef Bilderberg?/ INCA O
  9. Pingback: Inca un MACOVIST-SOROSIST pe langa premierul Cioloş: CRISTIAN GHINEA | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: Ca sa ne fie clar: HANS KLEMM, AMBASADORUL SUA la Bucuresti, entuziasmat de rezultatul miscarilor de strada – GUVERNUL TEHNOCRAT -, il lauda pe Klaus Iohannis pentru ”CURAJ” si insista ca trebuie imprimata ”O NOUA DIRECTIE” pentru România |
  11. Pingback: FLORIN ZAMFIRESCU, interviu la “Dincolo de stiri”: “DOMNULE CIOLOŞ, FACETI PARTE DIN CEI VANDUTI! Ne credeti tampiti pe toti!” “SUNTEM IN PRAGUL UNUI RAZBOI MONDIAL, s-ar putea sa ajungem la suferinte care ne vor face sa-i i
  12. Pingback: “Acolo s-a dat foc. Se stia, ma! Acolo sunt bombele care le au americanii. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor…” Ipoteza PROVOCARII INTENTIONATE A INCENDIULUI DE LA COLECTIV “da foc” spatiului public dupa scurgerea suspecta a uno
  13. Pingback: “Acolo s-a dat foc. Se stia, ma! Păi dacă i-a făcut ca la rotisor…” Ipoteza PROVOCARII INTENTIONATE A INCENDIULUI DE LA COLECTIV “da foc” spatiului public dupa scurgerea suspecta a unor INTERCEPTARI. “Schimbarea de parad
  14. Pingback: GREGORIAN BIVOLARU prins in Franta, dupa ani de zile de PROTECTIE si dupa ce fusese FACUT SCAPAT din tara si achitat pentru cea mai importanta infractiune. Arestare TARDIVA si perdea de fum? CUM A INTERVENIT “MAMA ANTICORUPTIEI”, MONICA MACOVE
  15. Pingback: Avocatul Piperea si fostul sef al Fiscului sunt convinsi ca STATUL “PREGĂTEȘTE” PREMEDITAT UN IMPRUMUT LA FMI, CU MASURI DE AUSTERITATE SIMILARE CU CELE DIN 2010. “Guvernul ZERO” – tehnocratii nu fac incasari la Buget, nu i
  16. Pingback: SOROSLEAKS. Hackerii au spart siteurile FUNDATIEI PENTRU O SOCIETATE DESCHISA a influentului GEORGE SOROS. Influentarea dezbaterilor electorale, manipularea temelor migrantilor si a crizei financiare din Europa, “consilierea” mai marilor lumii
  17. Pingback: OAMENII LUI SOROS STRANG RANDURILE: Nicusor Dan (USR) vrea sa defileze mai departe cu CIOLOS, GHINEA si toti tehnocratii “in civil”/ SORIN DUMITRESCU: “Grupările Soros AU IMPLEMENTAT VALORI STRAINE, AU DISTRUS ROMÂNIA şi au acaparat i
  18. Pingback: SOROSLEAKS. Editorialista Jerusalem Post despre CAMPANIA LUI SOROS DE CREARE A UNUI HAOS GLOBAL | Cuvântul Ortodox
  19. Pingback: EXPERIMENTUL ANTIPOLITIC CIOLOȘ CONTINUA, RESAPAT PENTRU ALEGERI. ”Tehnocratul” manevrat de aceleasi SERVICII SECRETE si penibila sa ”PLATFORMA” pentru România | Cuvântul Ortodox
  20. Pingback: “Cioloșenia pământului” sau cum se fabrica in laboratoarele anti-românesti CIOLOȘOLATRIA – cel mai recent si mai strident EXPERIMENT (ANTI)POLITIC de “zeificare” a ZERO-ului absolut si de PROSTIRE IN FATA A ROMÂNILOR.
  21. Pingback: Go, Ciolo(s), Go!… – PSD CASTIGA ALEGERILE cu aproape 50%, “Martorii lui Ciolos” repudiati de “REVANSA” TACUTA A “TELEORMANULUI”. Semnificatia VOTULUI ZDROBITOR de “inrosire” a tarii: INFRANGEREA
  22. Pingback: RETEAUA SOROS CARE CONDUCE ROMÂNIA. Tehnocrati, experti, activisti ONG-isti si super-staruri ale anticoruptiei, finantati din aceeasi sursa: GEORGE SOROS. Printre ei, DACIAN CIOLOȘ, NICUȘOR DAN si alti actori influenti ai politicii si administratiei |
  23. Pingback: CIOLOS a fost YOGHIN MISA, potrivit lui Gregorian Bivolaru (Video)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare