#Strada e folosita pentru o noua tinta. MIZA OPERATIUNII “JOS ARAFAT”: PRIVATIZAREA SERVICIILOR MEDICALE DE URGENTA

30-11-2015 7 minute Sublinieri

raed-arafat-ramane-secretar-de-stat-in-ministerul-sanatatii-dupa-preluarea-portofoliului-de-catre-nicolaescu_size9

Nu este nici un secret. Este aceeasi miza ca acum trei ani: banii alocati de stat pentru serviciile de urgenta. Arafat a fost cel care s-a opus dintotdeauna privatizarii serviciilor de urgenta pentru ca, astfel, s-ar deschide cutia Pandorei. In momentul in care vei gandi trimiterea unei ambulante strict dupa criteriul financiar, vei condamna la moarte mii de oameni care nu-si permit sa plateasca o interventie de urgenta.

In plus, sa nu uitam ca in Sanatate exista o coruptie niciodata cercetata a companiilor de medicamente sau de instrumentar medical. Pretul medicamentelor creste continuu, exista un lobby pentru ca medicii sa recomande si sa utilizeze doar anumite tratamente.

Nu in ultimul rand, exista rechinii care abia asteapta sa puna mana pe banii alocati de stat sistemului de urgente.

Daca vreti sa vedeti cum functioneaza medicina privata, e de ajuns sa va apuce o durere de masea. Pentru ca da, medinia stomatologica a fost privatizata aproape in totalitate. Rezultatul se vede in statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii: romanii stau cel mai prost la capitolul dinti si masele. Si nu pentru ca nu se spala pe dinti, cum se incearca sa ni se inoculeze ideea, ci pentru ca nu-si permit sa mearga la stomatolog pentru preventie. La dentist romanul se duce abia cand nu mai poate suporta durerea. Cand doar pentru ca deschizi gura esti deja taxat cu 100 de lei dintr-un salariu de 8-900, se cheama ca mersul la dentist este un lux.

[…]

La Colectiv, iarasi am asistat la o manipulare de proportii: intreaga atentie a fost deturnata de la culpa patronilor clubului – care au inghesuit 400 de oameni intr-o cladire care fusese autorizata pentru 80, care au permis artificii desi izolatia fonica nu era ignifugata si care nu au respectat normele elementare PSI – catre ISU. Nu am nici o indoiala ca si ISU are o parte de vina, dar in cazul Colectiv cea mai mare parte a raspunderii o au proprietarii clubului.

In paranteza sa notam ca s-a incercat si compromiterea operatiunii de salvare in cazul incendiului de la Colectiv. Nu s-a reusit pentru ca erau prea multi cei care vazusera ceea ce s-a intamplat.

Deasemenea, nu am nici o indoiala ca Raed Arafat va fi demis cat de curand. In aplauzele poporului care va fi convins ca s-a facut dreptate. Si care va plati, in final factura.

[…]/ integral pe contrasens.com

Si in 2012, si acum, adevarata miza tine de privatizarea serviciilor medicale de urgenta, iar in spate se afla interese financiare enorme, impotriva grosului populatiei. Atunci nu le-a mers, stim de ce, iar azi spera sa le mearga sub acoperirea “Strazii”. Pe baza a tot ce stiu despre, eu ma situez de partea lui Arafat. Daca e sa fie demis, sa-l demita un guvern legitim ales, nu de unul interimar, pus in conditii, eufemistic spus, tulburi, si tot felul de spin doctor-i unsi cu toate alifiile de culise.

Update: poate n-ar strica o campanie pentru un referendum national in chestiunea privatizarii (sau nu) a serviciului medical de urgenta.

Update 2, declaratii Arafat la B1 TV:

“În spatele acestor atacuri nefondate și concentrate sunt convins că (…) este vorba despre anumite firme, câteva firme de pază, dar mai ales de o mare firmă dintr-o țară nordică. Are interese mari, nu intru în discuții despre asta. O firmă ce ar vrea să preia sistemul de urgență și care a acaparat deja, în câteva țări din zona, acest segment. Cine vine și vrea acest sistem, trebuie să știe că trebuie să aibă oameni.

Statul poate externaliza orice, organizarea, modul în care se lucrează, munca, dar nu poate externaliza responsabilitatea sa și a guvernului. Dacă eu vin și dau serviciul de urgență unui comerciant, trebuie să știu că s-ar putea să nu fac față la dezastre pentru că pe el îl interesează doar profitul, să cumpere de zece ori mai mult, dar tot eu rămân responsabil”

Am înțeles, dintr-o emisiune de-a lui Sabin Orcan, că cei care-i iau apărarea lui Raed Arafat sunt postaci. Ei bine, în cazul ăsta, sunt și eu, la rândul meu, postac. Oricât de jignitor ar suna asta în mediul online de azi, dacă vine dintr-o emisiune realizată de Sabin Orcan este aproape un titlul de glorie. Căci Orcan, de ce să nu ne amintim, este unul dintre oamenii care lucrează și au lucrat la B1 la indicațiile lui Tudor Breazu, ale lui Cr[i]siti Călugăru și ale Elenei Udrea ea însăși.

Că Tolontan scrie de câteva săptămâni despre ISU și gravele carențe ale acestei instituții e un lucru bun. Că Tolontan scoate la iveală documente care, altfel, ar fi rămas pe veci îngropate, este, iarăși, un lucru bun. Că Tolontan se duce în emisiunea lui Orcan pentru a-și spune povestea este una dintre puținele prostii pe care le-a făcut Cătălin în ultimii ani.

Pentru că, din punctul meu de vedere, degeaba scrii onest despre caz, punând în balanță părerile tuturor taberelor, degeaba amintești că nu Arafat a cumpărat o ambulanță supra-evaluată, dacă te duci să-ți susții punctul de vedere în emisiunea unuia care nici nu știe meserie și nici nu o practică onest, și, în plus, are de ani de zile o agendă atât de încărcată cu gândurile și opiniile unora precum Udrea sau Băsescu.

E de ajuns să vezi cine se folosește de investigația Mirelei Neag și a lui Cătălin Tolontan pentru a lovi în Arafat ca să înțelegi că miza este, din nou, mult mai mare decât scaunul de secretar de stat pe care-l ocupă fondatorul SMURD. Atunci când Traian Băsescu atacă din nou, vorbind despre privatizarea sănătății, începe să fie clar că Raed Arafat încape iar pe mâna ălora care doreau să se îmbogățească și în 2012 din schimbarea sistemului de sănătate în favoarea buzunarelor lor.

”El știa că Dorin Cocoș ar fi adus în țară sute de ambulanțe pregătite să concureze SMURD”, citează Tolo o sursă în unul dintre articolele sale despre rolul ISU în tragedia de la Colectiv. „El” ăla este Raed Arafat, care s-a opus categoric, în 2012, așa-zisei reforme a Sănătății. N-a fost Raed Arafat singurul care știa că pachetul de legi ale sănătății pregătite de Controceni este făcut cu dedicație. Ajungea să citești legile cu pricina și vedeai că doar două firme se califică pentru a face asigurări de sănătate. Iar firmele alea, nu întâmplător, aparțineau lui Dorin Cocoș și Ovidiu Tender. Poate că știa și asta Raed Arafat, habar n-am. Poate a citit-o în Cațavencii, poate nu. Cert este că el s-a opus atunci cu îndârjire reformei propuse de Băsescu. De aia a și devenit țintă.

Și țintă este și astăzi, chiar dacă dovezile produse de Tolontan nu-l incriminează pe el. Sunt mulți oameni care vor capul lui Ararfat, iar asta nu de azi de ei[e]ri, ci încă de pe vremea când punea bazele SMURD-ului. Încă de pe-atunci mulți dintre medicii „mari” ai anțiunii, profesori doctori, șefi de clinici, de spitale și profitori ai sistemului îl urau pe Arafat. Dacă scriai sau povesteai public despre ceea ce face Arafat la târgu Mureș cu SMURD-ul lui, erai imediat întreab[a]t cu cât te-a plătit arabu’, din banii ăia strânși de Fundația pentru SMURD.

[…]/ integral pe pah.ro

Dacă n-aţi văzut un musulman răstignit pe cruce, veţi vedea în curând. Un “neruşinat”, un “arab împuţit”, unul care “n-a făcut decât rău”, ar spune cineva. Numele lui, Raed Arafat. Văd acum “presa” românească, “autorităţile” române, cum inventează vinovatul în persoana lui. Momentul ideal pentru a distruge TOT ce a creat în 25 de ani. Conducerea ISU este suspendată, va fi schimbată şi va suporta toate consecinţele morale şi materiale. S-a descoperit un document prin care se “dovedeşte” că ISU ştia de concertul din “Colectiv”. Presa e “tulburată” şi acum “înţelege”, de ce şefii pompierilor au fost “atât de ostili”.

Aşadar, lui Raed Arafat i se pregăteşte condamnarea pentru omor. Domnule Arafat, aţi făcut o greşeală monumentală atunci când aţi hotărât să gândiţi şi să creaţi un serviciu public pentru salvarea acestor “oameni”. Aceştia sunt urmaşii acelora care au minţit istoria, care au inventat dosare şi i-au închis în temniţele comuniste pe intelectuali, care au inventat “omul de tip nou” al societăţii socialiste, care au prescris faptele din dosarul revoluţiei din ’89. Sunt aceia care NU sunt vinovaţi niciodată, ci caută vinovaţi pe care să-i răstignească pe o cruce pe care au declarat-o atee pentru propăşirea neamului.

Tribul vrea sânge şi va avea. Nu vă faceţi griji, domnule Arafat. În ţara asta nu eşti bun nici dacă eşti sfânt. Şi nimic nu e bun, nu ştiaţi ? Şi dacă cineva vrea să construiască aici, întotdeauna se va găsi o Ană pentru zid. Chiar nu ştiu, ce rugăciune s-ar potrivi pentru un musulman care nu a intrat niciodată într-o moschee şi care este judecat de “ortodoxia românească”. Să vă ajute, cine ?

N.B. L-am susţinut pe acest OM încă de pe vremea când “elita” clujeană l-a respins, căci la Cluj a vrut să înfiinţeze SMURD-ul. Apoi a plecat la Tg. Mureş unde “ungurii,  trădătorii de patrie”, i-au acordat sprijinul. Ministerul sănătăţii nu a dorit niciodată, nu să plătească un serviciu de urgenţă, nici măcar să conceapă existenţa lui în paralel, pentru că nici nu exista specializarea în medicina de urgenţă. Şi aşa a ajuns să colaboreze cu ISU pentru că ei veneau la accidente şi asigurau serviciul de descarcerare. ISU la vremea aceea nu avea nici măcar un flex ! Scoteau oamenii dintre fiare cu o ştangă. Tot Arafat le-a adus unul din fonduri private. De acolo s-a pornit şi s-a ajuns azi la un sistem naţional în care sunt implicate  forţe aeriene şi terestre. Şi nu e bine. “E omul sistemului ! Jos cu el !” Îngrozitor !

© Ioana Haitchi, 25.11.2015

Actualizare 1 – 27.11.2015
Domnule Arafat – e clar, sunteţi securist. Aşa spune “presa”, căci altfel, cum aţi fi putut veni în România şi mai apoi, cum aţi fi putut reuşi să faceţi atât de multe ? Ah, era să uit. D-nul Tolontan zice că s-ar putea să fiu postacă plătită de “Fundaţia pentru SMURD”. De-abia aştept să văd ştatul de plată pentru că azi vânzarea de carte nu merge prea grozav. Dar cine ştie ? Poate se răzgândeşte şi mă încadrează la categoria, fani.

Mesaj celor din “presă”: Aveţi obrazu’ gros cât talpa de Clujana ! Să vă fie ruşine !

Actualizare 2 – 27.11.2015

Am dus oarecum la extrem acest articol pentru a pune în evidenţă eventualele jocuri de culise. Am văzut prea multe să mai cred că a apărut din senin un contract găsit sub casa de marcat din “Colectiv” sau că “presa” a găsit documentul cu pricina care ne arată că ISU ştia cu o lună înainte despre organizarea concertului. E prea mult. Aşa cum a fost prea mult înscenarea de la prăbuşirea elicopterului de la Siutghiol când tot “presa” a adus la cunoştinţa publicului acele înregistrări cu oamenii care cereau ajutor şi probabil prea puţini s-au întrebat, dacă este posibil ca de la câteva sute de metri să se audă acele strigăte. Personal am făcut proba: NU se poate! Despre accidentul din Apuseni, iarăşi pot spune că unii medici au făcut declaraţii de care într-o zi o să le fie ruşine. Despre dispariţia planorului, ce-am mai putea spune ? Am înţeles că a fost dat dispărut doar după 3 săptămâni. Mă întreb doar, cum poate avea un telefon GPS, iar un planor sau orice aparat de zbor, nu ? Dacă e ceva adevărat din toate aceste nefericite accidente, pot spune că DA, sunteţi sabotat domnule Arafat. Nici dumneavoastră şi nici altcineva NU are voie să fie mai bun decât sistemul însuşi. Oare cum v-aţi permis ? […]

În legătură cu informațiile care s-au vehiculat, conform cărora s-a ascuns numărul cadavrelor din Clubul Colectiv, secretarul de stat Raed Arafat a declarant că s-a încercat o manipulare a populației, menită să-i scadă lui din credibilitate

”Știu sigur că ce s-a răspândit despre ascunderea numărului cadavrelor și așa mai departe, pot să spun că nu e adevărat”, a declarat Raed Arafat, arătându-se dezamăgit că aceste informații au fost vehiculate de oameni care au o voce credibilă și care prinde la un anumit segment de populație:

”Acest lucru înseamnă o manipulare. Folosirea cadavrelor ascunse este un lucru care, în inventarul României, există”.  Asta a fost grav. Că apar legendele e una, dar când îți apar din partea unor jurnaliști, când se fac talk-show-uri pe chestia asta, și sunt sunat și intru în direct fără să știu măcar că am intrat, doar mă trezesc că sunt în interiorul show-ului, și sunt confruntat în public cu situația asta … totuși, a fost o mișcare pe care populația a fost deșteaptă ca să o înțeleagă”. 

Întrebat ce conotație dă acestor informații, Arafat a spus că este aceea a ”manipulării și dezinformării” și că s-a încercat să se creeze o emoție la populație:

”Sau altă posibilitate este ca să vină să îți spună populația: nu mai am încredere, sau măcar să poți să scazi încrederea în ce se întâmplă sau în anumiți oameni și să spui că acești oameni nu ne spun adevărul, că s-au ascuns cadavrele. Colegii străini care au venit și au luat atâția pacienți din cei ventilați, intubați la noi, înseamnă că au fost complici cu noi. Că au luat pacienți care erau, de fapt, în moarte cerebrală. Deci această chestie s-a încercat să se perpetueze, dar nu a mers prea departe”.

Material de propaganda de pe facebook

Material de propaganda de pe facebook


Categorii

1. DIVERSE, Clubul Colectiv, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Razboiul impotriva Romaniei, Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “#Strada e folosita pentru o noua tinta. MIZA OPERATIUNII “JOS ARAFAT”: PRIVATIZAREA SERVICIILOR MEDICALE DE URGENTA

  1. Se pare ca papusarii vor reusi din nou. Daca protestatarii vor iesi in strada pentru “comemorarea celor arsi la colectiv” si se vor trezi strigand “jos Arafat”, inseamna ca nu mai avem nici-o sansa ca natie. Inseamna ca am ajuns cu totii, in special tinerii, doar niste tampiti. Romanii au ajuns o turma incapabila sa mai discearna intre realitate si manipulare, intre adevar si minciuna, intre bine si rau.
    Am spus acest lucru de mai multe ori, dar undeva in adancul inimii mele speram ca Dumnezeu isi va intoarce fata catre noi si ne va milostivi cu un strop de inteligenta.
    Din cauza prea multelor noastre pacate, ale fiecaruia personal si ale tuturor ca natie, tineretul a ajuns sa fie doar destept, frumos, libertin si extraordinar de manipulabil.

    Naivitatea este o caracteristica a tineretii. Cu totii am fost tineri si ii putem intelege intr-o oarecare limita pe cei de acum. Cand imi spuneau parintii sau bunicii ceva, cum ca nu este asa cum cred eu, ca lucrurile sunt altfel … eu eram cel destept, cel citit, cel care le stiam pe toate si ii caracterizam pe cei batrani drept inapoiati, neadaptati la timpurile noi, moderne.
    Amaratul de mine, au trebuit sa treaca 10 – 20 de ani ca sa-mi dau seama cat de prost eram, cat de naiv, lipsit de inteligenta si de discernamant.
    Cu cat ai mai multa scoala, mai multe diplome, mai multe masterate, dar esti tanar, fara experienta vie, traita, a scolii vietii, cu atat mai manipulabil esti. “Tinerii liberi si frumosi” ai zilelor noastre sunt, din pacate, mult mai naivi si mai prosti decat eram noi la varsta lor.
    Metodele de manipulare mediatica, sociala si politica s-au perfectionat, iar ei sunt atacati nonstop, din toate directiile, pe toate caile posibile.
    Fara Ortodoxia traita pe viu, fara ancorarea in invataturile Domnului si Dumnezeului nostru Iisusu Hristos, fara participarea la Sfintele Taine, la Dumnezeiasca Liturghie a maicii noastre Biserica Ortodoxa, toti tinerii vor fi ca niste paie vanturate incoace si incolo de catre vifornita propagandei seculariste si globalizante. De aceea este atat de inversunat atacata BOR, pentru ca este singura detinatoare a Adevarului.

    Acest protest organizat de 1 Decembrie a fost planuit pe feisbuc inca inainte “colectiv”. Scopul era o lovitura de stat pentru daramarea guvernului Ponta si punerea guvernului FMI – Soros – Ciolos. Ca lovitura de stat sa capete o falsa imagine nationala, gen “ne-am luat iar tara inapoi”, a fost pus de Ziua Nationala. Si ca sa fie siguri ca vor fi destul de multi oameni, ca altfel nu ar fi dat bine pentru imaginea corectitudinii politice a “strazii”, a coincis si cu aprinderea luminilor de sarbatori, cand zeci de mii de oameni vor fi pe strazi sa se bucure de deschiderea oficiala a sarbatorilor de iarna.

    Intre timp, lovitura de stat a avut deja loc, guvernul de “tehnocrati” a fost pus la posturi, iar papusarii din spatele presedintelui penal “Iohannis – sase case” si guvernului FMI – Soros – Ciolos au ramas cu un protest gata planuit si anuntat, dar care risca sa se intoarca chiar impotriva celor care l-au organizat. Caci unii dintre romani si-au dat seama ca au fost trasi pe sfoara cu guvernul de “tehnocrati” si protestul risca sa se indrepte contra marionetelor Iohannis si “guvernul meu”.

    Dar uite ca sistemul a reusit sa gaseasca o alta tinta a “tinerilor frumosi si liberi”, incercand sa le deturneze atentia de la faptul ca au fost manipulati si inselati de catre SUA – UE – FMI, facandu-i sa participe la o lovitura de stat prin care puterea a fost preluata in totalitate de catre puterile straine.

    Tinta falsa pentru o noua manipulare: Raed Arafat

    Sa nu le purtam pica “tinerilor frumosi si liberi”, caci la fel de naivi si de prosti eram si noi la varsta lor, indiferent cat de multa scoala aveam.

    Despre ceea ce cred eu in legatura cu acest protest scrisesem deja si aici:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/11/26/presedintele-iohannis-sustine-obligativitatea-educatiei-pentru-sanatate-iar-ministrul-muncii-sustine-educatia-sexuala-video/#comment-430526

  2. Mi se pare ca se face o confuzie: SMURD vs serviciul de ambulanta. Serviciul de ambulanta este una si este public, iar SMURD este altceva. Pai chiar aparitia SMURD e o concurenta pentru serviciul de ambulanta pe care-l platim noi, in fiecare oras si judet, nu?

  3. @ Mihai S:

    Totusi Smurdul e de cativa ani public si e in sistem integrat impreuna cu Ambulanta.

  4. Pingback: Klaus Iohannis ANULEAZA receptia traditionala de ZIUA NATIONALA. “O ofensa nepermisa adusa istoriei nationale”/ #STRADA VREA REVOLUTIE SI PE 1 DECEMBRIE. Pe agenda: parlament redus si IMPOZITAREA BISERICII | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: Klaus Iohannis ANULEAZA receptia traditionala de ZIUA NATIONALA: “O ofensa nepermisa adusa istoriei nationale”. Al cui presedinte este?/ “STRADA” care isi da arama pe fata si arata ca NU E ROMÂNEASCA: Facebook-ul VREA “REVOL
  6. Aura Ion a murit in frig. De frig.

  7. http://www.dcnews.ro/razboi-mirel-palada-catalin-tolontan-nu-e-un-simplu-idiot-util_491421.html

    Mirel Palada a transmis, prin intermediul paginii sale de Facebook, că accidentul din club Colectiv a fost “un pretext excelent pentru cinicii care profită de suferința oamenilor pentru a-și atinge scopurile. Cu ajutorul său l-au dat jos pe Ponta. Tot cu ajutorul său vor să-l bușească pe Raed Arafat și, în general, să modifice sistemul sanitar după logică, ideologia și interesele neocon și neoliberale reprezentate de PPE, de Băsescu, mai nou de Iohannis și de cei din spatele său”.

    Fostul consilier de stat în Guvernul României a adăugat: “câinelui de serviciu Tolontan i s-a dat drumul din lanț și i s-a servit și materie primă proaspată, să fie din nou coada de topor în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Și dă-i cu coada de topor în stânga și în dreapta. Acum, cel mai recent chichirez: infecțiile nosocomiale”. Mirel Palada a subliniat că infecțiile nosocomiale sunt o pacoste pentru medicii din toată lumea, fiind una dintre marile probleme ale civilizației contemporane. Sociologul a precizat că singura soluție e să razi tot spitalul din temelii.

    “Tolontan nu e un simplu idiot util”

    “Dar aceste “detalii” nu contează pentru justițiarii de servici care sunt cozi de topor. E doar un nou pretext util și cinic de a se cățăra ad literam pe cadavre pentru a buși ce e de bușit în sistemul de urgență medical. Adică, ați ghicit!, la întâmplare: tot pe Arafat. Se pregătesc baieții de privatizare și nu știu cum? Știm noi. Pas cu pas. Nu uitați. Tolontan nu e un simplu idiot util (vezi definiția acestui termen, să nu ziceți că-l jignesc degeaba). E un băiat cu ordin care îndeplinește un ordin pentru că a primit un ordin. Și niște materiale“.
    – See more at: http://www.dcnews.ro/razboi-mirel-palada-catalin-tolontan-nu-e-un-simplu-idiot-util_491421.html#sthash.xZXUQW2d.dpuf

  8. @ Dana:

    Precis tot din cauza lui Arafat. Personal.

  9. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1524744201185062&id=100009484907272

    Cum să violăm Sănătatea – cursul scurt

    Sunt deontologi care au sărit pe o femeie ce locuieşte în Marea Britanie. Biata a întinat, vezi Doamne, sistemul de sănătate din ţara care o hrăneşte, devoalând modul în care funcționează.
    Eu am o prietenă cu o soră care locuiește de multi ani acolo, care-și plătește taxele și are asigurare medicală, dar care mi-a spus că sistemul lor medical este o CALAMITATE. Nu vă vine să credeți? Cred că ar fi cazul să le spui şi altora, Mihaela Dumitru.
    Poate le trece pofta cu doritul unui sistem de sănătate “ca afară”.
    Despre sistemul american e suficient să vedeți filmul documentar al lui Michael Moore. Evident ca establishement-ul a țipat ca e “comunist”, că doar face o radiografie a unui sistem prost pentru mase și extrem de scump – adică excelent doar pentru cei care-și permit.
    Iubit public de drosofile amețite, scumpi propagandiști neoliberali din politică și presă, sistemul public de sănătate, dacă este privatizat integral, e o calamitate pentru oameni (știu, disprețuiți băsist/macovist masele), însă excelent pentru profitori.
    Voi de ce credeți că-i vor capul lui Arafat, care se încăpățânează ca un “tiran” ca serviciile în caz de urgențe să fie publice? Credeţi că vă vor vouă binele? Iertaţi-mă, dar dacă sunteţi convinşi de asta sunteţi iremediabil tâmpiți. Ceilalți, care nu cred dar aruncă petarde, sunt doar lichele plătite.

  10. Alt dusman de clasa tehnocrata!

    Victor Ciutacu: “Cu toata compasiunea pentru crunta durere a familiilor, decizia POLITICA de a evalua toti ranitii de la Colectiv pentru a-i trimite in strainatate e de o ticalosie feroce. Si scriu ticalosie pentru ca nu-l suspectez de tembelism pe ministrul sanatatii. Intai de toate, ideea in sine e un scuipat pe obrajii tuturor cadrelor medicale care s-au dat peste cap sa-i tina in viata. In al doilea rand, e o descalificare publica a intregului sistem medical; facuta de forul tutelar. In al treilea rand, e o discriminare a restului de pacienti, care au ajuns in spitale din alte cauze decat nenorocitul ala de incendiu. In al patrulea rand, e o testare discreta a terenului pentru marele anunt al privatizarii serviciilor medicale care pot aduce bani buni investitorilor. In al cincilea rand, o invitatie deschisa catre medicii si personalul de specialitate, scoliti in Romania, sa-si ia campii unde vad cu ochii in lumea larga. In al saselea rand, e inceputul spargerii monopolului lui Raed Arafat, in numele statului, asupra interventiilor de urgenta; cu beneficii financiare majore pentru cei care-i vor capul si care dirijeaza, inclusiv baneste, campania dezaxata de demonizare a fondatorului SMURD. In al saselea rand, e o scurgere deliberata de bani in strainatate, ocupand pe sute de mii de euro paturile libere ale spitalelor de acolo, inclusiv pentru pacienti stabilizati si care nu necesita transferul urgent in afara tarii.

    https://www.facebook.com/mirel.curea/posts/923387994363053

  11. Pingback: SINISTRELE MANIPULARI ALE “CRIMELOR” COLECTIV IMPUTATE SISTEMULUI SANITAR ROMANESC. “Se pregătesc baieții de privatizare și nu știu cum? Știm noi. Pas cu pas | Cuvântul Ortodox
  12. Pingback: SINISTRELE MANIPULARI ALE “CRIMELOR” COLECTIV IMPUTATE SISTEMULUI SANITAR ROMANESC. “Se pregătesc baieții de privatizare și nu știu cum? Știm noi. Pas cu pas” | Cuvântul Ortodox
  13. Pingback: SINISTRELE MANIPULARI ALE “CRIMELOR” COLECTIV IMPUTATE SISTEMULUI SANITAR ROMANESC. “Se pregătesc baieții de privatizare și nu știu cum? Știm noi. Pas cu pas”/ ODIOASA DISCRIMINARE intre PACIENTII “PRIVILEGIATI” de
  14. Pingback: Cum iese la suprafata agenda “influencerilor” #COLECTIV: PROPAGANDA PENTRU ASIGURARI SI AMBULANTE PRIVATE. La Cotroceni se pregateste deja proiectul legislativ!/ Raed Arafat: “PRIVATII VOR SA SE CUPLEZE LA FONDURILE PUBLICE ALE INTERVENT
  15. Pingback: FLORIN ZAMFIRESCU, interviu la “Dincolo de stiri”: “DOMNULE CIOLOŞ, FACETI PARTE DIN CEI VANDUTI! Ne credeti tampiti pe toti!” “SUNTEM IN PRAGUL UNUI RAZBOI MONDIAL, s-ar putea sa ajungem la suferinte care ne vor face sa-i i
  16. Pingback: RAZBOIUL IMPOTRIVA SCOLII PUBLICE ROMANESTI. Ce este in spatele scandalului fabricat pe seama profesorului de matematica de la Liceul Tudor Vianu? ASALT CONCERTAT AL SCOLILOR PRIVATE si al al aparatului de propaganda al NOULUI SISTEM ANTINATIONAL pentru D
  17. Pingback: MINERIADA MORALISTILOR CARE NE ARATA “DIRECTIA”. Va experimenta Romania un amestec de ultra-liberalism economic si tiranie biopolitica? | Cuvântul Ortodox
  18. Pingback: Actualizat. SCANDALUL DEZINFECTANTILOR SAU CUM A AJUNS RAZBOIUL SIE vs SRI SA SE DESFASOARE PE SANATATEA ROMÂNIEI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare