HAOSUL CAUZAT DE POLITICILE DE IMIGRARE CONTINUA/ Premierul Slovaciei: UE SE SINUCIDE RITUALIC/ Rusia acuza Germania de MUSAMALIZARE a unui VIOL/ Grecia a primit ULTIMATUM pe chestiunea protejarii SPATIULUI SCHENGEN/ Presa din tarile europene – VINOVATA PENTRU RUPTURA DINTRE PUBLIC SI EVENIMENTE

28-01-2016 8 minute Sublinieri

refugiati-epa-agerpres-465x390

Poliţia a intervenit pentru a calma spiritele încinse într-o tabără de refugiaţi din Germania unde sute de solicitanţi de azil s-au încăierat din cauza unei dispute legate de alcool.

Incidentul s-a petrecut în centrul de la Leimen, sud-vestul landului Baden-Wurttemberg. Mai mulţi refugiaţi musulmani şi-au atacat colegii de religie şi de azil pe motiv că beau alcool. La locul altercaţiei au sosit 32 de echipaje de poliţie care, potrivit dailymail.co.uk, au reuşit să despartă taberele beligerante şi să solicite asistenţă medicală pentru răniţi. Cel puţin cinci persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri şi mai multe la secţia de poliţie pentru declaraţii.

Potrivit acestora, un grup de pakistanezi ar fi reproşat unui grup de migranţi afgani care consumau alcool că nu se comportă ca nişte adevăraţi musulmani. Încăierarea care a urmat acestor dispute verbale a implicat peste 200 de persoane din respectivul centru de primire. Autorităţile germane au precizat că astfel de situaţii sunt din ce în ce mai frecvente în centrele pentru refugiaţi.

Preşedintele federaţiilor sindicale ale poliţiei germane, Rainer Wendt, acuza recent faptul că opiniei publice i se ascunde adevărata situaţie din centrele de primire, dar şi adevărata dimensiune a crizei provocate de uriaşul val de mirganţi care zduguie Europa pentru a nu crea panică.

Premierul slovac Robert Fico a declarat marți că UE ”comite o sinucidere rituala” prin actuala politică a imigrației, scrie Politico.eu. ”Dacă înființarea unei paze de coastă și a unei forțe de graniță a UE durează până la finalul lui 2016 sau până în 2017, atunci UE se va sinucide”, a spus Fico pentru publicația cehă Pravo.

Premierul slovac a mai spus că sistemul de relocare a refugiaților este ”un fiasco total” și că imigranții distribuiți prin sistemul de cote ”sunt imposibil de integrat” in Slovacia. Anul trecut, Bratislava a dat în judecată CE pentru impunerea sistemului de cote.

”Fie că se bazează pe cote temporare sau permanente, daca cineva ne obliga să importăm 50.000 de oameni cu obiceiuri și religie total diferite – iar aceștia sunt în mare parte bărbați tineri – nu-mi imaginez cum îi vom integra. Nu putem”, a spus Fico.

La începutul acestei luni, Fico a repetat că dorește să împiedice intrarea musulmailor în țară sa, după agresiunile sexuale de la Koln. ”Odată ce-i lași în țară, te poți trezi cu asemenea probleme”.

O tânără ce lucra la un azil de refugiați din Molndal, Suedia, a fost înjunghiată mortal de un imigrat în vârstă de doar 15 ani, informează Daily Mail.

Alexandra Mezher a fost atacată luni dimineața, în jurul orei 8:00, la un centru de refugiați pentru minori neînsotiți, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani. Ceilalți angajați au reușit să imobilizeze atacatorul până a venit poliția.

Victima, în vârstă de 22 de ani, descrisă de familia sa ca fiind un “înger”, a fost dusă de urgență la spitalul Sahlgrenska dar a murit din cauza rănilor grave. Tânărul de 15 ani, suspectat acum de crimă, a fost arestat.

Polițiștii au descoperit un cuțit la locul crimei și au sigilat zona, o anchetă fiind declanșată în acest caz.

Alexandra Mezher, originară din Liban, lucra la centru de refugiați pentru minori neînsotiți de câteva luni.

Verișoara victimei a descris-o pe Alexandra ca fiind un înger și îi învinovățește pe politicienii suedezi pentru moartea fetei

“Este îngrozitor! Era o persoană care vroia să facă bine, care vroia să fie mai bună. Și apoi el a omorât-o în timp ce își făcea treaba. Am plâns foarte mult. Era o persoană bună, caldă și fericită. Este numai vina politicienilor suedezi că a murit”, a declarat ruda a tinerei.

Acest caz se adaugă unui șir lung de violențe îndreptate împotriva femeilor, în Suedia, agresorii fiind în mare parte refugiți. De curând mai multe fete au dezvăluit că au fost agresate sexual de tineri imigranți la o piscină din Stockholm.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Thomas Fuxborg a declarat că atacatorul este un tânăr ce locuia la azil și a confirmat că tânărul a fost deja arestat, fiind suspect de crimă. Totuși, acesta nu a dezvăluit detalii despre identitatea sau naționalitatea sa, adăugând că motivul crimei nu este încă cunoscut.

“Acest tip de intervenție devine tot mai frecvent. Ne confruntăm cu tot mai multe incidente ca acesta de când vin din ce în ce mai mulți imigranți din afară”, a mai spus Thomas Fuxborg.

Atacul vine în contextul în care șeful poliției locale Dan Eliason a solicitat 4,100 de polițiști suplimentari pentru a reuși să facă față violențelor cauzate de refugiați.

Potrivit acestuia, numărul neașteptat de mare de solicitanți de azil (163.000 în 2015, la o populație de 9,8 milioane de locuitori) a pus sub presiune forțele de ordine în întreaga țară.

Numărul violențelor comise de imigranti s-a dublat în 2015 față de 2014, de la 148 de incidente la 322.

Moscova acuza politia germana de “disimulare” a informatiilor in cazul unei adolescente ruso-germane ce ar fi fost violata de migranti.

Moscova a acuzat marti politia germana ca a “disimulat” informatiile privind un viol care a avut loc la Berlin asupra unei adolescente de origine ruso-germana, caz care a suscitat mobilizarea extremei drepte germane si a mass-media ruse, care le-au imputat autoritatilor ca au ascuns adevarul, informeaza AFP.

“Informatiile, atunci cand ea (adolescenta) a disparut, informatiile au fost multa vreme disimulate (de politia germana), dintr-o cauza necunoscuta”, a denuntat ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov, exprimandu-si speranta ca “aceasta situatie nu se va repeta”. “La ora actuala, cooperam cu avocatul ei, care lucreaza cu familia, cu ambasada noastra. Este clar ca tanara fata nu a disparut deloc timp de 30 de ore din proprie dorinta”, a spus Lavrov in timpul unei conferinte de presa. “Este necesar ca adevarul si justitia sa triumfe” in acest caz, a adaugat seful diplomatiei ruse.

Potrivit mai multor mass-media germane, pretinsa victima a relatat ca a fost rapita la 11 ianuarie la Berlin de trei barbati de tip “mediteranean”, care vorbeau o germana proasta si care au dus-o intr-un apartament unde a fost batuta si violata. “Tanara, despre care s-a anuntat succint, la inceputul saptamanii trecute, ca a fost rapita, nu a fost victima niciunei rapiri, contrar a ceea ce afirma numeroase relatari din presa si zvonuri de pe retelele de socializare”, a reactionat politia berlineza intr-un comunicat. “Ancheta condusa de politia regionala de criminalistica a permis, de asemenea, sa se constate ca adolescenta de 13 ani, care a reaparut marti (12 ianuarie), nici nu a fost rapita”, a continuat politia.

Cu toate acestea, familia adolescentei acuza politia ca a manipulat-o pe aceasta pentru a-si schimba declaratiile. Aceasta versiune a familiei a fost preluata de mai multe mass-media ruse si a fost folosita, de asemenea, de extrema-dreapta germana, in special de partidul neo-nazist NPD, pentru a-i ataca pe refugiati, pe care ii califica in timpul manifestatiilor sale drept “Rapefugees”, “rape” insemnand “viol” in engleza, mai ales dupa noaptea de Anul Nou din Koln, marcata de zeci de agresiuni sexuale atribuite migrantilor.

Guvernul german a aprobat miercuri un proiect de lege care permite expulzarea delicventilor straini care au fost condamnati la o pedeapsa de inchisoare, chiar daca este cu suspendare, o reforma promovata dupa agresiunile atribuite migrantilor in noaptea de Anul Nou, la Koln, scrie AFP.

“Proiectul prevede ca delicventii straini pot fi scosi din tara atunci cand au fost condamnati la o pedeapsa cu inchisoarea, indiferent daca este cu suspendare sau nu”, a precizat guvernul, dupa o reuniune a consiliului de ministri.

Delictele si infractiunile prevazute sunt acte de violenta asupra unei alte persoane, agresiuni sexuale si atacuri impotriva politiei. Hotii recidivisti sunt si ei vizati.

In caz de condamnare, o persoana care beneficiaza de statutul de refugiat poate sa il piarda, potrivit proiectului de lege, ale carui linii mari au fost anuntate in 12 ianuarie.

Cancelarul Angela Merkel a cerut inasprirea regulilor privind expulzarea dupa violentele de la Koln, din noaptea de Anul nou, cand peste 1.000 de plangeri, dintre care peste o suta reclamau agresiuni sexuale, au fost depuse la politie.

Autoritatile germane au afirmat ca marea majoritate a acestor delicte au fost comise de cetateni din tarile arabe, inclusiv solicitanti de azil.

O parte tot mai mare a populatiei este nemultumita de politica de deschidere in privinta refugiatilor promovata de Merkel.

Concret, cine pierde moare. Valoarea sau meritul, capacitatea de evoluţie sau respectul unor valori umane fundamentale nu au nicio importanţă. Câştigă cine ia prin surprindere sau cine are mai multe gene la capitolul cinism. Unii speculează incapacitatea europenilor de a fi cinici, alţii speră că în ISIS există totuşi încă un dram de umanitate.

În acest context, apariţia unui comitet Orwell format din jurnalişti şi analişti politici, la Paris, este aproape logică. Dincolo de orice speranţe de continuitate sau de reuşită pe care le-ar avea un astfel de board exclusivist, format, aşa cum spuneam, din jurnalişti mainstream, ca Natacha Polony, Laurent Joffrin, Brice Couturier, pentru prima sa conferinţă, la începutul lunii ianuarie, comitetul cu pricina a avut sala plină. Plus un mănunchi de persoane care au forţat uşile ca să pătrundă în amfiteatrul neîncăpător al institutului IPAG, pentru a asculta câte ceva despre „Terorism, Europa, imigraţie…“.

Un cocktail exploziv (la propriu), dar al cărui detonator principal a fost numit foarte repede: chiar la începutul conferinţei. Presa este de vină pentru adâncirea acestei prăpăstii ideologice între public şi realitate, între public şi evenimente. La scară mică, cam asta este situaţia şi între ceea ce se întâmplă dincolo de Prut şi mass-media plus public. La scară largă.

Niciunul dintre noi, europeni, nu mai înţelege nimic din strategia ISIS şi din lipsa de strategie de răspuns sau măcar de apărare a Uniunii Europene.

Astfel, pentru ca lucrurile să fie foarte clare, câteva cifre. Institutul Elabe a elaborat un sondaj pentru comitetul Orwell, din care reiese că pentru 8 subiecte de actualitate din 10, în 2015, publicul francez consideră că presa nu a informat corect. Sau bine. Obiectiv? Vorbim de Franţa, nu de Moldova sau România, ci de un stat în care neîncrederea publicului în media se traduce imediat în scăderea vânzărilor şi chiar dispariţia site-ului sau publicaţiei cu pricina. Pentru membrii comitetului Orwell, întocmai, fraza autorului lui „1984” este mai actuală decât oricând: „În aceste timpuri de impostură universală, a spune adevărul este un act revoluţionar”. La capătul unei jumătăţi de oră însă, audienţa se întreba totuşi care adevăr, deoarece una dintre invitate, Elisabeth Lévy, exprima neplăcerea de a vedea că presa care critică UE este imediat pusă la zid, atunci când a fi anti-european ar trebui să fie doar o alternativă. Ca opţiune, mai degrabă ciudată reflecţia, din partea unei Franţe care a ales mereu, conştient, să se situeze împotriva curentului european (vezi respingerea unei Constituţii europene, în primă fază… sau a ideii de Europă creştină, în a doua fază).

Aceeaşi Franţă care însă, având memoria scurtă, nu are nicio reticenţă în a vorbi despre solidaritate şi unitate, şi valori creştine, atunci când focul este deja încins. Din punct de vedere strict istoric, orice specialist de acest gen ar fi fericit să constate, întocmai, că Franţa a rămas tărâmul naşterii de revoluţii, dar şi al uciderii în faşă a ideilor revoluţionare. În fine, Brice Couturier vorbeşte chiar despre cele patru metode ale presei din Hexagon, „pour noyer le poisson”, expresie care ar vrea să spună că astfel subiectul se duce pe apa Sâmbetei… dacă mai adaugăm la cele spuse de cronicarul francez şi recentul articol despre Illuminati, publicat de Philosophies Magazine, tabloul este total: „când delirul se îmbracă în raţiune…“.

Fie. Vom vedea cum decurg celelalte episoade. Ce este sigur este că presa franceză a simţit (şi recunoscut) abisul în care Franţa pare să se scufunde (nu doar şomaj, ci şi insecuritate, lipsă de viziune, creştere a pericolului reprezentat de Frontul Naţional…) înaintea oamenilor politici. Este deja un început de revoluţie.

  • ActiveNews: 

Încolțită de aliați. Merkel, amenințată cu Curtea Constituțională dacă nu schimbă politica de primire a refugiaților

Poziția Berlinului în criza migranților tulbură apele politice în Germania. Tot mai multe voci acuză modul în care Angela Merkel a gestionat problema migranților. În corul acuzatorilor se înscrie și un lider din partidul cancelarului german, care amenință că se va plânge la Curtea Constituțională.

Premierul Bavariei, Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, i-a transmis marți șefei guvernului de la Berlin o scrisoare prin care îi cere să-și schimbe politica frontierelor deschise fața de migranți, amenințând-o că, în caz contrar, va sesiza Curtea Constituțională, relatează agenția EFE.

În scrisoarea, aprobată de întregul executiv bavarez, se solicită guvernului federal o protecție mai eficientă a frontierelor și plafonarea la cel mult 200.0000 pe an a numărului migranților primiți, după ce anul trecut au ajuns în Germania aproape 1,1 milioane de solicitanți de azil proveniți mai ales din Africa, Orientul Mijlociu și Asia, transmite Agerpres.

În scrisoare este dat exemplul Austriei, care a decis săptămâna trecută să accepte anul acesta cel mult 37.000 de cereri de azil, număr ce se va reduce progresiv în anii următori.

Amenințarea CSU urmează unui șir de declarații prin care politicienii bavarezi au încercat să o determine pe Angela Merkel să-și revizuiască respectiva politică, criticată și de social-democrații din formațiunea SPD, membră de asemenea în coaliția guvernamentală.

Săptămâna trecută, CSU i-a dat cancelarului Merkel un nou ultimatum, al treilea, să ia până în martie măsuri pentru reducerea fluxului de migranți extracomunitari.

Grecia, avertizată de Comisia Europeană că a neglijat frontiera externă a Schengen. Ultimatumul primit de Atena

Grecia riscă excluderea temporară din Schengen pentru că a ignorat obligațiile privind frontierele, arată un proiect de raport al Comisiei Europene.

Grecia a ignorat grav obligațiile privind securizarea frontierelor și riscă suspendarea din Spațiul Schengen, se arată într-un proiect de raport al Comisiei Europene, citat de BBC News.

“Grecia a neglijat în mod grav obligațiile și există deficiențe grave în privința verificărilor la frontierele externe, iar aceste probleme trebuie remediate de autoritățile elene”, a susținut Valdis Dombrovskis, vicepreședintele C.E.

Dacă raportul va fi adoptat, Grecia va fi obligată să-și securizeze frontierele externe și în maximum trei luni trebuie să ia măsuri pentru limitarea fenomenului imigranției. În caz contrar, aceasta riscă excluderea temporară din Schengen.

Mai mult de 850.000 de imigranți au ajuns în Grecia anul trecut și încă 44.000 au ajuns pe insulele grecești de la începutul acestui an.

Austria, Germania, Belgia, Suedia și Dnaemarca au solicitat reintroducerea controalelor temporare în Spațiul Schengen pentru a opri acest fenomen. Germania, Austria, Suedia și Danemarca au introdus deja controale temporare la frontierele lor chiar de acum câteva luni.

Suedia va expulza aproximativ 80.000 de refugiați

Suedia va expulza aproape 80.000 de imigranți intrați pe teritoriul său în 2015 și a căror cerere de azil a fost sau urmează să fie respinsă, a declarat miercuri ministrul de interne, Anders Ygeman, citat de AFP.

“Se discută despre 60.000 de persoane, însă se poate ajunge la 80.000”, a declarat ministrul pentru cotidianul financiar Dagens Industri (DI).

Ministrul de interne a mai precizat că, în mod normal, expulzările se efectuează cu zborurile de pasageri, dar ținând cont de numărul amintit “va trebui să utilizăm mai mult avioane charter” special închiriate și expulzările vor dura mai mulți ani.

În 2015, 163.000 de refugiați au depus o cere de azil în Suedia. Dintre cele 58.800 de dosare prelucrate anul trecut de Oficiul suedez, 55% au fost acceptate.

În 2015, sirienii au sosit în masă, iar rata de acceptare a cererilor de azil variază considerabil în funcție de naționalități: 90% pentru sirieni, 35% pentru afgani și numai 20% pentru irakieni, mai scrie AFP.


Categorii

1. DIVERSE, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Germania, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “HAOSUL CAUZAT DE POLITICILE DE IMIGRARE CONTINUA/ Premierul Slovaciei: UE SE SINUCIDE RITUALIC/ Rusia acuza Germania de MUSAMALIZARE a unui VIOL/ Grecia a primit ULTIMATUM pe chestiunea protejarii SPATIULUI SCHENGEN/ Presa din tarile europene – VINOVATA PENTRU RUPTURA DINTRE PUBLIC SI EVENIMENTE

  1. Tot mai mult se vădește, că așa-zișii refugiați sunt bărbați tineri, fără familii, chiar minori. Or aceștia ar fi trebuit să lupte în mod normal pt țara lor în Africa sau Asia. Iar arme și muniții se găsesc destule și încă prea multe pe acolo.
    O posibilitate, nu-i așa?
    Dar mai este o altă posibilitate, mai probabilă după părerea mea: aceștia ar putea lupta contra Israelului încet-încet, dacă ar rămâne sau s-ar aduna în Orientul Mijlociu. Sau mai dintr-o dată, dacă niște israelieni ar pune stăpânire pe muntele Sionului și ar dărâma Al Aksa.

  2. “Sinucidere rituala!”, Da. Premierul Slovaciei stie el ce stie! Mai ales cind adauga cuvantul esential “Ritual”. Chestia e ca s-a ajuns la un punct care dupa criteriile interesului national si chiar, pina la un punct personal, tine de dementa: anihilarea statelor pe care le conduc si chiar, distrugerea pretiosului UE- o marota, in fond, necesara sa puna in loc mecanismele ordinii globale. chestia e, si devine din ce in ce mai evident ca lucrul nu se poate intimpla si fara sacrificii la nivele …mici si medii ale piramidei celor care participa la formarea acestei ordini. Ma rog, sacrificii care pe moment sint doar de putere (pierderea unor drepturi si a unor pozitii zemoase)sau, mai grav, in cazul Romaniei, al pierderii (partiale insa) de avere si libertate personala. In fond, ca in orice ordine/conceptie satanica/masonica majoritatea membrilor piramidei sint o materie de care varful se debaraseaza in etapele ultime. Chestie pe care, se pare unii dintre ei nu prea au avut-o in vedere din prostie, din orbire, din lacomie… Insa s-a cam ajuns si in etapa asta sau p-aproape. Ce legatura are ce zic eu aici cu directionarea planificata, sistematica a unor mase de oameni cu un potential destibilizator si distrugator pentru tot ceea ce a mai ramas din vechea ordine pre-UE? Pai cam totul. Faptul ca destul de multi politicieni de prin diverse tari occidentale au inceput sa cirteasca serios (mai serio decit de obicei) arata gravitatea situatiei pe care, poate, unii o realizeaza abia acum.

    Treaba e, ca pina sa incaseze cei din esaloanele inferioare care au umerit la piramida globalista primii si cei mai duri afectati sint si vor fi alde noi.

  3. “Suedia va expulza aproximativ 80.000 de refugiați”. Unde?!

  4. @Cristian
    Foarte plauzibila ipoteza…doi iepuri dintr-o lovitura: “spatiu vital” in zona si platirea unor polite vechi popoarelor europene.
    Este clar ca papusoii lideri europeni sunt jucati mai tare decat la Monte Carlo !

  5. Pingback: GRECIA – ULTIMATUM DE LA UE IN CRIZA REFUGIATILOR/ Viktor Orban denunta un “PACT” turco-german privind REFUGIATII/ UNGARIA VA CONSTRUI, PANA LA URMA, GARDUL LA GRANITA CU ROMÂNIA/ Critici vehemente la adresa lui MERKEL/ (Auto)cenzura co
  6. Pingback: MAREA INVAZIE A MIGRANTILOR ARABI. Reportaj “In premiera” (VIDEO): “ROMÂNIA și BULGARIA trebuie să facă eforturi serioase ca să nu ajungă să fie transformate în REZERVAȚII PENTRU REFUGIAȚI”. Cum a fost DISTRUSA viata norm
  7. Pingback: Primii refugiati adusi la Galati (VIDEO)/ Discursul “strategic” al AMBASADORULUI SUA despre “o NOUĂ Românie” EXPERIMENTALĂ in contextul CRIZEI MIGRANTILOR: “Lăsați-i pe acești imigranți să devină parte a acestei noi
  8. Pingback: UE cedeaza TURCIEI in problema imigrantilor/ ATENTAT IN ISTANBUL/ KURDISTANUL – razbunarea Rusiei?/ Teroristul supravietuitor al atacurilor de la Paris – CAPTURAT/ STARE DE ASEDIU PERMANENTIZATA LA PARIS. In curand, in intreaga Europa? | Cuvâ
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare