O INGINERIE SOCIALA PERVERSA. In timp ce mii de oameni mor, in continuare, in Orientul Apropiat, REFUGIATII triati de GERMANIA au provocat VALURI de AGRESIUNI SEXUALE si TALHARII. Scandal de amploare ce ar putea duce la SFARSITUL EREI MERKEL: presa si conducerea politiei, acuzate de MUSAMALIZAREA AGRESIUNILOR, formarea primelor “MILITII” CIVILE

8-01-2016 16 minute Sublinieri

Va ajunge Europa destabilizată de milioanele de refugiaţi? Vor fi folosiţi aceştia ca masă de manevră pentru interese geo-politice în anumite zone, sau pentru sporirea controlului la graniţe şi, mai ales, în interiorul acestora, sporind supravegherea propriilor cetăţeni sub pretextul protecţiei? Cred ca este posibil.

În mai multe oraşe europene, din zona Schengen – aşa zisa zonă sigură, securizată, în care România nu este primită (Slavă Domnului!), au avut loc atacuri ale populaţiei recent adoptate (partea masculină, în special) asupra cetăţenilor ţărilor gazdă. Rapoartele poliţiei din oraşele respective spun că a crescut criminalitatea, rata tâlhăriilor, agresiunilor fizice, numărul violurilor. În acest timp, însă, multe dintre aceste atacuri se bucură de complicitatea presei prin tăcere şi cenzură, sau complicitatea autorităţilor, prin expectativa exagerată şi lipsa de acţiune, ba chiar prin încriminarea propriilor cetăţeni, cum de exemplu primăriţa oraşului Köln le consideră vinovate pe femeile și tinerele germane abuzate sexual de imigranți în noaptea de Anul Nou (potrivit Spiegel).

Până şi poliţiştii germani cu mulţi ani de experienţă s-au declarat şocaţi de ceea ce s-a întâmplat la Köln, în noaptea de Anul Nou. Şi cu toate astea, presa germană a relatat despre evenimente abia după 5 zile, iar Poliţia nu a făcut nimic, nu a procedat la identificarea-reţinerea atacatorilor, aşteptând plângerile femeilor agresate! Parcă trăim într-o lume cu susul în jos…

Cancelarul Angela Merkel se poate considera mulţumită. Invitaţia sa pentru milioane de refugiaţi musulmani în Germania şi Europa a dat roade, dar nişte roade negative, nu aşa cum încercau jurnaliştii propagandişti ai lui Soroş să ne convingă (să fim şi noi, încuiaţii de români, mai „deschişi” la primirea unui număr cât mai mare de refugiaţi). În Germania (ţară civilizată, occidentală, ultra-performantă economic inclusiv pe seama trepăduşilor de la care a supt sânge şi în timpul războaielor mondiale), a devenit greu să mergi în siguranţă pe stradă fără să fii atacat de o hoardă de imigranţi musulmani, care să te fure sau agreseze fizic. Iar dacă eşti femeie: Ghinion, vorba neamţului Iohannis, poţi fi molestată sexual sau chiar violată.

Când autorităţile ţării tale spun că, pentru a preveni agresiunile sexuale şi violurile din partea refugiaţilor musulmani, femeile trebuie să meargă împreună în grupuri, să nu stea separate, și să nu fie într-o stare festivă”, devii minoritar în ţara ta. Bine, pentru o parte dintre noi, românii, lucrurile astea sunt trăite deja şi rumegate bine – în aşa numitul „Ţinutul Secuiesc” accesul la funcţii publice se face NUMAI pe criterii etnice sau cel puţin lingvistice, dacă nu vorbeşti maghiara rişti să nu fii servit la magazin, restaurant etc. – dar de aspectele astea se discută PREA PUŢIN în presa noastră, foarte reactivă şi suspect de receptivă la orice scandal minor, mult prea preocupată de ideologiile anti-naţionale sau anti-familie – teme binecunoscute şi super rulate pe plaiurile noastre.

Femeile germane agresate sunt femei europene, femei creştine, facem parte din aceeaşi civilizaţie, deci în mod normal, ar trebui să fim cu atât mai mult solidari cu ele, faţă de suferinţa suferită. Dar „noi” ce facem? Premierul ţării noastre merge în vizită la Cancelarul german, parcă pentru a-i spăla imaginea, prea şifonată după incidentele recente despre care amintit mai sus. Măcar din din respect și solidaritate faţă de trauma sutelor de femei germane agresate în valul recent pe care presa l-a numit un adevărat “jihad sexual” şi care a fost declanșat de imigranții musulmani în orașe altădată libere, sigure și prospere din Europa: Koln, Hamburg, Stuttgart, Munchen, Berlin etc., ar fi putut amâna vizita. Cu atât mult, privim cu mâhnire postura prim-ministrului României, stând precum un elev în fața dirigintei Merkel, o profesoară de multiculturalism care a incendiat tablourile istorice de pe pereții Europei.

A aduce în discuție spaţiul Schengen într-un astfel de moment, în care înșiși liderii europeni recunosc neviabilitatea acestui spațiu, este cam absurd. Apoi, a dojeni România la infinit pe tema ”MCV” și a lega dosarul Schengen de tema corupției, când peste un million de cetățeni extracomunitari au trecut prin granița Europei și a Germaniei mai ceva decât barbarii prin limesul roman, e indecent. Să accepţi toate aceste dojeni cu seninătate, te pune în poziţia căţeluşului, care dă din coadă la vederea stăpânului, sau a sclavului fericit…

Într-o perioadă în care țara ta e implicată în scandaluri de mare corupție transnațională precum EADS ori țeapa dată consumatorilor auto de către Volkswagen, chiar dacă ești cancelar al Germaniei – sau poate tocmai de aceea – ar trebui să păstrezi tăcerea (OPINIE | De ce premierul Ciolos nu trebuia sa mearga la Berlin).

Europa se găsește într-o criză politică, economică și morală uriașă și ar cam fi cazul, în cazul în care suntem români responsabili, să preluăm modelul ferm al unor națiuni precum Polonia. Exemplul premierului polonez, care chiar zilele acestea a anunțat că nu va accepta decât 100 de migranți, toți trecuți printr-un amplu program de verificare individuală, e unul ce trebuie asumat şi de către noi. Altfel, ne trezim că vom prelua o bună parte din migranţi, în contextul unei Germanii care a scăpat de sub control criza lor și care acum caută fără succes soluții de redirecționare a presiunii imigraționiste.

Poliţia din oraşul german Koln este în alertă. Zeci de femei susţin că au fost agresate de imigranţi în noaptea de Revelion în zona gării centrale. Victimele povestesc că au fost molestate sexual şi jefuite la coborârea din trenuri de un grup format din circa o mie de bărbaţi descrişi ca originari din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

ACTUALIZARE 21.00. Politologul Ute Anneli Gabanyi a explicat la Jurnalul de Seară cum a fost perceput în special în mediul online şi cum a fost relatat de presa din Germania acest incident:

„Se pare că la Koln au existat incidente provocate de nişte grupuri mici, probabil tot de străini, din mediul nord african, nişte grupuri de 2 – 3 persoane, care la sărbători, când erau adunări de oameni, au încercat să comită furturi din buzunare. Nou aici era că, în incinta gării, aceste grupuri s-au unit şi au comis acele acte de violenţă.

Chiar şeful Poliţiei din Koln a vorbit despre o dimensiune nouă în crima organizată. Se ştie că aceşti oameni, de obicei se adună în regiunea gării în mai toate oraşele din Europa, nu doar în cele din Germania, dar nou e că au acţionat acum sub protecţia sărbătorilor Anului Nou, cu focurile de artificii. Au agresat oamenii care erau în piaţă cu astfel de focuri de artifici.

Şi poliţia, deşi în acea zonă sunt foarte multe instalaţii de supraveghere video, spune că nu ştie despre cine e vorba. Cinci persoane au fost arestate. Dacă sunt atâţia refugiaţi care nu au fost înregistraţi, lăsaţi să intre în ţară fără să le ştii datele personale, e clar că nu pot fi identificaţi.

E scandalos că presa din Germania a ţinut evenimentele sub anonimat câteva zile, în general nu mai poţi discuta doar despre evenimente, trebuie să tragi concluzii din felul în care aceste evenimente sunt prezentate în presă.

Pe reţelele de socializare se arăta foarte clar că este absolut inacceptabil ca oamenii să nu mai fie informaţi”.

ACTUALIZARE 16:15 – Incidentele de la Koln par bine organizate, iar hărţuirea sexuală ar putea fi doar o modalitate de a ascunde de fapt adevăratele intenţii ale agresorilor, adică de a fura telefoanele mobile şi genţile victimelor.

Aproape o sută de femei susţin că au fost bruscate, molestate sexual şi jefuite de mai mulţi indivizi care le-au blocat trecerea pe peroane. Martorii vorbesc de bărbaţi agresivi şi în stare de ebrietate care au venit în gara din Koln în seara de 31 decembrie. Deşi erau numeroase patrule în zonă la momentul respectiv, nu au fost raportate incidente şi nici nu s-a intervenit. Autorităţile s-au mobilizat abia după ce au fost depuse zeci de plângeri.

Ceea ce s-a întâmplat în gara centrală din Koln şi în alte oraşe din Germania este inacceptabil. Întâi de toate trebuie să ne lămurim dacă avem de-a face cu o nouă formă de crimă organizată împotriva căreia statul trebuie să ia măsuri. Crearea unei conexiuni cu problema refugiaţilor reprezintă, însă, o eroare, a declarat Heiko Maas, ministerul Justiţiei din Germania.

Cazul de la Koln este de departe cel mai grav şi cel mai îngrijorător, dar există plângeri de agresiuni sexuale comise tot de bărbaţi de origine străină şi la Hamburg şi la Stuttgart. Chiar dacă presa şi anchetatorii se feresc să facă o legătură cu problema imigranţilor, oamenii sunt extrem de îngrijoraţi.

Martorii spun că tinerii au stârnit haos şi în faţa catedralei din Koln aflată în imediata apropiere a gării după ce au aprins artificii şi petarde. Atacatorii acționau în grupuri mici, care încercuiau o femeie pentru a o agresa sexual și tâlhări.

Autoritățile se așteaptă ca mai multe victime să se prezinte pentru a da declarații în zilele următoare. Până acum au fost depuse 90 de plângeri penale.

Poliţia, aflată în efective importante în zona respectivă, nu a intervenit şi nici nu a raportat incidentele semnalate acum în presa germană. Primarul din Koln a cerut o anchetă rapidă pentru identificarea celor vinovaţi.

Deocamdată nu ştim cine a comis aceste fapte. Dar angajaţii serviciilor de urgenţă aflaţi la faţa locului şi victimele i-au descris pe cei implicaţi ca având origini arabe şi nord-africane”, a declarat Wolfgang Albers, şeful Poliţiei din Koln.

Primarul din Koln, unde în noaptea de Revelion un grup de bărbați au agresat sexual și jefuit mai multe femei, a reușit să stârnească furia alegătorilor săi, după ce a spus că femeile trebuie să se urmeze un „cod de conduită” pentru a se evita astfel de evenimente pe viitor, informează The Independent.

Primarul Henrriette Reker a participat la o întâlnire de urgență cu șeful Poliției din Koln, Wolfgang Albers, și cu Wolfgang Wurm de la Poliția Federală pentru a stabili cum să gestioneze atacul din noaptea de Anul Nou când zeci de femei au fost pipăite și atinse necorespunzător de un grup de bărbați.

Victimele și-au descris agresorii ca fiind de origine arabă și nord-africană.

Este foarte important să ne asigurăm că astfel de incidente nu vor mai avea loc niciodată. Am auzit că astfel de atacuri au mai fost sesizate și în alte orașe. Acest lucru nu ne ușurează treaba”, a spus Reker.

Măsuri controversate

Celula de criză a stabilit că printre măsurile de prevenție ar trebuie să se numere și un cod de conduită pentru femei și fete, iar primarul Henriette Reker a precizat că actualul cod de conduită pentru toți cetățenii va fi actualizat online.

Astfel, în noul cod de conduită ar urma să apară măsuri precum: femeile să stea la un braț distanță de bărbații străini, să nu se depărteze de grupul lor, să îi roage pe trecători să intervină în cazul în care sunt agresate și să informeze poliția dacă au fost victimele unei agresiuni.

Deoarece urmează mai multe festivaluri importante în Koln, în luna februarie, Reker a promis că mai mulți polițiștii vor fi detașați pe străzi.

Oamenii și-au exprimat nemulțumirea că celula de criză s-a concentrat atât de mult pe victime și nu pe agresori.

Un raport intern al poliţiei federale din Germania, consultat de jurnaliştii de la Spiegel Online şi datat 4 ianuarie, descrie situaţia din noaptea de Revelion din Koln ca fiind haotică şi ruşinoasăÎn noaptea în care sute de femei au fost agresate sexual şi jefuite, polițiștii s-au temut că vor exista morți, scrie Euractiv.ro.

Din raport reiese că autoritățile nu au fost stăpâne pe situație în noaptea de Anul Nou, iar situația generală a fost descrisă drept „haotică și rușinoasă”.

Raportul, realizat de un înalt funcționar, mai arată că polițiștii – care au fost puțini și au avut echipament neadecvat – s-au temut că incidentul s-ar fi putut solda cu răniți grav sau chiar morți. Înaltul funcționar a mai scris că „femeile, singure sau însoțite, au trecut printre grupuri de bărbați aflați într-o puternică stare de ebrietate ca prin „furcile caudine”, o situație ce nu poate fi descrisă”.

Potrivit raportului, femeile agresate au menționat că autorii ar fi fost migranți, dar majoritatea agresorilor nu au putut fi identificați, deoarece forțele de ordine nu au putut gestiona toate evenimentele, atacurile, infracțiunile, întrucât s-au întâmplat prea multe în același timp”. Polițiștii au fost frustrați, dat fiind că nu au putut ajuta fiecare victimă în parte.

Totodată, potrivit Agerpres, deși oficialii au spus că nu există indicii că autorii agresiunilor ar fi refugiați, raportul susține că bărbați în stare de ebrietate și-au bătut joc de polițiști, spunând că sunt solicitanți de azil și au fost invitați de cancelarul Angela Merkel. „Sunt sirian, trebuie să mă tratați cu amabilitate! Doamna Merkel m-a invitat”, ar fi spus un bărbat.

La secțiile de poliție au fost depuse peste 100 de plângeri, trei sferturi dintre ele de natură sexuală, inclusiv două pentru viol. Poliția a confirmat astăzi că 16 persoane sunt anchetate în legătură cu infracțiunile respective, fără să fie făcută vreo arestare, anunță Agerpres.

Recentul val infracțional din Koln a inflamat dezbaterea purtată în Germania despre efectele primirii a 1,1 milioane de migranți anul trecut.

Rămâne neclar dacă atacurile au fost coordonate, chiar dacă poliția a anunțat că investighează legăturile cu o bandă infracțională de nord-africani, cunoscută deja de 18 luni.

Membri ai parlamentului din întreg spectrul politic cer ca făptașii să fie pedepsiți în conformitate cu rigorile legii.

Ministrul justiției Heiko Maas a declarat astăzi că solicitanții de azil care vor fi condamnați pentru agresiune sexuală sau alte infracțiuni sunt pasibili de deportare. Conform legilor actuale, personale condamnate la un an sau mai mult de închisoare pot fi deportateindiferent de originea lor, a afirmat Heiko Maas pentru Funke Media Group.

Germania trebuie să transmită semnale către cei care nu respectă normele legale, a spus cancelarul Angela Merkel despre incidentele din noaptea de Anul Nou de la Koln. Ea a precizat că, în context, există proceduri precum extrădarea sau returul.

Este ceva insuportabil și pentru mine tot ce s-a întâmplat acolo. Trebuie discutat în mod deschis. Există foarte multe denunțuri în momentul de față și Poliția va urmări toate aceste fapte. (…) Există procedura de retur, dar și alte proceduri comune. Există și un dispreț față de femei și noi trebuie să combatem aceste tendințe. Cetățenii au drepturi, iar noi avem obligația, ca stat, să dăm răspunsurile corecte: dacă este nevoie de o modificare a normelor juridice sau o prezență a Poliției mai mare. (…) Trebuie să vorbim și despre bazele conviețuirii culturale în țara noastră. Așteptările oamenilor sunt că trebuie să urmeze fapte, iar noi trebuie să vedem dacă este vorba de extrădare și trebuie să transmitem și câteva semnale către cei care nu respectă normele legale la noi”, a declarat Angela Merkel, în conferința de presă comună cu premierul Dacian Cioloș.

Agerpres notează că poliția germană a anunțat joi că a identificat 16 suspecți și a înregistrat 121 de plângeri după zecile de agresiuni sexuale petrecute în noaptea de Anul Nou la Koln.

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat ieri că doreşte o reducere semnificativă a numărului de refugiaţi care sosesc în Uniunea Europeană şi, în acelaşi timp, menţinerea deschisă a graniţelor în interiorul comunităţii europene.

Declaraţia vine în contextul în care Angela Merkel este tot mai criticată pentru că a permis intrarea în ţară a 1,1 milioane de solicitanţi de azil în 2015.

„Este foarte important să obţinem atât o reducere semnificativă a numărului de refugiaţi, prin abordarea cauzelor imigraţiei şi prin măsuri naţionale, şi în acelaşi timp să păstrăm libertatea de mişcare a oamenilor în interiorul Uniunii Europene”, afirmă Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Televiziunea publică germană ZDF şi-a cerut scuze pentru că a prezentat cu întârziere agresiunile sexuale asupra mai multor femei survenite în noaptea de Anul nou la Koln, scrie AFP.

Redacţia ZDF a scris, pe conturile de Facebook şi Twitter: “Faptul că jurnalul de la ora 19.00 de luni seară nu a menţionat măcar incidentele este o neglijenţă”.

A nu discuta acest subiect luni seară a fost “evident o judecată greşită”, recunoaşte ZDF, citată de hotnews.ro, a cărei pagină de Facebook este copleşită de mesajele telespectatorilor nemulţumiţi: “încrederea mea în (această televiziune), pentru care plătesc impozite, scade din ce în ce mai mult”, scrie unul dintre ei.

Totodată, este pus în discuție și ecoul slab din presă al incidentelor, înainte de ziua de marţi

În ajunul Anului Nou, un val de agresiuni sexuale au avut loc în zona gării centrale și a celebrei catedrale din Koln, incidente care au șocat și alarmat opinia publică și oficialitățile.

În urma acestor incidente, au fost înregistrate peste 90 plângeri de agresiune sexuale, inclusiv una privind un presupus viol, victimele afirmând că agresorii provin dintr-un grup de circa 1.000 de bărbați care par a fi ‘de origine arabă sau nord-africană”.

Poliția a semnalat de asemenea zeci de plângeri la Hamburg.

Seful politiei orasului german Koln, Wolfgang Albers, criticat pentru lipsa de reactie a fortelor de ordine fata de agresiunile sexuale comise de grupuri de migranti in noaptea de Anul Nou, a fost demis vineri.

Intre timp, numarul plangerilor depuse de femeile si adolescentele agresate sexual si/sau jefuite in centrul orasului in acea noapte a ajuns la circa 170. Autoritatile au anuntat tot vineri ca au deocamdata 31 de suspecti, dintre care 18 sunt migranti, dar niciunul nu a fost arestat.

Agresiunile sexuale comise la Koln de circa o mie de persoane organizate in grupuri si ale caror semnalmente arata ca cel mai probabil sunt arabi si nord-africani au provocat indignare in Germania, fapte similare de mai mica anvergura petrecandu-se si in alte orase, precum Stuttgart si Hamburg.

Politia din Koln a anuntat pe 1 ianuarie ca noaptea de Anul Nou a trecut fara evenimente majore. Dar relatarile ce au aparut apoi treptat despre gravitatea evenimentelor au condus la critici severe fata de lipsa de reactie a fortelor de ordine, care initial au invocat faptul ca au fost prezente in respectivele locuri, dar agentii de politie nu si-au dat seama ce se petrece din cauza numarului mare al celor care sarbatoreau in strada.

Totusi, un raport intern al politiei care s-a scurs joi in presa releva ca de fapt patrulele politiei au observat ce se intampla, dar nu au indraznit sa intervina pentru ca erau coplesite de numarul foarte mare al agresorilor aflati in stare de ebrietate.

Biletelul gasit la unul dintre agresorii din Koln

Politia a gasit un nou – si tulburator – indiciu in cazul agresiunilor sexuale comise in Koln in noaptea de Anul Nou.

Agentii au gasit un biletel in buzunarul unuia dintre barbatii arestati in piata Breslau, un tanar de 16 ani din Maroc si un tunisian in varsta de 23 de ani. Biletul contine propozitii in germana si araba, fiind practic un ghid de conversatie pentru agresori, cu expresii precum “o sa ma culc cu tine”, “o sa te ucid”, “sani mari” dar si “doar glumeam”. De asemenea, in telefoanele celor doi suspecti s-au descoperit inregistrari cu incidentele din noaptea de Anul Nou.

UPDATE 17:10 Politia i-a eliberat pe cei doi suspecti, procurorii considerand ca nu exista suficiente probe impotriva lor

Anchetatorii suspecteaza ca este vorba despre o actiune organizata, biletelul fiind un indiciu semnificativ in favoarea acestei ipoteze. Potrivit unor surse din investigatie citate de focus.de, politia presupune ca a existat un “nucleu dur” de 180 de barbati care au initat agresiunile.

Un purtator de cuvant al ministerului german de interne a anuntat vineri ca dintre cei 31 de suspecti retinuti, 18 sunt refugiati, conform Agerpres. Din grupul respectiv de suspecti chestionati fac parte noua algerieni, opt marocani, cinci iranieni, patru sirieni, dar si doi cetateni germani, un irakian, un sarb si un american.

Scandalul violentelor sexuale ia amploare

Scandalul violentelor sexuale comise impotriva femeilor in noaptea de Anul Nou ia amploare. Dupa Germania au aparut informatii privind incidente similare si in Elvetia, Finlanda si Suedia.

Zeci de femei au declarat ca au fost predate sau hartuite pe strada in timp ce sarbatoreau revelionul. In acest timp, in Germania, au fost identificati 31 suspecti. Dintre acestia, 18 sunt solicitanti de azil, originari din Algeria, Maroc, Siria sau Iran.

Potrivit politiei elvetiene, mai multe femei au depus plangeri pentru agresiuni sexuale si jafuri, petrecute la Zurich, de Anul Nou. Aproximativ 25 de furturi au fost semnalate in oras, iar cateva dintre victime au marturisit, atunci cand au fost audiate de politie, ca au suferit si atacuri de natura sexuala. Sase femei au declarat ca au fost incercuite si pipaite de “mai multi barbati cu pielea inchisa”, care s-au ascuns apoi in multime. Politia elvetiana, care a declansat o ancheta, a lansat un apel catre martori si le-a cerut si altor eventuale victime sa depuna plangere.

Si politia din Helsinki a inregistrat trei cazuri de agresiune sexuala, in cea mai mare gara din oras, unde erau adunati aproximativ o mie de solicitanti de azil. Autoritatile finlandeze vorbesc si ele de un numar neobisnuit de mare de cazuri de hartuire.

Iar in Suedia, politia din orasul Kalmar,a primit 14 plangeri din partea unor femei care au fost agresate, iar doi suspecti au fost arestati.

In tot acest timp, in Germania, au confirmat ca agresiuni asemanatoare celor din Koln au avut loc si la Hamburg, Stuttgart si Frankfurt.

“Erau cateva mii de barbati, majoritatea pareau a fi migranti, care aruncau cu artificii si sticle in multime”, povesteste un politist in raportul publicat de presa. Acesta mai spune ca, atunci cand a ajuns la petrecerea de Anul Nou, a gasit oameni speriati si copii plangand, in stare de soc. Grupuri de cate 20-30 de tineri au profitat de haos pentru a agresa si jefui peste 100 de femei.

Politistii au fost depasiti de multitudinea agresiunilor ce aveau loc simultan, mai arata documentul. Angela Merkel a vorbit despre incidentele de la Koln cand a aparut in fata jurnalistilor, alaturi de premierul Dacian Ciolos. Autoritatile germane insista ca agresorii nu sunt migranti sositi in ultimele luni in Germania, dar presa ar fi aflat contrariul.

  • Hotnews: 

Agresiunile din Koln: Politisti germani isi contrazic sefii / Printre agresori ar fi fost refugiati

​​Polițiștii care au participat la operațiunea din noaptea de Revelion resping informațiile date publicității de conducerea lor. Între timp, mii de nemți anunță formarea unei miliții civile la Düsseldorf, iar primii turiști anulează sejururi la Köln.

Cotidianul german Die Welt scrie că a vorbit cu mai mulți polițiști, cărora nu le divulgă identitatea, iar relatările acestora sunt diametral opuse față de comunicatele oficiale ale conducerii poliției din Köln.

Astfel, în noaptea de Revelion, polițiști spun că au controlat actele de identitate în cazul a peste 100 de persoane, unele dintre acestea fiind și reținute temporar. Astfel, scrie Die Welt, informația că nu s-ar ști despre ce agresori este vorba nu stă în picioare.  

Dintre aceste 100 de persoane, „multe” au fost fie duse la secție, fie chiar reținute, spun polițiștii. Faptul că ar fi existat rețineri nu a fost comunicat oficial de către conducerea poliției din Köln. De asemenea, controlul actelor ar fi arătat că „numai o mică parte dintre aceste persoane erau din Africa de Nord, majoritatea fiind din Siria”, citează Die Welt o declarație a unui polițist. 

Documentele arătate de persoanele respective la control erau cele „care sunt emise în cazul unei cereri de azil. Majoritatea erau intrați în țară în ultimele luni”, mai sunt citați polițiștii de Die Welt.

Și raportul intern obținut de Spiegel, despre care EurActiv.ro a scris aici, contrazice declarațiile conducerii poliției din Köln. Și în acel document se specifică faptul că „majoritatea documentelor prezentate spre identificare reprezentau dovada înregistrării procedurii de azil”. 

În raport sunt documentate 71 de controale, 11 rețineri și 32 de plângeri penale. O altă sursă care vorbește despre aceste date concrete este sindicatul polițiștilor din landul Renania de Nord Westfalia, care respinge acuzațiile la adresa polițiștilor aflați în misiune în noaptea de Revelion.

O altă contradicție: inițial, comunicatele oficiale ale conducerii poliției afirmau că primele sesizări privind agresiuni sexuale și furturi ar fi avut loc în jur de ora 01:00. Raportul intern arată însă că s-ar fi întâmplat mult mai devreme, adică la 22:45.  

Șeful sindicatului regional, Arnold Plickert, explică pentru Die Welt că poate „înțelege pe deplin de ce polițiști decid să vorbească cu presa sub protecția anonimității. Ei vor să corecteze informațiile greșite și să se apere”. 

Și publicația germană Die Zeit citează un polițist cu care a vorbit tot sub protecția anonimității. Acesta estimează circa 70 de controale în noaptea de Revelion la Köln. Ofițerul spune că „aproape niciuna dintre persoane nu putea comunica în limba germană. Documentele prezentate erau cele de la Autoritatea pentru Migrație. Printre ei erau nordafricani, dar și arabi, sirieni”.  

Varianta prezentată de Die Zeit spune însă că la controale nu s-a constatat nicio infracțiune și că cercetările vor să determine, acum, dacă acele persoane au legătură cu agresiunile sexuale din Köln.

Ziarul local Kölner Stadt-Anzeiger merge și mai departe și scrie, invocând documentare proprie, că originea agresorilor a fost ținută secretă voit de conducerea poliției. Publicația afirmă că din noaptea de Revelion era clar că „printre agresori se află persoane din Siria, Irak și Afganistan, care trăiesc de puțină vreme în Germania”.

O altă publicație locală, Express, scrie după o convorbire cu un polițist din Köln că, în noaptea de Revelion, ar fi existat 15 rețineri. „Dintre persoanele reținute, 14 erau din Siria și una din Afganistan. Acesta este adevărul, chiar dacă el e dureros”, citează Express pe polițistul a cărui identitate nu o divulgă.

Citește mai departe pe EurActiv.ro cum se organizează mii de locuitori din Düsseldorf în miliții civile de protecție

Patrule formate din voluntari, care ar avea legături cu grupări neo-naziste, s-au înființat pe străzile din Finlanda, pentru a proteja populația de atacurile migranților. Grupuri de indivizi neînarmați, care pretind cei mai mulți că sunt „Soldații lui Odin”(n.red.: zeul războiului în mitologia nordică) au decis să iasă in stradă, după ce migranții au fost acuzați de violarea unei fete de 14 ani, scrie i24news.en-

Voluntarii spun că patrulează pentru a proteja populația de ceea ce numesc „intrușii islamici”. Guvernul de la Helsinki condamnă apariția lor, conisderând că “patrulele de stradă țin de un comportament extremist. Aceste miliții „nu au dreptul să utilizeze forța”, a declarat ministrul finlandez de Interne.

Potrivit presei locale, „Soldații lui Odin” au fost văzuți în ultimele cinci luni în diferite orașe în jurul centrelor de primire pentru imigranți. Autoritățile susțin că unii dintre membrii acestor grupuri au legături cu grupări neonaziste, dar că nu ar fi înregistrat incidente.

„A ataca nu face parte din principiile noastre. Este numai autoapărare. Și toată lumea are dreptul să se apare atunci când este atacat. Noi ne apărăm și chemăm poliția”, au dat asigurări trei dintre membrii unei patrule din orașul Joensuu. Pe site-ul său, grupul denunță „intrușii islamici” care „sporesc insecuritatea în Finlanda”, chemându-i „pe patrioți și pe cei care critică imigrația” să i se alăture.

După incidentele de Anul Nou din Germania, unde peste 100 de femei au fost tâlhărite și agresate sexual de grupuri care se presupune că erau constituite din imigranți, situația din Finlanda vine să pună încă o umbră de îndoială asupra modului în care statele Europei gestionează situația imigranților.

În 2015, Finlanda, țară cu 5,4 milioane de locuitori, a primit peste 32.000 de solicitanți de azil, de zece ori mai mult ca în 2014.

Vești cutremurătoare vin din Turcia. 27 de refugiaţi, printre care şi trei copii, s-au înecat în Marea Egee după ce ambarcaţiunea cu care încercau să ajungă pe insula grecească Lesbos s-a scufundat în timpul unei furtuni. Este cel de-al doilea naufragiu care are loc în marea Egee de la începutul anului.

Sâmbătă, un copil de numai doi ani a fost găsit mort pe malul unei insule din Grecia, după ce barca gonflabilă în care se afla împreună cu alţi imigranţi s-a lovit de stânci. Chiar dacă vremea s-a răcit, mii de oameni continuă să înfrunte pericolele şi să călătorească pe mare spre Europa.

Anul trecut, peste un milion de refugiaţi şi imigranţi au ajuns în Europa, majoritatea dintre ei traversând, în condiţii greu de imaginat, în bărci supra-aglomerate, Marea Mediterană. Aproximativ 3.700 dintre aceştia au murit încercând să ajungă pe continent.

Al Jazeera a relizat un reportaj cutremurător din oraşul sirian Madaya, în care oamenii mor de foame, aceştia ajungând să mânânce frunze sau animale domestice. După mai multe zile în care presa internaţioanală a relatat despre situaţia tragică în care se află locuitorii oraşului din Siria, reprezentanţii ONU au anunţat, joi, că Guvernul sirian a permis accesul cu ajutoare în acest oraş, aflat sub asediat de şase luni, informează CBC News.

Presa internaţională a relatat, în ultimele zile, despre situaţia critică în care se află cei 40.000 de locuitori ai localităţii Madaya, situată la nord-vest de Damasc, care mor de foame, după ce oraşul s-a aflat sub asediul forţelor lui Bashar al-Assad în ultimele şase luni. Potrivit presei, soldaţii loiali lui Bashar al-Assad şi membrii miliţiei libaneze Hezbollah au înconjurat oraşul şi nu lasă ca proviziile de mâncare să ajungă în Madaya, scrie Mediafax .

În plus, locuitorii sunt ucişi în cazul în care încearcă să părăsească oraşul, care este înconjurat de mine personale. Activiştii şi organizaţiile umanitare au făcut apel la comunitatea internaţională pentru a veni în sprijinul oamenilor din Madaya, care au ajunsă să mănânce frunzele din copaci şi să bea apă cu sare, pentru că nu mai există alte alimente.

Imagini video sau foto cu bătrâni, tineri şi copii care suferă de malnutriţie au invadat reţelele sociale în ultimele zile, putându-se vedea cum unii copii mănâncă supă din frunze sau cum tinerii caută resturi printre gunoaie.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cel puţin zece oameni au murit din cauza lipsei de hrană în ultimele şase săptămâni. Joi, un reprezentant al ONU a anunţat că Guvernul sirian a permis accesul cu ajutoare în oraşul Madaya, aflat sub asediul forţelor guvernamentale, precum şi în alte două oraşe din provincia Idlib, Fua şi Kafraya, care se află sub controlul armatei, dau sunt înconjurate de insurgenţi.

“Naţiunile Unite primesc cu satisfacţie vestea privind posibilitatea oferirii de asistenţă umanitară în oraşul Madaya“, informează un comunicat oficial al ONU. “Circa 42.000 de oameni trăiesc în foamete în oraşul Madaya, iar unii oameni au fost ucişi în timp ce încercau să fugă din această zonă”, precizează ONU.

“Trăim cu frunze, însă acum pentru că a venit zăpadă nu mai găsim nici frunze”, a declarat Majed Ali, în vârstă de 28 de ani, citat de CBC News.

La rândul său, Abu Hassan Mousa, un reprezentant al autorităţilor locale, a declarat că locuitorii oraşului se hrănesc cu apă amestecată cu mirodenii, lămâie, sare şi oţet. Potrivit acestuia, un kilogram de orez sau de lapte pudră poate ajunge până la 300 de dolari.

foamete_siria_67719300


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Germania, Siria, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “O INGINERIE SOCIALA PERVERSA. In timp ce mii de oameni mor, in continuare, in Orientul Apropiat, REFUGIATII triati de GERMANIA au provocat VALURI de AGRESIUNI SEXUALE si TALHARII. Scandal de amploare ce ar putea duce la SFARSITUL EREI MERKEL: presa si conducerea politiei, acuzate de MUSAMALIZAREA AGRESIUNILOR, formarea primelor “MILITII” CIVILE

  1. Un alt conflict se anunta intre arabia saudita si iran si implicit alte valuri si valuri de musulmani ce vor fugi din calea razboiulu

    i

  2. Secretismul si informatiile eronate ale sefilor politiei cred ca se datoreaza obedientei lor fata de sistem – sistem condus de de cei aflati la guvernanare in frunte cu Merkel, pentru ca acesti politicieni sa nu pice prost in fata populatiei si sa piarda in sondaje in urma acestor dezvaluiri ale unei realitati ce reflecta consecintele acestei politici pro-refugiati dusa de ei in ultima vreme.

  3. Apropos de inginerii sociale:

    Duminică, 11 ianuarie, e “No Pants Day în Capitală” – ziua în care bucureştenii pot umbla fără pantaloni sau fara fuste in metrou.
    “Scopul acţiunii este de a aduce zâmbete şi bucurie celor din jur”, spun cei de la Improv Everywhere.
    Metrorex nu şi-a dat acordul pentru evenimentul No Pants Subway Ride (Fără pantaloni la metrou), iar cei care tulbură ordinea şi linişte publică sau sunt indecenţi vor fi amendaţi. Astfel, organizatorii sfătuiesc doritorii să evite chiloţii tanga sau tetra 😮

  4. Dr. László Bogár referitor la provocarile din Europa si intreaga lume si CINE le pune la cale – are subtitarare in lb. engleza
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=TisxfLCAz8E

  5. Se doreste instalarea Nesigurantei in randul europenilor , Terorii si Razboiului in celelalte state pentru ca omenirea sa-si doreasca din nou Pacea… doar ca se va produce sub alt aspect…alt fel de guvern…
    Din cauza necredintei si pacatului s-a ajuns aici… Doamne Mare esti in Cer si pe Pamant, nu ne lasa pe noi!

  6. Pingback: UN PRIM GRUP DE IMIGRANTI, COMPUS INTEGRAL DIN BARBATI, AU INTRAT ILEGAL IN ROMANIA/ Bataia de joc a GERMANIEI continua: TAXA EUROPEANA PE BENZINA PENTRU FINANTAREA CHELTUIELILOR CU REFUGIATII (Video)/ Staretul unei manastiri de langa Berlin: REFUGIATII C
  7. Pingback: UN PRIM GRUP DE IMIGRANTI, COMPUS INTEGRAL DIN BARBATI, A INTRAT ILEGAL IN ROMANIA/ Bataia de joc a GERMANIEI continua: TAXA EUROPEANA PE BENZINA PENTRU FINANTAREA CHELTUIELILOR CU REFUGIATII (Video)/ Staretul unei manastiri de langa Berlin: REFUGIATII CR
  8. Pingback: MAREA INVAZIE A MIGRANTILOR ARABI. Reportaj “In premiera” (VIDEO): “ROMÂNIA și BULGARIA trebuie să facă eforturi serioase ca să nu ajungă să fie transformate în REZERVAȚII PENTRU REFUGIAȚI”. Cum a fost DISTRUSA viata norm
  9. Pingback: Primii refugiati la Galati/ Strania evocare a unei NOI ROMÂNII de catre Ambasadorul SUA in contextul CRIZEI MIGRANTILOR (Video) | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: MAREA MOSCHEE, AGRESIUNEA “SURORILOR MUSULMANE” CU AUTORI NECUNOSCUTI SI MANUFACTURAREA UNUI NOU RAZBOI CULTURAL. Cum gestioneaza puterea reala societatea: PRIN TRIBALIZARE CATRE LEVIATHANUL TOTALITAR | Cuvântul Ortodox
  11. Pingback: SORIN LAVRIC - dialoguri cu VASILE BĂNESCU la TRINITAS TV - despre CORECTITUDINEA POLITICĂ, TIRANIA ideologică ANTICREȘTINĂ și anti-tradiție, FALSELE VALORI, destrămarea identitară, PLANUL INVAZIEI REFUGIAȚILOR ISLAMIȘTI și SUPRA-STATUL FEDERA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare