AUSTRIA SUSPENDA APLICAREA SCHENGEN/ IPS Ioan Selejan a slujit la JIMBOLIA, localitatea unde a fost depistat GRUPUL DE IMIGRANTI. Indemn pastoral de MOBILIZARE in sprijinul refugiatilor/ ORAS SIRIAN ASEDIAT DE ISIS: sute de ostatici si de victime/ Cazuri grave de MALNUTRITIE intr-un alt oras din Siria

17-01-2016 4 minute Sublinieri

mitropolitul-ioan-selejan-1

Cancelarul austriac Werner Faymann a spus sambata ca tara sa a „suspendat temporar” acordul Shengen, iar ministrul austriac al apararii a anuntat noi reglementari ce vor permite trimiterea de militari pentru oprirea refugiatilor ce vor sa tranziteze tara spre Germania, scrie publicatia The Local.at. 

Anunturile vin dupa ce politica liberei circulatii fusese pusa vineri la indoiala de ministrul german de finante, Wolfgang Schauble sustinand ca, daca mai multe state vor introduce controale la frontiera, sistemul Schengen va intra curand in colaps. 

Fayman a spus ca, odata cu noile masuri introduse la granitele Austriei, existenta „intregii UE este pusa sub semnul intrebarii”.

„Toti refugiatii trebuie controlati, migrantii economici trebuie trimisi in tarile lor de origine”, a spus Fayman intr-un interviu pentru ziarul Oesterreich. 

Guvernul implementeaza un sistem strict de monitorizare pentru solicitantii de azil, a spus cancelarul, adaugand ca, la fel ca in Germania, controalele la granita sunt inasprite si se desfasoara repatrieri de refugiati.

„Daca UE nu reuseste sa-si asigure frontierele externe, Schengen-ul ca intreg este pus la indoiala… Apoi fiecare tara va trebi sa-si asigure frontierele nationale”, a spus Faymann, adaugand ca, daca granitele externe ale blocului comunitar nu sunt asigurate in viitorul apropiat „intreaga UE va fi sub semnul intrebarii”. 

In acest moment, din cauza unei recente schimbari de politica in Germania, sute de migranti sunt intorsi de la frontiera. Ingrijorari speciale au fost transmise de Berlin catre Algeria si Maroc, ai caror cetateni ajung din ce in ce mai mult la granita germana.

Circa 1.000 de persoane sunt respinse la frontiera austriaca in fiecare saptamana.

Potrivit noii politici a Vienei, migrantii ce ajung in Austria cu intentia de a merge in Germania sau mai departe vor fi intorsi din drum, a spus un purtator de cuvant al ministerului de externe.

Se asteapta ca politici similare sa fie introduse in Slovenia in zilele urmatoare. 

Mitropolitul Ioan al Banatului a transmis credincioșilor un mesaj de ”pace și de liniște”, în contextul în care, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 60 de imigranți au fost depistați la graniță în timp ce intenționau să intre ilegal în România.

”Având în vedere primul val de emigranți care a venit spre țară, în zona Jimbolia, am slujit astăzi la biserica din Jimbolia sfânta liturghie, la care au participat un număr mare de credincioși. La biserică au fost și primarul și oficiali locali ai Poliției de Frontieră și ai Poliției Orașului Jimbolia. (…) Le-am transmis (credincioșilor — n.r.) un mesaj de liniște și de pace, le-am spus că autoritățile de la frontieră s-au comportat frumos și exemplar, cei care au venit nu au fost bruscați, ci au fost primiți cum se cuvine, conform regulamentelor de frontieră, nu au fost incidente și i-am felicitat pe cei de la Frontieră pentru modul în care s-au comportat și în acest context, astfel că imaginea României este una bună, că suntem un popor care înțelege ce înseamnă suferința și necazul celor care-și părăsesc țara”, a susținut pentru Agerpres, Mitropolitul Banatului.

Acesta a îndemnat autoritățile să apeleze la biserică și la enoriași dacă vor mai veni imigranți: ‘‘Având în vedere că este iarnă și frig, dacă autoritățile de frontieră vor, să solicite sprijin, să ceară preotului să ofere haine. Biserica nu are provizii adunate, dar este pregătită să ajute. Tocmai acest apel l-am lansat astăzi sutelor de credincioși care au fost prezenți la slujbă, dacă va apărea un alt val de imigranți, să se mobilizeze. Le-am spus și autorităților că, dacă au nevoie de sprijin, să ceară fără rezerve (de la preot — n.r.) și vor fi ajutate cu tot ce se poate, fără rezervă. Dacă, cumva, o să apară mame cu copii mici în brațe, un prim ajutor cu necesarul de lapte praf va fi asigurat”.

Mitropolitul Ioan al Banatului a mai spus că toți cei 60 de imigranți au părăsit județul Timiș, sunt în alt județ, iar acolo li se fac formalitățile să plece mai departe: ‘‘În Cetate, în Jimbolia și în satele din împrejurimi, să fie toată lumea liniștită. E liniște în această zonă”, a conchis ÎPS Ioan.

ISIS a răpit cel puțin 400 de civili și a omorât alte zeci într-un atac asupra orașului Deir ez-Zor.

Datele sunt oferite de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, preluat de AFP și Al-Arabbya.

Toți cei răpiți sunt de religie musulmană-sunnită și reprezintă rude și copii ai luptătorilor pentru cauza președintelui Assad.

În cursul atacurilor se pare că au murit cel puțin 85 de civili și 50 de soldați ai regimului Assad, conform surselor media siriene. Agenția de știri a regimului citează surse din populația civilă care susțin că ar fi murit aproximativ 300 de civili.

Conform Observatorului, ISIS a ajuns să ocupe 60% din oraș. Acesta avans are loc în ciuda faptului că avioanele rusești au încercat să sprijine rezistență armatei regimului.

Regiunea Deir ez-Zor este bogată în câmpuri petroliere.

Jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI) au luat ostatici cel puţin 400 de civili, sâmbătă, într-un atac asupra unor cartiere din oraşul sirian Deir Ezzor, aflat sub controlul forţelor guvernamentale, a anunţat duminică Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează Reuters online.

Între persoanele răpite se află apropiaţi ai unor combatanţi din cadrul miliţiilor loiale Guvernului sirian, precizează această organizaţie nonguvernamentală (ONG) cu sediul la Londra, notează Mediafax.ro.

“Ne temem pentru viaţa lor, ne temem că gruparea îi poate executa, aşa cum a făcut anterior, în alte sectoare”, a declarat Rami Abdoulrahman, directorul ONG-ului.

Deir Ezzor, situat în estul Siriei, este principalul oraş din provincia cu acelaşi nume. Aceasta asigură o legătură între oraşul Rakka – “capitala” de facto a SI – şi teritoriile din Irakul vecin aflate sub controlul grupării jihadiste.

Potrivit agenţiei siriene de presă Sana, care nu menţionează vreo luare de ostatici, cel puţin 300 de persoane – inclusiv femei şi copii – au fost ucise în atacul de sâmbătă de la Deir Ezzor.

Guvernul sirian a evocat, referindu-se la aceste morţi, “un masacru oribil”.

Fondul ONU pentru Copii (UNICEF) a confirmat vineri mai multe cazuri grave de subalimentatie in randul copiilor din orasul sirian Madaya, asediat de mai multe luni de fortele guvernamentale.

Potrivit unor lucratori umanitari, 32 de persoane au murit de foame – in ultima luna – in acest oras de 42.000 de locuitori, situat in apropiere de frontiera cu Libanul, in sud-vestul Siriei, relateaza Reuters.

Un spital de campanie si o echipa din cadrul Semilunei Rosii arabe siriene au pornit catre Madaya, dupa ce au obtinut unda verde din partea Guvernului de la Damasc, iar o campanie de vaccinare este prevazuta in oras saptamana viitoare, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Doua convoaie cu ajutoare au ajuns deja in oras saptamana aceasta (foto). ONU a anuntat ca alt convoi urmeaza sa ajunga saptamana viitoare la Madaya si ca orasele Al Foua si Kefraya – asediate de catre rebeli -, in provincia Idleb, urmeaza sa fie si ele aprovizionate.

Unicef a confirmat vineri, intr-un comunicat, ca unele “cazuri grave de subalimentatie au fost constatate in randul copiilor” din Madaya.

Un purtator de cuvant UNICEF, Christophe Boulierac, a precizat intr-o conferinta de presa, la Geneva, ca organizatia sa si OMS au putut consulta 25 de copii sub cinci ani si ca 22 dintre ei prezinta semne de subalimentatie grava sau moderata. Toti urmau tratamente.

Razboi si foamete in Siria: Se mananca frunze si iarba – Cat costa un kilogram de faina

Dintre alti zece copii cu varste cuprinse intre sase si 18 ani, sase prezentau semne de subalimentatie grava, a continuat el.

UNICEF a asistat, de asemenea, la moartea unui adolescent de 16 ani, grav subalimentat. Alt adolescent, de 17 ani, se afla intr-o stare extrem de grava, iar viata ii era in pericol, a adaugat Boulierac.

Dintii le sunt negri, gingiile le sangereaza

“Copiii sunt toti palizi si slabi, merg si vorbesc doar cu dificultate, dintii le sunt negri, gingiile le sangereaza, au nenumarate probleme cu pielea, parul, unghiile, dintii”, a declarat Abeer Pamuk de la organizatia SOS Satele Copiilor.

“Ei au supravietuit mancand iarba. Unele familii ne-au spus ca au mancat pisici“, a continuat ea. “Multi oameni au dat somnifere copiilor carora le era foame si nu se mai opreau din plans”, a adaugat Pamuk.

Ea a adaugat ca grupul ei urma sa incerce sa evacueze copiii abandonati de la Madaya catre centre de ingrijire de la Damasc.

Un purtator de cuvant al Programului Alimentar Mondial (PAM), Bettina Luescher, a anuntat ca o comisie de ajutorare a orasului Madaya a furnizat date despre consecintele foametei in oras, date pe care PAM nu le-a putut verifica.

“Nutritionista noastra (…) spune ca este clar ca situatia, din punct de vedere alimentar, este foarte proasta, ca adultii sunt foarte emaciati. Potrivit unui membru al Comisiei de Ajutorare, 32 de persoane au murit de foame in ultima luna”, a declarat ea.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, trei persoane aflate in stare critica au fost evacuate vineri de la Kefraya si Al Foua catre Latakia, un oras de pe coasta mediteraneeana aflat sub controlul Guvernului.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a acuzat joi partile aflate in conflict in Siria – in special guvernul presedintelui sirian Bashar al-Assad – ca se dedau unor “acte atroce” impotriva civililor.

Intr-o conferinta de presa sustinuta vineri la Geneva, Rupert Colville, un purtator de cuvant al ONU pentru drepturile omului, nu a exclus ca unele dintre aceste fapte sa fie incadrate drept crime crime impotriva umanitatii.


Categorii

1. DIVERSE, Criza refugiatilor/ imigrantilor, IPS Ioan Selejan, Siria, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “AUSTRIA SUSPENDA APLICAREA SCHENGEN/ IPS Ioan Selejan a slujit la JIMBOLIA, localitatea unde a fost depistat GRUPUL DE IMIGRANTI. Indemn pastoral de MOBILIZARE in sprijinul refugiatilor/ ORAS SIRIAN ASEDIAT DE ISIS: sute de ostatici si de victime/ Cazuri grave de MALNUTRITIE intr-un alt oras din Siria

  1. E foarte frumos si intelept cum se implica IPS Ioan in aceste probleme incercand sa detensioneze eventualele relatii dintre crestiniii ortodocsi si imigranti. Avand in vedere experienta acumulata in Tara Sfanta, unde locuiesc arabi crestini dar si musulmani, e persoana potrivita care sa transmita acest indemn spre pace si mai ales sa si-l asume. Slujirea sa are si o latura dinamica foarte practica inca de gand a fost ales mitropolit. Nu s-a intepenit in Catedrala, ci a batut la pas, vizitand rand pe rand, parohiile de sub obladuirea sa.

  2. Este foarte frumos si foarte linistitor sa auzi ca unii care poate sunt rude cu cei care au violat de revelion atatea femei in Germania sub ochii “toleranti’ ai politiei, au ajuns si pe meleagurile noastre.
    Este frumos ce s-a spus, ar fi trebuit mentionat in presa dar nu a vorbit nimeni de asta, ca exemplu de toleranta si intelegere pt “noii veniti”.
    Dusmanii credintei vor observa doar ceva rau, ce nu “concorda” cu politica de acceptare fortata, a celor care fac fapte denumite de biserica pacat.
    Degeaba incercam sa ne reabilitam in ochii celor rau intentionati care au atacat biserica in presa, ei vad asta si o considera o victorie a lor. Oare au “aratat” ei ca la multe slujbe se pomenesc cei de la Colectiv? Nu!
    Ei vor spune doar ce e rau. De ce e bine nu vorbesc. Mentalitatea e ca cea a comunistilor care nu vedeau decat victorii, sau no comment.
    Fata de unii care au fost refugiati as avea toata intelegerea, grija si m-as bucura sa fie ajutati sa nu sufere cat stau aici.
    Dar aceasta e intrebarea, cat stau aici?
    Ca cei care i-au asmutit aici, zic ca trebuie sa aiba un salariu si o pensie, ca doar aici au muncit… iar sederea e de mai lunga durata, vedem ce ghetouri au format in occident prin gandirea lor care nu vede decat cuceriri locurile unde stau. Rapoartele politiei de prin Suedia arata unde nu pot intra pt patrulare, unde nu intra nici o masina de pompieri, unde politistii sunt amenintati, iar cine citeste la ce s-a ajuns in unele tari se ingrozeste.E “interesanta” replica adresata prim ministrului Angliei de genul, ce cauti pe un teritoriu musulman? Undeva prin Londra… Nici din Franta nu vor mai pleca, nici din Anglia, valabil si pt Germania, Suedia, Belgia etc unde la presiunea partidelor de stanga neomarxiste, au fost adusi f multi musulmani, care odata vazandu-se acolo au creat un califat adica ceva care trebuie sa ajunga al lor, vedem si agresiunea din Belgia asupra primarului, lucru la care ei civilizatii se asteptau cel mai putin. Vorba e ca nu o sa mai plece de acolo, nici de aici, sunt ajutati de cei care deja sunt ajunsi aici, dupa declaratia lor.
    Daca acesti musulmani dusmani declarati ai crestinilor vor face si aici ceva rau, cum deja citim ca in unele orase crestinii sunt amenintati, iar politia stie ce face… indeplineste un ordin… sa nu faca ceva… In aceste conditii trebuie vazut ce s-a mai intamplat prin alte tari.
    Noi deja ne-au “conformat” si avem un reflex de a arata ca suntem toleranti si intelegatori, ca ii pomenim pe cei de la Colectiv, dar nimeni nu vede asta, cei care au aruncat cu noroi, nu vad asta, presa complice nu spune nimic, ba s-ar putea rastalmaci aceste cuvinte aratandu-se si altora “cum trebuie sa fie” desi in unele cazuri trebuie sa arati circumspectie fata de niste oameni care urasc crestinismul si au o mentalitate de cuceritori, amenintarile la adresa crestinilor, din capitalele europene, unde au ajuns majoritari, reprezinta o dovada “in acest sens”.

  3. @constantin,

    “Dar aceasta e intrebarea, cat stau aici?”
    Sunt doar temporar aici, traseul lor este spre Germania via Serbia.

    “Autorităţile române discută în acest moment cu cele din Serbia pentru a se stabili traseul imigranţilor, iar dispozitivul de întărire a supravegherii la frontieră a fost întărit.”

  4. pt admini>

    off-topic: ati postat relativ recent un articol despre impactul tehnologiilor asupra copiilor etc.. Nu-l mai gasesc. Un indiciu, ceva, pls…?

  5. Pentru imagine…

  6. @Ileana

    Are cuvintele pe limba Sfintia sa,dar nu stie sa slujeasca nici macar Sfanta Evanghelie(o spun cei care au slujit deja cu dansul)…a intrat intr-o cursa(sper ca e DOAR naiv) intinsa de fostii ziaristi de casa(masoni cu totii) ai raposatului Nicolae Corneanu …ar trebui sa lase mandria deoparte.Lui Dumnezeu nu-i vom da socoteala dupa numarul de manastiri si biserici renovate…a venit pe cai mari dar mai are multe de aratat.Personal(si in urma relatiei tensionat cu PS Paisie) ,pentru mine e o dezamgire.Sa aud eu in ziarul de Timis ca e de acord cu indepartarea crucii rosii de pe produsele destinate “refugiatilor” (vedeti si voi ce “refugiati” -barbati solizi ,pakistanezi,marocani,egipteni,afgani…) ca sa nu provoace tulburare.Asta nu mai e nicio “latura dinamica” ,cu toata dragostea…

    Pana atunci…toate cele bune si Domane ajuta!

  7. @admin:

    Mersi!! Parca era altul, mai recent, de anul asta… Este foarte bun si asta. Daca intamplator mai aveti timp si va mai iese ceva la cautare, te rog posteaza-mi si mie link-urile. O sa mai caut oricum si eu.

    Apropo: La multi ani! Un An Nou bun si binecuvantat voua si cititorilor, si sa va ajute Dumnezeu sa duceti si mai departe si mai cu spor munca minunata pe care o faceti! 🙂

  8. @admin:

    Multumesc, Doamne ajuta!

    Da, despre primul era vorba. 🙂

  9. Pingback: HAOSUL CAUZAT DE POLITICILE DE IMIGRARE CONTINUA/ Premierul Slovaciei: UE SE SINUCIDE RITUALIC/ Rusia acuza Germania de MUSAMALIZARE a unui VIOL/ Grecia a primit ULTIMATUL pe chestiunea protejarii SPATIULUI SCHENGEN/ Presa din tarile europene – VINO
  10. Pingback: GRECIA – ULTIMATUM DE LA UE IN CRIZA REFUGIATILOR/ Viktor Orban denunta un “PACT” turco-german privind REFUGIATII/ UNGARIA VA CONSTRUI, PANA LA URMA, GARDUL LA GRANITA CU ROMÂNIA/ Critici vehemente la adresa lui MERKEL/ (Auto)cenzura co
  11. Pingback: MAREA INVAZIE A MIGRANTILOR ARABI. Reportaj “In premiera” (VIDEO): “ROMÂNIA și BULGARIA trebuie să facă eforturi serioase ca să nu ajungă să fie transformate în REZERVAȚII PENTRU REFUGIAȚI”. Cum a fost DISTRUSA viata norm
  12. Pingback: HAOSUL CAUZAT DE POLITICILE DE IMIGRARE CONTINUA/ Premierul Slovaciei: UE SE SINUCIDE RITUALIC/ Rusia acuza Germania de MUSAMALIZARE a unui VIOL/ Grecia a primit ULTIMATUM pe chestiunea protejarii SPATIULUI SCHENGEN/ Presa din tarile europene – VINO
  13. Pingback: Primii refugiati adusi la Galati (VIDEO)/ Strania evocare a unei NOI ROMÂNII de catre AMBASADORUL SUA in contextul CRIZEI MIGRANTILOR | Cuvântul Ortodox
  14. Pingback: MAREA MOSCHEE, AGRESIUNEA “SURORILOR MUSULMANE” CU AUTORI NECUNOSCUTI SI MANUFACTURAREA UNUI NOU RAZBOI CULTURAL. Cum gestioneaza puterea reala societatea: PRIN TRIBALIZARE CATRE LEVIATHANUL TOTALITAR | Cuvântul Ortodox
  15. Pingback: Curtea de Justiție a UE respinge contestarea COTELOR OBLIGATORII de imigranti de catre Ungaria si Slovacia/ ROMÂNIA a crescut nivelul de ALERTA la granite. Creste numarul de refugiati ilegali ce vor sa tranziteze pe la noi
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare