Primii refugiati adusi la Galati (VIDEO)/ Discursul “strategic” al AMBASADORULUI SUA despre “o NOUĂ Românie” EXPERIMENTALĂ in contextul CRIZEI MIGRANTILOR: “Lăsați-i pe acești imigranți să devină parte a acestei noi Românii pe care o creați, una lipsită de corupție”

8-03-2016 10 minute Sublinieri

Primii 15 refugiati din cota impusa de Uniunea Europeana au ajuns joi la noi in tara. Adusi cu avionul din Grecia, au fost cazati in Galati. Originari din Siria si Yemen, ei au cerut in mod expres sa fie feriti de ochii presei.

Urmeaza sa fie verificati de politistii de la imigrari si sa primeasca drept de sedere la noi in tara.

Refugiatii au ajuns pe aeroportul Otopeni cu o cursa de linie, din Atena, in jurul orei 10 si au cerut sa fie protejati de presa. Pana aici au fost insotiti de autoritatile elene iar odata ajunsi pe pamant romanesc au fost preluati de politistii de la Inspectoratul General pentru Imigrari si dusi intr-un centru din Galati.

Primele imagini cu ei, la sosirea la centrul de la Galati, au fost surprinse de fotografii INQUAM Photos.

Este vorba despre zece barbati tineri si un cuplu cu trei copii mici. Cu totii vin din Siria si Yemen, doua tari aflate intr-o zona de razboi, nesigura, unde activeaza gruparea terorista Statul Islamic. Au stat in centre din Grecia si au cerut azil politic intr-o tara europeana. Cu acordul lor au fost repartizati in Romania.

La Galati au ajuns cu microbuzul, insa localnicii nu au fost incantati de noii oaspeti si au protestat in strada. “Sa stea in tara lor, acolo. Cine a propus acest program sa-l ea la el acasa, nu sa-i trimita pe capul nostru.” / “N-ati vazut ce barbarii au facut in Franta, in Germania? Copiii nostri, cu doua facultati, stau acasa si lor le dau mancare, cazare si am inteles ca si bani!”

In centrul de la Galati traiesc mai multi imigranti care asteapta sa primeasca statutul de refugiat.

“Am cerut statut de refugiat si mi-au spus sa plec la familia mea, sa nu raman aici. Noi vrem sa fim refugiati aici. El e din Iran, dar eu sunt din Siria!”, spune Kawa Ali, refugiat din Siria, 29 de ani.

“Am venit aici pentru a primi ajutor. Dar unde este ajutorul? Sunt aici de un an si nu mi-au pus la dispozitie nici macar un translator”, spune si Behzad Salimi, refugiat din Iran, 27 de ani.

Lor li se alatura cei 15 refugiati adusi joi. In 30 de zile, autoritatile romane vor decide daca le acorda dreptul de sedere. Asta le va oferi libertatea de a se misca in toata Romania. In perioada urmatoare 115 migranti din Italia si inca 120 din Grecia vor veni in Romania.

[…]

Refugiaţii stau în Centru ca pe jar

Kawa Ali (29 ani) şi Behzad Salimi (27 ani) sunt din Siria şi, respectiv, Iran şi ambii stau de luni bune în Centrul de la Galaţi. Niciunul nu este mulţumit că se află în România, unde, susţin ei, procedurile greoaie îi împiedică să ajungă în ţări unde sunt de părere că le-ar fi mai bine.

“Eu am venit cu familia mea pe la Constanţa, ne-au arestat la Poarta Albă. Lor le-au dat voie să plece în Germania, iar pe mine m-au trimis aici. Eu nu vreau să stau aici, vreau cu familia mea, nu înţeleg de ce a trebuit să ne despartă. Nu vreau să mă trimită înapoi în Siria”, ne-a spus, ieri, Kawa Ali, cu puţin timp înainte ca proaspătul lot de refugiaţi să intre pe poarta Centrului.

Nici Behzad Salimi nu părea foarte încântat de ce i-a oferit până acum România. “E greu aici. Ce să fac? În Iran aveam bani, dar a trebuit să fug din cauza condiţiilor politice. Aş vrea să rămân aici şi nu prea. Ce să fac? Mai aştept câteva luni, poate mi se rezolvă situaţia cu actele, nu îmi place să stau în centru“, a susţinut iranianul.

Protest spontan

În timp ce microbuzul cu străini venea spre Galaţi, câţiva membri ai Partidului România Unită s-au adunat vizavi de Prefectură pentru un protest tăcut împotriva migranţilor ce urmau să sosească. “Capii ţării noastre trebuie să rezolve problema, că pe noi, chiar dacă ţipăm, cine ne aude? Ne simţim ameninţaţi, mai ales copiii noştri, care au facultăţi, stau acasă, nu au unde să lucreze, iar lor le dă mâncare, cazare şi am înţeles că şi bani. E posibil aşa ceva în ţara ta? Galaţiul e a doua Valea Jiului, mâine, poimâine, şi ei, dragă Doamne, vin la noi. De ce nu se duc la Bucureşti?“, a susţinut Alexandrina Şuşma, una dintre protestatare. Micul protest s-a desfăşurat fără incidente, participanţii luându-şi pancartele după circa o jumătate de oră şi pornind cu ele într-un marş pe străzile din centrul oraşului.

[…]

Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi, unde vor fi cazaţi cei 15 refugiaţi, are o capacitate de 250 de locuri, care se poate suplimenta, într-o primă etapă, cu aproximativ 50 de locuri, potrivit datelor comunicate de reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări.

Astfel, în camerele din centru se poate asigura cazarea unui număr diferit de persoane, acestea având disponibile de la patru până la zece locuri. De asemenea, în centru sunt puse la dispoziţia solicitanţilor de azil bucătării utilate cu maşini de gătit şi frigidere, grupuri sanitare, o cameră de joacă pentru copii, o cameră de rugăciune şi o sală dotată cu calculatoare şi acces la internet. Există şi o sală de sport modernă, dotată cu aparatură specifică – bicicletă, pistă de alergat, aparat de forţă, o masă pentru tenis de masă, aparate multifuncţionale, dar şi terenuri de fotbal, tenis de câmp şi baschet.

Regimul cazării în centru este unul deschis, solicitanţii având obligaţia să respecte regulamentul de ordine interioară. În prezent, gradul de ocupare în acest centru este de aproximativ cinci la sută.

Conform cifrelor propuse de Comisia Europeană, România ar urma să primească în total 6.351 de refugiaţi – 1.705 printr-un prim mecanism aprobat în iulie 2015 la Bruxelles şi restul prin mecanismul aprobat în luna septembrie de miniştrii de Interne ai statelor UE, la Consiliul extraordinar JAI.

Astfel, în primul an, România ar urma să primească 2.475 de refugiaţi, care se adaugă celor 1.705 conveniţi deja prin primul mecanism. În al doilea an, conform cotelor convenite, care însă pot fi modificate, României i-ar mai rămâne de primit 2.171 refugiaţi.

În România, există centre regionale de cazare şi proceduri pentru azil în Galaţi, Bucureşti, Timişoara, Giurgiu, Rădăuţi, Galaţi şi Maramureş. Împreună, cele şase centre au 950 de locuri, iar aproape 100 sunt deja ocupate acum.

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti pledează ăn favoarea refugiaşilor.  Hans Kelmm susţine, într-un editorial cu titlul “Am primit un e-mail de la James Bond”, că este important ca migranţii care fug din calea războiului să fie trataţi cu umanitate şi demnitate.

Albert Einstein a fugit de persecuţia din Germania nazistă pentru a căuta siguranţa în Statele Unite, spune ambasadorul american. “Nimeni nu poate şti de unde va proveni următorul Einstein”, a fost unul dintre argumentele lui Hans Klemm. Şeful misiunii americane în România crede că ţara noastră poate fi un exemplu de toleranţă şi incluziune, “primindu-i pe aceia care îşi doresc un viitor mai bun”.

”Cei care își caută o nouă casă aduc cu ei energie și idei, spirit antreprenorial și entuziasm. Nu considerați acest lucru o potențială povară pentru societate, ci o potențială resursă. Lăsați-i pe acești imigranți să devină parte a acestei noi Românii pe care o creați, una lipsită de corupție, în care principiile statului de drept se aplică tuturor cetățenilor și fiecăruia în parte și în care fiecare membru al societății are ocazia de a contribui la vibranta cultură și economie a României. Pe 3 februarie, la o moschee din Statele Unite, președintele Obama le-a reamintit tuturor musulmanilor americani:‘Nu sunteți musulmani sau americani, sunteți musulmani și americani’. Îi încurajez pe toți locuitorii acestei minunate țări, cu o îndelungată istorie și o foarte mare diversitate, să îi primească pe imigranți și să-i ajute să fie musulmani și români”, afirmă diplomatul american, într-un editorial.

Klemm spune că face aceste precizări în urma unui e-mail primit recent de la o anumită persoană, pe care o numește ”James Bond”, care voia să afle care este părerea sa despre ”ceea ce el a definit ‘invazia musulmană’ a Europei”.

”Îmi dau seama că acesta nu este numele său real, ci un pseudonim, dar subiectul abordat era unul serios. Din cuvintele sale, era evident că își iubește foarte mult țara, România, și că este preocupat de bunăstarea și viitorul acesteia. (…) Era îngrijorat cu privire la imigranții recent sosiți pe continent, în special în această țară, și mi-a cerut să comentez subiectul. Am considerat că este important să fac acest lucru”, adaugă diplomatul american.

Ambasadorul SUA a explicat  că este ”american de primă generație’‘, tatăl său emigrând din Germania. ‘‘(…) A mers să lucreze în Statele Unite, în Michigan. Acolo și-a creat o viață și și-a întemeiat o familie. S-a implicat în comunitatea sa și a fost un cetățean patriot. Această poveste nu este unică; ea este povestea Americii. Cu excepția celor care sunt indieni americani puri, cu toții avem rădăcini în alte țări. Provenim din țări din întreaga lume, dar avem un lucru în comun: suntem americani. Suntem diverși nu doar din punct de vedere etnic, ci și religios, unii crezând într-o putere supremă, alții nu”, afirmă acesta.

Klemm arată că, în Statele Unite, chestiunea diversității a fost o luptă și, în context, amintește de primul discurs de învestitură al președintelui Obama, care a spus că “diversitatea Americii (…) este un atu, nu o slăbiciune”.

”Astăzi ne aflăm în fața unui nou test, al celor care fug de războiul și persecuția din Orientul Mijlociu. (…) Aplaud generozitatea și compasiunea cu care mulți cetățeni și lideri europeni au răspuns deja la această criză. (…) Cu siguranță, poate fi înfricoșător să primești noi imigranți, mai ales în număr mare. Ce se va întâmpla dacă nu se acomodează, dacă vor sufoca serviciile sociale, financiare sau medicale, dacă iau locurile de muncă ale unor oameni care sunt aici de ani de zile? Există multe necunoscute. Dar să nu uităm că unele dintre cele mai mari contribuții ale Americii la societate s-au datorat imigranților’, susține Klemm.

Oficialul american dă mai multe exemple, printre care cel al lui Albert Einstein, ‘‘unul dintre cei mai inteligenți oameni din lume, care a fugit de persecuția din Germania nazistă pentru a căuta siguranța în Statele Unite”, dar și al primei femei secretar de stat al SUA, Madeleine Albright, care ”a fugit de comunismul din Cehoslovacia’‘, sau al Gloriei Estefan, fugită din Cuba.

”Nimeni nu poate ști de unde va proveni următorul Einstein sau următoarea Estefan. Ceea ce este important este ca toată lumea să fie tratată uman și cu demnitate. Tuturor trebuie să li se ofere o șansă să se dezvolte, să aibă o contribuție și să schimbe ceva în această lume. Știu că nu este un lucru ușor, însă le mulțumesc celor care l-au primit pe tatăl meu cu atâția ani în urmă, atunci când a ajuns pe țărmurile Americii. Astăzi sunt extrem de mândru și profund onorat să împărtășesc povestea Americii și a mea celor care ar putea să o considere un exemplu de toleranță și incluziune. (…) Da, domnule Bond, acest lucru este posibil”, încheie ambasadorul SUA.

Nota noastra

Cateva observatii punctuale pe tema declaratiei Ambasadorului SUA:

1. Hans Klemm face din nou declaratii care sunt de orice nivel, numai de ambasador nu. O asemenea pledoarie pe tema migrantilor seamana foarte mult, ca viziune si ambitie politica, cu afirmatiile sale despre potentialul Romaniei de a deveni a 6-a tara dpdv economic din UE. Adica de nivel prezidential. Ajutat fiind si de vidul de putere si prestatie politica autohtona, Klemm devine, din ce in ce mai mult, liderul strategic al Romaniei. Cel care arata directia. Asta nu inseamna ca SUA nu erau si pana acum acest lider. Diferenta, insa, este prezenta politica a ambasadorului, caci influenta poate fi exercitata discret. Acum, insa, nu e cazul. E limpede ca liderul politic al Romaniei este ambasadorul, nu presedintele, nu premierul. 

2. Din nou, ca si in cazul ANAF vs Antena 3, Ambasadorul SUA raspunde unui anonim de pe internet (cu diferenta notabila ca in precedentul caz a fost vorba de o identitate falsa, pe cand aici e vorba de un pseudonim). Cumva ca sa uitam penibilitatea dialogului cu ”I love SRI” si sa ne obisnuim cu ideea ca Ambasada raspunde la probleme in sine, indiferent de natura user-ului, ca asa-i pe net.

3. Ceea ce surprinde, in plus, este transformarea temei si temerilor fata de refugiati in preocupare a Ambasadei SUA. De unde stie Ambasada ca asta e cea mai mare grija a societatii romanesti? Ah, ca exista grupuri sociale preocupate, ca se agita unii de zor, de la Basescu la PRU si la diferite grupuscule de baieti luptatori, asta da, insa, totusi la nivel de preocupare reala, de masa, chiar exista o asemenea preocupare presanta? De ce sa transforme Ambasada anume aceasta tema intr-una definitorie pentru identitatea politica a noii Romanii

4. Apropo… cum adica o noua Romanie? Cum sa vina un ambasador cu o astfel de viziune strategica (revenind la primul punct)? Si, mai ales, cum arata aceasta noua Romanie pe care vor americanii sa ne-o pregateasca?

Noua Romanie a SUA pare ca trebuie sa fie un ”exemplu”, un ”model”, atat in interiorul UE cat si in raport cu Rusia si limitrofele sale. Adica, sa fie un:

a) model de ”anticoruptie”, ceea ce inseamna o justitie ranforsata de tip DNA, cu structuri procuroristice de mare putere si capacitate de actiune, capabile sa controleze nu doar politicul, ci si viata economica si chiar si cea sociala (daca ne gandim la extinderea anticoruptiei la spital, scoala etc.),

b) un model de stat si economie eficienta, adica stat minimal, lucru care are impact si asupra problemei refugiatilor (recititi afirmatiile lui Kaplan despre criza refugiatilor din Europa),

c) un model de ”toleranta” care presupune granite larg deschise migrantilor, dar si ”politici de incluziune” fata de minoritatile de orice fel, inclusiv gay (prin urmare, initiativa Coalitiei pentru Familie este exact ce NU trebuie pentru aceasta noua Romanie a SUA) si

d) un model in combaterea tendintelor nationaliste, extremiste etc. de orice natura (si definite ca atare, evident, discretionar si abuziv sau cu ajutorul unor agenti provocatori).

Cu o UE dominata de Germania care, in ochii americanilor, arata prea incarcata cu statul social, incercata puternic de tendinte nationaliste, revizioniste si revansarde, cu oarecari veleitati de politica specifica erei statelor nationale, Romania pare a fi tara-experiment pe care SUA sa o instrumentalizeze in incercarea de a redefini/renegocia forma si fondul Europei. Valenta de experiment este cu atat mai importanta in context regional. Cu Ungaria, Polonia, Slovacia, Cehia dominate tot mai mult de tendinte de autonomizare si de ”nationalizare”, Romania trebuie sa devina capul de pod al domniei americane. 

Si, evident, totul capatand un caracter de urgenta si de interventie chirurgicala cu satarul din cauza pozitiei de tara de granita in raport cu Rusia.

Alte reactii:

Domnul ambasador Hans Klem cred că își depășește atribuțiile diplomatice prin astfel de mesaje comune mai curând unei convenții politice a democraților americani decât cadrului relațiilor bilaterale româno-americane. Consider parteneriatul strategic cu S.U.A. vital pentru poziția României în Europa , însă nu cred că astfel de lecții de multiculturalism pot servi în vreun fel prieteniei dintre cele 2 națiuni creștine, Statele Unite și România. Cred că ar fi în avantajul ambele părți, ca domnul ambasador Klem să discute mai mult despre extinderea cooperării economice ori militare dintre țările noastre și să ne dea mai puține citate din declarațiile politice ale domnului președinte Barack Obama exprimate în lăcașe de cult musulman. Politica în materie de imigrație ține de suveranitatea națională a României și nu poate face obiectul unui supra-control din partea niciunei entități politico-statale externe. Cred în continuare într-un parteneriat politic extins între România și Statele, un parteneriat așezat pe cele 2 fundamente solide care ne unesc cu adevărat: cultura libertății și civilizația creștină!

Sigur, nu avem destule pe cap în România, trebuie să avem și noi “societăți paralele” (exemplificate plenar de deja faimosul cartier-bârlog de teroriști Molenbeek din Bruxelles) și modele de integrare de tipul celor pe care concetățenii dnului ambasador le-au experimentat pe pielea lor în San Bernandino, California mai acu’ câteva luni.

Totuși, nu-mi amintesc să se fi întâmplat vreodată în istorie, nici măcar în vremurile de ocupație militară directă prin oștile marelui vecin de la răsărit, ca vreun ambsador țarist sau vreun comisar sovietic să fi cerut strămutarea de populații străine pe teritoriul statului român….

Frumos musiu Klemm da’ cati refugiati a primit pana acum SUA? Ca e bogata si si-ar permite…Klemm asta ma face sa regret perioada cand Romania n-avea ambasador american…

Ambasadorul Klemm, cel mai bun agent electoral al Partidului România Unită.

7bf88872b3fe41425b3ed08932bbbd21_XL

Legaturi:

***

 


Categorii

1. DIVERSE, America, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Primii refugiati adusi la Galati (VIDEO)/ Discursul “strategic” al AMBASADORULUI SUA despre “o NOUĂ Românie” EXPERIMENTALĂ in contextul CRIZEI MIGRANTILOR: “Lăsați-i pe acești imigranți să devină parte a acestei noi Românii pe care o creați, una lipsită de corupție”

  1. As propune ambasadorului american sa -i invite pe cei 2 milioane de refugiati in SUA ca tot sunt ei cei mai tari si democrati oameni de pe planeta asta si sa faureasca la ei o SUA si mai moderna.Ambasadorul se baga in treburile interne ale tarii noastre, dar poate suntem deja colonie americana.Apoi nu SUA se amesteca acolo in Siria,SUA cu vestul UE, adica NATO?

  2. Interesanta aceasta “noua Romanie”! cam acelasi lucru il spune si Daren White intr-un interviu la finele lui 2015:

    “A trecut un an de când Klaus Iohannis este președintele României. Cum vedeți România după acest an?

    Așa cum spunem noi americanii: juriul încă deliberează.
    Este probabil prea devreme pentru a trage concluzii față de actualul președinte Iohannis, cred că e corect să îi dăm o șansă reală, hai să nu ne grăbim să judecăm.

    Legat de asta, România are un rol de jucat, dar partenerii României trebuie să îl întâlnească pe președintele României la jumătatea drumului.

    Deci nu m-aș grăbi să dau un verdict despre președintele Iohannis, aș spune să ne uităm la tabloul de ansamblu, să ne uităm cum partenerii României îl întâlnesc pe președintele României la jumătatea drumului.

    Deci e o stradă cu două sensuri și nu pot să spun că sunt multe lucruri negative despre actualul președinte al României, haideți să fim corecți și să îi dăm o șansă.”

    http://politicscan.ro/stirile-zilei/interviu-darren-white-sef-secret-service-serviciu-sua-video/

  3. (In timp ce Iohannis viziteaza Israelul, Netanyahu refuza o viitoare intalnire cu Obama. Ceva s-a schimbat intr-un timp destul de scurt. )

  4. Si cica spune ambasadorul ca putem privi refugiatii ca pe o resursa folositoare. Asta e o gluma. Acesti refugiati, si in general musulmanii, nu vor sa lucreze pt. altii, ei vor sa primeasca ajutoarea sociale. E cea mai mare prostie sa ii consideri o forta de munca valida. Pe langa asta, daca ar fi existat sufieciente locuri de munca la noi, nu ar fi plecat romanii nostri in pribegie in alte tari pt. un loc de munca si un salariu decent. Refugiati musulmani = criminalitate, prin urmare o crestere a destabilizarii sociale, dupa cum vedea in tarile occidentale. Ca sa nu mai vorbim de potential terorist. Ceea ce se intampla la ora actuala cu aceasta politica de integrarea a unei populatii musulmane reprezinta o inginerie sociala probabil avand ca scop o viitoare restrictionare a libertatilor tuturor cetatenilor, inca la cerere.

  5. […]
    “Azi, de când SUA și-a trimis un nou ambasador la București, după o pauză de circa doi ani, vedem cum se întorc vremurile din anii 50. Noul ambasador american Hans Klemm este o pastișă fidelă a trimișilor sovietici Susaikov, Vinogradov sau Vîșinski la București.
    Acum nu se mai sprijină sovromurile mixte româno-sovietice, ci multinaționalele americane, iar Hans Klemm se implică nepermis de mult, pentru un diplomat, în treburile interne ale țării noastre, de parcă ar fi guvernatorul României, nu doar ambasadorul SUA la București.
    România e percepută de ambasadorul Hans Klemm ca o țară bananieră sau o subcolonie latino-americană. Hans Klemm simte nevoia să se implice absolut în toate problemele țării și societății noastre, oferiind sfaturi cu condescendență superioară de parcă ar trimisul lui IV Stalin, nu a lui Obama.
    Hans Klemm dă lecții agricultorilor români cum să cultive pământul și cum să-l vândă repede și ieftin la străini.
    Nu de mult, Hans Klemm a început un război, la o întâlnire la Mănăstirea Tismana, cu Biserica Ortodoxă că nu recunoaște că a avut în stăpânire robi țigani și nu-și pune acum cenușă în cap și de ce ierarhia ortodoxă nu sprijină căsătoriile gay și stilul de viață LGTB.
    Hans Klemm a devenit un guru al economiei românești cerându-le românilor să satisfacă pretențiile lacome ale multinaționalelor americane și dă sfaturi ANAF-ului pe cine să amendeze sau cum să aplice o decizie de impunere la o firmă cu capital românesc.
    Hans Klemm are o gândire sovietică perfecționistă, el intră în detalii privind guvernarea subcoloniei România, ca pe timpurile comunismului bolșevic (diavolul stă ascuns în detalii).
    Mai nou, ne și spune cum să-i primim pe imigranții musulmani în țară, să-i cazăm, să-i hrănim și să le oferim îndemnizații mai mari decât salariul minim al unui cetățean român care muncește și plătește taxe și impozite.
    Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, consideră că România ar putea fi ţara est-europeană care să reprezinte un exemplu de “toleranţă şi incluziune” …
    […]
    “Deci în concluzia lui Hans Klemm, România veche, etnică, ortodoxă, tradițională, mioritică trebuie să dispară ca să facă loc imigranților musulmani, moscheilor, parteneriatelor civile și unei comunități LGTB care să pună în practică metodele moderne de exploatare de către companiile multinaționale americane și a intereselor politice ale Washington-ului în România nouă colonială, în care românii vor fi studiați cu lupa în rezervații ca indienii americani.
    Dacă îi iubește atât de mult pe imigranții musulmani, Hans Klemm le poate oferi refugiaților veniți în România cât mai multe vize de la ambasada pe care o conduce, ca să trăiască visul sovietic în SUA. Noi am depășit încă din 1964 sindromul sovietic, Hans Klemm se pare că nu.”

    Sursa: http://www.napocanews.ro/2016/03/hans-klemm-un-ambasador-sovietic-la-bucuresti.html

  6. “Intelegem asigurarea securitatii Israelului ca un subiect axiomatic, pentru care nu exista compromisuri”

    “orice cooperare cu Israelul in lupta impotriva terorismului va fi o contributie comuna la atingerea obiectivului major de a aduce pacea si bunastarea pe glob”.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20848979-klaus-iohannis-ierusalim-intelegem-asigurarea-securitatii-israelului-subiect-axiomatic-pentru-care-nu-exista-compromisuri.htm?nomobile=

  7. Citeam undeva ca in Germania se evita sa se serveasca carne de porc in cantinele sociale…din respect fata de musulmani.

    Singurul aspect, parerea mea, care merita subliniat fara a cadea in reiterarea plictisitoare a evidentei, este: unicitatea fenomenului. Ceea ce se intimpla nu stiu sa se fi intimplat vreodata in istoria cunoscuta a omenirii sau a Europei. Adica nu am auzit pina acum ca liderii vre-unei comunitati (din antichitate) sau a unei tari/stat sa fi INVITAT o masa de indivizi care nici macar nu vin inarmati, ci doar cu potentialul distructiv deja dovedit al barbariei/fanatismului/urii.
    De altfel si de partea “victimelor” exista o doza de nebunie auto-distructiva care frizeaza patologicul: sa-ti gauresti barcile expunindu-te mortii mi se pare un exemplu bun apropo de nebunia care a inceput sa ne bantuie….asa….ca specie…

    dementa cu spume! De sfarsit de lume.

  8. Impartasesc acest punct de vedere, pe care il consider cel mai realist. Cu un singur amendament: caderea Constantinopolului nu a avut loc in 1453, ci treptat, cu mult mai mult timp inainte, in zbuciumatul secol VIII si IX, odata cu aparitia islamului, a crizei iconoclasmului dar mai ales a tensiunilor continue intre Biserica Rasariteana si cea Apuseana.
    http://www.napocanews.ro/2016/04/dezintegrarea-u-e-sau-caderea-constantinopolului-sub-islam.html

  9. Hans Klemm, ambasadorul SUA si administratorul politiilor politice DNA si DIICOT la Bucuresti, ii indeamna pe Romani cu cine sa voteze.

    http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-2-iunie-2016/

  10. In Bucuresti au aparut o multime de africani in ultimele 2-3 luni, in timp ce prin statiunile de la munte au inceput sa se misune arabi. Se pare ca nici Moldova nu este ferita de ei.

    Moldova este amenințată de invazia imigranților din Asia și Africa de Nord, deja 40 de mii de persoane se află în țara

    “Din informația de care dispun, noi avem în Republica Moldova aproape 40 de mii de persoane care provin din această regiune. Eu sper că ei sunt monitorizați și că autoritățile moldovenești cunosc cine sunt și cu ce se ocupă. Dar nu pot să afirm lucrul acesta cu certitudine. 40 de mii este o cifră enormă pentru țara noastră”, a declarat Ostalep.
    http://actualitati.md/md/societate/grav-declaratie-moldova-este-amenintata-de-invazia-imigrantilor-din-asia-si-africa-de-nord

  11. Pingback: Curtea de Justiție a UE respinge contestarea COTELOR OBLIGATORII de imigranti de catre Ungaria si Slovacia/ ROMÂNIA a crescut nivelul de ALERTA la granite. Creste numarul de refugiati ilegali ce vor sa tranziteze pe la noi
  12. Pingback: Vrabia mălai... delirează? O VRABIE gureșă și "funky" din CO(D)RUL lui SOROS ne amenință cu CEL PUȚIN 350.000 de REFUGIAȚI, dar consideră că ROMÂNIA POATE PRIMIR CHIAR ȘI UN MILION DE IMIGRANȚI, care să fie cazați... în casele r
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare