Bataia de joc a VACCINARILOR OBLIGATORII continua. In noul proiect al Ministerului Sanatatii, criteriile SANCTIUNILOR PENTRU PARINTI sunt ambigue, dar masurile DURE: CONDITIONAREA INSCRIERII LA SCOALA SI ACUZAREA “RELELOR TRATAMENTE”

27-01-2016 7 minute Sublinieri

vaccin_copil

Legea privind vaccinarea obligatorie a copiilor este aproape gata, oficialii din domeniul sănătăţii mai având de lucru la capitolul sancţiuni pentru părinţii care refuză să-şi imunizeze copiii. Potrivit profesorului Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, actul normativ care va fi pus în dezbatere publică în luna februarie prevede o serie de vaccinuri obligatorii, pe listă fiind incluse cele împotriva difteriei, tetanosului, rujeolei, rubeolei, oreonului, hepatitei B şi infecţiei cu haemophilus. „Sancţiunile pot fi introduse după o perioadă în care lumea se informează, nu mai apar sincope în aprovizionarea cu vaccinuri, există comitete tehnice care să facă consiliere, adică, să punem întâi bazele infrastructurii, ca să asigurăm un program coerent, nu să începem întâi cu sancţiunile. Chiar dacă vor fi anumite sancţiuni, ele vor fi introduse progresiv”, a precizat Rafila, pentru gândul.

Cea mai dură sancţiune despre care s-a discutat până acum este condiţionarea înscrierii la şcoală de prezentare schemei obligatorii de vaccinare, variantă la care nu s-a renunţat, dar care este încă în discuţie ea ridicând o serie de probleme juridice. De asemenea, în discuţia iniţială a fost şi prevederea prin care părinţii ar putea fi acuzaţi chiar de rele tratamente aplicate minorului dacă refuză vaccinarea.

În ţara noastră, vaccinarea copiilor se face, în prezent, după o schemă, pe care părinţii o pot refuza, fără a suporta niciun fel de consecinţă. Autorităţile din domeniul sănătăţii au pus la punct un proiect de lege prin care susţin că vor să-i facă pe părinţi să conştientizeze adevărata importanţă a vaccinării şi care, conform declaraţiilor recente ale reprezentanţilor din domeniu, va introduce, sancţiuni progresive pentru cei care nu acceptă noile reguli.

În lista vaccinurilor obligatorii pentru orice copil vor fi incluse cele impotriva difteriei, tetanosului, rujeolei, rubeolei, oreonului, hepatitei B şi infecţiei cu haemophilus.

„Este vorba despre numărul de antigene care trebuie să facă parte din imunizarea oricărui copil, astfel încât să se evite bolile care pot provoca decesul sau sechele foarte grave. Este vorba despre difterie, tetanos, tuse convulsivă, rubeolă, rujeolă, oreon, hepatita B şi, inclusiv, infecţia cu haemophilus, pentru că şi acest antigen face parte din compoziţia unui vaccin compus”, a explicat pentru gândul profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

În ultima perioadă au existat controverse în ceea ce priveşte păstrarea vaccinului împotriva tuberculozei (BCG) în lista vaccinurilor obligatorii pentru copii. În foarte multe state acest vaccin a fost eliminat, însă, profesorul Alexandru Rafila susţine că acolo acest lucru s-a datorat incidenţei scăzute a acestei boli. Nu este cazul României, care se numără, în prezent, printre ţările cu cea mai mare incidenţă a tuberculozei, în ciuda faptului că numărul de cazuri de acest fel s-a redus la jumătate în ultimii ani.

„Vaccinul BCG se administrează la copii imediat după naştere, însă vaccinul BCG nu previne tuberculoza, din păcate. Nu există un vaccin în momentul de faţă care să prevină tuberculoza, ci previne complicaţiile grave ale tuberculozei în primul an de viaţă. (…) Au fost întrebări legate de includerea sau neincluderea lui în această listă. (…) Sunt ţări în care acest vaccin nu se mai utilizează, dar în acele ţări au incidenţă mică a tuberculozei. La noi, din păcate, este încă o problemă, deşi a fost redusă cu 50% în ultimii 10 ani. El este recomandat în continuare, dar, cum vă spuneam, nu previne boala în sine, ci doar complicaţiile majore la persoana respectivă”, a explicat profesorul Alexandru Rafila.

Sancţiunile pentru părinţi vor fi introduse progresiv

Sancţiunile pe care le vor primi părinţii în cazul în care refuză să îşi vaccineze copiii vor fi introduse progresiv.

„Sancţiunile pot fi introduse după o perioadă în care lumea se informează, nu mai apar sincope în aprovizionarea cu vaccinuri, există comitete tehnice care să facă consiliere, adică, să punem întâi bazele infrastructurii, ca să asigurăm un program coerent, nu să începem întâi cu sancţiunile.  Chiar dacă vor fi anumite sancţiuni, ele vor fi introduse progresiv şi scopul legii nu este de a sancţiona, ci de a convinge părinţii cu privire la utilitatea vaccinării. Nu este un scop coercitiv, ci este un scop stimulativ pentru vaccinare”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

Anterior, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a vorbit într-un interviu acordat Mediafax despre posibilele sancţiuni. Întrebat fiind dacă în România s-ar putea aplica un model de pedeapsă a părinţilor cum este cel din alte state europene, precum Franţa, unde copiii nevaccinaţi nu sunt primiţi la şcoală, invocându-se protecţia colectivităţii, ministrul a declarat că aceasta poate fi o variantă de urmat. „Nu cred că există o sancţiune mai mare decât neacceptarea în colectivitate. Aceasta este o sancţiune completă”, a completat Patriciu Achimaş-Cadariu.

Pe de altă parte, Alexandru Rafila a adăugat că noua lege vizează şi remedierea problemelor existente în ceea ce priveşte stocurile de vaccinuri la nivel naţional şi vrea să pună la punct campanii de informare a populaţiei şi a medicilor. De asemenea, la nivelul judeţelor, cât şi la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică, vor apărea comitete tehnice care să se ocupe de campaniile de imunizare la nivel local.

„Legea, în primul rând, va permite constituirea unui stoc de vaccin la nivel naţional care să acopere un necesar suplimentar de încă un an de zile, ca să evităm situaţii cum au fost cele semnalate în ultima perioadă, când a existat criză de vaccin. În al doilea rând, campanii permanente de informare a populaţiei, dar şi a medicilor şi a celorlaltor categorii interesate şi, cred că este un lucru foarte foarte important că, atât la nivelul judeţelor, cât şi la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică, se vor constitui nişte comitete tehnice care să poată să coordoneze campania de imunizare la nivel local şi, pe de altă parte să ofere consiliere, să soluţioneze diverse solicitări ale părinţilor sau ale medicilor de familie referitoare la programul de imunizare”, a explicat, el

Varianta finală a legii va fi pusă în dezbatere publică în luna februarie, după ce vor fi finaizate toate detaliile de natură juridică pe care trebuie să le îndeplinească.

Schema de vaccinuri recomandate în România

În România există o schemă de vaccinuri recomandate de Ministerul Sănătăţii, pe care însă părinţii care o refuză integral sau parţial nu suportă nicio consecinţă.

Click pentru a mări

Bucureştiul, alături de judeţe din vestul României, între care Arad şi Alba, sunt zonele din România cu cel mai mare risc de apariţia a unor focare de difterie, rubeolă şi rujeolă, din cauza ratei de imunizare scăzută, potrivit datelor oficiale.

La nivel naţional, la BCG, vaccinul contra formelor grave de tuberculoză, acoperirea vaccinală este una relativ bună, pentru că acest vaccin se administrează imediat după naştere. Acoperirea vaccinală în cazul BCG este de peste 90%.

În ce priveşte DTP, o componentă ce previne difteria, tetanosul şi tusea convulsivă, aici raportarea se face la minim 3-4 doze, iar acoperirea vaccinală este la 88% la nivel de ţară.

Rata de acoperire vaccinală în cazul unor infecţii virale, rubeolă, rujeolă şi oreion, este asemănătoare cu cea de la DTP, de 88%.

Cum este legislaţia în ţări din UE

Există ţări în care însă vaccinarea copiilor este obligatorie, iar sancţiunile pentru părinţii care refuză sunt dure. În Franţa, de exemplu, părinţii sunt obligaţi să îşi vaccineze copiii împotriva poliomelitei, a difteriei şi tetanusului. În caz contrar aceştia pot ajunge chiar în instanţă, deoarece nevaccinarea împotriva bolilor enumerate mai sus este încadrată de autorităţile franceze la categoria ”rele tratamente aplicate minorului”.La începutul acestui an, doi părinţi francezi au fost condamnaţi la două luni de închisoare cu suspendare după ce au refuzat vaccinarea copiilor împotriva tetanosului şi poliomielitei, pe motiv că aceasta le face mai mult rău decât bine celor mici.

În Italia sunt obligatorii patru vaccinuri: difteric, tetanic, polio şi hepatita B. primul vaccin se face la vârsta de trei luni a copilului, inclusiv cel împotriva hepatitei B, vaccin care în România se face în primele 24 de ore de viaţă ale copilului.

În Belgia copiii nu pot fi înscrişi la şcoală dacă nu au făcut vaccinurile DTP, Hub, antipolio, hepatitic B, ROR, antipneumococic şi antimeningococic.

În Germania nu este obligatoriu niciun vaccin. Sunt recomandate sugarilor şi copiilor vaccinurile: DTP, Hib, antipolio, hepatitic B, antivaricelic, antipneumococic şi antimeningococic. Sugarii nu sunt vaccinaţi la naştere. Doar în cazuri de risc înalt se recomandă vaccinul hepatitic B la naştere.

În Olanda nu este obligatoriu niciun vaccin, iar vaccinurile recomandate sugarilor şi copiilor mici sunt: antipolio, Hib, DTP, hepatitic B şi ROR. Nu intră în schemă vaccinul BCG, iar la naştere nu este obligatoriu/recomandat niciun vaccin.

În Spania nu este obligatoriu niciun vaccin, iar cele recomandate copiilor sunt: DTP, antipolio (VPI), Hib, hepatitic B, MMR (ROR) şi antimeningococic. Nu intră în schemă vaccinul BCG, iar la naştere nu este obligatoriu/ recomandat niciun vaccin.

În Marea Britanie nu este obligatoriu niciun vaccin, iar cele recomandate copiilor sunt vaccinurile DTP, antipolio, Hib, ROR şi antimeningococic C. Vaccinul BCG este recomandat la vârsta de 10‑14 ani şi doar în cazuri de risc înalt, la naştere.

În Australia autorităţile nu le vor mai dea ajutoare părinţilor care refuză să-şi vaccineze copiii. În prezent, australieni pot opta să nu le facă copiilor lor anumite vaccinuri din motive religioase sau medicale, ori declarând pe proprie răspundere că se opun vaccinării, dar ei primesc în continuare alocaţii pentru creşterea copiilor. Însă conform noilor reglementări, care vor intra în vigoare în ianuarie 2016, părinţii nu vor mai primi ajutoare de la stat dacă refuză vaccinarea pe proprie răspundere.

Nota noastra:

Asistam la un alt exercitiu de PR al marilor industrii farmaceutice, secondate de vectorii lor de imagine si de o presa obedienta, flamanda de bani si lipsita de spirit critic. Nu intram acum intr-o discutie pe fondul subiectului (sunt bune sau vaccinurile), ci ne referim la aspectele ce tin de aceasta lege si de intentiile autoritatilor;

1. cum adica sanctiunile vor fi puse in vigoare progresiv? Ce fel de fundamentare juridica va avea un astfel de mecanism si ce garantie are parintele sanctionat ca poate da in judecata statul si castiga pentru ca acestea au fost aplicate intr-un moment in care infrastructura nu e gata? Cum se va demonstra ca statul si-a facut in intregime treaba si parintele a fost “complet informat”? Toate acestea sunt lucruri vagi, subiective, ceea ce face ca aplicarea sanctiunilor sa depinda de intrepretari, nu de existenta unor criterii fixe;

2. statul roman are nenumarate deficiente la nivelul serviciilor publice, al asistentei si al programelor de preventie. In ciuda faptului ca, chiar recent, a existat o grava sincopa in aprovizionarea cu vaccinuri. Sunt grave sincope la nivelul asigurarii serviciilor medicale din cauza lipsei de medici. Ce sa mai vorbim despre problemele sociale ale Romaniei, cu saracia in expansiune si cu atatea cazuri de locuire si hranire precara. In aceste conditii, in ce masura se justifica obiectivul unei vaccinari obligatorii cu nu mai putin de 7 vaccinuri? Pe baza carui calcul de fezabilitate? Pe baza carui audit? Ce fel de resurse au preconizat marii experti sa foloseasca si in ce masura sunt ele disponibile? Aici presa trebuia sa puna intrebarile, dar, noi nu mai avem presa, ci lachei PR;

3. apropo de resurse – imaginati-va cati bani vor inghiti aceste programe, toata infrastructura necesara si, desigur, si companiile de PR. Pentru ca acele campanii zise de “informare” vor fi facute de companii de comunicare publice pe multi, multi bani! De ce nu se duc acesti multi bani in alte directii? Cum va trai mai bine si mai sanatos un copil? Daca va avea dozele de vaccin facute, dar va dormi in mizerie si se va hrani cu coji de paine, sau daca va dormi intr-un asternut decent si calduros si se va hrani normal? De ce se duc banii publici in programe mastodont de vaccinare si nu se duc in servicii de asistenta sociala?;

4. toate aspectele de mai sus, de la cele juridice la cele de oportunitate, ar fi fost pune in discutie daca ar fi existat o DEZBATERE reala pe subiect. Nu exista, ceea ce arata ca proiectul e unul dus doar din perspectiva marilor actori, nu de preocupari reale legate de sanatatea romanilor;

5. aspectele cele mai grave tin de raportul dintre familie si stat. De ce sa aiba statul dreptul de a acuza ”rele tratamente” parintelui daca acesta refuza sa-si vaccineze copilul? Pentru ca, pe astfel de acuzatii, copilul poate fi luat din familie pe model norvegian. Si asta nu pentru neglijente grave ci pentru ca parintele acela considera ca vaccinurile sau prea multe vaccinuri nu ii ajuta copilul…

*


Categorii

Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii, Sistemul romanesc de sanatate, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “Bataia de joc a VACCINARILOR OBLIGATORII continua. In noul proiect al Ministerului Sanatatii, criteriile SANCTIUNILOR PENTRU PARINTI sunt ambigue, dar masurile DURE: CONDITIONAREA INSCRIERII LA SCOALA SI ACUZAREA “RELELOR TRATAMENTE”

 1. Ce logica… profunda: “legea nu va avea scop coercitiv, ci de convingere”. Adica, dragi parinti, daca nu v-au convins argumentele stiintifice, va va convinge … Politia Copilului.

 2. Recomand sa citati cat mai multe din acest articol si altele ca acesta care arata cat de mare este dorinta de profit si cat de ignorata este sanatatea copiilor nostri.

  http://www.familiaortodoxa.ro/2013/01/29/dr-christa-todea-gross-vaccinurile-preventia-care-imbolnaveste-si-uneori-chiar-ucide/

  http://www.familiaortodoxa.ro/2010/01/19/cum-pot-fi-prevenite-si-vindecacate-bolile-infectioase-grave-fara-a-apela-la-vaccin/

  Sunt convinsa ca multi dintre cei care vorbeau de sanctiuni nu au habar despre ce vorbesc. Ei doar reproduc ce au fost invatati de altii care urmaresc doar profit financiar.
  Oare e asa de greu sa intelegem ca in un om sanatos nu aduce profit unei indrustrii farmaceutice, in scimb unul imbolnavit sistematic de medicamente si dependent de ele pentru a-si duce existenta mizera este un client valoros atat cat rezista in viata, ca mai sunt si unii care cedeaza(cum a fost bunicul meu care a facut ciroza de la pumnul de pastile pe care il lua zilnic dar care manca sanatos, nu consuma alcool sau tutun deloc si vedea carnea rar, cand avea chef bunica sa taie o gaina).
  Ar mai fi si acest articol pentru cei care au animale de companie:
  http://www.familiaortodoxa.ro/2012/07/24/riscurile-vaccinarii/
  http://www.familiaortodoxa.ro/2012/06/30/vaccinurile-stimuleaza-o-reactie-inflamatorie/
  Pentru cei care sustin ca un copil nevaccinat este un pericol pentru o comunitate de copii vaccinati uitati si un articol interesant:
  http://www.familiaortodoxa.ro/2015/03/15/cum-ii-infecteaza-copiii-vaccinati-pe-cei-nevaccinati/
  Sunt dispusa sa particip la orice forma de a opri acest abuz.
  Doamne ajuta!

 3. Eu vorbesc din proprie experienta. Am fost vaccinata la 30 de ani cu ROR de doua ori intr-un an si a treia oara cam dupa un an. Si vreo doua vaccinuri antigripale am la activ, din pacate. Am dat in dureri articulare dupa prima doza de ROR si, cand mi-am facut mai tarziu analizele, era prezent antigenul HLA B 27, legat de aparaitia spondilitei ankilopoietice. Adica am dezvoltat o maladie autoimuna. Partea buna, dar deloc necesara, e ca atunci cand la doi ani fetita mea, care inca sugea, a facut rubeola, pe care o facusem si eu in copilarie si am mai achizitionat anticorpi de la vaccinuri, a avut vreo 3-4 pete rosii si febra usoara si ne-am dat seama ca a facut rubeola doar dupa ce s-a manifestat boala la sotul meu, care nu o facuse in copilarie. Eu am renuntat la lactate, din cauza alergiei fetitei mele, si la carne si soia, din cauza gutei si a boliii Basedow Graves, si pot spune ca am scapat de foarte multe probleme legate de articulatii, dar si de tubul digestiv. Celor care vor sa slabeasca, le pot recomanda sa consume alimente care contin tirozina, gen susan, seminte de dovleac, dar si produse animale, daca nu sunt vegetarieni 100%, oua, peste ocenaic mai ales etc. Sa renunte la sarea iodata, pentru ca unul dintre efecte este hipotiroidia la cei cu tiroida sanatoasa, oricat ar suna de aiurea. Pentru a fi prelucrat de tiroida, iodul trebuie insotit si de seleniu, altfel o cantitate mai mare decat cea care poate fi prelucrata are un efect blocant. Foarte importanta este si apa. Cea de la campie abunda in iod (iar eu o evit), iar cea de izvor de munte mai putin. Am indraznit sa ma extind cu parerile mele, gandindu-ma ca e un articol despre sanatate. Va rog sa ma iertati daca n-am fost 100% la subiect.

 4. Politia copilului… şi rele tratamente…

  Rele tratamente… vor fi foarte curând, botezul ortodox (pe care CEDO, l-a scos înafara legii, ptr, ca -spun ei- copilul decide daca…- ), educarea ortodoxa, autentintica, a copiilor tai, etc… etc.
  Rele tratamente vor fi şi eforturile parinților, de a-şi feri copii de pornografie, de depravarea şi sodomizarea genaralizata care se implementeza subtil şi instituționalizat… etc… etc.
  Practic ni se iau toate prerogativele şi drepturile asupra copiilor nostrii.
  Pe copil îl cresti pentru… şi cum ți se dicteaza…
  Motivatia… copii molestați de “parintii” declasații pe care demo(no)cratia îi produce în progresie geometrica şi pe banda rulanta, economia de piața Americo-UE, şi sistemul neo-colonial.
  Se intra în linie drepata şi cu pasi marunți dar rapizi, in cea mai demonica dictatura ce va exista pe pamânt. Controlul total şi excuderea oricui nu se sipune.

 5. Normal ca eu sunt impotriva vaccinurilor. Fetita mea, Maria, nascuta in Grecia in 2007 (pe cand noi, parintii ei, nu stiam mare lucru despre pericolul vaccinurilor, adica al otravirii organismului cu metale grele), a facut cateva vaccinuri până la doi ani. Dupa unul dintre ele a dezvoltat o reactie adversa cu care se va lupta o viata intreaga – un fel de alergie la foarte multe tipuri de mancare; adica mananca ceva si ii apar apoi bube pe corp, care o mananca, daca se scarpina iese mult sange, iar apoi raman cicatrici. De atunci am sistat orice vaccin, caci pediatrul a recunoscut ca boala a aparut din cauza vaccinului, care de altfel a fost administrat ca la carte.
  Propun, insa, pentru ca sunt multi din domeniul sanatatii care traiesc bine din otravirea populatiei (fiind platiti gras de concernele farmaceutice), ca inaintea aplicarii vreunei sanctionari parintilor, sa fie facut un control national la TOTI ANGAJATII Ministerului Sanatatii, de la orice nivel, si TOTI cei care au copii sa fie obligati sa le faca aceste vaccinuri, altfel pedeapsa sa fie excluderea din comunitate, cum a afirmat Ministrul lor. Iar vaccinarea sa o dovedeasca TOTI cu acte.
  Ei, sa vezi atunci ca cei care stiu ca VACCINAREA este metoda de exterminare a populatiei NU VOR VACCINA PROPRIII LOR COPII. Nu o fac niste sefii marelor firme farmaceutice, iar in acest sens se gasesc pe net inclusiv marturii video ale acestor sefi.
  Doamne ajuta si LA LUPTA, FRATI ROMANI, ăștia vor un singur lucru – SA NE OMOARE COPIII ȘI SĂ NE DISTRUGA NEAMUL! Maica Domnului sa fie cu noi toți !
  Pr. Ciprian

 6. Multumesc, admin.
  Tocmai, ca nu pe Cancan, (nu ma intereseaza cancanul), a vazut stirea…
  La ce vedem, ni se serveste şi implementeaza… trebuie sa te astepți la orice…
  Oricum… ştirea testeaza reactia… “pieții”, fară doar… şi fara poate…

 7. Pai de pe Cancan a ajuns peste tot, s-a viralizat. Dar nu e singurul hoax care tot circula ca sa bage confuzie si zazanie. Si nu e nici prima oara cand e lansat acesta.

 8. Concret , cum pot fi opriti Rafila si toata nenorocirea asta?

 9. @stef:

  Rafila e doar unul din intreaga schema, nu el e principalul actor. In mod normal, proiectul acesta ar trebui contestat de catre… societatea civila, cat timp exista acest cadru de dezbatere publica, indiferent de faptul ca e formal. Din pacate, insa, exista zero mobilizare la asa ceva. Nimeni, nici macar dintre cei care sunt activi pe subiect, nu a gandit in acesti termeni civici, formali.

 10. CE sa ofere statul unui copil rapit de la o familie sanatoasa care ii asigura totul si il creste perfect sanatos fara injectiile mafiei?? Din toate scremerile si ineptiile lor ,constatam ca nu isi gasesc argumente legitime , ba chiar vin in contradictie cu drepturile si libertatile garantate de Constitutie. NU le ramane decat apelul la forta . In plus vaccinarea- prin efectele adverse din prospect- poate fi interpretata ca tentativa de omor.

 11. Pai haideti sa ne mobilizam.
  Sa vina cineva cu sfaturi concrete. Ce este de facut? O petitie, un studiu…cum sa ne organizam?
  Poate niste conferinte cu oameni din domeniul medicinii care sa vina cu argumente medicale, caci eu personal daca ar fi sa imi expun punctul de vedere ar fi unul nu tocmai profesionist, chiar daca as folosi multi termeni medicali nu am studii de specialitate si as putea fi usor contrargumentata de un cunoscator in domeniu.
  Nu putem sta linistiti ca poate nu vor fi asa de grave consecintele. Ne uitam in alte tari si vedem unde s-a ajuns. Macar sa stim ca am incercat.
  Doamne ajuta!

 12. @Livia
  Le-am scris celor de la Bucovina profunda. O sa scriu si la pro vita. Intr-adevar, nu putem actiona eficient daca nu avem pregatire medicala, ni se pune urgent pumnul in gura. De altfel, si vocile specialistor din domeniu sunt innabusite. O fi Rafila un simplu actor, dar tot isi vinde constiinta pentru cei 30 de arginti, in conditiile in care vocea lui ar conta. Franta nu mai este de mult un model de urmat. In nimic. Cel putin la nivel de politica de varf, caci Franta profunda e altceva. S-a vazut cum a ramas Sarko cu buzele uflate dupa achizitionarea dozelor de vaccinuri la gripa porcina.
  Ma uit in jurul meu si vad copilasi deja distrusi de vaccinuri. Ajung sa vorbeasca pe la patru ani (daca ajung natural! sau cu terapii lungi si costisitoare la logopezi), fara a mai pune la socoteala alte tulburari de comportament. Copii nascuti sanatosi…

 13. @Daciana
  Ai dreptate ca sunt multi copii distrusi de vaccinuri, dar unii copii sunt distrusi si din cauza vaccinurilor administrate parintilor.

  “Impactul global asupra marii diversitati a genotipului omenesc este dificil de evaluat, dar impactul este, fara indoiala, negativ si permite insamantarea fiintelor umane cu provirusuri latente. Acest lucru nu poate avea alta motivatie decat asigurarea unui profit medical continuu si constituie o conspiratie criminala de proportii vaste, o politica de genocid impotriva populatiei, reprezentand, prin urmare, crime impotriva umanitatii care sunt, la nivel international, pedepsite cu moartea.”

  “Folosind tehnica secventializarii ADN-ului viral, cercetatorul american arata ca virusurile respective au o structura genetica inedita, un fragment fiind asemanator cu un citomegalovirus uman si alt fragment, aproape identic, cu un citomegalovirus simian; el a concluzionat ca originea acestor virusuri nemaiintalnite este in maimuta africana verde pe care s-au cultivat din totdeauna vaccinurile polio.(12) Virusurile simiene contaminate, introduse in sangele omenesc prin vaccinarea antipolio, trecand prin generatii succesive de vaccinati, au suferit procese complexe de adaptare si mutatie genetica, rezultand aceasta familie a virusurilor “ascunse”, care, desi creeaza distructii celulare grave, nu pot fi recunoscute si neutralizate de sistemul imunitar uman.”

  http://quibono.net/vaccinare-contaminar.html

 14. Pingback: ARGUMENTE RATIONALE in sprijinul dreptului parintilor de a REFUZA VACCINAREA COPIILOR: “A încredința statului dreptul de a decide asupra beneficiilor de care trebuie să se bucure trupul nostru înseamnă a acorda un cec în alb oricarui dictator
 15. Pingback: Inca o ticalosie: LEGEA PREVENTIEI | Cuvântul Ortodox
 16. Pingback: Ancheta despre cum (NU) tin autoritatile romane EVIDENTA EFECTELOR ADVERSE ale VACCINURILOR/ Asociatia pentru Protectia Consumatorilor CONTESTA imbolnavirile si decesele bebelusilor din cauza BACTERIEI E.COLI/ Institutul Cantacuzino INFIRMA teza imbolnavi
 17. Pingback: Ancheta despre cum (NU) tin autoritatile romane EVIDENTA EFECTELOR ADVERSE ale VACCINURILOR/ Asociatia pentru Protectia Consumatorilor CONTESTA imbolnavirile si decesele bebelusilor din cauza BACTERIEI E.COLI | Cuvântul Ortodox
 18. Pingback: VACCINAREA CU FORTA. Oficial din cadrul Ministerului Sanatatii: PARINTII CARE VOR REFUZA VACCINAREA COPIILOR, TRIMISI IN INSTANTA SI DATI PE MANA PROTECTIEI COPILULUI (Video). | Cuvântul Ortodox
 19. Pingback: VACCINAREA CU FORTA. Oficial din cadrul Ministerului Sanatatii: PARINTII CARE VOR REFUZA VACCINAREA COPIILOR, TRIMISI IN INSTANTA SI DATI PE MANA PROTECTIEI COPILULUI (Video) | Cuvântul Ortodox
 20. Pingback: ROBERT DE NIRO denunta TOTALITARISMUL VACCINISTILOR: “Oamenii sa vada VAXXED si sa decida ei insisi” (Video)/ FRANTA DISCUTA EXTINDEREA VACCINARILOR OBLIGATORII. O dezbatere reala, chiar daca intre surzi, fata de MONOLOGUL PROPAGANDISTIC si AG
 21. Pingback: Profitand de un FOCAR DE RUJEOLA printre copiii unor ROMI NOMAZI, autoritatile reiau SPERIETOAREA MEDIATICA a crizei “acoperirii vaccinale” si relanseaza PROIECTUL VACCINARILOR FORTATE | Cuvântul Ortodox
 22. Pingback: ROBERT DE NIRO denunta TOTALITARISMUL VACCINISTILOR: “Oamenii sa vada VAXXED si sa decida ei insisi” (Video)/ FRANTA DISCUTA EXTINDEREA VACCINARILOR OBLIGATORII. Dezbatere intre surzi – oricum mai bine fata de MONOLOGUL PROPAGANDISTIC si
 23. Pingback: Lansarea unei carti-eveniment si a campaniei împotriva vaccinării obligatorii: VACCINURILE SI AUTOIMUNITATEA – un semnal de alarma asupra reactiilor ADVERSE si chiar FATALE ale VACCINURILOR. Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu (APC România): “VA
 24. Pingback: DOCUMENTARE VIDEO despre VACCINURI si substantele folosite in ele (VIDEO): TRACE AMOUNTS (subtitrat in română)/ VAXXED. From Cover-Up to Catastrophe | Cuvântul Ortodox
 25. Pingback: LEGEA VACCINARILOR FORTATE – DEZBATERE PRO SI CONTRA LA TVR (Video). Mesajul puternic al unei mame al carei copil a suferit in urma vaccinarii: “COPILUL MEU NU E MIELUL VOSTRU SA-L JERTFITI PENTRU BINELE COMUNITATII!”/ INCA UN VACCIN PE
 26. Pingback: LEGEA VACCINĂRII OLIGATORII - aviz pozitiv la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților. Relatări contradictorii în presă: refuzul vaccinării s-ar sancționa doar în lipsa informării sau se poate doar cu adeverință medicală?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare