REMUS CERNEA redepune proiectul de lege privind PARTENERIATELE CIVILE creand un jenant “happening” erotic in Parlament. Ambasadele SUA si Olandei sustin initiativa. Reprezentanta OLANDEI militeaza pentru “MARIAJ” sau “PARTENERIAT CIVIL” pentru persoanele HOMOSEXUALE, presa reda pe larg “evenimentul”

29-02-2016 3 minute Sublinieri

cerneaioana

Proiectul de lege privind recunoaşterea parteneriatului civil atât pentru heterosexuali, cât şi pentru persoanele din comunitatea LGBT va fi redepus în Parlament, săptămâna aceasta, a anunțat, luni, deputatul independent Remus Cernea,

potrivit Agerpres.

„Vom redepune proiectul în cursul acestei săptămâni. Pe parcursul anului 2016 vom avea o a treia dezbatere în Parlament pe această temă şi sper eu ca lucrurile în timp să se dezgheţe, în sensul că voturile şi vocile care vot fi în susţinerea proiectului să fie din ce în ce mai ample. Dacă la prima dezbatere din Parlament din 2013 – 2014 nicio comisie parlamentară nu a dat avize favorabile pentru proiect, la cea de a doua dezbatere parlamentară asupra subiectului au existat două comisii care au dat avize favorabile – Comisia pentru egalitatea de şanse din Senat şi Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor -, ceea ce e un lucru încurajator”, a declarat Cernea la dezbaterea privind parteneriatul civil, care a avut loc la Parlament.

El a susţinut că parteneriatul civil este un contract încheiat în faţa unui notar public, fără niciun fel de discriminare, între două persoane adulte, de sex diferit ori de acelaşi sex, care consimt să convieţuiască în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc şi a egalităţii în drepturi. 

„În baza acestui contract pot beneficia de drepturi precum cel de a lăsa moştenire, cel de a fi consideraţi aparţinători în cazul în care unul dintre cei doi are o problemă de sănătate, cel de a beneficia de un credit. Sunt drepturi minimale şi necesare pentru viaţa de zi cu zi a foarte multor cetăţeni”, a explicat Cernea.

Deputatul a menţionat că la recensămintele din 2002 şi 2011, peste 800.000 de persoane au declarat că trăiesc “în uniune consensuală”.  În context, Remus Cernea i-a propus partenerei sale de viaţă, Ioana Stăniloiu, să îi fie “parteneră civilă”.

„M-am ferit să vorbesc despre viaţa mea privată. Am fost întrebat ce orientare sexuală am, s-au făcut şi glume şi ironii. Le-am zâmbit tuturor şi le-am întors şi celălalt obraz. Azi însă cu partenera mea de viaţă vrem să facem un anunţ şi vrem să ne asumăm împreună această luptă pentru recunoaşterea parteneriatului civil, de aceea o întreb pe Ioana dacă vrea să fie partenera mea civilă şi cerem Parlamentului să adopte o astfel de legislaţie care e necesară pentru sute de mii de cetăţeni români sau cetăţeni străini”, a spus Cernea.

Prezent la dezbatere, ambasadorul Olandei, Stella Ronner-Grubacic, a precizat că tema privind parteneriatul civil necesită o dezbatere publică. 

Stella Ronner-Grubacic a declarat că ţara sa şi-a luat un angajament faţă de promovarea drepturilor LGBT şi este “extrem de important” pentru cuplurile de acelaşi sex să “adopte un nume comun”. 

„Este extrem de important pentru cuplurile de acelaşi sex să adopte nume comun sau să se bucure de alte prerogative asociate căsătoriei, dar mult mai important decât folosirea simbolică a aceluiaşi nume este faptul că mariajul sau parteneriatul civil permite cuplurilor să aibă aceleaşi drepturi pe tema taxării, moştenirii, pensiilor sau a legislaţiei de familie”, a punctat ambasadorul.

Stella Ronner-Grubacic a explicat că ţara sa a făcut o prioritate din protecţia drepturilor omului atât în Olanda, cât şi în alte ţări.

“De aceea susţin organizaţiile care încurajează dezbaterile şi educaţia despre chestiuni legate de comunitatea LGBT şi lupta împotriva oricăror infracţiuni pe această temă. Vreau să vă asigur de angajamentul Olandei faţă de aceste chestiuni şi faţă de munca pe care o faceţi prin organizarea acestei conferinţe pentru prezentarea, din nou, a parteneriatului civil”, a spus Ronner-Grubacic. […]/ integral pe romanialibera.ro

Remus Cernea, unul dintre cei mai mari susţinători ai comunităţii gay din România, era considerat de mulţi ca făcând parte din această comunitate. Totuşi, el a dovedit, luni, contrariul.

„Eu m-am ferit să vorbesc de viaţa mea privată, însă astăzi cu partenera mea de viaţă vreau să ne asumăm lupta pentru susţinerea legii parteneriatului civil. O întreb pe Ioana dacă vrea să fie partenera mea civilă”, la care Ioana, iubita sa, a răspuns “Da, iubire, vreau!”, potrivit Româniatv.net.

Apoi, cei doi au început să se sărute pasional fix în faţa camerelor de luat vederi.

Totodată, Remus Cernea a susţinut că în România sunt peste 800.000 de uniuni civile care nu sunt recunoscute de stat.

Ambasada Olandei la București susține un atelier (workshop) organizat de asociația COC Olanda și găzduit de Campus Pride Bucharest și asociația MozaiQ, a cărui temă este crearea unor cluburi în cadrul universităților unde studenții homosexuali să se întâlnească, informează siteul oficial al acestei instituții.
De asemenea, aceste cluburi vor servi ca loc “de dezvoltare a ideilor și inițiativelor de combatere” a “homofobiei” și “transfobiei” în mediul academic. 
Această acțiune face parte din luna istoriei LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual și Transexual).
Organizatoarea atelierului, asociația COC Olanda a susținut “drepturile lesbienelor, ale homosexualilor, bisexualilor și transexualilor din 1946”, arată siteul oficial al Ambasadei Olandei.
Aceeași sursă notează că respectiva organizație “luptă pentru decriminalizarea orientării sexuale și a identității de gen, pentru drepturi egale, emanciparea și acceptarea socială a homosexualilor în Olanda și în lume”.

Conform Wikipedia, această organizație a susținut, timp de aproape 50 de ani, că instituția căsătoriei trebuie respinsă. 

ActiveNews arăta că Ambasadoarea Olandei în România, doamna Stella Ronner – Grubačić este o înfocată susținătoare a drepturilor homosexualilor, contribuind la impunerea acestei legislații în Croația.

Nota noastra:

Dupa dizgratioasa dare in spectacol care nu demonstreaza decat pana unde poate fi dus penibilul, Remus Cernea nu face altceva decat sa demonstreze actualitatea si justetea demersului Coalitiei pentru Familie. 

Mult mai importanta este implicarea Ambasadelor Olandei si SUA. Cel putin in cazul Olandei, a participat si sustinut, vorbind chiar despre “mariaj”, insasi Ambasadoarea, pe cand in cazul SUA a participat si sustinut proiectul Dean Thompson, adjunctul Ambasadorului. 

Cernea a mentionat, la un moment dat, faptul ca proiectul sau este menit “democratizarii” Romaniei. Ciudata idee! Oare cati sustinatori are aceasta lege, in afara Ambasadelor? Ce problema sociala reala reflecta initiativa, dincolo de statisticile invocate aiurea? Ce grupuri sociale reale au militat pentru asa ceva? 

A se observa faptul ca cele peste 2 milioane de semnaturi pentru familie adunate de campania Coalitiei pur si simplu nu exista pentru sistemul de propaganda mediatic si pentru Ambasade. Si iata cum devine democratia nu ce vrea poporul, ci ce vor stapanii si lacheii lor.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “REMUS CERNEA redepune proiectul de lege privind PARTENERIATELE CIVILE creand un jenant “happening” erotic in Parlament. Ambasadele SUA si Olandei sustin initiativa. Reprezentanta OLANDEI militeaza pentru “MARIAJ” sau “PARTENERIAT CIVIL” pentru persoanele HOMOSEXUALE, presa reda pe larg “evenimentul”

  1. Pai tocmai din cauza semnaturilor se grabesc binevoitorii astia sa bage o astfel de lege la inaintare. Strica cine l-a sustinut pe Cernea la inceput. Au bagat calul troian in parlament. Dar daca nu era el, era altul sau alta, pentru ca vad ca e o chestiune de timp pana trebuie sa ne bage pe gat asa ceva. Partea care urmeaza este spalarea pe creier a copiilor inca de la gradinita si acomodarea lor cu ideea trans. Sper sa nu ajungem atat de neajutorati precum urmasii protestantilor. Am dat si noi romanii apa la moara din greu desfranarii din vest prin traficul de persoane pazit bine. Nu ne mai putem adresa decat Lui Dumnezeu pentru mila si sa avem grija ce ii invatam pe copii. Pacat ca scolile ortodoxe le numeri pe degete.

  2. Există o singură problemă: sănătatea mintală a acestui “parlamentar”.

  3. Doamne fereşte de …

  4. Cred ca nu le pasa de responsabilitatea familiei celor doi asa zisi indragostiti.Sunt platiti gras pentru a face loby parteneriatelor civile de tot felul.Pe laga faptul ca sunt concubini mai vor si parteneriate?ce poate fi mai frumoasa decat o nunta crestina , care implica si asta o responsabilitate.Deeee.Unde nu-I cap vai de picioare, ca acolo se va ajunge.Pacat ca presa ii ia in brate pe acesti asa zisi crestini.Nu se poate sa te declari tolerant religios, dar sa negi cuvantul lui Dumezeu lasat prni Sfanta Scriptura.se pare celor care sustin parteneriatele civile putin le pasa de Dumnezeu.defapt il neaga cu desavarsire.Ce sa mai spu cu guru Bivolaru care este readus mereu de presa in centrul atentiei pentru a ameti periaoda asta de dinaintea alegerilor care devin tot mai oculte.Oricum si Cernea si Bivolaru sunt cam de aceeasi teapa , toleranti satanisti cu ghilimelele de rigoare.

  5. Mare rusine si napasta asupra acestui popor cu acest Remus Cernea! sa fie unealta celui ce vrea sa ne cearna(Cernea) ca pe grau?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare