NOUA AMBASADOARE A OLANDEI: activista LGBT cu precedentul croat in CV/ EDUCATIA SEXUALA in scolile primare din ONTARIO socheaza parintii/ In timp ce sute de mii de crestini sunt persecutati crunt, ONU face ”REUNIUNE ISTORICA” pentru homosexualii ucisi de STATUL ISLAMIC/ Sfarsitul crestinismului in Marea Britanie

29-08-2015 16 minute Sublinieri

pride_split_402095S0

  • ActiveNews:

Noua ambasadoare a Olandei vine România după ce i-a REEDUCAT pe croați în privința homosexualității. Ne va “EXECUTA” și pe noi?

Ȋn teorie, conform definiţiei din dicţionarul de neologisme, ambasadorul este un „reprezentant diplomatic de rang superior, însărcinat să reprezinte un stat pe lângă un alt stat”.

Ȋn practică, singura misiune a multora dintre ambasadorii aflaţi în ţara noastră e doar aceea de a verifica dacă naţiunea română și-a tăiat unghiuţele și are bretonul regulamentar. Ambasadori care se implică activ și comentează chestiuni ce ţin de politica internă a ţării, ne trag de perciuni și ne dau cu rigla peste degete. Ca și când ne-am afla într-o relaţie de vasalitate.

„Guvernul Olandei urmărește cu interes îmbunătăţirea drepturilor sexuale în România”

Fostul ambasador al Olandei, Matthijs van Bonzel, a fost trimis la postul din Bucureşti în decembrie 2011. Mandatul său a debutat pe fondul unui climat tensionat, datorat opoziţiei Olandei faţă de aderarea României la spaţiul Schengen. Astfel, ambasadorul Olandei a fost primit de preşedintele Traian Băsescu abia pe 8 mai 2012. Curând, Matthijs van Bonzel avea să devină unul dintre cei mai activi ambasadori, implicându-se atât în combaterea corupţiei, dar și în introducerea educaţiei sexuale în școlile din România.

La 10 decembrie 2013, Ambasada Olandei organiza, alături de mai multe ONG-uri, atelierul „Drepturile sexuale și reproductive, drepturi ale tuturor”. Cu acest prilej, Matthijs van Bonzel a acordat un amplu interviu pentru hotnews.ro, în care elogia „modelul olandez de educaţie sexuală în școlile publice”: „Olanda oferă o abordare cuprinzătoare de prevenţie pentru persoane și pentru școli. (…) Serviciile sunt favorabile tinerilor: sunt confidenţiale, disponibile 24/7 și la preţuri accesibile. Deși cele mai multe școli au oferit deja educaţie sexuală, începând de anul acesta toate școlile au obligaţia să facă acest lucru. (…) Guvernul Olandei urmărește cu interes implementarea în România a recomandărilor ONU cu privire la îmbunătăţirea drepturilor sexuale și reproductive.

Până în prezent, guvernului olandez nu i-a fost solicitată asistenţa însă, dacă guvernul român ar cere sprijin prin expertiză sau schimb de bune practici, noi cu siguranţă am fi dispuși să le acordăm.”

Ȋn Olanda, educaţia sexuală a copiilor începe de la vârsta de la 4 ani și este obligatorie. Tot în această ţară sunt legalizate prostituția, folosirea drogurilor și euthanasia. Mai mult, Olanda, prima țară din lume care a recunoscut „căsătoria între persoane de același sex” (2001), a admis oficial și existența unui grup de lobby pedofil. „Martijn”, o asociație ce încurajează actele sexuale cu minori, a reintrat în legalitate la 3 aprilie 2013, când Curtea de Apel din Leeuwarden a decis că activitatea ei nu trebuie interzisă. Pentru că, deși contravine ordinii publice, ea nu „destabilizează societatea”, au concluzionat judecătorii.

Șeful asociației este Martijn Uittenbogaard, cel care, în 2006, a fondat și Partidul Iubirii Frățești, Libertății și Diversității (PNVD). Botezată „partidul pedofililor”, formațiunea avea ca prioritate legalizarea relațiilor sexuale cu minori. Odată cu verdictul Curţii de Apel din Leeuwarden, practic, în Olanda vor putea fi deschise cluburi pentru pedofili.

Avem noi nevoie, așa cum sugera ambasadorul Matthijs van Bonze, de „expertiza sau schimb de bune practici” din partea guvernului olandez?! Categoric, răspunsul e unul singur: poporul român e cel care ar trebui să le predea niște lecţii olandezilor, nicidecum invers!

„Olanda promovează recunoașterea legală a căsătoriei între persoane de același sex”

Matthijs van Bonzel și-a încheiat misiunea diplomatică la Bucureşti și va pleca din România luna viitoare, fiind numit ambasador în Spania. Ȋn locul lui, potrivit unui comunicat al MAE din Olanda, va veni Stella Ronner – Grubačić, care a fost numită ambasador în România şi Republica Moldova.

Stella Ronner și-a început cariera diplomatică la Belgrad, unde a lucrat la Ambasada Olandei, ca prim-secretar pentru Afaceri politice și Presă.

Ȋn 2000, ea s-a căsătorit cu sârbul Bratislav Grubačić, fost jurnalist, om de afaceri și, mai ales, un foarte bun cunoscător și mediator al scenei politice locale. Nunta celor doi a fost considerată evenimentul anului, invitaţi fiind și mulţi politicieni sârbi, printre care și Zoran Đinđić (n.r. – devenit prim – ministru al Serbiei în 2001, după răsturnarea lui Milošević).

Ȋn perioada 2001-2003, Stella Ronner – Grubačić a fost purtătorul de cuvant al fostului ministru Jaap de Hoop Scheffer, președinte al OSCE, iar între 2004 și 2005 a deţinut funcţia de purtător de cuvânt al Președinției UE.

Din 2005 până în 2008, ea a fost șefa Departamentului Europa de Vest din cadrul Ministerului Afacerilor Externe olandez, apoi ambasador ONU pentru „Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului”.

Ȋn august 2010, a fost numită ambasador al Olandei în Croaţia. O ţară care nu o va uita niciodată pe Stella Ronner – Grubačić. Ȋn ianuarie 2013, ambasadoarea declara, în aula Academiei de Poliţie de la Zagreb: „Regatul Țărilor de Jos este extrem de angajat în creșterea gradului de siguranţă și a drepturilor comunității LGBT, ceea ce înseamnă că, în Europa, Țările de Jos promovează recunoașterea legală a căsătoriei între persoane de același sex.”

Ȋn doar doi ani, graţie ambasadoarei Ronner – Grubačić, croaţii au fost „civilizaţi”. Vom publica, în detaliu, povestea lor, pentru că ea ar putea fi o poveste repetabilă. Un „modus operandi”. Un mecanism prin care o naţie este supusă procesului de „reeducare”, până când ea capitulează și pricepe că nu trebuie să mai aibă nicio reacţie. Nicio părere și nicio împotrivire. Până când sfârșește prin a deveni după „chipul și asemănarea” popoarelor civilizate ce propovăduiesc libertinajul, în numele libertăţii.

Noua ambasadoare a Olandei în România şi Republica Moldova e o înverșunată luptătoare pentru drepturile homosexualilor – Partea a II-a

Stella Ronner – Grubačić este noul ambasador al Olandei în România şi Republica Moldova. Ȋn august 2010, ea a fost numită ambasador al Olandei în Croaţia. O ţară care nu o va uita niciodată.

Relaţiile homosexuale au fost dezincriminate în Croaţia încă din 1977. Primele asociaţii LGBT au apărut în anii 2000, iar în 2002 a fost organizată, la Zagreb, prima paradă Gay Pride. Evenimentul a continuat în fiecare an, adunând câteva sute de participanţi. Dar și de protestatari anti-gay.

Huiduielile de la parada gay din Zagreb nu erau însă de ajuns pentru a reclama oprimarea homesexualilor din Croaţia și nici pentru a susţine necesitatea extinderii drepturilor lor. Prin urmare, în 2011, militanţii gay au anunţat că vor organiza o paradă în cel de-al doilea mare oraș din Croaţia: Split. Cucerirea unui oraș de provincie, recunoscut pentru spiritul său conservator, însemna, fără nicio îndoială, un pas important pentru mișcarea LGBT din Croaţia.

Gay Pride din Split a fost programată să se desfășoare sâmbătă, 11 iunie 2011.

„Participarea mea la Split Gay Pride înseamnă un semn clar de sprijin”

Vineri, 10 iunie 2011, Ambasada Olandei din Croaţia anunţa, printr-un comunicat de presă că „ambasadorul Stella Ronner-Grubačić va participa la Gay Pride din Split. Potrivit ambasadorului, într-o democrație guvernată de statul de drept este esențial ca oricine poate participa în societate și politică, pe picior de egalitate cu concetățenii lor, indiferent de rasă, sex, orientare sexuală, convingeri religioase sau politice. Genul și orientarea sexuală, de exemplu, nu sunt o justificare pentru a trata oamenii diferit. «Participarea mea la Split Gay Pride înseamnă un semn clar de sprijin», declară d-na Ronner-Grubačić.

«Felicit organizatorii acestui eveniment și orașul Split pentru că au permis ca această primă paradă gay să aibă loc în cele mai bune tradiții europene și pentru că au făcut un mare efort pentru a se asigura că manifestarea de mâine se va desfășura într-un mod pașnic.» Guvernul Țărilor de Jos este puternic angajat în promovarea și apărarea drepturilor omului peste tot în lume. Aceasta include suport pentru Principiile Yogyakarta privind drepturile omului în legătură cu orientarea sexuală și identitatea de gen”, anunţa Ambasada Olandei, în comunicatul din 10 iunie.

Pentru croaţii din Split, declaraţia de sprijin a ambasadoarei Ronner – Grubačić, făcută cu doar câteva ore înainte de organizarea primei parade gay în orașul lor, a însemnat o provocare.

Locuitorii din Split au primit parada gay cu proteste

Croaţia are o populaţie de circa 4.500.000 de locuitori. 87,8% dintre ei sunt romano-catolici, 4,4% ortodocși și 1,3% musulmani. Croaţii sunt tradiţionaliști și devin agresivi, atunci când în joc este identitatea lor naţională, abia câștigată. Trecuseră, în urmă cu 16 ani, printr-un război în care au lăsat mii de morţi. Era imposibil de crezut că acum vor asista, impasibili, la fâlfâirea curcubeului pe străzile lor.

Mobilizarea poliţiei din Split a fost exemplară.

600 de politiști, mașini, elicoptere de supraveghere, câini poliţiști și ambulanţe, toate pentru a asigura protecţia celor circa 200 de participanţi de la Gay Pride. Printre ei s-a aflat, așa cum anunţase, și ambasadoarea Stella Ronner-Grubačić. Dar și europarlamentarul olandez Marije Cornelissen (n.r. – ea participase, în 22 Mai 2010, și la prima parada gay din Bratislava, iar într-un interviu acordat ulterior a acuzat poliția că nu a oferit securitate participanţilor).

Cel mai probabil, reacţia populaţiei din Split fusese anticipată. Şi provocată. Sâmbătă, 11 iunie 2011, activiștii LGBT au fost întâmpinaţi de 10.000 de protestatari anti-gay, care au aruncat cu pietre, cutii de conserve, roșii, petarde și peturi. Câţiva participanţi la parada gay au fost ușor răniţi în momentul în care au încercat să înfrunte mulţimea revoltată și să înainteze în interiorul ţarcului format din gardurile de protecţie.

Pentru reacţia mulţimii, care n-a știut să-i întâmpine cu braţele deschise pe militanţii gay, Croaţia, ţară aflată deja în etapa finală a negocierilor privind aderarea la UE, avea să dea socoteală.

Croaţia, ameninţată cu continuarea procesului de monitorizarea

A doua zi, la 12 iunie 2011, ambasadorul olandez Stella Ronner-Grubačić a anunțat că va solicita continuarea procesului de monitorizarea a Croației după încheierea negocierilor de aderare a acestei ţări la Uniunea Europeană.

Croaţia depusese cererea de aderare la UE încă din iunie 2003, iar negocierile propriu-zise au fost demarate în octombrie 2005. În 2008 însă, ele au fost întrerupte, fiind reluate un an mai târziu. Ȋn iunie 2011, conform recomandărilor Comisiei Europene, Croația era pregătită pentru închiderea negocierile. „Discuțiile sunt în curs de desfășurare între statele membre, pe baza recomandărilor Comisiei Europene. Trebuie să așteptăm rezultatul acestor discuții”, avertiza Ronner-Grubačić, după Gay Pride din Split.

„Evenimentele de acest gen arată că monitorizarea este necesară pentru a garanta că reformele pe care guvernul croat le-a început sunt ireversibile. Dreptul de a protesta este un drept fundamental al omului și trebuie să fie garantat fiecărui cetățean, fără discriminare de sex, rasă sau alte diferențe. Este un articol la care tebuie să fim deosebit de atenți, atunci când se va închide capitolul 23”, declara ambasadoarea, la 12 iunie 2011, în ședința Consiliului Consultativ al proiectului de sprijin al sistemul judiciar din Croaţia, proiect finanțat de Banca Mondială.

Noua ambasadoare a Olandei în România şi Republica Moldova e o înverșunată luptătoare pentru drepturile homosexualilor. Partea a III-a: Cum l-a chemat la ordine pe președintele Croației din cauza unei parade gay

Ambasadorul Olandei în România şi Republica Moldova, Stella Ronner-Grubačić, a participat la prima paradă Gay organizată la Split în 11 iunie 2011. La acea vreme, Ronner-Grubačić era ambasador în Croaţia.

„Participarea mea la Split Gay Pride înseamnă un semn clar de sprijin. (…) Guvernul Ţărilor deJos este puternic angajat în promovarea şi apărarea drepturilor omului peste tot în lume. Aceasta include suport pentru Principiile Yogyakarta privind drepturile omului în legătură cu orientareasexuală şi identitatea de gen”, anunţa Ronner-Grubačić, într-un comunicat de presă remis de Ambasada Olandei.

La parada gay au participat circa 200 de manifestanţi, pentru protecţia cărora au fost mobilizate 600 de forţe de ordine, maşini, elicoptere de supraveghere, câini poliţişti şi ambulanţe. Coloana de militanţi gay a fost întâmpinată de 10.000 de localnici care, din spatele gardurilor de protecţie, au huiduit, au scandat lozinci anti-homosexualitate şi au aruncat cu pietre, cutii de conserve, roşii,petarde şi peturi. Câţiva jurnalişti şi participanţi la parada gay au fost uşor răniţi.

Prof.dr. Rebić: „Bărbaţii gay şi lesbienele trebuie să rămână în cadrul politicii dumneavoastră”

La incidentele de la Gay Pride din Spil nu s-a înregistrat vreo vătămare corporală serioasă. Doar un orgoliu rănit, care i-a motivat pe politicienii susţinători ai LGBT să spună despre croaţi că nu sunt îndeajuns de toleranţi pentru a deveni cetăţeni UE. A doua zi, la 12 iunie 2011, ambasadorul olandez Stella Ronner-Grubačić a anunţat că va solicita continuarea procesului de monitorizarea a Croaţiei,după încheierea negocierilor de aderare a acestei ţări la Uniunea Europeană.

„Evenimentele de acest gen arată că monitorizarea este necesară pentru a garanta că reformele pe care guvernul croat le-a început sunt ireversibile”, a declarat Ronner-Grubačić.

În replică, prof. dr. Adalbert Rebić, fost ministru în guvernul croat şi profesor la Ȋnalta Şcoală de Teologie a Universităţii Catolice din Zagreb, a declarat: „ne pare rău, dar victimele au primit ceea ce au cerut! Sunt împotriva oricărei forme de violenţă, dar sunt şi împotriva paradei gay. Respect opinia altor persoane, însă bărbaţii gay şi lesbienele trebuie să rămână în cadrul politicii dumneavoastră. Nu avem nevoie de şi mai multă homosexualitate pentru public”.

Adalbert Rebić a mai precizat că, deşi se consideră că cetăţenii din Split au reacţionat extrem de nepotrivit, vina pentru epilogul sângeros al paradei gay aparţine organizatorilor şi celor care au permis desfăşurarea acestui eveniment.

„Această paradă a fost declarată ca având un grad ridicat de risc şi se putea ştii dinainte ce se va întâmpla. Este cunoscut modul în care va reacţiona cultura tradiţională creştină faţă de o astfel de paradă indecentă, ce contravine doctrinelor creştine şi care,prin acest comportament, ofensează”, a declarat Rebić, pentru ziarul „Slobodna Dalmacija”.

Teologul catolic a precizat şi că el crede că oamenii din Split ar fi putut reacţiona diferit, exprimându-şi nemulţumirea lor doar cu dezaprobări verbale, nu şi cu pietre.

„Să arunci cu pietre este o expresie a lipsei de cultură, dar este o expresie a lipsei de cultură şi de homosexualitate”, a adăugat el.

„Uniunea Europeană ar trebui să fie înţeleasă ca un parteneriat”

Croaţii nu sunt după chipul şi asemănarea olandezilor. Aşa cum nici românii nu sunt. Ȋnsă atitudinea asocietăţii civile, care nu s-a grăbit deloc să condamne evenimentele din Split, avea să devină un alt capăt de acuzare al Stellei Ronner-Grubačić la adresa Croaţiei.

„Pe cei care cred că ceea ce s-a întâmplat la Split a fost un incident izolat îi sfătuiesc să observe cu atenţie reacţiile, şi atunci vor vedea dacă a fost sau nu doar un incident izolat”, a declarat ea.

La 16 iunie 2011, la cinci zile de la Gay Pride din Split, ambasadoarea Olandei s-a întâlnit cu președintele Croaţiei, Ivo Josipović (nu cu primul-ministru, considerând că el nu a fost suficient de clar în condamnarea violenţelor). Președinţia Croaţiei nu a dorit să comenteze această întâlnire însă,contrar uzanţelor, ambasada Olandei din Zagreb a emis, în aceeași zi, un comunicat de presă.

„Ambasadorul Ronner-Grubačić s-a întâlnit în această dimineaţă cu Președintele Josipović, cu care a discutat despre procesul de aderare al Croaţiei la UE. După acest eveniment, ambasadorul a descris întâlnirea ca fiind una foarte plăcută, indicând faptul că i-a confirmat președintelui Josipović sprijinul Olandei pentru intrarea Croaţiei în UE.

«De asemenea, am discutat despre faptul că UE este o uniune de valori», a declarat ambasadorul. «Am fost de acord că acest lucru înseamnă, printre altele, că nimeni nu ar trebui să fie discriminat din cauza sexului sau din orice alte motive. Aceasta înseamnă, de asemenea, că oamenilor ar trebui să li se permită să demonstreze pașnic, pentru a-și cere drepturile lor».

Potrivit ambasadorului, Uniunea Europeană ar trebui să fie înţeleasă ca un parteneriat. «În opinia Olandei, atunci când sunteţi parteneri adevăraţi, ce lucrează pentru aceleași obiective și în aceeași direcţie, asta înseamnă că vă puteţi critica reciproc și că puteţi accepta critica».

În timpul întâlnirii cu Președintele, ambasadorul a repetat, de asemenea, poziţia oficială a Olandei în negocierile de aderare ale Croaţiei. «Țările de Jos sprijină aderarea Croaţiei la UE. Ca și alte statemembre ale UE, Țările de Jos analizează recomandarea Comisiei, de a închide negocierile cu Croaţia. De-a lungul acestui proces, a fost clar faptul că Olanda este în favoarea monitorizării, de la închiderea negocierilor până la intrarea efectivă a Croaţiei în UE». Potrivit ambasadorului, scopul acestei monitorizării este acela de a se asigura că procesul de reforme pe care Croaţia l-a demarat, inclusiv în domeniul drepturilor fundamentale, este ireversibil și de durată.”

Luni pe ActiveNews: Cum i s-a impus Croaţiei „să adopte rapid și să pună în aplicare un plan de acţiune împotriva homofobiei”.

Preotului David Wells i s-a spus că fie semnează un document mandatat de stat prin care se angajează că nu va spune deținuților că homosexualitatea este un „păcat” ori de nu, Departamentul al Justiției Juvenile din Kentucky îi va revoca prerogativele sale.

Nu am putut semna acea hârtie”, a spus părintele Wells într-un apel telefonic din casa sa din Kentucky. „Mi-a frânt inima”. Departamentul Kentucky de Justiție Juvenilă i-a revocat prerogativele sale de preot voluntar, încheind astfel 13 ani de slujire pentru deținuții minori de la centrul de detenție juvenilă Warren County.

Apreciem sincer anii pe care i-ai petrecut și pe care i-ai dedicat slujirii tinerilor din acest centru de detenție”,

i-a scris inspectorul Gene Wade într-o scrisoare lui Wells.

Cu toate acestea, din cauza deciziei, fondată pe convingerile tale religioase, de a nu te supune cerințelor menționate în DJJ POLICY 912, paragraful H, cu privire la tinerii LGBTQI, mă văd nevoit să închei activitatea ta de voluntariat religios”.

Wells a declarat că toți voluntarii din Biserica lor au primit această scrisoare, precum și cei dintr-o Biserică baptistă din comunitățile din apropiere.

Regulamentul Kentucky stipulează clar că voluntarii care lucrează cu tinerii

nu trebuie să folosească în preajma lor un limbaj peiorativ care să transmită părtinire sau ură față de comunitatea LGBTQI. Membrii DJJ, voluntari, interni sau angajați nu trebuie să insinueze sau să le spună tinerilor că sunt anormali, că au un comportament deviant, păcătos, sau că pot sau trebuie să își schimbe orientarea sexuală și identitatea de gen”.

De ani întregi, Wells și echipa sa au slujit și consiliat ca voluntari pe tinerii cu probleme, dintre care mulți au fost victime ale abuzurilor.

„Am stat la masă cu un tânăr de 16 ani care plângea și suferea din cauza vieții pe care o ducea”, a declarat Wells. „Fusese abuzat când era mic și a apelat la droguri și alcool pentru a răzbi. Voia doar să știe că mai există speranță pentru el”. „Ne-au spus că nu putem învăța oamenii că homosexualitatea este un păcat și punct”, mi-a spus Wells. „Nu am fi avut voie să citim versete din Biblie care abordau probleme ce țin de orientarea sexuală”.

Mat Staver, reprezentantul lui Wells, și fondatorul Liberty Counsel a declarat că această interdicție asupra consilierii biblice este o discriminare religioasă.

Thorncliffe

Toronto, 14 august 2015 (LifeSiteNews) – Asociaţiile de părinţi din Canada estimează că până la 20.000 de copii vor fi retraşi de la şcolile publice din provincia canadiană Ontario în toamna care vine, din cauza agendei radicale de educaţie sexuală introdusă de guvernul liberal, în ciuda protestelor publice şi a opoziţiei acerbe a părinţilor.

Aceasta ar putea conduce la pierderea a cel puţin 1.000 de posturi din învăţământ la nivelul provinciei.

Criticii programei de educaţie sexuală spun că aceasta violează inocenţa copiilor promovând agresiv învăţături ofensive din punct de vedere moral şi periculoase din punct de vedere fiziologic.

La clasa întâi copiii sunt învăţaţi ce înseamnă relaţiile sexuale consensuale, la clasa a treia ce este homosexualitatea, în clasa a şasea li se vorbeşte despre masturbare, iar într-a şaptea despre sexul oral şi anal. Elevii de clasa a opta trebuie să aibă un „plan sexual”, iar de la două sexe biologice programa ajunge la şase „genuri”.

O mulţime de părinţi şi-au mutat deja copii la şcoli religioase sau i-au înrolat în învăţământul de la distanţă (homeschooling).

Opoziţia a fost puternică şi bine organizată, în Alianţa Canadiană a Familiilor, o organizaţie formată din 25 de asociaţii de părinţi. Părinţii îngrijoraţi au făcut marşuri şi mitinguri, petiţii şi lobby pe lângă şcoli, adunări la care se striga de duduiau pereţii: „We say no! We say no!” („Spunem NU!”). Părinţii nu şi-au mai trimis copiii la şcoală timp de o săptămână ca o grevă-protest şi au încercat de nenumărate ori să vorbească cu premierul despre problema lor.

Cu toate acestea, premierul Kathleen Wynne, lesbiană declarată, i-a acuzat de homofobie, cu toate că oponenţii spun că au votat cu partidul liberal, pe care ea îl reprezintă, nu cu cel conservator.

Însă premierul a aprobat finanţarea de la buget a unui program de promovare a respectivei curicule de educaţie sexuală şia pretins că toţi oponenţii acesteia sunt „homofobi”, „ignoranţi” şi „pioni” într-un complot conservator „abject”.

Membrii Consiliului de Securitate al ONU au deschis luni o reuniune consacrată pentru prima dată drepturilor persoanelor de același sex, în cadrul căreia vor asculta mărturii privind persecuțiile suferite de homosexuali irakieni și sirieni ajunși în mâinile grupării jihadiste Statul Islamic (SI), transmite AFP.

Era momentul, la 70 de ani de la crearea ONU, ca soarta persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali — n.r.) care se tem peste tot în lume pentru viața lor să ajungă în fața scenei“,

a declarat ambasadoarea americană la ONU, Samantha Power.

Este un moment istoric“,

a spus ea înainte de deschiderea reuniunii.

Un irakian și un sirian care au fost nevoiți să-și părăsească țările de origine pentru a scăpa de violențe urmau să depună mărturie în fața ambasadorilor la ONU asupra persecuțiilor terifiante ale SI împotriva homosexualilor.

Gruparea jihadistă ultra-radicală a difuzat din iulie 2014 cel puțin șapte înregistrări video sau fotografii arătând presupuse execuții ale unor persoane pe care le acuzau că sunt homosexuali, conform Comisiei internaționale pentru drepturile homosexualilor și lesbienelor.

Jessica Stern, directoarea comisiei, va lua de asemenea cuvântul în cadrul reuniunii, care este organizată de SUA și Chile.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a relatat în iulie că luptători ai SI au aruncat doi bărbați pe care îi acuzau că sunt homosexuali de pe o clădire din Palmira, în Siria, după care i-au lapidat. Fapta amintește de fotografii postate pe internet de SI în decembrie și în care se vedea cum jihadiștii aruncă un bărbat de pe un acoperiș, după care îl lapidează deoarece era homosexual.

Reuniunea este deschisă tuturor membrilor ONU, însă nu se știa luni dacă reprezentanți ai țărilor unde sunt încă în vigoare legi împotriva homosexualității vor asista, notează AFP.

COLAPSUL CRESTINISMULUI IN MAREA BRITANIE

– un material Alianta pentru Familie –

Titlul alarmant al comentariului de astazi nu l-am ales noi. E o formula mai atenuata inspirata noua de un  articol cu un titlu si mai alarmant: 2067: The End of British Christianity (“Anul 2067 – sfarsitul crestinismului britanic”) publicat de publicatia britanica The Spectator in iunie anul acesta. [Textul integral il aflati aici:http://www.spectator.co.uk/features/9555222/2067-the-end-of-british-christianity/] Articolul reda un portret sombru privind situatia curenta, dar mai ales de viitor, a crestinismului in Marea Britanie. Conform articolului, ultimul crestin al Marii Britanii se va naste in 2067. Atunci Marea Britanie va inceta sa mai fie “mare” si se va transforma in altceva, un “altceva” care inca acum incepe sa se reliefeze pe orizont. Un “altceva” care nu va mai fi crestin si va reflecta ciocnirea intre secularismul britanic al anului 2067 si religiile care inca vor mai fi practicate in insulele britanice la vremea aceea, in principal islamul.

Marea Britanie a devenit “mare” in Secolul XVIII cind britanicii au colonizat o mare parte a lumii. Pe unde au ajuns au dus cu ei crestinismul, au misionat, au extins civilizatia crestina dincolo de limitele geografice ale Europei si au dus cu ei faimoasa King James Bible, Biblia tradusa sub obladuirea imparatului britanic James la inceputul Secolului XVIII. Civilizatia britanica coloniala a fost mult influentata de aceasta traducere a Bibliei. Aspectele civilizatoare si crestinizante ale Marii Britanii i-au dat, pe buna dreptate am putea zice, apelativul de “mare”. Fara crestinism si Biblie, insa, Marea Britanie va deveni Britania, asa cum ea a fost cunoscuta in vremea romanilor, cind triburile britanice si celtice erau pagane si in necunosctinta de Dumnezeul adevart ori crestinism.

Autorul nu glumeste. Atentioneaza. Isi bazeaza articolul pe datele demografice si statistice emise periodic de guvernul britanic, sondaje de opinie, ori date publicate de Biserica Anglicana. Recensamintul britanic al anului 2011 denota ca intre 2001 si 2011 numarul crestinilor nascuti in Marea Britanie a scazut cu 5.3 milioane. Asta inseamna 10.000 pe saptamina. Marea Britanie efectiv nu mai naste crestini. Ii importa prin imigratie, dar sub 10.000 pe saptamina. Cresterea e deci, negativa, asa incit, in 2067 crestinii in Marea Britanie, afirma autorul, “will become statistically invisible” (“vor deveni invisibili din punct de vedere statistic”).

Crestinismul in Romania

Comentariul nostru de astazi trebuie cunoscut de fiecare roman. Pentru ca factorii care tind spre colapsul crestinismului in Marea Britanie sunt la lucru si in Romania si in societatea romaneasca. Cauzele principale in  Marea Britanie sunt ascensiunea ateismului, intensificarea secularismului (atit in afara Bisericii cit si in interiorul ei), multiculturalismul, materialismul, hedonismul, respingerea si denigrarea valorilor traditionale si a traditiei crestine. Guvernele britanice grabesc si ele moartea crestinismului britanic promovind secularismul in detrimentul crestinismului, discriminind impotriva crestinilor, ridiculizind crestinii si crestinismul, legiferind in detrimentul crestinismului, si respingind valorile morale si traditionale.

Tendinte identice se manifesta si in Romania. Cu toate ca, in sondajele de opinie realizate recent de Pro-TV privind religiozitatea romanilor, romanii stau bine, cel putin pe hartie, privind religiozitatea si credinta, asta nu inseamna ca lucrurile vor continua sa ramina asa. 96% dintre romani cred in Dumnezeu si se considera foarte religiosi ori religiosi, 45% merg la biserica saptaminal, 69% se roaga zilnic, si doar 1.1% se declara atei. [Detalii:http://stirileprotv.ro/stiri/social/studiu-ires-96-dintre-romani-cred-in-dumnezeu-iar-69-se-roaga-cel-putin-o-data-pe-zi-cati-cred-ca-exista-rai-si-iad.html] Dupa doua generatii care au trait sub comunism, aceste date statistice nu arata tocmai rau. Dar asta nu inseamna ca ceea ce se intimpla in Marea Britanie nu se poate intimpla si la noi. La ultimul recensamint aproximativ 20.000 de romani se declarau atei, dar conform sondajului Pro TV, 1.1% dintre noi se considera atei astazi.

Materialul de astazi, deci, e foarte important. Il redam in traducere romaneasca,  abreviat si adaptat limbajului nostru uzual, urmind ca cei interesati sa citeasca articolul in intregime in engleza. Rugaminte: avind in vedere importanta materialului de azi, rugam pe fiecare cititor sa-l transmita tuturor contactelor lor, iar celor care tin bloguri sa-l posteze.

2067: The End of British Christianity
iunie 3, 2015 Damian Thompson

Extrapolarea datelor statistice nu sunt predictii. Dar nu se poate nega ca bisericile britanice se confrunta cu probleme serioase. Se spune des ca bisericile si congregatiile Marii Britanii se micsoreaza, dar asta nu e indeajuns pentru a exprima dimensiunile dezastrului cu care se confrunta crestinismul britanic. Tot la zece ani recensamintul populatiei reda in detalii situatia critica: intre 2001 si 2011 numarul crestinilor nascuti in Marea Britanie a scazut cu 5.3 milioane – cam 10.000 pe saptamina. Daca aceasta rata a declinului continua, misiunea sfintilor din trecut care au misionat pe britanici, irlandezi si scotieni va ajunge la sfarsit in 2067. Acesta va fi anul in care crestinii care au mostenit credinta parintilor lor britanici va deveni invizibila din punct de vedere statistic. Pretutindeni bisericile vor fi fost deja adaptate pentru folosinte seculare, demolate ori abandonate. Catedralele noastre vor supravietui, dar nu vor fi catedrale adevarate pentru ca nu vor avea episcopi. Declinul Bisericii Anglicane e mai accentuat decit al oricarei alte denominatii religioase. Daca va continua la acelasi pas, asa cum sugereaza ultimele sondaje de opinie, anglicanismul va dispare din Marea Britanie in 2033. Intr-o zi ultimul britanic crestin nascut in Marea Britanie va muri si asta va fi sfarsitul.

Biserica Anglicana

Aceste extrapolari statistice sunt bazate pe cele mai bune si precise date disponibile: rezultatele recensamintelor, sondajele de opinie si alte studii similare. Dar pentru ca aceste surse statistice sunt obtinute si interpretate in mod diferit, este imposibil sa creezi o singura proiectie liniara. Extrapolarile nu sunt identice cu predictiile. Deci, sunteti incurajati sa priviti viziunea apocaliptica a crestinismului in Marea Britanie cu scepticism. Dar, totusi, punctul esential ramine: crestinismul moare in rindul populatiei anglo-saxone si celtice a Marii Britanii. Evenghelia pe care misionarii crestini au adus-o in insulele britanice in anul 597 este respinsa in mod decisiv. Avind in vedere ca descendentii anglo-saxonilor si al celtilor constituie 90% din populatia crestina a Marii Britanii, respingerea aceasta reprezinta o pierdere devastatoare pentru credinta crestina. Si totul s-a petrecut atit de repede. Anglicanii in special isi abandoneaza credinta la un pas incredibil. Conform sondajelor de opinie numarul anglicanilor a scazut de la 40% din populatia Marii Britanii in 1983 la 29% in 2004 si la 17% in 2014. (…)

Fostul Arhiepiscop al Bisericii Anglicane, Lord Carey of Clifton, a atras atentia luna trecuta ca Biserica Anglicana e “la un pas de extinctie”. Ultimele date furnizate de sondajele de opinii confirma aceasta concluzie. Intre 2012 si 2014 proportia britanicilor asociati cu Biserica Anglicana a scazut de la 21% la 17%, o pierdere de 1.7 milioane de persoane in doar doi ani. La asta poate te-ai astepta daca Biserica Anglicana ar fi fost implicata in scandaluri serioase, de exemplu de pedofilie. Dar nu a fost.

Biserica Catolica

Numarul catolicilor in Marea Britanie a scazut de la 10% la 8% intre 1983 si 2014. Dar acest declin ar fi fost cu mult mai mare in absenta influxului masiv al catolicilor din Europa, America Latina, Africa si Filipine. Nu e de mirare, deci, ca Vincent Nicholas, Cardinalul Bisericii Catolice, accentueaza “invatatura Evangheliei” de a primi imigranti. Dar el se insala daca crede ca strainii catolici vor continua sa umple bancile bisericilor. Tinerii polonezi din Anglia si Tara Galilor sunt cu mult mai putin religiosi decit acum zece ani. M-ar surpinde daca mai mult de a cincime dintre ei participa la slujbele religioase. Si asta se aplica si Scotiei. Polonezii care intaresc parohiile catolice scotiene nu o vor mai face multa vreme. Intre timp, procentul celor care se identifica cu Biserica Scotiana (“Church of Scotland”) s-a prabusit in prapastie: a scazut de la 36% dintre scotieni in 2001 la 18% in 2013.

Cauze si explicatii?

Din ce cauza se confrunta crestinismul britanic cu aceasta catastrofa? Nu exista un singur rapuns, dar impune o atentionare – secularismul. Deseori auzim plangeri privind secularismul militant si excluderea religiei din spatiul public. Multi crestini cred ca singurul lucru care-i impiedica sa-si practice credinta in libertate e conspiratia organizata de Paul Toynbee, Richard Dawkins si BBC. [Nota AFR: Toynbee si Dawkins sunt printre ateii notorii si agresivi britanici] Adevarul este ca Toynbee si Dawkins se dovedesc a fi prosti cind e vorba de a discuta despre religie. Pe de alta parte, BBC e partinitoare impotriva crestinilor si ingnoranta privind crestinismul.

Dar, pe de alta parte, secularismul a intrat si in biserici. Se accentueaza deseori, si pe buna credinta, ca secularizarea care se petrece in biserica e la fel de importanta ca si secularizarea care se petrece in afara bisericilor. Sociologul american James Davison Hunter a explorat acest fenomen in doua carti ale lui, Culture Wars  (1991) (“Razboiul culturilor”) si To Change the World (2010) (“Schimbarea lumii”). Hunter e nepoliticos cind discuta crestinii politicii de stanga care afirma ca incalzirea globala ori hartuirea sexuala in campusurile universitare sunt subiecte care apartin teologiei crestine. Dimpotriva, zice el, crestinii care sunt preocupati de astfel de cauze, sunt de fapt persoane secularizate. Iar daca agenda lor are succes, biserica pierde. La fel se poate spune si despre crestinii conservatori care fac cruciade impotriva avortului si a casatoriilor homosexuale. Pina acuma nu au reusit sa le interzica prin lege. Dimpotriva, casatoriile homosexuale si avortul inca sunt legale in America. La fel si in Marea Britanie unde in 1967 catolicii au lansat o campanie fara success de abrogare a legii avortului. Aceste esecuri, insa, nu pot fi atribuite popularitatii avortului. Ele sunt semne ale stingerii treptate a crestinismului in Marea Britanie si America. E vremea, deci, sa abandonam notiunea ca America e cumva speciala privind religia ori dovada ca religia poate supravietui foarte bine intr-o democratie avansata din punct de vedere industrial. Luna trecuta [Nota AFR: mai 2015] organizatia Pew Research a publicat un studiu gigantic privind modificarile religioase din America. Doar 57% dintre americanii nascuti intre 1981 si 1996 se identifica ca fiind crestini. 36% dintre tinerii intre 18 si 24 de ani se declara “nones” adica fara apartenenta religioasa. La fel, in Marea Britanie, ultimul recensamint indica ca proportia persoanelor care nu se afiliaza religios a crescut de la 15% in 2001 la 25% in 2011. Ba mai mult, sondajul de opinii British Election Survey spune ca 45% dintre britanici nu se identifica cu nici o denominatie religioasa.

Islamul

Am comparat Anglia cu America pentru ca ele au atitudini radical deferite privind crestinismul. Dar directia e aceasi. Si asta e adevarat cu toate ca America nu are o populatie mare de musulmani. Sa nu ne pierdem, insa, in discutia noastra discutind islamul. Cu toate ca islamul va deveni cea mai raspindita religie in Marea Britanie pe parcursul acestui secol, islamul nu goleste bisericile de la tara. Cel mai mortal inamic al crestinismului occidental nu e islamul ci procesul extrem de complex al secularismului.Ori, dintr-o alta perspectiva, alegerea. (…) Bisericile nu pot tine pasul cu optiunile pe care enoriasii lor le au. (…) James Davison Hunter e un crestin traditional, dar crede ca a aflat calea de iesire din impasul cu care bisericile se confrunta – urmarea poruncilor lui Iisus si prezenta Lui in inimile noastre ne va schimba pe noi si societatea. Dar si perspectiva asta mi se pare ca ignora realitatea ca religiile mor, cel putin la nivel local unde nimeni nu poate fi constrans sa mearga la slujbele religioase. Eu sunt catolic si cred ca portile locuintei mortilor nu vor birui Biserica cladita de Sfantul Petru. Totdeauna va fi cineva care sa ia locul “ultimului crestin”. Dar nu neaparat in Marea Britanie unde zgomotele mortii deja se aud.


Categorii

Educatie, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “NOUA AMBASADOARE A OLANDEI: activista LGBT cu precedentul croat in CV/ EDUCATIA SEXUALA in scolile primare din ONTARIO socheaza parintii/ In timp ce sute de mii de crestini sunt persecutati crunt, ONU face ”REUNIUNE ISTORICA” pentru homosexualii ucisi de STATUL ISLAMIC/ Sfarsitul crestinismului in Marea Britanie

  1. Că ne va executa şi pe noi -noua abasadoare a homo-landendelor- se va vedea, oricum, vine s-o facă.
    Lumea vorbeşte despre valori, despre virutuți, însa este atrasă de viciu, îngenuncheată de patimi şi înrobită de păcat. Virtutea este înalțime, pacatul este abis. La virtute se ajunge enorm de greu. La pacat… şi când nu-l doreşti îl dobândeşti rapid şi lesne.
    De ce să urcăm ? De ce să devenim valori, când este atât de greu? Nu ne mai dorim valori umane, ci materiale, ne dorim apogeul placerii nu al jertfei.
    Demonul, are cu ce, şi ne are la mână prin asta.
    Omul nu este atras de înălțime ci de platitudine de comod (şi grozav de mult de plăcerea carnală)
    Pacatul arde tot, consumă rapid şi nu produce nici o valoare. El distruge valoarea producând dezastre, disrugeri vinovații imense şi moarte. Dar, este dulce. Moarte dulce. Autodistrugere dulce. Din om face rebut, epavă, hidoşenie şi contagiune.
    Asta ne aduce, ambasadoarea, homo… landei.
    Oamenii care sunt valori, oamenii virtuoşi, nu pot fi prostiți, mințiţi, mituiți, manipulați, manevrați şi folosiți, nici de viclenii demoni nici de stapânirile omeneşti cazute.
    Cu o femeie cu pulpele dezgolite şi mameloanele expuse vederii… ehe, îngenunchezi pe cei mai grozaviți mascului omeneşti şi pe ea (ele), le faci sa se creadă afrodite şi mai presus de ei.
    De aceia şi demonul şi stapânirile modenrne, au schimbat valorile umane cu cele materiale, virtutea cu viciu, valoarea intelectuală faptică cu cea virtuală…
    Mullțimea trebuie prostită, pentru a fi supusa. Demcrația mulțimii cere virtuți coducatorilor şi împlinitorilor ei, de aceea s-a trecut la democrația simulată şi corectitudinea politică, la manipulare, la cultul trupului şi drepul viciului.
    Chestia e veche. De când lumea…
    “Vulgului dă-i pâine şi spectacol”… spunea politicul încă din antichitate.
    Dă-i viciu, şi libertăți destrabălate… şi faci cu el ce vrei!
    Cu o mie de virtuți (spunea Iorga, în cugetări) îmi fac doar duşmani înverşunați iar cu un sigur viciu î-mi câştig mii de susținători şi de amici.
    Sex, are tot omul. Nu-ți trebuie mărime de suflet, ca să fii dependent şi obsedat de sex. Dar ca să fii mai presus de puterea de înrobire a sexului , de puterea de corupere a atracției şi ispitei… î-ți trebuie marime de suflet, î-ți trebuie voință, control, inimă de om, de fecior sau fecioară, de mama sau tată, de nem şi de valare.
    “Ambasadoarea”, -şi nu numai- vine sa ne strice (copii, familia, cinstea, credința şi valorile de suflet)
    Americanii paraşutau la ruşi, materiale pornografice, findcă ştiau ce bobmbă nimicitoare este aceasta. Acum ne bombardează copii , familia, nemul… pe toate caile.
    De ce ? De dragul omului ? Nu. De dragul înrobirii şi nimicirii.
    Lumea, nu poate fi condusă democratic decât de oameni virtuoşi nu de cazuți, nu de corupți spiritual şi material…
    De aceia, tacuri,de aceea bombe atomice, terorism indus, razmerințe şi revoluții finanțate, de aceea primăveri arabe…
    Lumea trebuie sa devină sodomă şi roabă a viciului, pentru a fi supusă anticristului.

  2. Trebuie să se pună capat mizerabilelor manevre şi speculații ale puterii prin slăbiciunile fapturii umane. Nu doar de pâine şi sex are nevoe omul. Să inceteze şantajul, şi ticăloşia speculațiilor, prin slăbiciuni şi patimi. Suntem oameni nu demoni. Nu cultivam decadența, imotalitatea, viciu şi patima. Evoluția nu însesmnă întoarcerea la insincte primare. Daca ştiința, aceasta a ajuns să facă, atunci nu este umană, este demonică. Nu urmareşte dezrobirea omului ci înrobirea lui. Politica, nu are nici dreptul, nici voie să şantajeze populațiile prin slăbiciuni, prin specularea vicleană şi mascată a viciului. Americanii au spus-o singuri, că au folosit pornografia (pataşutând deasupra trupelor ruseşti, material pornografic). Este inadmisibil ca ființa umană sã fie împinsă industrial (că este o industrie porno, o industrie a manipularii, reclamei speculative a slăbiciunii umane ), catre decadență şi viciu.
    Asta nu însemnă evoluție ci involuție. Nu însesmnă progres ci decadență. Nu înseamnă putere umană ci demonică.
    Umanitatea a fost chinuită, speculată, torturată şi jefuită de indivizi demonici (dictatori, totalitarişti şi manipulatori de toate felurile şi gradele).
    Drepturile omului trebuie fie drepturi la viață şi umanizare, nu la moarte (avort, eugenie, eutanasie), decadență şi dezumanizare. Sexul şi hrana, au fost totdeauna şi sunt armele demonilor cu chip de om ce se lupta pentru putere, ori dețin puterea ( politică, financiară, miltară… etc).Sexul nu este pentru placere, ci pentru înmulțire. Sexul nu este animalic, nu este public. Sexul este chestiune de importanță majoră în stabilitatea familiei şi societăţii. Familii nu pot fi, decât acelea ce pot perpetua, comform legilor naturii şi vieții. Ce e înafara acestor legi, a acestor cutume…, este demonic şi urmareşte înrobirea şi demonizarea. Omul trebuie sa ramână om. Ştiința, dacă nu impune şi nu apără umanul şi umanitatea, este demonică. Asemeni şi politica. Asemeni şi puterea.
    În secolul XXI omenirea este cel mai demonic speculată, prin slabiciune şi patima.
    E înfiorator.
    Până unde întindem hotarele aşa ziselor drepturi ? Este un hotar între bine şi rau, între normal şi anormal, între firesc şi împotriva firii, între moral şi imoral. Unde vrem sa ajungem? Legiferam homodemonismul, incestul, pedifilia, eugenia, eutanasia…
    Pai de ce la’am mai codamnat pe Hitler, nazismul, mengelismul… ? Pentru ce tribunal internațional spânzurători şi spânzurați ?
    Puterea, politicul, ştiința, au ieşit deja din hotarele umanului şi au pătruns în demonic.
    Se speculează slăbiciunea, neputința, viciu.
    Avem creier dar nu se duc campanii pentru… ca nu înrobeşte…
    Avem organe interne, dar nu se fac campanii pentru… că nu au puteri înrobitoare, ca sexul foamea, trufia şi puterea.
    Campanii se fac doar pentru cele înrobitoare şi decadente, animalizante (sexul şi alimetația, trufia şi virtualismul valoric (titluri… elitisme…)
    Stop.
    Stop oameni buni.
    ECONOMIA DE PIAȚĂ trebuie sa fie legiferată unan. Bogații -PRIN EA- joacă lumea pe degete.
    Transformă omul în rob şi-n animal, în cifră şi unealtă.
    Industria reclamei, industria şi ingineriile speculei de tot felul, ( financiară, morală, idustria viciului… etc), dezumanizează, transformă viciu şi infracțiunea ÎN DREPT UMAN.
    Promovează anormalul, acodă putere, cinste, funcții şi aces celor mai demonici speculanți, manipulanți, dezumanizanți şi coruptibili moral, indivizi la coducerea populațiilor şi lumii.
    Şitința devine demonică (a devenit de mult), politica idem, puterea… (a fost totdeauna). Omul nu mai este om, este deja homo… gay, lesby, etc…
    UNDE VREM SĂ AJUNGEM?

  3. @ cioby:

    Pai noi degeaba spunem “stop” si “sa inceteze!”, evident ca nu inceteaza, ci se vor amplifica si dezlantui draceste pana cand Dumnezeu cumva le va pune capat cu putere mare, fiindca, intr-adevar, va deveni de netrait. Iar Dumnezeu va spune stop cand paharul uraciunilor se va umple de tot. Ca oameni insa nu putem decat sa le respingem in dreptul nsotru si sa marturisim normalitatea.

  4. @ admin,

    “…sa le respingem in dreptul nostru…”
    Bine spuneti! Iaca, parca-l aud pe varul meu – dascal de biserica de sat, tare in credinta si marturisire! Apropo, ce-mi spuse el odata cand veni prin Bucuresti si vazand meshurile/afisele acelea imense necuviincioase pe blocurile din zona Unirii si… Patriarhiei – “de ce nu va uniti cativa intr-un grup de rugaciune cativa si sa va rugati staruitor sa cada la propriu acele spurcaciuni” ; apoi mi-a marturisit un astfel de caz in care, doar prin rugaciune, a rezolvat el o “chestiune” mult mai minora, dar tot necuviincioasa dupa bunacuviinta crestina.
    Asadar, asa-mi spuse mie si acest var referitor la niste framantari din acestea ale crestinului de azi – fiecare raspunde in dreptul lui, tu in al tau, episcopul in al lui si tot asa.
    Doamne, ajuta!

  5. Da. E spus degeaba. Dar poate nu chiar degeaba. E o marturisire. O atitudine.
    Un pietroi, în calea apelor unui fluviu, nu înseamnă nimic, sau aproape nimic, findcă va fi rostogolit de puhoaie.
    Şi?
    Păi un bolovan ici, unul colo… îngerunează cursul? reduce viteza, consumă o parte din energie…
    Şi cu cât mai mulți… cu mai mult se va încetini, cursul, se va potoli curgerea… . Apoi mai mulți bolovani, greu de purtat pot forma un punct de rezistență sau chiar o insulă… .
    Sunt chestiuni care trbuie să le spunem. Fie şi nouă înşine. Altfel putem considera că nu mai are rost nimic, nu se mai poate nimic şi…
    Voi stați întâi să înfruntați puhoaiele, şi ne mai alăturm şi câte unii când şi când, cu cât suntem şi îndraznim.

  6. @ Ioan R:

    Da, cam multe [lucruri] ar trebui sa cada… Nu e chiar atat de usor, atat de “magic”. Dincolo de faptul, evident, ca nu avem (intre) noi nici unitate, nici jertfa, nici staruinta in rugaciune, nici viata sfanta care sa ne dea atata indrazneala… Insa si Dumnezeu ingaduie, de la o vreme, dezlantuirea raului in vremurile din urma si trebuie sa asumam si asta, tot pentru pacatele noastre.

  7. @ cioby:

    Da, cam asa… Cat mai putem si noi, cat mai pot si altii mai buni si mai tari decat noi. Dar si asta tot mai putin, cam cu ultimele resurse, pe ultima suta de metri, ca o datorie de constiinta. Si tot mai putini se si alatura, de altfel.

  8. Zi de acesti oameni,sub o influenta demonica,doresc parca distrugerea a tot ce exista in numele “schimbarii” sau “evolutiei”, trateaza religia crestina deja ca si cum ar fi ceva trecut,isi dau jos mastile pentru ca sunt incurajati,iar tinerii care totusi sunt viitorul sunt sedusi de acesti ambasadori ai haosului
    In tara asta a noastra,buna sau rea,e totusi pamantul nostru,macar aici sa avem curajul sa spunem ” nu avem nevoie”,nici de sodomia lor sau “modernismul” lor satanic,nici de “cultul prostitutiei” practicat in vest,citesc zilnic articolele de pe acest site si ma intristeaza,sa aud cum rand pe rand lumea e cucerita de o banda de sodomiti si o armata de creduli si prosti care le sta in spate,Domnul are rabdare cu pacatosii dar pana cand? Suferinta omului creste nu scade,parca si caldura e trimisa ca un semn al focului unde ne indreptam

  9. Sa nu ne miram ca Dumnezeu ingaduie toate acestea, caci a venit vremea ca oamenii sa aleaga incotro merg. Cred ca de acum incolo lucrurile vor capata o viteza ingrozitoare, in sensul ca cei ce Il vor alege pe Dumnezeu vor avea ocazia sa isi dovedeasca DRAGOSTEA fata de El prin curajul de a-si marturisi aceasta dragoste in fata acestui val de ura impotriva ADEVARULUI. Dumnezeu a pregatit cununile celor ce le vor….Acum se vor cerne cei ce IL iubesc cu adevarat pe DUMNEZEU de cei care au facut din ORTODOXIE o cale de manifestare a mandriei lor. Pare tragic, dar ortodoxia inseamna RASTIGNIRE….pe toate planurile. Domnul nostru, IISUS HRISTOS a spus ca EL este calea, iar calea LUI a fost RASTIGNIREA. Sa nu uitam nici o clipa ca EL le ingaduie pe toate ci sa ne pregatim a ramane neclintiti in MARTURSIREA ADEVARULUI, atunci vand va veni vremea INCERCARII…caci inca nu a venit vremea cand fiecare vom fi cernut…atunci sa vedem cati vom ramane cu HRISTOS si cati vom cadea…fereasca Bunul Dumnezeu pe toata lumea! Dumnezeu asteapta de la noi dovada dragostei fata de El si cred ca toate aceste incercari nerusinate vor face ca rusinea celor ce au vrut sa ne doboare cedinta sa fie fara margini. Se apropie vremea FAPTELOR……a desavarsirii fiecarui individ, fie in bine , fie in rau. Ortodocsii am ramas cu vorbaraia, in timp ce ceilalti au trecut la fapte. Cat de curand Dumnezeu ne va cere FAPTE..si ne va da si ocazia de a face FAPTE ….de aceea cred, ca ingaduie acest val de intuneric asupra NEAMULUI nostru, nu numai asupra tarii noastre..pentru a ne da prilej de a ne arata ADEVARATA DRAGOSTE FATA DE EL.
    RAUL NU ESTE POVESE ci este o realitate ingrozitoare….Sa nu uitam ca de LUME are grija DUMNEZEU, ca El o pazeste. Sa ne pregatim pe noi insine sa nu CADEM in fata a ceea ce va veni.

  10. Dupa INSISTENTA cu care unele state numesc ambasadori activisti LGBT, nu putem decat sa ne incredintam tot mai mult de spusele unor parinti ref la vremurile de pe urma:
    (…)
    “Propoziţia: «Ei vor porni război împotriva Mielului», dă impresia că ar avea o legătură cu legile Consiliului Europei ce contravin credinţei şi moralei creştine. De exemplu, scoaterea desfrâului de sub incidenţa legii, libertatea avorturilor, libertatea pornografiei, protejarea homosexualilor şi altele asemenea.

    Mulţi zâmbesc, poate, la gândul că ar putea fi o legătură între Europa Unită şi antihrist, însă cine a studiat cu atenţie Cartea Proorocului Daniel, în paralel cu Apocalipsa, acceptă cu uşurinţă această idee. La Daniel, marile împărăţii de pe pământ, cea a Babilonului, cea a Perşilor, cea a succesorilor lui Alexandru, cea romană, sunt prezentate ca fiare. Citiţi capitolul 7. De asemenea, împăraţii sunt reprezentaţi ca nişte FIARE CUMPLITE. În capitolul împăratul perşilor este reprezentat ca un berbec înfricoşător, iar Alexandru cel Mare ca un ţap groaznic.”
    (…)

    SURSA: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/09/22/ce-am-retinut-din-talcuirile-si-avertismentele-cuviosului-daniil-gouvalis-privitoare-la-apocalipsa-cum-sa-ne-ferim-de-exegetii-improvizati-si-de-speculantii-financiari-ai-profetiilor-eshatologice-cu/

  11. “Am cântărit bine costurile și sunt pregătită să merg la închisoare. Este o problemă de Rai vs Iad pentru mine și pentru fiecare creștin conștient. Aceasta e o luptă pe care merită să o duc.”

    Sursa: http://www.activenews.ro/externe/SUA-Activistii-LGBT-EXULTA-Au-strigat-Dragostea-a-invins-catre-functionara-care-a-refuzat-sa-elibereze-certificate-de-casatorie-pentru-cuplurile-de-homosexuali-in-timp-ce-aceasta-era-cu-catuse-la-maini-124473

  12. Pingback: REMUS CERNEA redepune proiectul de lege privind PARTENERIATELE CIVILE. Ambasadele SUA si Olandei sustin initiativa. Reprezentanta OLANDEI militeaza pentru “MARIAJ” sau “PARTENERIAT CIVIL” pentru persoanele HOMOSEXUALE, presa reda p
  13. Pingback: REMUS CERNEA redepune proiectul de lege privind PARTENERIATELE CIVILE creand un jenant “happening” erotic in Parlament. Ambasadele SUA si Olandei sustin initiativa. Reprezentanta OLANDEI militeaza pentru “MARIAJ” sau “PARTENE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare