PARTIDA MAGHIARA: de la “vulnerabilitate” la adresa sigurantei nationale la “discriminare” sau despre ipocrizia Departamentului de Stat al SUA si a trompetei sale HOTNEWS

16-04-2016 2 minute Sublinieri

miting autonomie maghiari Targu Mures

In multele vorbe umflate si racnite in vazduh de editorialistii Hotnews cu prilejul candidaturii lui Marian Munteanu, s-a atins si problema minoritatii maghiare ce ar fi supusa discriminarii. Spre exemplu, Dan Tapalaga citeaza studii ale UDMR:

Se remarca doua tendinte periculoase in discursul media: revirimentul antisemitismului si a intolerantei etnice. A se vedea iesirile impotriva musulmanilor sau rabufnirile violent antimaghiare (B1 TV a primit una din cele mai mari amenzi de la CNA din cauza unei diatribe anti-maghiare a lui Radu Banciu). Acestea se traduc uneori in actiune si se manifesta din plin pe retele de socializare, in comentariile cititorilor pe net, nu doar in presa mainstream. O editura a publicat de curand o carte cu continut profund antisemit, intitulata “Holocaustul: gogorita diabolica”, in ciuda faptului ca legislatia penala a Romaniei pedepseste negarea Holocaustului. Cartea, scoasa la vanzare intr-o librarie din centrul Capitalei, a fost intre timp retrasa. Pe de alta parte, UDMR raporteaza tot mai multe situatii conflictuale intre romani si maghiari. Un recent sondaj intern al UDMR realizat in judetele maghiare, la intrebarea “care dintre raspunsuri ar caracteriza cel mai corespunzator relatia romanilor cu maghiarii?”, avem urmatoarele raspunsuri: relatie de cooperare – 34,4%, nu stiu, nu raspund – 3,5%, neinteresare reciproca – 19,9%, relatie conflictuala – 42,2%.

In acelasi timp, Departamentul de Stat al SUA a criticat existenta unor acte de discriminare ale maghiarilor din Romania, citand inclusiv informatii primite de la UDMR. De altfel, presedintele formatiunii etnice a tinut sa sublinieze, public, faptul ca plangerile le-au fost ascultate la Washington: Kelemen Hunor: Raportul Departamentului de Stat privind drepturile omului, în 2015, se bazează și pe studii prezentate de UDMR

De ce este atitudinea Hotnews cinica si ipocrita? Exista cel putin doua motive, suficient de importante astfel incat, daca Departamentul de Stat realmente are o agenda de protectie a minoritatilor, le-ar fi retinut in Raport.

In primul rand, Hotnews este cel care a decretat si a popularizat teza (in sine, cel putin partial reala) ca “partida maghiara” este o vulnerabilitate la siguranta nationala a Romaniei. Nici mai mult, dar nici mai putin:

Partida maghiara. Revitalizarea tensiunilor romani-maghiari ar fi un cistig urias pentru Rusia, caci un astfel de conflict intern macina toate energiile unui stat si e terenul perfect pentru jocuri subterane (amintiti-va de evenimentele din Targu-Mures din martie 1990). O analiza a Center for Eurasian Strategic Intelligence arata cum joaca Ungaria pe mina Rusiei si cum Viktor Orban, prin intermediul unor lideri UDMR, incearca sa tensioneze relatia romano-maghiara. Deocamdata, partidele mainstream de la Bucuresti nu au intrat in hora, dar vedem aparitia unor mici partidulete si formatiuni civice similare cu Jobbik

S-a schimbat ceva intre timp, din 2014 pana astazi? Nu mai joaca UDMR impreuna cu Viktor Orban? Probabil ca, in subteran, jocurile oricum sunt mai complexe, insa ce este cert e ca editorialistii Hotnews ling astazi acolo unde au scuipat ieri. Si la fel de cert este ca au facut un lucru extrem de grav vis-a-vis de o comunitate, anume maghiarii, punandu-i pe lista celor care ameninta siguranta nationala. Chiar daca sunt reale (si deloc noi) diversele stratageme ale liderilor politici ai comunitatii, prin modul ambiguu in care au pus problema, au contribuit la formarea unei atitudini antimaghiare si au pregatit terenul pentru alte diversiuni securiste.

Astfel, la sfarsitul anului trecut, am asistat la opereta de prost gust a artificierului de la Targu Secuiesc, “teroristul” prins de SRI de ziua nationalaSa nu credeti ca Hotnews sau Dan Tapalaga s-au obosit sa conteste vreo clipa povestea de acoperire a serviciilor – dimpotriva, au validat-o si au abordat-o ca un eveniment serios, urgent, care constituia, citam, prima tentativa – esuata din fericire – de operationalizare a ideilor radicale”. Slava serviciilor vigilente, nu? Hotnews a vorbit constant despre “act terorist” si despre cum s-a raliat comunitatea maghiara din Targu Secuiesc la asa ceva. Deci trompeta agitprop ne spune, acum doar cateva luni, ca maghiarii se solidarizeaza cu teroristii extremisti si ne tine, in prezent, lectii despre cum s-au dezvoltat antimaghiarismul?

Acesti piromani perversi care aprind un foc pe care tot ei pretind ca vor sa-l stinga vor ramane, insa, consecventi, cu privire la atitudinea lor antiortodoxa. Caci pentru alde Hotnews nu doar maghiarii erau o problema, ci si ortodocsii (sa ne reamintim: Hotnews recidiveaza grav: IPS TEOFAN, “FILORUS CONVINS”, “PARTIDA ORTODOXA” O VULNERABILITATE A ROMANIEI FATA DE RUSIA!). Noi, insa, nu avem vreun Departament de Stat in spate, deci trompetistii de la Hotnews nu o sa primeasca ordin sa pupe acolo unde scuipa, ci cu totul dimpotriva, sa dea mai tare si mai cu ravna, caci pana acum nu a fost de ajuns.

In ceea ce priveste “grija” manifestata de Departamentul de Stat pentru minoritati, trebuie precizat ca simpla folosire si intelegere magico-religioasa a termenului de “minoritate etnica” nu valideaza drept democratica, onesta si bine intetionata o atitudine oficiala sau o politica de stat sau/si internationala. Spre exemplu, Cehoslovacia a fost dezmembrata in numele protectiei “minoritatilor” in 1938. Asadar, “minoritatile etnice” nu sunt un scop in sine, ci doar un instrument in exercitarea de presiuni, in negocieri santaje internationale si redesenari ale sferelor de influenta, uneori chiar de granite. 

PS: cat priveste cartea despore Holocaust, o provocare evidenta, editorialistul Hotnews a uitat sa precizeze ca autorul acesteia e colonel (in rezerva) al… SRI. 

 

 


Categorii

1. DIVERSE, America, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Ungaria

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “PARTIDA MAGHIARA: de la “vulnerabilitate” la adresa sigurantei nationale la “discriminare” sau despre ipocrizia Departamentului de Stat al SUA si a trompetei sale HOTNEWS

  1. Memento:
    “Așadar, “minoritățile etnice” nu sunt un scop în sine, ci doar un instrument în exercitarea de presiuni, în negocieri șantaje internaționale și redesenari ale sferelor de influență, uneori chiar de granițe.
    PS: cât privește cartea despre Holocaust, o provocare evidentă, editorialistul Hotnews a uitat să precizeze că autorul acesteia e colonel (în rezervă) al… SRI.”

    Fraților, doar atât am de zis: trecând nu o dată de la Sibiu spre Moldova și retur, văd în destule locuri arborat steagul ținutului secuiesc la drumul mare, între Pasul Oituz și limita cu județul Brașov.

  2. Minoritatea maghiara spalata(ca si noi dealtfel),pe creier,crede tot mai mult ca este discriminata,prin grija atenta a conducatorilor acestora.Starea aceasta se vrea mentinuta,ca daca nu s-ar mai vrea s-ar rezolva foarte simplu si oamenii(maghiarii) ar trai chiar mai linistiti pe pamantul lor.
    Mersul cu jalba-n protap pe la marile puteri au practicat-o dintotdeauna(mai ales in epoca moderna),aproape toti conducatorii lor.
    Zic noroc(care nu-i de la Dumnezeu),ca au mai fost demascati cateodata,de demnitari straini chiar,care si-au dat seama de minciunile lor si de adevaratul lor scop.Adica faptul ca trambitezi un liberalism total si tu de fapt omori pe capete.Cam asta au facut ei in istorie.
    Se vede tot mai clar ca ei au ce au cu statul roman,nu cu vreo discriminare inchipuita si inoculata continuu in mintea oamenilor simpli(fie ei romani sau etnici maghiari).
    Este adevarata treaba cu discriminarea in zonele respective,dar este total invers.Si ai nostrii bravi raspunzatori,mucles.
    Nu stiu daca am mai spus pe siteul asta,daca are cineva timp mai mult sa citeasca cartea Ardealul Pamant Romanesc,de Milton G. Lehrer,un evreu nascut in America,cu parintii plecati din Ardeal,de meserie jurnalist de investigatii,care s-a intors in Ardeal acum aproape un secol si s-a convins ca lucrurile nu stateau tocmai asa cum erau prezentate de reclamele lansate de unguri in lume,s-a apucat sa studieze istoria din surse si izvoare scrise vreo 5 ani si a scris aceasta carte din proprie initiativa,nu la comanda cuiva.A facut-o pentru adevar.
    La aparitia ei conducatorii unguri de atunci,au impiedicat cu toate mijloacele traducerea in romana(a reusit s-o editeze numai in franceza).Pana azi sunt traduse in romana doar doua volume(2 si 3).Poate se ingrijeste cineva si de traducerea primului,ca cica e cel mai tare.

  3. Cred ca vor sa ne abureasca S.U.A spunand ca prin candidatura lui Munteanu se extinde atimaghirismul si alte uri xenofobe.Este clar ca S.U.A. sprijina Ungaria in detrimentul Romaniei.Eu asta inteleg.Este o abatere de la problemele esentiale: moscheea , educatia sexuala , homosexualitatea, un presedinte protestant pe care S.U.a si U.E nu stie cum sa le aplice intr-un stat profun ortodox de 2000 de ani.Poate se vor trezi romanii nostri.

  4. Si cred ca vor sa asmuta tot mai tare maghiarimea impotriv romanilor si nu invers!!!

  5. In trecut conflictele au fost in primul rand de natura confesionala. De aici a pornit si marea pacaleala cu greco-catolicismul.

    Abia in ultimul secol s-a accentuat caracterul “national” (promovat de unguri la pash’opt – cand au militat pt mare natiune ungara). Aceasta i-a ajutat intr-un fel si pe romani sa-si gaseasca identittatea si sa militize pentru unire in 1918.

    Din pacate cred ca un conflict este de neevitat (incepe sa apara in secuime a doua generatie de oameni spalati pe creier si detasati complet de Romania – nu cunosc nici limba romana ceea ce blocheaza apriori comunicarea; este in primul rand vina autoritatilor care permit asa ceva – iau bacalaureatul fara sa stie romana nici macar la nivel conversational; vezi si cazul recent al unei fetite din secuime accidentate la Cluj care, aproape de finalizarea liceului, nu putea sa-i spuna doctorului ce o doare; UDMR a depus plangere la CNCD pt discriminare).

  6. http://www.evz.ro/analist-marea-slabiciune-a-romaniei-este-ca-are-prea-mult-petrol.html

    Tare: “În momentul în care, acum, emisfera de est se destramă și SUA are mari rezerve de bani, trebuie create oportunități, nu vorbesc despre crearea de noi programe guvernamentale, dar Guvernul (român – n.r.) trebuie să se dea la o parte puțin”, a spus Friedman.”

    http://www.romaniatv.net/traian-basescu-romania-tv_287171.html#n

    Very well, very well. “Traian Băsescu: Există o SECTĂ a securităţii naţionale care vrea să împingă românii spre naţionalism extremist.” I secta “altfel” fata de cea care ceda suveranitatea nationala pe fata.

  7. Pingback: Dupa declaratiile ambasadorului american de la Chisinau, ambasadorul HANS KLEMM “gafeaza” fotografiindu-se cu STEAGUL TINUTULUI SECUIESC. Opinii/ Iohannis si ideea “ARMATEI EUROPENE”/ FIGRANTII – cuplul Iohannis-Ciolos, serva
  8. Pingback: Ambasadorul american HANS KLEMM se afiseaza cu STEAGUL TINUTULUI SECUIESC, dand semnalul DEZMEMBRARII ROMÂNIEI, prin cautionarea AGENDEI SECESIONISMULUI maghiar. Tot mai multe voci vorbesc despre intelegerile marilor puteri de RUPERE A ROMÂNIEI DUPA MOD
  9. Pingback: DEPARTAMENTUL DE STAT al SUA infiereaza, iar, Biserica Ortodoxa Romana pentru pretinsa apologie a unor legionari si criminali de razboi, critica mentinerea numelor lui RADU GYR si MIRCEA VULCANESCU in spatiile publice, iar sustinatorii COALITIEI PENTRU FA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare