MINERIADA MORALISTILOR CARE NE ARATA “DIRECTIA”, invrajbind, linsand, instigand la ura si STIGMATIZAND “NATIONALISMUL DE GROTA”, SARACII SI CONSERVATORII. “Ţinta lor nu eşti doar tu autoritate, ci şi tu simplu cetăţean”

16-04-2016 4 minute Sublinieri

mineri-600x412

Cititi si:

Redam mai jos o opinie cu care rezonam, mentionand, de la bun inceput, faptul ca pozitia noastra nu este nici pro, nici anti, ci o pozitie de oameni care incearca sa inteleaga ce se petrece. Am precizat ce credem aici (si neincrederea noastra in manevra politica a PNL): MARIAN MUNTEANU – NOMINALIZAREA PNL LA PRIMARIA CAPITALEI. De la “agentul schimbarii sociale” al NATIONAL ENDOWMENT FOR DEMOCRACY la reprezentantul hulit al “NATIONALISMULUI DE GROTA”. Care poate fi sensul acestui joc politic?

Asadar, s-a declansat inca un jihad al taberei “Binelui” din Romania. ONG-urile lui Soros picheteaza din nou institutiile si “ocupa” agenda mediatica, trompetele unor grupari din serviciile secrete (Hotnews, Adevarul) asurzesc opinia publica cu retorici apocaliptice si somatii, Facebook-ul a luat foc. Nu mai ai loc de atatia democrati, moralisti, oameni de bine, toleranti, destepti, frumosi si liberi. 

Aceiasi oameni care au infectat iremediabil spatiul public romanesc prin polarizare isterizanta si care au distrus definitiv orice sansa de democratizare reala a Romaniei, prin edificarea unui sistem de putere panoptic si procuroristic, aceiasi oameni care distrug orice legitimitate a reprezentativitatii politice instrumentand dupa propriul interes “Strada” nascuta pe Facebook, vor sa ne salveze din nou, cu forta, de un pericol mortal – “nationalismul de grota”. Chestiuni cum ar fi continutul concret al unui astfel de fenomen, amploarea si forta unor eventuale organizatii, posibilitatea acestora de a mobiliza electorat si resurse nu conteaza (o discutie asezata, faptica, ar demonstra ca pericolul este cvasi-inexistent). Conteaza fantasma, spectrul, ideea. E de ajuns pentru mobilizarea resurselor lor si pentru declansarea si castigarea inca unui razboi politico-cultural.

Aproape iti vine sa crezi ca singura ratiune a aruncarii lui Marian Munteanu in politica mare este incitarea si mobilizarea acestor trupeti in jihadul anti-nationalist sub pretextul caruia poate fi reprimata orice opinie, orice atitudine, orice politica nu va corespunde agendei lor “reformiste”, agresiv anti-identitare si agresiv antisociale. Desi ratiunea s-ar putea sa fie si incercarea de a da o glazura patriotard-identitara status-quo-ului neoliberal de la noi, o varianta promovata tot de grupari securistice.

Romania poate fi tara, insa, care va avea “sansa” de a experimenta salvgardarea sistemului capitalist neoliberal printr-o combinatie originala de ultra-liberalism economic (stat minimal si securism maximal) si ultra-marxism cultural (tiranie biopolitica in scoala si familie). 

***

I-aţi văzut cu toţii. Au pus umărul alături de Traian Băsescu la transformarea României într-o oază de ură, dezbinare, intoleranţă şi-au contribuit atât de bine încât se văd efectele din plin. Şi continuă să o facă şi azi. Chiar mai vârtos.

Se pretind jurnalişti, dar niciodată nu se vor rezuma doar la a critica, aşa cum ar fi firesc.

Nu, ei îţi arată Direcția în care trebuie să meargă România. Aţi ghicit, sunt ei, “reformiștii”.

Ţinta lor nu eşti doar tu autoritate, ci şi tu simplu cetăţean.

Te-ai născut cumva înaintea lor, ai peste 50 sau chiar peste 60 de ani? Şi pe deasupra te mai şi uiţi, poate din plictiseală sau curiozitate, la un post TV anume? S-a terminat cu tine, ești numai bun de stigmatizat. Eşti etichetat ca “public antireformist”, care nu vede şi nu achiesează la Direcție. Numai bun de aruncat la gunoi.

Citez: “Iohannis culisează acum spre publicul fostului său adversar, Victor Ponta, un public ţinut captiv de Antena 3. Un public care n-are nici o pornire reformistă (…) Primul risc: alienarea publicului său, publicului să-i spunem reformist”.

Altă zicere: “Data viitoare când vă mai lăudaţi cu publicul vostru tânăr şi vioi, gata să măture puterea abuzivă din temelii, măcar scoateţi cumva reclamele la «Urinal». Nu prea poţi începe revoluţii eliberatoare când publicul tău merge cam des la toaletă”.

“Reformiștii” au ajuns până acolo încât împart românii în buni şi răi în funcţie de organul de presă de la care oamenii încearcă să se informeze. Este unul dintre cele mai grave lucruri – cu iz fascist -, pe care mi-a fost dat să le văd în ultimii ani în spațiul public. Nici măcar ciracii lui Dan Voiculescu nu au îndrăznit așa ceva.

Pentru autorităţi, premier sau preşedinte, sau pentru lideri de partide, au un singur mesaj: noi vă arătăm Direcția. Şi vă spunem, concret, şi cum să faceţi. Altfel, “cine nu-i cu noi e împotriva noastră”. Iar de aici până la linşat nu mai e decât un pas. Că doar se definesc ca şi “conştiinţe”, care apără “democraţia”.

În “democraţia” lor e atâta democraţie încât niciodată nu va fi loc pentru prezumţia de nevinovăţie şi pentru toleranţă, pentru opinia celuilalt.

Tot ei au găsit “antidot” şi pentru cei care aspiră la o demnitate în stat. Şi o fac niciodată dezinteresat. Au propriile lor interese.

Cel mai recent caz este cel al lui Marian Munteanu. N-ai furat şi n-ai făcut afaceri profitabile cu statul tu Marian Munteanu? Nu-i nimic. Te căutăm la gândire sau la ceea ce ni se pare a fi gândirea ta. Sau îţi traducem concepţiile, vorbele cum ne sună nouă. Nu sunt avocatul lui Marian Munteanu. Dar să-i vezi tocmai pe ei, apărătorii regimului securisto-mafiot Traian Băsescu, al procuroarei comuniste Monica Macovei ori al “democratului” George Maior, cum tună şi fulgeră împotriva lui Munteanu, cum ţin lecţii de moralitate nu pot să nu remarc că este cel puţin ilar.

Cum la fel de ilar este să-i vezi desființându-l pe același Munteanu pe cei care n-au avut nimic de obiectat imediat după Revoluție la adresa lui Iliescu. Citez: “Ce să scriu dur la adresa lui Iliescu înainte de alegeri (cele din 20 mai 1990 – nr.)? Iliescu, înainte de alegeri, a fost un factor foarte util. Era indispensabil. Perioada lui cea mai utilă a fost până la 20 mai 1990. Şi, hai să zicem, cel mult până în 1992. El nu trebuia să mai rămână după ’92 la putere”.

Mulţi vor spune că în democraţie este loc şi pentru astfel de manifestări. Aşa o fi. Mai rămâne însă de subliniat că ei nu se vor rezuma niciodată doar la a arunca cu lături dacă nu li se urmează Direcția, ci fac imense presiuni, prin organele de presă pe care le conduc, încât uneori reuşesc să păteze iremediabil imaginea unui om sau să-l scoată definitiv din joc. E un fapt cert.

Un singur lucru ar mai fi de adăugat: pentru că au transformat presa într-o toxină, eu nu i-aş ierta niciodată.

miron-cozma-despre-evenimentele-sangeroase-din-13-15-iunie-1990-de-la-bucuresti-minerii-credeau-ca-xerox-ul-e-masina-de-facut-bani


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Opinii, analize, Panopticon, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “MINERIADA MORALISTILOR CARE NE ARATA “DIRECTIA”, invrajbind, linsand, instigand la ura si STIGMATIZAND “NATIONALISMUL DE GROTA”, SARACII SI CONSERVATORII. “Ţinta lor nu eşti doar tu autoritate, ci şi tu simplu cetăţean”

 1. Măi, e bine că încercați să puneți în lumină situații ca asta, dar e hilar că încercați să dați un aer de menținere sub control (chiar și numai prin scrutare) asupra evenimentelor, când de fapt nu e așa. E un fals. Dacă tu încerci să circumscrii evenimentul ori situația prin etichetări gen “ultra-liberalism” sau “biopolitică” nu faci decât să înmulțești nebuloasa. O dată pentru că acești termeni sunt ei înșiși fabricați la un loc cu toate celalalte artificii de control prin manipularea limbajului și conștiintei. Sensurile lor sunt ambigue și instabile, ușor manevrabile tocmai în direcția înșelării.
  Nu ar fi mai util ca în loc de etichetare și abstractizare, le-ai spune oamenilor care te citesc-într-un limbaj simplu-ce anume din mișcările din jurul lor îi va afecta și cum? Care crezi tu că sunt efectele și cauzele, atât cele rele, cât și cele bune. Tradu limbajul inutil al exprimărilor pline de autoimportanță din articolele citate într-un limbaj accesibil, și dă cuvintelor și înțelesurilor forma duhovnicească din Biserică. Aceea vorbește simplu și direct sufletelor credincioșilor ortodocși. Altfel se creează o discordanță vătămătoare între duhul în care vorbim despre Sfinți (de exemplu) și duhul în care vorbim despre viața de zi cu zi din lume.
  Învăluirea și analizele forțat-savante aduc, din punctul meu de vedere, doar confuzie, doar incertitudine și totodată o falsă senzație că suntem vigilenți, că știm ce se petrece. Urmărim, discutăm, dar nu știm. Sau mai bine zis: despre ce știm nu ne place să vorbim, dar despre ce nu știm ne place să vorbim. Eu numesc asta pierdere de timp și trăncăneală.

  Nu am experiență în domeniu, însă. Așa că sunt doar întrebări-propuneri, din partea mea. Pentru că mă întrebam ce ar înțelege colegii mei de lucru bunăoară, din ce se scrie în articolele de aici. Aceia pe care societatea îi consideră “intelectualii” prezentului dintre cei cărora le-am trimis să citească una-alta au renunțat destul de repede; la fel și cei mai puțin “intelectuali”. Și până la urmă mai puțin de o mână de oameni au fost dispuși să citească vreun articol în întregime…

  Dumnezeu să vă ajute!

 2. Subscriu comentariului de mai sus.

  O abordare academica este necesara pentru ca numai printr-o cercetare integrata si analiza multicriteriala bine documentata se fundamenteaza o teorie. Dincolo de asta insa este nevoie de niste concluzii simple, clare, simple si usor de comunicat.

  Sigur ca prezentate asa fiecare are libertatea de a trecee totul prin filtrul propriei gandiri si nu poti fi acuzat de manipulare intr-o directie sau alta. Din pacate oamenii au din ce in ce mai putin capacitatea de analiza care li se cere intr-o astfel de situatie. S-au obisnuit sa gandeasca altii pentru ei si atunci au o atitudine de respingere cum bine remarca Lucian mai sus.

  Greu de spus cum este mai bine. Prezentat astfel mesajul este pentru elite. Lucian il cere pentru mase. Oricum, la un loc nu se poate …

  Ar fi de preferat sa existe 2 forme de prezentare insa asta presupune dublarea / triplarea efortului. Cine sa faca asa ceva? Unde? Cum? Orice poate fi imbunatatit dar fiecare schimbare cere multe resurse.

  Sa ne rugam Domnului sa ne lumineze si sa ne intareasca pentru lupta ce vine.

 3. Pingback: RAZBOIUL CU INVIEREA. Secularismul radical, noua prigoana a crestinilor si REEDUCAREA CONSTIINTELOR. “În nici măcar o jumătate de generaţie, românii chiar Îi întorc spatele lui Hristos, se leapădă jenaţi de propria ţară”/ Pastorala
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare