EPISCOPUL EUROPEI DE NORD – IMPREUNA CU FAMILIA NAN, savarsind slujba Botezului si randuiala infierii pentru doi copii adoptati de o familie romaneasca

18-04-2016 3 minute Sublinieri

DSC_0902

În biserica românească din Oslo, Episcopul Macarie Drăgoi a săvârșit slujba adopției a doi copilași în familia unor medici români și a consolat îndurerata familie Nan

Credincioșii români din capitala Norvegiei s-au rugat duminică, 17 aprilie 2016, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord. În zilele trecute, ierarhul i-a spovedit și îndrumat duhovnicește, iar astăzi i-a împărtășit în biserica românească din Oslo, alături de copilașii care au primit din mâna păstorului lor mai multe daruri, ca prelungire a Darului Euharistic oferit de Biserică. Cântarea de la strană a fost înfrumusețată de câteva imne, specifice Postului Mare, interpretate de tenorul Gabriel Bârjovanu, solist la Opera Regală din Oslo.

În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Macarie a botezat și a săvârșit rânduiala înfierii pentru doi copii chilieni, Bryan și Antonela, adoptați de o familie de medici români.

Episcopul Macarie a precizat:

Ne-a învrednicit Preamilostivul Dumnezeu să săvârșim Taina Sfântului Botez și slujba înfierii pentru acești doi DSC_0948minunați copilași, care începând de astăzi au devenit membri în familia noastră creștină, atât în familia mare, în familia de familii a comunității euharistice, cât și în familia mică a acestor inimoși și credincioși medici, care de multă vreme și-au dorit să adopte doi copilași. Preamilostivul Dumnezeu nu le-a dăruit copii naturali, însă astăzi le-a dăruit acești minunați copii, care au devenit atât frații, cât și copiii noștri în comunitatea euharistică. M-a impresionat întrebarea pe care mi-a pus-o astăzi un copilaș, după slujba adopției: Preasfințite, acești copilași au devenit copiii dumneavoastră? Da, au devenit copiii mei duhovnicești, alături de voi care sunteți copiii și frații încredințați mie de Preamilostivul Dumnezeu, ca să vă slujesc și să vă sfințesc, cu timp și fără timp. Mă bucur că împreună cu noi se află și familia Nan, pe care am încurajat-o și astăzi, prin cuvânt și prin rugăciune, nădăjduind că atât dumnealor cât și ceilalți părinți îndurerați din Norvegia își vor recupera copilașii. Rugăciunile noastre, mai cu seamă, în această perioadă a Postului Mare, îi însoțesc pe toți cei aflați în suferință, nădăjduind că organismele abilitate vor soluționa aceste cazuri, astfel încât familiile să fie reîntregite”.

Deși se află de numai șase luni în familia medicilor Dana și Ioan Cernucan, Bryan și Antonela vorbesc românește și au învățat deja câteva rugăciuni în limba română.

Dana Cernucan: Ne bucurăm că astăzi, cu prilejul slujbei oficiate de Episcopul Macarie al Europei de Nord, copiii noștri Antonela și Bryan, care sunt adoptați din Chile de șase luni, au devenit cu adevărat copiii noștri, în urma acestei sfinte slujbe a adopției. În tot timpul petrecut împreună deja am început să ne înțelegem nu numai în spaniolă dar și în românește. Suntem enorm de fericiți și de bucuroși. Mulțumim lui Dumnezeu și tuturor celor care ne-au sprijinit și au fost alături de noi și ne vor fi alături în continuare.

La slujbă au fost prezenți și Dumitru și Mihaela Nan, părinții care au fost despărțiți de cei doi copii prin decizia autorităților norvegiene. Ei au parcurs două mii de kilometri din orășelul lor până la Oslo, pentru a se ruga cu ceilalți credincioși români ca cei doi copii ai lor să se întoarcă în familie.

Dumitru Nan: Ne aflăm la Sfânta Liturghie pentru a ne ruga pentru copiii noștri. Eu cred că e singura modalitate pentru a reveni copiii în familia noastră.

 Mihaela Nan: Vreau să le mulțumesc tuturor celor care sunt alături de noi și în primul rând alături de copiii care sunt în acest moment luați de cei de la Protecția Copilului din Norvegia. Vreau să mulțumesc Preasfințitului Părinte Episcop Macarie pentru faptul că este alături de noi în aceste momente și împreună cu el tuturor celor care sunt alături de noi, să putem să ne recuperăm copiii.

Cu prilejul slujirii arhierești la Oslo a fost lansat un program filantropic destinat familiilor defavorizate din țară. Preasfințitul Părinte Episcop Macarie va continua vizitele în parohiile românești din Norvegia până vineri, 22 aprilie.

DSC_1068

 Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, PS Macarie Dragoi, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “EPISCOPUL EUROPEI DE NORD – IMPREUNA CU FAMILIA NAN, savarsind slujba Botezului si randuiala infierii pentru doi copii adoptati de o familie romaneasca

  1. Dumnezeu să le ajute tuturor: copiilor, familiilor lor și Preasfinţitului Macarie !

  2. http://www.patriarchia.ru/md/db/text/4431313.html si

    http://www.patriarchia.ru/md/db/text/4431337.html

    Aceste doua documente sunt intr-adevar eretice. Desi primele documente pentru care s-au rasculat ereticii nepomenitori in frunte cu Longhin nu erau eretice, ci doar gresit formulate, cele de aici sunt eretice. Trebuie precizat ca cele doua documente nu apartin lui Chiril sau sinodului rus, dar apartin unor banditi. Persoane proCIA si ProNATO din departament, care fac mult rau. Cititi mesajele. Numeste ereziile putindrepte si putinmantuitoare, nu delocdrepte si delocmantuitoare, si aproba erori politice si dogmatice ale unor sfinti care au devenit sfinti caindu-se de aceste erori grave ce le-au facut in ecleziologie practic fiind ispititi de uniatism. Filaret, Marcu din Efes si Tihon. S-au cait de erori si de aceea sunt sfinti, nu pentru citatele din aceste documente. Foarte grave documentele, adica zelotii radicali schismatici radicalizeaza pe oameni de la varful bisericii in directia opusa. Deci zelotii nasc eretici. Ca reactiune. Cele doua texte eretice de mai sus sunt din vina nepomenitorilor, si nu a lui Chiril, dar sunt doua documente grave tare.

  3. Care sunt motivele pt. care PS.Longhin, sau, de ex., IPS.Serafim de Pireu ar fi “eretici nepomenitori”? (stiu ca IPS.Serafim nu-l mai pomeneste pe Ieronim.)
    Eu am ascultat multe din predicile PS.Longhin, unele puse si aici, precum si celelalte posturi, tot de aici, despre IPS .Serafim de Pireu, si nu am gasit nimic “eretic”.
    Haide sa nu mai dam drumul la parerile noastre despre oameni care au facut si fac mult mai mult ca noi.
    Intr-o filmare de la Banceni, PS. Longhin vorbea de un caz de un copil pe care-l adusese de de parte si care, se imbolnavise si murise, apoi, la rugaciunile lui si ale obstii s-a reantors sufletul copilului in el.
    Poate un “eretic nepomenitor” sa faca asa ceva?
    Stiu ca oamenilor drepti le este proprie indraznirea cea frumoasa, iar ereticilor doar obraznicia.
    Sa fim mai rezervati in afirmatii..gratuite..

  4. @Pr Gabriel:

    (stiu ca IPS.Serafim nu-l mai pomeneste pe Ieronim.)

    O sursa, ceva? Un motiv dat pentru decizie?

  5. De la un parinte din Grecia.

  6. Pingback: CAZUL FLORIN BARBU: in ciuda implicarii autoritatilor române, MAREA BRITANIE DECIDE darea spre ADOPTIE a copiilor CUPLULUI GAY/ Un alt abuz: ANDREEA BRADEANU SI-A PIERDUT COPIII SI RISCA SI INCHISOAREA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare