Seful Curtii Constitutionale, intre “CALEA CORECTA A LUI DUMNEZEU” si “DREPTURILE OMULUI” pe tema CASATORIILOR GAY (Video)/ Ce a raspuns presedintele Iohannis petitiei Coalitiei pentru Familie

10-05-2016 1 minut Sublinieri

Curtea Constituţională analizează situaţia delicată a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Preşedintele instituţiei, Augustin Zegrean, a declarat că un dosar pe această temă este în lucru la Curtea Constituţională. În opinia preşedintelui CCR, Constituţia nu ar interzice în mod explicit acest gen de căsătorii, în schimb, interdicţia este specificată clar în Codul civil. Mai multe declarații ale lui Augustin Zegrean vedeți duminică, de la ora 13:05, în emisiunea „În faţa ta”, moderată de Claudiu Pândaru şi Florin Negruţiu.

Augustin Zegrean: După cum este textul în Constituţie, nu ar fi o interdicţie, pentru că spune “Liber consimţită între soți”. Codul civil, da, art. 277 vorbeşte despre actele de stare civilă şi despre căsătorie. Interzice căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Moderator: Care e calea corectă?

Augustin Zegrean: Calea corectă e cea stabilită de Dumnezeu când a făcut lumea

Moderator: Spuneți că o familie nu poate fi formată din doi bărbați sau două femei?

Augustin Zegrean: Nu pot să spun asta, pentru că sunt preşedintele CCR și trebuie să apăr drepturile omului.

Acest subiect, dar şi alte teme importante aflate pe agenda zilei vor fi dezbătute în emisiunea „În faţa ta”, care debutează duminică, de la ora 13:05. Noua emisiune de la Digi24 este moderată de Claudiu Pândaru şi Florin Negruţiu, iar invitatul primei ediţii este preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean. 

Nota noastra

A se remarca cum prezinta Digi24 stirea:

Curtea Constituţională analizează situaţia delicată a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

Si noi care credeam ca analizeaza propunerea Coalitiei pentru Familie, care priveste casatoria intre persoane de sex diferit…

Chiar asa de tare arde subiectul, incat trebuie interzisa orice referire la Coalitie si la semnaturile stranse?

În urmă cu aproape 3 săptămâni am trimis primilor oameni în Stat (Președintele, Prim-ministrul, președinții celor două Camere ale Parlamentului) o scrisoare prin care:
1) i-am invitat să semneze inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României și
2) am semnalat problema imposibilității semnării de către românii din străinătate.

Avem deocamdată un singur răspuns, care privește doar prima parte a petiției. Iată-l mai jos.

Nimic despre refuzarea participării democratice a diasporei. Se pare că românii din străinătate sunt interesanți doar la alegeri.

Alte comentariil le faceți voi.

————————————————————————
From: procetatean@presidency.ro
Sent: Tuesday, May 10, 2016 3:53 PM
To: contact@coalitiapentrufamilie.ro
Subject: Raspuns petitie

Petitia nr.9880
Data: 10-05

Domnule Mihai Gheorghiu,

Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi pentru faptul că aţi ales să vă adresaţi Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis.

Vă informăm că Preşedintele României se pronunţă asupra oportunităţii şi constituţionalităţii legilor numai cu prilejul sosirii acestora la promulgare, potrivit art.77 din Constituţia României, republicată.

Cu stimă,
Consilier de Stat
Gabriel-Cristian Piscociu


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Revizuirea constitutiei, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Seful Curtii Constitutionale, intre “CALEA CORECTA A LUI DUMNEZEU” si “DREPTURILE OMULUI” pe tema CASATORIILOR GAY (Video)/ Ce a raspuns presedintele Iohannis petitiei Coalitiei pentru Familie

  1. Trebuie ceva mai clar ?
    Se milostiveste Dumnezeu de noi și ne arată în toate felurile unde e lumina și unde e întunericul. Și tot nu ne trezim… Domnul să nu ne lase până în sfârșit, ci să ne ierte și să ne mântuiască.

  2. Am mai spus-o si o repet: demersul nostru cu semnaturile pentru o familie normala dintre un barbat si o femeie,este foarte util.Insa mi-e tare frica de faptul ca vom declansa taman opusul si le vom da prilejul sa legalizeze,pe baza “drepturilor” omului si prin smecherii sorosito-ordinaro-marxiste specifice,fix ceea ce nu ne dorim,legalizarea sodomiei si a “drepturilor” sodomitilor!!!Astia nu tin ei cont de 3 milioane de romani si o sa motiveze ca nu suntem nici macar jumatatate din populatie.Daca la referendumul pt demitererea lui Basescu au fost peste 8 milioane si au sters cu ei pe jos,imaginati-va ca ce vor face cu noi.
    Sper doar,ca de aceasta data,sa se trezeasca poporul si sa le aplice o corectie asa cum merita!

  3. Anca, așa cred și eu: vor incerca din rasputeri sa arunce la gunoi dorinta romanilor. Și chiar de așa se va petrece, tot nu va fi fost degeaba demersul acesta. La Dumnezeu este judecata si rasplata si milostivirea. Al nostru este să nu ne plecăm genunchii baalilor, orice formă ar lua aceștia.

    Dar, în fapt, “poporul” suntem noi: eu, tu, rudeniile, vecinii, oamenii care intră aici, care merg la slujbele Bisericii, care lucrează că funcționari ai statului sau pentru privați.
    Acest reflex condiționat de a proiecta răspunderea și speranța de corecții asupra unui “popor” abstract, care nu ne cuprinde – e foarte dăunător.
    Corecția, din ce văd, musai să înceapă cu renunțarea la acest reflex. Și să înceapă fiecare să cugete cât se poate de serios și responsabil ce poate face începând cu sine: cu mine, cu tine, cu rudeniile, cu prietenii, cu vecinii și cu toți pe rând care e dornic de jertfă pentru adevăr și pentru via lui Hristos. La urmă, mă gândesc că pentru orice creștin este firesc să facem așa lucrurile în comunitatea creștină, adică în Biserică, nu ?
    Acum, că cetatea (adică cetățenii) nu se mai identifică de mult cu Biserica (adică mădularele Bisericii luptătoare)-asta este o tragică realitate care numai prin ajutorul și mila nespuse ale Domnului și cu strădania noastră jertfelnică se poate îndrepta.
    Doar ce e hristocentric are finalitate bună. Domnul este începutul și sfârșitul a tot binele.

    Domnul și Maica Domnului să ne ajute !

  4. Ar merita atrasa atentia distinsilor judecatori ai CCR asupra urmatoarelor aspecte:

    Prevederea constitututionala este: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.” Aceasta prevedere este formulata identic in cele 2 versiuni ale Constitutiei votate dupa 1990; ea apare la art. 44 alin. (1) in Constitutia din 1991 si la art. 48, alin. (1) in Constitutia din 2003.

    La momentul votului din 1991, cuvantul „soti” era 100% echivalent cu „barbat si femeie”, la acel moment fiind in vigoare art. 200 din vechiul Cod Penal, prin care relatiile homosexuale erau considerate infractiune. In 2003, desi relatiile homosexuale nu mai erau considerate infractiuni, problema legalitatii casatoriei intre persoane de acelasi sex nu se punea in niciun fel in Romania, iar in Europa erau doar 2 tari care legalizasera casatoria intre persoane de acelasi sex: Olanda si Belgia.

    In aceste conditii, se poate afirma cu certitudine ca atat legiuitorul, cat si alegatorul roman care au votat in cele 2 randuri Constitutia, au considerat ca articolul referitor la familie priveste exclusiv casatoria intre un barbat si o femeie, doza de ambiguitate posibila prin folosirea cuvantului „soti” fiind practic zero.

    Argumentul lobby-ului homosexual se bazeaza pe folosirea tocmai pe cuvantului „soti” si nu a expresiei „barbat si femeie”, considerandu-se ca formularea actuala nu interzice casatoria intre persoanele de acelasi sex si, de aceea, reformularea ceruta de Coalitia pentru Familie ar reprezenta o limitare a unor drepturi prevazute de Constitutia in vigoare.

    Acest argument este in totalitate fals, pentru ca, dupa cum am vazut mai sus, inlocuirea cuvantului „soti” cu „barbat si femeie” nu reprezinta decat o precizare a intentiei celor care au legiferat, respectiv votat Constitutia si, in niciun caz, o limitare a unor drepturi pre-existente.

  5. Astia nu tin ei cont de 3 milioane de romani si o sa motiveze ca nu suntem nici macar jumatatate din populatie.Daca la referendumul pt demitererea lui Basescu au fost peste 8 milioane si au sters cu ei pe jos,imaginati-va ca ce vor face cu noi.

    Cu deosebirea ca la referendum mergeai la sectia de votare , aici pt coalitie s a mers benevol. Stiu destui care ar semna, numai ca nu s-au informat, habar nu aveau unde ..etc..
    Ca daca ar fi asa un referendum ca pt Basescu cu sectii etc, fiti siguri ca se aduna mai mult decat jumate.. Doara si Zegrean zice – asa cum a facut Dumnezeu-, a marturisit un adevar..
    Mai departe, mila Lui..

  6. “Asa cum a facut Dumnezeu, dar eu trebuie sa apar drepturile omului din pozitia in care sunt.” Sarmane om, nu-ti dai seama ca singur te declari luptator impotriva lui Dumnezeu?
    Daca tot ai auzit despre El, oare nu stii ca vom fi indreptatiti sau osanditi si dupa cuvintele noastre? Vrednic esti de mila, in ciuda maririi cu care ai fost “blagoslovit” in lumea asta trecatoare.

  7. @ cititor
    …vom fi indreptatiti sau osanditi si dupa cuvintele noastre?

    Intr adevar ai dreptate.
    Nu e de ajuns sa marturisesti pe jumate..
    Acum un an la decalog in sinagoga il laudam pt curaj …
    Judecata Lui e dreapta.
    De mila avem nevoie toti.
    Fiti intelepti ca serpi si nevinovati ca porumbei.

  8. petru,
    nu de la mine am spus cele de ieri. M-am “inspirat” dintr-un cuvant al Sfantului Varsanufie cel Mare pe care il citisem ceva mai devreme, dar pe care nu il aveam la indemana. Iata despre ce era vorba:
    “Intrebare: Daca legea lui Dumnezeu imi porunceste ceva si legea lumii hotaraste dimpotriva, ce trebuie sa fac? Caci viata viata societatii se carmuieste prin legile lumii, si cel ce le calca lucreaza nedrept.
    Raspuns: LEGEA LUI DUMNEZEU E MAI VREDNICA DE ASCULTAT. Caci vorbeste despre mantuirea sufleteasca. Iar legea lumii, fiind trupeasca, vorbeste de cele trupesti.” (Filocalia vol. XI, pagina 539)
    Si inca pe atunci se punea problema de a alege intre cele ale duhului sau ale trupului. Acum trebuie sa alegem intre ale lui Dumnezeu si ale diavolului, caci nici macar trupesti nu mai sunt purtarile oamenilor, ci de-a dreptul dracesti.

    Si dvs aveti dreptate: toti avem nevoie de mila Lui. Eu, mai mult decat altii.

  9. Pingback: E nevoie de rugaciune. CURTEA CONSTITUTIONALA se va pronunta asupra cererii unui CUPLU GAY de RECUNOASTERE a CASATORIEI, precum si asupra proiectului revizuirii Constitutiei pentru PROTEJAREA FAMILIEI TRADITIONALE | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: Cand discutia despre drepturi civile nu mai e un lux… MINISTRUL JUSTITIEI, RALUCA PRUNA, SUSTINE PARTENERIATELE CIVILE PENTRU CUPLURILE DE ACELASI SEX. Cu toate acestea, ministrul recunoaste ca definitia casatoriei este competenta nationala | Cuvân
  11. Pingback: E nevoie iarasi de rugaciune. CCR se va pronunta, marti (20 septembrie), asupra cererii unui CUPLU HOMOSEXUAL de recunoastere a CASATORIEI. Sa fie o miza si ADOPTIILE GAY? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare