AVERTISMENT PENTRU PARINTI: DESENELE PRO-GAY SE INMULTESC. Animatia Disney “ZOOTOPIA”, o metafora a TRANSSEXUALISMULUI si a NOII ORDINI anticrestine si anti-firesti a lumii

19-08-2016 4 minute Sublinieri

adventure_time_810_500_55_s_c1

Atunci cand serialul de desene animate Legenda Korrei (The Legend of Korra) si-a incheiat cel de-al treilea sezon cu doua eroine tinandu-se de mana si dizolvandu-se in ceata – clarificand astfel relatia lesbiana dintre cele doua, la care doar se facuse aluzie pana atunci -, televiziunea pentru copii s-a schimbat probabil pentru totdeauna.

Sau cel putin asta afirma Joanna Robinson, redactor Vanity Fair, care lauda cu entuziasm in decembrie 2014 finalul serialului Nickelodeon ca fiind poate “cel mai subversiv eveniment TV al anului”.

Insa pentru observatorul media crestin Jeff Johnston, acel final de basm lesbian (cele doua personaje erau de fapt bisexuale, ambele fiind implicate in relatii cu baieti in episoadele precedente) a reprezentat doar urmatorul pas, inevitabil, dintr-un trend usor de identificat.

“Exista cu siguranta mai multe personaje si povesti gay sau transexuale in televiziunea pentru copii”, a declarat Johnston intr-un email pentru LifeSiteNews.

Alte exemple includ sezonul din 2012-2013 al seriei australiene de desene animate “gender-bendingSheZow ce ne prezinta “un baiat de 12 ani ce descopera un inel magic care-l transforma intr-o fata” si un episod din serialul Disney Channel Good Luck Charlie, in care “un cuplu lesbian isi aduce copilul la o intalnire de joaca”.

Si va deveni mai rau, prezice Johnston, deoarece actiunea din serialele TV pentru copii “reflecta realitatea culturii contemporane”.

De cand Curtea Suprema a SUA “a decis ca mariajul intre persoanele de acelasi sex reprezinta un drept constitutional, iar mass-media “promoveaza transexualitatea cu povesti despre Bruce Jenner si actorul Laverne Cox, vom vedea din ce in ce mai mult din acestea”.

Intr-adevar, postul de televiziune Cartoon Network difuzeaza la ora actuala trei seriale animate – Clarence, Adventure Time si Steven Universe –, care au povesti sau chiar includ explicit personaje LGBTQ.

Inceput in 2014, Clarence ne prezinta un personaj principal cu doua mame, si desi Cartoon Network a renuntat la un episod in care un cuplu homosexual se saruta pe buze in octombrie anul trecut, a aprobat o versiune in care aceiasi barbati se saruta pe obraz.

Clarence a fost creat de Skyler Page, fost scenarist pentru Adventure Time, care a inceput in 2010 si contine un personaj bisexual – Marcelline, Regina Vampirilor. Mai exact, Olivia Olson, vocea din spatele personajului, a scos la iveala orientarea a acestuia la o sesiune de autografe din Los Angeles, spunandu-le fanilor despre cum creatorul serialului, Pendleton Ward, i-a povestit despre cum Marcelline si Printesa Bubblegum fusesera odata iubite.

Un alt scriitor pentru Adventure Time, Rebecca Sugar, a creat Steven Universe, difuzat pentru prima oara in noiembrie 2013. Steven este jumatate baiat, jumatate extraterestru, crescut de trei mame extraterestre, doua dintre ele fiind implicate intr-o relatie romantica. Un articol plin de lauda din martie 2015 al lui Mey de pe site-ul lesbian Autostraddle declara finalul primului sezon drept “unul dintre cele mai queer episoade ale unui desen animat pentru copii din istoria televiziunii”.

Desi organizatia conservatoare de monitorizare a mass-media Parents Television Council (PTC) nu monitorizeaza serialele pentru copii in mod explicit, nici nu se implica in naratiunile LGBTQ, a dat totusi o nota de corigenta postului Cartoon Network in raportul sau special din 2011 – “Desenele animate nu sunt de luat in ras”.

PTC a descoperit ca postul a difuzat un numar de seriale animate ce contineau referinte si descrieri sexuale, limbaj urat si violenta si, cel mai socant, nu a avertizat niciodata parintii in avans despre continutul sexual si limbajul neadecvat.

In timp ce vizionarea desenelor animate poate parea “o recreatie nevinovata, animatia poate reprezenta un risc inerent pentru copii si adolescenti”, nota studiul. Comparate cu celelalte genuri, desenele “pot trivializa si aduce umor in temele adulte si contribuie la o atmosfera in care copiii vad aceste descrieri drept normative si acceptabile”.

Raportul avertizeaza ca pericolul este exacerbat deoarece “copiii si adolescentii consuma din ce in mai mult materiale video in afara limitelor traditionale ale unui televizor“.

Aceasta este fara indoiala si mai adevarat patru ani mai tarziu, cand avem retele de streaming video la cerere in continua expansiune, ca Netflix si Amazon Instant Video, care “varsa bani in continut pentru copii”, conform lui Greg Nichols de la California Sunday Magazine.

Intr-un articol intitulat punctual “Legat (Hooked): De ce ne vor Amazon si Netflix copiii”, Nichols citeaza statistici ce cartografiaza minunata lume noua media in care locuiesc tinerii: un studiu Common Sense Media din 2013 a descoperit ca 75% dintre copii americani cu varste de pana la 8 ani au acces la un dispozitiv mobil “inteligent”, iar Asociatia Americana a Pediatrilor a afirmat in acelasi an ca “un copil de 8 ani obisnuit petrece in medie 8 ore pe zi – 56 de ore pe saptamana – in fata dispozitivelor electronice gen laptopuri, tablete si telefoane smart”.

Iar Nickelodeon a scos Legenda Korrei de la televizor dupa primul sezon, rulandu-le pe urmatoarele doua – inclusiv scena de final -, online, dupa cum nota Robinson de la Vanity Fair.

Expansiunea rapida a continutului pentru copii pe retelele de streaming on-demand [la cerere] face urgenta monitorizarea copiilor de catre parinti, pentru a vedea la ce sunt expusi.

Ca si crestin ce s-a confruntat in tinerete cu atractia pentru acelasi sex si dependenta de sex inainte de a se vindeca, Johnston a subliniat ca “serialele TV, cartile si filmele ce transmit mesaje sexuale confuze …introduc copiii in falsuri si imoralitate, creand confuzie si nesiguranta. Copiii nu sunt echipati sa se descurce cu aceste teme adulte”.

Mai mult, Wayne Ottenbreit, consilier familial din Calgary, crede ca pana si adultii ar trebui sa fie atenti la expunerea media.

“Este clar ca trebuie sa fim vigilenti in ce priveste utilizarea oricarui mediu (televiziune, film, videoclip, carti) nu numai de catre copiii nostri, ci si de catre noi insine”, ne sfatuieste Ottenbreit, membru al Asociatiei Canadiene a Psihoterapeutilor Catolici si tata a noua fiice.

“Recomand ca oricine doreste sa traiasca o viata virtuoasa, sanatoasa, sa foloseasca mass-media cu moderatie”, a declarat acesta pentru LifeSiteNews. El mai spune parintilorsa discute mesajele cu copiii, iar copiii unul cu altul, dand-o drept exemplu pe fiica sa, care conduce un club de film pentru prieteni unde adolescentii pot discuta filmele “intr-un mediu intelegator”.

“Sa te pastrezi informat necesita munca”, concluzioneaza Ottenbreit, “insa una dintre binecuvantarile internetului este acessul la informatie de calitate”.

Johnston ne-a indreptat catre Focus de pe site-ul Family’s Pluggedin, care prezinta recenzii de filme, seriale TV si carti. Organizatia sa furnizeaza resurse pentru a-i ajuta pe parinti sa le vorbeasca copiilor despre probleme de transexualitate, homosexualitate si sa-i ajute sa se descurce in fata mesajelor confuze de gen (gender-confusing) pe care copiii le-ar putea invata la scoala.

“Nu vrem ca parintii sa fie tematori si speriati. Vrem doar sa fie echipati si pregatiti.”

E bine de stiut, deoarece Mey de la Autostraddle are previziuni proprii. “Suntem martorii unui timp magic in industria de entertainment pentru toate varstele, si vom culege roadele in multi ani ce urmeaza”, scrie aceasta.

“Cel mai queer episod” dintotdeauna al Steven Universe a fost “frumos si important si bazat pe ce se intampla de cativa ani incoace, e doar varful aisbergului”.

traducere pentru Cuvantul Ortodox de b.d.

Zootopia-2016-after-credits-hq

Nota noastra

Completam avertismentele de mai sus cu inca unul, referitor la recenta productie a Walt Disney ZOOTOPIA. Este vorba despre un film de animatie care, de aceasta data, propune o metafora transsexuala copiilor. Lipsita cu totul de afirmatii sau scene explicite, metafora este cu atat mai penetranta si mai atragatoare, socializand copiii in relatiile sociale ale unei societati care accepta transsexualismul, mult mai eficient decat ar face-o eventuale ore de propaganda oficiala la scoala (educatie sexuala, educatie civica etc.).

ZOOTOPIA este o reprezentare a lumii americane contemporane din perspectiva promotorilor ideologiei transgender. Intr-o societate a animalelor domneste armonia, ca in vechile versete profetice – leul impreuna cu mielul, iepurele impreuna cu vulpea. Asadar, o societate fara adversitati, fara ranguri sociale si fara bariere intre diferitele specii (“neamuri”) – o utopie. Cu alte cuvinte, ca in lumea americana de astazi, unde, prin corectitudine politica si prin reformele facute, s-a creat o societate lipsita de diviziuni rasiale, religioase, sociale. Totusi, exista unele bariere in calea emanciparii. In lumea animalelor, nu chiar orice animal poate juca orice rol doreste in ZOOTOPIA. Nu poate fi oricine orice isi doreste. Cu alte cuvinte, este ca si in lumea americana, unde, desi la nivel oficial este acceptat transsexualismul si homosexualitatea, in realitatea de zi cu zi acestea nu se regasesc in societate.

In ZOOTOPIA personajul principal este o iepuroaica  – femela, asadar, – ce doreste sa ajunga politist (rol masculin rezervat animalelor de forta). Desi, iepureoficial, nu exista niciun impediment, la nivel practic astfel de “vise” sunt impiedicate de inertia obiceiurilor sociale si de o gandire conform careia exista o lege a firii. Iepurele nu poate fi altceva decat un iepure, deci nu poate juca rol de paznic al societatii, vulpea nu poate fi altceva decat o vulpe, adica o hotomana sireata (prietenul cel mai bun al iepuroaicei este o astfel de vulpe). Sfidand aceste inertii, sub leitmotivul transexual al animatiei – poti sa devii orice doresti – iepuroaica ajunge in rolul mult-visat.

zootopiaFara a intra in alte detalii ale animatiei, merita mentionat faptul ca personajul negativ este o …oaie. O intriganta politica ce doreste sa domine minunata ZOOTOPIA renascand artificial diviziunile intre specii. Cu un ser special, oaia noastra face ca animalelor de prada sa le revina instinctele salbatice, astfel incat sa nu mai poata fi posibila convetuirea armonioasa intre toate animalele. Scopul este ca, odata demonstrat ca, prin legea firii, nu poate fi pace intre specii, oaia sa-si consolideze dominatia asupra societatii. 

Metaforele sunt limpezi, chiar daca foarte subtil deghizate. Iepurasul femela, simbol al Playboy si al emanciparii, se confrunta, in numele utopiei transsexuale, cu oaia, adica cu simbolul comunitatii de crestini. Acestia sunt niste oameni rai care vor sa impiedice convietuirea armonioasa dintre oameni, deoarece pretind ca ar exista o lege a firii care conditioneaza locul si rolul social al fiecaruia in societate. 

ZOOTOPIA este, deja, o animatie populara si la noi, personajele principale gasindu-se si sub forma jucariilor pentru copii, in supermarketuri.

zootopiaposter1


Categorii

Homosexualitate, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “AVERTISMENT PENTRU PARINTI: DESENELE PRO-GAY SE INMULTESC. Animatia Disney “ZOOTOPIA”, o metafora a TRANSSEXUALISMULUI si a NOII ORDINI anticrestine si anti-firesti a lumii

  1. Despre acest Zootopia…nu am vazut desenul animat, dar am vazut videoclipul Shakirei la piesa filmului…si recunosc ca m-a mirat sa vad un iepure sfrijit devenind politist si salvatorul zilei si niste tigrii imensi dansand pe scena ca niste animatori…Chiar mi-am pus intrebarea: Asta e ce vrem sa aratam copiilor? Probabil da, pentru ca astazi toti musculosii de la sala, mai mult defileaza sexual decat isi folosesc muschii pentru ceva util…

    https://www.youtube.com/watch?v=c6rP-YP4c5I

  2. Desenele… mi se pare un pericol major pentru copii. Noi nu avem televizor in casa, dar le mai caut la copii cate un desen in engleza sau alte limbi straine cu care vreau sa se imprieteneasca(robocar poli, thomas friends, caillou, nouki si altele care sunt mai cuminti-dar si la acestea exista probleme). Daca ar avea acces la aceste desene pe care le mai vad cand mai merg prin case cu televizor ma sperii. Mi se par din ce in ce mai agresive si mai nepotrivite pentru varsta copilariei. Defapt nepotrivite indiferent de varsta.
    Stiu ca este greu sa ii explici copilului ca nu sunt bune acele desene cand toata clasa numai despre aceasta discuta si se mai si uita la ele in pauze, dar consider totusi ca e datoria noastra de parinti crestini care ne dorim mantuirea copiilor nostri, sa incercam din rasputeri sa ii ferim si sa existe limite in vizionare-timp si continut.
    Copii nostri sunt inca mici dar pana acum am vazut ca obisnuita cu frumosul i-a facut sa aleaga mai mereu desene mai cuminti. Daca vad ceva mai violent, mai urat se sperie si imi zic sa schimb ca le este frica sau cae prea urat. Aceasta se intampla mai ales cand mergem la bunici si nu avem de ales.
    Au mai existat si momente de curiozitate in care au dat peste niste desene urate pe tableta cuiva si le-am explicat ca isi murdaresc ochisorii si nu e bine, dar cel mai eficient a fost ca au visat urat din cauza acelor desene(probabil nefiind invatati cu genul acela de imagini) si au realizat singuri ca nu vor sa ,mai vada. Probabil mai tarziu va fi mai greu sa le cenzurez aceste momente de vizionare dar tot sustin ca are mare importanta ce le aratam cand inca mai putem controla si pastra nevinovatia.
    Dumnezeu sa ne lumineze in educatia copiilor nostri, sa ii pastram cat mai nevinovati in aceasta lume atat de incercata!

  3. Pingback: HOMOFASCISMUL. Preotul ortodox american Josiah Trenham: “Spuneti-le tiranilor tolerantei LGBT, mafiei de lavanda, acelor homofascisti, acestor radicali ai curcubeului, ca nu sunt bineveniti sa-si promoveze propaganda anti-religioasa si anti-civiliza
  4. Pingback: INTERSECTIA DINTRE TEORIA GENULUI, FASCISM SI CAPITALISM sau NOUA ORDINE MONDIALA. Interviu cu psihologul Yann Carriere (Video). Despre impunerea prin metode totalitare a OMULUI NOU, “eliberat” de separarea sexelor, CONTROLUL SOCIAL prin HAOS
  5. Walt Disney World a început sa amprenteze potentialii infractori si viitori teroristi, cu varste intre 3 şi 9 ani, care-i trec pragul.

    “Walt Disney World a început să ceară copiiilor între 3 şi 9 ani să le fie scanate amprentele degetelor la intrarea în parcul tematic, la fel ca şi copiii mai mari sau adulţii”.
    Resortul este destinaţia de vacanţă cea mai vizitată din lume, cu peste 52 de milioane de oaspeţi anual.
    Cei care au aflat despre noua procedură susţin pe reţelele de socializare că este doar o altă metodă conspiraţionistă pentru a crea o bază de date a copiiilor.
    http://www.stiripesurse.ro/dispare-magia-disney-a-inceput-sa-scaneze-amprentele-copiiilor-de-peste-3-ani_1150587.html

  6. Pingback: DEZ-AMĂGIRILE NECESARE ALE REFERENDUMULUI “PICAT”. Părintele Ciprian Grădinaru (Belgia) în revista “Familia ortodoxă” (I): “Constatăm o întunecare a conştiinţei greu întâlnită la o asemenea scară în istoria omen
  7. Pingback: TRANS-TIRANIA. Intr-o lume TRANSGENDER, identificarea BIOLOGICA a femeii si a barbatului este ILEGALA. Se intampla deja in unele tari occidentale
  8. Pingback: COALITIA PENTRU FAMILIE denunta un FAKE NEWS: INTERZICEREA FILMULUI "FRUMOASA SI BESTIA"
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare