COALITIA PENTRU FAMILIE denunta o campanie de presa bazata pe un FAKE NEWS: asa-zisa intentie de INTERZICERE A FILMULUI “FRUMOASA SI BESTIA”/ Conceptii antidemocratice la un lider al studentilor: SA NE ASIGURAM CA PARINTII SI BUNICII NOSTRI MAI SLABI LA MINTE STAU ACASA LA REFERENDUM/ LEON DANAILA impotriva CASATORIILOR HOMOSEXUALE (Video)

17-03-2017 7 minute Sublinieri


UPDATE. LEON DANAIL – RECLAMAT LA CNCD

ACTUALIZARE 16:14 O asociație obscură, MozaiQ, l-a reclamat deja pe dr. Dănăilă la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Iată comunicatul:

„Asociatia MozaiQ, organizatie comunitara a persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si persoane transgender) din Romania a depus o plangere adresata Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, cu privire la afirmatiile senatorului Partidului National Liberal Leon Danaila.

Domnul Danaila a declarat vineri, 17 martie 2017, ca “Un homosexual poate sa cumpere copii, poate sa-i fure, poate sa-i achizitioneze pe alte cai. Sa-i invete sa devina tot asa”, precum si “Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate sa priceapa. Nu, una e femeie, alalalt e barbat. Asta nu pricep. Imbraca-i pe amandoi barbati. Iti plac barbatii? Poftim!”. Domnul Danaila si-a incheiat declaratiile facand trimitele la principii religioase “Sodoma si Gomora. Doamne fereste! E un regres, totusi, al speciei umane”.

Mesajul politic al domnului senator Leon Danaila tinteste un grup de indivizi pe baza anumitor caracteristici protejate de catre OG 137/2000, articolul 15, si anume orientarea sexuala. Astfel, mesajul domnului senator Leon Danaila diferentiaza in mod clar intre grupurile de persoane heteorsexuale si cele homosexuale, criteriul de diferentiere fiind cel al orientarii sexuale. Prin asocierea expresa dintre homosexuali si actiuni sanctionate de Codul Penal, Leon Danaila dezvolta un sentiment de frica si panica privind reprezentarea in spatiul public a comunitatii LGBT. Astfel, Leon Danaila contribuie la incetatenirea stereotipurilor si a prejudecatilor privind indezirabilitatea comunitatii LGBT.

Privind tinta mesajului, prin stigmatizarea orientarii sexuale Leon Danaila marginalizeza persoanele avand aceste trasaturi in afara limitelor normale ale relatiilor sociale, afectand stima de sine a acestora si promovand izolarea lor. Astfel, se face nu numai o diferentiere clara intre grupurile de persoane heteorsexuale si cele homosexuale pe criteriul orientarii sexuale dar, in plus, aceasta diferentiere demonizeaza comunitatea LGBT in opozitie cu comunitatea non-LGBT. Aceasta dihotomie incurajeaza mobilizarea sentimentului anti-gay si marginalizarea persoanelor LGBT nu numai din viata publica dar si din alte aspecte sociale, economice si culturale.

Privind emitentul mesajului, mentionam calitatea de persoana publica si politician al domnului Leon Danaila. Acesta este in prezent senator al Partidului National Liberal in Parlamentul Romaniei, reprezentand Circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti. In plus, in calitatea sa de neurochirurg, fost director al spitalului Gheorghe Marinescu (1996-2004), precum si ca profesor universitar la Facultatea de Medicina Carol Davila Bucuresti, seful comisiei nationale de neurochirurgie din cadrul Ministerului Sanatatii si prin participarea sa la viata publica Leon Danaila este un formator de opinie pe plan local si national.

Astfel, prin continutul, tintele, contextul si emitentul mesajului si in acord cu art. 15 a Ordonantei Guvernului nr. 137 din 31.08.2000, declaratia domnului Leon Danaila este asimilata unui comportament care are ca scop sau vizeaza atingerea demnitatii umane ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, indreptat impotriva unui grup de persoane sau unei comunitati si legat de apartenenta acestora la o orientarea sexuala.”

Remarc aceasta dinamica a aprecierii. Leon Danaila acum un an era acest erou. A fost nevoie de opinie diferita pe un subiect ca sa devina “un mos senil”. E interesanta si impresia ca am fi sanatosi la cap. Citeam niste comentarii si ma gandeam la asta. Reportajul de mai jos a fost facut cu o saptamana inainte sa-i iau eu interviu. Cu 5 minute inainte sa intru in biroul sau, se contrazicea cu o mama care-l ruga sa ia un plic. El zicea ca nu e cazul. Ii operase copilul pe creier. Asta ca sa stim cine suntem si cat ne duce capul. Omul si-a permis sa aiba o parere despre homosexualii care infiaza copii. Cand e vorba de Leon Danaila, deschis la minte are si un sens propriu. #theromaniansarecoming

“Dacă un academician respectat susține o realitate, acea că doar cuplurile heterosexuale pot procrea, intervine CNCD-ul dar dacă un studențaș obraznic spune că părinții noștri nu ar trebui lăsați să voteze, jubilează toată hipsterimea.
Ar trebui ca asemeni CNCD să avem și un Consiliu Național de Combatere a Extremismului Ideologic – nu de alta, dar unii au ajuns să ne oblige să contrazicem realitatea, să ne opunem evidenței, naturii, biologiei, de dragul egalitarismului utopic.
Urmează probabil să ne interzică sa susținem că doar păsările zboară pentru a nu discrimina bursucii.”

Mai multe instituții de presă au transmis joi știri potrivit cărora Coaliția pentru Familie ar îndemna românii să pună presiune publica pentru interzicerea sau cenzurarea filmului „Frumoasa și bestia”, care conține o șcenă cu un bărbat homosexual care cântă pentru un alt bărbat. Știrile interpretau tendențios o postare de pe pagina noastră de Facebook în care se vorbea despre încadrarea filmului la categoria de audiență generală.

În mod special este regretabil că nici măcar una din institutiile media care au publicat sau preluat această informație nu și-a făcut datoria profesională minimă de a ne contacta pentru confirmare sau opinii ci a preferat, în goana după senzațional, să ignore verificarea informațiilor.

In acest context, Coaliția afirmă că sursa pentru comunicatele și luările de poziție ale organizației este pagina web oficială, www.coalitiapentrufamilie.ro

Coaliția pentru Familie dezminte informațiile apărute în presă, fără verificare, referitoare la o pretinsă campanie sau un pretins apel pentru interzicerea sau cenzurarea filmului „Frumoasa și bestia” produs de Disney.

Coaliția pentru Familie nu duce nicio astfel de campanie și este la curent cu legislația românească privind limitele libertății de expresie și ale actului artistic. Decizia de încadrare a unui film în categoria de audiență adecvată aparține instituției de profil, în același timp părinții fiind liberi să-și educe copiii în conformitate cu propriile valori.

Avem în vedere și faptul că în Statele Unite filmul nu a fost încadrat pentru audiență generală – G, ci în categoria PG – „Parental Guidance, as some material may not be suitable for children”.

Informațiile apărute sunt eronate și bazate exclusiv pe o interpretare subiectivă și tendențioasă a unei postări pe o rețea de socializare.

În mod special este regretabil că nici măcar una din insitutiile media care au publicat sau preluat această informație nu și-a făcut datoria profesională minimă de a ne contacta pentru confirmare sau opinii ci a preferat, în goana după senzațional, să ignore verificarea informațiilor.

Reamintim că sursa pentru comunicatele și luările de poziție ale Coaliției pentru Familie este pagina web oficială, www.coalitiapentrufamilie.ro

#fakenews

Pfui, nu pot să mă abțin, zău așa! Nu vreau să vă amețesc cu CpF, cu frumoase, cu bestii, cu gay și alte alea, dar zău că mi se pare într-un mare fel. Se face că am rămas pe subiect în alte discuții, mai ales cu Dan Mazilu (ceea ce-i în sine o plăcere, așa că… tnx CpF!). Și discuțiile astea m-au cam făcut curios. Ei bine, fiți atenți:

Cum ziceam într-o postare anterioară, CpF a postat la ora 11:18 chestia asta de-o aveți în imaginea atașată (da, am ”pozat-o”!).

Acum mai bine de o oră (aproape două) nu mai era de găsit. Ei bine, în intervalul ăsta de timp, dintre 11 AM și 6 PM (deci doar 7 ore!) a apărut o avalanșă de materiale, într-o (mare) sumă de surse (multe deloc minore) care au menționat repetitiv (în titluri mari) că CpF vrea interzicerea filmului ”Frumoasa și bestia” din cinematografe.

Unii vorbesc despre un ”apel” al CpF, alții vorbesc de-a dreptul despre o ”campanie”! Mai toți se apropie nițel de adevăr în subtitlu (sub titlul cel mare și incriminator), dar ideea înșurubată-n piață e clară: CpF vrea cenzurarea filmului. Nu parțial, nu doar pt copiii, nu – eventual – în școli, ci DE TOT! 🙂)

Două chestii:

1. E interesant cum o postare pe fb e considerată în presă ca fiind nemijlocit și neîndoios o acțiune formală și oficială a organizației. Altfel zis, nu prea contează că ”apelul” nu apare și pe site, că nu există nici un comunicat sau că nu figurează la inițiativele Coaliției. Faptul de a fi vorba de un admin de pagină care a scris fără să-și dea seama că deschide o cutie a Pandorei e exclus din start.

2. E important de văzut cât de mare e responsabilitatea noastră, a celor care administrăm paginile unor instituții/clienți sau chiar ale afacerilor proprii. E vital să avem grijă nu doar CE scriem, ci și CUM scriem. Și în ce context. Pe ce fond. Căci NU există nici o garanție că vei fi contactat să confirmi sau că nu ți se vor răstălmăci spusele și intențiile.

Ei bine, luați de-aici, ce mi-au dat primele 2 pagini de google la căutarea ”Coaliția pentru Familie vrea să interzică filmul….”. NU tre musai să intrați pe toate (sau pe vreun link), mai ales că zic cam același lucru, eu le pun doar să vedeți dimensiunea fenomenului născut în câteva ore.

https://www.news.ro/…/coalitia-pentru-familie-vrea-sa-inter…
http://life.hotnews.ro/stiri-showbiz-21665392-coalitia-pent… (la hotnews e și pe fb, cu sute de likeuri, comentarii, share-uri etc).
http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp…
http://www.ziar.com/news=10481084
https://www.antena3.ro/…/coalitia-pentru-familie-vrea-sa-in…
Aici se cuvine o pauză. Antena 3? Hm, nu e interesant că autoarea articolului de aici http://bn24.ro/coalitia-pentru-familie-le-cere-romanilor-s…/ are un nume identic cu o persoană pe fb care e senior editor la Antena 3 și care a dat un share apreciativ la material?) 🙂)
http://adevarul.ro/…/coalitia-familie-vrea-inter…/index.html
http://www.romanialibera.ro/…/coalitia-pentru-familie–desp…
http://www2.gandul.info/…/coalitia-pentru-familie-sugereaza…
http://www.infoziare.ro/…/Coali%C5%A3ia+pentru+Familie+vrea…
http://www.ziare-pe-net.ro/…/coalitia-pentru-familie-vrea-s…
http://www.stirilekanald.ro/coalitia-pentru-familie-vrea-in…

Un aspect interesant. Vice vorbește de ieri de faza că CpF ar displace filmul și ar aplauda cenzurile putiniste:
https://www.vice.com/…/romanii-suparati-ca-frumoasa-si-best… și trimite la activenews care se pronunțase deja împotriva filmului: http://www.activenews.ro/…/Rusia-ar-putea-interzice-noua-pr…

Deci, iată. Primele două pagini de Google. 🙂)) Agenții de presă, cotidiane, posturi TV de știri… Interesant, nu? ”Branduirea”-i gata. Unii își vor aduce aminte și peste ani. Zău că nu se putea reclamă mai bună pt filmul ăsta. Dar nu aș vrea să fiu acum în pielea ăluia de-a postat pe pagină. 🙂))

Dar cât de înfricoșător e, totuși, felul în care presa ne prezintă ”realitatea”. Acum, citiți textul din imagine și citiți titlurile din presă. Apoi repetați. 🙂

 • ActiveNews:

Avalanșă de știri mincinoase despre Coaliția pentru Familie, într-o singură zi, condusă de Adevărul și Hotnews. Cum se MINTE fără scrupule în presa „deontologilor”

Coaliția pentru Familie dezminte „informațiile apărute în presă, fără verificare, referitoare la o pretinsă campanie sau un pretins apel pentru interzicerea sau cenzurarea filmului „Frumoasa și bestia” produs de Disney”, se arată într-un comunicat de presă postat pe siteul organizației.

Membrii Coaliției susțin că organizația „nu duce nicio astfel de campanie și este la curent cu legislația românească privind limitele libertății de expresie și ale actului artistic. Decizia de încadrare a unui film în categoria de audiență adecvată aparține instituției de profil, în același timp părinții fiind liberi să-și educe copiii în conformitate cu propriile valori.

Avem în vedere și faptul că în Statele Unite filmul nu a fost încadrat pentru audiență generală – G, ci în categoria PG – „Parental Guidance, as some material may not be suitable for children”.

Informațiile apărute sunt eronate și bazate exclusiv pe o interpretare subiectivă și tendențioasă a unei postări pe o rețea de socializare”.

Reacția CpF vine după ce mai multe organe de presă au susținut că organizația ar fi lansat „o campanie” pentru a cenzura sau interzice un film al companiei Disney, după ce pe pagina de Facebook a apărut următorul mesaj:

Hotnews, Adevărul, News.ro sau Antena 3 s-au grăbit să dezinformeze cititorii, deși, după cum se poate vedea din postarea de mai sus, autorul face apel la încadrarea peliculei pentru audiența adecvată. Alții, precum Mediafax sau Gândul au fost mai blânde, afirmând doar că s-ar „sugera” interzicerea peliculei.

Lider al studenților de la Științe Politice de la Universitatea București îndeamnă „să ne asigurăm că părinții și bunicii noștri mai slabi la minte stau acasă în cazul unui potențial referendum” pentru familie

Cu cât se apropie mai mult referendumul convocat de cetățenii României pentru definirea familiei în Constituție, cu atât se întețesc atacurile la adresa celor care susțin această inițiativă civică, unică în istoria democrației românești.

Liderul studenților de Facultatea de Științe Politice al Universității București, Andrei Nicolae Popa – simpatizant PSD,  cere boicotarea referendumului despre familie în mass- media, dar și „să ne asigurăm că părinții și bunicii noștri mai slabi la minte stau acasă în cazul unui potențial referendum”.

„Cu cât vom vorbi mai mult despre Coaliția pentru Familie, cu atât mai mult va fi reținută în memoria colectivă. Soluția e să nu-i băgăm în seamă, să îi ignorăm și să ne asigurăm că părinții și bunicii noștri mai slabi la minte stau acasă în cazul unui potențial referendum. Greu? Tineri care lucrari (sic!) în presă, asigurați-vă că nu se mai dau știri despre referendum și CpF”, a scris el pe pagina de facebook.

Andrei Nicolae Popa, unul dintre foștii lideri și actual „sfătuitor” ai șefilor Consiliului Național al Elevilor, susținea în 2015 că reprezintă social-democrația, adică „Libertatea expresiei, libertate religioasă (stat secular), libertatea de conștiință, justiție socială, egalitate de șanse, echitate socială, egalitate în fața legii, solidaritate față de cei săraci, solidaritate față de cei tineri și bătrâni, solidaritate fata de toți cetățenii statului tău”.

Evident, nu toți bătrânii și cetățenii merită solidaritatea fostului șef de cabinet al deputatului Cornel Comșa.

Neurochirurgul Leon Danaila, senator PNL, spune, intr-un interviu pentru News.ro, ca el este impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex, argumentand ca doar cuplurile heterosexuale pot sa faca copii. 

“Eu sunt pentru casatoriile de sex opus, heterosexuale. Eu asa am invatat, eu sunt de la tara. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit asa ceva. Heterosexualii, ei dau nastere la copii, pot sa faca copii. Un homosexual poate sa cumpere copii, poate sa-i fure, poate sa-i achizitioneze pe alte cai. Sa-i invete sa devina tot asa, sau femeile care sunt de acelasi sex care vor sa se casatoreasca intre ele, sau doi barbati”, a declarat Leon Danaila. Neurochirurgul a spus ca el pur si simplu nu ii intelege pe homosexuali.

“Pe mine m-a frapat un singur fapt: domnule, un barbat se indragosteste de alt barbat. El e homosexual. Dar de ce unul este imbracat ca femeie si unul ca barbat? Domnule, ia-ti o femeie daca iti plac femeile, de ce il imbraci ca femeie? Lasa-l tot ca barbat daca iti plac barbatii. Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate sa priceapa. Nu, una e femeie, alalalt e barbat. Asta nu pricep. Imbraca-i pe amandoi barbati. Iti plac barbatii? Poftim!”, a precizat el.

Leon Danaila a mai spus ca, in opinia sa, legiferarea drepturilor minoritatilor sexuale ar fi un semn de regres al societatii.

Liberalii sustin definirea casatoriei ca fiind relatia intre un barbat si o femeie si asigurarea de drepturi civile egale tuturor cetatenilor, a declarat, luni, presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, referitor la intiatiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei in sensul redefinirii familiei.


Categorii

Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei, Știri false

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “COALITIA PENTRU FAMILIE denunta o campanie de presa bazata pe un FAKE NEWS: asa-zisa intentie de INTERZICERE A FILMULUI “FRUMOASA SI BESTIA”/ Conceptii antidemocratice la un lider al studentilor: SA NE ASIGURAM CA PARINTII SI BUNICII NOSTRI MAI SLABI LA MINTE STAU ACASA LA REFERENDUM/ LEON DANAILA impotriva CASATORIILOR HOMOSEXUALE (Video)

 1. Incearca sa sluteasca chiar si “Frumasa si bestia” .Recent am vazut animatia originala la televizor…dupa multa vreme.Patrunzatoare.

 2. Intr-un interviu fulminant, ziarista daneza Iben Thranholm avertizeaza ca Danemarca si Europa sunt mai divizate decat oricand si sunt pe marginea prapastiei, datorita debusolarii morale si inlocuirii valorilor crestine cu neomarxismul multicultural si islamismul radical.

  Half of the population wants open borders, mass immigration and welfare for all. They reject traditional values and are very much in favor of globalism and multiculturalism. The other half is very much opposed to that.
  We no longer have a moral compass. Before, Christianity provided this role, keeping us united over centuries. Now we can no longer distinguish between good and evil, and ultimately this is what this struggle comes down to.
  In our own very secular society the state is God. It is supposed to provide and care for everybody.
  There are only 250,000 Muslims in Denmark, so a tiny minority. And yet the majority of our political debates focusing on culture over the last ten years have largely revolved around Islam. That’s how weak our culture has become.
  I got a call from a politician here who told me that I was on a government blacklist, supposedly acting as a pro-Russian propagandist agent, despite having absolutely no evidence to that effect. I occasionally work for a Russian news outlet, but that’s simply my job as a journalist.
  Today, in a society where supposedly there is freedom of speech, if politicians want to silence their critics they simply accuse them of working for the Kremlin, or having some unexplained ties with Russia. That is what happened to me, and it also happening to high profile politicians and journalists in the US, France and Germany. If you don’t agree with the multicultural policies of Europe then you are labeled a Russian agent. Which is really a form of political or character assassination.
  After all, communism was a Western idea and it was imposed on Russia, they did not create it. And it did not die with the collapse of the Soviet Union. On the contrary, it is still very much alive and roaming around our continent. While it operates differently, the goals are not too dissimilar. The version we have spreading across the West is Cultural Marxism.
  There is this unholy alliance between the left and radical Islam. Many Europeans have such a disdain for their own traditions that they would prefer to see Christianity being eradicated even if it might cost their way of life and even personal freedoms in the end.
  Denmark is on the brink. And Europe is on the brink. We completely lost our culture, our values and our moral compass. What used to be good is now evil and vice-versa.
  http://www.zerohedge.com/news/2017-03-18/denmark-brink

 3. Pingback: MARSUL PENTRU VIATA 2017. Noi distorsionari si manipulari impotriva BOR si Coalitiei pentru Familie
 4. “Urmează probabil să ne interzică sa susținem că doar păsările zboară pentru a nu discrimina bursucii.”

  Pai daca sunt unii bursuci pe care-i doare inima ca doar pasarile zboara? Mai mult, ar trebui sa fim civilizati, toleranti, si sa le incredintam lor catedra de zbor de acum incolo, nu pasarilor fundamentaliste care incita la ura…

  @M:
  foarte bun interviul cu Iben Thranholm…

  @emanuel:
  totul trebuie slutit, din radacina! Ca, totul trebuie distrus de fapt, sa nu mai fie lumea asta asa cum e, sa ne aduca aminte de Creator, sa facem una noua, cu totul alta, originala, progresista…

 5. Pingback: "REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE SI FAMILIE. Analiza si implicatii". Conferinta la Palatul Parlamentului/ PSD si referendumul pentru familie/ Pr. Constantin Necula: ESTE ATACATA STRUCTURA DE REZISTENTA A STATULUI
 6. Pingback: COALITIA PENTRU FAMILIE: Camera Deputatilor va vota marti, in plen, proiectul de revizuire a Constitutiei
 7. Pingback: Proiectul de referendum al COALITIEI pentru FAMILIE, votat in Parlament/ MARSUL PENTRU VIATA 2017 - peste 100 000 de participanti/ Vandalisme anti-viata
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare