TRANS-TIRANIA. Intr-o lume TRANSGENDER, identificarea BIOLOGICA a femeii si a barbatului este ILEGALA. Se intampla deja in unele tari occidentale…

2-01-2019 5 minute Sublinieri

Anul trans-tiraniei

Joanna Williams | Spiked-online.com

In iunie 2018, CNN prezenta un scurt material video despre cum a fost “discriminata” o “femeie transgender”: barbatul incercase sa intre in toaleta pentru femei a unui restaurant din Washington DC, insa a fost impiedicat de managerul localului, care i-a cerut un act de identitate. “Femeia trans” i-a replica ca incalca legea si ca incidentul se va sfarsi prost pentru el. Totusi, managerul l-a evacuat pe barbat din local. A urmat o mica “cruciada” pe twitter, la care s-a raliat prompt si primarul capitalei SUA. Fireste, de partea “femeii trans”. Se pare ca cel care incalcase legea, interzicand barbatului sa foloseasca baia pentru femei, era managerul. El folosise o definitie biologica a femeii – lucru care, iata, l-a situat in afara legii. Mai aproape de noi, circula viral un video cu o alta “femeie trans”, un barbat care face o criza de nervi intr-un magazin pentru ca vanzatorul ii spusese “sir”. Criza de nervi neimpiedicata de scuzele repetate ale vanzatorului…

La o astfel de lume se refera textul de mai jos, iar o astfel de tiranie e mai aproape de noi decat am crede. Mai exact, in Marea Britanie au fost dezbatute o serie de modificari ale Legii de Recunoastere a Genului care prevad ca pentru a fi considerat femeie (sau barbat) e suficienta ”autoidentificarea”. In forma actuala, legea cere ca, pentru a fi declarat de alt gen, cineva trebuie sa aduca dovezi medicale si sa parcurga anumite etape birocratice. Dezbaterea a fost incinsa in Marea Britanie, iar cei care se opuneau modificarilor, inclusiv multe feministe, au fost caracterizati drept ”transfobi”. A inlocui orice cerinta ”obiectiva” de recunoastere a genului cu simpla ”autoidentificare” inseamna ca factorul biologic devine nu doar irelevant, ci ilegal de invocat daca nu vrei sa lasi un barbat in toaleta femeilor sau daca refuzi sa folosesti pronumele de gen cu care se identifica cineva. Se intampla deja in multe locuri din Occident (Irlanda, Danemarca, unele state din SUA). Se poate intampla, maine, si la noi. (Nota Cuvântul Ortodox).

Cine ar fi ghicit, chiar şi acum zece ani, că în 2018, cuvântul “femeie” va fi tratat ca o obscenitate, ca ceva peiorativ? A devenit un cuvânt periculos, fie pe cale sa fie șters din viața publică în totalitate, fie discutat pe tonuri justificative, discrete. Ciudat, ceea ce inseamna “femeie” are astazi nevoie de explicații. Dar oricine are suficient curaj ca să definească femeile în legatura cu biologia lor, să facă referire la sex sau la “feminin”, riscă să fie defaimat și dezaprobat în public. Într-o scurta perioadă de timp am trecut de la premisa că bărbații și femeile există ca entități biologice distincte, manifestând toleranță faţa de o mica minoritate de persoane care au ales să trăiască diferit, la transgenderism ca ideologie care insistă că toate aspectele vieții publice trebuie să se conformeze propriilor sale principii.

2018 a fost anul în care guvernul a fost consultat cu privire la propunerile de modificare a Legii Recunoașterii de Gen. Consultarea nu a avut niciodată intenția de a pune la îndoială dreptul persoanelor transgender de a exista, cu atât mai puțin pentru a amenința drepturile legale și protecția pe care femeile le-au câștigat. Totuși, s-a pus problema procedurilor pe care indivizii ar trebui să le parcurga pentru a fi recunoscuți legal ca membri ai sexului opus. Modificările propuse vor elimina necesitatea diagnosticării medicale, a intervenției chirurgicale sau a traiului ca membru al sexului preferat pentru o perioadă lunga de timp. În schimb, autoidentificarea, o simplă declarație, va fi suficientă pentru ca un bărbat să devină femeie în ochii legii. Așa cum au subliniat multe femei, acest lucru erodează conceptul de sex și permite intrarea bărbaților biologici în spații destinate numai femeilor, cum ar fi toaletele publice, refugiile și închisorile.

Femeile au vrut sa discute despre impactul pe care modificările aduse legii Recunoasterii de Gen le-ar putea avea asupra vietii lor. Dar chiar discuția in sine sau doar ideea că “femeia” ar putea însemna mai mult decât un sentiment (aparent înnăscut sau presupus determinat genetic), a fost văzută de activiști ca negând dreptul persoanelor trans de a exista. Orice aluzie la necesitatea unei dezbateri trebuia să fie eliminată. Femeile care vroiau totuşi să se întâlnească trebuiau să planifice acest lucru în secret si sa dezvăluie locul intalnirii doar în ultimul moment, altfel riscand atacuri violente in cazul in care ar fi fost descoperite. Chiar și asa, multe întâlnirile publice, cum a fost cazul celei planificată să aibă loc la o clădire a Consiliului din Leeds, au trebuit sa fie anulate în urma acuzațiilor de transfobie. Un purtător de cuvânt a spus că valorile grupului feminist “nu sunt în concordanță cu valorile și politicile Consiliului din Leeds privind egalitatea și incluziunea”.

Din toate perspectivele, funcționarii publici si oficialitatile au acceptat cerințele lobby-ului trans fără a face nici o pauză pentru reflecție. Când Maria Maclachlan a apărut în instanță pentru a da marturie împotriva lui Tara Wolf, un tânăr trans activist de sex masculin care a atacat-o fizic înainte de o întâlnire legata de Actul de Recunoaștere a Genului, judecătorul a oprit procedura, insistand ca Maclachlan să se refere la inculpat in cadrul procesului cu apelativul de “ea”.

În campusuri, cadrele universitare care pun sub semnul întrebării “gandirea trans” au fost supuse abuzului și s-a cerut ca activitatea lor de cercetare sa fie închisă.

Activiștii au elaborat o listă de femei considerate “periculoase” – precum profesorul Rosa Freedman, expert în drepturile omului care susține că bărbații nu ar trebui să aibă acces la refugiile femeilor sau ca profesorul Kathleen Stock, care a pus la îndoială extinderea categoriei de feminine pentru a include şi bărbații care se identifică ca femei. Aceste femei sunt acuzate că răspândesc “discursul de ură” și de faptul că reprezintă o amenințare pentru siguranța studenților. Nu este vorba doar de Marea Britanie. Brown University din SUA și-a retras propriul studiu asupra tineretului transgender care vorbea despre faptul că mediile sociale și prietenii pot influența adolescenții când vine vorba de schimbarea identităţii de gen, in urma plângerilor cum că cercetarea “ar putea invalida perspectivele membrilor comunității transgender”.

Între timp, la Londra, Colecția Wellcome a decis că este mai bine să eviți controversele eliminând în întregime cuvântul “femei” la unul din evenimentele sale. În schimb, a folosit cuvântul “womxn”. Wellcome a luat-o pe urmele Uniunii Naționale a Studenților, care a ales să desființeze toaletele pentru femei la conferința anuală “trans”. Organizatorii s-au mândrit cu “o toaletă pentru persoane cu handicap, cu semnalizare neutră din punct de vedere al genului, (anterior toaletă pentru femei), o altă toaletă dedicată persoanelor cu handicap și o toaletă pentru bărbați”. În timp ce bărbații categoric încă existau, genul anterior cunoscut ca “femeie” fusese efectiv neutralizat.

Se creează cuvinte noi pentru a evita aparent jignitorul termen de “femeie”. În New York, Planned Parenthood a sărbătorit eliminarea taxei pe tampon, apelând la “menstruatoare” sa #TweetTheReceipt (n.tr: este vorba de un apel catre femei de a posta pe Tweeter chitanta de la achizitia de tampoane). “The Guardian” a urmat exemplul și, într-un articol actualizat ulterior, a cerut “menstruatoarelor” să comenteze despre experiențele lor privind durerea din perioada menstruatiei la locul de muncă. Este greu de zis ce este mai rău: faptul că, în 2018, femeile cu o viață ocupată și de succes ar trebui să discute despre perioada menstruatiei și despre tampoane la fiecare două minute sau că acestea au fost etichetate doar în baza acestei funcții fiziologice.

Dar lucrurile stau şi mai rău. Organizaţia de binefacere, Cancer Research, a decis să elimine cuvântul “femei” din campania împotriva cancerului de col uterin. Mai degrabă decât să le îndemne pe femei să meargă la teste de frotiu, s-a referit în cadrul apelului său la “oricine are un col uterin”. Deoarece nici o femeie nu se gândeste la ea sine ca fiind “o persoană având col uterin”, există un pericol real ca din cauza unei concepţie greșite a transactiviștilor, unele femei să nu mai ajungă să facă examenele medicale specifice sexului lor.

Din păcate, se pare că interesele femeilor sunt întotdeauna secundare față de cerințele lobby-ului trans. În 2018, un număr record de prizonieri de sex masculin din Anglia și Țara Galilor au traziţionat (au fost supuşi operaţiei de schimbare de sex) astfel că mai mult de 20 de bărbați sunt acum deținuți în închisori pentru femei. În mod surprinzător, au existat rapoarte despre un număr tot mai mare de atacuri sexuale asupra femeilor deținuți.

Atunci când “trans activiștii” nu reușesc să-i convingă pe adulți de cauza lor, pur și simplu se adresează copiilor – o audiență mai docilă și captivă. În această săptămână, profesorii din Brighton au fost sfătuiți de consiliul municipal sa instruiasca elevii că “băieții pot avea și menstruatie” în noile clase de educație sexuală. Cum se poate împăca aceasta notiune cu clasele de biologie despre reproducere este greu de inteles. “Menstruația trebuie să includă toate genurile” – acestea sunt sfaturile profesorilor care au derutat copiii de 10 ani și 11 ani.

În 2018, trans activiștii s-au dovedit a fi violenți și super critici. Nici o femeie nu este prea vulnerabilă și nici un copil prea mic pentru a fi cruțaţi de campania lor de intimidare. Din pacate, miniștrii din guvern și oficialii din consiliile locale, judecătorii, profesioniștii din domeniul medical precum și elitele culturale și din media fie au adoptat cu entuziasm agenda trans, fie sunt prea lași pentru a o contesta. Din fericire, majoritatea oamenilor care nu se află în aceste posturi – inclusiv mulți oameni trans – inţeleg încercarea de intimidare si hărţuire. În locurile de joacă și parcuri, în magazine și autobuze, oamenii încă se văd unul pe celălalt ca bărbați și femei, băieți și fete, fără nici o ezitare. Sper ca de anul viitor să auzim mai mult vocea lor.

—————————————————–

Joanna Williams este redactor asociat la spiked. Noua ei carte, “Femeile și feminismul: de ce avem nevoie de eliberare de războaiele de gen”, este deja lansată.

PETITIE in favoarea TRANSGENDERISMULUI. Sute de oameni de stiinta anti-Trump, printre care biologi si geneticieni, considera ca NU EXISTA POSIBILITATEA de a stabili FARA ECHIVOC GENUL si SEXUL!/ Cum atenteaza USR la casatorie ascunzandu-se dupa PSD

TRUMP pregateste abolirea legislativa a IDEOLOGIEI DE GEN, definind identitatea conform SEXULUI BIOLOGIC/ Frauda oficializata in sport: BARBATII autodeclarati “TRANSGENDER” CASTIGA COMPETITIILE DEDICATE FEMEILOR/ USR a ramas SINGURUL partid parlamentar care SUSTINE PARTENERIATUL CIVIL/ Reprezentantii ADF International ne incurajeaza, dar ne si previn dupa REFERENDUM: “Sa nu renuntam la implicare, sa ramanem uniti!” LIBERTATEA DE EXPRIMARE VA FI SUB ASEDIU. Daca se adopta parteneriatele, SE INTRA INEVITABIL PE PANTA ALUNECOASA CATRE CASATORIILE SI ADOPTIILE HOMOSEXUALE

RAZBOIUL IMPOTRIVA CASATORIEI TINTESTE CONTROLUL COPIILOR/ Fiica de doar 12 ani a Angelinei Jolie face TRATAMENT DE SCHIMBARE A SEXULUI/ Studiu care arata ORIGINILE SOCIALE ale conditiei de TRANSGENDER, interzis in urma PRESIUNILOR ACTIVISTILOR LGBT

Vasile Banescu in dialog cu Catalin Sturza despre TEHNICILE PROPAGANDEI ACTIVISMULUI PRO-GAY (Video)/ Demontarea ultimelor FAKE NEWS-uri anti-Coalitia pentru Familie/ INDUSTRIA TRANSGENDERISMULUI si complexul medical american. Cine sunt barbatii albi si bogati care sponsorizeaza revolutia sexuala?/ Pascal Bruckner: CORECTITUDINEA POLITICA, echivalentul intelectual al kmerilor roșii

O TIRANIE INCHIZITORIALA PUNE STAPANIRE PE ROMÂNIA. Reactii dupa cazul amendarii medicului Leon Danaila de catre CNCD/ Cum sunt folosite LEGILE CONTRA INCITARII LA URA pentru SUPRIMAREA LIBERTATII CUVANTULUI/ Despre pericolele ideologiei TRANSGENDER/ Spre NOUA ORDINE A ABUZURILOR SI PERVERTIRII SEXUALE, prin educatie sexuala si normalizarea pedofiliei

The kids are NOT OK. O serie de studii arata: CASATORIILE HOMOSEXUALE VICTIMIZEAZA COPIII/ TRANSGENDERISM INCA DE LA GRADINITA – in statul Washington/ Scrisoare deschisa catre sustinatorii casatoriilor homosexuale/ Ultima frontiera: TRANSPECIISMUL – OAMENII CARE SE CRED ANIMALE

DREPTURILE PARINTILOR vs EDUCATIA SEXUALA/ Lobby-ul GAY cere institutiilor UE introducerea OBLIGATORIE a CASATORIILOR HOMOSEXUALE in tarile membre/ RITUALUL PARADEI ANORMALITATII – din nou in România/ Ultima psihoza – “REVOLUTIA TRANSGENDER”

Indoctrinare TRANSGENDER in SCOLILE PUBLICE si instituirea DELICTULUI de ”URA TRANSSEXUALA”. Ne așteaptă la orizont: opresiune, disfuncționalitate socială produsă artificial și pierderea libertății individuale

INTERSECTIA DINTRE TEORIA GENULUI, FASCISM SI CAPITALISM sau NOUA ORDINE MONDIALA. Interviu cu psihologul Yann Carriere (Video). Despre impunerea prin metode totalitare a OMULUI NOU, “eliberat” de separarea sexelor, CONTROLUL SOCIAL prin HAOS deliberat si destructurarea persoanei, strategia VICTIMIZARII si demonizarea crestinilor “asupritori”

Siluirea firii pe culmile supreme ale nebuniei orwelliene: CUVANTUL BĂRBAT SI PRONUMELE PERSONALE – ELIMINATE DIN LIMBAJUL RECOMANDAT LA UNIVERSITATEA PRINCETON/ JUDECATOR: Intentia Administratiei Obama de a impune prin forta TOALETE UNISEX pentru studentii transsexuali, ILEGITIMA

AVERTISMENT PENTRU PARINTI: DESENELE PRO-GAY SE INMULTESC. Animatia Disney “ZOOTOPIA”, o metafora a TRANSSEXUALISMULUI si a NOII ORDINI anticrestine si anti-firesti a lumii

EXPERIMENTUL SOCIAL AL “INFRACTIUNILOR MOTIVATE DE URA” DIN MAREA BRITANIE. Culpabilizarea majoritatii si alimentarea conflictelor sociale prin INVENTAREA de infractiuni motivate de RASISM, BIGOTISM sau HOMOFOBIE

TRANSSEXUALISMUL APLICAT COPIILOR ESTE ABUZ – opinie a Colegiului Pediatrilor Americani. “IDEOLOGIA GENDER FACE RAU COPIILOR”

Reputat psihiatru american in Wall Street Journal: TRANSSEXUALISMUL ESTE “TULBURARE MENTALA”. TRATAMENTELE HORMONALE ADMINISTRATE COPIIILOR – UN ABUZ ASUPRA MINORILOR, OPERATIA DE SCHIMBARE DE SEX – INCALCARE A DREPTURILOR OMULUI


Categorii

Ideologia genului, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboiul impotriva populatiei, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “TRANS-TIRANIA. Intr-o lume TRANSGENDER, identificarea BIOLOGICA a femeii si a barbatului este ILEGALA. Se intampla deja in unele tari occidentale…

 1. De cand imi doream sa fiu androgin !!! Ce sansa nesperata !! De acum voi putea afirma in public acest lucru fara sa imi mai fie teama ca unii ma vor privi cu suspiciune. Mai trans decat un androgin nu se poate. Poti vira in toate directiile din aceasta postura. Sau o poti pastra ca pe normalitatea cea mai normala. “The future ins’t binary”…

  Ma intreb cum poate face un test Papa-Nicolau cineva care nu are col uterin ! Dar ce mai conteaza ??? Macar nu poate face cancer de col uterin daca nu il are ! E o veste buna, nu ????

 2. MIRIaM

  Vezi cA-i tricky situAtia. Am impresia ca legeA cAre tocmai s-a dAT in GermANiA fAce referire la androginii adevAraTi, care exista. In acte ei nu mAi sunt nevoiti sa aleaga intre a se declAra barbAti saU femei, din moment ce biologic ei pot fi aMbele. Nu e vorbA de certificAtul de nAstere, unde pArintii pot completa ce-i duce capul si ce optiuni are formulArul respectiv, despre care nu stiu cum arATa in GermaniA. PoAte n-am inteles eu, dAR se pleAca de la o realitAte biologicA in ultima lege. Nu stiu unde duce. Intre timp m-am ales cu un virus la tAstatura. CAt de Atenti sunt unii de Anul Nou.

 3. De la Eva restaurata si transfigurata prin Maica Domnului s-a ajuns la desfigurarea femeii. Ce degradare! Femeia numita “menstruatoare” sau womxn. Presupun ca substantivul “woman” trimite la “womb”, uter, pintec. Daca-i asa, prin negarea numelui de “femeie” in engleza, i se neaga femeii insasi menirea ei de a naste prunci , in timp ce locul ei de cinste este uzurpat de niste asa-zisi disforici de gen. Yann Carriere a vazut in ideologia transgenderista doar degradarea barbatului. Nici feministele n-au anticipat unde vor ajunge cu isteria lor egalitarista. Degeaba se revolta acum. Au fost idioatele utile in slujba unei agende impinse din ce in ce mai agresiv.
  Eu nu cred ca la noi se va implementa prea curind un asemenea haos. Inca mai cred in bunul simt romanesc. Nu vor putea totusi sa aresteze sau sa tirasca prin tribunale aproximativ 4 milioane de romani (cei care au iesit la referendum). Mai nadajduiesc ca Biserica va fi mai activa in trezirea poporului. In plus, aia au dat-o iar in bara cu parteneriatele intr-un moment care parea propice. Din viclenie si din calcul electoral, au facut un pas inapoi si s-a mai aminat legea faradelege. Nu-s chiar atit de prosti pe cit ii infatiseaza media. Ei stiu ca referendumul, desi picat, reflecta opinia unui numar important de romani.

 4. @Daciana

  Depinde cumva de ce se intampla in institutiile cheie, nu atat de opinia majoritara a oamenilor. Caci si in SUA sau Marea Britanie, marea majoritate nu agreeaza acest circ agresiv si obligatoriu al autoidentificarii de tip trans. Insa acolo politicul, media, mare parte din justitie, sunt “ocupate” de “aliati” ai activistilor trans… Insa, in principiu, da, noi suntem inca intr-o alta etapa, cea a acceptarii gay. Speranta noastra este sa nu ardem etapele…

 5. erata: hermafroditi nu androgini.

 6. @Ileana,
  Adroginii adevarati sunt foarte putini. Legea care se pregateste acum in SUA prevede doar cele doua sexe F si M, pentru ca la nastere, de obicei, copilul are vizibil unul din sexe, foarte rar existand dubii.
  Am glumit mai sus, dar asa cum unii declara ca sexul este un “construct” din capul lor si eu pot sa pretind ca sunt androgin si nu mai permit sa mi se adreseze nimeni decat cu “dumneavoastra”, de exemplu, potrivit oricarui sex.
  Ma intreb daca unui barbat ii va fi trecut in acte sexul feminin si are pretentia sa faca testul Papanicolau, pentru ca mamografii se fac oricum la barbati, medicii se vor afla in situatia de a face pe placul unui nebun.

  Dar, mai importanta este influenta transgenderilor asupra celor din jur. Cred ca oamenii din jur nu ii pot privi decat ca pe niste nebuni liberi si sa-i trateze ca atare, sa le zica ce le place sa auda.

 7. @miriam, @Daciana, @admin
  Mai întâi de toate, Doamne ajută! și La mulți ani! Mulțumim Domnului pentru cele dăruite în 2018 și ne rugăm să ne ierte, să ne lumineze și să ne ajute să trecem cu bine și cu folos sufletesc și în 2019 !
  În ceea ce privește situația în discuție, admin are mare dreptate, în sensul că cei care “pun gaz pe foc”, care fac agenda “trans-“(lgbt) sunt activiști, avocați ai celui rău…Acum vreo doi-trei ani, într-o postare undeva pe net, cineva sesiza un aspect logic al evenimentelor care se produc în viața României postdecembriste și nu numai. Concret, spunea atunci respectivul, că se militează pentru familie și pentru referendumul privind definirea căsătoriei, dar de fapt este doar ipocrizie, căci odată cu liberalizarea avorturilor și acceptarea acestora ca normalitate de către membrii unei familii, deja răul s-a produs, familia respectivă și neamul respectiv sunt compromise. Ceea ce a urmat după, este un asalt al celui rău, care a venit să ocupe locul lăsat gol de către acei oameni (oare mai pot fi numiți oameni?) inconștienți, indiferenți, neglijenți sau nepăsători, care au ales să-și fie proprii dumnezei, să-și conducă viața lor după propriul lor plac.
  Cred că respectivul avea dreptate, iar faptul că Bunul Dumnezeu a îngăduit apariția unor asemenea dictaturi a unor minorități sexuale și/sau “trans” asupra majorității dovedește acest lucru. Observați că majoritatea nu reacționează? Oare nu cumva nu poate reacționa, tocmai pentru că este cu musca pe căciulă? Mă tem că da…
  Soluția? Cred că până când majoritatea nu-și va recunoaște păcatele și nu va face pocăință pentru acestea, nu va fi nici o soluție. Dumnezeu va lăsa pe fiecare la mintea lui și este clar pentru orice creștin de bun simț (nu trebuie să fii profet!) că dacă nu facem pocăință, lucrurile vor merge din rău în mai rău până la (Doamne ferește!) izbucnirea unui război mondial…Personal, am sesizat cu ocazia referendumului, că majoritatea nu este pregătită să recunoască ceea ce a greșit și doar cu rugăciunea Bisericii, prin oficierea Sfintelor Taine, pomenirea la rugăciunea de obște și rugăciunea cu durere pentru cei pierduți se mai poate îndrepta ceva cu mila Domnului !!! Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 8. @Romil,
  Cum sa facem sa ne constientizam pacatele mai vechi sau mai apropiate de present ?
  Am citit Evanghelia dupa Matei si am inceput sa am tot felul de “aduceri aminte” despre ce am facut in trecut si sa imi dau seama ca am gresit in unele situatii. Dar concret cum fac crestinii ortodocsi o asemenea introspectie asupra lor ?

  PS. Referirea la androgini era o aluzie despre faptul ca in vesnicie nu mai conteaza sexul nimanui.

 9. @Romil

  Totusi, cu iscusinta pastorilor si exemplul personal, oamenii pot fi chemati la pocainta. Ca o regula generala, toti suntem compromisi de pacate si avem de lucru. Dumnezeu mai are in vedere si circumstantele in care s-a produs bresa, deoarece multi oameni zac in crasa nestiinta. Daca avortul este legal si femeile tinere nu sunt constiente de gravitatea faptelor, mai putin legal este furtul si, deci, acesta este comis in cunostinta de cauza. Sunt o serie de lucruri rele pe care le infaptuieste un popor, printre care, desigur, pruncuciderea sau uciderea in general este cea mai grava. Inainte de instaurarea comunismului, exista o atmosfera crestina, cu mai putine avorturi si cu mai multa intrajutorare, insa flagelul tot a fost abatut asupra noastra. Vrajmasul lui Hristos a uneltit dintotdeauna, dar ai dreptate ca astazi este mai evident modul cum ii dam si noi o mana de ajutor. In momentul in care si noi, cei din Biserica, ne racim unii fata de altii, dispare si atmosfera primitoare care ar putea da nadejde celor care cauta la un moment dat alinarea la Domnul si ar simti astfel ca sunt primiti intr-o comunitate. Sunt o serie de factori care tin chiar de noi, cei care ne numim crestini practicanti, de mandriile noastre, de severitatea cu care ii judecam pe ceilalti si le contorizam greselile pentru a ne inalta pe noi pe “cadavrele” altora si, nu in ultimul rand nefericita mamonizare. In mare, foarte multa inselare. Or, atunci cand nu reusesti sa te rogi cu gand smerit, ca si cand tu ai fi ultimul pacatos, rugaciunea ta are o anvergura limitata. Cu cat te cobori pe tine, cu atat cuprinzi mai mult si mai multi in rugaciunea ta. In ceea ce priveste pacatele grele, invatam de la sfinti ca pocainta poate transforma acest trecut impotriva lui Dumnezeu intr-un “ingrasamant” pentru inaltarea duhovniceasca. Noi ne compromitem, dar tot noi, cu ajutorul Domnului, ne decompromitem Astfel vei vedea nenumarate femei mai mult sau mai putin in varsta la Biserica care au reusit performanta aceasta, dar vei vedea si dintre cele pe care Dumnezeu le-a ferit de asa ceva, dar care le judeca pe primele, cazand astfel duhovniceste sub nivelul acestora. Eu am cunoscut o doamna in varsta care, dupa ce a nascut doi copii, nu a mai reusit sa ramana gravida si era foarte mandra ca nu a facut vreun avort, dar era casatorita cu un catolic si avea copiii botezati tot la catolici si nu vedea nimic nelalocul lui in aceasta si apara aceasta stare de lucruri. Adica nu avea puterea sa recunoasca faptul ca e gresit. Alta doamna, foarte credincioasa, care avea soacra reformata, cred, atunci cand aceasta s-a imbolnavit grav, iar doctorii nu-i gaseau nicio pricina medicala, i-a propus sa se boteze ortodox, salvandu-i si trupul si sufletul, caci si-a si revenit. DIn perspectiva ceasta, urmarind cum de fapt doar Domnul ne-a ferit de unele pacate, pot, barbatii de exemplu, pe langa recunostinta, sa adauge un suspin in plus pentru femei, caci in multe cazuri, nu trebuie sa le socotim doar avorturile, ci si copiii pe care pana la urma i-au adus pe lume si crescut, deci si sacrificiile. Si, in aceeasi ordine de idei, femeile care nu au trecut prin focul acestui pacat, ar trebui sa aiba nemarginita mila fata de cele care i-au cazut prada. Astfel, cedarea in fata valului ispitirilor din spectrul desfranarii este concurat de o tot mai accentuata cainosenie achizitionata in inima noastra, a mea, in primul rand. Ambele sunt caderi foarte grave, caci, din cauza lor, nu ne vom mai putea trage unii pe ceialti in sus. Atunci cand mila dintre noi dispare, vine negresit osanda. Imi scapa acum numele Parintelui despre care relateaza un articol din Familia ortodoxa, parinte pe care IPS Hierotheos Vlachos a fost vrednic sa-l cunoasca mai indeaproape pe patul de spital, in greaua suferinta de dinaintea trecerii sale la Domnul. Incercatul Parinte vorbeste tocmai despre cum unii, care la vedere sunt mai pacatosi decat cei care infaptuiesc tot tipicul cerut unui crestin ortodox, fara insa a avea inima inmuiata, se vor mantui inaintea acestora din urma, tocmai pentru ca sunt mai milosi. Ideea nu este ca poti fi cat de pacatos poftesti, caci Parintele nu se refera la pacate grele, ci sa ai mila, deoarece invartosarea inimii este un pacat in sine, dar este mai greu de reperat mai ales de catre purtator.

  Din cauza avorturilor, Dumnezeu stinge un neam, iar nefericta agenda LGBT tocmai asta anunta: STINGEREA, astfel ca ai mare dreptate cand vorbesti despre legalizarea avorturilor ca preambul la ce se intampla. Am reluat din cele spuse de tine, insa am vrut sa evidentiez faptul ca, pe langa avorturi, mai sunt si alte bube si de fapt partea proasta este ca nici macar nu exista sentimentul ca avem vreo musca pe caciula.

 10. @Ileana
  “Ambele sunt caderi foarte grave, caci, din cauza lor, nu ne vom mai putea trage unii pe ceialti in sus.”
  Păi, uite chiar aici este problema, că nu noi “vom mai putea trage…pe ceilalți în sus”, ci Bunul Dumnezeu ne trage la El. Mai concret, El ne-a poruncit să ne rugăm unii pentru alții, inclusiv pentru vrăjmașii noștri, pentru ca noi înșine să devenim mai buni și în cele din urmă să devenim desăvârșiți,adică fiii Lui Dumnezeu după har. Dacă nouă ne este milă de cineva, de aproapele nostru, și-L rugăm pe Domnul să aibă milă de acel cineva, Domnul are motiv să intervină în viața acelui om (fără să-i lezeze libertatea) și să-l ajute. Un ucenic al Sfântului Siluan Atonitul, a văzut niște frați monahi care se aflau pe mare la pescuit, cum au fost surprinși de o furtună puternică și erau în pericol de naufragiu sau chiar de a-și pierde viața. Ucenicul i-a spus atunci Cuviosului Siluan, care se afla împreună cu el, că îi este tare milă de ei, chiar că îl doare inima pentru ei,dar nu-i poate ajuta cu nimic, el aflându-se pe uscat. Atunci Cuviosul Siluan i-a spus :”Dacă te doare inima pentru ei atunci sunt salvați.” Și într-adevăr, peste puțin timp, frații aflați în pericol au reușit să ajungă la țărm.
  Despre acest fel de rugăciune vorbea și Sfântul Paisie Aghioritul când spunea că “este nevoie de multă rugăciune cu durere”, pentru ca lumea să poată primi ajutor de la Bunul Dumnezeu. Căci, spunea el, “lumea arde, voi pricepeți asta ?”
  Personal eu cred că Domnul așteaptă de la noi, cam ceea ce așteptăm noi de la copiii noștri…Cu siguranță, dacă n-aș fi fost căsătorit, n-aș fi înțeles prea mult din dreaptacredință. Noi, părinții, ne dorim de la copiii noștri să ne asculte, să fie cuminți, să nu ne facă de rușine, să nu-L supere pe Domnul, pe Maica Domnului, pe Sfinții Săi…
  Dar Domnul ne-a poruncit să ne rugăm și pentru vrăjmașii noștri, pentru că dacă nu facem pocăință și nu ne rugăm și pentru vrăjmașii noștri nu vom putea moșteni Împărăția Cerurilor. A făcut-o în primul rând pentru binele nostru. Primul lucru pe care l-am auzit de la Părintele Cleopa Ilie prin 1991 când am ajuns prima dată la el, a fost acesta, că dacă un om, cu atât mai mult un creștin, iubește pe toți oamenii, dar urăște doar un singur om, ajunge direct în iadul cel “pregătit diavolului și îngerilor lui”(atenție, iadul n-a fost pregătit pentru om !!!).
  @miriam
  Nu sunt eu vrednic de a da sfaturi, dar cred că…miriam este pe drumul cel bun. Citind ceea ce-i scris în Sfânta Evanghelie și comparând cu ceea ce mărturisește conștiința noastră (care este glasul Lui Dumnezeu în om), ne dăm seama ce am făcut greșit. Este nevoie de SINCERITATE față de tine însuți și față de Dumnezeu. Apoi aceste greșeli sau păcate trebuie mărturisite la un duhovnic bun, care este singurul care poate dezlega păcatele, având acest dar de la Domnul. După mărturisirea la duhovnic, primim un canon (ca un medicament duhovnicesc) și putem primi binecuvântarea lui să ne împărtășim cu Trupul și Sângele Domnului (Sfintele Taine) sau ,dacă am făcut păcate mari, primim doar Aghiasmă Mare (care se face la Botezul Domnului). Conștiința astfel curățată prin Taina Spovedaniei (mărturisirea păcatelor), primește ajutor prin împărtășirea cu Sfintele Taine sau prin primirea Aghesmei Mari (care este puternic curățitoare de păcate și de urmările păcatelor), astfel încât poate ulterior să-și dea seama mult mai bine cu ce alte păcate a mâhnit pe Domnul. Asta explicat așa foarte pe scurt.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 11. Pingback: Olanda ANCHETEAZA "Declaratia de la Nashville", un document pro-casatorie crestin/ Petitie pentru INDEPARTAREA unui profesor emerit de la Oxford pentru comentarii critice fata de HOMOSEXUALITATE/ Psihologii americani: "masculinitatea tradit
 12. Pingback: CUM AJUNGE CREȘTINISMUL ÎN AFARA LEGII. Marea Britanie: medicul care a refuzat să spună „doamnă” unui TRANSGENDER a pierdut procesul/ California: rezoluție care incrimnează „GRUPURILE RELIGIOASE” care ar cauza stigmatizarea homosexualilor
 13. Pingback: MAI RĂU CA ÎN COMUNISM. SUA, Iowa: 16 ani de închisoare pentru un hispanic care a incendiat un steag LGBT în semn de protest!/ Marea Britanie - cazul MAYA FORSTATER, concediată pentru mesaje „ofensatoare” despre TRANSGENDERISM. A considera că se
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare