DARK FUNERAL: Promovarea Bucovinei printr-o TRUPA SUEDEZA DE ROCK CU ORIENTARE EXPLICIT SATANISTA, ANTICRESTINA, in ciuda PROTESTULUI mai multor asociatii ortodoxe din Suceava. Organizatorii sfideaza evidentele: “Nu e mesaj satanist, ci anti-sistem” (VIDEO)

19-08-2016 3 minute Sublinieri

Prezenţa unei trupe din Suedia a provocat nemulţumirea mai multor asociaţii ortodoxe, care acuză organizatorii, printre care şi Consiliul Judeţean, că accepta pe scena de la Cetatea Sucevei o formaţie cunoscută pentru mesajele şi elementele staniste. Concertul a avut loc joi seară iar Consiliul Judeţean nu a prezentat nicio poziţie.

Dark Funeral este o trupa  de black metal din Stockholm. Fanii genului o apreciază. Dar mesajele pe care le transmit muzicienii în piesele lor sunt explicate inclusiv pe wikipedia: anticreştinism, satanism, cu promovarea temelor apocaliptice. Mesajele sunt explicite în videoclipurile Dark Funeral.

11 asociaţii creştine din Suceava s-au revolatat când au aflat că sudezii vin să cânte în oraşul lor la festivalul din Cetate. Primul care a cerut interzicerea trupei a fost preotul Justinian Cojocar, preşedintele Asociatiei Culturale “Sfântul Mitropolit Dosoftei”.

“Oare nu se supără Dumnezeu pe noi dacă-i lăsăm să cânte pe aceşti satanişti? (…) Însăşi rugaciunea diabolica şi încântarea Diavolului în cadrul melodiilor, ne obligă să luam atitudine. Nu au ce căuta la festival li nu trebuie să cânte!” susţinte acesta într-un memoriu public .

Pe pagina de facebook a trupei Dark Funeral este prezentat faptul ca preoţii din România nu îi doresc la Suceava şi ca pe aceştia îi deranjeaza cheltuirea banilor publici pe mesaje satanice.

Organizatorii festivalului îşi susţin însă alegerea.

Mircea Puşcaşu, reprezentantul Asociatia Bucovina Profundă, [Emil Ursu, Directorul general al Muzeului Bucovinei] spune că libertatea de exprimare artistică e înviolabilă şi arată că fiecare e liber să aleagă dacă să particpe sau nu. Nu cred că e un mesaj satanist, ci antisistem.

Festivalul Bucovina Rock Castle adună mii de spectatori şi se înscrie în Campania de promovare a Bucovinei.

Prezenţa pe scena festivalului Bucovina Rock Castle a unei trupe de black metal a stârnit indignarea mai multor feţe bisericeşti. Festivalul are loc în perioada 18-20 august, la Cetatea de Scaun a Sucevei, iar printre trupele rock invitate se află şi Dark Funeral, promotori ai stilului black metal din Suedia. Prezenţa acestei trupe a provocat nemulţumirea preoţilor reuniţi în cadrul Asociaţiei Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei” din Suceava, care au lansat un protest la adresa organizatorilor evenimentului, prin care îşi exprimă indignarea faţă de mesajul şi imaginea promovate de muzicienii suedezi.

Nemulţumirea preoţilor suceveni porneşte de la modul de prezentare a paginii de internet a grupului suedez, www.darkfuneral.se, în care apare clipul de prezentare a trupei. Acest clip conţine imagini în care sunt arse cruci şi pentagrame, protagoniştii ţin în mâini cranii şi capete de porci, ţinuta lor fiind înspăimântătoare. Temele abordate de muzicienii suedezi promovează satanismul şi respingerea creştinismului, titlurile albumelor vorbind de la sine: „Vobiscum Satanas”, „Teach Children to Worship Satan” sau „Diabolis Interium”.

Chiar dacă munca organizatorilor, cu intenţia de a oferi tinerilor un festival cât mai variat, este apreciată de preoţii protestatari, cheltuirea banului public pe astfel de gen muzical provoacă revolta feţelor bisericeşti, care nu cred că aceasta este muzica ce reprezintă acea puternică legătură între taţi, mame, fii şi fiice, fraţi, surori şi simpli cunoscuţi.

„Considerăm că prezenţa trupei Dark Funeral în festival este o imensă greşeală. Nu vrem ca din banul public să fie plătită această trupă. Concertul acestui grup nu este un act de cultură şi nu va crea o legătură puternică între oameni, aşa cum se doreşte. Muzica trebuie cântată, nu zbierată şi răcnită. Muzica este optimistă şi veselă şi ne duce cu gândul la lucrurile frumoase. Nu avem nevoie de trupa aceasta satanistă la festival. Nu avem nevoie de invocatori ai lui Satana. Din ce am văzut în reprezentările lor de până acum, la început ei fac o invocare şi aduc apoi jertfă diavolului întregul concert, pe care-l consideră o rugăciune pentru cel rău.

Chiar dacă nu vor arde cruci, nu vor aduce animale şi nu vor împroşca şi bea sânge de animal, însăşi rugăciunea diabolică şi incantarea Diavolului în cadrul melodiilor ne obligă să luăm atitudine. Nu au ce căuta la festival și nu trebuie să cânte!”, transmit în cadrul protestului preoţii din Asociaţia Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” în frunte cu părintele profesor Justinian Remus A. Cojocar, preşedintele asociaţiei.

Prezenţa grupului suedez în cadrul acestui eveniment, care are loc în Cetatea de Scaun, este catalogată ca o bătaie de joc la adresa înaintaşilor noştri, care au apărat cu sângele lor valorile creştinismului.

„Suntem un popor creştin şi credincios. Să ne apărăm monumentele istorice de poluarea fonică agitatoare pentru Diavol! Nu ne putem bate joc de înaintaşii noştri aducând sataniştii să cânte. Nu există nici un loc potrivit să cânţi diavolului. La Cetatea de Scaun este un paraclis unde oamenii în istorie s-au rugat lui Dumnezeu şi unde şi de acum înainte se vor ruga lui Dumnezeu. Oare nu se supără Dumnezeu pe noi dacă-i lăsăm să cânte pe aceşti satanişti? Să avem evlavie la ocrotitorul orașului nostru Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, la Voievodul Sfânt Ștefan cel Mare care a apărat țara și cetatea de cotropitorii păgâni și s-a luptat pentru ca noi astăzi să fim creștini. Venim cu rugămintea de a acționa cu mult calm și înțelepciune pentru a opri desfăşurarea concertului trupei Dark Funeral la Festivalul Bucovina Rock Castle! Dumnezeu să ne ajute pe toți în toate!”, au transmis preoţii în încheierea protestului.

 dark-funeral-attera-totus-sanctus-lp-f303070431841maxim

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Satanism, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “DARK FUNERAL: Promovarea Bucovinei printr-o TRUPA SUEDEZA DE ROCK CU ORIENTARE EXPLICIT SATANISTA, ANTICRESTINA, in ciuda PROTESTULUI mai multor asociatii ortodoxe din Suceava. Organizatorii sfideaza evidentele: “Nu e mesaj satanist, ci anti-sistem” (VIDEO)

 1. Tanarul si spalatul ala pe creier o tot da inainte cu o voce ridicola ca am fi intr-un stat laic,si ca nu e un motiv deranjarea unei parti din comunitate..pai atunci nici comunitatea lor de satanisti sa nu mai zbiere cand dam bani pentru Biserica..iar “argumentul” ca banda aia canta peste tot e ca si cum ai spune si despre metastaza ca e buna,ca si ea e peste tot..

 2. RUȘINE !!! De mii de ori rușine organizatorilor,CJ Suceava,Muzeul Bucovinei etc. și nouă tuturor că suportăm așa ceva și nu ne rugăm cu toată durerea inimii Bunului Dumnezeu să ne ferească de asemenea evenimente nedorite !!! Vara asta au fost în Bucovina inundații fără precedent,vremurile sunt deosebit de grele,iar noi organizăm concerte pe grei bani publici,pentru a-l invoca pe Satan ??? Să ne ferească Bunul Dumnezeu !!!

 3. Sunt Mircea Puscasu, presedintele asociatiei Bucovina Profunda si reprezentant al asociatiilor protestatare și apar in acest clip. A apărut o problemă in stirea de pe tvr, au inversat numele meu cu numele lui Emil Ursu (directorul Complexului Muzeal Bucovina), atat in textul scris al stirii, cat si in textul de pe burtiera din clipul reportajului. Mulțumesc pentru corecturile operate.

 4. @ Mircea Puscasu:

  Da, am sesizat si am corectat in cadrul stirii scrise, in cea video nu aveam cum.

 5. Înțeleg că organizatorii festivalului își susțin alegerea. E dreptul lor.
  În acest caz trebuie explicat autorităților locale care au aprobat evenimentul (cu dovezi de pe Internet) că trupa respectivă are un mesaj satanist. Chiar ei spun că muzica lor nu e doar muzică ci ritual adus satanei (adică de fapt o liturghie satanică).
  https://www.youtube.com/watch?v=rMmgcFUnOPc
  Văd că festivalul se desfășoară în şanţul de apărare al cetăţii între 18-20 august, iar concertul trupei suedeze a fost deja pe 18. Deci e cam târziu pentru corectarea lucrurilor. Acum scopul trebuie să fie anularea urmărilor lui negative.
  Pentru cei care se revendică a fi creștini dintre cei care au participat (ca spectatori sau organizatori sau edili locali) asta înseamnă pocăință.
  (Includ și organizatorii aici pentru că de pe un alt site se înțelege că aceștia s-ar fi justificat zicând că dacă suedezii nu sunt în regulă, vor da socoteală în fața lui Dumnezeu, fără a înțelege că și ei ca organizatori vor da socoteală pentru că i-au chemat)
  Trebuie explicat autorităților locale că, așa cum la o liturghie adusă lui Dumnezeu puțin câte puțin se sfințesc (adică se îndumnezeiesc) oamenii care participă dar și locul unde se desfășoară ea, la fel și la o liturghie a diavolului se îndrăcesc oamenii dar și locul.
  Deci ar trebui convinși edilii locali care au aprobat evenimentul că prin ce s-a cântat acolo locul respectiv a fost pângărit spiritual și ar fi bună o slujbă de resfințire.
  Dacă nu se reușește se poate folosi tactica vrăjmașului: de a se folosi pretextul unui eveniment cultural / muzical.

 6. E o mare diferenta intre libertatea de exprimare si blasfemie.

  Daca libertatea de exprimare nu are limite atunci de ce criticii holocaustului sant pasibili de inchisoare?

  De ce guvernul roman interzice pomenirea intelectualilor romani asociati aparent (conform anchetelor comuniste si nu faptelor) cu legionarii ?

  Oare scrierile lui Gafencu, Voiculescu, Tutea, Mircea Eliade nu ar intra si ele in categoria “libertatii de exprimare”?

  Daca un roman in Suedia ar da foc steagului suedez in mijlocul Stockholmului in numele libertatii de exprimare ar fi oare arestat sau nu?

  De ce in numele libertatii de exprimare biserica este atacata la orice pas dar atunci cand crestinii reactioneaza (prin recenta petitie pentru familie de exemplu) in numele aceleasi “libertati de exprimare” tot ei sant linsati de mass media oficiala aservita gaystapovistilor sponsorizati de Soros (vezi Wikileaks documents) si de guvernele occidentale?

  In paranteze fie scris, un document (analiza) al lui Henry Kissinger de prin anii `80 propunea descresterea populatiei pamantului prin mai multe mijloace iar promovarea drepturilor “homului” si a “familiei ne-traditionale” era una dintre metodele preconizate.

  In Romania (ca si in vest de altfel) unii sant mai egali decat altii iar ipocrizia este o caracteristica comuna a politicienilor.

  Scriu acest lucru in cunostinta de cauza nu din auzite.

 7. Nu-mi vine sa cred ca in Suceava, cetatea de scaun a lui Stefan cel Mare si Sfant, locul in care s-a scris istoria vin niste aratari de la casa de nebuni. Intrebarea pe care si-o pune orice om normal e cum de sunt acceptati indivizi fara de Dumnezeu, cu probleme patologice in numele libertatii individuale? Asta nu mai este libertate, e moartea libertatii.
  Cand ii intrebi daca merg la biserica incep sa injure “popii” si credinciosii. In schimb la un asemenea “concert”…cum domnule dreptul nostru. Atunci sa-mi spuna cineva daca e normal sa las un om sa treaca pe rosu cand masinile vin in viteza, ca deh e libertatea lui “in numele democratiei”. E normal ca eu nu vreau sa asist la cum il fac masinile bucati in mijlocul strazii. Asa nici Biserica si nici credinciosii nu vor sa vada un grup de tineri manifestandu-se ca la nebuni impreuna cu ciudatii aceia. In plus ar trebui sa ne dam seama de ce efect va avea in timp o astfel de actiune asupra psihicului acelor tineri si nu numai.

 8. Subscriu la ce a scris Adrian P, subliniind:

  “Trebuie explicat autorităților locale că, așa cum la o liturghie adusă lui Dumnezeu puțin câte puțin se sfințesc (adică se îndumnezeiesc) oamenii care participă dar și locul unde se desfășoară ea, la fel și la o liturghie a diavolului se îndrăcesc oamenii dar și locul.”

  De partea Luminii, Dumnezeu miluiește pe cei dragi lui și-i adună de la toate marginile pământului.

  http://www.doxologia.ro/minuni-vindecari-vedenii/scrisoare-din-sydney-australia-biserica-minunilor-mi-schimbat-viata

 9. S-a discutat mult despre Dark Funeral, in Suceava. Din pacate, nimeni nu a spus despre trupa Mayhem, care a fost in Rasnov (jud. Brasov) in aceeasi perioada, la un ritual satanic cu nimic mai prejos decat ce a fost in Suceava. Am citit cateva lucruri despre trecutul lor, si m-am ingrozit, Doamne iarta-ma!
  […] [editat de admin. – multumim pt info, insa acel blog este pentru noi complet nefrecventabil, nu doar fiindca a proferat cele mai ticaloase si incredibile calomnii si insulte la adresa noastra, ci si ca orientare generala, cel putin asa cum o stiam pana acum 1 an si ceva…]
  O trupa care s-a promovat in urma unei sinucideri si a unei crime atroce, si biserici incendiate! Dumnezeu sa ne pazeasca!

 10. Un “faimos” rocker satanist isi bate joc de politie si de vecini
  In anul 1989 Trent Reznor şi Nine Inch Nails lansau primul album, Pretty Hate Machine (Masina Frumoasa de Urat!), iar primul single de pe acesta avea să fie Down With It, motiv pentru care Reznor a filmat la Chicago un clip pentru această piesă.
  Una din camerele cu care se faceau filmarile a ajuns în mijlocul unui lan de porumb în Michigan.
  Aceasta a fost găsită de un fermier, care după ce a văzut filmarea şi l-a văzut pe Reznor având look-ul unui mort, înconjurat de chitaristul Richard Patrick şi bateristul Chris Vrenna, a dus înregistrarea la poliţie.
  Autenticitatea filmărilor i-a convins pe poliţişti că au de a face cu un caz care implică ritualuri satanice, plus o crimă sau sinucidere. Ce a urmat este de domeniul fantasticului. Practic poliţia din statele Michigan, Chicago şi FBI au investigat acest caz mai mult de un an de zile.
  http://www.rock-on.ro/you-rock/un-fermier-a-gasit-pe-camp-o-camera-de-filmat-cand-a-vazut-imaginile-fbi-a-deschis-o-ancheta-detaliul-incredibil-pe-care-l-au-descoperit-dupa-un-an-16690168

  NIN founder Trent Reznor has some dark secrets. The Nine Inch Nails star had such an obsession with Charles Manson that he rented out the house where the murder of Sharon Tate took place at the hands of the Manson Family so he could be close to the dark spiritual energy of the place.
  https://www.youtube.com/watch?v=-ZQuQkEouVI

  Trent Reznor Seeks Restraining Order Against Neighbor Who Said ‘Satan’ Was Coming for Him
  http://www.complex.com/music/2018/01/trent-reznor-restraining-order-against-neighbor-satan

 11. Oare de ce primarul Sucevei nu s-a opus concertului satanistilor de le Dark Funeral?

  ION LUNGU ales a patra oară primar al Sucevei
  “Incepând de astăzi, luni, șase iunie 2016 (6.06.16!) mă voi duce la Primărie și mă voi ocupa de lucrurile presante, să ducem la îndeplinire ceea ce am promis sucevenilor”
  http://www.obiectivdesuceava.ro/local/ion-lungu-ales-a-patra-oara-primar-al-sucevei/

  Ion Lungu: “Salariile mici expun primarii la corupţie”
  http://www.la-suceava.ro/stiri/Ion-Lungu-Salariile-mici-expun-primarii-la-coruptie-156.htm

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare