“TRUMP, FACUT PRESEDINTE DE PUTIN”. Strategia propagandei establishmentului democrat de a contesta LEGITIMITATEA presedintelui ales al SUA

17-12-2016 4 minute Sublinieri

gop_2016_trump-jpeg-06763_c0-0-3276-1910_s885x516

Președintele american, Barack Obama, a afirmat vineri că i-a cerut direct, în septembrie, omologului său rus, Vladimir Putin, să “oprească” atacurile cibernetice, amenințându-l cu “consecințe serioase dacă nu o va face”, transmite AFP.

Revenind asupra pirateriei informatice care a vizat Partidul Democrat și a perturbat alegerile prezidențiale din SUA, Obama a arătat că era neliniștit asupra impactului potențial asupra scrutinului.

“I-am spus deci Rusiei să oprească asta și am indicat că altfel vor exista consecințe”, a asigurat, într-o conferință de presă la Casa Albă, președintele Barack Obama, care va ceda puterea republicanului Donald Trump, pe 20 ianuarie.

“La începutul lui septembrie, când m-am văzut cu președintele Putin în China (la summitul G20-n.r), am simțit că cel mai eficace mijloc de a mă asigura că asta nu se va mai produce este să-i vorbesc direct și să-i spun să oprească” cyberatacurile “și că vor exista consecințe serioase dacă nu o va face”.

“Obiectivul nostru rămâne să trimitem un mesaj clar Rusiei, dar și altora, de a nu ne face asta căci și noi putem de asemenea să vă facem lucruri”, a adăugat Obama.

Președintele american a afirmat că și Beijingul și-a redus atacurile cibernetice după avertismente similare ale Washingtonului.

“A trebuit să am aceeași conversație cu președintele Xi (Jinping) și de atunci am observat semne care arată că ei au redus, dar nu au eliminat complet, aceste activități”, a spus președintele american.

Totodată, agenția EFE transmite că, în aceeași ultimă conferință de presă din acest an, Barack Obama a indicat că, în ciuda faptului că Rusia s-a infiltrat în comunicarea electronică a Partidului Democrat pentru a afecta rezultatul alegerilor din noiembrie, mașinile de vot nu au fost manipulate iar rezultatul final este valid.

“Pot să asigur poporul american că nu a existat manipularea sistemelor de vot (…) Voturile au fost numărate de manieră corespunzătoare și mașinile de vot nu au fost afectate”, a spus Obama.

Barack Obama a afirmat de asemenea că vor fi aduse probe, la momentul corespunzător, care vor demonstra că guvernul rus este în spatele atacurilor cibernetice asupra comunicațiilor Partidului Democrat și va fi publicat un raport cu concluzii înainte ca el să plece de la Casa Albă, pe 20 ianuarie.

Obama a spus că este sigur, în baza informațiilor la care a avut acces, că Rusia a fost în spatele atacurilor cibernetice, pentru a influența rezultatul electoral, la ordinele președintelui rus, Vladimir Putin.

Președintele american a precizat că probele pentru responsabilitatea Moscovei în scurgerile de informații vor apărea când vor fi asigurate condițiile pentru a nu expune resursele americane de informații în Rusia deoarece “există lucruri pe care noi nu vrem să știe că le știm”.

Barack Obama a subliniat că infiltrările informatice au fost orchestrate la “cel mai înalt nivel în guvernul rus”, însă a evitat să-l responsabilizeze direct pe președintele rus, Vladimir Putin.

Totuși, el a amintit că “puține lucruri se petrec în Rusia fără aprobarea lui Vladimir Putin. Aceasta este o operațiune foarte ierarhică. Nu există multă dezbatere democratică”.

Obama a subliniat că Rusia poate slăbi democrația americană dacă cetățenii întorc spatele “valorilor” țării lor și s-a arătat surprins că votanți și lideri republicani au lăudat în această campanie un om politic precum Putin.

“Ronald Reagan (președinte republican între 1981 și 1989) s-ar întoarce în mormânt”, a conchis Obama, potrivit EFE.

Acuzatii dure ale candidei democrate la presedintia SUA, vizand implicarea Kremlinului in alegerile prezidentiale americane.

Fosta candidata democrata la Casa Alba, Hillary Clinton, a apreciat ca infrangerea sa la alegerile din 8 noiembrie s-a datorat confluentei a doua evenimente “fara precedent”: un atac cibernetic rus si redeschiderea de catre FBI a controversei privind gestionarea comunicatiilor sale digitale, transmite agentia EFE.

Potrivit unei inregistrari publicate vineri de ‘The New York Times’, Clinton a spus ca infrangerea sa a fost cauzata in parte de “resentimentele” presedintelui rus, Vladimir Putin, fata de ea.

In aceste declaratii, facute joi la o actiune privata de strangere de fonduri la New York, democrata a pus esecul sau pe schimbarile de ultim moment in randul alegatorilor indecisi din statele-balama, datorate unor “factori fara precedent pe care cred ca nu putem sa-i ignoram”.

Hillary Clinton a spus ca scrisoarea directorului Biroului Federal de Investigatii (FBI), James Comey, care a redeschis, cu doar o saptamana inainte de alegeri, controversa gestionarii necorespunzatoare a postei electronice de catre candidata democrata pe vremea cand era secretar de Stat, a fost unul dintre factorii care a modificat votul alegatorilor din statele-cheie.

“Cred ca asta a facut diferenta in ce priveste rezultatul”, a semnalat Clinton in inregistrare, obtinuta de ziarul ‘The New York Times’.

Excandidata democrata a amintit ca a primit cu mai mult de 3 milioane de voturi peste Trump, la nivel national, ceea ce nu a fost suficient pentru a inclina balanta in favoarea sa in statele indecise, cu un numar mai mare de voturi electorale.

Alt fapt care a inclinat balanta in favoarea magnatului, potrivit exsecretarei de Stat, a fost “complotul fara precedent al rusilor”, ceea ce, a opinat ea, “ar trebui sa ii preocupe pe toti americanii”.

Clinton a asigurat ca atacul cibernetic nu a fost doar contra campaniei sale, ci “contra tarii” si a cerut o investigatie aprofundata in Congres, pentru ca “publicul are nevoie sa stie ce s-a petrecut si de ce, pentru a preveni noi atacuri”.

Fosta Prima Doamna s-a facut ecoul informatiilor care arata ca Putin era la curent si a dirijat personal “atacul la sistemul nostru electoral si la democratia noastra, aparent pentru ca are o ranchiuna personala contra mea” din timpul cand ea ocupa functia de secretar de Stat (2009-2013) si inainte ca liderul rus sa se reintoarca la presedintia tarii in 2012.

Clinton a aratat ca relatia sa cu Putin s-a schimbat de cand a emis un comunicat ce condamna nelegitimitatea alegerilor parlamentare din 2011, cand a inceput consolidarea revenirii acestuia la Kremlin, iar acesta a invinuit-o de protestele istorice impotriva sa dupa acele alegeri.

  • Gandul.info:

Reacţia lui Trump după ce CIA a acuzat Rusia că ar fi intervenit în alegeri pentru a-l ajuta

Preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, a catalogat drept “ridicole” concluziile CIA potrivit cărora Rusia ar fi intervenit în alegerile prezidenţiale pentru a-l ajuta să câştige scrutinul, potrivit unui interviu difuzat de televiziunea Fox News, relatează agenţia de ştiri Reuters.

“Cred că este ridicol. Cred că nu e decât o altă scuză. Nu cred aşa ceva”, a declarat Trump.

Acesta a acuzat membrii Partidului Democrat că ar fi lansat aceste zvonuri şi a adăugat că nu crede că aceste informaţii ar veni din partea CIA.

“Ei (CIA, n.red) nu ştiu dacă este vorba despre Rusia ori China ori altcineva care a efectuat atacuri cibernetice ce au vizat organizaţii politice în timpul campaniei”, a mai spus preşedintele-ales.

Un grup de patru senatori americani, inclusiv republicanul John McCain, şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu informaţiile privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale.

Agenţiile americane de informaţii au apreciat că, pe măsură ce campania prezidenţială din 2016 se derula, oficiali guvernamentali ruşi au dedicat o atenţie sporită pentru a contribui la efortul lui Donald Trump de a câştiga alegerile, a declarat vineri pentru pentru Reuters, un oficial american sub condiţia anonimatului, care cunoaşte detalii despre aceste investigaţii.

Citând oficiali americani la curent cu această chestiune, publicaţia Washington Post a anunţat, vineri, că agenţiile de informaţii au identificat indivizi având legături cu Guvernul rus şi care au transmis mii de e-mailuri accesate ilegal de la Comitetul Naţional Democrat şi altele, inclusiv de la şeful campaniei prezidenţiale a lui Hillary Clinton, către WikiLeaks.

Pe măsură ce vara se încheia, hackerii ruşi şi-au concentrat aproape toată atenţia asupra democraţilor. Practic, toate e-mailurile pe care le-au făcut publice aveau puterea de a dăuna lui Hillary Clinton şi democraţilor, a declarat un oficial pentru Reuters.

Rusia a negat toate acuzaţiile privind implicarea în alegerile din Statele Unite.


Categorii

1. DIVERSE, America, Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la ““TRUMP, FACUT PRESEDINTE DE PUTIN”. Strategia propagandei establishmentului democrat de a contesta LEGITIMITATEA presedintelui ales al SUA

  1. E din nou la moda McCarthysm-ul…

  2. Undeva, pe un forum, cineva se intreaba, de ce Papa Francisc, Patriarhul Kiril al Moscovei, John Kerry, Obama, Vladimir Putin dar si alti lideri ai lumii au vizitat in acest an Antarctica?

  3. Trump s-a suparat si nu mai vrea drona dupa ce s-au jucat chinezii cu ea!
    Donald Trump, a scris sâmbătă pe Twitter: “Ar trebui să-i spunem Chinei că nu vrem înapoi drona pe care ne-au furat-o. S-o păstreze!”
    Mesajul lui Trump vine la câteva ore după ce Pentagonul a anunţat că autorităţile chineze au acceptat să returneze drona.
    http://www.stiripesurse.ro/reac-ie-dura-a-lui-donald-trump-la-adresa-chinei-dupa-scandalul-dronei_1169823.html

    Noam Chomsky on Donald Trump, US president elect : ‘HE’S A CLOWN!’
    https://www.youtube.com/watch?v=_2Erd07MzS8

    Former CIA official Philip Mudd calls the Trump transition “a clown show.”
    “You want to tell me that we’re going to transition in the Situation Room to reality and I’m watching a clown show. I’ve had it with this, Wolf,” he said. “I want to see a transition from a campaign to a reality and I don’t see it yet.”
    http://www.politico.com/story/2016/12/trump-flynn-philip-mudd-232290

  4. @Ioan

    Pentru ca deja suntem in perioada premergatoare schimbarii polilor? Schimbare care poate fi de durata, dar si accelerata, dupa voia Domnului, cu schimbarile climatice de rigoare si dificultati pentru mijloacele de comunicare moderne. In perioada cand Pamantul ramane fara protectie impotriva radiatiilor cosmice, parca, ar cam trebui sa stai la subsol.

  5. @Ioan, e pe bune? S-au dus toti acolo? Hmmm, da, e o tema de gandit..

  6. Dupa ce Trump si-a declarat suparatea fata de costul exorbitant al avioanelor F-35, China ii arata lui Trump noile sale jucarii: avioanele invizibile FC-31 similare cu F-35 dar produse la un pret mult mai mic.

    China flexed its military muscles once again – after sending its aircraft carrier Liaoning into the western Pacific – by testing the latest version of its fifth-generation stealth fighter, state media reported on Monday
    The so-called “fifth-generation” twin engine jet is China’s answer to the US F-35, the world’s most technically advanced fighter.
    The new FC-31 has “better stealth capabilities, improved electronic equipment and a larger payload capacity” than the previous version which debuted in October 2012, the newspaper said, quoting aviation expert Wu Peixin.
    “Changes were made to the airframe, wings and vertical tails which make it leaner, lighter and more manoeuvrable,” Wu told the paper.
    http://www.zerohedge.com/news/2016-12-27/china-rattles-sabre-tests-prototype-fifth-generation-stealth-fighter

    Trump drops Twitter bomb on Lockheed Martin’s F-35 fighter jet
    “Based on the tremendous cost and cost overruns of the Lockheed Martin F-35, I have asked Boeing to price-out a comparable F-18 Super Hornet!” Trump tweeted Thursday.
    http://www.politico.com/story/2016/12/trump-boeing-lockheed-martin-tweet-232939

    Va cumpara Trump noile avioane invizibile de la Boeing sau din China?

  7. @M

    1.Poate nu esti la curent, dar toate”F”-urile chinezesti sunt copii fidele ale celor americane, dupa ce dosarele tehnice ale “F”-urilor originale, evident, americane, au fost facute uitate prin hoteluri si taxiuri…asa, ca din neatentie…..
    2. Cand va ajunge presedinte in exercitiu, domnul Donald J. Trump, in prezent presedinte ales, cu siguranta nu va cumpara acele avioane de la staini…ci le va produce in tara sa, USA, la costuri rezonabile, fara a-i imbogatii pe cei déjà bogati, pe spinarea platitorilor de taxe.
    3. Domnul Donald J. Trump este presedintele ales democratic al USA de catre poporul crestin american, care a votat masiv pentru el. Daca cineva il numeste clown pe noul presedinte, atunci automat, mai mult de jumatate din cei care au votat ar fi clowns …dar nu-i cazul!
    By the way…cam care crezi c-ar fi proportia de “Romanian clowns” gata sa schimbe establishement-ul, nu guvernul ?

  8. Pingback: SARPELE CURCUBEU INCHIDE CERCUL. "Nicio abatere nu va mai fi tolerată, orice deviationism va fi imediat stopat." O SINTEZA EXHAUSTIVA A RAZBOIULUI IMPOTRIVA ROMÂNIEI
  9. Departamentul american al Justiţiei a inculpat, vineri, 12 agenţi ai serviciilor de informaţii ruse suspectaţi de atacuri cibernetice comise în timpul scrutinului prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016. Informaţiile sustrase ilegal au fost difuzate cu câteva săptămâni înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie 2016.
    https://www.hotnews.ro/stiri-international-22566725-sua-12-agen-serviciilor-secrete-ruse-inculpa-pentru-ingerin-scrutinul-preziden-ial-din-2016.htm

    Rusia îl consideră pe preşedintele american Donald Trump drept ‘partenerul’ său, a dat asigurări vineri Kremlinul
    ‘Statul rus nu s-a amestecat niciodată şi nu are nicio intenţie să intervină în procesul electoral din Statele Unite’, a reiterat Iuri Uşakov poziţia oficială a Moscovei.
    ‘Situaţia în relaţiile bilaterale este foarte proastă. Trebuie început prin ceva pentru a o redresa’
    În paralel cu summitul Trump-Putin, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, şi secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, vor avea la Helsinki prima lor întrevedere.
    https://www.stiripesurse.ro/moscova-da-noi-detalii-despre-summitul-donald-trump-vladimir-putin-situa-ia-e-foarte-proasta-tr_1277327.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare