DEZASTRUL APELOR IN ORSOVA si CARAS SEVERIN: “Am simtit urgia lui Dumnezeu” (VIDEO)

16-09-2014 1 minut Sublinieri


DEZASTRUL APELOR IN ORSOVA: “Am simtit urgia… by medialert

  • Observator:

Cinci mii de oameni au devenit prizonierii apelor

La câţiva kilometri de Orşova, oraşul în care a plouat într-o zi cât în două luni, peste cinci mii de oameni au devenit prizonierii apelor. Podul care făcea legătura între localitatea lor şi oraşul Orşova s-a năruit sub presiunea viiturii. 

Oraşul a fost lovit de un torent şi acoperit apoi de un val de pământ. Maşinile au fost înghiţite de mâl, iar un bărbat care a încercat să răzbată singur, pe un drum improvizat de localnici, a fost îngropat de viu.

Puhoaiele se revărsau peste oraş, ca într-o cascadă uriaşă. O bătrână de 70 de ani şi un bărbat de 54 de ani au fost luaţi de ape, sub ochii celor dragi. Sunt şi acum căutaţi!

Podul care face legătura între Orşova şi localitatea Eşelniţa s-a rupt şi nicio maşină nu mai poate circula în siguranţă. Peste 5.000 de suflete sunt rupte de restul lumii în acest moment. Doar şase familii au fost evacuate.

Cu barca, pe Dunăre, a fost salvată o femeie gravidă în şapte luni. Altfel, nu se putea ajunge la ea. 30 de studenţi veniţi în tabără au rămas şi ei izolaţi. Mai multe râuri din Arad, Timiş, Mehedinţi şi Dolj rămân sub cod galben de inundaţii, până la ora 14.00.

Parcul de mori de apă din Caraş Severin, măturat de o viitură puternică

Un potop a semănat groază şi în inimile oamenilor din Caraş Severin. Comuna în care se află unul dintre cele mai mari parcuri de mori de apă, a fost măturată de o viitură puternică. 

Puhoaiele au afectat şi cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din ţară. La câteva sute de metri în amonte, apa de pe versanţi a format o altă cascadă. Nu este pentru prima oară când în zonă se formează o asemenea cascadă,pe care localnicii o numesc “mireasă a morţii”, pentru că prevesteşte potopul din munţi. Ultima dată s-a întâmplat asta în urmă cu două decenii.

Traficul rutier rămâne blocat, marţi dimineaţă, pe DN 6, între Orşova – Drobeta-Turnu Severin, din cauza unei alunecări de teren, informează Agerpres. De asemenea din cauza unei viituri care a avariat două podeţe, a fost oprită circulaţia şi pe DN57, între Orşova şi Eşelniţa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi, Nicolae Lohon, a declarat pentru AGERPRES că luni seară, în jurul orei 20,00, la kilometrul 345+800, în apropierea viaductului Vîrciorova, s-a produs o alunecare de teren, împrejurare în care un autotren cisternă încărcat cu bitum a fost imobilizat între stâncile căzute de pe versanţii muntoşi.

“Nu au fost victime. Zona a fost semnalizată corespunzător. Drumarii acţionează pentru îndepărtarea ebulmentului de pe carosabil. Cu toate acestea, circulaţia rămâne închisă din cauza stâncilor care continuă să cadă între kilometri 345+000 şi 368+900”, a afirmat Nicolae Lohon.

El a precizat că echipajele de poliţie care monitorizează respectiva arteră de circulaţie recomandă participanţilor la trafic utilizarea rutei ocolitoare Drobeta Turnu Severin – Târgu-Jiu – Baia de Aramă – Băile Herculane.

 


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “DEZASTRUL APELOR IN ORSOVA si CARAS SEVERIN: “Am simtit urgia lui Dumnezeu” (VIDEO)

  1. Pingback: DEZASTRU CA DUPA TSUNAMI LA ORSOVA [video] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare