ACORDUL LETAL CU FMI ISI CONTINUA EXECUTIA: 67 DE SPITALE DESFIINTATE, PROTESTE DURE LA CODLEA SI DRAGANESTI/ Producatorii de medicamente pentru cancer ocolesc Romania, cu “concursul” nepasarii Ministerului Sanatatii/ PERICOLUL DIN AMBALAJELE ALIMENTELOR/ Cascavalurile false Rucar si Dalia/ CUM NE OTRAVIM SI AMANAM INLATURAREA VICIILOR/ Sfantul tamaduitor al bolilor psihice/ ZECI DE REMEDII NATURISTE SI DE SFATURI EXTREM DE UTILE PENTRU SANATATE/ Crezul rarisim al unui medic: MEDICINA SE FACE CU SMERENIE (Stiri sanatate 2 aprilie 2011)

2-04-2011 13 minute Sublinieri

Ca să faci medicină, ai trei posibilităţi: să înţelegi cu adevărat destinul acestei meserii, şi atunci eşti copleşit de ea. Ţi se dă să decizi asupra vieţii unui om, şi, dacă ai înţeles acest lucru, eşti îngrozitor de apăsat. Iar asta ar trebui să te facă – citez un cuvânt din religia ortodoxă – smerit. A doua posibilitate este să fii inconştient, să te trimită cineva s-o faci. Şi mai poţi să faci medicină fiind foarte fudul, crezând că eşti verişor primar cu Dumnezeu, că îţi poţi permite. Medicul arogant este cel mai periculos. El omoară fără să-şi dea seama c-o face. Eu toată viaţa am avut o teamă. Nu se vede pe faţa mea când am un bolnav şi nu sunt sigur, dar întrebaţi-mă ce se întâmplă cu mine când ajung acasă. Iar singura conversaţie care există dincolo de idee este muzica. Pentru că, dacă ştii să înţelegi limbajul acesta, muzica îţi dă soluţii, muzica te împacă. Muzica şi medicina trebuie slujite, nu să te slujeşti de ele.

  • Antena3:

Spitalul Caritas va deveni cămin de bătrâni

Bebeluşi, mame lăuze şi bolnavi, scoşi din spitale: 67 de unităţi medicale, desfiinţate

Imagini incredibile cu bolnavii români! Sute de oameni au fost scoşi din spitale în această dimineaţă. Bătrâni, bebeluşi în incubatoare, oameni cu perfuzii, toţi au fost mutaţi din spitalele pe care guvernul le desfiinţează astăzi. 67 în total, în toată ţara. Spitalele respective se transformă în azile de bătrâni.

Sute de medici vor fi nevoiţi să îşi caute de lucru pentru că noile posturi sunt la sute de kilometri depărtare de casă. Pacienţii conştienţi sunt şi ei derutaţi şi nu ştiu unde se vor trata de acum înainte.

Printre cele 67 de spitale se află şi Caritas, de unde pacienţii au fost evacuaţi vineri.

“Spitalele care sunt în această reorganizare pe cazul Caritas sunt ale autorităţilor locale, iar autoritatea locală şi-a exprimat voinţa ca imobilul care rămâne de unul singur neretrocedat să intre în acest program guvernamental până se dezvoltă un cămin de persoane vârstnice. Joi şi vineri vom pune la dispoziţie mijloacele de transport şi toţi pacienţii vor fi mutaţi”, a explicat Cseke.

Angajaţii de la Caritas care nu vor mai putea lucra la căminul de bătrâni vor fi transferaţi la alte spitale, unul dintre ele fiind Malaxa, a mai adăugat ministrul Cseke.

  • Realitatea.net:

Pacienţii şi medicii din Codlea ameninţă că vor bloca DN1, nemulţumiţi de inchiderea spitalului

Aceasta este a opta acţiune pe care oamenii din Codlea o fac, ca să le arate autorităţilor că nu vor ca spitalul să fie închis.

“Există soluţii de menţinere a spitalului, dar au fost ignorate de Ministerul Sănătăţii. Este ultima acţiune de protest, pentru că ne-a ajuns cuţitul la os. Am fost ignoraţi de ministrul Sănătăţii şi vom trece la măsuri ferme de protest. Suntem pe pragul de a bloca acest drum”, a spus Erwin Albu, consilier local în Codlea.

Locuitorii din Codlea ameninţă chiar şi cu greva foamei dacă nu se renunţă la decizia de a se închide spitalul din Codlea. “Vom acţiona în instanţă hotărârea de Guvern, pentru că acest lucru este inacceptabil. Acum două zile, ministrul Sănătăţii a minţit când a spus că ştiam de două zile că se va închide spitalul“, a completat acesta.

Sute de persoane au protestat la Drăgăneşti-Olt împotriva desfiinţării spitalului din localitate

Sute de locuitori din oraşul Dragăneşti-Olt au participat, miercuri, la un protestul desfăşurat în faţa primăriei din localitate, împotriva deciziei de a fi închis spitalul din localitate, informează corespondentul NewsIn.

Oamenii şi primarul localităţii, Sorin Ghiţă, au susţinut că se vor opune transferului bolnavilor către alte unităţi spitaliceşti din judeţ. ,,Vă promit că voi face tot ce depinde de mine pentru a împiedica inchiderea spitalului. Nu ne interesează căminul de bătrâni promis de minister. Atât dumeavoastră, cât şi eu şi toţi consilierii dorim acest spital. Nu voi accepta transferul bolnavilor nici dacă vin cu mascaţii”, le-a spus primarul Sorin Ghiţă protestatarilor.

Deputatul PNL Gigel Ştirbu, ales în colegiul ce cuprinde şi oraşul Drăgăneşti, a participat şi el la protest. Potrivit acestuia, guvernanţii vor desfiinţarea spitalelor pentru a face rost de bani pentru lucrările destinate clientelei politice. ,,Nu sunt bani pentru spitalul de aici, dar sunt pentru parcuri în comune uitate de Dumnezeu şi pentru săli de sport în care se organizează nunţi. Desfiinţarea spitalului de la Drăgăneşti nu va conduce la reducerea cheltuielilor din sistem, ci, din contră, la creşterea lor. Un serviciu medical prestat la Drăgăneşti este mult mai ieftin decât la Caracal sau Slatina, fără a mai lua în calcul cheltuielile făcute de ambulanţe cu transportul pacientilor”, a afirmat deputatul Ştirbu.

Spitalul din Drăgăneşti Olt se află pe lista celor 68 ce ar trebui să-şi înceteze existenţa cu data de 1 aprilie, dată de la care ar urma să rămâne fără finanţare. Conform spuselor edilului, până vineri, 1 aprilie, pacienţii de la Centrul de Sănătate din Drăgăneşti trebuie transferaţi la Spitalul Municipal Caracal. În ceea ce priveşte personalul medical, acesta, potrivit lui Ghiţă, ar uma să fie redistribuit la celelalte unitaţi spitalicesti din judeţ.

Consilierii locali din Drăgăneşti Olt au decis, miercuri, în şedinţă, printr-o hotărâre, să menţină spitalul din localitate. Acesta a fost înfiinţat în 1908. În urmă cu trei ani, spitalul avea datorii, nu avea linie de gardă, doar doi medici îşi desfăşuratu activitatea aici, iar la secţia de pediatrie ploua în saloane. Între timp, administraţia locală, care a preluat spitalul în vara anului trecut, a reuşit să aducă 16 medici pe diverse specialităţi, să refacă acoperişul spitalului, să înfiinţeze linie de gardă şi să achite datoriile existente. Potrivit primarului oraşului Drăgăneşti, Centrul de Sănătate din localitate deserveşte, peste 40.000 de locuitori din comunele in afara celor din oraş.
(…)

Guvernul a avizat lista celor 67 de spitale propuse pentru reprofilare în spitale de batrani

Conform analizei, din cele 67 de unităţi sanitare, 41 au o singură linie de gardă, 15 unităţi nu au linie de gardă şi doar o singură unitate (Comăneşti) are două linii de gardă, nerespectându-se astfel criteriul de asigurare a continuităţii asistenţei medicale permanente pentru bolnavi şi cel de clasificare a spitalelor. Alte 10 spitale asigură asistenţă medicală pentru bolnavii cronici şi nu necesită linie de gardă.

“Exista unităţi care funcţionează cu personal medical insuficient. Spre exemplu, există spitale cu un singur medic angajat (Spitalul de Boli Cronice de la Mozăceni, Preventoriul TBC Gorneşti,  Preventoriul TBC de la Poiana Ţapului), sau cu doi medici (Spitalul de Boli Cronice de la Rucăr). Toate unităţile sanitare au locaţia la mai puţin de 45-50 de kilometri de unităţi sanitare clinice din reşedinţe de judeţ, ca urmare nici criteriul de distanţă nu este respectat”, precizează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Personalul sanitar din cele 67 unităţi sanitare, respectiv 670 de medici şi 2.043 de asistenţi medicali, va fi preluat în cadrul căminelor pentru vârstnici sau pe posturile vacante din sistemul sanitar, pe aceeaşi specialitate.

În localităţile Ocna Mureş (Alba), Sântana (Arad), Mozăceni (Argeş), Truşeşti (Bistiţa Năsăud), Mociu (Cluj) şi Solca (Suceava), vor fi redistribuite, pentru cel puţin trei luni de zile, 24 de ore din 24, şase echipaje de urgenţă, pentru a asigura intervenţiile. În aceste zone nu există staţii de de ambulanţă sau staţii SMURD pentru a asigura asistenţa medicală de urgenţă, mai spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, sunt şase centre de primiri urgenţe în spitalele din localităţile Târgu Frumos (judeţul Iaşi), Sântana (Arad), Titu (Dâmboviţa), Sărmaşu (Mureş), Bicaz (Nemaţ) şi Buziaş (Timiş), unde Ministerul Sănătăţii analizează posibilitatea preluării finanţării, astfel încât să fie continuată activitatea medicală în aceste centre.

Guvernul a aprobat, tot joi, hotărârea de desfiinţare a unităţilor sanitare pentru care autorităţile locale au optat pentru accesarea programului Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoane vârstnice. Este vorba despre Spitalul Comunal Vintilă Vodă (judeţul Buzău), Spitalul de Boli Cronice Bocşa (Caraş Severin), Spitalul Orăşenesc Roznov( Neamţ), Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei ( Sălaj), Centrul de Sănătate Cervenia (Teleorman), Centrul de Sănătate Furculeşti (Teleorman) şi Spitalul de Cronici Dr. I.T. Nicolescu Tutova ( Vaslui). Începand din 1 aprilie, aceste unităţi vor fi finanţate de Ministerul Muncii, în cadrul noului program.

Haos la spitalul din Baia de Arieş. Bolnavii psihic, mutaţi cu ambulanţele la alte spitale

De ce s-au temut nu au scăpat. Bolnavii cu afecţiuni psihice internaţi la centrul de sănătate de la Baia de Arieş vor fi mutaţi, cu ambulanţele, la alte spitale din România.

Unitatea medicală în care aceştia erau trataţi se închide de vineri.

“Conform legislaţiei actuale, niciun bolnav nu poate fi mutat fără acceptul aparţinătorului. Aşa că noi ne vom opune să fie furaţi efectiv din secţia de psihiatrie a spitalului din Baia de Arieş. Şi vreau să mai spun că nu doar psihiatria este problema, ci tot spitalul care va fi închis în această seară (vineri n.r.), lăsând pe drumuri aproape 70 de persoane. Într-o zonă foarte săracă, unde nu sunt locuri de muncă”, a declarat unul dintre medicii spitalului din Baia de Arieş.

Ministrul Sănătăţii: Managerii spitalelor sunt de vină pentru haosul din sistem

CNAS şi Ministerul Sănătăţii are datorii de două miliarde de lei la medicamente

Aproape două miliarde de lei este suma pe care o au de recuperat farmaciştii, distribuitorii şi producătorii de medicamente compensate şi gratuite.

Suma este datorată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit lui Viorel Vasile, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din România, aproape jumătate din datorie este la medicamentele eliberate pentru bolnavii de cancer sau diabet şi de pe reţetele eliberate de farmacii, dar care nu au fost primite la decontare de Casele de Asigurări. Din această cauză din ce în ce mai multe medicamente nu mai pot fi găsite în farmacii, spune Viorel Vasile.

Algocalminul, interzis fără reţetă de la 1 aprilie

Circa 20% dintre copiii trataţi de leucemie au alergii la medicamentele oferite de Ministerul Sănătăţii. Andreas e unul dintre ei. Părinţii lui caută disperaţi 6.000 de euro pentru a-l salva.

Bolnavii de leucemie care au intoleranţă la anumite medicamente sunt condamnaţi să supravieţuiască numai dacă au bani şi îşi permit să cumpere medicamente din străinătate. Peste 20% dintre copiii trataţi de leucemie la Timişoara au reacţii alergice la medicamentele din Programul Naţional de Oncologie, al Ministerului Sănătăţii (MS).

Este cazul unui băiat de 5 ani din Haţeg. Copilul este internat de mai bine de o lună la Timişoara, la Clinica de Oncopediatrie a Spitalului de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu” şi are nevoie urgentă de 6.000 de euro pentru medicamentele fără de care nu are şanse să supravieţuiască. Ajunşi la fundul sacului, după ce au cumpărat deja pe banii lor multe medicamente, părinţii cer oricui are inimă să-i ajute să-şi salveze copilul.

Situaţia de la Timişoara nu e însă singulară. Copii din toată ţara păţesc la fel. Aceşti bolnavi ar putea fi trataţi gratuit dacă listele cu medicamente pentru cancer ar fi actualizate, spun reprezentanţii organizaţiilor care apără drepturile pacienţilor. Oficialii MS afirmă însă că, de fapt, producătorii străini nu vin să-şi înregistreze medicamentele în România iar din această cauză ele nu pot fi oferite gratuit.

“Ministerului Sănătăţii şi funcţionarilor plătiţi din impozitele noastre ar trebui să le pese de copiii noştri care mor fiindcă programele oncologice sunt gratuite doar în declaraţiile lor. E mai degrabă o problemă de strategie a MS care ar trebui să-i convingă pe aceşti producători să-şi aducă medicamentele în România”, comentează Carmen Uscatu, preşedinte al Asociaţiei “Salvează Vieţi”.

Boala a debutat cu dureri osoase

Andreas Cristea nu a împlinit încă 5 ani, iar din februarie a schimbat locul de joacă de la grădiniţă cu saloanele spitalului.

A ajuns la Timişoara pe 21 februarie, iar o zi mai târziu soarta i-a fost pecetluită cu un diagnostic crunt: leucemie limfoblastică cu precursori B. Boală care necesită un tratament lung şi scump. “Totul a început după ce în ultima duminică din ianuarie am fost cu el la schi. Luni a început să-l doară piciorul drept. Dar cum l-am pus puţin pe schiuri şi pe el, am crezut că a făcut o entorsă sau o întindere de muşchi, ceva de genul acesta. Medicul de familie i-a recomandat cinci zile de nurofen. Durerea a cedat şi a reapărut, brusc, după ce în una dintre zile am fost cu el la înot. I s-a recomandat calciu. Era însă tot mai palid, fără poftă de mâncare. Ne-am alarmat şi am făcut investigaţii complexe. În urma lor am fost trimişi la spitalul din Timişoara“, povesteşte Alina Cristea, mama copilului.

3.000 de euro pentru cinci fiole

Imediat după diagnostic au început problemele. Organismul copilului nu suportă tratamentul uzual cu citostatice, pus la dispoziţie prin Programul MS. Mai exact, nu i se poate administra “Asparaginază”, unul dintre cele mai uzuale antineoplazice.

Are nevoie de un medicament înlocuitor, “Erwinase”, care nu se găseşte în România. Tratamentul poate fi cumpărat din ţările din vestul Europei, însă costă 3.000 de euro cinci fiole. Familia are nevoie urgentă de 6.000 de euro pentru a cumpăra tratamentul complet necesar lui Andreas în această etapă a bolii. Mama puştiului e şomeră, doar tatăl lucrează, iar familia mai are un copil mic.

Copii la mila donatorilor

Potrivit medicilor, în ultima vreme tot mai mulţi copii ajung în această situaţie: sunt alergici la “Asparaginază”, iar familiile lor trebuie să facă rost de bani pentru a-i însănătoşi. “În ultimii ani, avem foarte mulţi copii cu alergie la această substanţă: aproximativ 20% dintre copiii care ajung la noi o prezintă, a declarat medicul Carmen Petrescu de la Clinica de Oncopediatrie a Spitalului “Louis Ţurcanu” Timişoara. Problema e că atunci când un copil face alergie la citostatic, acesta trebuie automat înlocuit, însă varianta “Erwinase” nu este disponibilă în România. “Singurul lucru pe care îl putem face e să căutăm pe internet, iar familia să comande de acolo”, a mai explicat medicul Carmen Petrescu.

  • Cei care doresc să ajute la vindecarea micuţului Andreas Cristea o pot face contribuind cu sume de bani, în contul deschis în lei la BCR, sucursala Haţeg, RO81RNCB0318009346000001, pe numele Cristea Mihăiţă Laudel, tatăl copilului.

LACUNE

De ce nu vor producătorii să-şi aducă medicamentele în România

Românii care se îmbolnăvesc de cancer şi leucemii mor cu şanse reale de su pravieţuire şi din cauza lipsurilor în ceea ce priveşte medicamentele. “Sunt multe medicamente pentru bolnavii de cancer, unele foarte ieftine, care în România nu sunt aduse de producători”, spune medicul Daniel Coriu, şeful Clinicii Transplant Medular Fundeni.

Unii producători nu consideră că au suficiente avantaje din vânzarea medicamentelor la noi, alţii sunt nemulţumiţi că sunt plătiţi târziu. Situaţii în care bolnavii nu au medicamentele sunt frecvente pentru că ghidurile europene la care ar fi trebui să aderăm nu au fost actualizate, aşa că programul de oncologie are multe lacune”, adaugă preşedintele Asociaţiei Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia.

Reprezentanţii MS susţin însă că listele pentru cancer au fost actualizate prin ordin de ministru anul trecut, însă problema cu medicamente precum cel de care are nevoie Andreas Cristea e că nu au fost înregistrate de producători în ţara noastră şi, în consecinţă, nu pot fi incluse la gratuităţi. Rezolvarea situaţiei pare a fi tot la Minister.

“Pe termen scurt, MS ar trebui să ceară o estimare a necesarului de medicamente absolut indispensabile bolnavilor de cancer către toate clinicile din ţară unde se fac tratamente. Pe baza acesteia să facă importuri prin farmacia ministerului. Pe termen lung, ar trebui să înceapă discuţii cu furizorii de medicamente pentru a le aduce pe piaţa din România (aşa cum există în toate ţările europene) şi pentru a le include pe lista de gratuite”, propune Carmen Uscatu, preşedintele asociaţiei “Salvează Vieţi”.

*

Vezi si: APA PLATA INFESTATA CU GERMENI FECALI IN MAI MULTE ORASE DIN TARA

Cascavalul “Dalia” si “Rucar” mentioneaza pe etichete urmatoarele ingrediente: grasimi vegetale, amidon modificat, sauri de topire pe bazade polifosfati, colorant, betacaroten, aroma de cascaval si aroma de branza. Este clar ca aceste doua produse comercializate de un magazin sub denumirea de cascaval au doar… urme de cascaval.

Comisarii de la Protectia Consumatorului au concluzionat că ambele produse sunt, într-adevăr, incorect denumite şi astfel pot induce în eroare clienţii. Ingredientele menţionate pe etichetă nu pot fi încadrate nici pe departe în grupa caşcavalurilor şi pot fi introduse pe piaţă doar cu o denumire care să nu conţină cuvântul caşcaval. Mai multe in Argesul.

La Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş a fost primită o notificare de alertă prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje privind ceaiul antiadipos cu ginseng Naturalia Diet – lot PQ56, data fabricaţiei 01.02.2010, produs în China. Produsul, un ceai pentru slăbit, era iradiat cu radiaţii Gama, iar importatorul nu avea autorizaţie de punere pe piaţă a acestui ceai, putnd exista un risc asupra sănătăţii consumatorilor.

Există mai multe studii la nivel mondial care au asociat alimentele iradiate cu radiaţii de acest tip cu diverse boli, cum ar fi cancerul, afecţiunile rinichilor, splinei şi imunotoxicitatea. Mai multe in Curierul Zilei.

  • Realitatea.net:

Vezi 10 alimente care te apără de cancer

TOP 7 alimente care menţin creierul tânăr

  • Gandul:

Zece remedii foarte simple din bucătărie

40% dintre bărbaţii sub 40 de ani suferă de afecţiuni ale prostatei

Dacă în urmă cu câţiva ani statisticile de specialitate arătau că 80% dintre bărbaţii trecuţi de 80 de ani sufereau de hipertrofie benignă de prostată (nr. – denumirea medicală pentru adenomul de prostată) sau de cancer de prostată, datele recente arată că 40% dintre bărbaţii până în 40 de ani care intră în cabinetele de urologie au probleme cu prostata. Specialiştii atrag atenţia că bărbaţii se adresează medicului doar atunci când simptomele duc la limitarea activităţilor zilnice normale şi au drept consecinţă adaptarea stilului de viaţă în funcţie de problemele urinare. În România sunt aproximativ 200.000 de bărbaţi aflaţi sub tratament, însă specialiştii estimează că numărul bolnavilor ar putea depăşi 900.000. Netratate, formaţiunile crescute în prostată se pot transforma în tumori canceroase, pot cauza disfuncţii sexuale, infecţii ale vezicii urinare sau pot chiar afecta funcţia renală. Conform Ligii Române de Cancer, în România apar anual aproape 200 de cazuri noi de cancer la prostată în contextul în care vârsta critică a scăzut la 40 de ani.

Recent pe piaţa farmaceutică din România s-a lansat un tratament pe bază de palmier de Florida care previne acumularea de testosteron, responsabilă de hiperplazia prostatei, şi inhibă creşterea ţesutului prostatic. “Fitocomplexul conţinut în aceste capsule are o acţiune antiinflamatorie, decongestivă a glandei, diuretică şi antiseptică urinară, astfel încât se reduce frecvenţa urinărilor nocturne, dispare senzaţia de golire incompletă a vezicii şi se poate menţine activitatea sexuală“, susţine dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenţă în apifitoterapie. Alături de extractul din fructele de palmier de Florida, formula de capsule conţine şi extract de Pygeum africanum, rădăcină de urzică, ghimpe şi extract de roşii standardizat în licopen. Pentru rezultate benefice, producătorul recomandă ca durata unei cure cu capsule pe bază de extract din fructe de palmier să fie de 3-6 luni. Un flacon costă între 37 şi 40 de lei.

  • Doxologia:

Decoctul de ghimpe, eficient în tratamentul prostatei

Cum acţionează nicotina asupra vaselor de sânge

Somnul ajută la scăderea în greutate în caz de obezitate

Cortizolul ar putea face parte din compoziţia unui medicament pentru combaterea fobiilor

Sulfina galbenă dilatează vasele de sânge afectate de arterită

Urzica primeneşte sângele

Cum scăpăm de durerile de dinţi

Despre alimentaţia copiilor cu vârste între 1-3 ani

De ce e bine să scoatem bebeluşul la aer?

  • Jurnalul:

Expuşi poluării în cărucior

Vine alergia la polen

  • Adevarul:

Cum te pui la adăpost de alergii

Remedii care ne protejează de alergii

Ce boli poate cauza mucegaiul din casă

Cele mai bune leacuri pentru o vedere ageră

Ce combinaţii plante-medicamente sunt periculoase

De ce sunt mai bune cerealele integrale

Care sunt cele mai bune uleiuri

Mâncarea, esenţială pentru tonusul psihic

Cum se face corect detoxifierea

Peste 8.000 de români au cancer de colon

Zece alimente care favorizează apariţia problemelor digestive

Pansamente naturale pentru stomac

Gastritele se pot agrava primăvara

Dermatita seboreică se agravează la începutul primăverii

Atacul vascular cerebral, un accident cu consecinţe pe toată viaţa

Strategii terapeutice de evitare a unui nou infarct

Apă oxigenată, rivanol sau spirt?

Beneficiile şi riscurile testelor iradiante

Nu lăsa oboseala să facă parte din viaţa ta!

Cum ne otrăvim contracronometru

Tuberculoza, imposibil de eradicat

  • Jurnalul:

Tuberculoza, la timpul prezent

Când infecţiile urinare nu sunt ceea ce par!

Durerea toracică

Peritonitele

Chimenul, medicamentul sfânt

Mituri şi adevăruri despre lapte

Atenţie la consumul de sare!

Goji atacă radiaţiile

Armurariul reduce toxicitatea citostaticelor

Tratează răcelile cu sirop de podbal

La ce sunt bune pastilele de iod

***

  • Realitatea.net:

O fetiţă de 12 ani, cu o boală necunoscută, şi-a petrecut opt ani prin spitale VIDEO

Sâmbătă este Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

(…)

Vindecarea şi sănătatea sufletului la Sfinţii Părinţi

“Sănătatea sufletului, spunea Sfântul Talasie Libianul, este nepătimirea şi cunoştinţa”. Decurge de aici că numai sufletele sfinţilor sunt cu desăvârşire sănătoase, noi, ceilalţi, pătimind încă de anumite boli sufleteşti, corespunzătoare patimilor care ne domină: senzualitate, mânie sau mândrie. Mitropolitul Hierotheos Vlachos, fără a subaprecia contribuţia psihiatriei, accentua însă că “nu sfaturile sau medicamentele sunt cele care vindecă sufletul bolnav (…), ci metodele ascetice ale Bisericii Ortodoxe: înfrânarea, dragostea, rugăciunea şi paza minţii de provocările satanei, şerpuite prin cugetări rele” (“Psihoterapia ortodoxă: Ştiinţa Sfinţilor Părinţi”, Editura Învierea – Arhiepiscopia Timişoarei, 1998, p. 136).

Patimile, şi nu mediul, determină suferinţe psihice

Aşadar, teologia ortodoxă nu raportează boala atât la condiţiile de mediu, cât la relaţia omului cu Dumnezeu şi cu semenii. În acest sens, Arhiepiscopul Hristodoulos remarca (în Omilia “Tărie sufletească şi neputinţă trupească“) faptul că numărul bolilor psihice a sporit, în ciuda îmbunătăţirii generale a condiţiilor de viaţă, prin progresul spectaculos al tehnologiei. Strămoşii noştri nu dispuneau de acelaşi confort şi tehnologie, dar trăiau mai simplu şi se bucurau de viaţa lor, fără a fi măcinaţi de grijile şi anxietatea omului de azi. Din aceste fapte reiese că nu există o corelaţie directă între condiţiile de trai şi incidenţa bolilor psihice. Aşadar, nu în exterior, ci în “iarmarocul” interior al patimilor trebuie să detectăm cauzele suferinţelor psihice.

Mai precis, “bolile psihice se datorează neascultării omului în multe situaţii“, în folosirea libertăţii contrar voii lui Dumnezeu, “încălcând adică regulile naturale şi legile care sunt aşezate de Însuşi Creatorul”. Suntem slabi în faţa încercărilor vieţii, nu avem resursele interioare pentru a suferi, a răbda sau îndura nici măcar pe cei care ne iubesc. Iar “vlăguirea sistemului nostru nervos nu este numai o chestiune de enzime, ci este o chestiune legată de situarea noastră spirituală faţă de problemele acestei vieţi”. Pe de altă parte, nimeni nu este de pierdut şi de abandonat, nici măcar cei căzuţi în “calvarul drogurilor”. “Noi credem în acest har al lui Dumnezeu, care face minuni (…), poate să-i ridice din moarte şi să-i readucă înapoi” şi pe cei care par să nu mai aibă nici o speranţă sau portiţă de salvare. Iubirea multă este cel mai bun medicament, chiar “panaceul” pentru readucerea oamenilor loviţi de boli psihice pe drumul echilibrului interior.

Sfântul Gherasim al Kefaloniei, tămăduitorul bolilor psihice

Călugărit de tânăr, Sfântul Gherasim (1506-1579) din Kefalonia (insulă în sud-vestul Greciei) primeşte Schima Mare la Muntele Athos. Petrece 12 ani la Ierusalim, unde este şi hirotonit preot. Se reîntoarce în Grecia şi pentru cinci ani va vieţui într-o peşteră. Ulterior va restaura o biserică cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” şi ridică o mănăstire de maici, numită “Noul Ierusalim”, ce va purta grijă mai ales de cei săraci. Încă din timpul vieţii pământeşti este dăruit cu puterea de a săvârşi vindecări trupeşti şi sufleteşti, alungând cu rugăciunea duhurile necurate. Îşi cunoaşte dinainte ziua mutării la Domnul, aceasta fiind 15 august 1579. Trupul său a fost de două ori înhumat şi deshumat intact, la deschiderea mormântului, la data de 20 octombrie 1581, acesta răspândind bună mireasmă, iar veşmintele fiind întregi. În zilele de prăznuire (16 august şi 20 octombrie), racla cu moaştele sfântului este purtată în picioare pe deasupra persoanelor suferinde de boli psihice sau demonizate, numeroase tămăduiri având loc şi în zilele noastre.

Legaturi:


Categorii

Acordul cu FMI, Gheorghe Mencinicopschi, Medici crestini, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

54 Commentarii la “ACORDUL LETAL CU FMI ISI CONTINUA EXECUTIA: 67 DE SPITALE DESFIINTATE, PROTESTE DURE LA CODLEA SI DRAGANESTI/ Producatorii de medicamente pentru cancer ocolesc Romania, cu “concursul” nepasarii Ministerului Sanatatii/ PERICOLUL DIN AMBALAJELE ALIMENTELOR/ Cascavalurile false Rucar si Dalia/ CUM NE OTRAVIM SI AMANAM INLATURAREA VICIILOR/ Sfantul tamaduitor al bolilor psihice/ ZECI DE REMEDII NATURISTE SI DE SFATURI EXTREM DE UTILE PENTRU SANATATE/ Crezul rarisim al unui medic: MEDICINA SE FACE CU SMERENIE (Stiri sanatate 2 aprilie 2011)

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Nu avem bani sa tratam copii bolnavi , dar avem bani pentru cei ce vor schimbare de sex . Ce fel de minister al sanatatii este acesta ? .

  2. Dragii mei,

    Eu nu locuiesc in tara, sa ma iertati ca intreb ! Cine-i domnul asta “Csecke” ?! Cum de a ajuns in asa hal tara noastra sa aiba ministru de sanatate un ungur ?! Nu este de mirare ca desfiinteaza spitale fara urma de remuscare. Pe de alta parte, trebuie cumva asigurati domnii de la conducerea tarii ca nu este cu ei Dumnezeu daca ei sunt cu criminalii poporului roman ! Mania lui Dumnezeu va veni peste ei daca nu se opresc !

    DOAMNE AJUTA POPORUL TAU GREU INCERCAT ! AMIN !

    Mircea

  3. Inchiderea spitalelor este o masura fara precedent, halucinant! Este o aproape o crima, ce se vor face saracii bolnavi… multi nu au bani pt deplasari in alte orase si probabil in alte spitale paturile sunt ocupate. Imi si imaginez ce spaga va trebui sa dai ca sa prinzi un pat… dar “avem nevoie” de sistem electronic si de carduri, sa fie un sistem “modernizat”. Cata ticalosie si lipsa de omenie la acesti “oameni” in functii de conducere care iau acest gen de hotarari, vai de noi in ce hal am ajuns, cata umilinta, cat dispret…

  4. @ Mircea:

    Iarta-ne, dar sa nu dam vina pe unguri si cand nu e cazul. Asta s-ar fi intamplat si cu un ministru roman din tata-n fiu. Cum si este premierul, ba inca ardelean, clujean, ca majoritatea celor de acum, din guvern. Ei, si?! Acordul cu FMI este semnat de romanasii nostri Basescu si Boc. Tot ei au facut si vor face si toate cedarile posibile catre unguri. De acolo a inceput vanzarea. Si mai ales sa nu fim si noi xenofobi si sa dam vina pe straini (evrei si unguri, mai ales) pentru orice rau pe care ni l-am facut singuri. E si necrestineasca, si neadevarata, si lipsita de onoare aceasta preocupare nationala pe a cauta musai ce natie e unul si altul si gasi in asta explicatia tutoror relelor. E o boala ideologica foarte urata!

  5. Admin, inteleg corectarea voastra referitor la ce scrie Mircea. Observ insa din mesajul sau o durere mare, asa cum si eu am avut cand am citit aceste stiri. Nu e crestinesc sa ataci pe cineva datorita etniei sale, insa noi romanii prin spiritul nostri de gluma atacam intr-un fel sau altul, din neputinta noastra de a rezolva problema.

    Cand Streinu ne-a introdus vaccinurile obligatorii noi romanii i-am atribuit cateva injective legate de numele sau…

    Dupa cate s-au intamplat in ultima vreme legate de sanatate, nu putem sa nu ne uitam lung la acest ministru si sa nu ne intrebam ale cui interese joaca?

    Iertare
    Doamne ajuta

  6. @Ina:

    Exista totusi o limita dincolo de care hazul de necaz devine gandire ideologica si xenofobie. Intelegem si durerea pe care o poate avea cineva, dar o prima piedica pentru ca aceasta durere sa rodeasca ceva tocmai pentru noi si pentru neam este fixatia de a cauta vrajmasii numai in afara noastra. Nu noi suntem vinovati ca am facut praf si pulbere din darul ce a fost Romania Mare, nu noi am fost vinovati pentru ce a devenit comunismul la noi in tara, nu noi suntem vinovati pentru halul de ultim hal in care a ajuns societatea si statul roman astazi.

    Daca am fi fost popor de crestini, cred ca nu ni se intamplau atatea rele pe capul nostru… Aici este cheia.

  7. Admin

    Ati spus ceea ce ne este frica tuturor sa recunoastem. Asa este.

    Doamne ajuta

  8. Nu doar atat, dar si la modul cel mai simplu, daca vreti, ca sa aderi la o agenda vrajmasa de Hristos si de neam nu trebuie deloc sa ai numaidecat o anumita etnie, ca sa transferam acolo (cum fac Vadim Tudor si toata ‘scoala’ sa, sau Ion Coja, etc.) toate explicatiile si vinovatiile posibile si sa-i exoneram pe romanii, saracii, nevinovati. Dupa cum nu acceptam nici extrema opusa, de autoinjosire si culpabiizare numai si numai a romanilor pentru toate relele lumii. Problema nu este una de etnie, ci de morala, de constiinta, de acceptare sau nu a punerii in slujba unor agende anti-umane.

  9. Maghiarii, mai mult decat alte etnii de la noi, se identifica cu alta natiune, cea ungara, si nu cu poporul roman pe care il cam detesta. De aici si suspiciunile si nemultumirea multora, desi sunt si destui romani care ne tradeaza interesele dupa cum s-a vazut… Ministrul asta de la inceput de mandat si-a demonstrat incompetenta, cu aberanta propunere de taxa pe produse tip fast-food, o
    manevra aberanta de a scumpi preturile la multe produse alimentare, chipurile pt scaderea obezitatii…

  10. @Mirela:

    Asadar, e incompetent pentru ca e ungur sau e de reacredinta si anti-roman ca e incompetent si, deci, pe cale de consecinta, e ungur? 🙂

    De cele mai multe ori, in astfel de aprecieri colective, vorbim fara sa stim macar un astfel de etnic (fie el ce-o fi) in realitate. Daramite sa mai cunoastem bine realitatea de jos, cotidiana, din regiunile unde convetuiesc alaturi tot felul de etnii. Oare cati unguri vor cu adevarat legea minoritatilor sau autonomia? Sau ce le spune concret acest lucru? UDMR abia de a intrat in Parlament la ultimele alegeri, in conditiile in care ei ar trebui, teoretic, sa fluiere netulburati. De ce? Pentru ca multi dintre maghiari nu au cum sa isi croiasca o viata la Budapesta. Si daca raman in Romania si vor sa fie mai mult decat localnici harghiteni, atunci chiar este in interesul lor sa invete romana si se integreze in societate. Problema este ca se agita astfel de pasiuni etniciste tocmai pentru a deturna oamenii de la un curs firesc al vietii, in care s-ar antrena majoritatea dintre ei, fiind mobilizati si canalizati inspre directii-capcana. Asa cum se intampla si cu noi, romanii, pe alte directii. Asadar, e o chestiune ce tine de politica si de manipulare, nu de etnie.

    Un albanez din Kosovo povestea cuiva ca albanezii si cu sarbii au trait foarte bine si netulburati unii langa altii pana cand, la un moment dat, liderii au inceput sa agite puternic apele in zona. De atunci s-a stricat totul si s-a ajuns la dezastrul de astazi.

  11. Ca sa ne fereasca de pacatul osandirii, judecarii, etc. si sa ne aduca spre pocainta, Parintele meu duhovnicesc ne sfatuieste sa vedem in clasa politica, nu marionetele elitelor, ci biciul lui Dumnezeu. Sa dobandim un folos duhovnicesc din aceste vremuri pe care Dumnezeu le ingaduie, daca tot nu le putem evita.

    Si ceva legat strict de spitale – ca asta ne doare acum.
    In 2009, in orasul meu a fost lasat sa moara un om pe holul spitalului. Mare ancheta mare, comisii parlamentare, ministrul sanatatii, toate televiziunile nationale…Tocmai atunci i-a venit sorocul sa nasca finei mele. In naivitatea mea, am crezut ca vom scapa fara sa dam bani – ma si vedeam cheltuindu-i pe altceva. Mare dezamagire. Cu toate cele care erau pe capul lor, ne-au cerut bani fara nici o jena. Dupa externare, fina mi-a zis ca le-am dat bani cat ar fi fost suficient sa cumparam copilul de la ei, si tot ca niste ticalosi s-au purtat cu ea.
    La prima intalnire cu Parintele i-a spus: daca ma mai binecuvinteaza Dumnezeu cu alt copil, il nasc acasa, nu mai merg la spital…
    Daca nu si-a schimbat hotararea, in vara cand va naste din nou, vom merge la o clinica particulara (ca ne costa cam tot aceeasi suma de bani) in cel mai apropiat oras…Asa ca, in cazul nostru spitalul din oras nu l-a inchis hotararea politicienilor ci ne-omenia asistentelor si a medicilor. Nu conteaza etnia, ci omenia.

  12. Nu conteaza ca Cseke e ungur sau nu. Boc si Basescu puteau sa aprobe sau nu masura asta. Toti sunt vinovati. Faptul ca au aprobat-o dovedesc inca o data ca sunt dusmanii poporului roman. Am spus-o la alegerile trecute ca astia nu au nici cea mai mica legatura cu Dumnezeu si cu crestinismul ortodox. Juramintele lor pe Biblie sunt mincinoase,(aduceti-va aminte Basescu cum jura in dec.2009 cu mana pe Biblie ca nu a lovit copilul)

    In momentul acesta. ma gandesc la poporul roman precum la omul talharit din Pilda samariteanului milostiv. Talharii sunt guvernantii, preotul si levitul sunt celelalte institutii care ar trebui sa apere cetatenii, inclusiv sindicatele. Acum agonizam si asteptam in speranta ca va aparea samariteanul milostiv.

  13. Asadar, e incompetent pentru ca e ungur sau e de reacredinta si anti-roman ca e incompetent si, deci, pe cale de consecinta, e ungur? 🙂

    Nu, alta era ideea. Incompetent este indiferent de nationalitate, si a demonstrat aceasta. Insa este vorba de o minima responsabilitate care provine si din acel sentiment nationalist, se numeste … iubire de tara si de neam 😉 caci aceasta ar trebui pana la urma sa fie principala motivatie a unui politician, binele natiunii, interesul national din aceasta deriva, iar daca interesul national nu este cel care primeaza (ci propriul interes sau interesele altor grupuri) atunci cum sa nu fie coruptie, cum sa se ia decizii corecte, care sa ajute si nu sa distruga, cum sa isi mai dea interesul pentru populatia acestei tari? Desigur e valabil si pt. romanii din functiile de conducere, dar aici poate ar mai fi fost un strop de speranta, tocmai din acest motiv. Poate gresesc, dar asa cred.

    De cele mai multe ori, in astfel de aprecieri colective, vorbim fara sa stim macar un astfel de etnic (fie el ce-o fi) in realitate. Daramite sa mai cunoastem bine realitatea de jos, cotidiana, din regiunile unde convetuiesc alaturi tot felul de etnii.

    Nu vorbesc fara sa stiu, am fost prin Transilvania, in zone cu populatie majoritar maghiara, si am cam vazut cum stau lucrurile. Nu te baga nimeni in seama daca vorbesti romaneste. Nu poti cumpara nimic daca nu te exprimi in maghiara. Este o vadita ostilitate fata de romani. Daca nici nu isi doresc sa invete limba noastra, cum sa ne iubeasca tara? Pare ca isi iubesc doar propriile interese (majoritatea). Nu am spus ca ne urasc, dar nici ca au un sentiment patriotic fata de aceasta tara (tot mai rar si printre romani).

  14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » LA CE S-A MAI INHAMAT GUVERNUL IN FATA STAPANULUI FMI: privatizari in sectoare strategice ca energia si transportul, “reforma” continua in sistemul sanitar/ ILIE SERBANESCU DESPRE CODUL MUNCII/ Scumpirea energiei
  15. @admin

    Doamne ajuta,

    Unde se afla moastele Sf Gherasim al Kefaloniei ? Daca mai stiti si alte detalii, va multumesc. Stiu o persoana care are nevoie de ajutorul acestui sfant.

  16. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MANCAREA SANATOASA, UN LUX PENTRU ROMANI. Industria genocidului alimentar vs. lupta dura pentru alimentatia naturala (ECO). Reportaj “ROMANIA, TE IUBESC”
  17. Cred ca ceea ce se intampla cu micile spitale din Romania, nu are legatura nici cu FMI, nici cu ungurii, nici cu tarele romanilor.
    Exista fara indoiala spitale care nu mai sunt rentabile pentru ca se cheltuieste cu ele prea mult fata de numarul de cazuri care pot fi tratate acolo.
    Atunci ei copiaza reformele din occident.
    PROBLEMA este ca ei copiaza reforme din occident fara sa aiba CONDITIILE din occident.
    Adica, in occident, si in varful muntelui intr-un sat izolat, exista cel putin o masina (daca nu doua) de familie, prin urmare, daca este o urgenta omul se poate deplasa cu mijloc propriu si repede.
    In al doilea rand sunt drumuri foarte bune, autostrazi, chiar si in varful muntelui, care indiferent de anotimp sunt practicabile !
    In al treilea rand, exista si aici mici spitale de la care se fac transferuri pentru boli/operatii care necesita un anume standard tehnic, si cu toate acestea nu se inchid daca deservesc mai multe localitati mici (spun asta pentru ca tocmai acum domnul ARAFAT spunea la Realitatea TV ca unele spitale fac prea multe transferuri si deci nu au capacitatea sa rezolve cazurile local). Chiar daca nu au capacitatea sa rezolve cazurile local, au capacitatea sa ofere un prim ajutor si o stabilizare a bolnavului in vederea transferului. Pe cand in lipsa acestor spitale locale omul poate muri cu zile, si s-ar putea ca sa fie un fel de crima…chestia asta. 🙁
    In Romania este vorba de reducere a unor cheltuieli bugetare necesara, dar facuta fara cap, de neprofesionisti, si fara niciun program de reconstructie si relansare economico-sociala.

  18. @Hrisanti:

    Totusi nu se poate nega rolul FMI, pentru simplul motiv ca e oficial, public si postat pe siteul institutiei. FMI nu stabileste doar tinte, el da si sugestii si cai de atingere a respectivelor tinte. Tocmai am dat exemplul Ungariei care, acceptand obiectivele de refacere bugetara, a ales alta cale decat cea dorita de FMI. Drept pentru care FMI a rupt acordul cu ei…

  19. @admin

    Nu cred ca FMI s-a bagat asa, deodata, in treaba Romaniei…
    Politica neprofesionista, coruptia, “afacerile” cu bugetul”, scaderea fortei de munca activa din tara, au facut ca sa se apeleze la imprumuturi FMI pentru ca Romania sa nu ajunga in stare de insolvabilitate !!!
    Asta nu este vina FMI, crede-ma, caci am studii economice..
    Aaaa, ca dupa ce s-au facut acordurile de imprumut FMI pune conditii, asta este normal, fiindca FMI vrea sa-si recupereze banii. 🙂

  20. Asta nu este vina FMI, crede-ma, caci am studii economice..

    Nu te cred 🙂 , pentru ca FMI a vrut sa oblige inclusiv tari ce nu au probleme structurale, cum a fost Polonia, sa faca acord cu institutia. Si a trebuit sa piara un presedinte si mai multi oameni cheie din sistemul de stat polonez (cum ar fi seful Bancii Nationale) ca sa se incheie in cele din urma un acord precautionary. E logic si o spun si altii, la fel de calificati. FMI, fie si de am lua-o sub aspect pur economic, e o institutie ce are ca obiectiv sa faca profit. Profitul vine doar daca are acorduri de imprumut. Consecintele? Daca e profit, asa cum ne invata economia capitalista de tip FMI, nu conteaza. Si macar de ar fi vorba numai de profit obtinut in mod cinic. Dar e (mult) mai mult…

  21. @admin

    Frate, este normal ca FMI vrea sa faca profit, numai noi credem ca cineva trebuie sa ne faca mereu cadouri ! 🙂
    Romanii se calca in picioare pentru pomeni si cadouri, numai ca viata reala nu este asa.
    Toate tarile care ajung la mana FMI si nu au o economie dinamica (chiar si in criza), sufera. Dar nu sufera din cauza FMI, ci sufera din propria lor neputinta.
    Si Franta are imprumuturi FMI, si alte tari din occident, cu toate acestea nu traiesc tragediile tarilor din estul european.
    Si atsa nu pentru ca FMI are ceva cu tarile din est, ci pentru ca politica tarilor din este continua sa se dezvolte dupa idei comuniste desi unii au condamnat comunismul de ochii lumii :-).

  22. Errata : “politica tarilor din est” 🙂

  23. Cand o tara are conducatori netrebnici,asta se intampla din cauza nevolniciei poporului.Daca in cazan avem stir,asteptam sa avem arome placute si in final o mancare delicioasa ?
    Este de fapt ca o bucla de reactie si inter-conditionare,popor-conducatori.
    Un popor sanatos avand conducatori slabi este ca o boala de scurta durata care poate fi invinsa.Un popor slabanogit,cu cativa oameni capabili este ca o boala grava,care greu poate fi invinsa…Iar un popor nevolnic avand si conducatori netrebnici este ca o boala incurabila.Romania este pe marginea prapastiei,boala ei fatala incepand dupa 23 August 1944.
    Nici macar Domnul nu-i poate ajuta pe romani,daca ei nu vor asta CU ADEVARAT,din tot sufletul,plangandu-si pacatele si caderile( sunt pesimist ca romanii sunt capabili de o astfel de metanoia,insa vreau sa ma insel !), pentru ca El,asa cum zicea Parintele de la Rohia,este un gentleman,un boier, care nici chiar binele nu-l face cu forta.
    (A se vedea in Sfintele Evanghelii cum Domnul n-a “putut” face minuni in locurile unde inima oamenilor era impietrita si nu credeau cu adevarat in El).
    Eu zic ca nu tot ce scrie Coja sunt aiureli,unele din argumentele lui bazate pe ce se intampla in tara noastra…make sense !Caci ce se intampla in Romania,coroborat cu “progresia” implementarilor este un planning,un program ,recunoscut imediat de oricine cunoaste modul de functionare dupa plan si program a orice se misca in societatea in care a fost pusa la punct “conducerea dupa program”,o caracteristica ontologica a acesteia.
    Modul in care au fost “incurajati” romanii sa-si paraseasca tara dupa 1990,toate legile de slabanogire morala,din educatie si sanatate,
    indobitocirea populatiei prin metode deja TESTATE,imbolnavirea ei prin otravirea hranei din comert si alte programe TEST,scaderea natalitatii si cresterea mortalitatii, arata ca se doreste ca ROMANII SA FIE CAT MAI PUTINI si …toti o apa si un pamant,robi fara discernamant !
    Agresivitatea si dorinta unor popoare de a avea mai mult,luand de la altii sunt folosite atata timp cat acestea ajuta la reusita planului general,care se situeaza peste cel al fiecarei natiuni,dar pe care natiunile si nici macar conducatorii lor nu-l cunosc,de-a fir a par !

  24. @Hrisanti:

    Nu gasesc folositoare aceasta contrazicere si am sa ma opresc cu acest comentariu. Cine are minima receptivitate avea tot timpul si are toate resursele, de pe acest site, sa inteleaga cum de s-a ajuns la astfel de deficite, ce politici au generat starea actuala de lucruri si cine se prezinta astazi drept solutie.
    Dar pentru ca pe teme economice am discutat intotdeauna raportat la fapte si nu la basme, sa vedem ce spune statistica:

    1. Japonia. Datoria publica nipona atinge 192,1% din PIB. Cu toate acestea, Tokyo evita lejer situatia de tara in faliment din cauza nivelului ridicat al economisirii si a atractivitatii obligatiunilor de stat. Potrivit Fondului Monetar International, pana in anul 2014 povara datoriei publice a Japoniei ar putea sa creasca pana la 246 procente din Produsul Intern Brut (PIB).

    2. Islanda. O tara mica, cu numai 300.,000 de locuitori, care a fost salvata de la faliment de FMI. Datorii de 142,5% din PIB, al doilea din lume, potrivit OECD.

    3. Italia afiseaza trista performanta de a fi a treia putere mondiala dupa criteriul indatorarii. 127,2% din PIB zice OCDE. Alte surse(estimari guvernamentale) spun 112% din PIB in 2010, dupa 110,5% din PIB in 2009 si 105,9% in 2008.

    4. Grecia. Aici lucrurile sunt clare. 123,3% din PIB, gradul de indatorare in 2010. Deja se stie, UE si BCE o vor ajuta, probabil luni vom afla conditiile in care sprijinul se va derula in mod concret

    5. Belgia. Foarte discreta in privinta datoriilor sale, micul stat datoreaza 105,2% din PIB potrivit OECD. S&P au avertizat Belgia ca daca nu isi fac ordine in finante, le vor reduce ratingul

    6. Franta. Coboram sub 100% din PIB ca nivel al datoriilor. In cazul Hexagonului- 92,5%

    7. SUA. Are datorii care reprezinta, potrivit OECD, 92,4% din PIB, dar nimeni nu isi face probleme in privinta „ursului” american. E stie doar ca se urneste mai greu, dar e agil si iese din rahat.

    8. Portugalia. inregistreaza datorii de 90,9% din PIB, producand ingrijorari printre celelalte state europene, din cauza vulnerabilitatilor economice. Face parte din tarile PIGS, fiind comparata adesea cu Spania si Grecia

    9. Locul penultim din top 10 este ocupat de vecina Ungaria, cu datorii reprezentand 89,9% din PIB. Aflata deja sub perfuziile FMI, Ungaria este vazuta ca un alt stat fragil din punct de vedere economic. Datoria externă a Ungariei a ajuns la 120 la sută din PIB, la finele lui 2008, faţă de 50 la sută în Polonia şi 40 la sută în Cehia, precizeaza Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

    10. Canada. Statul din nordul SUA si-a redus drastic datoriile, care ajung acum la 87,5% din PIB.

    http://hymerion.ro/2010/02/12/topul-tarilor-dezvoltate-cu-cele-mai-mari-datorii-publice.html

    Cate tari din top 10 au acord, in prezent, cu FMI (situatia este din 2010)?

    Una (1). Cate aplica programul FMI in varianta sa din Romania? Niciuna (0). Si totusi defectele din SUA si din tarile occidentale sunt MULT mai importante decat defectele din Romania. Datoria SUA e imensa si ce se intampla acolo e mult mai grav, de mii si mii de ori mai grav decat ce se intampla la noi, pentru ca o astfel de politica iresponsabila de ingrasare a datoriei va prabusi intreaga lume, nu o tara saraca si proasta intr-un colt uitat al Europei. Criza actuala a inceput, de exemplu, din SUA. Vigilentul FMI este ocupat insa cu alte tari. Pentru ca daca acolo nu se faceau anumite politici, traiam si azi in era lui ”economia duduie” si a creditelor cu buletinul, orientare, de altfel, in totala congruenta cu sistemul capitalist occidental.

  25. @GeluS:

    Ne pare rau, insa chiar sunt aiureli genul acesta de raportare vesnic la dusmanii din exterior care fac si dreg. Daca am fi ramas popor nu mai zicem crestin, macar MORAL sa fi ramas, am fi avut alti conducatori si alta istorie (recenta).

  26. Ipocrizie marca FMI:
    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8473738-dominique-strauss-kahn-fmi-criza-pledeaza-pentru-mai-multa-interventie-statului-mai-putin-liberalism.htm

    Atunci de ce trebuie statul sa se retraga din economie si din societate la noi in tara?

  27. Hrisanti
    “Exista fara indoiala spitale care nu mai sunt rentabile pentru ca se cheltuieste cu ele prea mult fata de numarul de cazuri care pot fi tratate acolo.
    Atunci ei copiaza reformele din occident.”

    In occident intai se face un plan cu cel putin 1-2 ani inainte, apoi se inchide o institutie. In Romania asta se face in cateva saptamani sau poate chiar zile:(

  28. @admin,

    Ne pare rau, insa chiar sunt aiureli genul acesta de raportare vesnic la dusmanii din exterior care fac si dreg. Daca am fi ramas popor nu mai zicem crestin, macar MORAL sa fi ramas, am fi avut alti conducatori si alta istorie (recenta).

    Te referi mai ales la cauza profunda, spirituala. Gelu se referea cred la cea aparenta, si care intr-adevar exista dar se manifesta pt. pacatele noastre. Intotdeauna marile puteri au tras beneficii de pe urma statelor mai mici. Sa facem distinctia intre cauza primara a suferintelor care intotdeauna sunt pacatele, si cea aparenta, care deriva din prima, dar nu mai putin reala, ce functioneaza atat ca si efect (din pricina pacatelor) dar si consecinta intermediara (provocand suferinte). Marile puteri au desigur vina lor pt politicile duse. Daca cineva te palmuieste, e firesc sa te superi pe acela, chiar daca pacatele tale au permis aceasta. Insa, ca si crestini, e drept ca ar trebui sa ne revoltam doar pe noi insine, mai greu insa.

  29. Admin,ramane de vazut…,chiar daca nici eu nu sunt convins,insa nu inchid ochii ! In final nu se va ajunge la potriveli cu planurile multor state si cu ce ar fi vrut ele sa fie…Vedeti care sunt cei mai mari proprietari de pamant din lume si mai ales din Romania,daca tot vorbiti de statistici.
    Eu nu dau crezare deplina nici unei statistici.
    Vad aici statistici “serioase”,guvernamentale care sunt contrazise de realitate,insa pentru asta trebuie sa ai ochi ca sa verifici, doar prin cateva operatii aritmetice simple.Statisticile mint,Admin,mai ales cele guvernamentale sau facute de agentii “private”,agreate de guverne ! Referitor la concluzia finala pe care ati formulat-o,este partial veridica(indeplineste doar conditia de necesitate).Olandezii sunt un popor “mai moral” decat romanii ? Daca sunt “mai crestini”,nu mai intreb,este superfluu.Noi judecam cu ratiunea noastra omeneasca care se dovedeste incompleta sau gresita chiar si in legile stiintelor exacte.
    Tot ce obtinem este o valoare la limita ,o aproximatie,mai aproape sau mai departe de EXACT,cu un epsilon…

  30. @ Ina
    Ati uitat sa citati integral referirea mea la occident :

    “Atunci ei copiaza reformele din occident.
    PROBLEMA este ca ei copiaza reforme din occident fara sa aiba CONDITIILE din occident.”

    Stiu ca este in zadar, totusi as vrea sa invatam sa nu luam numai ce ne convine din postari, articole, etc….

  31. Hrisanti

    “Stiu ca este in zadar, totusi as vrea sa invatam sa nu luam numai ce ne convine din postari, articole, etc….”

    Hrisanti, in cazul de fata am luat numai ceea ce cunoasteam. Daca ai observat si Admin dupa mesajul meu a postat mai multe articole in care se arata clar ca s-a discutat despre desfiintarea spitalelor. Deci nu s-a actionat atat de rapid pe cat scrisesem eu in mesaj.

    Nu am sa reusesc sa ma fac inteleasa, insa sper sa nu atac pe cineva ci doar sa explic un mod de actionare al occidentalilor. In anul x s-a hotarat intr-o zona sa se reconditioneze o gradinita care se afla la parterul unui bloc de locuinte. S-a dezbatut, s-au alocat sumele necesare, s-au licitat si ales echipele de constructori si instalatori. In anul urmator a venit o decizie locala prin care orasul anunta inchiderea mai multor gradinite inclusiv a celei care trebuia reconditionata. Cu toate acestea, gradinita s-a reconditionat, asa cum era in plan. La o luna dupa terminarea lucrarilor, gradinita s-a inchis si o alta echipa a debarasat spatiul.

    Bani pierduti am spune. Adevarat. Insa, toti copii au fost amplasati la cele mai apropiate gradinite si parintii au fost instiintati din timp, iar personalul din gradinita a fost anuntat sa-si gaseasca locuri noi de munca, cu aproape 2 ani inainte de inchiderea gradinitei.

    In cazul de fata era vorba de 5 locuri de munca. Ma-ndoiesc ca personalul medical din cele 67 de spitale isi vor gasi locuri de munca.

    Post usor
    Doamne ajuta

  32. @ Hrisanti

    Nu cred ca problema de sanatate sau boala, viata sau moarte ti-o pot rezolva asfatul pana in varful muntelui sau nivelul spitalelor din strainatate. Ci tot in mana lui Dumnezeu suntem.

    Poti fi in mijlocul civilizatiei si al confortului, cu zeci de doctori si asistenti in jur, adusa cu salvarea in spitalul din centrul orasului si nimeni sa nu-ti faca nimic, desi esti clar in pericol de moarte si toti stiu. Asta pentru ca ti s-a facut programare la ecograf pentru maine dimineata la 11, cand tu nu mai ai de trait decat jumate de ora, pana la 9 seara asta. Pentru ca asa functioneaza sistemul, cu programari. Dar pana nu vezi cu ochii tai nu poti crede…

    Deci tot la mila lui Dumnezeu si a Maicii Sale suntem, oricat de bogati si civilizati suntem. Si cred ca mila lor e mai mare fata de cei saraci si mai putin civilizati, adica aici in Romania si nu in alte parti.

    Planul asta de desfiintare a spitalelor de stat mi se pare ca deschide usa spre creearea a cat mai multor spitale private, am vazut scenariul in Canada unde totusi oficialii au luptat parca mai mult contra infiintarii spitalelor private. Acestea vor fi si mai scumpe, doar ca banii nu vor merge la doctori si asistenti, ci la proprietari. Si multimea saraca de la sate nu va mai avea acces la spitalele acestea de lux. Iar pe celelalte au grija sa le distruga.

  33. Dumnezeu este peste toate. El a ingaduit si ceea ce s-a intamplat in Japonia, si ceea ce “face si drege” FMI sau marionetele elitelor…El ingaduie si elitele si il va ingadui si pe Antihrist. Totul este spre mantuirea oamenilor, ca El de asta inseteaza.

  34. @admin

    Multumesc

  35. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “SA MURITI BINE!”. Cancerul spitalelor romanesti si (ABIA) INCEPUTUL “PLANULUI SISTEMATIC” DE EXTERMINARE LENTA A SARACILOR BOLNAVI AI ROMANIEI. Dar, daca il ascultam pe ministrul Cseke, “oficial
  36. Eu cred in acest popor pe care-l iubesc asa cum este…, care are un mare dar pe care alte popoare probabil nu-l au, sau il au mai putin: rabdarea…

    Ca si o concluzie la cele relatate as spune ca diavolul este pornit asupra noastra mai rau ca oricand si incearca sa ne loveasca prin orice om pe care-l are “la mana” prin pacate/vicii/neputinte… ; dar toate astea ni se intampla datorita pacatelor noastre (la nivel de individ -> familie -> neam), in special din cauza avorturilor…; pacate prin care “am spart geamul de protectie”, sparturi prin care ne loveste vrajmasul diavol.

    Dumnezeu sa ne ajute sa ne intarim in credinta noastra Ortodoxa!, cat mai avem timp…

    http://www.trilulilu.ro/NimicSunt/2cb8c35c68c765
    http://www.trilulilu.ro/NimicSunt/fisiere/playlist/691244

  37. Pt admin
    Felicitari pentru website ! Faceti un lucru minunat
    Imi permit sa va recomand sa puneti mai putin accent pe aceste subiecte ( multe informatii sunt vehiculate , prezentate catastrofic de anumite ziare/ TV/ radio controlate de anumite persoane cu interese politice, economice )
    Inchiderea/ transformarea spitalelor sper ca s-a facut in urma unor analize temeinice. Unele am vazut ca erau chiar azile de batrani, de fapt, cautand pretexte de a consuma banii de la buget ( un medic chiar spunea: ” mai ales intr-o zona saraca…”). Prin sistemul de sanatate nu se poate face si asistenta sociala. In sanatate se baga cateva miliarde de Euro- de cateva ori mai multi decat acum cativa ani- si este mai rau, ceea ce inseamna ca se fura foarte mult.
    Nu crec ca ar trebui blamate atat de mult modificarile la Codul Muncii ( unele modificari poate ca sunt discutabile ). Angajatii competenti, onesti isi vor gasi mereu de lucru. Sunt patroni care se roaga de ei sa vina/ sa ramana in firma !
    Multor bugetari/ lideri sindicali le este frica, pentru ca nu mai pot trage la fel mata de coada.

  38. Dic,
    “Angajatii competenti,onesti isi vor gasi mereu de lucru”.
    Cam rar asta, si atunci, munceste saracul sa tina in spate si vreo doua-trei nepoate, matusi, sau membri de partid. Ca salariul este mai mic intotdeauna decat al rudelor se intelege de la sine.
    Credeti-ma, vorbesc din experienta personala. 🙁

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare