ACORDUL LETAL CU FMI ISI CONTINUA EXECUTIA: 67 DE SPITALE DESFIINTATE, PROTESTE DURE LA CODLEA SI DRAGANESTI/ Producatorii de medicamente pentru cancer ocolesc Romania, cu “concursul” nepasarii Ministerului Sanatatii/ PERICOLUL DIN AMBALAJELE ALIMENTELOR/ Cascavalurile false Rucar si Dalia/ CUM NE OTRAVIM SI AMANAM INLATURAREA VICIILOR/ Sfantul tamaduitor al bolilor psihice/ ZECI DE REMEDII NATURISTE SI DE SFATURI EXTREM DE UTILE PENTRU SANATATE/ Crezul rarisim al unui medic: MEDICINA SE FACE CU SMERENIE (Stiri sanatate 2 aprilie 2011)

2-04-2011 13 minute Sublinieri

Ca să faci medicină, ai trei posibilităţi: să înţelegi cu adevărat destinul acestei meserii, şi atunci eşti copleşit de ea. Ţi se dă să decizi asupra vieţii unui om, şi, dacă ai înţeles acest lucru, eşti îngrozitor de apăsat. Iar asta ar trebui să te facă – citez un cuvânt din religia ortodoxă – smerit. A doua posibilitate este să fii inconştient, să te trimită cineva s-o faci. Şi mai poţi să faci medicină fiind foarte fudul, crezând că eşti verişor primar cu Dumnezeu, că îţi poţi permite. Medicul arogant este cel mai periculos. El omoară fără să-şi dea seama c-o face. Eu toată viaţa am avut o teamă. Nu se vede pe faţa mea când am un bolnav şi nu sunt sigur, dar întrebaţi-mă ce se întâmplă cu mine când ajung acasă. Iar singura conversaţie care există dincolo de idee este muzica. Pentru că, dacă ştii să înţelegi limbajul acesta, muzica îţi dă soluţii, muzica te împacă. Muzica şi medicina trebuie slujite, nu să te slujeşti de ele.

  • Antena3:

Spitalul Caritas va deveni cămin de bătrâni

Bebeluşi, mame lăuze şi bolnavi, scoşi din spitale: 67 de unităţi medicale, desfiinţate

Imagini incredibile cu bolnavii români! Sute de oameni au fost scoşi din spitale în această dimineaţă. Bătrâni, bebeluşi în incubatoare, oameni cu perfuzii, toţi au fost mutaţi din spitalele pe care guvernul le desfiinţează astăzi. 67 în total, în toată ţara. Spitalele respective se transformă în azile de bătrâni.

Sute de medici vor fi nevoiţi să îşi caute de lucru pentru că noile posturi sunt la sute de kilometri depărtare de casă. Pacienţii conştienţi sunt şi ei derutaţi şi nu ştiu unde se vor trata de acum înainte.

Printre cele 67 de spitale se află şi Caritas, de unde pacienţii au fost evacuaţi vineri.

“Spitalele care sunt în această reorganizare pe cazul Caritas sunt ale autorităţilor locale, iar autoritatea locală şi-a exprimat voinţa ca imobilul care rămâne de unul singur neretrocedat să intre în acest program guvernamental până se dezvoltă un cămin de persoane vârstnice. Joi şi vineri vom pune la dispoziţie mijloacele de transport şi toţi pacienţii vor fi mutaţi”, a explicat Cseke.

Angajaţii de la Caritas care nu vor mai putea lucra la căminul de bătrâni vor fi transferaţi la alte spitale, unul dintre ele fiind Malaxa, a mai adăugat ministrul Cseke.

  • Realitatea.net:

Pacienţii şi medicii din Codlea ameninţă că vor bloca DN1, nemulţumiţi de inchiderea spitalului

Aceasta este a opta acţiune pe care oamenii din Codlea o fac, ca să le arate autorităţilor că nu vor ca spitalul să fie închis.

“Există soluţii de menţinere a spitalului, dar au fost ignorate de Ministerul Sănătăţii. Este ultima acţiune de protest, pentru că ne-a ajuns cuţitul la os. Am fost ignoraţi de ministrul Sănătăţii şi vom trece la măsuri ferme de protest. Suntem pe pragul de a bloca acest drum”, a spus Erwin Albu, consilier local în Codlea.

Locuitorii din Codlea ameninţă chiar şi cu greva foamei dacă nu se renunţă la decizia de a se închide spitalul din Codlea. “Vom acţiona în instanţă hotărârea de Guvern, pentru că acest lucru este inacceptabil. Acum două zile, ministrul Sănătăţii a minţit când a spus că ştiam de două zile că se va închide spitalul“, a completat acesta.

Sute de persoane au protestat la Drăgăneşti-Olt împotriva desfiinţării spitalului din localitate

Sute de locuitori din oraşul Dragăneşti-Olt au participat, miercuri, la un protestul desfăşurat în faţa primăriei din localitate, împotriva deciziei de a fi închis spitalul din localitate, informează corespondentul NewsIn.

Oamenii şi primarul localităţii, Sorin Ghiţă, au susţinut că se vor opune transferului bolnavilor către alte unităţi spitaliceşti din judeţ. ,,Vă promit că voi face tot ce depinde de mine pentru a împiedica inchiderea spitalului. Nu ne interesează căminul de bătrâni promis de minister. Atât dumeavoastră, cât şi eu şi toţi consilierii dorim acest spital. Nu voi accepta transferul bolnavilor nici dacă vin cu mascaţii”, le-a spus primarul Sorin Ghiţă protestatarilor.

Deputatul PNL Gigel Ştirbu, ales în colegiul ce cuprinde şi oraşul Drăgăneşti, a participat şi el la protest. Potrivit acestuia, guvernanţii vor desfiinţarea spitalelor pentru a face rost de bani pentru lucrările destinate clientelei politice. ,,Nu sunt bani pentru spitalul de aici, dar sunt pentru parcuri în comune uitate de Dumnezeu şi pentru săli de sport în care se organizează nunţi. Desfiinţarea spitalului de la Drăgăneşti nu va conduce la reducerea cheltuielilor din sistem, ci, din contră, la creşterea lor. Un serviciu medical prestat la Drăgăneşti este mult mai ieftin decât la Caracal sau Slatina, fără a mai lua în calcul cheltuielile făcute de ambulanţe cu transportul pacientilor”, a afirmat deputatul Ştirbu.

Spitalul din Drăgăneşti Olt se află pe lista celor 68 ce ar trebui să-şi înceteze existenţa cu data de 1 aprilie, dată de la care ar urma să rămâne fără finanţare. Conform spuselor edilului, până vineri, 1 aprilie, pacienţii de la Centrul de Sănătate din Drăgăneşti trebuie transferaţi la Spitalul Municipal Caracal. În ceea ce priveşte personalul medical, acesta, potrivit lui Ghiţă, ar uma să fie redistribuit la celelalte unitaţi spitalicesti din judeţ.

Consilierii locali din Drăgăneşti Olt au decis, miercuri, în şedinţă, printr-o hotărâre, să menţină spitalul din localitate. Acesta a fost înfiinţat în 1908. În urmă cu trei ani, spitalul avea datorii, nu avea linie de gardă, doar doi medici îşi desfăşuratu activitatea aici, iar la secţia de pediatrie ploua în saloane. Între timp, administraţia locală, care a preluat spitalul în vara anului trecut, a reuşit să aducă 16 medici pe diverse specialităţi, să refacă acoperişul spitalului, să înfiinţeze linie de gardă şi să achite datoriile existente. Potrivit primarului oraşului Drăgăneşti, Centrul de Sănătate din localitate deserveşte, peste 40.000 de locuitori din comunele in afara celor din oraş.
(…)

Guvernul a avizat lista celor 67 de spitale propuse pentru reprofilare în spitale de batrani

Conform analizei, din cele 67 de unităţi sanitare, 41 au o singură linie de gardă, 15 unităţi nu au linie de gardă şi doar o singură unitate (Comăneşti) are două linii de gardă, nerespectându-se astfel criteriul de asigurare a continuităţii asistenţei medicale permanente pentru bolnavi şi cel de clasificare a spitalelor. Alte 10 spitale asigură asistenţă medicală pentru bolnavii cronici şi nu necesită linie de gardă.

“Exista unităţi care funcţionează cu personal medical insuficient. Spre exemplu, există spitale cu un singur medic angajat (Spitalul de Boli Cronice de la Mozăceni, Preventoriul TBC Gorneşti,  Preventoriul TBC de la Poiana Ţapului), sau cu doi medici (Spitalul de Boli Cronice de la Rucăr). Toate unităţile sanitare au locaţia la mai puţin de 45-50 de kilometri de unităţi sanitare clinice din reşedinţe de judeţ, ca urmare nici criteriul de distanţă nu este respectat”, precizează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Personalul sanitar din cele 67 unităţi sanitare, respectiv 670 de medici şi 2.043 de asistenţi medicali, va fi preluat în cadrul căminelor pentru vârstnici sau pe posturile vacante din sistemul sanitar, pe aceeaşi specialitate.

În localităţile Ocna Mureş (Alba), Sântana (Arad), Mozăceni (Argeş), Truşeşti (Bistiţa Năsăud), Mociu (Cluj) şi Solca (Suceava), vor fi redistribuite, pentru cel puţin trei luni de zile, 24 de ore din 24, şase echipaje de urgenţă, pentru a asigura intervenţiile. În aceste zone nu există staţii de de ambulanţă sau staţii SMURD pentru a asigura asistenţa medicală de urgenţă, mai spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, sunt şase centre de primiri urgenţe în spitalele din localităţile Târgu Frumos (judeţul Iaşi), Sântana (Arad), Titu (Dâmboviţa), Sărmaşu (Mureş), Bicaz (Nemaţ) şi Buziaş (Timiş), unde Ministerul Sănătăţii analizează posibilitatea preluării finanţării, astfel încât să fie continuată activitatea medicală în aceste centre.

Guvernul a aprobat, tot joi, hotărârea de desfiinţare a unităţilor sanitare pentru care autorităţile locale au optat pentru accesarea programului Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoane vârstnice. Este vorba despre Spitalul Comunal Vintilă Vodă (judeţul Buzău), Spitalul de Boli Cronice Bocşa (Caraş Severin), Spitalul Orăşenesc Roznov( Neamţ), Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei ( Sălaj), Centrul de Sănătate Cervenia (Teleorman), Centrul de Sănătate Furculeşti (Teleorman) şi Spitalul de Cronici Dr. I.T. Nicolescu Tutova ( Vaslui). Începand din 1 aprilie, aceste unităţi vor fi finanţate de Ministerul Muncii, în cadrul noului program.

Haos la spitalul din Baia de Arieş. Bolnavii psihic, mutaţi cu ambulanţele la alte spitale

De ce s-au temut nu au scăpat. Bolnavii cu afecţiuni psihice internaţi la centrul de sănătate de la Baia de Arieş vor fi mutaţi, cu ambulanţele, la alte spitale din România.

Unitatea medicală în care aceştia erau trataţi se închide de vineri.

“Conform legislaţiei actuale, niciun bolnav nu poate fi mutat fără acceptul aparţinătorului. Aşa că noi ne vom opune să fie furaţi efectiv din secţia de psihiatrie a spitalului din Baia de Arieş. Şi vreau să mai spun că nu doar psihiatria este problema, ci tot spitalul care va fi închis în această seară (vineri n.r.), lăsând pe drumuri aproape 70 de persoane. Într-o zonă foarte săracă, unde nu sunt locuri de muncă”, a declarat unul dintre medicii spitalului din Baia de Arieş.

Ministrul Sănătăţii: Managerii spitalelor sunt de vină pentru haosul din sistem

CNAS şi Ministerul Sănătăţii are datorii de două miliarde de lei la medicamente

Aproape două miliarde de lei este suma pe care o au de recuperat farmaciştii, distribuitorii şi producătorii de medicamente compensate şi gratuite.

Suma este datorată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit lui Viorel Vasile, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din România, aproape jumătate din datorie este la medicamentele eliberate pentru bolnavii de cancer sau diabet şi de pe reţetele eliberate de farmacii, dar care nu au fost primite la decontare de Casele de Asigurări. Din această cauză din ce în ce mai multe medicamente nu mai pot fi găsite în farmacii, spune Viorel Vasile.

Algocalminul, interzis fără reţetă de la 1 aprilie

Circa 20% dintre copiii trataţi de leucemie au alergii la medicamentele oferite de Ministerul Sănătăţii. Andreas e unul dintre ei. Părinţii lui caută disperaţi 6.000 de euro pentru a-l salva.

Bolnavii de leucemie care au intoleranţă la anumite medicamente sunt condamnaţi să supravieţuiască numai dacă au bani şi îşi permit să cumpere medicamente din străinătate. Peste 20% dintre copiii trataţi de leucemie la Timişoara au reacţii alergice la medicamentele din Programul Naţional de Oncologie, al Ministerului Sănătăţii (MS).

Este cazul unui băiat de 5 ani din Haţeg. Copilul este internat de mai bine de o lună la Timişoara, la Clinica de Oncopediatrie a Spitalului de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu” şi are nevoie urgentă de 6.000 de euro pentru medicamentele fără de care nu are şanse să supravieţuiască. Ajunşi la fundul sacului, după ce au cumpărat deja pe banii lor multe medicamente, părinţii cer oricui are inimă să-i ajute să-şi salveze copilul.

Situaţia de la Timişoara nu e însă singulară. Copii din toată ţara păţesc la fel. Aceşti bolnavi ar putea fi trataţi gratuit dacă listele cu medicamente pentru cancer ar fi actualizate, spun reprezentanţii organizaţiilor care apără drepturile pacienţilor. Oficialii MS afirmă însă că, de fapt, producătorii străini nu vin să-şi înregistreze medicamentele în România iar din această cauză ele nu pot fi oferite gratuit.

“Ministerului Sănătăţii şi funcţionarilor plătiţi din impozitele noastre ar trebui să le pese de copiii noştri care mor fiindcă programele oncologice sunt gratuite doar în declaraţiile lor. E mai degrabă o problemă de strategie a MS care ar trebui să-i convingă pe aceşti producători să-şi aducă medicamentele în România”, comentează Carmen Uscatu, preşedinte al Asociaţiei “Salvează Vieţi”.

Boala a debutat cu dureri osoase

Andreas Cristea nu a împlinit încă 5 ani, iar din februarie a schimbat locul de joacă de la grădiniţă cu saloanele spitalului.

A ajuns la Timişoara pe 21 februarie, iar o zi mai târziu soarta i-a fost pecetluită cu un diagnostic crunt: leucemie limfoblastică cu precursori B. Boală care necesită un tratament lung şi scump. “Totul a început după ce în ultima duminică din ianuarie am fost cu el la schi. Luni a început să-l doară piciorul drept. Dar cum l-am pus puţin pe schiuri şi pe el, am crezut că a făcut o entorsă sau o întindere de muşchi, ceva de genul acesta. Medicul de familie i-a recomandat cinci zile de nurofen. Durerea a cedat şi a reapărut, brusc, după ce în una dintre zile am fost cu el la înot. I s-a recomandat calciu. Era însă tot mai palid, fără poftă de mâncare. Ne-am alarmat şi am făcut investigaţii complexe. În urma lor am fost trimişi la spitalul din Timişoara“, povesteşte Alina Cristea, mama copilului.

3.000 de euro pentru cinci fiole

Imediat după diagnostic au început problemele. Organismul copilului nu suportă tratamentul uzual cu citostatice, pus la dispoziţie prin Programul MS. Mai exact, nu i se poate administra “Asparaginază”, unul dintre cele mai uzuale antineoplazice.

Are nevoie de un medicament înlocuitor, “Erwinase”, care nu se găseşte în România. Tratamentul poate fi cumpărat din ţările din vestul Europei, însă costă 3.000 de euro cinci fiole. Familia are nevoie urgentă de 6.000 de euro pentru a cumpăra tratamentul complet necesar lui Andreas în această etapă a bolii. Mama puştiului e şomeră, doar tatăl lucrează, iar familia mai are un copil mic.

Copii la mila donatorilor

Potrivit medicilor, în ultima vreme tot mai mulţi copii ajung în această situaţie: sunt alergici la “Asparaginază”, iar familiile lor trebuie să facă rost de bani pentru a-i însănătoşi. “În ultimii ani, avem foarte mulţi copii cu alergie la această substanţă: aproximativ 20% dintre copiii care ajung la noi o prezintă, a declarat medicul Carmen Petrescu de la Clinica de Oncopediatrie a Spitalului “Louis Ţurcanu” Timişoara. Problema e că atunci când un copil face alergie la citostatic, acesta trebuie automat înlocuit, însă varianta “Erwinase” nu este disponibilă în România. “Singurul lucru pe care îl putem face e să căutăm pe internet, iar familia să comande de acolo”, a mai explicat medicul Carmen Petrescu.

  • Cei care doresc să ajute la vindecarea micuţului Andreas Cristea o pot face contribuind cu sume de bani, în contul deschis în lei la BCR, sucursala Haţeg, RO81RNCB0318009346000001, pe numele Cristea Mihăiţă Laudel, tatăl copilului.

LACUNE

De ce nu vor producătorii să-şi aducă medicamentele în România

Românii care se îmbolnăvesc de cancer şi leucemii mor cu şanse reale de su pravieţuire şi din cauza lipsurilor în ceea ce priveşte medicamentele. “Sunt multe medicamente pentru bolnavii de cancer, unele foarte ieftine, care în România nu sunt aduse de producători”, spune medicul Daniel Coriu, şeful Clinicii Transplant Medular Fundeni.

Unii producători nu consideră că au suficiente avantaje din vânzarea medicamentelor la noi, alţii sunt nemulţumiţi că sunt plătiţi târziu. Situaţii în care bolnavii nu au medicamentele sunt frecvente pentru că ghidurile europene la care ar fi trebui să aderăm nu au fost actualizate, aşa că programul de oncologie are multe lacune”, adaugă preşedintele Asociaţiei Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia.

Reprezentanţii MS susţin însă că listele pentru cancer au fost actualizate prin ordin de ministru anul trecut, însă problema cu medicamente precum cel de care are nevoie Andreas Cristea e că nu au fost înregistrate de producători în ţara noastră şi, în consecinţă, nu pot fi incluse la gratuităţi. Rezolvarea situaţiei pare a fi tot la Minister.

“Pe termen scurt, MS ar trebui să ceară o estimare a necesarului de medicamente absolut indispensabile bolnavilor de cancer către toate clinicile din ţară unde se fac tratamente. Pe baza acesteia să facă importuri prin farmacia ministerului. Pe termen lung, ar trebui să înceapă discuţii cu furizorii de medicamente pentru a le aduce pe piaţa din România (aşa cum există în toate ţările europene) şi pentru a le include pe lista de gratuite”, propune Carmen Uscatu, preşedintele asociaţiei “Salvează Vieţi”.

*

Vezi si: APA PLATA INFESTATA CU GERMENI FECALI IN MAI MULTE ORASE DIN TARA

Cascavalul “Dalia” si “Rucar” mentioneaza pe etichete urmatoarele ingrediente: grasimi vegetale, amidon modificat, sauri de topire pe bazade polifosfati, colorant, betacaroten, aroma de cascaval si aroma de branza. Este clar ca aceste doua produse comercializate de un magazin sub denumirea de cascaval au doar… urme de cascaval.

Comisarii de la Protectia Consumatorului au concluzionat că ambele produse sunt, într-adevăr, incorect denumite şi astfel pot induce în eroare clienţii. Ingredientele menţionate pe etichetă nu pot fi încadrate nici pe departe în grupa caşcavalurilor şi pot fi introduse pe piaţă doar cu o denumire care să nu conţină cuvântul caşcaval. Mai multe in Argesul.

La Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş a fost primită o notificare de alertă prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje privind ceaiul antiadipos cu ginseng Naturalia Diet – lot PQ56, data fabricaţiei 01.02.2010, produs în China. Produsul, un ceai pentru slăbit, era iradiat cu radiaţii Gama, iar importatorul nu avea autorizaţie de punere pe piaţă a acestui ceai, putnd exista un risc asupra sănătăţii consumatorilor.

Există mai multe studii la nivel mondial care au asociat alimentele iradiate cu radiaţii de acest tip cu diverse boli, cum ar fi cancerul, afecţiunile rinichilor, splinei şi imunotoxicitatea. Mai multe in Curierul Zilei.

  • Realitatea.net:

Vezi 10 alimente care te apără de cancer

TOP 7 alimente care menţin creierul tânăr

  • Gandul:

Zece remedii foarte simple din bucătărie

40% dintre bărbaţii sub 40 de ani suferă de afecţiuni ale prostatei

Dacă în urmă cu câţiva ani statisticile de specialitate arătau că 80% dintre bărbaţii trecuţi de 80 de ani sufereau de hipertrofie benignă de prostată (nr. – denumirea medicală pentru adenomul de prostată) sau de cancer de prostată, datele recente arată că 40% dintre bărbaţii până în 40 de ani care intră în cabinetele de urologie au probleme cu prostata. Specialiştii atrag atenţia că bărbaţii se adresează medicului doar atunci când simptomele duc la limitarea activităţilor zilnice normale şi au drept consecinţă adaptarea stilului de viaţă în funcţie de problemele urinare. În România sunt aproximativ 200.000 de bărbaţi aflaţi sub tratament, însă specialiştii estimează că numărul bolnavilor ar putea depăşi 900.000. Netratate, formaţiunile crescute în prostată se pot transforma în tumori canceroase, pot cauza disfuncţii sexuale, infecţii ale vezicii urinare sau pot chiar afecta funcţia renală. Conform Ligii Române de Cancer, în România apar anual aproape 200 de cazuri noi de cancer la prostată în contextul în care vârsta critică a scăzut la 40 de ani.

Recent pe piaţa farmaceutică din România s-a lansat un tratament pe bază de palmier de Florida care previne acumularea de testosteron, responsabilă de hiperplazia prostatei, şi inhibă creşterea ţesutului prostatic. “Fitocomplexul conţinut în aceste capsule are o acţiune antiinflamatorie, decongestivă a glandei, diuretică şi antiseptică urinară, astfel încât se reduce frecvenţa urinărilor nocturne, dispare senzaţia de golire incompletă a vezicii şi se poate menţine activitatea sexuală“, susţine dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenţă în apifitoterapie. Alături de extractul din fructele de palmier de Florida, formula de capsule conţine şi extract de Pygeum africanum, rădăcină de urzică, ghimpe şi extract de roşii standardizat în licopen. Pentru rezultate benefice, producătorul recomandă ca durata unei cure cu capsule pe bază de extract din fructe de palmier să fie de 3-6 luni. Un flacon costă între 37 şi 40 de lei.

  • Doxologia:

Decoctul de ghimpe, eficient în tratamentul prostatei

Cum acţionează nicotina asupra vaselor de sânge

Somnul ajută la scăderea în greutate în caz de obezitate

Cortizolul ar putea face parte din compoziţia unui medicament pentru combaterea fobiilor

Sulfina galbenă dilatează vasele de sânge afectate de arterită

Urzica primeneşte sângele

Cum scăpăm de durerile de dinţi

Despre alimentaţia copiilor cu vârste între 1-3 ani

De ce e bine să scoatem bebeluşul la aer?

  • Jurnalul:

Expuşi poluării în cărucior

Vine alergia la polen

  • Adevarul:

Cum te pui la adăpost de alergii

Remedii care ne protejează de alergii

Ce boli poate cauza mucegaiul din casă

Cele mai bune leacuri pentru o vedere ageră

Ce combinaţii plante-medicamente sunt periculoase

De ce sunt mai bune cerealele integrale

Care sunt cele mai bune uleiuri

Mâncarea, esenţială pentru tonusul psihic

Cum se face corect detoxifierea

Peste 8.000 de români au cancer de colon

Zece alimente care favorizează apariţia problemelor digestive

Pansamente naturale pentru stomac

Gastritele se pot agrava primăvara

Dermatita seboreică se agravează la începutul primăverii

Atacul vascular cerebral, un accident cu consecinţe pe toată viaţa

Strategii terapeutice de evitare a unui nou infarct

Apă oxigenată, rivanol sau spirt?

Beneficiile şi riscurile testelor iradiante

Nu lăsa oboseala să facă parte din viaţa ta!

Cum ne otrăvim contracronometru

Tuberculoza, imposibil de eradicat

  • Jurnalul:

Tuberculoza, la timpul prezent

Când infecţiile urinare nu sunt ceea ce par!

Durerea toracică

Peritonitele

Chimenul, medicamentul sfânt

Mituri şi adevăruri despre lapte

Atenţie la consumul de sare!

Goji atacă radiaţiile

Armurariul reduce toxicitatea citostaticelor

Tratează răcelile cu sirop de podbal

La ce sunt bune pastilele de iod

***

  • Realitatea.net:

O fetiţă de 12 ani, cu o boală necunoscută, şi-a petrecut opt ani prin spitale VIDEO

Sâmbătă este Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

(…)

Vindecarea şi sănătatea sufletului la Sfinţii Părinţi

“Sănătatea sufletului, spunea Sfântul Talasie Libianul, este nepătimirea şi cunoştinţa”. Decurge de aici că numai sufletele sfinţilor sunt cu desăvârşire sănătoase, noi, ceilalţi, pătimind încă de anumite boli sufleteşti, corespunzătoare patimilor care ne domină: senzualitate, mânie sau mândrie. Mitropolitul Hierotheos Vlachos, fără a subaprecia contribuţia psihiatriei, accentua însă că “nu sfaturile sau medicamentele sunt cele care vindecă sufletul bolnav (…), ci metodele ascetice ale Bisericii Ortodoxe: înfrânarea, dragostea, rugăciunea şi paza minţii de provocările satanei, şerpuite prin cugetări rele” (“Psihoterapia ortodoxă: Ştiinţa Sfinţilor Părinţi”, Editura Învierea – Arhiepiscopia Timişoarei, 1998, p. 136).

Patimile, şi nu mediul, determină suferinţe psihice

Aşadar, teologia ortodoxă nu raportează boala atât la condiţiile de mediu, cât la relaţia omului cu Dumnezeu şi cu semenii. În acest sens, Arhiepiscopul Hristodoulos remarca (în Omilia “Tărie sufletească şi neputinţă trupească“) faptul că numărul bolilor psihice a sporit, în ciuda îmbunătăţirii generale a condiţiilor de viaţă, prin progresul spectaculos al tehnologiei. Strămoşii noştri nu dispuneau de acelaşi confort şi tehnologie, dar trăiau mai simplu şi se bucurau de viaţa lor, fără a fi măcinaţi de grijile şi anxietatea omului de azi. Din aceste fapte reiese că nu există o corelaţie directă între condiţiile de trai şi incidenţa bolilor psihice. Aşadar, nu în exterior, ci în “iarmarocul” interior al patimilor trebuie să detectăm cauzele suferinţelor psihice.

Mai precis, “bolile psihice se datorează neascultării omului în multe situaţii“, în folosirea libertăţii contrar voii lui Dumnezeu, “încălcând adică regulile naturale şi legile care sunt aşezate de Însuşi Creatorul”. Suntem slabi în faţa încercărilor vieţii, nu avem resursele interioare pentru a suferi, a răbda sau îndura nici măcar pe cei care ne iubesc. Iar “vlăguirea sistemului nostru nervos nu este numai o chestiune de enzime, ci este o chestiune legată de situarea noastră spirituală faţă de problemele acestei vieţi”. Pe de altă parte, nimeni nu este de pierdut şi de abandonat, nici măcar cei căzuţi în “calvarul drogurilor”. “Noi credem în acest har al lui Dumnezeu, care face minuni (…), poate să-i ridice din moarte şi să-i readucă înapoi” şi pe cei care par să nu mai aibă nici o speranţă sau portiţă de salvare. Iubirea multă este cel mai bun medicament, chiar “panaceul” pentru readucerea oamenilor loviţi de boli psihice pe drumul echilibrului interior.

Sfântul Gherasim al Kefaloniei, tămăduitorul bolilor psihice

Călugărit de tânăr, Sfântul Gherasim (1506-1579) din Kefalonia (insulă în sud-vestul Greciei) primeşte Schima Mare la Muntele Athos. Petrece 12 ani la Ierusalim, unde este şi hirotonit preot. Se reîntoarce în Grecia şi pentru cinci ani va vieţui într-o peşteră. Ulterior va restaura o biserică cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” şi ridică o mănăstire de maici, numită “Noul Ierusalim”, ce va purta grijă mai ales de cei săraci. Încă din timpul vieţii pământeşti este dăruit cu puterea de a săvârşi vindecări trupeşti şi sufleteşti, alungând cu rugăciunea duhurile necurate. Îşi cunoaşte dinainte ziua mutării la Domnul, aceasta fiind 15 august 1579. Trupul său a fost de două ori înhumat şi deshumat intact, la deschiderea mormântului, la data de 20 octombrie 1581, acesta răspândind bună mireasmă, iar veşmintele fiind întregi. În zilele de prăznuire (16 august şi 20 octombrie), racla cu moaştele sfântului este purtată în picioare pe deasupra persoanelor suferinde de boli psihice sau demonizate, numeroase tămăduiri având loc şi în zilele noastre.

Legaturi:


Categorii

Acordul cu FMI, Gheorghe Mencinicopschi, Medici crestini, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

54 Commentarii la “ACORDUL LETAL CU FMI ISI CONTINUA EXECUTIA: 67 DE SPITALE DESFIINTATE, PROTESTE DURE LA CODLEA SI DRAGANESTI/ Producatorii de medicamente pentru cancer ocolesc Romania, cu “concursul” nepasarii Ministerului Sanatatii/ PERICOLUL DIN AMBALAJELE ALIMENTELOR/ Cascavalurile false Rucar si Dalia/ CUM NE OTRAVIM SI AMANAM INLATURAREA VICIILOR/ Sfantul tamaduitor al bolilor psihice/ ZECI DE REMEDII NATURISTE SI DE SFATURI EXTREM DE UTILE PENTRU SANATATE/ Crezul rarisim al unui medic: MEDICINA SE FACE CU SMERENIE (Stiri sanatate 2 aprilie 2011)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. @Dic:

    Multumim, dar exagerati cu aprecierile. In ceea ce priveste subiectele, acestea sunt date de realitate, nu de accentele puse de noi. Sau, ca sa ne referim totusi la accente, ele exista dar sunt de ordin duhovnicesc. Postarile de pe pagina principala (postari duhovnicesti) si propriile noastre comentarii arata cum intelegem noi aceste realitati. Dupa cum am aratat deseori, suntem foarte constienti de faptul ca in spatele unor trusturi sunt diverse interese, dar asta nu inseamna ca jurnalistii din ele sunt teleghidati sau ca actul jurnalistic in intregime e compromis. O asemenea concluzie nu poate fi trasa decat de o minte totalitara. Pentru ca aceasta realitate e ras-stiuta si acceptata in statele democratice. Da, trusturile au interese in spate. Nu asta e cel mai mare rau. Cel mai mare rau este lipsa pluralitatii surselor de informatie. Acolo unde exista o singura varianta, o singura voce, acolo e problema. Iar noi, dupa cum bine vedeti, redam din surse diverse si avem toata precautia sa ne delimitam de tusele groase de propaganda, fie ea pentru putere sau anti-putere.

    Inchiderea/ transformarea spitalelor sper ca s-a facut in urma unor analize temeinice.

    Analize temeinice care au dus la situatia ca bolnavi in stadiu terminal sa fie lasati de izbeliste?! Pai daca astea sunt analizele temeinice, vai si amar ce va fi cand se va aplica ”reforma” otova! Analize temeinice inseamna, asa cum au aratat unii comentatori la postarile pe aceasta tema, sa pregatesti terenul, sa te asiguri ca toti cei afectati vor fi mutati in conditii optime si multe alte lucruri care cu siguranta nu au fost facute si pentru ca nu au fost facute arata ca aceste analize …nu au existat decat pe hartie si pe baza de calcul contabilicesc!

    Prin sistemul de sanatate nu se poate face si asistenta sociala.

    Aceasta este o definitie gresita a statului social. Statul social, acela existent in Europa, in SUA si care exista si in Constitutia noastra, inseamna un stat care are sistem sanitar si sistem educational bine intretinute, in care bolnavii nu vin cu medicamente de acasa in Spitalele mari si in care spitalele mici sunt intretinute tocmai ca exista localnici care nu ajung, totusi, usor, in muncipiile resedinte de judet ca sa isi faca programare la internare cu respectivele medicamente cumparate de pacient… In ceea ce priveste fraudele, ele sunt bune de invocat la orice: la introducerea bunui sistem ultracostisitor de carduri electronice (si care contravine drepturilor constitutionale) si la taierea de spitale de pe lista. Unde este omul in tot acest calcul cinic? Omul, asa cum reiese din aceasta gandire, este un fel de sarantoc furacios care e vinovat pentru halul in care se afla sistemul si care ar trebui sa multumeasca inaltelor autoritati ca au facut analize temeinice prin care este scos cu targa de pe patul de spital desfiintat conform acordului cu FMI.

    Nu crec ca ar trebui blamate atat de mult modificarile la Codul Muncii ( unele modificari poate ca sunt discutabile ). Angajatii competenti, onesti isi vor gasi mereu de lucru. Sunt patroni care se roaga de ei sa vina/ sa ramana in firma !

    Si noi stim cazuri de oameni care abia respira din cauza regimului de munca fortat. Dar nu cazurile particulare conteaza, ci tendintele, realitatile sociale. Din comentariile celor foarte avizati si obiectivi, fara pic de partis pris politic, cum e cazul lui Ilie Serbanescu de pilda, Codul Muncii e un cod al conditiilor oneroase pentru angajat. Aici nu este vorba despre cum e angajatul x sau y, aici e vorba despre conditiile legale in care se va desfasura munca. Aceste conditii sunt oneroase. Restul sunt povesti.

  2. Nu ma asteptam, ca unii propagandisti ai puterii criminale si ai marilor escroci femeisti sa se aciueze si p-acilea. Baga o periuta la admini in prima fraza, si dupa aia ne zvirl la toti in ochi otrava propagandei lor strigatoare la cer. Nu le-ar fi rusine obrazului… Ar merita sa le uram sa aiba parte de soarta tuturor amaratilor scuipati de sistemul pe care ei il pupa in partile dosnice fara jena si pe care ii mai scuipa acuma si postacii femeisto-securisto-basisti, din tastatura. Au o scuza numai daca traiesc in alta tara. Sau pe alta lume? Dar sa vii cu texte din astea si in ceasul asta al doispelea, dupa atatea dovezi si imagini ma revolta pana la Dumnezeu. Iertati, admin, dar chiar nu-mi pot stapani indignarea! E prea de tot, miroase rau. Ati fost prea blanzi, pe cuvant.

  3. @Radu:

    Fratie draga, intelegem enervarea, insa limbajul… limbajul e inacceptabil. Nu e bine deloc sa coboram stacheta.

  4. Cat priveste partea reformelor fiscale, s-au gandit sa micsoreze CASul tocmai cand acest lucru va lovi in serviciile sociale. Cand era cazul de relaxare fiscala, sa poata oamenii sa se descurce singuri, au tinut taxele sus si au prapadit banii, iar acum, cand oricum abia obtin venituri la buget pentru salarii si pensii (daramite pentru spitale si educatie…) s-au gasit sa fie “reformatori” si sa scada taxele exact de acolo de unde e mai sensibil:

    In acest moment nu ne permitem reducerea CAS. Chiar daca anul acesta vom creste cu 1,5%, oamenii vor resimti in nivelul lor de trai peste 2-3 ani
    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8482615-acest-moment-nu-permitem-reducerea-cas-chiar-daca-anul-acesta-vom-creste-1-5-oamenii-vor-resimti-nivelul-lor-trai-peste-2-3-ani.htm

  5. Nu inteleg de ce se iau stiririle doar de la antena 3 si realitatea,posturi aservite unor oameni patati…si crestinismul a ajuns si-i aserveasca…m-as bucura ca stirile sa fie preluate de la ziare si posturi independente…!!!

  6. si aici e cenzura…?!…e clar…multumesc…!!!

  7. @nicu:

    Fratie draga, nu a trecut nici macar 1 minut cat a stat comentariul tau si deja tipi ca e cenzura?! Imprecatia ta denota o agitatie care nu-i de bun augur.

    Cat priveste alegatiile tale, afla asta: NU EXISTA IN LUMEA DEMOCRATA POSTURI MASS-MEDIA INDEPENDENTE. Exista trusturi de presa care au evident interesele si preferintele lor politice. Cum ar fi de exemplu FOX NEWS in SUA vs CNN, sau Le Figaro vs Le Monde in Franta. Capisci?

    Canalele mass-media care, in occident fiind, se auto-intituleaza independente, sunt de cele mai multe ori grupari subversive, conspirationiste si deseori stangiste.

    La noi ce post TV e “independent”? TVR si B1TV cumva? Independent de realitate si dependent de putere, da.

    Esentialul este sa existe mai multe canale de informare, nu sa existe posturi ”independente”. Si dupa cum vezi bine, noi folosim surse dintre cele mai diverse in selectarea informatiilor.

  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » COLAPSUL ECONOMIC AL ARGENTINEI SUB DICTATURA FMI: documentarul video integral subtirtrat in romana
  9. Pingback: CE SI CUM PUTEM MANCA SANATOS IN POST... SI NU NUMAI? (video)
  10. Pingback: Presedintele nimicirii Romaniei ne “promite” referitor la “reforma” desfiintarii spitalelor: “E doar inceputul!”… Basescu a mai anuntat, simbolic, de la Covasna, REVIZUIREA CONSTITUTIEI pentru introducerea REGIONA
  11. Pingback: Dr. GHEORGHE BURNEI, CHIRURGUL CARE OPEREAZA COPIII IMPREUNA CU DUMNEZEU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: DR. DAN CIOATA (Timisoara) - CHIRURGUL CARE CAUTA INIMA DUHOVNICEASCA sau Medicina ca misiune mantuitoare - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: MEDICUL TEOFIL LUNG (LUNGU) – CHIRURGUL LUI DUMNEZEU, care face adevarate minuni medicale, unice in lume, spune ADEVARUL DESPRE CHIMIOTERAPIE si CITOSTATICE in cazurile de cancer la cap si gat: “Sunt afaceri extraordinare, unii din asta traies
  14. Pingback: IADUL ALIMENTAR sau despre “ASASINII TACUTI SI INSIDIOSI CARE NE UCID METICULOS” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare