VIOLENTE PROVOCATE DE UN FILM ANTI-ISLAMIC: Ambasadorul SUA din LIBIA ucis, proteste violente anti-americane in YEMEN si EGIPT

14-09-2012 5 minute Sublinieri

SCANTEIA VIOLENTELOR: filmul “Inocenta Musulmanilor” care se doreste o descriere a vietii profetului Mahomed, evocand in special temele homosexualitatii si pedofiliei

FONDUL PROBLEMEI: pe cine a incurajat SUA in LIBIA, ce forte “democratice” a inarmat si imputernicit?


Ambasadorul Statelor Unite in Libia, J. Christopher Stevens, si trei functionari americani au fost ucisi marti seara in atacul asupra consulatului din Benghazi, in estul Libiei, a declarat miercuri, pentru AFP, un oficial al ministerului libian de interne. Ca urmare a atacului Washingtonul a ordonat intarirea securitatii in jurul misiunilor diplomatice americane din intreaga lume.

UPDATE 09:50 Presedintele Barack Obama si presedintele libian Mohamed Magarier au discutat miercuri seara si au fost de acord “sa colaboreze indeaproape” pentru a ancheta atacurile, potrivit Casei Albe, citata de Reuters.

UPDATE 3:30 Marina americana a ordonat ca doua nave sa navigheze spre coasta libiana, conform unui oficial de rang inalt din SUA, anunta AFP. “Doua distrugatoare vor fi aproape de Libia, pur si simplu ca o masura preventiva“, a declarat sursa citata.

Ambasadorul a fost ucis precum si trei alti functionari“, a declarat ministrul adjunct de Interne Wanis al-Sharef. Moartea lui Stevens a fost confirmata intr-un tweet de vicepremierul libian Moustapha Abou Shagour.

Statele Unite vor trimite o echipa a Infanteriei Marine specializata in lupta antiterorista in Libia, a anuntat miercuri un oficial al Pentagonului, citat de AFP: “Marina trimite o echipa ‘Fast (Fleet Antiterrorism Security Team) in Libia”, a precizat acesta, sub acoperirea anonimatului.

Un oficial libian sustine ca protestul de la consulatul din Benghazi a degenerat in momentul in care garzile americane au tras asupra manifestantilor, scrie AFP. Potrivit lui Wanis al-Charef, ministru adjunct de interne insarcinat cu regiunea de Est, “criminali si oameni care incearca sa semene razboiul si sa destabilizeze situatia securitara s-au infiltrat printre manifestantii impotriva filmului care ofenseaza profetul“.

Situatia a degenerat si tensiunea a crescut in jurul consulatului cand garzile americane au tras in directia manifestantilor“, a adaugat el. Potrivit acestuia, “manifestantii voiau sa smulga drapelul american si sa manifesteze pasnic, fara a avea intentia de a lua cu asalt consulatul“.

H. Clinton anuntase anterior ca un agent de la Departamentul de Stat a fost ucis in atacul de la Benghazi. Manifestanti inarmati au atacat consulatul american de la Benghazi in estul Libiei, pentru a denunta un film ofensator la adresa Islamului conform acestora.

Filmul “Inocenta musulmanilor, care a provocat violente manifestatii in Egipt si in Libia, se doreste o descriere a vietii profetului Mahomed, evocand in special temele homosexualitatii si pedofiliei, scrie AFP.

Fragmente din acest film cu buget redus, cu costume de amatori, un scenariu confuz si decoruri artificiale, au fost postate pe internet sau difuzate de televiziuni private.

Actori vorbind engleza cu accent american ii prezinta pe musulmani ca fiind imorali si violenti, luand in deradere profetul Mahomed, care este prezentat drept un afemeiat care aproba abuzarea sexuala a copiilor.

Sam Bacile, realizatorul filmului “Innocence of Muslims” este “ravasit” si se ascunde, a afirmat miercuri un consultant care a lucrat impreuna cu el la realizarea lungmetrajul, informeaza AFP. “Este ravasit de moartea ambasadorului”, a declarat Steve Klein, subliniind ca a vorbit cu Sam Bacile la telefon mai devreme in cursul zilei, dar ca nu stie unde se afla acesta.

Ambasadorul Statelor Unite în libia şi-a pierdut viaţa marţi la Benghazi după incendierea consulatului american provocată de focurile oamenilor înarmaţi, dar circumstanţele precise ale morţii diplomatului şi ale altor trei cetăţeni americani rămân un mister, relatează AFP.

Un oficial american a recunoscut în timpul unei conferinţe de presă telefonice organizată miercuri de către Departamentul de Stat “că se munceşte în confuzia primelor informaţii” fiindcă “multe detalii asupra a ce s-a întâmplat la Benghazi rămân necunoscute sau puţin clare”.

Totuşi, a dezvăluit o “mică parte cronologică” a “atacului complex” angajat împotriva consulatului din Benghazi marţi seara.

Este ora 20:00 în Libia în timp ce incinta clădirilor care găzduiesc misiunea americană este vizată de “tirurile unor extremişti libieni neidentificaţi”, a povestit oficialul. Un sfert de oră mai târziu, “atacatorii pătrund în complex, deschid focul asupra clădirii principale, declanşează un incendiu”. Gărzile de securitate libiene şi americane au “ripostat”atunci.

În acel moment, ambasadorul Stevens, un angajat de la comunicaţie, Sean Smith, şi un ofiţer american pentru “securitate regională” sunt în clădirea principală a consulatului. Dar incendiul, care degajează “un fum negru dens”, îi constrânge la “a se separa” şi la “a încerca să evacueze clădirea în foc”, a continuat oficialul.

“Agentul de securitate regională reuşeşte să iasă, apoi se întoarce cu un alt agent în clădirea în foc pentru a aduce a-i salva pe Chris (Stevens) şi pe Sean (Smith), a explicat oficialul, salutând “un efort eroic”. Cei doi oameni îl descoperă atunci pe “Sean, deja mort, astfel că ei părăsesc clădirea”.

Ambasadorul Stevens este de negăsit.

Mai mulţi ofiţeri de securitate încearcă să se întoarcă în clădirea principală. De fiecare dată sunt “respinşi de focuri de armă şi se pun la adăpost în anexa consulatului”, a relatat în continuare oficialul. Americanii reiau “controlul clădirii principale spre ora locală 21:20”.

Apoi, de această dată “anexa” consulatului este mitraliată “timp de două ore”.

Acesta este momentul când doi agenţi americani au fost ucişi şi alţii doi răniţi“, potrivit oficialului.

Conform relatării sale, “era 02:00 la Benghazi când forţele de securitate libiene ne ajută să reluăm controlul situaţiei”.

La un moment dat, în mijlocul acestei întâmplări, iar noi nu ştim când anume, credem că ambasadorul Stevens a ieşit din clădire şi s-a dus într-un spital la Benghazi. Nu avem informaţii referitor la starea sa în acel moment“, a asigurat oficialul american, adăugând că “trupul său a fost înmânat ulterior agenţilor americani la aeroportul din Benghazi“.

Nu vedem clar asupra circumstanţelor între momentul în care (ambasadorul) a fost separat restului grupului în clădirea în foc şi momentul în care ni s-a anunţat că era într-un spital din Benghazi“, a recunoscut el.

FBI a deschis o anchetă şi o autopsie se va face.

Atacul a făcut în total patru morţi, Stevens şi Smith, doi alţi americani neidentificaţi, precum şi între trei şi cinci americani răniţi. De asemenea, nişte agenţi de securitate libieni au fost ucişi.

Aproximativ 2.000 de oameni au înconjurat marţi seară ambasada SUA în Egipt, în semn de protest faţă de difuzarea unui film realizat de creştini copţi care trăiesc în America şi considerat ofensator la adresa Islamului.

Câţiva protestatari au sărit chiar zidurile ambasadei şi, intraţi în curte, au smuls drapelul american, pe care l-au rupt şi, ulterior, incendiat.

Departamentul de Stat a confirmat incidentul, pe care, conform HuffingtonPost, l-a catalogat drept “regretabil”

Mai mulţi manifestanţi care protestează faţă de un film despre islam au luat cu asalt, joi dimineaţa, ambasada Statelor Unite la Sanaa, potrivit corespondentului AFP aflat la faţa locului.

Manifestanţii au intrat în incinta ambasadei şi au incendiat vehiculele diplomatice parcate în interior.

Poliţia a tras în aer şi a folosit tunuri de apă pentru a încerca să disperseze manifestanţii.

“O profetule, O Mohamed”, scandau manifestanţii.

Înregistrarea video care a generat polemica, postată pe Internet şi intitulată “Innocence of Muslims”, denigrează islamul şi a generat reacţii vehemente în mai multe ţări arabe.

În Libia, atacul de marţi seara de la consulatul Statelor Unite la Benghazi (est) a provocat moartea a patru americani, între care ambasadorul. În Egipt, confruntări aveau loc joi dimineaţa în faţa ambasadei Statelor Unite la Cairo, între manifestanţi şi poliţie.

Filmul “Inocenta musulmanilor”, care a provocat violente manifestatii in Egipt si in Libia, inclusiv uciderea ambasadorului american, la Benghazi, se doreste o descriere a vietii profetului Mahomed, evocand in special temele homosexualitatii si pedofiliei, scrie AFP.

Fragmente din acest film cu buget redus, cu costume de amatori, un scenariu confuz si decoruri artificiale, au fost postate pe internet sau difuzate de televiziuni private.

Actori vorbind engleza cu accent american ii prezinta pe musulmani ca fiind imorali si violenti, luand in deradere profetul Mahomed, care este prezentat drept un afemeiat care aproba abuzarea sexuala a copiilor.

Musulmanii considera o ofensa prezentarea de orice natura a profetului Mahomed. In 2005, publicarea a 12 caricaturi intr-un ziar danez a generat revolte in numeroase tari musulmane.

Mii de egipteni au protestat marti seara in fata ambasadei americane, rupand steagul american. Organizatii ale crestinilor copti din Egipt au chemat membrii comunitatii sa protesteze impotriva acestui film miercuri, tot in fata ambasadei.

Potrivit presei egiptene si predicatorilor musulmani radicali, copti care traiesc in Statele Unite ar fi implicati in realizarea acestui film.

Fratia Musulmana, cea mai mare forta politica din Egipt, din care provine si presedintele Mohamed Morsi, a lansat si ea un apel la proteste, pentru ziua de vineri.

Ambasadorul Statelor Unite in Libia si trei functionari americani au fost ucisi marti intr-un atac impotriva consulatului din Benghazi de oameni care protestau impotriva acestui film.

Filmul a fost produs si realizat de un dezvoltator imobiliar israeliano-american in varsta de 54 de ani, originar din California, Sam Bacile, care descrie islamul drept un “cancer” si o religie a urii, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Sam Bacile a precizat pentru cotidianul economic american ca a produs acest film cu cinci milioane de dolari primiti de la aproximativ o suta de donatori evrei, al caror nume a refuzat sa-l precizeze.

El spune ca a lucrat cu 60 de actori si o echipa de 45 de persoane pentru a realiza, in California, in trei luni, acest film de doua ore. “Filmul este politic. Nu religios“, spune el.

Lung-metrajul a fost sustinut si de controversatul pastor american Terry Jones, care si-a atras numeroase critici dupa ce a ars un exemplar al Coranului si s-a opus deschis construirii unei moschei in apropiere de Ground Zero, la New York.

Este o productie americana, care nu are ca obiectiv atacarea musulmanilor ci sa prezinte ideologia distructiva a islamului“, spune el, intr-un comunicat publicat de WSJ.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Revolte populare, revolutii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “VIOLENTE PROVOCATE DE UN FILM ANTI-ISLAMIC: Ambasadorul SUA din LIBIA ucis, proteste violente anti-americane in YEMEN si EGIPT

 1. Parcă tb distrusă moscheia de pe muntele Sionului pt a face loc noului templu sionist. În trecut atacuri directe ale unor “extremişti” israelieni au dat greş 100%, dar dacă o iau pe departe, ar putea avea în final succes. Desigur că va mai fi nevoie de ceva timp, dar poate fi atinsă ţinta.

 2. http://www.ziare.com/international/egipt/ambasadele-marii-britanii-si-germaniei-din-sudan-luate-cu-asalt-kfc-incendiat-in-liban-1190131

  “Iarta-i , Doamne , ca nu stiu ce fac “- vs -” omorati-l , omorati-l ” . Enorma diferenta ! Sa aplici legea talionului fara nici un fel de discernamant …

  Pe de alta parte : ceea ce ai sadit , aceea culegi !

 3. :-)))))))sa mori de ras , nu alta !
  Cica :
  http://www.ziare.com/international/iran/premierul-israelian-acuzat-de-implicare-in-alegerile-din-sua-1190117

  Pai mai bine , dl. reporteri , incercati sa gasiti momentul , in decursul istoriei , cand NU s-a intamplat vreodata acest lucru , sa vedem daca reusiti .

 4. Am impresia ca toate chestiile astea sunt regizate cu un anumit scop nu stiu care scop dar ceva nu prea miroase bine. Banuiala mea este ca cei de la varf care conduce lumea incearca sa tina omenirea departe de anumite avenimete{ADEVAR} cu fel de fel de trucuri murdare a ceilor de la varf. Tot Dumnezeu va face lumina si in aceasta situatie.

 5. @Fane
  Astia de la ziarul respectiv au impresia ca au inventat apa calda. De parca nu era evidenta implicarea Israelului in viata politica din SUA, trebuia sa vina mass-media sa ne spuna ca exista suspiciuni in acest sens.
  Chiar ca sa mori de ras si nu alta. Astia chiar ne cred retardati.

 6. nu’s daca s-a vehiculat informatia asta, dar intr-un pdf care mi l-a aratat cineva, dupa cartea “Sinagoga Satanei”, de Andrew C. Hitchcock, pe la pagina 42 se povesteste despre un general american, Albert Pike, care ajunge iluminat si scrie un plan pentru cele trei razboaie mari care vor ajuta lumea sa fie ‘salvata’ de ‘ei’. Se pare ca scrierea e datata in 1871, iar despre al treilea razboi se spune asa: Al treilea razboi mondial incepe cu atatarea urii lumii musulmane cu scopul de a o antagoniza impotriva sionistilor politici. In timp ce treaba asta se desfasoara, natiunile ramase vor fi fortate sa se lupte intre ele, intr-o stare de epuizare mentala, fizica, spirituala si economica.

 7. Pingback: BLASFEMIE PE FACEBOOK: un tanar care-l batjocorea pe Cuviosul Paisie Aghioritul a fost arestat, iar pagina anulata - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: HENRY KISSINGER vrea ARMATA MONDIALA de MERCENARI care sa combata TERORISMUL/ Joe Biden “gafeaza” doar pe jumatate: TURCIA si STATELE ARABE au finantat STATUL ISLAMIC [video] - Recomandari
 9. Imaginile de „înainte şi după“, care arată devastarea totală a Libiei de după Gaddafi, au devenit virale, cu 50.000 de retweet-uri.
  Libia a fost odată un loc plin de hoteluri, străzi largi şi curate, infrastructură funcţională şi cartiere pline de viaţă… Dar aceste locuri sunt acum ruine, putrezind pe fundalul politic al haosului dezlănţuit imediat după ce NATO bombardează ţara, pentru o schimbare de regim.
  „Rebelii“ – legitimaţi şi împuterniciţi prin sprijinul larg din partea Occidentului – sunt acum printre forţele militare care găzduiesc licitaţii de sclavi şi alimentează criza europeană a refugiaţilor.
  Secretarul britanic de Externe, Boris Johnson, a fost surprins într-o întâlnire privată anul trecut, spunând că Libia era o ţară propice pentru investiţiile din Regatul Unit, după ce libienii îşi vor fi „eliminat cadavrele“. Războiul şi consecinţele din 2011 au creat un stat eşuat, cu o populaţie care, din punct de vedere economic, a devenit în prezent dependentă în mare măsură de ajutorul extern.
  https://adevarul.ro/international/in-lume/libia-inainte-dupa-1_5b28b24edf52022f7548ef32/index.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare