AMPRENTA DIGITALA: cheie de acces a SOMERILOR in BAZA DE DATE CU LOCURI DE MUNCA (video)

29-11-2011 1 minut Sublinieri

Somerii vor gasi in loc de functionar un aparat care le va citi in amprenta, statutul si le va acorda viza in 30 de secunde. La Deva, sistemul va functiona de saptamana viitoare, iar cu ajutorul lui somerii pot afla si ce slujbe sunt disponibile.

Infochioscul PROSELF (Promovarea Serviciilor de tip Self Service) care faciliteaza accesul somerilor si al agentilor economici la serviciile oferite de institutie.

Implementat prin fonduri europene, proiectul are rolul de a contribui la transformarea Serviciilor Publice de Ocupare intr-o structura orientata cat mai eficient catre nevoile clientilor AJOFM. Infochioscul se adreseaza atat somerilor, cat si agentilor economici. Acestia, in baza unui cont creat in Infochiosc, vor putea gasi toate informatiile dorite fara a mai fi nevoiti sa apeleze la personalul Agentiei.

Modernizarea a fost posibila ca urmare a implementarii proiectului PROSELF, care este in desfasurare si care este implementat la nivel national de catre Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca, urmand ca aceste servicii sa fie implementate si in celelalte locatii ale AJOFM Hunedoara. Este o solutie la nivel european, des utilizata de serviciile SPO europene si care si-a dovedit eficienta in ocupare. Fondurile europene ofera posibilitatea finantarii acestor proiecte si AJOFM nu va intarzia in a folosi aceste oportunitati pentru modernizarea propriei activitati”, a declarat directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Vasile Iorgovan Velichi.

Prin acest sistem, somerul are posibilitatea de a se informa singur despre locurile de munca existente pe piata muncii hunedorene, precum si la utilizarea serviciului de viza lunara electronica, prin utilizarea amprentei digitale. Se substituie astfel o buna parte din activitatea de informare si consiliere a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, cat si activitatile de mediere in vederea ocuparii persoanei respective si evidenta prezentei acesteia la viza lunara”, a mai adaugat seful AJOFM Hunedoara.


Categorii

1. DIVERSE, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare