APOCALIPSA MAYASA: pe 21.12.2012 AR VENI UN ZEU DIN CER, conform ultimelor “descoperiri” arheologice

26-11-2011 5 minute Sublinieri

Dacă până acum au încercat să minimalizeze teoriile conform cărora mayașii au prezis, pe baza calendarului lor, sfârșitul lumii în 2012, acum experții de la Institutul de Arheologie din Mexic au admis existenţa unui al doilea artefact maya pe care este înscripţionat un text în care se face referire la data de 21 decembrie a anului viitor. Specialiștii din Mexic știau până mai ieri de existența unei singure inscripții, ce făcea referire la această dată, o tabletă de piatră din situl arheologic Tortuguero, din statul Tabasco.

Iată că acum apare o doua inscripție, care, spun cei de Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic, ar fi fost descoperită în situl arheologic Comalcalco și pe care este inscripționată aceeași dată: 21 decembrie 2012, scrie ”Daily Mail”. Arturo Mendez, purtătorul de cuvânt al Institului, a afirmat că fragmentul de cărămidă ce conţine respectiva inscripţie a fost descoperit acum câţiva ani, fiind studiat intens de specialişti. Inscripţia este păstrată într-o colecţie privată a institutului, la care publicul nu are acces.

“Cărămida de la Comalcalco“, cum este supranumit artefactul, datează de acum 1.300 de ani. Anumite pasaje sunt dificil de citit, însă ultimele simboluri au fost interpretate de cercetători. Astfel, inscripţia se încheie cu fraza “Va coborî din cer”. Experţii spun că este cel mai probabil vorba despre Bolon Yokte, un misterios zeu maiaş asociat atât cu războiul dar şi cu creaţia.

Data ce apare pe cărămidă “este o parte de calendar, o combinație a poziției cerului dintr-o zi și o lună, care se repetă la fiecare 52 de ani”, a declarat David Stuart, specialist în civilizația maya de la univeristatea Texas din Austin. El susține că această dată corespunde cu sfârșitul celui de-al 13 baktun, acesta reprezentând o perioadă de timp echivalentă cu 394 de ani, în concepția mayașilor. Numărul 13 este sacru pentru civilizația maya. Calendarul mayaș începe în anul 3114 î.Hr. și se sfârșește odată cu al 13-lea baktun, în jurul datei de 21 decembrie 2012.

“Numărul de pe cărămidă ar putea corespunde acestei date. Nu există niciun motiv ca aceasta să corespundă cu altă dată din timpurile străvechi și care să descrie vreun alt eveniment istoric important”, a spus Stuart. Experţii institutului din Mexic afirmă că mayaşii considerau că timpul parcurge o serie de cicluri care încep şi se termină cu regularitate, fără a crede că finalul unui ciclu are consecinţe apocaliptice.

Institutul arheologic din Mexic a minimalizat teoriile potrivit carora vechii mayasi au prezis producerea unei apocalipse in 2012, insa au recunoscut ca au descoperit o noua referinta legata de acest lucru pe un fragment cioplit gasit printre ruine, in sudul tarii, transmite Huffington Post. Pana in prezent, cei mai multi dintre experti citau o singura referinta legata de 2012 descoperita in glifele mayase, respectiv o tablita de piatra gasita in Tortuguero, in statul Tabasco.

Instituitul National de Antropologie si Istorie a precizat intr-un comunicat ca exista o a doua referire la apocalipsa din 2012, descoperita printre ruinele de la Comalcalco. Inscriptia se afla cioplita pe o caramida. AP noteaza ca Comalcalco este neobisnuit printre templele mayase, deoarece a fost construit din caramizi. Arturo Mendez, un purtator de cuvant al institutului, a declarat ca fragmentul de inscriptie mayasa a fost descoperit in urma cu cativa ani si a fost analizat cu atentie. Nu a fost expus niciodata si este tinut intr-un depozit al institutului.

Existenta “Caramizii de la Comalcalco“, asa cum este cunoscut cel de-al doilea fragment, a fost discutata de experti pe unele forumuri online. Multi se indoiesc ca este o referinta clara la data de 21 decembrie 2012 sau 23 decembrie 2012, zilele citate de sustinatorii teoriei ca lumea se va sfarsi in urma unui eveniment apocaliptic. “Unii au propus inscriptia cioplita ca o alta referinta la 2012, dar eu sunt mai degraba sceptic”, a declarat David Stuart, specialist in epigrafie mayasa la Universitatea Texas din Austin. Expertul a spus ca inscrptia de pe caramida este o combinatie a pozitiei unei zile si a unei luni ce se repeta la fiecare 52 de ani.

Data de pe caramida corespunde cu sfarsitul celui de-al 13 Baktun. Acestia reprezentau perioade de 394 de ani, iar 13 era un numar sacru pentru mayasi. Calendarul mayas incepe in anul 3114 i.Hr., iar al 13-lea Baktun se termina in jurul datei de 21 decembrie 2012. Stuart afirma ca data de pe caramida ar putea corespunde si altor zile similare din trecut, adaugand ca inscriptia din Comalcalco este “mai mult istorica decat profetica”. AP noteaza ca ambele insciptii – tablita de la Tortuguero si caramida de la Comalcalco – au fost ciolpite cel mai probabil in urma cu 1.300 de ani si ambele sunt criptice in anumite privinte.

Inscriptia din Tortuguero descrie un eveniment ce ar trebui sa se produca in 2012, in care este implicat Bolon Yokte, un zeu mayas misterios, asociat atat cu razboiul, cat si cu creatia. Eroziunea si o spartura in piatra fac insa ca sfarsitul inscriptiei sa fie aproape ilizibil. Unii cercetatori sustin ca ultimele glife ar afirma: “El se va cobora din ceruri”. De asemenea, caramida de la Comalcalco ar fi fost asezata spre interior sau acoperita, lucru ce sugereaza ca nu trebuia sa fie vazuta.

Institutul mexican de arheologie a declarat repetat ca teoriile legate de sfarsitul lumii in anul 2012 sunt o interpretare occidentala gresita a calendarelor mayase. Expertii mexicani afirma ca mayasii au vazut timpul ca pe o serie de cicluri care incep si se sfarsesc cu regularitate, fara insa sa contina ceva apocaliptic la sfarsitul unui ciclu dat.

Nota noastra:

Desigur, deloc intamplatoare aceste periodice “reincalziri ale supei” mayase legate de 2012. Nu e nimic nou in relatarile de mai sus si existau deja articole scrise despre “desantul” zeului Bolon programat pe 21 decembrie 2012, insa ele sunt scoase de la naftalina pentru a mai fascina inca odata publicul avid de spectacol magic. Practic, este vorba de o “profetie antihristica” de sorgine amerindiana, asezonata insa cu mult ocultism new age pur post-modern acompaniat si de scientismul de rigoare. Doua-trei bucati de ceramica cu franturi de scriere (si aceea descifrata probabilistic) sunt interpretate astfel incat sa reiasa ca in decembrie 2012 se va intampla ceva important (caz flagrant de self fulfilling prophecy). Mai nou, apare ca personaj si zeul Bolon care, prin dimensiunile sale – razboi si creatie – este perfect compatibil cu zeitatile orientale sau cu ereziile gnostice in care binele si raul sunt fatetele aceleasi monede sau aceluiasi zeu.

Ceea ce e nou in privinta acestui serial al “descoperirilor mayase” este tocmai aparitia acestui “zeu” si promisiunea descinderii sale pe pamant. Daca, initial, calendarul mayas ne ameninta “doar” cu un sfarsit al lumii ce, ulterior, s-a adeverit a fi doar sfarsit de etapa (deci un sfarsit necesar regenerarii), iata ca acum tabloul se completeaza si cu un “special”, cu acel the one pe care, tot mai nou, incepe sa il cultive si industria Hollywood.

In varianta “populara”, profetia maya pentru 2012 a fost raspandita cu ajutorul industriei Hollywood. Tot de acolo a venit insa contra-filmul lui Mel Gibson despre “civilizatia” maya care practica sacrificiile umane. Observam astfel, intr-un comentariu legat de aceasta tema, la o alta postare pe acelasi subiect:

Nu e deloc intamplator ca astfel de culturi sunt luate drept model de intelepciune. Este iarasi foarte sugestiv cum, la aparitia filmului, au existat reactiile critice fata de posibilitatea de a rani “sentimentele” populatiilor mayase pentru realitatea dura reprezentata in filmul Apocalypto (realizat de Mel Gibson). Pe de alta parte, altii spuneau ca s-a pus accentul prea mult pe dimensiunea cealalta a “civilizatiei”, anume “progresul” in medicina, inginerie si astronomie. Cu alte cuvinte, ce mare tragedie ca erau niste psihopati sangerosi care intrau in delir “mistic” smulgand inima din bietul om viu adus drept sacrificu zeilor, conteaza mai mult progresul lor. Cam cum este judecata si actuala civilizatie, de altfel: ce conteaza gramezile de sute de milioane de masacrati, fie in razboaiele de “eliberare” si de “democratizare”, fie prin avorturi, fie prin orice alt sacrificiu uman adus idolilor contemporani, suntem “progresati” fata de intunecatii din Evul Mediu care, nu se stie cum (prostiti probabil de religie) reuseau sa traiaca impreuna fara politie si sisteme de supraveghere omniprezente.

Luarea unor astfel de culturi de reper este semnificativa si pentru noua ordine mondiala trambitata atat de mult de profetii mincinosi: este necesara criza, razboiul, cataclismul, deci este necesar sacrificiul uman adus idolilor (sau idolului…) pentru a fi, cum spune preotul mayas, puternici, nemuritori, aproape de zei, stapani ai timpului.

*

Punctul cheie al peroratiei misticoide insotite de actele sacrificiale umane este atins cand se declanseaza eclipsa de soare. Or se stie ca mayasii detineau intr-adevar o stiinta astronomica avansata si, prin urmare, marii preoti si elitele politice stiau cand vor avea loc eclipsele. Poporul, masele, evident ca nu stiau. Asa se face ca marii preoti si imparatii foloseau eclipsa ca o apocalipsa regizata de ei – ii dadeau senzatia poporului ca soarele a fost acoperit de mania zeilor/zeului, lucru care facea necesare actele sacrificiale si intermedierea preotilor catre zei. Asadar, o stiinta fina a manipularii spaimelor si fricilor oamenilor, care se dezlantuie usurate dupa ce eclipsa a trecut exact in momentul invocatiilor preotilor ucigasi. Manipuland o apocalipsa regizata, marii preoti si imparati mayasi nu stiu insa ca vor duce realmente cultura lor intr-o apocalipsa cat se poate de autentica, in care praful si pulberea sa va alege de toata imparatia lor.

Mutatis mutandis, acelasi lucru il avem si astazi: toata apocalipsa jucata, planificata, regizata astazi si emisa de ceea ce am numit noi profetii minciunii este menita obtinerii aceluiasi efect ca in Imperiul Maya: inspaimantarea deliranta a oamenilor, justificarea sacrificiilor umane si actul final – autozeificarea liderului. Ceea ce nu stiu acesti mari preoti si imparati ai noii ordini mondiale si ar trebui sa stim noi este ca va veni, tocmai cand ei vor zice ca au izbandit, si apocalipsa adevarata, reala, aceea care ii va matura ca praful din fata vantului, ca pe cedrii Libanului care astazi a fost si maine ii vei cauta si nu ii vei afla.


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Inscenari, facaturi, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “APOCALIPSA MAYASA: pe 21.12.2012 AR VENI UN ZEU DIN CER, conform ultimelor “descoperiri” arheologice

 1. Pingback: Cum va fi 2012? (I) ANUL DECISIV IN VEDEREA ATINGERII PLANURILOR ANTIHRISTICE? - Razboi întru Cuvânt
 2. Pingback: Psihoza sfarsitului lumii in 2012 face deja victime - Razboi întru Cuvânt
 3. Pingback: Reinventarea psihozei APOCALIPSA MAYA 2012: nu va fi sfarsitul lumii, dar va pieri trei sferturi din populatie - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. Pingback: Filmul rusesc SECTA + Emisiunea “Noile miscari religioase” (VIDEO). Despre fenomenul sectelor apocaliptice de tip new age - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 5. Pingback: Reportaj In Premiera despre PSIHOZA APOCALIPTICA 2012. Negustorii spaimelor, aventurierii sfarsitului lumii si… profetiile parintelui Arsenie Boca (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 6. Pingback: “GATA PENTRU… INCEPUTUL LUMII” (emisiunea In premiera). Mesaje NEW AGE despre apocalipsa 2012 si neomilenarismul pr. Constantin Necula - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 7. Pingback: “Sfarsitul Lumii TV”: canal de televiziune dedicat ”apocalipsei maya”. INDUSTRIA DIVERTISMENTULUI SI-A GASIT NOUA SURSA DE PROFIT - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: Manifestari ale psihozei in masa provocate de apropierea “apocalipsei 21.12.2012″ in RUSIA/ O bizarerie: fresca “APOCALIPSEI MAGNETICE” din Biserica Sf. Nicolae din Șcheii Brașovului - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Uite domnule, chiar pe ultima suta de metrii au descoperit ei ce-a de a doua inscriptie, mai sa fie…
  Totul este minciuna fratilor, o minciuna bine ticluita, bine pusa la punct, de altfel cum si-ar pregati vrasmasii lui Dumnezeu terenul pentru venirea liderului lor Antihrist decat numai si numai prin minciuna?!!!

  Sa nu ne temem fratilor de evenimentele care vor trebui sa vina, ca vor veni pana la urma, nu avem de ales, ci sa ne temem de pacat mai mult de orice ca aceasta ne desparte pe noi de Dumnezeu.

  Insa sa nu cadem de cealalta parte a inselarii: ce domnule atatea semne, mai lasati-ne in pace cu apocalipsa voastra…

  Feriti-va de nestiinta caci si aceasta este pacat, studiati Sfanta Scriptura, scrierile Sfintilor Parinti pentru a fi pregatiti in ziua ispitei ca nu cumva din nestiinta sa cadem in lepadare de Hristos!!!

  Intr-adevar, sunt multe tabere care voiesc in mod special sa bage frica in popor, de aceea sunt si atatea materiale maya cu falsele lor predictii s.a.m.d, insa un bun crestin niciodata nu se va teme de aceasta ci se va intari si mai mult in Cuvantul Domnului, cum ca toate acestea vor trebui sa se intample.

  “Şi vor fi semne în soare, în lună şi în stele, iar pe pământ spaimă întru neamuri şi nedumerire din pricina vuietului mării şi al valurilor.
  Iar oamenii vor muri de frică şi de aşteptarea celor ce au să vină peste lume, căci puterile cerurilor se vor clătina.
  Şi atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe nori cu putere şi cu slavă multă.
  Iar când vor începe să fie acestea, prindeţi curaj şi ridicaţi capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se apropie.
  Şi le-a spus o pildă: Vedeţi smochinul şi toţi copacii:
  Când înfrunzesc aceştia, văzându-i, de la voi înşivă ştiţi că vara este aproape.
  Aşa şi voi, când veţi vedea făcându-se acestea, să ştiţi că aproape este împărăţia lui Dumnezeu.
  Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta până ce nu vor fi toate acestea.
  Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
  Luaţi seama la voi înşivă, să nu se îngreuieze inimile voastre de mâncare şi de băutură şi de grijile vieţii, şi ziua aceea să vine peste voi fără de veste,
  Ca o cursă; căci va veni peste toţi cei ce locuiesc pe faţa întregului pământ.
  Privegheaţi dar în toată vremea rugându-vă, ca să vă întăriţi să scăpaţi de toate acestea care au să vină şi să staţi înaintea Fiului Omului.”
  (Luca 21, 25-36)

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare