Jerry Brown, guvernatorul statului american California, a promulgat recent un amendament la codul penal prin care se dezincriminează expunerea cu bună știință a partenerului sexual la infectarea cu virusul HIV (SIDA).
De acum înainte, californienii care știu că sunt infectați cu HIV sau că suferă de SIDA vor primi o simplă amendă administrativă, dacă întrețin relații sexuale și nu comunică partenerului riscul de infecție, informează Cultura Vieții.
Anterior, infracțiunea era pasibilă de închisoare între 3 și 8 ani, executați într-o închisoare federală.
Noile prevederi se aplică și celor care donează sânge și nu comunică instituției medicale starea lor reală.
Principalul autor al amendamentului a fost senatorul Scott Wiener (Partidul Democrat), care a aplaudat decizia promulgării: „California a făcut astăzi un mare pas înainte înspre tratarea HIV ca o problemă de sănătate publică, în loc să considere persoanele care trăiesc cu HIV ca infractori”.
Motivația lui Wiener și a celorlalți avocați ai amendării legii a fost aceea că pedepsele severe îi făceau pe bolnavi să fie reținuți în a-și verifica starea de sănătate, tocmai pentru a se proteja de pedeapsă.
Totodată, senatorul promite eradicarea noilor infecții:
„O să punem capăt noilor infectări cu HIV și nu prin amenințarea oamenilor cu închisoarea, ci mai degrabă prin aducerea oamenilor la testare și furnizarea de acces la îngrijire”, a declarat Wiener pentru LA Times.
Retorica senatorului Wiener este cea a organizațiilor de lobby homosexual – care, împreună asociația ACLU (American Civil Liberties Union) prin departamentul său „Proiectul pentru Justiție Reproductivă” au sprijinit fără rezerve amendarea legii – și suferă de o serioasă inconsistență logică: legea abrogată nu îi trata „ca pe infractori” pe bolnavii de SIDA, ci sancționa, pe bună dreptate, fapta celor care infectau sau cel puțin expuneau, cu bună știință, alte persoane la un virus care declanșează o boală mortală!
Amendamentul lui Wiener este de fapt încă un pas spre normalizarea, prin forța de coerciție a ideologiei transformată în lege, a comportamentului homosexual.
Conform statisticilor, deși reprezintă 2% din populația SUA, homosexualii au 55% din cazurile de SIDA.