Cui ii e frica de KIM DAVIS? Vizita functionarei din SUA care a facut inchisoare din cauza CASATORIILOR GAY a starnit panica activistilor anti-CPF. Interviu important cu Kim Davis si avocatul Harry Mihet: “CASATORIILE GAY SUNT INCOMPATIBILE CU LIBERTATEA DE CONSTIINTA” (Video)

12-10-2017 17 minute Sublinieri

 • ActiveNews: 

Kim Davis a fost primită de Mitropolitul Ardealului și Mitropolitul Banatului: Biserica Ortodoxă Română susține total referendumul pentru familie

Kim Davis, funcționarul american din statul Kentucky devenită faimoasă pentru faptul că a refuzat să elibereze certificate de căsătorie pentru cupluri de homosexuali, a ajuns în România.

Doamna Davis a ținut deja conferințe la Sibiu și Iași, urmând să-și împărtășească experiențele și cu bucureștenii, în cadrul unei întâlniri care va avea loc la Teatrul Național din București, joi 12 octombrie de la ora 18:00.
Înainte de a ajunge în București, Davis a fost primită de Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu, dar și de Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan.

În cadrul întâlnirii cu Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu a discutat cu Davis despre „modul în care Biserica este care oferă o mărturie continuă despre valoarea familiei, așa cum  fost lăsată de Dumnezeu, ca celulă de bază a comunității de credință și a societății, în general”, notează siteul oficial al Mitropoliei.

De asemenea, ÎPS Laurențiu i-a invitat pe membrii Coaliției pentru Familie și pe Kim Davis la reședința mitropolitană din Sibiu, unde ”a avut loc o discuție despre problemele actuale din Statele Unite, din România și din alte țări, în ceea ce privește diferitele curente de reglementare legală a familiei și implicațiile acestora pentru prezent și viitor. S-a adus în discuție stadiul actual al inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției României, inițiate de Coaliția pentru Familie, așteptarea hotărârii pentru organizarea referendumului național, reafirmându-se, totodată, susținerea pe care Biserica Ortodoxă Română o acordă acestei inițiative”.

La Timișoara, doamna Davis a fost invitata ÎPS Ioan la o discuție despre  consecințele legalizării căsătoriei dintre persoanele de același sex din Statele Unite ale Americii. De asemenea, „ÎPS Ioan a binecuvântat eforturile Coaliției pentru Familie” și a cerut ca toate eforturile să fie depuse astfel încât referendumul pentru familie să aibă loc cât mai curând.

La începutul anului, Kim Davis a avut o întâlnire și cu Papa Francisc, în timpul vizitei acestuia din urmă, dar Vaticanul s-a ferit să-i ofere sprijin funcționarei din Kentucky.

Toleranță zero. Homosexualii din România nu vor ca Teatrul Național să găzduiască o conferință organizată de Coaliția pentru Familie. Cum denaturează adevărul organizația Accept

Accept, o asociație a homosexualilor, a transmis o scrisoare deschisă conducerii Teatrului Național I. L. Caragiale din București prin care îi cere actorului Ion Caramitru, directorul instituției, să retragă sprijinul pentru organizarea conferinței „O mărturie americană despre libertatea de conștiință” de către Coaliția pentru Familie la sediul instituției teatrale.

Motivul invocat de Accept este că acest eveniment „încălca demnitatea umană a minorității persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex (LGBTI) prin conținutul instigator la ură”.

Cei de la Accept mai spun că „organizatorii promovează în mod fals ca eroină a libertății religioase pe doamna Kim Davis, cetățean american condamnată de instanțele americane în 2015 la 5 zile de închisoare pentru sfidarea curții, după ce i s-a cerut să își îndeplinească obligațiile de serviciu ca funcționar al unei primării din SUA”.

Ce omit să spună cei din asociația Accept este că funcționara și-a câștigat dreptatea în justiție. Kim Davis a ajuns după gratii pentru că refuzat să semneze actele de căsătorie ale cuplurilor de același sex, după ce Curtea Supremă a SUA decis să legalizeze mariajele gay la nivelul tuturor statelor americane. A fost eliberată, iar guvernatorul Matt Bevin a semnat o lege care garantează angajaților obiecțiunea de conștiință. Adică angajații statului nu mai sunt obligați să semneze certificatele de căsătorie ale cuplurilor homosexuale dacă cred că asta contravine perceptelor lor creștine și morale.

Cei de la Accept mai spun că „domnul Miheț (n.r. unul dintre vorbitorii de la conferință) a afirmat la Timișoara că știința, realitatea, sondajele științifice ne spun clar că stilul de viață homosexual este foarte dăunător sănătății – cele mai mari rate de sinucidere, de boala, de depresie se găsesc în populația homosexuală. Aceste studii sunt citate vag, fără a face referințe la autori, voit greșit și incomplet de domnul Miheț, întrucât studiile științifice de resort relevă faptul că discriminarea, hărțuirea, marginalizarea și excluziunea socială sunt cauzalele reale ale unor probleme de sănătate, fizică sau mentală, cu o incidență mai ridicată în comunitatea gay din Statele Unite decât în rândul majorității”.

Adevărul este că, în realitate, în rândul homosexualilor se înregistrează cele mai mari procente de boli mentale și abuz de droguri – incomparabil mai mult decât în oricare alt grup din societatea umană.

Un studiu din 2003 constată că, în rândul homosexualilor, se înregistrează cele mai mari rate de consum de diferite droguri, depresie, violență domestică și abuz sexual în copilărie (Stall și colaboratorii, 2003).

Cea mai mare metaanaliză, realizată în anul 2008, care a avut în vedere peste 13.000 de articole pe acest subiect, compilând datele de la primele 28 cele mai riguroase studii, a ajuns la aceeași concluzie: lesbienele, gay-ii și bisexualii au cel mai mare risc de tulburări mentale, ideație suicidală, consum de substanțe halucinogene și autorănire deliberată (King și colaboratorii, 2008).

La aceleași rezultate ajunge, de altfel, și GMLA – Asociația Medicală a Gay-lor și Lesbienelor (Silenzio, 2010; O’Hanlan, 2010).

Motivul invocat de homosexuali, că problemele lor psihologice s-ar datora stigmatizării la care sunt supuși de populație, nu rezistă nici la cea mai simplă analiză, căci în țări ca Olanda sau Noua Zeelandă, unde simpatia populației atinge cele mai înalte cote, homosexualii se confruntă în cel mai mare grad cu consumul de droguri, probleme de anxietate etc. (Sandfort, 2001, Fergusson, 1999).

”Teatrul Național «are ca obiective principale promovarea valorilor teatrale și cultural-artistice, autohtone și universale, pe plan național și internațional, precum și dezvoltarea audienței, creșterea accesului publicului la aceste valori». Conferința pe care urmează să o găzduiți nu servește acestui obiectiv și nu se regăsește pe lista de activități principale reglementate de propriul dumneavoastră regulament. De asemenea, dorim să vă reamintim faptul că, în calitate de contribuabili la bugetul național și local, ce alcătuiesc între 5 și 10% din populația României, persoanele LGBTI susțin activitatea culturală esențială a TNB, în condițiile în care instituția pe care o conduceți consimte la organizarea unui eveniment care le încalcă demnitatea”, mai arată scrisoarea ACCEPT.

O altă minciună. Faptul că 10% din populația României este gay este o afirmație care nu se bazează pe nici un fel de date. Este fraza favorită a homosexualilor. De exemplu, mai puțin de 3% din americanii adulți s-au autoidentificat ca homosexuali și bisexuali (Lauman, 1994) – aceasta după peste cinci decenii de propagandă a homosexualității!

În încheiere, iată alte mituri demontate pe care homosexualii le propagă:

Oamenii se nasc homosexuali

Studiile demonstrează că nu există nicio dovadă că homosexualii s-au născut așa (Byne și Parson, 1993; Bailey și colaboratorii, 2000; Stanton și Yarhouse, 2007). Dimpotrivă, s-a constatat că homosexualitatea este cauzată de un complex de factori de mediu și educaționali (Peter și Bruckner, 2002).

Orientarea sexuală nu se poate schimba

Sute de studii certifică faptul că mii de oameni care manifestau un comportament sau o atracție de factură homosexuală s-au schimbat in timp. Unii au întreținut relații homosexuale numai inainte de vârsta de 15 ani (Robert și colaboratorii, 1989; Gagnon și Simon, 1993).

Homosexualii sunt puternic dezavantajați și discriminați în societate

Cercetările arată că, de obicei, homosexualii au un nivel mai ridicat de școlarizare decât populația generală (Robert și colaboratorii, 1994; Barret și colaboratorii, 2002).

Cât despre venituri, studiile demonstrează că nu se poate nicidecum vorbi de un dezavantaj din acest punct de vedere (DeNavas-Walt și colaboratorii, 2008; Badgett, 1998; Antecol, 2008).

 • Anghel Buturuga:

Cui i-e frica de Kim Davis?

Stiam cazul ei, chiar mai nuantat decat il stiu majoritatea (ma refer la atitudinea catolicilor fata de subiect). Sunt intens interesat de tematica si de ce face CpF, ce se va alege dupa referendum, dupa cum lesne se poate observa. Cu toate ca sunt, prin urmare, un conservator activ, implicat, interesat, totusi n-am avut un interes atat de mare incat sa-mi fac loc pentru a urmari vreo conferinta a fostei functionare ce a fost sanctionata pentru ca a refuzat sa oficieze casatorii gay.

De aceea, am fost de-a dreptul surprins sa vad aviditatea cu care hingherii culturnici care se ocupa de trollarea CpF i-au urmarit fiecare conferinta, i-au conspectat afirmatiile, i-au comentat miscarile. De ce acest interes exacerbat? Ramane un mister pentru mine. Cu ce e ciclul de conferinte cu Kim Davis mai interesant sau mai periculos decat restul de conferinte marca CpF?

Dar nu vazusem totul. Kim Davis vine in Bucuresti, la TNB. Ei bine, stiti cum a reactionat o doamna cunoscuta, onorabila altfel, cu o activitate publicistica apreciabila? Cum de indrazneste TNB sa gazduiasca asa ceva, implicand ca in aceste conferinte ar putea fi vorba chiar si de exterminarea homosexualilor. Da, da, nu e exagerarea mea.

Si inca nu era totul. A urmat o diversiune aruncata de unul din hingherasii Coalitiei. Cica BOR nu s-ar mai implica in campania pentru referendum pentru ca s-a speriat de prozelitismul neoprotestant. Tocmai acum lansata teoria, “pe surse”. Cine stie despre ce e vorba, cine are idee si cunoaste oameni din BOR, stie ca teoria e pura scorneala. Are BOR o problema, dar nu din cauza CpF, nici a neoprotestantilor. Stiu Tapalaga, Pantazi si Dogioiu ce problema. Dar am retinut momentul: vine Kim in Bucuresti si hai cu petarda razboiului ortodoxo-neoprotestant.

Mai mult decat atat, pentru prima oara vad postaci indignati, brusc, de faptul ca o penticostala vine sa predice ortodocsilor. Pana acum, toate actiunile CPF facute cu neoprotestanti nu au starnit nici cel mai mic icnet pravoslavnic. Au existat campanii, cum a fost cu familia Bodnariu, dominate de penticostali, si din nou nimeni nu s-a gandit ca e o problema. Brusc, tocmai la conferinta asta s-au activat niste ortodocsi ingrijorati de puritatea credintei stramosesti. Pana acum stateam bine, dar vine Kim Davis si se duce credinta noastra de rapa.

Cireasa de pe tort, aflata de la “sursele” mele, este ca un mare cotidian din SUA s-a interesat de eveniment. Deci si partenerul strategic s-a sesizat.

Care sa fie, dom’le, problema? Ce atata scandal ca vine doamna Kim pe la noi?!

Asa ca incerc niste explicatii, ca sa pun oleaca de ratiune intr-un haloimas aparent fara sens si intr-o isterie ce trebuie sa aiba cauze.

Asadar:

Kim Davis este americanca si e relativ cunoscut cazul ei. Asadar, publicul roman poate sa vada pe viu o bucatica din America aceea care nu se confunda, ba chiar deloc, cu Klemm. Adica, exista Klemm si exista Kim. Nu mai exista doar Klemm. Prin urmare, nu doar Rusia este asociabila cu rezistenta impotriva casatoriilor gay, ci si SUA, chit ca o parte din ea. Or, asta nu trebuie sa se intample! America trebuie sa fie reductibila doar la ecuatia SUA=LGBT=LOVE. Trump e doar un accident, si oricum toata ziua goarnele mediatice asta ne si spun, nu?

Kim Davis a fost functionar al unui stat federat american. A facut 5 zile inchisoare pentru ca a refuzat sa oficieze casatorii gay. Asadar, publicul roman poate sa aiba acces la un exemplu clar, concret, despre ce efecte ar avea extinderea casatoriilor si la cuplurile gay. Ar vedea ce fel de democratie si toleranta sunt promovate sub steagul LGBT. Ar lua aminte, mai atent, la ce se poate intampla de aici. E simplu: vrem si noi sa fim concediati sau inchisi pentru ca refuzam sa participam la o farsa?

Iata cel putin doua motive pentru care interesul taberei securistice si a progresistilor sexului a crescut exponential fata de conferintele CpF cu Kim Davis. Daca mai identificati altele, astept cu interes.

LATER EDIT: Kim Davis este INCA functionara in Kentucky. Ceea ce face mai clar motivul isteriei cauzate de conferintele sale. Asadar, ea reprezinta nu doar o parte a societatii americane, ci si o parte a functionarimii, a statului…

Interviu cu Kim Davis in Adevarul

Un interviu care arata si mai clar de ce se tem “astia” de vizita ei (vezi postarea precedenta). Si o ocazie pentru a se demonta mai multe falsuri/minciuni propagate la adresa ei. Nu stiam, de exemplu, ca e ea in continuare functionara. Practic, a ramas ca ea.

Scurt pe doi, definirea situatiei:

“Care este mesajul pe care vreţi să îl transmiteţi în România?

Ce pot să spun cu siguranţă este că dacă familia ar fi fost definită în Constituţie ca şi uniunea dintre un bărbat şi o femeie, eu nu aş fi petrecut şase zile în închisoare.”

Si cazul ei descris clar:

“„În primăria în care ea era exista un singur model de certificat şi nimeni nu putea elibera un certificat fără autoritatea sa. Erau mai multe soluţii. Cuplurile gay puteau merge la ceilalţi funcţionari din Kentucky, cel mai aproape fiind la 10 minute. Altă soluţie pe care ea a cerut-o în mod specific a fost să i se scoată numele. În presa internaţională a fost ridiculizată şi pictată ca şi cum ea ar fi declarat război împotriva persoanelor LGBT, ca şi cum ar fi declarat război Curţii Supreme, ca şi cum ea s-ar fi aşezat în faţa altarului. În realitate, singurul lucru pe care ea l-a cerut a fost să nu fie implicat în eliberarea acelor documente”, a declarat avocatul.

A refuzat să elibereze certificatul

Horaţiu Miheţ a mai spus că, în urma refuzului de a elibera certificatele, Kim Davis a fost dată în judecată, iar instanţa a obligat-o să elibereze certificatul. După pronunţarea sentinţei, femeia i-a spus judecătorului că refuză să facă acest lucru, fiind împotriva conştiinţei sale. Potrivit avocatului, judecătorul a dispus pe loc arestarea femeii, pentru o perioadă nedeterminată. După şase zile, Kim Davis a fost eliberată, iar potrivit lui Miheţ, noul guvernator al statului Kentucky, ales după o campanie în care a promis modificări legislative, ar fi determinat modificarea legii prin scoaterea numelui funcţionarului de pe certificatul de căsătorie.

Unde lucrează în prezent Kim Davis

„Acum certificatul este eliberat în numele statului. S-a ajuns exact în situaţia cerută la început de Kim Davis. Lucrează exact în acelaşi loc, iar certificatele sunt eliberate chiar din biroul ei. Dovedeşte ceea ce spunem noi şi contrazice ceea ce spun ceilalţi. Ea a căutat doar o mică excepţie. Certificatul nu are numele şi semnătura ei, iar din punctul acesta de vedere este ok”, a declarat Miheţ.”

Exista si o clarificare a controversatei intalniri intre Papa Francisc si Kim Davis:

“S-a vorbit despre o întâlnire a dumneavoastră cu Papa Francisc.

Experienţa a fost una reală. Nu eu l-am căutat pe Papa, ci Papa şi-a trimis oamenii să mă caute şi să mă aducă la Washington. A trebuit să fie confidenţială întâlnirea. Nu mi-au permis să spun la nimeni asta. A fost o întâlnire privată la care am participat doar eu şi soţul meu. Nu a fost aşa cum spun alţii că a fost o grămadă de persoane şi Papa mergea la fiecare fără să ştie cu cine dă mâna.

Vaticanul a emis un comunicat în care neagă faptul că a fost o întâlnire personală, susţinând că a fost o întâlnire întâmplătoare.

Poate că au aflat că sunt o persoană foarte controversată şi căutând să apar mai neutru s-au distanţat, dar eu ştiu ce am trăit cu ei. Dumnezeu ştie că atunci când am dat mâna cu Papa, am simţit mâna lui în mâna mea şi mâna lui a fost atât de fină, ca mâna unui bebeluş. L-am întrebat dacă ar fi ok să îl îmbrăţişez. M-a îmbrăţişat şi mi-a mulţumit pentru curajul meu. Mi-a spus: «Roagă-te te rog pentru mine». Şi eu i-am spus să se roage pentru mine.”

Coaliţia pentru Familie organizează o serie de conferinţe în mai multe oraşe din România. Invitaţi speciali sunt Kim Davis, celebra funcţionară din SUA care a fost arestată în 2015 pentru că a refuzat să oficieze căsătorii homosexuale, şi avocatul ei român, Horaţiu (Harry) Miheţ, care lucrează în cadrul organizaţiei Liberty Counsel. Ultima conferinţă are loc joi, 12 octombrie, de la ora 18.00, la Teatrul Naţional din Bucureşti, în Sala Media.

Kim Davis a devenit rapid celebră în SUA, în 2015, după ce din postura de funcţionar ales prin vot (din partea Partidului Democrat) în Rowan County, Kentucky, a refuzat să pună în practică decizia Curţii Supreme prin care căsătoriile între persoane de acelaşi sex deveneau legale pe tot teritoriul SUA. Gestul acesta i-a adus lui Kim Davis inclusiv o pedeapsă de cinci zile de închisoare, dar şi o notorietate uriaşă, acordând interviuri marilor posturi de televiziune din America. A fost dată în judecată de cei cărora le-a refuzat certificatul de căsătorie, a pierdut, dar în cele din urmă a obţinut şi o mică victorie: a fost repusă în funcţie şi numele ei nu mai apare pe documentele de căsătorie, dacă nu doreşte acest lucru. A fost acuzată de ipocrizie, pentru că înainte să devină o creştină practicantă a dus o viaţă neconformă cu valorile moral-creştine: a avut patru mariaje şi doi copii din relaţii extraconjugale.

Dincolo de povestea funcţionarei din SUA, disponibilă în sute de articole pe internet, în interviul pentru STIRIPESURSE.RO, Kim Davis şi Harry Mihet vorbesc despre principiile lor, despre scopul vizitei în România şi mesajul pe care vor să-l transmită românilor.

Reporter: – Aţi refuzat în 2015 să oficiaţi căsătorii între persoane de acelaşi sex şi aţi stat chiar în închisoare timp de cinci zile. După evenimentele de atunci, aţi ajuns celebră, internetul este plin de informaţii despre dumneavostră. Dincolo de miile de articole apărute în presă, ce ar trebui să ştie românii despre dumneavostră?

Kim Davis: – Românii ar trebui să știe că iubesc poporul român, iubesc România. Ar trebui să știe că există speranță, că au o oportunitate de a lăsa o moștenire copiilor și nepoților lor.

Reporter: – De ce vă aflaţi în România? De ce aduceți dumneavostră mesajul acesta?

Kim Davis: – În acest moment se pregătește un referendum prin care românii pot pune căsătoria naturală în Constituție. Rolul meu aici este de a lansa un avertisment. Pentru că SUA nu au avut căsătoria între un bărbat și o femeie în Constituție, libertatea mea religioasă a putut fi călcată în picioare.

Reporter: – Trăim într-o lume în care mulţi oameni nu mai consideră că valorile moral-creştine sunt valabile, Biblia nu este o autoritate pentru părţi importante din populaţie. Cum i-aţi explica unui necredincios faptul că susțineți referendumul?

Kim Davis: – Dacă oamenii nu cred în Biblie, e alegerea lor, dar și ei au familii pe care trebuie să le protejeze. Această chestiune are implicații mult mai profunde decât realizează ei.

Reporter: – Dincolo de îngrădirea libertății religioase, în ce fel este afectată familia tradițională de legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex?

Harry Mihet: – În cadrul organizației Liberty Counsel, în care lucrez apărând libertatea de conștiință și libertatea religioasă, întâlnesc în fiecare zi familii după familii, cetățean după cetățean, oameni care caută doar să-și trăiască viața în pace, conform propriilor lor convingeri, dar care sunt atacați, pedepsiți, dați în judecată, falimentați, pentru că nu sunt de acord cu tot ceea ce activiștii LGBT le propun, pentru că nu vor să participe în mod personal, în intreprinderea lor.

Săptămâna trecută, chiar înainte să vin în România, am primit un telefon de la o familie originară din România, stabilită în statul Michigan, îngrijorați pentru că fetița loc de șase ani este bolnavă. Este în clasa I și la școala ei există un băiat mai mare ca ea care acum, dintr-o dată, se crede fată. Crezându-se fată, identificându-se ca fată, acest băiat pretinde să folosească baia fetelor. Cei de la școală, dată fiind starea lucrurilor în America, abandonează realitatea, biologia, anatomia și îi acordă acest drept acestui băiat în toată firea să folosească baia fetelor. Acum, fetița de șase ani se găsește în aceeași baie cu un băiat și este înspământată, nu mai poate pur și simplu să folosească baia în timpul zilei de școală, ceea ce a dus la probleme medicale. Părinții le cer celor de la școală să acorde o posibilitate pentru acest băiat să folosească o altă baie, unde este singur și nu impune asupra fetițelor. Cei de la școală spun că este prea abuziv, că este o discriminare să nu acorde acest drept acestei persoane care se crede fată.

Este doar unul dintre sutele de cazuri pe care le avem. Fotografi, brutari, proprietari de săli de nunți, oameni care nu vor să participe în căsătoriile homosexuale cu talentul lor, cu creativitatea cu care Dumnezeu i-a binecuvântat. Cu toate că sunt mulți alții care ar fi gata să acorde aceste servicii cuplurilor homosexuale, tocmai la ei vin, să îi forțeze să fie implicați. Și când ei spun că nu pot să fie implicați, din cauza propriei conștiințe, atunci sunt dați în judecată, amendați și pedepsiți. Ceea ce am învățat în America, experiența lui Kim și a celor care trăim acolo este că libertatea de conștiință și libertatea de religie nu sunt compatibile cu căsătoriile homosexuale, pentru că cei care susțin legalizarea acestui tip de relații nu au niciun pic de toleranță pentru cei care nu sunt de acord să participe personal și cu entuziasm în ele.

Reporter: – Și totuși, cei despre care vorbiți sunt cei care au numit-o pe doamna Davis extremistă, homofobă. Inclusiv o parte din presa din România a adoptat acest tip de discurs în contextul vizitei doamnei Davis aici. Cum vă simțiți și cum răspundeți unor asemenea atacuri?

Kim Davis: – Sunt doar cuvinte și vin din partea unor oameni care nu mă cunosc. O să răspund fiecărei acuzații pe rând și la final puteți trage singur concluzia.

Un homofob este cineva care se teme de homosexuali. Să vă spun despre o prietenă a mea, care a venit la mine în birou și m-a întrebat: „Kim, ce se întâmplă?” Și-am spus: „Se pare că sunt pe cale să pierd toate lucrurile pentru care am muncit și pe care le-am avut în viața mea.” Și ea mi-a spus: „Kim, știi ce stil de viață am.” Este lesbiană. Și i-am spus: „Da, știu, dar te iubesc oricum.” Și ea mi-a spus: „Kim, tu mergi pe drumul tău. Dacă o singură persoană ajunge să-l cunoască pe Hristos prin toate acestea, nu va fi fost în zadar.” Ea m-a mai întrebat: „Ce ai tu fără să fi primit de la Dumnezeu?” Și a adăugat: „Pe această chestiune, putem fi de acord că nu suntem de acord și să ne respectăm în continuare.” Am îmbrățișat-o, i-am spus că o iubesc. Chiar a venit la mine în birou să-mi ceară să mă rog pentru ea când a avut o problemă de sănătate. Am un alt prieten homosexual care m-a sunat să mă întrebe: „Kim, ai nevoie să vin la tine? Eu și Alan (partenerul homosexual al prietenului – n.r.) putem să venim. Venim să fim alături de tine. Nu este corect ce îți fac.” Și i-am răspuns: „Nu, nu vreau să vii, nu vreau să fii la mijloc în toată această poveste.”

Să trecem la acuzația că aș fi bigotă. Un bigot crede că este mai bun decât oricine altcineva, are convingeri despre persoane pe care nu le cunoaște. Ceea ce oamenii trebuie să înțeleagă este că suntem toți făcuți după chipul lui Dumnezeu, indiferent dacă o crezi sau nu. Suntem toți creați în mod minunat. Pentru mine, problema nu au fost niciodată homosexualii și lesbienele. Îi iubesc pe toți oamenii. Pot să fac o distincție între om și păcatul lui. Pot să te iubesc pentru că ai un suflet, dar nu poate să-mi placă și comportamentul păcătos care va duce sufletul tău în iad.

Mi s-a mai spus că sunt ipocrită. Acestea trei – homofobă, bigotă și ipocrită – sunt cuvintele puțin mai civilizate care mi s-au spus. Oamenii îmi spun că sunt ipocrită când se referă la trecutul meu. Am eșuat lamentabil înainte să-l cunosc pe Dumnezeu. Eu sunt prima care recunoaște acest lucru. Dar ceea ce oamenii trebuie să înțeleagă este că viața mea a fost schimbată pentru totdeauna în 2011, prin dragostea lui Dumnezeu. Când renunți în sfârșit la toate lucrurile pe care le doreai pentru a te mulțumi pe tine însuți și viața ta e la pământ, Dumnezeu te poate ridica din groapă. Eu îmi săpasem o groapă, am întreținut-o cu propriile mele mâini, dar Dumnezeu, în mila și harul său, a văzut ce dezastru eram. Deci când oamenii mă numesc ipocrită, ei nu reușesc să înțeleagă că am fost trasformată. Cuvântul lui Dumnezeu spune că suntem făpturi noi în Hristos. Deci sunt o ipocrită? Nu. Sunt o persoană iertată. Și iertatea aceasta este disponibilă pentru oricine.

Reporter: – Cei care se opun referendumului afirmă că România se depărtează de valorile occidentale, că de acţiunile Coaliţiei pentru Familie ar profita Putin şi Rusia. Cum vedeţi dvs. această acuzaţie?

Harry Mihet: – În primul rând, ce aș spune este că familia, căsătoria sunt valori românești, pe care le avem ca popor român. Nu avem nevoie de cineva din afara României să ne spună ce înseamnă căsătoria și familia, pentru că știm foarte bine ce înseamnă. De fapt, eu sunt în România nu ca american, ci român născut în România, crescut aici, și am venit să mă alătur poporului român în apărarea valorilor românești. Pe de altă parte, aceste valori sunt atât de importante umanității încât ele depășesc barierele de naționalitate, de cultură, chiar de religie sau de confesiune religioasă. Sunt valori ale umanității. În cele mai multe locuri în care oamenii au șansa și abilitatea de a alege pentru ei înșiși ce înseamnă căsătoria și familia, ei aleg în favoarea familiei naturale. Nu am venit aici să împingem valori străine, ci valori românești și valori universale. Aș spune că de ce suntem noi acuzați este foarte valabil pentru susținătorii căsătoriilor homosexuale. Ei sunt cei care importă valorile lor în România din alte locuri. Ei sunt cei care sunt finanțați, îndrumați. Activitățile lor, cartea lor de strategie este copiată cuvânt cu cuvânt după ceea ce colegii lor au făcut și fac în alte țări în Occident.

Kim Davis: – Cred că familia naturală trebuie să fie protejată. În ceea ce mă privește, vreau să le dau românilor speranța că pot rămâne puternici, că pot să susțină ceva fără să fie împotriva unui grup de oameni. Poți să fii pentru ceva, pentru familia tradițională, fără să fii împotrivă, fără să urăști pe cei care au un stil de viață diferit.

Reporter: – Îmi puteți relata pe scurt ce ați făcut în ultimele zile în România și ce urmează să faceți joi seara la Teatrul Național din București?

Harry Mihet: – Am început un tur în România, care va ține în total opt sau nouă zile. Am fost în Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Iași și acum suntem la București. În acest tur, pe lângă faptul că ne întâlnim cu lideri din comunitățile pe care le vizităm, lideri civici, lideri religioși, bisericești, din toate confesiunile, ținem o serie de conferințe în fiecare oraș pe care îl vizităm, unde aducem mesajul nostru poporului român. Un mesaj care este foarte simplu: căsătoriile homosexuale sunt incompatibile cu libertatea religioasă și libertatea de conștiință. Lecții învățate din propriile noastre experiențe, nu numai din cazul lui Kim Davis, ci enumerăm o grămadă de alte cazuri, abordăm o mulțime de alte cazuri în care aceeași lecție a fost trasă, din nefericire. Joi seara, la ora 18.00, la Teatrul Național din București, în Sala Media, vom avea ultima noastră conferință pe acest subiect în România. Formatul este o prezentare de la mine, de la doamna Kim Davis, de la alți reprezentanți ai Coaliției pentru Familie, urmată de întrebări din sală. Încercăm să învățăm unii de la alții lecții importante. Suntem conștienți de faptul că în ultimele două zile, cei care promovează căsătoriile homosexuale, inclusiv organizația Accept, au început demersuri…

Reporter: – Chiar voiam să vă întreb. Am văzut o scrisoare deshisă către directorului Teatrului Național în care se cerea anularea evenimentului.

Harry Mihet: – Da, se încearcă să se anuleze această conferință, să facă Teatrul Național să ne dea afară, cu toate că am închiriat sala ca orice altă organizație, plătind suma necesară. Motivul pentru care nu vor cu niciun chip să aibă loc conferința noastră este pentru că ei spun că noi îi acuzăm în mod fals de faptul că ei sunt agresivi și intoleranți cu alte puncte de vedere. Ironia e așa de groasă că o tai cu cuțitul. Ne dovedesc concluzia principală chiar înainte de a începe conferința. Citim în comunicațiile lor pe internet că dacă Teatrul Național nu ne respinge, ei sunt gata să vină și să facă zgomot și scandal în așa fel încât să nu ne dea șansa de a avea un discurs civilizat.

Reporter: – Credeți că veți întâmpina o asemenea dificultate?

Harry Mihet: – Sperăm că nu. Sperăm că în România, în București, oraș civilizat și educat, să dovedim că este posibil ca grupuri de oameni să fie în același loc și să aibă o discuție civilizată, în ciuda faptului că nu sunt de acord cu anumite lucruri. Am dovedit acest lucru în alte orașe. La Iași a fost ceva murmur în sală, dar în mare parte am reușit să ne înțelegem bine și să învățăm unii de la alții.

Reporter: – Urmăream online conferințele lui Ben Shapiro în universitățile americane și opoziția de care are parte. Dumneavostră ați constat că în România este mai bine?

Harry Mihet: – Noi am venit să avertizăm poporul român cu privire la ceea ce se întâmplă în America, cu privire la intoleranța celor care susțin toleranța în numele diversității, la intoleranța lor asupra libertății de cuvânt și de religie a celor care nu sunt de acord cu ei. Avem exemple din America, poate ne vor da exemple și din România. Dar eu sper că ei vor dovedi că sunt mai civilizați și mai toleranți decât colegii lor din America.

Reporter: – Intrarea este liberă?

Harry Mihet: – Intrarea este liberă, așteptăm lumea cu drag, mai ales oamenii care sunt de bun-simț și de bună credință. Dacă cei care sunt împotriva noastră, împotriva familiei firești, s-au anunțat că vin să fie cu noi, am invita cu drag și cu mare căldură să vină să ne susțină cei care sunt de partea familiei firești, familiei naturale. Va fi o seară interesantă și emoționantă, care îi va motiva să fie responsabili și activi în viața lor civică.

Reporter: – Există o temere a celor care se opun referendumului că după modificarea Constituției ar urma și alte modificări, cum ar fi interzicerea avortului. Pe de altă parte, există temerea celor care susțin referendumul că legalizarea căsătoriilor homosexuale ar fi urmată de educația sexuală adaptată în școli, posibilitatea cumplurilor homosexuale de a adopta copii și așa mai departe. Cum vedeți statutul minorităților sexuale în România după referendum? Cum ar trebui să fie tratați homosexualii în opinia dumneavostră?

Harry Mihet: – Revizuirea articolului 48 din Constituția României propune un singur lucru, și anume clarificarea faptului că familia este întemeiată pe baza uniunii de liber consimțământ între un bărbat și o femeie. Ceea ce este deja lege în România dorim să punem în Constituție, în așa fel încât Constituția, fiind legea supremă, va proteja această instituție de bază a societății împotriva judecătorilor care vor să schimbe această definiție, a judecătorilor activiști, împotriva organizațiilor și politicienilor care vor să schimbe legea. Când familia este protejată în Constituție, atunci familia este cu adevărat protejată. Când nu este protejată în Constituție, așa cum nu a fost în America, atunci familia este în pericol mare. Putem să ne uităm la istoria recentă, să vedem ce s-a întâmplat în America și în alte țări care au legalizat căsătoriile homosexuale, și să tragem concluzii și lecții de acolo. De asta suntem în România, să împărtășim această experiență cu poporul român. Deci noi știm deja ce se întâmplă când căsătoriile homosexuale sunt legalizate. Pe de altă parte, dacă familia este protejată, atunci cei care decis să trăiască un stil de viață oarecare nu au nimic de ce să se îngrijoreze. Această inițiativă nu are legătură cu ce fac oamenii în casa lor, în împrejurările lor intime, cu cine se asociază, ce stil de viață trăiesc. Niciunul dintre aceste lucruri nu este pus în inițiativa de revizuire. Căsătoriile nefirești sunt deja ilegale în România și nimeni nu folosește această ilegalitate pentru a intra în dormitorul homosexualilor, pentru a-i aresta, pentru a-i persectura pentru ceea ce ei fac. Nu cunosc un astfel de caz în România. Faptul că punem definiția din lege și în Constituție nu va arma pe nimeni nu nimic în plus pentru a conduce o cruciadă împotriva homosexualilor. Este un argument lipsit de orice bază în realitate și în logică.

Reporter: – Ați candidat și ați fost aleasă în funcție din partea Partidului Democrat. Cum ați ajuns în această situație, în condițiile în care Partidul Democrat susține unele principii total diferite de ale dumneavostră?

Kim Davis: – M-am născut într-o familie de democrați. Era o tradiție de familie. Când eu am intrat în partid, democrații susțineau muncitorii și familia. Am fost întotdeauna pentru viață. Prin tot ceea ce s-a întâmplat, niciun politician democrat nu a fost alături de mine, niciun democrat nu mi-a luat apărarea. Chiar și în calitate de democrată, de multe ori am votat republicani în alegerile generale pentru că am votat persoana care mi se părea cea mai potrivită. Nu eu am părăsit Partidul Democrat, ci Partidul Democrat m-a părăsit pe mine cu mult timp în urmă.

Reporter: – S-a schimbat ceva în privința libertății religioase în SUA de când a fost ales Donald Trump?

Harry Mihet: – Foarte mult. În mai puțin de un an de administrație Trump, am văzut schimbări mari în privința libertății de cuvânt, de conștiință și de religie în America. Vinerea trecută, când eram deja în România, am aflat cu bucurie că președintele Trump a emis un nou ordin executiv, prin care le spune tuturor agențiilor guvernamentale că trebuie să protejeze libertatea de conștiință. În mod specific, în 20 de paragrafe, le spune ce trebuie să facă și începe cu faptul că libertatea de conștiință este una dintre libertățile fundamentale. În al doilea rând, spune că libertatea de conștiință include opțiunea de a nu fi personal implicat într-o activitate care este împotriva conștiinței tale. Dacă ar fi fost în vigoare în 2015 un astfel de ordin executiv, poate că situația lui Kim Davis ar fi fost diferită. Deci avem motive de încurajare uitându-ne la marile schimbări care au loc.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, IPS Ioan Selejan, IPS Laurentiu Streza, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Cui ii e frica de KIM DAVIS? Vizita functionarei din SUA care a facut inchisoare din cauza CASATORIILOR GAY a starnit panica activistilor anti-CPF. Interviu important cu Kim Davis si avocatul Harry Mihet: “CASATORIILE GAY SUNT INCOMPATIBILE CU LIBERTATEA DE CONSTIINTA” (Video)

 1. Doamne ajuta ca au venit in Romania. Vor avea plata in cer pentru apararea familiei traditionale si amoralei crestine. Dumnezeu sa le dea sanatate si putere pentru misiunea lor.

 2. Acum regret că nu am fost în Timișoara la Conferința acestei americance curajoase, deși mă invitase o prietenă de familie și membră a A.S.C.O.R.-ului din Timișoara…
  Eu personal VĂD, apreciez și consider vizita în România a acestei americance și suita sa de CONFERINȚE pe care le-a ținut până acum despre LIBERTATEA e OPINIE și de EXPRIMARE și despre PERSECUȚIA la care sunt supuși unii cetățeni în USA din cauza ideologiei LGBT, ea însăși făcând pușcărie din cauza homosexualilor din USA, ca un SEMN și ca o ȘANSĂ dată de Creator Românilor de a nu-i urma pe GRECI în…căderea lor! În sensul că VĂD în VENIREA acestei americance în România, UN SEMN pe care Dumnezeu ni l-a trimis ca SĂ NE ÎNCURAJEZE și ÎMBĂRBĂTEZE pe noi, ROMÂNII, înaintea ULTIMEI și redutabilei LUPTE care-l așteaptă pe poporul român în viitorul destul de apropiat, pentru a-și apăra CELE DOUĂ mari și ultime și fundamentale VALORI care i-au mai rămas și care în trecut L-AU FPCUT să fie ceea ce ESTE acum, adică un Popor CREȘTIN, și care valori sunt BISERICA și FAMILIA, după cum spunea într-un Articol de curând scris pe facebook, celebrul IULIAN CAPSALI!
  Adică CRED că Dumnezeu ne-a trimis UN MĂRTURISITOR și o MĂRTURIE a ceea ce înseamnă în realitate INTOLERENȚA față de normalitate a celor care mereu cer recunoașterea dreptului la ANORMALITATE!
  Homosexualii cer TOLERANȚĂ, la fel și MUSULMANII, în Occident, acolo unde sunt MINORITĂȚI, dar ei NU ARATĂ toleranță nici față de cetățenii care IUBESC și PREȚUIESC Familia, dar nici față de CREȘTINI!
  Și amercana aceasta KIM DAVIS se aseamănă foarte mult cu RICHARD WURBRANDT care după ce a evadat din închisorile din România a mers în Congresul american, s-a dezbrăcat până la brâu, și le-a arătat politicienilor americani rănile, cicatricile și URMELE torturilor îndurate în România, din cauza FENOMENULUI și EXPERIMENTULUI “PITEȘTI”…
  Așa și KIM DAVIS, după ce a ieșit din închisoarea americană în care a trebuit să-și execute pedeapsa cu care a fost pedepsită PE NEDREPT, a venit în România, arătându-le românilor, așa cum Richard Wurbrandt le-a arătat congresmenilor americani, URMELE unei alte Persecutii și TERORI sociale, ba chiar TORTURI și anume urmele TERORII și TORTURII declanșate în AMERICA împotriva gândirii și a libertății de opinie și din cauza căreia mulți americani de bine și cetățeni respectabili au ajuns ca să fie TERORIZAȚI și chiar TORTURAȚI psihico-emoționalo-volitiv, așa cum au făcut comuniștii atunci când Comunismul a fost INSTAURAT în România!
  Știm că în urma gestului curajos al lui Richard Wurbrandt, politicienii americani AU LUAT ATITUDINE împotriva EXPERIMENTULUI PITEȘTI din România, iar acesta A ÎNCETAT la scurt timp, dar oare politicienii noștri și mai ales ROMÂNII simplii și de bine, vor lua și ei ATITUDINE împotriva TERORII și TORTURII de gândire și a NORMALITĂȚII pe care homosexualii vor s-o impună și implementeze în România…??
  Vom trăi, vom vedea, vom birui, ori vom cădea și vom fi liberi, ori vom îngroșa rândurile celor care vor suferi pentru simpla lor vină că MĂRTURISEC ceea ce toată lumea știe că este NORMAL, FIRESC, BINE și PRIELNIC oamnenilor și perpetuării stirpei lor sub soare…!
  Slăvit Să Fie Domnul!

 3. Pingback: GRAV SI INACCEPTABIL. Liderii Coalitiei pentru Familie acuza BLOCAREA, POATE DEFINITIVA, A REFERENDUMULUI. Ce ar mai putea fi facut?/ Tergiversarile din Parlament ale referendumului pentru familie, opera PSD?/ Conferintele cu KIM DAVIS, prezentate de Basi
 4. Da, e f tare Kim. O…penticostala. Dar tare in credinta ca o stanca, si cu conceptele bine plasate la locul lor (apropo de prietenii ei homosexuali). Doamne ajuta!

 5. Pingback: Predică importantă a PR. FLORIN STAN (Târgu Lăpuș) despre “LUPTA DE GEN”, RĂZBOIUL SECOLULUI XXI și modelul de sacrificiu al SFINȚILOR ÎNCHISORILOR. Îmbogățirea în Dumnezeu și renunțarea la ”averile” noastre pentru Hristos.
 6. Pingback: IPS IOSIF (video): "Nimeni nu mai suportă numele de creştin... Să îndrăznim să ne mărturisim credința, chiar dacă vom suferi!"/ "DEMONIZAREA" SOCIALĂ, ABOLIREA DREPTURILOR ȘI A LIBERTĂȚII DE CONȘTIINȚĂ A CREȘTINILOR di
 7. Pingback: Predica importanta a PR. FLORIN STAN (Targu Lapus) despre “LUPTA DE GEN”, RAZBOIUL SECOLULUI XXI si modelul de sacrificiu al SFINTILOR INCHISORILOR. Imbogatirea in Dumnezeu si renuntarea la “averile” noastre pentru Hristos. TALCUIR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare