“Fukushima reprezinta situatia cea mai grava care poate fi imaginata”: UN NOU CUTREMUR DE 7 GRADE AR INSEMNA STERGEREA DE PE HARTA A JAPONIEI!

20-11-2013 1 minut Sublinieri

fukushima_japan_aerial-306x252

Expertul nipono-canadian David Suzuki a lansat un avertisment important cu privire la viitorul centralei nucleare Fukushima, estimând că aceasta nu va rezista unui nou cutremur de pământ de peste 7 grade, care ar provoca un dezastru prin dispariția Japoniei și evacuarea locuitorilor de pe coasta de vest a Americii de Nord, relatează Huffington Post Canada.

Vorbind recent la simpozionul de ecologie ‘Letting in the light’, găzduit de Universitatea statului Alberta (Canada), David Suzuki a explicat că starea deplorabilă în care se află în prezent centrala nucleară de la Fukushima amenință Japonia cu un dezastru fără precedent. ‘Fukushima reprezintă situația cea mai gravă care poate fi imaginată’, susține el.

‘Trei dintre cele patru reactoare ale centralei au fost distruse de cutremur și tsunami. Cel de-al patrulea a fost într-atât de grav avariat, încât în cazul unui nou cutremur de peste 7 grade barele de combustibil ar putea intra în contact cu aerul din jur și atunci va surveni sfârșitul Japoniei, iar întreaga populație de pe coasta de vest a Americii de Nord va trebui evacuată’, a estimat omul de știință, al cărui discurs a fost înregistrat și postat pe Internet.

Omul de știință critică guvernul japonez pentru că a subevaluat amploarea reală a dezastrului de la Fukushima din 2011. În opinia sa, Japonia ar trebui să lase deoparte orgoliul și să accepte ajutorul internațional pentru normalizarea situației de la centrala nucleară grav avariată în urma cutremurului și a tsunamiului din 11 martie 2011.

Avertismentul lui David Suzuki intervine pe fondul detectării de radiații provenind de la Fukushima în nordul Alaskăi și de-a lungul coastei occidentale a SUA, informează la rândul său postul de televiziune CBC News.

Radiațiile în apele Alaskăi ar putea atinge nivelurile din perioada Războiului Rece, apreciază Douglas Dasher, cercetător la Universitatea Fairbanks din Alaska. Totuși, John Kelley, profesor emerit la aceeași universitate, nu pare la fel de sigur că se va ajunge la niveluri ale radiațiilor periculoase pentru oameni. AGERPRES/(AS — autor: Lilia Traci, editor: Tudor Martalogu)


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Fukushima (criza nucleara)

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la ““Fukushima reprezinta situatia cea mai grava care poate fi imaginata”: UN NOU CUTREMUR DE 7 GRADE AR INSEMNA STERGEREA DE PE HARTA A JAPONIEI!

  1. Eu nu inteleg: de ce nu se decide inchiderea centralei pentru a nu mai exista riscuri in caz de cutremur?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare