Reprezentantii Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) – atacati pentru ca au refuzat gazduirea unei conferinte despre “IDENTITATEA GAY”

18-06-2014 3 minute Sublinieri

gaymafia

Intr-un anunt postat pe Facebook, Scriitorul Andrew Solomon acuza Biblioteca Centrala Universitara ca a cenzurat o conferinta pe care acesta trebuia sa o tina in aula cladirii, dupa ce conducerea institutiei a aflat ca se va discuta despre identitatea gay. Reprezentantii fundatiei Accept, care erau parteneri la oragnizarea evenimentului, sustin ca conducerea BCU si-a dat acordul informal pentru organizarea evenimentului dupa care l-au anulat cand au aflat tema conferintei. HotNews.ro a incercat sa vorbeasca cu directorul adjunct al institutiei, Voichita Dragomir, insa aceasta nu a fost de gasit.

“My book is climbing the bestseller list here in Romania – but my lecture at the National Library in Bucharest was canceled when the administration found out I would talk about gay identity. Never think the battles are won”, a postat scriitorul pe Facebook.

Reprezentantii societatii Accept spun ca initial conducerea BCU a fost de acord cu organizarea evenimentului dupa care s-au razgandit.

“Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” a fost solicitata ca partener instutional de catre Asociatia ACCEPT pentru gazduirea unei prelegeri publice sustinuta de domnul Andrew Solomon, reputat jurnalist, psiholog si scriitor. Aceasta prelegere avea ca tema “Cine suntem – sexualitati si identitati in secolul 21” si avea ca punct de plecare “Demonul Amiezii. O anatomie a depresiei”, volum publicat in Romania de editura Humanitas. Reprezentantii BCU au participat la o intalnire cu Directorul ACCEPT, Florin Buhuceanu, si doamna Leslie Hawke, prietena si reprezentanta a autorului,  in care a fost discutata formal posibilitatea organizarii prelegerii lui Andrew Solomon in Aula bibliotecii. In urma discutiei, reprezentantii BCU au oferit un acord informal si instructiuni privind realizarea formalitatilor pentru a putea beneficia de spatiu”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul organizatiei.

“Parteneriatul ar fi trebuit concretizat prin semnarea unui contract de comodat intre ACCEPT si BCU, insotit de o solicitare formala pentru utilizarea Aulei bibliotecii. Ambele documente au fost depuse la sediul BCU de catre ACCEPT, insa nu s-a primit niciodata un raspuns formal de refuz la solicitarea organizatiei si nici o explicatie ulterioara pentru lipsa totala de comunicare”, mai sustin reprezentantii fundatiei Accept.

“Ce ar trebui inteles din asta? O organizatie de drepturile omului care apara persoanelor LGBT din Romania nu poate beneficia de un spatiu in cea mai importanta biblioteca din Bucuresti? Un eminent scriitor si jurnalist american nu ar trebui sa vorbeasca despre identitate si sexualitate intr-o institutie de cultura? Cartile autorilor gay romani si straini vor fi dezavuate in mediul academic si literar din cauza orientarii sexuale a scriitorilor?” a declarat Florin Buhuceanu, director al Asociatiei ACCEPT.

Intrebata de Mediafax de ce nu s-a mai organizat conferinta lui Andrew Solomon la BCU, Voichita Dragomir, directorul adjunct al Bibliotecii Centrale Universitare (BCU), a spus: “A fost doar o discutie, a fost o proasta comunicare. Noi nu am semnat absolut niciun contract de comodat sau de parteneriat cu organizatorii. A fost doar o discutie. Ca nu s-a finalizat din cauza unei proaste comunicari, a unei proaste abordari…”.

Prelegerea lui Andrew Solomon a avut totusi loc in data de 14 iunie, in sala de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “Ion Luca Caragiale” (UNATC).

Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu TRANSform, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti si al Facultatii de Film a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale”. Publicul a fost numeros.

Deputatul Remus Cernea a trimis Ministerului Educatiei o scrisoare in care cere ca responsabilii din Biblioteca Centrala Universitara sa fie pedepsiti.

“Un astfel de incident, cu ecouri nationale si internationale, este un abuz si poate stirbi grav prestigiul institutiei dar si pe cel al Romaniei ca stat. In nici o democratie veritabila si in nici o tara civilizata astfel de incidente nu se pot petrece. Va rog, domnule ministru, sa investigati cele petrecute pentru a clarifica situatia, sa trageti la raspundere pe cei vinovati si sa faceti un gest reparatoriu fata de domnul Andrew Solomon, adresandu-i scuze pentru incidentul petrecut si pentru situatia delicata in care domnia sa a fost pus”, cere Remus Cernea.

Andrew Solomon este un autor american cunoscut si premiat, iar cartile lui au devenit best seller. Este editorialist pentru The New York Times, The New Yorker, Artforum, Travel and Leisure si alte publicatii, abordand o plaja larga de teme. Cartea “Demonul amiezii. O anatomie a depresiei” a obtinut, in anul 2001, National Book Award si a fost finalista, in 2002 a Premiului Pulitzer, fiind inclusa de catre The New York Times in topul celor mai bune 100 de carti ale decadei.

Ultima carte a autorului, publicata in 2012, “Far from the Tree: Parents, Children, and the Search for Identity”, a obtinut, la randul ei, mai multe premii printre care se numara National Book Critics Circle Award.

Nota noastra:

De ce tin grupurile de lobby homosexual sa se afiseze in institutii publice reprezentative? MTR, BCU, nu sunt doar spatii culturale, ci institutii centrale de stat. E o strategie la mijloc, un anume mesaj care ar fi dat prin “ocuparea” simbolica a unor astfel de spatii:  acceptarea homosexualitatii s-ar “muta” din zonele marginale, private sau laturalnice ale spatiului public in centru. Pentru ca e limpede ca nu duc lipsa de locatii in care sa desfasoare aceste conferinte/evenimente/proiectii de filme etc.

In ceea ce priveste speta de fata, ACCEPT si Cernea profita de ambiguitatea intalnirii “informale” unde, cel mai probabil, celor de la BCU nu li s-a spus toata povestea conferintei. In orice caz, nu vedem niciun motiv legal care ar putea fi invocat pentru pedepsirea “vinovatilor” de la BCU, de vreme ce institutia are dreptul sa incheie sau nu astfel de contracte. De fapt, abuzul tocmai aici se gaseste, in solicitarea acestei pedepsiri a celor care nu au dorit sa semneze contractul de gazduire a unei conferinte despre homosexualitate facuta, fireste, din perspectiva promotorilor LGBT.

De ce se doreste aceasta razbunare impotriva oficialilor BCU? Pentru ca orice reprezentant al statului din astfel de institutii sa ia seama si frica si sa nu mai indrazneasca, data viitoare, sa aiba pareri proprii despre evenimentele de propaganda homosexuala.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Reprezentantii Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) – atacati pentru ca au refuzat gazduirea unei conferinte despre “IDENTITATEA GAY”

  1. Bravo conducerii BCU, chiar ma mir ca in institutiile de stat se mai gasesc oameni care sa refuze asa ceva.

    Cat despre Scriitorul Andrew Solomon… 😀 – eu nu am auzit pana acum de acest scriitor. Si nu vad de ce e asa important ca sa fie promovat la BCU sub coada calului regelui Carol, in centru, cand exista atatia scriitori, filosofi, istorici, socilologi, teologi, jurnalisti romani de mare valoare si caracter care nu au niciodata sansa sa li se organizeze o lansare sau o conferinta la BCU.

  2. Si totusi, cine este “domnul Andrew Solomon, reputat jurnalist, psiholog si scriitor”?

    —–

    Nu se specifica, desigur, in articolele citate acest fapt (nu ca m-as fi asteptat) dar e bine de stiut ca distinsul si reputatul Andrew Solomon este ACTIVIST GAY cu acte in regula, cu o puternica sustinere in establishmentul media (dar nu numai) din Statele Unite, marele nostru stat-prieten si aducator de democratie si lumina a cunoasterii pe aceste meleaguri cazute in bezna ignorantei.
    Amu’, la chestia cu ignoranta eu unul nu achiesez, prin urmare va invit la putintica cunoastere, sa vedem ce citim si pe cine citim:

    Solomon is an activist and philanthropist in LGBT rights, mental health, education and the arts. He is founder of the Solomon Research Fellowships in LGBT Studies at Yale University[61] and a member of the boards of directors of the National Gay and Lesbian Task Force[62] and Trans Youth Family Allies.[63] His articles on gay marriage have appeared in Newsweek,[22] The Advocate,[64] and Anderson Cooper 360.[65]

    sursa: Wikipedia

    Deocamdata se discuta pe marginea cartii “Demonul Amiezii. O anatomie a depresiei” aparuta in 2001 (lansata in 2014, in Romania) insa e bine de stiut ca in State, distinsul Andrew Solomon a trecut demult la urmatorul nivel, atat in plan personal cat si in cel publicistic.

    Solomon is the oldest son of Howard Solomon, the chairman of pharmaceutical manufacturer Forest Laboratories, and Carolyn Bower Solomon. Solomon described the experience of being present at his mother’s planned suicide at the end of a long battle with ovarian cancer in an article for The New Yorker;[18] in a fictionalized account in his novel, A Stone Boat; and again in The Noonday Demon. Solomon’s subsequent depression, eventually managed with psychotherapy and antidepressant medications, inspired his father to secure FDA approval to market citalopram (Celexa) in the United States.[19]

    As an adult Solomon became a dual citizen of the United States and the United Kingdom. He and journalist John Habich had a civil partnership ceremony on June 30, 2007, at Althorp, the Spencer family estate and childhood home of Diana, Princess of Wales.[20][21] The couple married again on July 19, 2009, the eighth anniversary of their meeting, in Connecticut, so that their marriage would be legally recognized in the state of New York.[22]

    In 2003, Solomon and longtime friend Blaine Smith decided to have a child together; their daughter, Carolyn Blaine Smith Solomon, was born in November 2007. Mother and child live in Texas. A son, George Charles Habich Solomon, was born in April 2009, and lives in New York with Solomon and Habich, his adoptive father. Habich is also the biological father of two children, Oliver and Lucy, born to lesbian friends who live in Minneapolis. The development of this composite family was the subject of a feature article by Solomon published in Newsweek in January 2011,[22] and in an April 2012 profile in The Observer.[23]

    […]

    Solomon’s most recent book, Far from the Tree: Parents, Children, and the Search for Identity, about how families accommodate children with physical, mental and social disabilities and differences, was published in November 2012 in the United State

    Pe scurt, cartea “Demonul Amiezii. O anatomie a depresiei” (volum publicat in Romania de editura Humanitas) este scrisa in urma experientei tanarului Solomon care asista la incercare de sinucidere a mamei sale. Urmeaza propria depresie tratata cu antidepresive si psihoterapie. Din pacate, demonul amiezii, asa cum stie orice om cat de cat duhovnicesc, nu iese numai cu psihoterapie si medicatie.

    Nu putem decat remarca, cu tristete, evolutia sa ulterioara: homosexualitate, parteneriat civil cu partenerul sau gay, copiii proveniti din mame surogat, copiii proveniti din propria samanta donata pentru a produce vlastare unui cuplu de lesbiene etcetera…tot tacamul.

    Revenind la carte, este foarte interesant faptul ca in prezentarea sa nu se sufla o vorba despre militantismul gay al reputatului domn Solomon – nici in recenziile prezentate la carte via Humanitas (aici il veti regasi pe Mircea Cartarescu), nici in prezentarea cartii de pe Giftbooks – compania care o promoveaza – si, desigur, nici pe Hotnews unde este “propusa” cartea, via Giftbooks (in aprilie 2014), si mai apoi, iunie 2014, apar articolele alarmiste via ACCEPT, citate mai sus de catre admin Razboi.

    Volum finalist la Premiul Pulitzer, castigator al National Book Awards si inclus in lista The Times a celor mai bune o suta de carti ale deceniului

    „Ni se vorbise despre Andrew Solomon ca despre o legenda: privindu-l, incercam sa-i ascult povestea, alcatuita nu din cuvinte mai intai, ci din tonuri de lumina si din mici straluciri ale canavalei pe care era pictat. Nu stiam atunci – a trebuit sa-i citesc cartea ca sa aflu – ca aveam in fata un om care incercase de toate, caruia nimic omenesc nu-i era strain, care supravietuise Africii negre si pustiurilor de gheata de dincolo de Cercul Polar, care cunoscuse toate formele de amor si toate nuantele suferintei umane, care-si dereglase voit, asemenea lui Rimbaud, toate simturile, care citise, asemenea lui Mallarmé, toate cartile, care cartografiase, asemenea lui Lautréamont, toate iadurile mintii…

    Fiziologia, chimia, sociologia, etnologia, tratamentul si istoricul depresiei sunt comprehensiv presarate de-a lungul intregii scrieri, dar fara-ndoiala ca aspectul cartii care ramane cel mai puternic in amintire este cel de autobiografie spirituala a autorului, povestea vietii lui intretesute indiscernabil cu tema depresiei. Aceasta privire retrospectiva asupra vietii unui personaj de o extrema complexitate morala nu e doar o confesiune, adevaratul termen ce trebuie folosit e spovedanie.

    M-am simtit imbogatit interior parcurgand, pasionat, cartea lui Andrew Solomon. Mai mult decat stiinta si mai mult decat literatura, ea este o marturie despre suferinta, o meditatie despre scandalul etern al faptului ca o constiinta trebuie sa simta durere si sa moara. Traducerea in limba romana a acestei opere, nominalizata in anul publicarii ei la Premiul Pulitzer, trebuie privita drept ceea ce este cu adevarat: un eveniment.“ – Mircea CARTARESCU

    „O calatorie de o sinceritate sfasietoare printr-una dintre cele mai sumbre incaperi ale sufletului omenesc.” – Daniel GOLEMAN

    „O imagine caleidoscopica si fascinanta a depresiei.” – James Dewey WATSON, Premiul Nobel pentru medicina, descoperitorul ADN-ului

    Demonul amiezii exploreaza, cu imagini graitoare si pana in strafunduri, fenomenul melancoliei si al spaimei. E o marturie cuprinzatoare, in toate sensurile – personal, stiintific, istoric si politic –, asupra depresiei clinice, a originilor ei, a modalitatilor de manifestare si a tratamentului necesar. O lucrare importanta care vorbeste despre suferinta, dar si – chiar intr-o mai mare masura – despre speranta.“ – Kay Redfield JAMISON, profesor de psihiatrie, Johns Hopkins School of Medicine

    „Putine carti sunt atat de puternice, de polemice si, pe alocuri, de un asemenea umor straniu… O carte clasica a epocii noastre, un text esential pentru o generatie bantuita de depresie.“ – Mail on Sunday

    „O carte fascinanta si empatica… Captivanta, de larga respiratie, lipsita de prejudecati, utila, o marturie a fortei de care poate da dovada mintea omeneasca in confruntarea cu provocarile cele mai cumplite, o carte care ne aduce tuturor o raza de speranta.“ – Erica WAGNER, The Times

    Andrew Solomon s-a nascut in 1963. Si-a facut studiile la Yale si Cambridge. Traieste la New York si Londra. Este doctor in psihologie si scrie literatura de factura politica, culturala, psihologica si de fictiune.

    Apare in mod regulat – cu o larga si diversificata sfera de subiecte despre depresie, artistii sovietici, renasterea culturala afgana, politica libiana si altele – in New Yorker, New York Times Magazine, Artforum, Travel and Leisure si in alte publicatii. Cartea sa The Noonday Demon: An Anatomy of Depression a castigat in 2001 Premiul National al Cartii, in 2002 a figurat printre finalistele pentru Premiul Pulitzer, fiind inclusa in lista publicatiei The Times a celor mai bune o suta de carti ale deceniului.

    I rest my case.

  3. Un activist in privinta drepturilor comunitatii LGBT, el insusi angajat intr-un parteneriat civil si cu copii pe deasupra http://www.newsweek.com/andrew-solomon-meet-my-real-modern-family-66661 , sa vina si sa ne spuna cum sta treaba cu depresia: http://andrewsolomon.com/books/the-noonday-demon/ !?

  4. Halucinant!
    http://www.cyberculture.ro/blog/2014/05/05/demonul-amiezii-anatomie-depresie-andrew-solomon/ si un scurt fragment din carte, pdf de la humanitas-ul dlui Liiceanu citire: http://www.humanitas.ro/files/media/demonul-amiezii.pdf

    Sf.Antonie, intrebat fiind cum poate sa-i deosebeasca pe ingeri de diavolii care se arata in forma luminoasa, ar fi spus ca din felul in care te simti dupa ce acestia ar fi plecat. Adica, daca a fost vorba de un inger, te simti intarit de prezenta lui. Din contra, daca a fost vrajmasul, simti oroare. “Suferinta psihica e un inger umil care te lasa cu ganduri puternice , limpezi si cu sentimentul propriei profunzimi.” – pdf, pag.13

  5. “My book is climbing the bestseller list here in Romania”
    Ce minciuna nerusinata tipica limbajului de lemn perpetuat in occident!

  6. Atentie la autorii promovati de Humanitas. “Dupa roadele lor ii veti cunoaste” spune Mantuitorul

  7. Se pare ca tatal autorului ar fi producatorul unui antidepresiv des folosit in lume – celexa (sua) sau citalopramul (ro).
    http://www.gds.ro/Interviu/2014-06-18/Medicamentele+nu-ti+ofera+fericirea,+ci+capacitatea+de+a+o+cauta.+Despre+depresie,+cu+Andrew+Solomon&hl=Vlad%20MIXICH&tip=toate

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare