Articolele saptamanii: CAZUL DETA sau ROMANIA IMPARTITA INTRE SMECHERI SI FRAIERI

25-07-2011 2 minute Sublinieri

Plus DE DEZBATUT: De ce romanii sunt fascinati de derbedeii agresivi si vicleni?

De ce meritam tot ce ni se intampla?

Gandul: Cartierul România de Cristian Tudor POPESCU

Au luat forţa şi viclenia drept autoritate.

Aceasta a fost cea mai gravă confuzie din minţile celor care l-au votat pe T. Băsescu de două ori şi l-ar vota la nesfârşit. T. Băsescu este un derbedeu de cartier, un vaporean şmecher care ştie că un cartier sau un vapor se conduc nu cu ajutorul simplilor cetăţeni sau al marinarilor de frecat puntea, ci cu o gaşcă pe care o controlezi prin forţă şi viclenie.

De şase ani, în fruntea României se află un şef de gaşcă, nu un preşedinte. Drept care, întrebarea dacă suntem cu adevărat o ţară UE e deplasată, întrebarea corectă este: mai suntem o ţară? , şi răspunsul: nu, un cartier. România a devenit un cartier.

Adică un loc unde se află doar două grupuri etice: şmecherii şi fraierii.

Nu Traian Băsescu le-a telefonat poliţiştilor din Deta ca aceştia să asiste în calitate de spectatori la tăierea unor oameni cu săbii şi cuţite. Nu T. Băsescu l-a pus pe pitecantropul cu şapcă şi epoleţi să ia o sabie a crimei cu laba goală şi s-o plimbe de colo-colo, zicând c-o duce “la cremenal”. Nu dl. preşedinte a instruit-o pe femela purtătoare de cuvânt a IPJ Timiş să bălmăjească la televizor că de pe un toc de sabie nu se pot lua amprente, şi că de aia învârtea poliţaiul corpul delict ca pe bulanul său în clipe de plictiseală. Şi nici pe primarul Detei, Roman, să tacă mâlc după mai bine de 12 ore de la agresiunea comisă de fiii săi, în vreme ce poliţia şi procuratura se sfiesc şi în momentul în care scriu să-i intre în casă. Dacă n-ar fi fost chemate televiziunile la faţa locului, cazul era până acum muşamalizat.

Nici nu era nevoie să sune dl. preşedinte. Căci puţin le pasă poliţailor din Deta – ca, de altfel, majorităţii poliţiştilor din România – de T. Băsescu şi de Cotroceni. Tot atât de puţin cât îi pasă lui T. Băsescu de ce se întâmplă cu nişte oameni oarecare din Deta sau de aiurea.

Veriga esenţială în exercitarea autorităţii într-un stat este cea mai de jos. Pentru mine, ca simplu cetăţean, important este, practic, comportamentul poliţistului de unde locuiesc, nu al chestorului nu ştiu care sau al ministrului de Interne. Pentru regimul Băsescu nu prezintă interes nici poliţiştii, nici cetăţenii. Ca şef de gaşcă, T. Băsescu vrea un şmecher semialfabetizat la Interne şi un pigmeu mecanic în fruntea Guvernului. Asupra lor îşi poate exercita, nestingherit, autoritatea.

Teribil e că mulţi dintre votanţii lui Băsescu fac parte dintre fraieri. L-au ales pentru că l-au considerat “mână de fier”, “cu sânge în instalaţie”, “dă cu ei de pământ”. Or, T. Băsescu e o mână de fier dar asta doar în gaşca lui de partid şi de stat. La talpa ţării, în mod paradoxal, regimul mustind de “autoritate” al acestui Vlad Ţepeş al zilelor noastre a produs cea mai adâncă disoluţie a autorităţii din istoria statului român.

Pentru cei care nu cunosc detaliile cazului, care tine capul de afis al mass-media romanesti in ultimele zile:


Categorii

Articolele saptamanii, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “Articolele saptamanii: CAZUL DETA sau ROMANIA IMPARTITA INTRE SMECHERI SI FRAIERI

  1. Lasii, fricosii, cei lipsiti de coloana vertebrala, ii admira pe agresivi, pentru ca le satisfac frustrarile…

  2. Mafia locală, corupţia, înţelegerile (cârdăşia) între băieţi, interconexiunea dintre lumea interlopă şi poliţie, codul tăcerii, omerta fricii, terorizarea comunităţii cu acordul tacit al autorităţilor (vezi primarul), şi toate acestea de ce? Pentru bani! Căci e bine să nu munceşti şi să câştigi banul prin ameninţare cu sabia (!). Pe aceştia îi prinde globalizarea bine pregătiţi …

  3. Hehehe…bine le mai zice Cristian Tudor Popescu chiar daca nu sunt intotdeauna in asentimentul scrierilor sale!

    Din pacate, prea tarziu se mai arata cu degetul! Ei si?! Se intampla ceva?! Cainii latra (C.T. impreuna cu fraierii de noi si altii…) ursul (cei de la putere de ieri si azi) isi vad in cardasie de ale lor! S-au adunat in haita si apuca de picior (si nu numai) precum pitbulii, pe oricine incearca sa le intre in ‘teritoriu’ (de putere, de influenta… prin abuz calificat in functie si/sau serviciu); m-am cam saturat de seniorii (pardon! dinozaurii) lumii vechi (de dinainte de ‘revolutie’); ar trebuii sa iasa la pensie sau sa se mute in strainatate unde au conturile pline si sa-si i-a si progeniturile odioase impreuna cu ei!

    Numai Dumnezeu ne mai scapa de astia! Sau un razboi, un cutremur…unde o vom patii si noi, impreuna cu ei!

  4. imi pare rau de diagnosticele de multe ori, pe politica interna, reale si profunde. Insa la celelalte o cam da in bara …, “omul nou” produs al ideologiei noi, stiintifiste, materialiste, aparut in anii de dupa razboi, si promovat inclusiv prin aberatiile din literatura SF – produsa de scriitori evrei, masoni sau international-socialisti, este si CTP, “om nou”, intelectualist, stiintifist, materialist, care este captiv acestei ideologii malefice aparute de dupa razboi, mai ales in blocul comunist, si pur si simplu nu-si da seama cat de tributar ii este in continuare in analizele sale…

    nu ma asteptam dupa atata timp trecut dupa revolutie …

    acum, iata, imi pare rau, o da din nou in bara …

    http://www.gandul.info/news/cristian-tudor-popescu-despre-criminalul-din-norvegia-8528647

    ce naiv, ce nada frumoasa si corecta politic a luat … . Ce naivitate de pre-scolar ..! Ce trist, caci pare uns cu toate alifiile si in stare sa “miroasa” in schimb toate “manariile” din politica interna de acum, de la noi, numai pe alea “de afara” nu le vede, sau e prea snob sa le vada … O fi si asta o reminiscenta a frustrarii comuniste in care a trait si a “mirajului” creat – fata cu occidentul “pur”, “correct” si “salvator” (vezi si odele ridicate lui papa sau alti razvratiti si nerozi, ca lars von trier etc … )

    spalat la minte, nu alta, de acei ani hotaratori de formare, in era stiintifismului …

  5. @ acelas:

    Ref. la CTP, nu e prima data:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/01/07/obama-repetitie-pentru-antihrist/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/05/26/zicand-ca-sunt-intelepti-au-innebunit-gurul-astrofizician-hawking-declama-inexistenta-raiului-si-moartea-filosofiei-ctp-cristian-tudor-popescu-se-taie-cu-briciul-lui-occam-spiritul-timpul/

    Dar CTP e prea inteligent si prea… liber cugetator (autentic) pentru a putea fi numit “spalat la minte”… Dincolo de faptul ca genul asta de atitudini si de etichete (specifice anumitor curente de opinie… la fel de agresive si grosolane si…. fascinante) puse de catre un crestin il coboara la nivelul fariseului… Mai crestineste este sa gandim (si sa nadajduim) ca este un necredincios vrednic de compatimit (fara superioritate), dar care are inca sansa, si potentialul, de a-L cunoaste si a-L primi pe Dumnezeu, care i-a daruit atatia talanti, pana in ultima clipa… Noi avem datoria rugaciunii. Si dragostei, milei. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/07/25/sa-recitim-impreuna-cuvinte-esentiale-de-la-parintele-serghie-sevici-pacatul-pentru-care-l-osandesti-pe-celalalt-se-face-pacat-al-tau-dracii-nu-se-scot-din-om-cu-vorbe-la-inima-omului/

    Insa nu despre persoana lui CTP si conceptiile sale ratacite voiam sa dezbatem aici, ci strict despre continutul acestui editorial, independent de autorul lui, editorial care, credem noi, surprinde corect si precis, in cuvinte de bisturiu, esenta (psiho-morala) a tragediei de neam pe care o traim astazi, si care rezida in criteriile alegerilor noastre, ale fascinatiilor noastre colective, nu doar politice. Aici e aici…

  6. @admin
    Un astfel de personaj nu trebuie totusi promovat de fel.Fiecare pom se cunoaste dupa roadele sale,deci nu poate fi si zarzar si plop in aer.
    Din comentariile lui transpira ura si invidie.Sa fim convinsi ca daca vaporul era al lui aveam parte de acelasi tratament.Dar ce sa-i faci e usor a arunca cu piatra…Valabil si pentru mine!?!

  7. @ Cristi G:

    Ne pare rau, nu iti impartasim aceasta parere. Nu il promovam, oricum, pe el, ci doar acele idei care sunt valabile. Ei, da, pana si Sfintii Parinti citau din paganii intelepti ai antichitatii sau mai faceau si prietenie (si se straduiau pana la moarte sa-i aduca la Viata) cu evreii sau “ateii” vremii lor, daca erau oameni sinceri si nu lipsiti de daruri. Sunt roade care provin din harismele (“naturale”) primite de un om, chiar si necredincios, si acelea sunt roade bune. Nu roadele putrede ale necredintei si patimilor sale le-am aratat aici. Ce pacat ca ne smintim atat de usor de om, si nu mai stim sa vedem ce e bun… si nici sa ne fie mila de ratacirea lui. Iertati-ne.

  8. @admin
    De acord cu modul vostru de a vedea lucrurile,dar eu nu sunt o persoana lipicioasa si in consecinta nu imi fac deloc prieteni.Vine din educatie,din fire,din mai multe…Si atunci am considerat mereu ca merele putrede nu pot sta impreuna cu cele bune,pentru ca se strica toate.
    Doamne ajuta!

  9. Totusi pe fondul subiectului de fata nu doreste sa discute nimeni? Nu e de interes?

  10. Acest caz seamana leit cu cel al pixelului albastru,toti au vazut cum Basescu a lovit acel copil doar noi suntem prosti si nu vedem,apar si la tv si pe diferite site-uri tot felu de bagatori de seama la intamplari si sfatuitori cu mesajul noi stim,noi am vazut,io unu nu pot sa spun ca asa s-a petrecut deoarece nu am fost la fata locului dar din descrierea celor spuse la tv,mai multi baieti in frunte cu fii primarului din diferite motive au vrut sa le aplice o corectie acelor cetateni care sunt tigani la origine,nu am nimic cu nicio rasa dar ar trebui judecat la obiect,l-ai lovit pe om raspunzi,revenind la acei stiutori care cosmetizeaza intamplarile as avea cateva intrebari:daca cineva este agresat nu suna la politie?,si eu am fost la discoteca dar nu am purtat sabie,cutite sau alte arme albe la mine,daca fii primarului au fost agresati cum de i-au asteptat tiganii sa-si aduca sabiile,le-or fi zis mai aduceti si voi sabiile sa ne batem,un punct de vedere:un om care este agresat nu fuge,doar acei oameni care infaptuiesc ceva cu buna stiinta fug,deoarece cand stii ca nu esti vinovat nu fugi,am mai auzit la tv din partea neamurilor fiilor primarului cum ca victimele au antecendente penale,dar asta nu schimba cu nimic,un mic exemplu:un traficant de droguri merge pe strada si este atacat de un om foarte linistit fara nicio amenda..cine este vinovat? cu ce schimba faptul ca este traficant? l-a omorat a facut fapta…aici sunt de vina autoritatile care-i acpera sau este vorba despre minciuni.In concluzie asta se intampla cand una zic(Basescu si ai lui) si alta fac.Nu mai merge ideea ca acestea sunt de 20 de ani,nu daca stii ca se intampla rau cand tu ai parghiile fa ceva si starpeste raul,daca stii ca traiesti in pacat nu da vina ca si in tinerete tot asa a fost.

  11. Un om normal la cap si linistit nu are astfel de hobby,detinerea de arme(sabii,bate de baseball,ciomage)

  12. Pingback: Restructurarile din Politie sunt pe cale SA ARUNCE IN AER IREVERSIBIL SIGURANTA SI ORDINEA PUBLICA. Cine si de ce are interes sa dea mana libera infractorilor?
  13. Pingback: NOUA DEZORDINE SOCIALA: Romania, tara clanurilor si smecherilor care au preluat controlul strazilor
  14. Pingback: Luarea Crucii si urmarea lui Hristos: LOGICA OMENEASCA versus "LOGICA" LUI DUMNEZEU
  15. Pingback: In pragul dictaturii? Proiect de lege care RESTRANGE DRASTIC DREPTUL LA PROTESTE
  16. Pingback: Se intampla in Romania (I): DOAR DUMNEZEU NE MAI APARA? MAI AVEM POLITIE? LA CE MAI FOLOSESTE 112? LA CE SA NE MAI ASTEPTAM?
  17. Pingback: ROMANIA SUB TIRANIA DEMENTEI. Ce denota cazul incredibil al agresiunii din meciul de la Ploiesti? CINE SI CUM FACE LEGEA? DISOLUTIA TOTALA A AUTORITATII
  18. Pingback: Ceausescu "razbunat": OMUL NOU, REEDUCAT FACE LEGEA ASTAZI. E delator si calomniator, lingusitor cu cei mai puternici si tiranic cu cei mai mici
  19. Pingback: TORTIONARI IN ROMANIA ANULUI 2012 (1): Ziaristul Lucian Negrea batut bestial, fara vina, de jandarmi si politisti. Huliganii lasati sa distruga, nestingherit (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt
  20. Pingback: “ANARHIA” CONTROLATA – PRETEXT PENTRU INSTITUIREA STARII DE NECESITATE SAU PENTRU REPRESIUNI (in perspectiva)? - Razboi întru Cuvânt
  21. Pingback: CAZUL SACCSIV. Intrebari necesare - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: DE CE IUBIM SMECHERII? Hipnoza minciunii “presedintelui cinstit” care “te face din vorbe” sau… CINE ESTE “LAŞUL”, CARE “CASTIGA LA MASA VERDE”? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  23. Pingback: Adrian Majuru: OBEDIENTII - Razboi întru Cuvânt
  24. Pingback: TICALOSIREA GENERALA si DRAMELE TACUTE: "Omul e mai tare decât dracu'! Pe diavol nu-l vad in stare sa-si manipuleze meschin si pervers odraslele..." - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. Pingback: UNIUNEA EUROPEANA ANTI-EUROPA/ Sfatul unui economist laureat cu Nobel catre Romania: IESITI DIN UE!/ "Euro-iobagii" GERMANIEI/ Propaganda austeritatii: CEA MAI MARE MISTIFICARE DIN ISTORIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. Pingback: CRESTINII DE AZI – APARATORI AI TIRANILOR si lepadatori sau chiar ucigasi ai celor slabi si ai celor nedreptatiti? CINE II MAI CERCETEAZA SI II MAI APARA PE CEI CAZUTI IN DIZGRATIA CELOR PUTERNICI? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare