Biserica este implicată în CAMPANIA DE VACCINARE. Mitropolitul Irineu s-a exprimat deja pentru, ÎPS Teodosie reacționează: „NU ACESTA ESTE ROLUL NOSTRU!” De ce și-ar trăda menirea și credincioșii o Biserică ce se raliază noului cult public al vaccinului-izbăvitor?

16-12-2020 9 minute Sublinieri

ȘtiriPeSurse:

Decizie CONTROVERSATĂ: Cultele religioase din România, PUSE să convingă lumea să se vaccineze

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a fost discutată de specialiştii din cadrul Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 cu reprezentanţii cultelor religioase. Autorităţile apreciază că, fiind o acţiune de masă şi de maxim interes public, vaccinarea trebuie să antreneze toate cultele religioase din România, rolul acestora fiind de a informa corect populaţia. Astfel, cetăţenilor treuie să le ajungă mesajul că vaccinarea este gratuită, voluntară, sigură, fiind un drept, nu o obligaţie.

”Marţi, 14 decembrie 2020, reprezentanţii autorităţilor publice cu atribuţii în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi în implementarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 şi reprezentanţii cultelor religioase au participat la o videoconferinţă organizată de către Secretariatul de Stat pentru Culte. Ideea centrală a dezbaterii a fost aceea că, fiind o acţiune de masă şi de maxim interes public, vaccinarea trebuie să antreneze toate cultele religioase din România, încă din fazele timpurii ale acestui demers”, a transmis, miercuri, într-un comunicat de presă, Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Printre participanţi s-au numărat: Raed Arafat, Secretar de Stat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă; Gheorghe Sorescu, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Interne; Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial pentru cultură, culte şi minorităţi; Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte; Colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV); Dr. Andrei Baciu, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii şi vicepreşedintele CNCAV.

În debutul reuniunii, Colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, Preşedintele CNCAV, a prezentat detaliile strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, precum şi principiile organizării acesteia în România.

”A menţionat faptul că, prin această strategie, România îşi propune să asigure accesul la vaccinare în condiţii de siguranţă, eficacitate şi echitate pentru prevenirea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 şi limitarea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul ţării. Astfel, discuţiile s-au axat pe rolul cultelor religioase în informarea cetăţenilor cu privire la campania de vaccinare împotriva COVID-19, precum şi pe necesitatea unui dialog constant între cultele religioase şi reprezentanţii statului, dialog necesar pentru succesul campaniei de vaccinare”, se mai arată în comunicat.

Sursa citată a precizat că ”informarea corectă a populaţiei cu privire la unele aspecte precum caracterul voluntar, gratuit şi sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, şi nu o obligaţie, este, de asemenea, esenţială pentru succesul campaniei”.

”S-a apreciat utilitatea Platformei de Dialog dintre cultele religioase şi reprezentanţii statului, aceasta urmând să devină un instrument de comunicare şi pe subiectul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. De asemenea, s-a agreat organizarea unor asemenea întâlniri cu o anumită periodicitate, pentru a consolida un cadru instituţional al dialogului”, au mai transmis reprezentanţii Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea Prim-ministrului.

Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, afirmă că, în cazul în care autorizaţia pentru vaccinul Pfizer-BioNTech va fi eliberată în 23 decembrie, primele doze ar putea fi livrate în România între Crăciun şi Anul Nou. El menţionează că este vorba despre o tranşă simbolică, de aproximativ 10.000 de doze, destinate personalului medical.

PressHub:

Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu: “După această vaccinare, lucrurile vor fi altfel…Nicio boală nu poate birui omul”

Mitropolia Olteniei nu a fost nici ea ferită de virusul ucigaș SARS-COV-2, mulți preoți au fost infectați, dar ei au depășit momentul și acum s-au reîntors în mijlocul enoriașilor. Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolitul Olteniei, susține că nu doar preoții s-au îmbolnăvit, ci și doctorii. Rugăciunea este foarte importantă și niciodată nu a fost în carantină și asta pentru că te poți ruga oriunde. Însă, știința își spune mereu cuvântul. În legătură cu vaccinul împotriva Covid – 19, ÎPS Irineu spune că se vor rezolva foarte multe lucruri, iar preoții s-au rugat la Bunul Dumnezeu, ca “oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin, pentru ca lumea să poată scăpa mai ușor de această pandemie”. În ceea ce privește campania de vaccinare, biserica va fi lângă Armată. “În mod sigur, noi vom fi alături de tot ceea ce este bine în țara noastră”, a spus Mitropilitul Olteniei, ÎPS Irineu.

(…)

Momentan, bisericile sunt toate goale, dar sperăm că de la anul situația să se schimbe. Deja se vorbește de un vaccin. Credeți că vaccinul ne va reda viața de dinainte? 

Bisericile nu sunt goale, cei care doresc să vină la biserică, pot să vină oricând. Aici, oamenii nu se îmbolnăvesc, mai ales dacă vin cu credință și cu dragoste, Mântuitorul îi apără de toată suferința. Este adevărat că știința își spune cuvântul. Și noi ne-am rugat la Bunul Dumnezeu, ca oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin, pentru ca oamenii să poată scăpa mai ușor de această pandemie.  Evident că se vor realiza multe prin acest vaccin și noi ne rugăm acum să nu aibă reacții adverse, pentru că știm că orice vaccin are și o componentă pozitivă, dar și una negative. După această vaccinare, lucrurile vor fi altfel, nu aș putea să spun că viața își va relua chiar cursul de dinainte, dar, în mod sigur, va fi o viață nouă, conștientă și oamenii se vor bucura în libertate, dar libertate în bine, nu în rău.  Nădăjduiesc că viața oamenilor o să fie mai apropiată de Dumnezeu, de sursa de existență, iar dacă am trecut prin aceste greutăți, ar trebui să și învățăm ceva, numai așa am putea să profităm de această nenorocire. Să-l iubim pe Dumnezeu mai mult, să ne ferim de răutate, de invidie, de mândrie, și de alte, alte, păcate, care au afectat omenirea mai mult decât  o pandemie ca cea de astăzi. Sperăm, ca această pandemie morală să se diminueze cât mai mult. Cel care se vaccinează și cu credință, nu va avea de regretat absolut nimic.

În momentele de cumpără, țara s-a sprijinit pe doi piloni: Armata și Biserica. Acum, campania asta de vaccinare, va fi la fel? Înțeleg că Armata va fi support Covid 19. Biserica va sprijini și ea această campanie de vaccinare? Și dacă da. Cum?

În mod sigur că noi vom fi alături de tot ceea ce este bine în țara noastră. Pentru noi, credincioșii sunt ținta vieții voastre. Mântuitorul Isus Hristos ne-a trimis ca să vindecăm toată boala și toată  neputința. Prin acest har pe care ni l-a dat Mântuitorul, noi intrăm în legătură cu toți cei care fac binele, cu toți factorii de bine. Evident că Armata nu este o instituție în afara bisericii, nici nu se suprapune cu biserica, dar nu este nici în afara ei. Credincioșii din Armată sunt enoriașii noștri. Ei sunt cei care vin la biserică și se roagă lui Dumnezeu și Biserica este ocrotitoarea tuturor, ca o mamă a tuturor credincioșilor ei. Dacă ei au în lucrarea lor, în preocuparea lor să facă binele și noi vom fi alături de bine, pentru că binele este al credincioșilor, binele este al nostru. Și binele este dat de Dumnezeu. Da, ne vom pune în slujba enoriașilor, în slujba credincioșilor, și vom fi permanent alături de ei, vom sprijini cu tot ce vom putea și vom fi permanent alături de Armată. Nu știu în acest moment cum ne vom organiza, vom decide atunci, dar o vom face. Lucrul important este ca noi să participăm la binele și la viața credincioșilor pentru că ei sunt confrații noștri. Și Dumnezeu iubește toți oamenii. (…)

Acest articol a fost publicat pe PressHUB în cadrul proiectului
“COVID-19 FactsNotFake -The Emergency Newsroom. Infodemic Lie Detector”, un proiect Freedom House Romania, în parteneriat cu Trinitas TV, Radio Trinitas, Ziarul Lumina și Agenția de Știri Basilica, finanțat de Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a Ambasadei Marii Britanii. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

/ integral pe presshub.ro

Național.ro:

ÎPS Teodosie: ”Nu-i vom îndemna pe enoriași să se vaccineze!”

Propunerea Secretariatului de Stat pentru Culte de a implica preoții în campania de convingere a oamenilor să se vaccineze anti-Covid nu a fost agreată de reprezentanții Bisericii Ortodoxe. Astfel, ÎPS Teodosie Snagoveanu, arhiepiscopul Tomisului, a declarat că nu va susține vaccinarea atâta timp cât nu se vor face analize ale vaccinului de către organisme independente.

Secretariatul de Stat pentru Culte a organizat o videoconferință cu reprezentanții Guvernului și ai celor implicați în Comitetul național de coordonare  a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) pentru a propune implicarea tuturor cultelor religioase în campania pentru promovarea vaccinării. Ideea centrală a dezbaterii a fost aceea că, fiind o acţiune de masă și de maxim interes public, vaccinarea trebuie să antreneze toate cultele religioase din România, încă din fazele timpurii ale acestui demers. Printre participanți s-au numărat Raed Arafat, Gheorghe Sorescu, secretar de stat în MAI, Sergiu Nistor, consilier prezidenţial pentru cultură, culte și minorități, Victor Opaschi, secretar de stat pentru Culte, col. dr.Valeriu  Gheorghiţă,  președintele CNCAV, precum și dr.Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele CNCAV. ”Prin strategia de vaccinare, România își propune să asigure accesul la vaccinare în condiții de siguranță, eficacitate și echitate pentru prevenirea infecției cu virusul SARS-CoV-2 și limitarea pandemiei de Covid-19 pe teritoriul țării”, a precizat col.dr.Valeriu Gheorghiță. Discuțiile s-au axat pe rolul cultelor religioase în informarea cetățenilor cu privire la campania de  vaccinare  împotriva  Covid-19, precum și pe necesitatea unui dialog constant între cultele religioase și  reprezentanții  statului, dialog necesar pentru   succesul campaniei   de   vaccinare.

Preoții, chemați la discuții

Pentru succesul campaniei de vaccinare este necesară informarea corectă a populației cu privire la unele aspecte precum caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, și nu o obligație, au concluzionat participanții la dezbatere. Totodată, s-a apreciat ca fiind extrem de importante întâlnirile cu reprezentanții cultelor religioase, care vor fi organizate în viitor cu periodicitate, pentru a consolida un cadru instituțional al dialogului. Inițiativa Secretariatului de Stat pentru Culte de a folosi cultele religioase în campania de vaccinare nu a fost însă agreată de reprezentanții Bisericii Ortodoxe, care au susținut că nu se află în subordinea acestui secretariat, care nu este un for de comandă. ”Noi nu ne apucăm să facem campanie pentru vaccinare, că nu acesta este rolul nostru. Noi nu facem propagandă politică și nu suntem un vehicul de transmitere a acestui mesaj”, ne-a declarat ÎPS Teodosie Snagoveanu, arhiepiscopul Tomisului.

”Vom cere analize de laborator”

Preoții ortodocși nu vor recomanda niciun vaccin până nu vor ști cu exactitate ce conține, prin efectuarea unor analize independente, susține arhiepiscopul Tomisului. ”Mai întâi trebuie să cunoaștem ce conține acest vaccin. Noi nu luăm nimic cu ochii închiși. Atât de prudenți trebuie să fim. Mai întâi trebuie să ne documentăm și să știm sigur. Întâi să vedem ce este, nu luăm nimic fără să ne punem la curent. Există frici în societate foarte copleșitoare. Oamenii întreabă ce să facă, dar le spunem că nu este obligatoriu. Și noi nu recomandăm ce nu cunoaștem. Nu putem face asta până nu se face o analiză pertinentă a vaccinului, trebuie să existe niște specialiști neutri, oameni cu frică de Dumnezeu printre medici, care au conștiință. Mai întâi trebuie să verificăm, apoi să recomandăm. Pentru că noi lucrăm cu adevărul, care este de la Dumnezeu, acesta este invincibil, nealterat vreodată, dar cele materiale pot fi oricând alterate și nu știm ce pot lovi. Vom cere analiză chimică de laborator să vedem ce conține. Nu vedeți că și măștile au fost falsificate? Și de unde știm noi că vaccinul nu va avea efecte adverse peste 10 ani sau mai puțin? Am ascultat specialiști care au spus că, dacă nu se lasă o perioadă de testare, nu ai siguranță. Dar politicienii ne spun că ne dau ce este mai bun, dar nici ei nu știu ce dau”, ne-a mai precizat arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie Snagoveanu.

Anghel Buturugă:

Cultul vaccinului

Într-o perfectă încălcare a oricăror standarde specifice unei societăți echitabile, democratice, libere, cultele sunt implicate în campania de stat de vaccinare anti-covid. Pe baza a nimic altceva, până în acest moment, decât a

– unor comunicate de presă triumfale,
– pe fondul unor presiuni publice insuficient analizate de grăbire a termenelor deja grăbite de aprobare a vaccinurilor,
– cu o tehnologie nouă, experimentală, testată în câteva luni pe eșantioane restrânse și nereprezentative,
– cu un produs despre care autorii afirmă că nu există suficiente date pentru a considera că împiedică transmiterea virusului sau agravarea bolii

acum și cultele sunt chemate să tămâieze campania de vaccinare.

Da, aceleași culte demonizate intens în toată această perioadă pentru că ar reprezenta sursă de infectare și de decese, dar care au încă o credibilitate uriașă, dublă față de Ministerul Sănătății (potrivit ultimei cercetări LARICS), aceleași culte cărora li s-au restricționat nelegal și discriminatoriu drepturile, sunt acum transformate în organ de propagandă de partid și de stat biopolitic. (…)

Și deja există înalți prelați care s-au …pretat la acest josnic compromis. Potrivit PressHub: „știința își spune mereu cuvântul. În legătură cu vaccinul împotriva Covid – 19, ÎPS Irineu spune că se vor rezolva foarte multe lucruri, iar preoții s-au rugat la Bunul Dumnezeu, ca “oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin, pentru ca lumea să poată scăpa mai ușor de această pandemie”. În ceea ce privește campania de vaccinare, biserica va fi lângă Armată. “În mod sigur, noi vom fi alături de tot ceea ce este bine în țara noastră”, a spus Mitropilitul Olteniei, ÎPS Irineu.”

Interesant și relevant este ce aflăm și la finalul articolului din care am citat: „Acest articol a fost publicat pe PressHUB în cadrul proiectului “COVID-19 FactsNotFake -The Emergency Newsroom. Infodemic Lie Detector”, un proiect Freedom House Romania, în parteneriat cu Trinitas TV, Radio Trinitas, Ziarul Lumina și Agenția de Știri Basilica, finanțat de Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România.”

Vedeți? Proiectul de combatere a fake-news care face propagandă campaniei de vaccinare chiar și înainte de aprobarea oficială, la nivel european, a vaccinului. Proiect care implică trustul mediatic patriarhal și talentatul domn dilematic-conservator Sever Voinescu.

Ce e în neregulă cu această cârdășie vaccinistă? În afară de totul?

– anularea distincției biserică – stat. Biserica devine departament de stat care, alături de Armată, e implicată în convingerea populației;

– vulnerabilizarea cultelor, care pot fi șantajate pe ideea: vă implicați activ în vaccinare dacă vreți să aveți bisericile deschise (am arătat că putem să vi le închidem când vor mușchii noștri; ați arătat că nu suflați un cuvânt dacă vă călcăm – credincioșii – în picioare);

– încălcarea prudenței de care orice bioetician ar trebui să dea dovadă când e vorba despre produse farmaceutice experimentale, testate și aprobate pe repede înainte, despre care există date doar în comunicatele oficiale;

– nicio vorbuliță de reținere măcar față de acele vaccinuri care sunt dezvoltate din celule prelevate de la fetuși avortați;

– trădarea interesului public și a binelui celor păstoriți, biserica devenind garantul unor companii private și al unor autorități fără a avea nici chemarea, nici menirea pentru așa ceva.

Nota noastra

Deși sună grav, într-adevăr considerăm că o biserică (oricare ar fi ea) și-ar trăda menirea dacă s-ar angaja activ în campania de vaccinare anti-covid. Pentru că o astfel de postură transformă biserica în garant al produsului farmaceutic folosit în campanie. Pe lângă cele enumerate mai sus, două sunt principalele motive pentru care considerăm nefirească și o trădare a intereselor celor păstoriți o asemenea postură:

1. Nu este menirea Bisericii să fie garantul și promotorul unui produs farmaceutic. Biserica nu deține centre proprii clinice care să investigheze în mod independent produsul farmaceutic în cauză. Și chiar și așa, rezultatele unei eventuale astfel de cercetări independente ar reflecta poziția unui astfel de centru, nu ale Bisericii. Biserica este parte a societății civile și profilul său o legitimează în a avea eventuale poziții bioetice asupra campaniei și vaccinului. Din acest punct de vedere, bioetic, Biserica ar putea formula un eventual punct de vedere oficial doar în urma lucrărilor unor comisii de profil, în care să se evalueze atent modul în care au fost testate vaccinurile, efectele secundare, tehnologia folosită și componentele, precum și respectarea liberului consimțământ și pledarea pentru înlăturarea condiționării.

Ce știm deocamdată, pe informații oficiale, este că 1) testarea a fost accelerată, mult comprimată față de perioada normală de testare a unui vaccin; 2) efectele secundare de nivel mediu sunt apreciabile, mult peste ceea ce dau ca efecte secundare vaccinurile obișnuite; 3) tehnologia este nouă, niciodată folosită anterior în vaccinuri, cu implicații genetice; 4) unele componente de la unele vaccinuri sunt flagrant neetice, respectiv celule prelevate de la fetuși avortați.

Cum ar putea Biserica să se avânte în susținerea și recomandarea activă a unor astfel de produse?

2. Produsul sau produsele farmaceutice sunt ale unor companii private și sunt aprobate de agenții de stat sau supranaționale (cum e cazul în UE). Nici ce spune compania privată, nici validarea autorităților de stat nu pot figura drept adevăr, certitudine, fapt stabilit și garantat. E vorba despre ce pretind unii și ce aprobă alții (de multe ori între „unii” și „alții” fiind conflicte de interese flagrante). Biserica nu se poate transforma în promotoare a intereselor private și aprobărilor oficiale. Ea trebuie să rămână autonomă, independentă. Aprobarea oficială a unor produse farmaceutice NU este o garanție că produsul e bun. S-a văzut în cazul atâtor medicamente. S-a văzut și în cazul vaccinului anti-gripă porcină. Pfizer, producătorul care se află în primia linie a aprobărilor, a fost implicată într-un scandal urât al vaccinului-experiment Trovan din Nigeria. Biserica trebuie să stea deoparte de acestea!

Lăsându-se folosită de autorități și companii private, Biserica își trădează menirea și trădează și interesele credincioșilor săi, devenind, în fața acestora, garant pentru un produs farmaceutic despre care pur și simplu se știe foarte-foarte puțin!

„Ne restrângem libertatea și drepturile, chiar și în ceea ce privește participarea la biserică, voluntar”. BISERICA CIPRULUI recomandă vaccinul anti-covid. IPS NEOFIT își exprimă DEZACORDUL și reținerile față de substanțele componente ale vaccinului

Profesorul SUCHARIT BHAKDI despre cele patru mari pericole ale VACCINULUI ANTI-COVID genetic (Video)

CÂRDĂȘIA COVID. Editorial în British Medical Journal despre LIPSA DE TRANSPARENȚĂ și CONFLICTELE DE INTERESE flagrante ale experților consultați de guvernul Marii Britanii în gestionarea pandemiei. LOCKDOWN-ul, VACCINAREA, decise de oameni cu interese financiare/ Când vom avea o discuție despre conflictele de interese de la noi?

Profesorul și medicul infecționist CHRISTIAN PERRONNE, fost vice al experților OMS pentru vaccinare pe Europa: VACCINURILE PFIZER ȘI MODERNA, O ÎNȘELĂTORIE. „Oamenii care promovează aceste terapii genetice, numite în mod fals „vaccinuri”, iau cetățenii lumii drept COBAI”. „Trebuie REFUZAT CATEGORIC tipul acesta de vaccin” (Video)

British Medical Journal critică „ȘTIINȚA PRIN COMUNICATE” folosită de producătorii vaccinurilor Covid-19/ Un precedent important: VACCINUL ÎMPOTRIVA GRIPEI PORCINE/ Didier Raoult: Vaccinurile anti-covid sunt SF și Publicitate/ Astărăstoae despre EXPERIMENTUL PFIZER: Nu cred în altruismul marilor companii farmaceutice/ Elveția rămâne PRUDENTĂ față de vaccinurile anti-covid/ Strategia vaccinării: CONDIȚIONARE, NU OBLIGARE FORMALĂ/ Bill Gates anunță 6 vaccinuri anti-covid


Categorii

1. DIVERSE, IPS Irineu Popa, IPS Teodosie Petrescu, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Biserica este implicată în CAMPANIA DE VACCINARE. Mitropolitul Irineu s-a exprimat deja pentru, ÎPS Teodosie reacționează: „NU ACESTA ESTE ROLUL NOSTRU!” De ce și-ar trăda menirea și credincioșii o Biserică ce se raliază noului cult public al vaccinului-izbăvitor?

 1. “…un produs farmaceutic despre care pur și simplu se știe foarte-foarte puțin!”

  DA !
  Dar , mai ales , UN PRODUS PENTRU ALE CĂRUI EFECTE SECUNDARE , PRODUCĂTORUL ESTE COMPLET EXONERAT .
  Noaptea minții ! Cum să ai încredere în cineva care solicită (şi obține , la scară globală) impunerea unor legi care să absolve de orice răspundere producătorul de vaccinuri ?! Din start , această problemă a producerii vaccinului a plecat pe o pantă greşită şi se merge , bine merci , tot aşa…

  Dacă clericii noştri vor să se transforme în ținte vii , n-au decât. Nu mă mai miră nimic , nici chiar vaccinări demonstrative ale IPS , în direct…
  În toată “afacerea” asta , cineva trebuie să joace şi rolul țapului ispăşitor şi pentru că încrederea în biserică tocmai ajunsese din nou în topul încrederii românilor , ne-o dă sistemul iar la temelie. După cum se vede , cozi de topor se găsesc , fără probleme , pe când exemplele bune sunt complet ignorate. Cernerea , bat-o vina !

  Doamne , ajută!

 2. Parerea mea este ca Biserica nu trebuie nici sa faca propaganda vaccinurilor, dar nici sa se abtina, pe motiv ca preotii nu sunt doctori. Sunt medici crestini care marturisesc, cum e dr.Astarastoae, exista chiar si o comisie de bioetica la Patriarhie. Biserica trebuie sa spuna si sa sustina adevarul, argumentat, chiar daca asta inseamna inceputul prigoanei si sfarsitul finantarii de la stat.

 3. @fane

  „Dar , mai ales , UN PRODUS PENTRU ALE CĂRUI EFECTE SECUNDARE , PRODUCĂTORUL ESTE COMPLET EXONERAT .
  Noaptea minții ! Cum să ai încredere în cineva care solicită (şi obține , la scară globală) impunerea unor legi care să absolve de orice răspundere producătorul de vaccinuri ?!”

  Așa este. Imunitatea față de costurile ridicate de efectele secundare…

 4. Este absolut clar pt oricine citește și gândește, deci și pt păr Irineu, că toată daravera este cusută cu ață albă, de la un capăt la celălalt. Acum, dacă păr Irineu nu vede capătul de la sfârșit, măcar la capătul de la început cu închiderea bisericilor și alungarea credincioșilor ar tb ca să ia seama!!! Altminteri pare cointeresat de către cei care fac această vâlvă mondială. Ferească Dumnezeu! În locul său, dacă nici n-a zis nimic la interzicerea slujbei de Înviere pt credincioșii din Mitropolia sa, măcar să tacă și acum când tot de pielea acelorași credincioși este vorba.
  Iar chestia cu binele făcut de către stat, armată, jandarmi, etc. la care achiesăm și noi repede și pe negândite/neprobate, apăi chiar că pute de la o poștă împotriva vântului!!!

 5. “Cel care se vaccineaza și cu credința, nu va regreta nimic.”
  Să îi fie rușine Mitropolitului Olteniei pentru asemenea cuvânt… fără folos.
  Înseamnă că dacă oamenii vor muri din cauza acestui ser despre care numai criminalii care îl fabrica știu ce conține, Mitropolitul Irineu va susține sus și tare ca acei oameni nu au avut credință și i-a pedepsit Dumnezeu cu moartea pentru necredința lor?
  Oare ce fel de Dumnezeu este acela care te omoară pentru necredința?

 6. Eu am citit cu mare atentie (altfel cum???) si m-am bucurat sa vad ca Mitropolitul Olteniei ne asigura ca s-a facut rugaciune ca aceste vaccinuri sa nu aiba efecte secundare. Nu ne spune si daca a primit instiintare de la Domnul ca rugaciunea i-a fost ascultata.

  Sa se vaccineze sanatos si sa nu-i para rau mai apoi.

 7. Corect, biserica este si trebuie sa fie autonoma si independenta, inclusiv fata de banii de la stat. Sa se finanteze din banii propriilor enoriasi, sa vedem atunci daca se vor mai da spagi de mii de euro pentru posturi in parohii. Sau asta e un subiect tabu, despre care diverselor fratii ortodoxe nu le place sa vorbeasca?

 8. @CS

  Hai fă o plimbare prin lumea ta orwelliană. Nu suntem noi ăia care să vrea să stea la banii statului. Și oricum asta nu aduce nicio atingere chestiunii de principiu, dacă mai știi și ceva istorie.

 9. Eu am crezut ca este un fake asta cu Mitropolitul Olteniei, insa vad ca este adevarat, saracul, a dat-o in balta rau de tot ! Probabil ca-l au cu ceva la mana si trebuie sa joace cum i se canta, sau daca nu-i asta, atunci inseamna ca are vreun grad in alta parte.
  In orice caz, este de plans, si-a pierdut toata credibilitatea.
  Pai chiar daca analizeaza vacc-ul in laborator pana-n panzele albe si nu rezulta periculos, de ce sa te injectezi cu un vacc daca esti sanatos? Cine in lumea asta ia medicamente CUNOSCUTE fiind sanatos ? Iar in cazul acestor vac-uri, totul este putred si dubios de la inceput la sfarsit, incluzand propaganda pandementista, viteza de realizare a vacc-urilor ,preocuparea ciopliturilor politice pentru binele cetatenilor, insistenta lor care creeaza suspiciuni grave.

 10. Bisericile nu sunt goale………Aici, oamenii nu se inbolnavesc,mai ales daca vin cu credinta si cu dragoste………
  APOI :
  Cel ce se va vaccina cu credinta,nu va avea de regretat absolut nimic.
  RETORIC :CARE DIN DOUA?.
  Psalmul 63 v 8. …….ca ei singur se vor ranii cu limbile lor.DOAMNE AJUTA!

 11. Pingback: PATRIARHIA ROMÂNĂ răspunde prin Vasile Bănescu cererii de susținere a CAMPANIEI DE VACCINARE ANTI-COVID: „Biserica nu se poate pronunța în cazul unui vaccin RECENT, care nu a mai fost folosit”. Totodată, se subliniază necesitatea LIBERULUI CO
 12. GHEORGHE,
  dvs. citati din Psalmi. Eu mi-am adus aminte de o replica de la finalul piesei “Sfantul Mitica blajinul” a lui Aurel Baranga: “Sunteti in asa hal obsedati de scaunele voastre incat fundul a inceput sa intunece mintea.”

 13. Pingback: Predică la Sf. Prooroc Daniel a PĂRINTELUI DAN BĂDULESCU (video, text): “În anumite circumstanțe, noi NU SUNTEM OBLIGAȚI să ne supunem unor porunci oricât de demente sau de antihristice ar fi. NU-I ASTA DATORIA CREȘTINULUI, CI SĂ AIBĂ DIS
 14. Pingback: VACCINUL-„MIRACOL”, PROMOVAT CU MITROPOLIȚI ȘI EPISCOPI. În Grecia, Înaltul Hierotheos Vlachos se vaccinează demonstrativ încă din prima zi. Biserica Greciei se află în „PRIMA LINIE” a campaniei de vaccinare/ În Bulgaria, episcopul Tihon
 15. Pingback: Pr. Dan Bădulescu – CUVÂNT LA INTRAREA ÎN NOUL AN CIVIL despre PANDEMIE, MĂSURI, VACCIN, SILIRE și “PECETLUIRE”: “În mentalul nostru tot sperăm că vine vaccinul și vom scăpa de boala asta și ne vom întoarce la normal. C
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare