Biserica Ortodoxă Georgiană NU își asumă responsabilitatea PROMOVĂRII VACCINĂRII împotriva Covid, apreciind că „vaccinul este abia realizat și există opinii diferite ale profesioniștilor din domeniul sănătății despre acesta”

18-02-2021 1 minut Sublinieri

Sinodul din Georgia: Nu vom promova vaccinarea, e bine că este benevolă

traducere după https://orthochristian.com/137408.html

Sinodul a condamnat, de asemenea, activitatea dezbinatoare a “Asociaţiei Experţilor în Religii” ce a susţinut că ierarhii doresc să-l răstoarne pe Patriarhul Georgiei, Ilia al II-lea

Biserica Ortodoxă Georgiană apreciază munca oamenilor de știință și a medicilor dedicată protejării sănătăţii oamenilor, dar nu își va asuma responsabilitatea pentru promovarea vaccinării împotriva coronavirusului, a hotărât Sfântul Sinod în sesiunea sa de joi.

Săptămâna trecută a fost comunicat faptul că Sinodul a discutat probleme legate de complexul mănăstirii David-Gareij situat de-a lungul frontierei georgiano-azere, de subiectul vaccinării și de anumite probleme „din perspectiva moralităţii”, deși nu s-a vorbit despre încercarea de înlăturare a Patriarhului Ilia al II-lea, în ciuda anticipărilor făcute de Asociația rusofobă a Experților în Religii.

Majoritatea populației din Georgia nu este entuziasmată în mod special de vaccinare, potrivit sondajelor de opinie, deși guvernul speră că cel puțin 60% vor fi vaccinaţi, cu ajutorul unei campanii de informare la scară largă.

„Biserica recunoaște că sănătatea umană este unul dintre cele mai importante drepturi și, prin urmare, susține toate etapele menite să protejeze acest drept fără a contrazice moralitatea creștină. Salutăm faptul că procesul de vaccinare împotriva COVID-19 este voluntar, nu obligatoriu. Acest lucru este cel mai important, mai ales astăzi, când vaccinul este abia realizat și există opinii diferite ale profesioniștilor din domeniul sănătății despre acesta”, scrie Sinodul în declarația sa publicată vineri.

„Biserica Georgiană apreciază foarte mult beneficiul pe care medicamentul îl aduce pentru a proteja sănătatea oamenilor, dar nu va putea să-și asume responsabilitatea pentru promovarea vaccinării, acest fapt fiind de competența și responsabilitatea profesioniștilor din domeniul medical”, subliniază Sinodul.

Ierarhii fac apel, de asemenea, la înțelegere, subliniind că nicio persoană, indiferent de statutul social, nu ar trebui să fie hărțuită sau persecutată pentru că a fost sau nu vaccinată.

Mai mult, deoarece există multe întrebări în societatea georgiană și în rândul credincioşilor ortodocşi georgieni, autoritățile ar trebui să explice pe deplin care este vaccinul ce va fi livrat în Georgia și să explice originea, tehnologia de producție, mecanismul de acțiune și durata și eficacitatea vaccinului, și dacă normele bioeticii sunt sau nu respectate la producerea și primirea vaccinului.

În plus, oficialii din domeniul sănătății ar trebui să explice amenințarea reprezentată de lipsa unui vaccin într-o pandemie, ce efecte secundare și complicații pe termen scurt și pe termen lung are vaccinul și ce asistență va fi acordată de stat în caz de complicații.

Și, ca răspuns la falsul raport că Sinodul intenționează să îl înlăture pe Patriarhul Ilia, acesta a declarat: „Calomnia îndreptată împotriva Bisericii și a ierarhilor ei a devenit deja un obicei al acestor oameni. Acţiunile lor vădit pline de intenţii sunt manifestate cu scop populist, pe baza informațiilor false, pentru a agita societatea și a discredita Biserica. S-a remarcat că acțiunile lor sunt iresponsabile și nepotrivite pentru creștini. ”


Categorii

Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Patriarhul Ilia al Georgiei, Traduceri, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Biserica Ortodoxă Georgiană NU își asumă responsabilitatea PROMOVĂRII VACCINĂRII împotriva Covid, apreciind că „vaccinul este abia realizat și există opinii diferite ale profesioniștilor din domeniul sănătății despre acesta”

  1. Pingback: Biserica Ortodoxă a Georgiei nu își asumă responsabilitatea promovării vaccinării anti-covid: Salutăm faptul că procesul de vaccinare împotriva covid-19 este voluntar, nu obligatoriu | R3Media
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare