IPS TEODOSIE despre CAMPANIA DE VACCINARE anti-covid: „NU PUTEM FI NIȘTE IMPRESARI ai autorităţilor care vor să îndemnăm la vaccinare cu ochii închişi. BISERICILE NU TREBUIE SĂ SE MAI ÎNCHIDĂ, orice boală ar mai veni!”/ Mass-media face din nou o țintă din ierarhul Tomisului, după TE DEUM-ul de Anul Nou

2-01-2021 4 minute Sublinieri

Hotnews.ro:

ÎPS Teodosie, despre vaccinul anti-Covid: Sunt atâtea situaţii în care a produs efecte nedorite / Nu putem fi impresari ai autorităţilor care vor să îndemnăm la vaccinare / Despre vaccinările publice: ”Nu știm cu ce se vaccinează”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că atâta timp cât există multe necunoscute în privinţa vaccinului anti-COVID 19, iar specialiştii se contrazic între ei, ar fi o îndrăzneală prea mare din partea sa ca păstor să promoveze acest vaccin “ca realitate obiectivă a momentului” şi să îndemne oamenii să se vaccineze.

“Pentru orice boală, vaccinarea este un remediu, o combatere a bolii. Vaccin trebuie să fie, dar vaccinul trebuie să fie sigur. De data aceasta sunt atât de multe necunoscute, vaccinul încă nu are o determinare a efectelor secundare şi sunt deja atâtea situaţii în lume în care a produs efecte nedorite, iar oamenii sunt derutaţi. Zvonistica circulă foarte mult, oamenii nu au informaţii complete şi nu ştiu să discearnă ce este adevărat de ce nu este adevărat. Eu, ca orice păstor care predică adevărul neîndoielnic despre Hristos şi despre mântuire, despre iertare, iar adevărul acesta este absolut, nu putem fi nişte impresari ai autorităţilor care vor să îndemnăm la vaccinare cu ochii închişi, pentru că ceea ce spunem noi trebuie să fie valabil 100%. De aceea manifestăm o prudenţă, o rezervă, întrucât vaccinul nu şi-a produs efectul”, a declarat ÎPS Teodosie pentru Agerpres.

Arhiepiscopul Tomisului susţine că este pentru ştiinţă şi pentru vaccinare, dar aceasta trebuie să fie probată, iar atâta timp cât specialiştii din domeniu se contrazic, ar fi o îndrăzneală prea mare din partea sa să se situeze deasupra acestora şi să îndemne fără rezerve la vaccinare.

“Am văzut câte păreri sunt din partea medicilor şi specialiştilor, astfel încât e nevoie să cunoaştem realitatea. Unii se vaccinează demonstrativ în public. Nu ştim cu ce se vaccinează. Nu stăm lângă ei să vedem ce au pus acolo. Chiar sunt atâţia oameni care bănuiesc că această vaccinare demonstrativă poate fi cu altceva. Vaccinul este necesar dacă este foarte favorabil în combaterea bolii şi nu are efecte secundare. Câtă vreme nu cunoaştem efectele, avem rezerve. Oamenii nu sunt informaţi, nu există o logică, o înţelegere comună a specialiştilor, specialiştii se contrazic între ei şi atunci noi să fim deasupra specialiştilor, ar fi o îndrăzneală prea mare a noastră. De aceea noi ne rezervăm în a promova acest vaccin, nu ca principiu, ci ca realitate obiectivă a momentului. Când vor fi date certe, atunci nu trebuie să ne mai întrebe pe noi”, a mai afirmat ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului şi-a exprimat speranţa că anul 2021 va fi un an al întăririi credinţei.

“De aceea noi nădăjduim că anul în care trecem mâine seară să fie un an al întăririi credinţei şi al biruinţei mai puternice a lui Dumnezeu asupra celui rău. Noi să-l chemăm pe Dumnezeu în ajutor şi El nu ne va refuza niciodată. Dumnezeu rămâne acelaşi, nu se schimbă niciodată, este neschimbabil, iar când Îl avem în viaţa noastră, suntem cei mai puternici. Să începem anul 2021 cu multă nădejde, cu dorinţa de a învinge pe diavol în toate manifestările lui în care vrea să ne aducă sămânţa discordiei şi a duşmăniei, să învingem bolile, să învingem neputinţele noastre, să rămânem în picioare, cu credinţa vie, mărturisitoare”, a transmis ÎPS Teodosie.

Campania de vaccinare anti-COVID a început în România duminică la ora 9.00, când a fost vaccinată prima persoană. Este vorba despre o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, în vârstă de 26 de ani, care a făcut parte din echipa medicală care în 27 februarie a preluat primul pacient din țara noastră infectat cu SARS-CoV-2.

Reamintim că în România a ajuns vineri o primă tranșă simbolică de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID dezvoltat de BioNtech- Pfizer, iar marți 140.000 de doze. Administrarea vaccinului anti-COVID-19 se face în două doze, la un interval de trei săptămâni. Vaccinarea este gratuită și voluntară.

***

UPDATE:

***

Teodosie a sfidat din nou restricțiile: Vreau să mulţumesc autorităţilor care m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că putem să ne rugăm şi la miezul nopţii

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a transmis joi noaptea, la finalul Te Deumului oficiat la Catedrala Arhiepiscopală, că mulţumeşte autorităţilor care l-au făcut să intuiască faptul că se pot ruga credincioşii şi la miezul nopţii, transmite News.ro.

Organizând slujba după ora 23:00, el a încălcat restricţiile impuse de carantina instituită în municipiul Constanţa, faptul că după ora 23 există şi interdicţie de circulaţie, precum şi recomandările Patriarhiei, notează sursa citată.

El a mai afirmat că bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar veni şi că el ar fi trebuit să se îmbolnească primul având în vedere câţi oameni s-au aflat în biserică. La Te Deum în Catedrală au fost prezenţi zeci de credincioşi, cei mai mulţi purtând mască de protecţie, dar fără a respecta şi distanţarea socială.

La un moment dat, câţiva credincioşi s-au apropiat de Arhiepiscopul Tomisului, care i-a binecuvântat.

La finalul ceremoniei religioase, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a mulţumit autorităţilor care i-ar fi îngăduit această rugăciune de la miezul nopţii.

“Mulţumim lui Dumnezeu pentru această noapte de lumină pentru care mulţi nu au avut speranţe, unii nu au venit temându-se că îi opreşte cineva. Sigur, cine să ne oprească, avem dreptul cu toţii să ne rugăm când ne este ceasul rugăciunii. Şi iată vreau să mulţumesc şi autorităţilor de aici cu care m-am consultat şi m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că noi putem să ne rugăm şi la miezul nopţii şi le mulţumesc pentru că ordinele omeneşti nu pot să anuleze poruncile dumnezeieşti”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a mai declarat că bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar veni şi că el ar fi trebuit să se îmbolnăvească primul la câţi oameni s-au aflat în biserică.

“Am spus-o de mult că bisericile nu se vor mai închide şi o spun iarăşi, bisericile nu trebuie să se închidă, orice boală ar mai veni. Bisericile sunt vindecătoare de boli. Am fost mulţi aici în biserică, nu ne-am îmbolnăvit. Eu trebuia să mă îmbolnăvesc primul, dar nu nu m-am îmbolnăvit. De aceea, pentru că dacă îl avem pe Dumnezeu care este doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, vom rămâne sănătoşi nu numai la trup, dar şi la minte şi la constiinţa noastră care va rămâne trează”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Reacția Poliției Constanța după slujba ținută joi noapte de IPS Teodosie: ”Scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni”

Poliția Constanța a transmis, după slujba ținută de IPS Teodosie la Catedrala Arhiepiscopală după ora 23.00, când restricțiile în vigoare interziceau circulația, că forțele de ordine ”au acționat în zona respectivă”, atenționând verbal persoanele prezente.

”Cu privire la evenimentul religios desfăşurat seara trecută, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, precizăm faptul că polițiști și jandarmi constănțeni au acționat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în mod corespunzător”, spune Inspectoratul de Poliție Județean.

”Polițiștii au adus la cunoștința cetățenilor măsurile dispuse în actualul context epidemiologic. Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare”, potrivit IPJ.

”Persoanele prezente au fost atenționate verbal, polițiștii amintindu-le despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil”, mai afirmă Poliția Constanța.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a transmis joi noaptea, la finalul Te Deumului oficiat la Catedrala Arhiepiscopală, că mulțumește autorităților care l-au făcut să intuiască faptul că se pot ruga credincioșii și la miezul nopții.


Categorii

IPS Teodosie Petrescu, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “IPS TEODOSIE despre CAMPANIA DE VACCINARE anti-covid: „NU PUTEM FI NIȘTE IMPRESARI ai autorităţilor care vor să îndemnăm la vaccinare cu ochii închişi. BISERICILE NU TREBUIE SĂ SE MAI ÎNCHIDĂ, orice boală ar mai veni!”/ Mass-media face din nou o țintă din ierarhul Tomisului, după TE DEUM-ul de Anul Nou

 1. Oh, ce mesaj echilibrat si parintesc ne transmite iar Inalt Prea Sfintitul Parinte Teodosie! Este Pastorul de care Romania are nevoie ACUM. Inalt Preasfintitul imprima directia cea dreapta, marturisitoare si preotilor din eparhia sa.
  Cuvintele acestui viteaz in Domnul ierarh se aud pana la capatul lumii asemenea cuvintelor Parintelui Iustin. Multumim, Doamne Iisuse Hristoase!

 2. Pingback: Pr. Dan Bădulescu – CUVÂNT LA INTRAREA ÎN NOUL AL CIVIL despre PANDEMIE, MĂSURI, VACCIN, SILIRE și “PECETLUIRE”: “În mentalul nostru tot sperăm că vine vaccinul și vom scăpa de boala asta și ne vom întoarce la normal. C
 3. Doamne ajută și la mulți ani pe anul acesta.

  O părere, poate contează.
  Vad toată lupta aceasta a celor care nu vor – nici eu nu vreau – impunerea acestui vaccin. Este lipsită de perspectivă, ca să zic așa, de fapt se merge după fentă.
  Dacă vom reproșa lipsa de informare, ei vor răspunde cu campania de promovare, numind propaganda informare.
  Dacă vom spune că credința noastră ne obligă – față de noi și conștiința noastră – să ne păstram trupul nealterat de mizeria crimelor lor – celulele copiilor omorâți prin avort – ei vor arăta către episcopii noștri care au trădat și ne vor cere ascultare papistașă.
  Dacă le vom reproșa că vor să modifice creația Domnului în încununarea ei, omul, ei vor spune că deja mâncăm organisme modificate genetic și oricum nu pricepem noi proștii cum vine cu ARN-ul mesager. Vor explica în așa fel încât vom înțelege că nu înțelegem nimic, dar nu-i vom mai putea contrazice.
  Dacă vom prezenta cazuri de efecte adverse grave, vor veni cu statistici și vor arăta că sunt nesemnificative.
  Dacă vom arăta că înșiși producătorii acestor vaccinuri nu își asumă vreo răspundere legală pentru efectele lor, vor raspunde că științific vaccinurile sunt OK, au trecut toate testele și au toate avizele legale.

  Și atunci nu cred că avem decât un singur argument. Să le spunem franc că sunt atât de ticaloși și au mințit atât de mult și tot ce urmaresc ei este împotriva firii și a lui Dumnezeu Hristos Domnul încât nu avem cum să credem că ne vor binele, indiferent ce vor spune si ce vor face ei de acum înainte. Iar lista ticăloșiilor lor este infinită.

 4. @Titus L
  … Doamne ajuta, cred în continuare că trebuie combătuți pt că modifica identitatea. Furtul de identitate se pedepsește, modificarea de identitate cu elemente neștiute/nedorite/ascunse, de ce nu se pedepsește? Practic asta este …. îți schimbă moștenirea ADN/ARN primită din neam în neam….

 5. Vrednic este! Axios ! Dignus est !
  Dar gaitzele astea vopsite si sleampate care comenteaza “sfidarea” IPS si pun intrebari despre cum a fost in biserica, cine sunt ?

 6. Pingback: ÎPS TEODOSIE proclamă ferm: "BISERICILE NU SE VOR MAI ÎNCHIDE și nu trebuie să se închidă! Este dreptul nostru și al credincioșilor. ACCEPTĂM MUCENICIA, DAR NU ÎNCHIDEM BISERICA! Păstorul trebuie să-și apere oile cu prețul vieții sale
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare