BLOGGER PLATIT SA ORGANIZEZE REVOLUTIE? Straniul caz Baghirov si revolta anticomunista din Rep. Moldova (aprilie 2009)

7-04-2012 2 minute Sublinieri

Bloggerul Eduard Baghirov, care a fugit în Rusia după ce a fost arestat la domiciliu în R.Moldova, povesteşte cum a fost plătit de deputatul comunist Mark Tkaciuk cu 500.000 de dolari pentru a organiza evenimentele din 7 aprilie 2009, relatează PRO TV Chişinău.

“Sunt un anticomunist înfocat, de aceea, când a venit vorba să particip la înlăturarea regimului comunist, am acceptat bucuros să mă implic. (Vladimir) Voronin nu ştia pe atunci că îşi sapă singur groapa”, a declarat bloggerul rus Eduard Baghirov, care mărturiseşte că a fost angajat de Mark Tkaciuk pentru 500.000 de dolari.

Pentru că nu a primit toată suma, Baghirov s-a hotărât să povestească totul într-un filmuleţ postat pe Internet, care reuneşte mărturii şi declaraţii ce răstoarnă tot ce se ştia până în prezent despre evenimentele din 7 aprilie.

“Revoluţia din R.Moldova nu a fost comandată din Rusia, ci din R.Moldova, de Tkaciuk. De la început am avut instrucţiunea: fără cadvre. Eu mi-am organizat băieţii. Ei au trăit un an şi jumătate acolo, s-au adaptat, unul a vrut să se căsătorească”, povesteşte Baghirov.

La trei ani de la evenimentele de la 7 aprilie din R.Moldova, vinovaţii rămân în libertate

Nimeni nu îşi asumă răspunderea pentru ce s-a întâmplat în R.Moldova la 7 aprilie 2009, iar la trei ani de la aceste evenimente, cei care au distrus clădirile preşedinţiei şi Parlamentului rămân nepedepsiţi, la fel ca poliţiştii care au torturat tineri în detenţie, relatează PRO TV Chişinău.

Johnatan Netaniahu, unul dintre presupuşii organizatori ai evenimentelor din aprilie 2009, arestat pentru o perioadă de timp şi apoi declarat brusc nevinovat şi eliberat, slujeşte în prezent la biserica Sfânta Vineri din capitala moldoveană.

Nu este clar cum a fost pronunţată sentinţa, dar cert este că, într-o perioadă de timp scurtă, după schimbarea guvernării, mai multe persoane cercetate pentru instigare la violenţe au fost declarat nevinovate.

În plus, poliţiştii care au maltratat tineri în noaptea de 7 spre 8 aprilie, în stradă şi apoi în comisariate au rămas nepedepsiţi. Vitalie Creţu, care a fost urmărit şi bătut pe teritoriul spitalului numărul unu îşi caută şi în prezent dreptatea în instanţe. Alexandru Mocanu, pe care îl acuză că l-a bătut, era angajat la SCUT, iar în prezent lucrează în Poliţia Rutieră din capitală.

Şi controversatul Ghenadie Floreac a fost promovat. Fost poliţist la comisariatul centru, acesta fusese condamnat pentru maltratarea lui Anatol Mătăsaru la doi ani de închisoare cu suspendare. Despre el s-a spus că ar fi lovit mai mulţi tineri în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în noaptea de 7 spre 8 aprilie. În prezent el este vicecomisar al raionului Drochia, după ce Curtea de Apel l-a declarat nevinovat.

Până în prezent, timidele încercări de a-i incrimina pe vinovaţi au rămas fără rezultate. Nici părinţii lui Valeriu Boboc nu au aflat cine le-a ucis fiul. Singurul acuzat în acest caz se declară nevinovat deşi a fost văzut lovindu-l pe acesta cu picioarele. Unii politicieni care în perioada respectivă se aflau printre protestatari, în prezent se feresc să vorbească despre 7 aprilie. Totodată, liberalii au emis un comunicat în care se arată îngrijoraţi că structurile abilitate tergiversează şi chiar blochează ancheta.

Potrivit Procuraturii, până în prezent pe numele protestatarilor au fost intentate 102 dosare, dar majoritatea au fost încetate. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul poliţiştilor. Deşi au fost depuse 100 de sesizări, doar şapte au fost condamnaţi pentru tortură.

Departamentul Externe, externe@mediafax.ro


Categorii

1. DIVERSE, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “BLOGGER PLATIT SA ORGANIZEZE REVOLUTIE? Straniul caz Baghirov si revolta anticomunista din Rep. Moldova (aprilie 2009)

 1. Va recomand sa cititi cartea Printului Mihail Sturdza, ministrul de externe al Romaniei pe timpul guvernarii Legionare, Tradarea Carmuitorilor.

  Mai degraba o recomand celor care asteapta ceva de la iudele astea si pe care le mai si identifica cu romani. Nu fratilor astia nu-s romani, asta sunt iude…atat…..mankurti, dar in nici un caz romani.

  Nu stiu daca cei din echipa administratorilor au citit aceasta carte dar in paginile sale o sa aflati cum si marea revolutie maghiara a fost pusa la cale tot de acesti papusari.

  Va mai recomand si cealalta carte scris de Printul Sturdza, Romania, si sfarstitul Europei.

  Totul nu este decat o mare minciuna. Traim in minciuna. Li se plange de mila la marii polititicieni interbelici care au sfarsit prin inchisoarea de la Sighet, dar au fost cu totii orbi, mai mult, au si facut aliante cu cei care ne-au aruncat in mana comunistilor, aparatorii democratiei, americanii si englezii; mai tarziu au facut tot felul de intelegeri chiar cu comunistii.

  Singurul care a identificat pericolul tarii a fost Corneliu Codreanu, si implicit Miscarea Legionara…dar na……papusarii….nu au somn daca se afla adevarul…..

 2. @Marius:

  Frate, e simplu, daca gandim crestineste: daca poporul nu ar avea o viata instrainata si nu ar aduce el insusi o viata de iude si de mankurti, nu ar avea astfel de conducatori si astfel de soarta. Daca judecam duhovniceste, atunci asta este adevarul: da, NOI suntem de vina. Si asta nu inseamna ca absolvim de vreo vina conducatorii rai ai acestei tari, ci doar ca nu ne amagim cu privire la starea in care ne aflam noi, ca popor, ca neam.

 3. Eu inteleg ce spuneti dar ce te faci cand tot in jurul tau este creat de asa natura sa cazi, totul este planificat ca intr-o zi sa cazi?…si aici vorbesc de ce s-a intamplat dupa iunie 90 cand Romania a fost azvarlita in hora distrugerii si nu si-a luat destinul in mainile sale.

  Noi dupa schimbare facuta din umbra nu am fost lasati sa ne intoarcem la radacinile noastre, catre martirii ucisi in puscariile comuniste, sa ne intoarcem cu adevarat cu fata catre Dumenzeu…. nu am fost lasati, daca se neaga asta…. asta nu mai este judecata corecta.

  Pai pentru noi au dictat alde brucan, ilici, roman, magureanu, etc. toata sleahta comunista urmasa a tatucilor lor care au audus initial comunismul in Romania.

  Pai brucan a venit pe sticla si le-a promis romanilor zahar, paine, ulei.

  Nu oamenii care au fost masacrati de hoardele de mienri si securisti au condus tara, nu tatii care si-au pierdut fii in timpul revolutiei furate….doar haitele de lupi care si-au sfasiat seful pentru a duce mai departe distrugerea tarii, ei au “condus” tara. Pai Ceausescu pare mic copil pe langa ce au facut astia.

  De ce se ignorala lucrurile astea cand se spune – romanii is de vina- ne meritam conducatorii???? Toate au legatura intre ele si nu este corect sa spunem …. doar oamenii is de vina, meritam conducatorii pe care ii avem….eu unul nu accept asta….as fi acceptat asta daca Romania dupa 89 ar fi fost pe mana celor care au luptat in strada, care au spus jos counismul si dupa 89, adica toti care au facut parte din fenomenul Piata Univeristatii. Daca oaemnii aia ar fi condus Romania, iar Romania ar fi ajuns in starea de astazi…da, nici nu mai aveam curaj sa spun ceva….ne-am fi meritat soarta….dar asa????

  Cum sa spunem ca ne meritam conducatorii cand alde brucan, petro roman, acum basescu, ungureanu nu sunt sau au fost decat fosti securisti, comunisti inraiti?

  SI-a meritat Romania conducatorii in 47 cand comunistii au falsificat grosolan alegerile?

  Si-au meritat romanii conducatorii cand ilici s-a ales singur prin asa zisele alegeri libere, atat de libere ca manipulare a atins perfectiunea? Pai romanii din piata universitatii erau prezentati ca drogati, bagabonti, faceau sex, niste depravati, partidele din opozitie se ocupa cu falsificarea banilor …etc…toata manipulare infecta ce s-a dus pe toate caile, ca tot ei controlau si tleevizunea si radioul.

  Sub auspiciile acestea au votat atunci romanii. Is ei responsabili pentru asta? Is responsabili ca cei care vanau “dusmanii poporului” prin munti au pus iar mana pe putere prin metodele precizate mai sus?

  In documentarul facut de monahul Moise una dintre eroinele neamului romanesc povesteste cum a ajuns sa nu mai creada in Dumnezeu dupa ani in sir de teroare si reeducare comunista. Ar fi fost ea vinovata in fata lui DUmnezeu, nu cred.

  Sau sunt vinovati cei care au devenit tortionari la Pitesti dupa ce au fost adusi in stadiul de animale robotizate prin tortura sistematica???? Eu unul nu cred asta.

  Daca Romania era libera, daca am fi fost condusa de romani adevarati, de oameni ca Paul Goma, ca Ion Ogaranu, si ceilalti supravietuitori din puscariile comuniste de extermianre a neamului romanesc, de Petre Tutea, de cei care au luptat pentru neamul asta….si ar fi ajuns in starea jalnica morala si materiala de astazi…….nu mai era nimic de zis, de comentat de analizat, decat de cerut mila Domnului.

  Iertare daca am gresit cu ceva, dar tara asta e sfasiata iar adevarul pamantesc nu este provaduit de nimeni in tara noastra, pentru ca doar raul conduce la noi. In felul acesta nu avem nici o sansa. Fara a se identifica cu adevarat cauza starii de astazi nu o sa se schimbe nimic. Si e dureros pentru ca pentru neamul asta au murit sute de milioane de romani de-a lungul isotiri noastre.

  Doamne ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare