“REFORMA”: bolnavii de CANCER au ramas fara morfina

21-02-2012 49 secunde Sublinieri

cancer

Bolnavii de cancer de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova au rămas fără morfină, după ce ultimele rezerve aduse din Iaşi s-au terminat ieri. Preşedintele Societăţii Naţionale de Oncologie spune că această problemă este în toată ţara.

Doctorii spun că situaţia este alarmantă.“Nu mai este morfină şi vorbesc acum despre toată ţara, nu numai de Spitalul Judeţean de Urgenţă. Aici, ultimele tablete pe care le-am adus din Iaşi s-au terminat ieri. Firma producătoare nu le mai importă. Astăzi, nici la Spitalul Nr. 1 nu mai avem morfină”, a declarat profesorul universitar doctor Florinel Bădulescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Oncologie şi şeful Clinicii de Oncologie Medicală de la cel mai mare spital din Oltenia.

Principalul producător de analgezice opioide şi morfină retard a anunţat retragerea de pe piaţa din România. Unul dintre motivele acestei decizii sunt întârzierea cu care se decontează medicamentele.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva sanatatii, Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la ““REFORMA”: bolnavii de CANCER au ramas fara morfina

 1. nu e suficient ca murim pe capete, se doreste sa murim in chinuri. imi iertati va rog duritatea comentariului, dar mi se pare ca atunci cand nu mai respecti nici pe muribunzi, atunci nu mai e nici o speranta sa-ti vii in fire. Dureros, foarte dureros stadiul la care am ajuns…

 2. De unde se vede ce inseamna un sistem medical PRIVAT. CRIMA cu sange rece, in numele profitului. Sau a lipsei acestuia.

 3. Pingback: NEPASAREA CRIMINALA A UNUI STAT DE “DREAPTA”: bolnavii de cancer ramasi fara medicamente vitale, trimisi in Bulgaria sa si le procure! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. Asa arata “roadele privatizarilor”
  Poate merita sa (re)vedeti filmul lui Michael Moore – Sicko sa puteti avea perspectiva a ce inseamna noua lege a sanatatii propuse si bagata pe gat de catre FMI cu complicitatea guvernantilor.
  Duta ne spune cu cinism ca in 2 sapt vin medicamentele …
  (…)

 5. Pingback: Guvernul scoate bani din FONDUL DE REZERVA pentru morfina bolnavilor de cancer. Au sanse doar cei care isi pot striga DUREREA la televizor? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare